Ska vi förebygga sjukdomar med alkohol?

I veckan hörde jag att studier har visat på att om man dricker ett glas rödvin om dagen, kan man minska risken för att få hjärt- kärlsjukdomar (tror att det var så). Jag blir häpen. Denna studie kanske har visat ett gott resultat, men vad gör det. Vi måste tänka på konsekvenserna.



Forskare kämpar för att kunna besegra sjukdomar. De gör undersökningar, studier och tester. Samtidigt kämpar samhället med andra problem; alkoholism. När forskarna säger att man ska dricka ett glad rödvin om dagen, då blir jag arg. Hur kan de säga så?! I dagens samhälle finns det många som har problem med alkoholen. De kanske inte har fått diagnosen alkoholism, men de dricker ändå för mycket. Kanske sitter de och super på helgerna, men håller sig ifrån drickandet på vardagarna. Om de då ska börja dricka ett glas vin om dagen, kan det inte bli så att de slutar med att veckans alla dagar blir som helgerna? Det handlar om vanor. Vi människor är så insatta i våra vanor, i de vardagliga rutinerna. Har man väl hamnat i en vana, är det lätt att hålla sig kvar. Dricker man tre glas vin på helgerna och ett rekommenderat intag av ett glas vin om dagen, är det lätt att dosen ökar till tre glas varje dag. Och på helgerna ökar man också sitt intag. Kanske vill man känna ruset, glömma verkligheten, när man dricker på helgerna. Om man häller i sig vin varje dag, vänjer sig kroppen. Då måste man dricka mer på helgerna, för att känna något rus. Och så kommer det fortsätta.
Kanske har man förebyggt att drabbas av allvarliga sjukdomar, men nu är man helt plötsligt sjuk på riktigt. Den sjukdomen kallas för alkoholism och är vanlig i vårt samhälle. Jag tycker det är sjukt. Ska vi öka antalet alkoholister, istället för att minska antalet?
Jag kan bara säga "Usch!" och "Fy!" till denna så kallade metod. Och "Skäms!" på er som kommit på den.

Vad tycker ni?
(Jag vet att det är lite information, men ni kanske kan dela med er av era åsikter i alla fall. Jag är nyfiken.)


Bemötande leenden

Tänk vad ett litet leende kan göra. Under dagen har jag blivit bemött av leende från alla håll och kanter. Det har gjort mig så glad! Först fick jag så mycket beröm, när vi hade caseavstämning. De gjorde mig smickrad. Jag vet att jag kan, men ibland behövs det en liten extra kick i rumpan för att jag ska sätta fart. Efter caset hade jag matematik. Det går bra för mig där. Jag förstår. Min lärare hjälper mig. Det känns som att vi har hamnat på samma nivå, vilket gör det lättare att förstå varandra.
Det var längesedan jag åt lunch tillsammans med tjejerna i tvåan. Vi har inte hört av varandra. När vi ses i korridorerna, hälsar vi självklart på varandra. Idag kändes det verkligen som att de var glada att se mig. Tihi.
Dagens sista lektion var svenska (som jag älskar att gå till, eftersom vi har en så underbar lärare). Vi gjorde inte så mycket; satt och läste alla reportage som klassen har skrivit. Det var inget tvång att sitta kvar i skolan, så jag beslutade mig för att gå. (Reportagen kan jag läsa på vägen upp till Stockholm imon.) Jag gick upp till skolsyster för att kolla igenom min journal. Jag ville veta vad som stod där. När jag gick därifrån var jag så glad! Hon var så gullig som satt och berättade för mig. Jag fick se bilder jag målat på vårdcentralen, när jag var liten. Jag hade tydligen talang för att teckna. Skolsyster gav mig många leenden, vilket gjorde att jag kände mig väl till mods.
Hann dessutom precis med bussen, utan att behöva springa. (a)

Snart kommer Rickard hem, så jag ska passa på att blogga lite mer innan dess. Sen har jag min uppgift att skriva ikväll... Jag ska inte till skolan imon, utan jobbar hemma istället. På så sätt kan vi komma iväg tidigare till Stockholm. Jag har pratat med lärarna, så de vet om det.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!


Om man bara gör sitt bästa

Jag har precis haft caseavstämning. Jag fick så mycket beröm! Tänka sig, jag som hade så svårt att sätta historiska händelser, politik och samhällsfrågor i ett sammanhang. Jag har lärt mig det nu. Om jag bara jobbar på som jag gör, kan jag till och med få högst betyg. Det gör mig så glad. Tänk om jag lyckas!
Min inställning har under hela min skolgång (och även utanför skolans portar) alltid varit att jag ska göra mitt bästa. Man gör så gott man kan, mer kan ingen begära av en. Om man bara gör sitt bästa, kämpar på och försöker, då kommer det gå jättebra. Med rätt inställning och utan för höga krav, klarar man allt. Åh, jag är så glad. Nu ska jag kämpa. Jag tänker inte snubbla på mållinjen - i så fall får jag snubbla över den. Jag ska komma i mål, om jag så ska trilla in över den satta linjen.


En natt utan drömmar

I drömmarna blir jag ständigt jagad.
Min hjärna arbetar på högvarv och jag drömmer.
Drömmer om det som var blandat med gårdagens intryck.
Jag vrider och vänder på mig, innan jag vaknar upp.
Trött och förvirrad tar jag mig upp ur sängen.
Det är bara att acceptera att hjärnan behöver få arbeta.
Jag vill inte drömma så konstigt.
Då kan jag inte sära på verklighet och drömmar.

I natt sov jag så gott! Inga konstiga drömmar att vakna upp ur. Inget obehagligt minne från natten som gått. Täcket var inte för varmt och jag var lugn. Jag tror till och med att jag sov några timmar med släkt lampa. Ett framsteg vill jag påstå.
Jag känner mig ganska pigg. Positiv känns det lite lättare att vara idag, då jag vet att jag slipper stressa. Idag är det bara jag själv som kan styra på den fronten. Dagens sista lektion ser jag väldigt mycket fram emot. Då har jag svenska med min härliga lärare. Hon betyder verkligen mycket för mig. Vi ska läsa upp våra reportage och äta påskgodis. Det låter väl mysigt?

Vad ska ni göra idag?
God morgon.


Patetiskt att sörja det förflutna

Jag står stilla i det förflutna. Det jag gör är inget annat än att sörja. Jag sörjer det jag aldrig fick, det jag fick uppleva, vännerna jag hade och slutligen det som hände. Allt har blandats och blivit till ett minne; mina lyckliga år. Jag mådde bra då. Egentligen är jag patetisk. Jag går och sörjer det förflutna, något som jag inte kan ändra på. Varför stannar jag kvar i det förgångna, när jag har hela livet framför mig? Jo, ikväll kom jag på det. Rickard ställde tydligen rätt fråga och fick mig att gråta. Jag grät för allt. Jag gråter inte speciellt ofta. Då jag fäller mina tårar känner jag antingen hat, besvikelse eller ledsamhet. Mina tårar kommer oftast när det blir för mycket för mig. Rickard gjorde så ikväll. Han pressade mig till en gräns. Då kom det - svaret. Jag vet nu varför jag fortfarande lever i det förflutna. Anledning är att jag inte fick något svar. Jag fick aldrig veta varför alla mina vänner lämnade mig. För andra kanske svaret är självklart; de har nya vänner, ett nytt kapitel av deras liv har börjat skrivas... För mig är det ofattbart. Jag vill inte inse att livet går vidare. Människor kommer och går, något man måste acceptera. Jag vill inte gå vidare på det sättet. Jag vill vara kvar, känna kärlek och vandra vidare tillsammans. Men nej, så fungerar inte livet. Folk går, vänder ryggen till och lämnar.
Jag kan gå vidare, men endast då jag får svar på varför alla övergav mig. Jag behöver få veta, varför vår vänskap inte höll efter högstadiets slut. Var vår vänskap inte värd mer? Var jag inte er vän, en vän att kämpa för? Tydligen inte. Jag behöver ett svar. Snälla, försök förstå.



Jag är patetisk som sörjer det förflutna, men det är så det är. Jag vill bara ha ett svar, sen kan jag gå vidare.
Inlägget behöver ni inte kommentera. Jag vet redan att jag är patetisk.


Med en positiv inställning

Omotiverad kändes som ett stabilt faktum. Imorse var jag inte alls på humör. Skolan kändes som ett måste och som ett tvång, något som jag tycker är obehagligt att känna. Men jag pallrade mig iväg; trött, omotiverad och förvirrad. Gårdagens dilemma har verkligen rört om i grytan. Jag tänker en hel del - på allt! När jag började närma mig skolan, fick jag en klump i magen. Jag känner igen känslan. Så många gånger som jag har fått handskas med den. Imorse var dock första gången jag kände så under gymnasietiden... Jag gick förbi den onde och in genom dörren. Mattelektionen gick faktiskt bra och jag arbetade på effektivt. På idrottslektionen dansade vi. Det var väldigt roligt. Inte var det den typen av dans som jag gillar (och som jag har dansat), men det var ändå roligt. Hela jag log och mitt leende spred sig till läpparna. Sen kom stressen, den vanliga stressen jag känner när jag ska ta mig från gympan till bamba och sen till lektionen. Hann som tur var med spårvagnen och hann äta i lugn och ro. Utanför klassrummet satt en elev från klassen. Hon bad om min hjälp och självklart ställde jag upp. I efterhand känns det som att jag gjorde en väldigt stor del av hennes arbete, men så får det väl vara. Man ska vara snäll.
Caselektionen gick också bra och jag var hemma vid fyra. Jag överlevde dagen, där ser man. Kan det möjligtvis bero på att jag försökte ha en positiv inställning, trots att jag gick och bar på känslor från igår?

Tankarna går och jag fortsätter att tänka.


Västtrafik ökar kontrollerna



I dagens metro stod det att Västtrafik ska öka sina kontroller. Detta för att de ska kunna få fast de som tjuvåker. Att resenärerna inte betalar för sina resor, gör att Västtrafik förlorar en hel del pengar (för att inte tala om alla värdecheckar de måste skicka ut till resenärerna som klagar på försenade bussar). Visst, jag kan förstå Västtrafik. Samtidigt vill jag meddela att jag inte tänker lämna resenärernas sida; den som kämpar mot att ta bort Västtrafiks spelpjäs och ersätta den med en annan, som kan sköta kollektivtrafiken bättre.

Anledningen till varför jag skriver detta inlägg, är inte för att uppdatera er om Västtrafiks senaste nytt. Nej, jag reagerad starkt på den lilla artikeln och tänkte dela med mig av min fundering. Som ni kan se på bilden högst upp i inlägget står det "- Det är klart att det kan bli fel ibland. Och det är ju inte roligt om man blir avplockad i onödan. Men man kan alltid överklaga i efterhand..." Eh, ursäkta?! Här kommer deras enkla sätt igen; blir det fel eller krångel får ni sköta jobbet - vi betalar. Det fungerar inte så.
Om jag hade blivit avplockad eller på något sätt fått ta konsekvenserna, även fast jag hade betalt för min resa, då hade jag blivit rasande. När det gäller Västtrafik är jag som en tickande bomb. Om de nu skulle få för sig att "sätta dit mig utan anledning" hade jag skällt ut denna uniformklädde människa efter noter. Han (eller hon) skulle få all skit, alla ord, allt hat, alla ilska jag känner mot det företaget. De har gjort så mycket ont mot mig. Det värsta var att de bidrog till att min mamma krockade. Detta företag är en livsfara. (Jag slutar nu, annars blir jag sittandes med detta inlägg hela kvällen.)


Omotiverad

Dagen efter att mitt psyke rubbades ordentligt, känns jag mig ganska omtumlad och förvirrad (eftersom att jag inte vet vem jag kan lite på). Gårdagen blev väldigt jobbig för mig. Kanske verkar det inte vara någon stor grej i era öron, men i min värld är det påfrestande. Jag lever ett liv där jag försöker få ihop alla bitar - jämför med ett pussel. Är det någon som förstör min planering, måste jag genast tänka om. Pappa försöker hela tiden säga till mig att det aldrig blir som man planerat (och att jag därför ska sluta lägga upp mitt liv så mycket), men jag vill ändå planera lite. Jag har lärt mig med tiden, jag kan lägga om mitt schema - om förändringarna sker i små mängder. Igår, när jag kände sådan besvikelse, då slutade hjärnan natt arbeta. Jag blev handlingsförlamad och kände hur jag bara behövde få ur mig alla känslor. Allt kom inte ut igår, vilket betyder att jag idag inte känner mig särskilt motiverad att gå till skolan. Det känns omotiverande att gå dit, när jag hellre kunde ha legat kvar i sängen, myst hemma och gjort vad jag själv vill. Omotiverad som bara den. Typiskt. Tisdagar som är dagen fylld av planering. Antar att det bara är att pallra sig iväg till skolan oh försöka ta sig igenom dagen.
Hoppas att ni får en bra tisdag!






Jasmine ser på tv









De som kämpar får godis



Efter min jobbiga dag tycker jag faktiskt att jag förtjänar att äta godis - trots att det idag är måndag. Godis gör mig glad, om jag låter bli att tänka på konsekvenserna. Det finns nog ingen som är så bra som jag, på att belöna sig själv med godsaker. Gottegris som jag är, ser jag det som ett pris. Godis gör mig go' och glad, så länge det innehåller choklad. Jag älskar att bara slappa framför datorn med en stor påse godis bredvid mig. Mums! Det är dock inget jag rekommenderar mig själv att göra varje dag. Någon gång i veckan, lite då och då, säger tandläkaren att det är okej att äta godis. Mina regler är annorlunda; jag äter godis när jag vill och då jag är ledsen. Tröstäta är något vanligt hos mig. Också motsatsen har jag provat på (men slutat med).
De som kämpar får godis. De som ger upp får också godis, för att kunna resa på sig och börja kämpa sig till mållinjen.

Det finns inget ledigt sommarjobb i öns affär. Tjejerna som jobbade där förra året har sina platser kvar. Hon i affären ska höra av sig, om det av någon anledning skulle bli någon plats ledig.
Det är bara att leta vidare.


Väntan på ingenting

En kort version av min hemska dag:
Kommer till skolan som vanligt. Har samling och en timmes case. Vid elva är det fritt att gå, men jag sitter kvar. Bättre att sitta och göra uppgiften i skolan, eftersom jag har gått om tid. Det är kanske spanska i eftermiddag. Min ordinarie lärare i ämnet är bortrest, men vi kanske har en vikarie. Det tror i alla fall min ansvarspedagog, som är 99% säker på det. Jag väntar i skolan på att min lektion ska börja. Eftersom min lärare var så säker på att vi skulle ha lektion, lägger jag inte ner någon större vikt på att få tag på den eventuella vikarien och fråga honom. När det är dags för lektion, får jag reda på att vi inte ska ha någon lektion. Jag blir helt paff. Här har jag väntat i två och en halvt timma och så ska vi inte ha någon lektion. Det som är mest förkrossande är att sista spårvagnen för att hinna ut med båten som går klockan två, gick för fem minuter sedan. Jag bröt ihop ganska brutalt måste jag medge. Jag kände sådan besvikelse, sådant hat. Varför finns det ingen som respekterar mig och hjälper till, då de vet att jag bor en bit bort med dålig kommunikation. Jag stod och grät. Läraren kunde bara beklaga. "Det är inte ditt fel, det är X fel." Ja, jag tycker att det är min ansvarspedagogs fel. Hade hon inte sagt att hon var så säker, hade jag självklart letat upp lärare och kollat med honom. Jag var så arg, så ledsen och besviken. Gick in på toaletten, där jag pratade med Rickard. Han lyssnade, tröstade och jag mådde kanske lite bättre. Han fick mig i alla fall att må så bra, att jag kunde lämna skolan. Satte mig på spårvagnen ut till färjeläget. Där fick jag sitta i en timma.

Händelser som denna gör att det kommer upp så mycket till ytan. Så många frågor. Jag känner så mycket och allt ska tydligen ut på en gång. När jag satt där och väntade, tänkte jag på allt mellan himmel och jord. Jag fick sorterat in allting i olika fack. Jag kom fram till att alla inblandade var bara elaka mot mig, det var också mitt fel att det blev som det blev (eftersom att jag själv inte tog ansvar att dubbelkolla) och att det faktiskt finns människor som bryr sig - i alla fall lite. När jag gick från klassrummet var det en jättesnäll kille som sprang ikapp mig. Han frågade om jag mådde bra. Han brydde sig. Väldigt snällt av honom.
I stunder då jag är ledsen, känner mig nere eller behöver prata med någon, finns det ingen i skolan som jag kan vända mig till. Det finns ingen som känner mig, de vet bara de yttre. Ingen vet alla de tankar som finns bakom det som kallas kläder. Jag har valt det själv - genom läxan jag ännu en gång fick bekräftat idag; lita inte på någon (kanske inte ens på dig själv).

Nu ska jag till affären och fråga om sommarjobba. Man kan alltid hoppas att jag har haft nog med otur idag.


Bloggstatistiken hoppar upp och ner

Efter mitt besöksrekord på 50 unika besökare, var det tydligen inte roligt att läsa min blogg längre... De senaste dagarna har jag knappt trettio läsare, något som gör mig lite fundersam. Är det inte roligt att läsa min blogg längre? Vad är det som saknas?
Samtidigt har jag fått två nya följare via Bloglovin. Tydligen finns det något bra i min blogg, men de som bara kikar in i bland återkommer inte. Detta kan bero på två saker;
1. Det är dumma och kommenterar bara inläggen, för att själva få fler läsare.
2. De som återkommer en gång och inte fler, läsare inte de läsvärda inläggen.
De inläggen som jag är mest stolt över, saknar oftast bild. Jag skriver tankar och åsikter, något som är svårt att illustrerar med en bild. De är tyvärr bara de inläggen med bild som folk ser. Tyvärr. Tråkigt för dem, att de missar alla läsvärda inlägg.



Slutligen vill jag säga tack till alla er som återkommer och som uppskattar min blogg. Välkommen säger jag till dig, som nyligen har börjat följa min blogg eller som kanske hittade hit för några dagar sedan.
Tack för att ni finns.


Rickard flyttar efter påsk

Under påskhelgen åker jag och Rickard upp till Stockholm. Vi tar bilen dit, eftersom det ska med ett litet flyttlass hit ner. Tiden har kommit och det är dags för Rickard att flytta in i sin lägenhet. Att bo kvar hos min mamma känns nog inte som ett självklart val längre. Nu finns det en lägenhet som det går att flytta in i (trots att den inte riktigt är i ordning (det fattas lite saker, som hyresvärden ska fixa)). Jag kommer sakna min älskade. Han har ju bott hos oss i fyra månader och nu ska han helt plötsligt flytta ut, lämna mig. Jag vet att han fortfarande älskar mig, att han inte lämnar mig och att jag får komma och hälsa på hur ofta jag vill. Men det är inte samma sak. Jag har ju haft honom så nära, så nära de senaste månaderna. Snart är det slut på det och vi bor återigen på skilda håll. Det blir inget distansförhållande. Det blir ett vanligt förhållande, ett sånt som de flesta i min ålder har. Ändå kan jag inte låta bli att sörja. Jag har inte haft någon annan pojkvän, jag har bara haft Rickard. Jag vet inte hur man gör. Han bor nära, men kommer jag bo hos honom hela tiden? Jag vill bo hos dem jag älskar och det är inte bara för Rickard som jag känner så. Min familj betyder också mycket för mig. Jag vill inte välja vem jag ska bo hos.
Jag antar att det bara är att vänja sig vid livet som pojk- och flickvän i samma stad. Det är nytt både för mig och för Rickard. Det kommer gå bra. Just nu känner jag mig bara ledsen över att han inte längre kommer finnas så nära. Han och jag kommer få en helt annan innebörd.


Klockan tickar framåt

Klockan tickar tick, tick, tick.
Tiden går så fort, fort, fort.
Alla ropar nej, nej, nej.
Stopp!


Jag hoppas att du inte har glömt att ställa fram klockan. Nu ser vi fram emot sommaren, vilket betyder att klockan ställs fram en timme. Vi förlorade alltså en timme under natten. Märkligt kan tyckas. Lyckligtvis får vi en extra timme i höst, då vi återgår till vintertid.
Med våren kommer inte bara knoppar, fåglar och kärlek i luften. På våren ställer vi också fram klockan.


Mysig fredagskväll

... tillsammans med min älskade Rickard, som för övrigt står i köket och gör det sista med middagen. Det tar sin lilla tid att laga mat. Jag är ingen van hemmafru - trots att jag har behövt vara det på halvtid de senaste två veckorna. Nu är det slut på det. Mamma och L kommer hem från Thailand sent ikväll. Imon får jag och Rickard antagligen höra allt om resan. Det blir i alla fall en lugn kväll hos pappa, eftersom jag (och kanske även Rickard) ska ut till ön imon. Det är trots allt pappas helg. Att jag är kvar hos mamma beror främst på att vi vill vara hemma, när de kommer hem. Vi ligger säkert och sover, men det känns tryggt att veta att det är hemma när vi vaknar imon bitti. Då får man ju passa på att hälsa dem Välkomna hem!


Godis som är så gott!

Denna vecka är det extrapris på godis. Fyra och nittiofem kronor hektot på Ica Maxi. Självklart var jag och Rickard där idag, båda för att ladda upp ordentligt inför kvällen. Vi köpte båda över ett halvt kilo, vilket är mer än ett kilo godis tillsammans. Usch och fy, men det är ju så gott. Ibland får man faktiskt unna sig. Förhoppningsvis tar inte allt godis slut ikväll.

Tobias Wallin, Claudia Galli, Cecilia Ehrling och Mattias Andréasson firar segern Foto: Henrik Graan/TV4
Bild från Tv4.

Nu har finalen av Let's Dance börjat! Vem hejar ni på, Claudia & Tobias eller Mattias & Cecilia? Jag är mest förtjust i Claudia och hennes danspartner. Skulle Mattias vinna blir jag också glad. Båda finalisterna med sina danspartner är ju så duktiga! Åh, jag vill vara med.
Trevlig kväll!


De skrattar bakom min rygg



Det känns som att hela världen skrattar åt mig.
Var jag än går, känns det som att allas blickar riktas mot mig.

När jag sitter i skolan, vid en dator med ryggen mot rummet, känns det som att folk ser mig. De ser mig, iakttar och skrattar sedan i sin tysthet. Jag vet inte säkert, men det är så jag känner. Samma känsla får jag, när jag är på allmänna platser. Alla ser mig, säger ingenting, de skrattar istället. Varför de skrattar kan jag inte svara på. Kanske är det för att det är sant; jag är annorlunda. Det känns inte som att jag passar in. Endast i min skyddade värld finns det en plats för mig. Men min värld är inte verkligheten, därför måste jag anpassa mig till den värld vi alla lever i. Jag är människa liksom alla andra, men ändå är det få som accepterar mig.
Jag försöker hålla mig gömd, inte gör mig själv sedd. Alla ser mig, trots att jag sällan går klädd i något annat än svart. Alla ser mig, fast jag inte vill bli sedd. Jag skriver mycket om att jag vill att folk ska se mig och jag står fast vid det, jag har inte ändrat mig. Det jag vill förtydliga är att ingen ser mig - jag, mig, Jasmine. Ingen ser den unga kvinnan här inom mig! Ingen ser hon som kämpar, som försöker passa in genom att vara sig själv. Alla ser bara någon som är annorlunda och inte passar in inom de så kallade normala ramarna. Jag står utanför.
"Think outside the box", sägs det. Tyvärr är samhället för blint för att se utanför sin lilla kikare. Människan tänker inte mer än nödvändigt, vilket resulterar till att vi alla bara tänker på oss själva.


Andra Ungdomsmässan

Ungdomsgruppen jag är med i, har börjat med att ha Ungdomsmässa en gång i månaden. Förra mässan kändes väldigt obehaglig för mig. Allt handlade om Gud och för mig kändes det som om jag satt i ett fängelse. Jag mådde dåligt av att vara där. Allt prata om Gud, fick mig att känna mig instängd. Jag är inte religiös och det kan nog vara anledningen till att jag kände så. Den så kallade 'Guds närvaro' tryckte undan mig som individ. Det var obehagligt, men jag ville ge det en chans till.
Igår var det andra mässan. Jag gick dit (kom precis i tid) och satte mig i kyrkbänken. Mässan började och det kändes faktiskt ganska bra. Jag vet inte om det berodde på prästen, men jag kände mig mer trygg. Ärligt talat känner jag mig sällan trygg i kyrkan. Jag kommer dit i mina (korta) kjolar, mina linnen och munkjacka... Jag passar inte in där, samtidigt tänker jag inte ändra mig. Om det nu finns en Gud, accepterar han oss alla. Man ska inte behöva göra sig till, man ska vara sig själv. Det tycker jag är viktigt.
Min uppfattning om Ungdomsmässorna har ändrats. Jag vet inte om jag kommer att fortsätta gå dit, eftersom jag inte känner den där tryggheten, men var känner jag egentligen den?

Man ska aldrig döma efter första försöket. Prova igen och se om du ändrar uppfattning.


I see flowers


Snödroppar = vår!

Vårtecken! Underbart vårväder idag. Det är så där ljummet i luften, inte den kalla vinterkylan som härskat de senaste månaderna. Så härligt! Och jag såg knoppar. (a) Små gröna knoppar som kämpar sig upp ur jorden. Det dröjer nog inte länge innan rabatterna är fulla med krokusar och snödroppar. Precis utanför vår grind är det några droppar som är tidiga. Visst är det förtjusande. Jag blir så glad, när våren kommer! Inte bara vädret blir bättre. Harmoni är något jag känner, då jag hör fåglarna kvittra på morgonen.
Välkommen älskade vår!


Mitt liv är mina val

Alla gör vi val i livet. Det behöver inte vara stora val, bara så enkla val som vad man ska äta till frukost. De små valen kräver inte så mycket tid och energi och vi fattar de som besluten utan större eftertanke. Med de stora besluten är det annorlunda. De kräver noga eftertanke och många dagars fundersamma timmar.
De val jag har gjort under mina snart sjutton år, har gett mig det liv jag lever idag. En fråga jag har gått och funderat på det senaste året, är om jag valde rätt gymnasium. För exakt ett år sedan var jag så nervös. Snart skulle beskedet om den preliminära intagningen till gymnasiet dimpa ner i brevlådan. Idag står jag här och jag har gjort mitt val. Jag ångrar mig, samtidigt vill jag inte spola tillbaka tiden och börja om. Den erfarenheten jag har fått det senaste halvåret, de tankar jag har bearbetat. Hade jag valt annorlunda hade jag inte varit samma människa.
Det spelar egentligen ingen roll vad vi gör för val i livet. Vi kommer alltid tvingas bemöta ondsak, hat, lycka, tårar, skratt och förvirring. Ingen väg utesluter det andra. Vi lär oss alltid något nytt, vilket beslut vi än väljer att fatta.

Här står jag idag, efter att ha gjort mina val. Jag ångrar mig, men vill inte backa tillbaka och börja om.


... och plötsligt stannade världen.



Tänk vad märkligt det skulle bli, om världen plötsligt stannade.
Om vi stod där, såg oss omkring i all förvirring. Allt stannade och vi befann oss mellan tid och otid. En märklig tanke, som slog mig förra veckan.
För mig som alltid vill ha kontroll är detta en skrämmande tanke. Samtidigt ger den mig frihetskänsla. I otid finns inga krav. Där finns ju inte ens tiden. Då kan väl ingenting existera?


Homosexuella killar

Jag har inte många killkompisar som är homosexuella, men jag har ett fåtal (typ en, två?). Jag måste bara säga att de är helt underbara. En av mina absolut mest uppskattade killkompisar träffade jag på språkresan till Hastings. Detta är snart tre år sedan. Jag älskar verkligen honom! Senaste gången jag såg honom var på återträffen för ett och ett halvt år sedan. Sen dess har vi pratat om att ses - tusen gånger! Men det blir aldrig av, tyvärr. Vi lever på olika håll. Det är inte svårt att ta tåget, men det är planeringen att få ihop det som är knepig.
Nu var det inte tänkt att jag skulle prata om min kompis, utan meningen med det här inlägget är att jag vill säga min åsikt om homosexuella killar i största allmänhet.
Jag vill börja med att be om ursäkt, om det är någon som tar illa upp. Det är verkligen inte meningen. Säg till i så fall, så ska jag bli arg på mig själv, sitta i ett hörn och skämmas.

Min personliga uppfattning är att killar med homosexuell läggning är mycket trevligare, snällare, snyggare, charmigare (listan kan göras lång), än vad heterosexuella killar är. Detta gäller givetvis inte alla, men de jag har pratat med har gett mig denna uppfattning. Hade inte min kompis från språkresan varit homosexuell, hade jag lätt kunnat bli kär i honom. Jag tror att han märkte det ganska snabbt på mig, för jag fick veta hans sexuella läggning redan efter några dagar på resan. Tur var väl det, annars hade jag varit olycklig kär. Trots att han inte attraherades av tjejer, kände jag mig ändå speciell. Alla minnen... Sista dagen tillsammans satt jag och min tjejkompis och grät. Vi ville inte lämna denne fantastiska kille. Han kramade om oss, tröstade två gråtande tjejer. Jag fick en present; ett halsband som han hade burit kring halsen. Smycket hade han köpt i Hastings, vilket gjorde gåvan ännu mer speciell. "Du har större nytta av det än vad jag har", sa han när han satte på mig halsbandet. Jag var så lycklig i den stunden. Kommer aldrig glömma honom.

Hur kommer det sig att homosexuella killar är så snälla, trevliga och charmiga? Varför är inte killar som attraheras av tjejer lika härliga? Det finns killar som är jättebra (de killkompisarna jag har haft till exempel), men överlag är killar jobbiga. I alla fall i åldern tio (trotsåldern) till arton (då de inser att det kanske är dags att växa upp). Det är annat med homosexuella killar. De är trevliga redan i unga år. Åh, tänk om homosexuella killar kunde bli kära i mig. Då hade jag varit lycklig. Tyvärr är jag tjej, så det blir lite problematiskt... Typiskt.
Till alla homosexuella killar; ta åt er av komplimangen. Ni förtjänar den, efter alla hemska anklagelser ni får ta del av. Usch och fy till dem som inte accepterar alla människor.


50 unika besökare!


Bloggen RosaNatt.

Det är helt otroligt! Igår hade jag femtio unika besökare här i bloggen. Att det skulle gå så bra för min blogg RosaNatt trodde jag aldrig. Iiih! Min blogg kanske är lite bra, eftersom folk återkommer hit.
Att känna sig uppskattad är väldigt viktigt. Jag känner mig duktig, ambitiös och glad. Folk läser min blogg av en anledning. Det betyder ju att jag måste ha lyckats som bloggerska.
Visst, femtio stycken är kanske inte så mycket för storbloggarna, men för mig... För mig som amatörbloggerska är det en lycka. Tack, tack, tack. Och till alla nya läsare måste jag säga hjärtligt välkomna.


Jag slutade inte hoppas

Jag kände mig utanför i början, det gjorde jag. Samtidigt var jag så van vid det, så jag accepterade det. Trots att jag var nere och kände mig ensam och bortstött, slutade jag inte hoppas. Jag visste att det en dag skulle bli bättre. Tack vare alla snälla lärare på skolan, som alltid hejar och visar att de ser just mig, känns det okej att vara i skolan. Jag har inte fått någon nära vän - och det kanske jag heller inte får - men så får det väl vara. Lärarna ser mig i alla fall och det är jag väldigt glad för.
Igår började vi med ett nytt arbete i caset; drama. Vi ska spela upp en pjäs, som visar på att vi har förstått varför man utvandrade från Sverige i slutet av artonhundratalet. En tjej i klassen frågade direkt om jag ville vara med i henens grupp. Så himla snällt av henne! Hon såg mig och tvekade inte att bjuda med mig in i gruppen. Jag kände mig lycklig. Äntligen var det någon som såg mig.

Jag har kanske inte ansträngt mig tillräckligt mycket, men jag har i alla fall försökt komma in i någon grupp. Nu har jag kanske lyckas? Det känns i alla fall som ett steg på vägen.
Nu när allt har lugnat sig och skolan inte längre är så ny, kanske det hela får en vändning. Den kompisen man fick i början, kanske inte längre är så viktig att klänga på. Det kanske är min tur nu. Folk släpper och ger med sig och då finns det förhoppningsvis en chans för mig att komma in.

Folk ser mig och det gör mig lycklig.


Planer på att tågluffa

Jag gillar ju inte varma solsemestrar till turistfyllda orter. Istället vill jag uppleva, äventyra och ha rolig minnen att skratta åt, när jag blir äldre. Vore det då inte perfekt att ta tåget runt i Europa tillsammans med en kompis eller två? Jag pratar om att tågluffa! Det vore underbart! Rickards pappas fru har berättat en hel del om hur det var för henne. Haha, det låter så roligt. Lek med tanken att göra allting med en klackspark, bara skratta och leva livet.
Eftersom jag inte följde med en del av familjen till Thailand, kanske jag kan få lite bidrag till en eventuell resa senare i livet. Man kan alltid hoppas. (a)

 
Bildkälla1 Bildkälla2

Har DU tågluffat?
Det skulle vara jättekul om du ville berätta dina minnen från den resan.
Give me some inspiration! Dela med dig av dina upplevelser till mig och till övriga världen. Tack så mycket.


Solsemeter passar inte mig


Bildkälla

Visst ser det underbart ut? Vem skulle inte vilja vara där? Jag.
Mamma och L är tillsammans med en vän till mamma iväg på semester. De befinner sig i varma Thailand. Trettiofem grader är det där. Jag blir avskräckt bara av att läsa det. Usch, värme tycker jag inte om. Nej, tacka vet jag härliga Sverige. Temperaturen under den varmaste sommarmånaden håller sig runt tjugofem till tjugoåtta grader. Då är jag nöjd. Överstiger temperaturen trettio grader, tror jag seriöst att jag ska dö. För några år sedan var det en riktigt varm sommar. En av de varmaste dagarna låg jag under parasollet ute på altanen och sov. Jag orkade ingenting. Låg bara där, helt utslagen och väntade på svalare dagar.

Är det bara jag som inte tycker om värme?
Någon mer än jag som hellre stannar kvar i Sverige, än att åka till ett varmare land?


Man lämnar sina kära

Alla lämnar vi.
De vi älskar kommer ibland i andra hand.
Vissa gånger är det inte ens ett eget val.
Vi lämnar för att vi måste.

Jag tycker inte om att lämna de jag älskar. Jag och Rickard tvingades lämna varandra, när vi inte bodde i samma stad. De satte djupa sår, som fortfarande finns kvar. När jag är i Rickards närhet (om jag så bara befinner mig i samma hus som han), är jag så lycklig. När jag lämnar honom, känns det inte alls bra. Jag tycker inte om att lämna den jag älskar mest. Jag åker ifrån honom och det gör ont. Jag vill vara med honom så mycket jag kan! Men det är inte bara Rickard jag älskar i mitt liv, därför måste jag lämna. Jag älskar också min familj och vill därför vara nära dem.
Mina föräldrar skilde sig för många år sedan. Som skilsmässobarn tvingas man lämna den ena föräldern, för att tillbringa tid tillsammans med den andre. Det är hemskt att på morgonen veta att man inte kommer träffa sin älskade förälder igen. Det gör ont, men jag har lärt mig leva med det. Annat är det med Rickard. Jag har inte lärt mig att lämna honom. Ett år på distans räcker inte för att man ska lära sig hantera de stunder man måste vara ifrån varandra.
Man lämnar sina kära, varken man vill eller inte. Livet är inte upplagt för att man ska kunna vara tillsammans varje minut. Jobb, skola och vardagsbestyr kommer emellan. Därför är det viktigt att man visar omtanke. Man måste visa sin älskade att man uppskattar dennes sällskap. Alla behöva kärlek. Partner, syskon eller förälder spelar ingen roll. Alla måste få känna sig älskade.

Jag vill inte lämna min nära och kära, men jag måste. Hela livet har jag varit tvungen att lämna de jag älskar. Liv på två ställen leder till att man blir delad. Ett liv där man ständigt lämnar, resulterar till en människa som är rädd för avsked. Jag vill inte acceptera att mina gamla vänner har gått vidare utan mig.


I drömmarna jag minns

Min stora kärlek från högstadiet, han jag var så besatt av. Det enda jag ville, vara att han skulle tycka om mig. Ge mig kärlek. Inatt drömde jag så hemskt. Han kom helt plötsligt tillbaka, efter att ha varit borta en längre tid. Han tvingade sig på mig. Han visste att jag inte kunde låta bli att tycka om honom, hur han än betedde sig. Jag visste att han spelade med mig. För första gången sa jag ifrån, sa att jag inte ville mer. Jag ville ha kärlek, inte bli utnyttjad. Jag vaknade upp ur drömmen och kände obehag. Det var så verkligt. Jag har tidigare drömt att han rörde vid mig. Bara en lät beröring, inget mer. Nu var det så påtvingat.
Jag somnade om och fortsatte drömma. Denna gång befann jag mig i stan. För ovanlighetens skull var jag ute och shoppade. Jag gick in i en affär och där fick jag syn på tre klasskamrater från nian; en tjej och två killar. Jag såg deras blickar så tydligt. Tjejen sa något i stil med att hon tycker jag klädde mig dåligt. Hon påpekade att jag inte köper märkeskläder, vilket på henne verkade vara en synd. Jag tog så illa vid mig. Jag kände deras förakt mot mig.
Känslan fanns kvar, när jag vakande. Jag var rädd för att somna om och beslutade mig för att gå upp. Jag vågade inte sova mer. Det var som om sanningen visat sig för mig. Jag var rädd. Kramade om Rickard som låg mig bredvid mig. Några tårar trängde sig fram.
Känslan av att inte passa in, inte vara accepterad.
En sanning, som nu visar sig även i min drömmar.

Hur ska jag kunna gå vidare, när mina drömmar inte låter mig fortsätta vandra?


Det närmar sig

Jag ska snart ta mig till lägenheten, där jag ska möta upp Rickard och hans nyfikna kusin. Hon vill så gärna se hur lägenheten ser ut. Jag är också nyfiken. Målaren ska ha varit där denna vecka, så lägenheten borde i princip vara klar för inflyttning. Jag måste ju få åka dit och kolla! Jag vill inte vara utanför denna spännande framtid.
Min Rickard. Tänk hur bra allt har löst sig. Vi som bara kunde hoppas på ett förhållande på närmare håll. Nu är vi snart där. Vi har bara de sista femtio metrarna kvar till mållinjen. Snart bor Rickard här - i sin egna lägenhet, inte hos min mamma. Det som återstår är ändå en hel del, även om nu lägenheten är okej att bo i. Det behövs en säng (som vi kanske ska kolla på och kanske till och med köpa nu i helgen), möbler, Rickards saker från Stockholm. Min pojkvän kommer nog inte flytta in nu på stört, men snart. Efter vårt besök i Stockholm, som vi ska göra under påskhelgen, kommer flytten till lägenheten att vara mer självklar.
Jag kommer sakna min älskade. Det kommer ta ett tag att vänja sig vid att han inte längre bor hos mamma. Men det är ett tag kvar tills dess. Jag ska njuta av hans närvaro så mycket jag kan!

Kärlek, denna eviga kärlek.


Mördegskakor med hallonsylt

Mitt försök att göra hallongrottor blev kanske inte det mest lyckade...


Mina "hallongrottor"...

Mamma sa att hallongrottor i princip är mördeg med hallonsylt i, så det var så jag gjorde. Dock blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig. Allt besvär jag la ner igår var inte värt det. Nej, mördegskakor är inte det godaste. Sylten... Ja, den bara finns där.

Jag lyckades i alla fall göra dessa grottor med hallonsylt i, även om det inte blev som jag önskat. Jag försökte och det är det viktigaste. Man kan inte lyckas med allt här i livet.


Som en skinande sol

Dimman ligger tät över detta gråa Göteborg, men jag sörjer inte. Jag skiner som en sol, det har jag gjort sedan igår. Min oro för att jag missade matten finns inte längre kvar, efter att jag gick på gårdagens lektion. Det sprudlar av positiv energi och jag vill göra saker. Jag har lust att sköta hushållet, nu när mamma är borta. Det är roligt att ta hand om hemmet. Igår lagade jag middag till mig och Rickard. Inget komplicerat alls, men trots det med mycket kärlek. Vattnade blommorna också, efter att jag sett att den lilla plantan i köksfönstret höll på att dö. Haha, jag är inte världens bästa hemmafru, men jag försöker i alla fall. Jag tog mig an att baka också, något som blev mer än misslyckat. Hallongrottor, det kan väl inte vara så svårt? Jo, tydligen är det väldigt invecklat. Jag lyckades inte speciellt bra och stod mest och skrek ute i köket. Rickard fick som vanlig lugna mig och det slutade med att hela bunken åkte in i kylen. Där har den stått sedan igår kväll. Idag är jag glad och tänker därför ta tag i det här med att baka. Jag har kommit på en liten plan och hoppas på att jag då kan få gjort några hallongrottor.

Som en skinande går jag längst gatan.
Jag nynnar på en melodi där jag vandrar.
Högt och lågt strömmar favoriterna ut min mun.
Jag vill sjunga och visa världen min glädje.


Jag ger inte upp matten.

Klassen jag går i är bara en samhällsklass. På skolan finns det andra klasser, där det är blandat samhällsvetare och naturvetare. Varför jag inte började i en sådan klass redan från början, vet jag inte. Det var så mycket nytt då. Ny skolan, ny klass, nya ämnen, nya lärare, nytt allt... I mina tankar fanns inte lösningen att byta klass. Det hade ju varit lätt gjort i början. Det var fler i klassen som bytte. Hur som helst står jag här idag, trofast vid att inte ge upp matten. Nej, nu har jag kämpat mig till att få läsa extra matte. Jag tänker inte ge upp. Om jag nu skulle få för mig att ge upp, kommer inte jag läsa någon matte nästa år. Det gör mig ledsen. Jag tycker om matte. Tänk en skola utan matte. Usch.

Skulle det vara så att min matte inte fungerar med klassens schema, får jag helt enkelt byta klass. Det finns för- och nackdelar med allt. Ingenting är ännu bestämt. Det är bara tankar som behövs bollas fram och tillbaka. Jag vill egentligen inte byta klass. Även om min situation kanske inte är den bästa, har jag ändå en viss trygghet i klassen. Ser jag någon från min klass, blir jag genast lugnare. Bättre att ha något gemensamt (om det så bara är att vi går i samma klass), än att vara i ett rumt där man inte känner någon gemenskap alls.
Jag tänker inte ge upp matematiken. Hellre byter jag klass.


I have taken the control

I måndags ställdes jag inför ett beslut. Det kändes bra, men ändå fel. Jag gick jag faktiskt på en "kul grej" istället för på matten och idrotten. Mitt val kändes igår vid lunchtid ganska misslyckat. Förmiddagen hade inte bjudit på mycket, mer än att vi fick gratis kondomer från Ungdomsmottagning, som var här och pratade med oss. Det gjorde ingenting att jag missade idrotten. Lektionen erbjöd inget viktigt och dessutom slapp jag stressa dit. Det var bara positivt. Värre var det med matten. Jag missade en introduktion på ett nytt ämne. Usch, det kändes inte så bra. Eftersom det förra området var svårt, vill jag verkligen satsa på detta. Jag vill inte gå G i matte, som jag fick på det provet vi gjorde i fredags. Nej, jag ska ha VG. Matte har alltid varit kul enligt mig. Jag tänker inte ge upp nu!
Jag som var så rädd för att ha fattat fel beslut har nu fått bekräftat att det nog inte var så dumt. Igår var jag med min klass, något som jag tror kan hjälpa, för att jag ska komma in i gemenskapen. Matten igår var inte livsviktig. Jag kan med enkelhet ta igen det genom att läsa i boken. Min lärare var så snäll. Alla människor kan bli till det bättre.

Efter att morgonen kändes trög, trist och deppig, mär jag nu lite bättre. Jag är faktiskt glad. Mer om det skriver jag senare...

I have taken the control.


Ge tid åt tankarna

Det har hänt mycket i mitt och Rickards förhållande under det senaste halvåret. Förra sommaren pratade vi om att det var kämpigt med distansförhållande. Efter att Rickard under hela hösten letade och sökte arbete, lyckades han tillslut få ett arbete nere i Göteborg. Detta för att han var smart nog och väldigt duktig på att använda sina kontakter. Den 1 december flyttade han ner till mig, mamma och L och har sedan dess bott tillsammans med oss i lägenheten. Nu, nästan fyra månader senare, har Rickard fått en egen lägenhet. Det känns skönt - både för honom och för mig. Han får något eget. Jag får känna att jag är hos min pojkvän, och inte att jag är hemma hos mamma där min pojkvän finns. Det är en viss skillnad.
Jag har tänkt mycket på det här med att jag från och med månadsskiftet kommer ha TRE hem att åka till, istället för två. I början visste jag varken ut eller in. Det kändes krångligt och jag var osäker. Jag har tänkt en hel del på det nya som väntar. Tankarna har fått sväva fritt. Jag har inte stoppat mig själv i tankegångarna. Det har lett till att jag nu kan se ett resultat. Jag vet hur jag ska göra. Jag har koll på mina känslor. Vad som väntar vet jag inte, men jag har i alla fall hyfsad kontroll.
Det är Rickard som får ny lägenhet. Jag bor fortfarande hemma. Trots det kan jag inte låta bli att tycka att det är lite spännande. Det blir trots allt ett nytt hem för mig också.


Sista sidan i ett anteckningsblock

Det är inte bara mitt häfte till spanskan, som har sista sidan nerkladdad med krumelurer. Nästan var enda anteckningsbok jag har i skolan, består till stor del av mina teckningar. Jag målar inte stora konstverk av människor, djur, båtar eller liknande. Min konst är abstrakt och föreställer inte något speciellt. Det enda man kan urskilja är några hjärtan här och var. Resterande bild är mest ringar, fyrkanter, sträck och prickar. Min konst är fylld med funderingar och känslor.


Min abstrakta konst.

Detta är mitt knep, för att kunna hålla fokus hela lektionen.


Beslut

Vardagens små problem tvingar oss att fatta beslut. I made a decision and I hope it will bring me luck. Min klass ska imon träffa en grupp som kallar sig 'Unga möter Unga'. Eftersom jag inte har lektioner med min vanliga klass, blev det lite problem för mig. Inget stort problem, bara ett av vardagens små bekymmer. Antingen kunde jag välja att delta i de´tta möte tillsammans med klassen som jag har idrott med, men detta efter påsk. Eller så kunde jag välja att följa med min klass imon, men då missa både matten och idrotten. Jag vet att det inte är bra att missa många lektioner - speciellt inte matten, där vi imon ska gå igen ett nytt avsnitt. Fram och tillbaka tänkte jag och fattade sedan mitt beslut. Jag valde att följa med min klass imon.

Jag hoppas hela tiden på att jag ska trivas bättre, att folk ska se mig och vilja vara med mig. Jag vill inte bara att folk ska se mig som en elev på skolan. Jag vill att folk ska se mig, se Jasmine, se en personlighet. Jag hoppas och hoppas. Det går sakta framåt, men jag är otålig. Jag hoppas att mitt beslut kan få hela situationen att bli bättre. Inte bara att känna tillhörighet till klassen är ett mål. Jag hoppas också att klassen kommer se min personlighet och se mig som en elev i deras klass.
Jag försöker anstränga mig. Om mitt beslut var rätt, det får vi se...


Melodifestivalen 2010 - Finalen!

Reprisen av gårdagens stora tävling, sänds inte bara just nu i SVT24. Jag och Rickard satt och kollade reprisen idag vid lunchtid. Det var inte samma känsla, som om vi hade suttit och sett finalen direktsänt igår kväll. Men det var okej och vi fick se hela tävlingen.
Oj, oj,oj va jämt det var! När alla jurygrupper hade sagt sitt, var jag ganska säker på att Salem Al Fakir, Darin eller Eric Saade skulle ta hem segern. Så blev det inte. Istället stod en mycket vacker tjej i röda converse som vinnare. Svenska folket fick helt enkelt avgöra.



Resultatet:
1.
Anna Bergendahl - "This Is My Life" (Min önskade placering: 2)
2. Salem Al Fakir - "Keep On Walking" (Min önskade placering: 1)
3. Eric Saade - "Manboy" (Min önskade placering: 6)
4. Darin - "You're Out Of My Life" (Min önskade placering: 4)
5. Timoteij - "Kom" (Min önskade placering: 3)
6. Andreas Johnson - "We Can Work It Out" (Min önskade placering: 9)
7. Ola - Unstoppable (Min önskade placering: 8)
8. Jessica Andersson - "I Did It For Love" (Min önskade placering: 7)
9. Peter Jöback - "Hallow" (Min önskade placering: 10)
10. Pernilla Wahlgren - "Jag vill om du vågar" (Min önskade placering: 5)

Mina kommentarer:
- Ola fick faktiskt bättre poäng än väntat.
- Manboy är tydligen en bra låt, om man frågar de Internationella jurygrupperna...
- Timoteij lyckades bra.
- Det gick inte så bra för Peter Jöback.
- Roligt att Anna fick en så hög placering (och att hon dessutom vann).
- Salem såg så cool ut, när han fick sina tolvor.
- Casablanca sjöng förra årets vinnarlåt "La Voix" så himla bra! Kul att höra en annan version av låten. Framträdandet blev väldigt snyggt, då Malena sjöng tillsammans med gruppen. Uppskattat!

Är ni nöjda med Sveriges representant i ESC?


Bjudna på middag

Rickards kusin bor här nere på Västkusten, därför var det lätt för oss att tacka ja till inbjudan. Kusinen har fyllt arton år och hade därför middag. Hela släkten var där, bortsett från familjen i Stockholmstrakterna. Jag skämdes lite för att komma dit, eftersom jag och Rickard var så sena förra gången vi var på middag där. Men, men. Jag gick dit ändå och övervann min rädsla.
Maten var jättegod! Mums, säger jag till buffé. Kakor och kladdkaka med grädde och jordgubbar till efterrätt. Jag och Rickard gick precis innan Melodifestivalen slutade. Vi ville inte veta vem som vann. Eftersom teven inte sattes på mer än den sista kvarten av tävlingen, beslutade jag och Rickard att vi skulle se reprisen av finalen. Den sänds i SVT24 ikväll klockan 21.



Jag kände mig väldigt fin i min nyinköpta klänning. Ett bra köp, eftersom jag gärna har på mig den igen.


Cykelsäsongen är här!


Min blåa cykel.

Äntligen kan man cykla igen! Efter en vinter med mycket snö och is, är det nu ingen risk för halka. Igår cyklade jag för första gången i år. Det kändes så mycket vår! Att cykla ger mig vårkänslor. Just känslan av att få trampa som en galning, känna vinden mot ansiktet... Alla minnen från sommaren kommer tillbaka. Jag minns ljudet av vågorna som sköljer in mot stranden. Klipporna som sjunger sommarsånger och måsarna som skriar. Underbart!

Vad ger dig vårkänslor?


Försöker igen

Jag vet inte hur det är på andra skolor, men på min skola är det en hel del analyser som ska skrivas. Varje case behandlar ett ämne, som man sedan sk studera från olika vinklar. Inte det lättaste alla gånger. Min svaga punkt har alltid varit att jag ofta ger upp, när jag tycker det blir för svårt. Jag har fortfarande den bristen, men jobbar på det varje dag. Vem vill inte bättra sina brister?
På tisdag ska vi ha lämnat in en uppgift som behandlar ämnet slöja (som muslimska kvinnor bär). Det är en svår uppgift, som kräver en hel del fokus, kunskap och engagemang. Jag tycker det är kul! Jag lär mig mer, när jag kan sätta in frågan i verkligheten. Det är roligt, men svårt. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva, hur jag ska börja, vad som ska vara med... I början av veckan skrev jag nästan en sida. Igår började jag om på nytt. Det första jag skrev var inte bra. Jag visste inte ens vad jag själv skrev, var jag ville komma med min text. Jag gjorde om allting, dock utan att slänga mitt första försök. I hopp om att lyckas bättre skriver jag nu en andra version av analysen. Jag är nöjd. Det är ett framsteg från min sida. Jag ger inte upp. Istället ser jag problemet från en annan vinkel. Hur kan jag göra här? Kanske gjorde jag fel? Det är okej att göra fel. Upp igen, försök på nytt. Det är okej att misslyckas, något som många människor har svårt att acceptera. Man vill inte vara dålig, man vill göra rätt. Men vem har sagt att du är dålig, bara för att du inte lyckades denna gång? Försök igen!

Hur gör du? Ger du upp eller försöker du igen?


Underbara Vår!

Den underbara våren är äntligen här! Solen har kommit till Sveriges västkust och värmer så härligt. Mina vinterstövlar måste läggas undan och ge plats åt mina svarta converse. Jag längtar! Den tjocka jackan får dock hänga med ett tag till. Det är fortfarande för kallt för att gå klädd i endast skinnjackan utan att bli en isbit.

Jag satt ute under båteresan hem. Så otroligt! Äntligen kan man njuta igen. Det är underbart att bo i skärgården. Självklart hade jag framme kameran...



På tal om båttrafiken; Imon börjar båtarna köra som vanligt igen. Istidtabellen slutar gälla. Skönt att det blir som förut igen. :)






Västtrafik har lärt sig samarbeta



Jag är imponerad! Västtrafik har äntligen visat att de är ett företag som faktiskt kan samarbeta.
Efter en vinter med mycket snö och tusentals förseningar (det måste vara så många), tror jag att de har lärt sig. Bussen 08.51 var alltid försenad. Nu har det skett en förändring. Västtrafik är så smarta (Hmm...) och har nu tänkt ut en lösning; genom att köra en buss från stan som inte är i trafik, kan de hämta upp folk på i alla fall några hållplatser. En bit innan jag går på, finns det en rondell. Där vänder bussen och kommer sedan tillbaka och hämtar upp mig. Jättebra! På så sätt slipper de i alla fall en resegarantisblankett från mig. (Kanske just därför de tänker så, eftersom de antagligen vet var jag går på.) Jag kommer i tid, vilket är väldigt bra. De som bor längre bort har kanske inte samma tur...

Imorse kom det en buss 'Ej i trafik', som vände i rondellen och sen kom tillbaka och hämtade oss. Vi var i tid. Efter att vi åkte ett tag hörde jag chauffören prata med en annan chaufför, han som körde busen bakom. De samarbetade. På så sätt kunde bussen bakom lämna av sina passagerare till vår buss och sedan kunde den försenade bussen köra direkt in till stan. Praktiskt. Då minskade nog förseningen med i alla fall några minuter.

Det är toppen att Västtrafik äntligen har förstått hur företaget ska skötas. Jag är en stolt resenär. Tack.


Det går bra för bloggen!

Läsarantalet har stigit här i bloggen. Det gör mig så glad. Bloggen har omkring tjugofem till trettiofem besökare varje dag. Igår ökade mitt besöksrekord med en till IP-adress. Rekordet är nu uppe i 46 unika besökare! Undrar vem det är som läser min blogg... Vad är det man fastnar för i min blogg? Varför fortsätter man läsa? Vad är det som får en att komma tillbaka till bloggen RosaNatt?
Tack för att ni gör mitt bloggande så roligt!


Vad lever du för?

Vad gör ditt liv värt att leva?
Vilken är din drivkraft till att fortsätta vandra längst livets väg?
Ibland känns livet så svårt. Man går och går, men kommer ingen vart. Andra dagar rusar man förbi, utan att hinna tänka. Färger blandas med intryck och upplevelser. Färgsprakande höst blir till kall vinter. Våren är kommen och sen är sommaren här. Höst igen.


Färgstark höst liknar livets variation.

Livet är en otrolig resa, som absolut är värd alla hemsk stunder, alla ljuvliga minnen och alla tankar som refererar till det som hände igår. Alla tankar bildar tillslut det som är du. Men vem är du och vad gör du här på jorden? Vad lever du för?

Det är så himla intressant att ta del av andras livshistorier, därför ber jag nu om din. Jag vill veta vad just DU lever för. Skriv och berätta! Tack så mycket.


Minnen från förr

Jag vill inte glömma den tid som var då. Om jag kunde, skulle jag vilja leva i den tiden för evigt. Det spelar ingen roll att jag älskade, men aldrig fick de känslorna besvarade. Det spelade ingen roll att du aldrig förstod. Det spelade ingen roll att det aldrig blev du och jag.

Minnen, så många minnen. Jag vill aldrig glömma den tid som var då. Aldrig har jag känt mig så omtyckt. De vännerna som stod mig nära, finns i längre här idag. De lever på annat håll. De lever sina liv och jag lever mitt. Jag saknar dem. Det är tjatigt att jag alltid ska älta det förflutna, men det är faktiskt mina vänner, som har gjort mig till den jag är idag. Jag kände mig hemma hos dem. Det var vi mot de andra. Ett par unga själar som tillsammans vandrade mellan husen. Det spelar ingen roll att jag aldrig fick dig. Jag fick i alla fall en del.

Jag vill inte glömma det vi hade då. Jag vill inte gå vidare utan er. Ni har det bra nu, men vad händer med den lilla själen, som inte vågar vandra själv? Kom, ta min hand och visa vägen. Jag vill veta vad som är rätt. Om du så bara kunde ta min hand, för jag vill känna din beröring igen. Låt mina läppar få tala med dig. Snälla, håll om mig en sista gång.



En ensam själ vandrar mellan husen. Så stilla är staden, som aldrig förstod.


Dimma

Dimman ligger tjock utanför fönstret. Det går inte att se stora vägen, endast den lilla byvägen går att skymta.
Jag måste ut i dimman, varken jag vill eller inte. Det är inte längre okej att gömma sig bakom det okända. Hur rädd jag än är, får du nu vara dags att ta tag i mitt liv.
Dimman får inte skrämma mig. Inte heller Verkligheten får ta det stadiga fotgrepp jag nu fattat.

Det skrämmer mig att inte kunna se vad som väntar. Dimman skymmer inte bara alla problem, den skymmer också kärleken. Dimma, dåsig, dum. Utan att veta säkert, vandrar jag mot ett mål jag inte kan se.

Förra veckan skrev jag ett inlägg om identitet. Efter att jag publicerade det inlägget har jag gått och tänkt mycket på vem jag är. Som jag skrev i inlägget känns det som att jag har hittat mig själv, jag vet vem jag är. Det jag dock inte vet är hur jag ska hantera det som sker. Jag har inte lärt mig att styra mig själv, för jag är inte samma från dag till dag. Schizofren är jag inte, men många personligheter det har jag. De visar sig i olika sammanhang och hjälper mig på olika sätt. Det svåra är bara att ha koll på alla jag som finns inom mig. När alla vill synas och höras samtidigt, då ballar min personlighet ur. Det är då jag varken vet ut eller inte. Så är det nu. Jag vet inte vad som händer imon, för jag vet inte vad som händer nu.


Fokuserar på mitt mästerverk



Vilsen och ensam. Istället för att tänka på det jag upplever, har jag nu börjat skriva på en liten berättelse. Jag har ingen aning om hur det kommer gå. Så många historier som jag påbörjat, men aldrig lyckats få färdigt. Kanske lyckas jag bli klar med denna. I hopp om att jag ska lyckas färdigställa denna historia, sitter jag och skriver som en dåre på både spårvagn, buss och båt. Än så länge är fyra sidor skrivna - kanske de fyra sista sidorna. Jag ska kämpa på, skriva på ett brinnande papper och hoppas på att bli klar.
Det är mycket lättare att hitta på en saga, än att leva i det som kallas Verkligheten. Jag fokuserar på mitt mästerverk i hopp om att slippa hantera de prövningar jag står inför.


Söndagaskänsla

Veckans sista dag är faktiskt lite mysig. Man går runt hemma, gör ingenting särskilt och sen kommer kvällen. För det mesta går det ingenting speciellt bra på teve. Några repriser från veckan som gått blandat med de program som absolut inte får sändas på bästa sändningstid. Har man tur visas det en halvbra komedi på trean. Tv4 låter bandet rulla med ännu en svensk kriminalfilm; är det inte Beck är det Wallander.
Trots denna dåliga teve-kväll, är söndagar något jag uppskattar. Det är en dag då man mentalt förbereder sig för veckan som kommer. Man packar väskan inför morgondagen, tar sig en översikt av de kommande dagarna och de ger en ett slags lugn. En speciell känsla, som man bara kan få på just söndagar.
För många är veckans sista dag bara stress och elände. "- Åh, nej. Imon måste jag till jobbet igen. Typiskt." Men så ser inte jag det. Njut istället! En ny vecka innebär så mycket mer än att bläddra till nästa vecka i almanackan. En ny vecka innebär nya äventyr med nya chanser att bli en bättre människa. Ta vara på de möjligheterna.
Söndagar ska uppskattas.


Melodifestivalen 2010 - Andra Chansen

I Andra Chansen har man ju redan hört alla bidragen, därför skriver jag här en liten kortare version av kvällen. Vad jag tycker om deltävlingarna finns att läsa, om du är intresserad. (Deltävling 1, Deltävling 2, Deltävling 3, Deltävling 4)

Pain of Salvation - "Road Salt"
Jag gillar deras lugna låt. Sångarna är mycket duktig på att sjunga och jag kan verkligen njuta av låten. Dock kommer det aldrig in någon riktig kraft i sången, därför blir den ganska platt. Resultat: Utslagen.
vs. 
Pernilla Wahlgren -"Jag vill om du vågar"
En tjatig schlager, men ändå helt okej. Pernilla har otrolig utstrålning! Resultat: Vinnare!

Pauline - "Sucker For Love"
Bidraget sticker inte ut och är ganska vanligt. Helt okej, men inget vinnarbidrag. Resultat: Utslagen.
vs. Crucified Barbara - "Heaven Or Hell"
Jag tycker verkligen om låten och framförandet. För min del får de gärna vinna hela tävlingen. Resultat: Vinnare!

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - "Underbart"
Låten är faktiskt väldigt härlig. Man blir glad av den. Deras bidrag är trots all glädje ganska enformigt och inte så varierande i längden. Resultat: Vinnare!
vs. Neo - "Human Frontier"
Neo har utstrålning och en härlig röst. Resultat: Utslagen.

Alcazar - "Headlines"
De har alltid samma typ av bidrag, vilket är väldigt trist. Nej, tack. Resultat: Utslagen.
vs. Jessica Andersson - "I Did It For Love"
Jessica sjunger denna fina låt väldigt vackert. Jag ser hellre Jessica som vinnare än Alcazar. Resultat: Vinnare!

Pernilla Wahlgren -"Jag vill om du vågar", Vinnare!
vs. Crucified Barbara - "Heaven Or Hell", Utslagen.



Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - "Underbart", Utslagen.
vs. Jessica Andersson - "I Did It For Love", Vinnare!



Är ni nöjda med bidragen som gick till finalen i Globen?


Barndomsvänner

Det blev en fika tillsammans med fyra vänner från barndomen. Tänk vart livet har lett oss alla. Själv bor jag kvar på ön, dock bara halvtid, men det är ändå ingen större förändring. Inte om man jämför med en av mina vänner som flyttat till Gotland, för att gå på ett gymnasium där. Om några år kanske förändringen är ännu större. Det kanske är fler vänner som flyttar till andra städer och snart kanske man står här själv, utan att det hänt något alls.
Jag har svårt för att släppa gamla tider. Det som väntar är inget jag vill uppleva just nu. Jag vill stanna upp, vända om och uppleva det gamla på nytt. Det är för skrämmande att fortsätta framåt. Jag vill vara tillbaka på ön, då jag gick på fritids och lekte på Kullen. Den plats där vi åkte pulka på vintern och där man på sommaren lekte lekar utan gränser. Blålera på fingrarna och sommriga klänningar. Den jag är nu, är inte den jag var då. Det jag upplevt har format mig och jag gillar inte det jag ser. Vad hände med hon som gick på dagis, den lilla tjejen som tillbringade nästan hela sitt liv som barn på en plats för andra barn... Onsdagarna var längst; jag blev lämnade innan klockan slagit sju och var kvar tills klockan sex då dagis stängde. Mitt liv var på dagis, nu lever jag i verkligheten. Jag vet inte om jag vill leva i ett samhälle, där folk inte bryr sig.
Jag har svårt att hantera omvärlden. Jag platsar inte där. Jag vill vara liten igen. Dagis, Bailando och leka Sailor Moon.


Läs inlägget först?

Hej!

Ibland undrar jag om folk verkligen kan tänka. Det händer hela tiden att man som bloggare får kommentarer i sin blogg, som inte ens har med inlägget att göra. Frågor som "Allt bra?", "Vad gör du?", "Hej, rösta på mig." är mycket vanliga. Visst, folk får väl skämma ut sig, men i min blogg har ni inget att hämta. Ser jag att någon har skrivit en sådan kommentar i min blogg, återkallar jag publiceringen direkt. Jag tänker inte tillåta att folk gör reklam för sig hur som helst. Det finns faktiskt smartare sätt.
Jag vill självklart ha fler läsare (det vill väl de flesta bloggare?), men jag spelar inte dum för det. Jag går in i en blogg, läser ett inlägg jag tycker verkar intressant och kommenterar sedan efter det. Tänk om inlägget handlar om ett känsligt ämne, så kommer du med en kommentar som "Allt bra?". Snacka om att man känner sig osynlig, då man lättar sitt hjärta och sen får en kommentar som visar på att ingen ens bryr sig. Fy, skäms på er som gör så!
Jag har skrivit om detta tidigare.


Någon som håller med mig?

Uppdatering 100304, kl. 20.58:
Sen jag skrev inlägget har jag återkallat publiceringen av tre kommenterar - detta bara idag. Jag tänker vara stenhård. Visst kan det verka fel och löjligt, men jag tycker folk ska visa respekt. Tack för mig.


Vintertrött

Jag är trött på vinter, snö och slask. Jag vill ha vår, snödroppar och grönt gräs.
Denna eviga vinter som precis börjar dra sig vidare, håller på att göra mig galen. Jag är negativ och tänker tankar jag inte borde tänka. Allt känns meningslöst och allt är bara fel. Aldrig har jag känt sådan trötthet. Hela kroppen känns som en ändå tung klump. Det känns som om jag har drabbats av mjölksyra - i huvudet! Haha! Känslan övergick för en kort stund till armen, men nu är känslan tillbaka i huvudet. Usch. Trött och eländigt. Jag vill egentligen bara ligga hemma i min säng och sova tills det blir vår.
Negativt, negativt, negativt. Denna eviga vinter leder mig mot mörka gränder.


Vårsolen


Vårsol!

Vårsolen skiner över ett töande Göteborg. Det är underbart att vara ute! Jag som i vanliga fall mest brukar klaga över solen, kan inte undvika att uppskatta den. Så här några dagar efter vintern är det skönt att solen tittar fram igen. Jag tror att den ger oss alla lite hopp om att våren snart är här. Vår, vår, vår! Enligt mig den bästa årstiden på året.


Identitet

Det första vi pratade om i det nya caset Svea var om identitet. Hur vi är och vilka grupper vi tillhör. Mycket intressant måste jag säga. Jag tror att det kommer bli ett intressant case, där jag kommer lära mig mycket om mig själv.
Igår sa pappa att jag har utvecklats väldigt mycket som människa, bara under den tiden jag har gått på Vittra. Jag vet varför. Aldrig tidigare har jag fått så många smällar som jag fått det senaste halvåret. Nu är jag vuxen oh måste klara mig själv. Det finns inte längre lärare som tar mig under sina vingar. Mina klasskamrater är inte barn. De är vuxna med fördomar, åsikter och allt annats om hör till. Det är skrämmande.
Samtidigt vill jag tacka dem. Jag har utvecklats som människa. Min personlighet blir starkare för varje dag och jag lär därför känna mig själv.
Åren som tonåring är en oförglömlig resa
, som tyvärr kommer ta slut en dag. Även om så skulle vara, hoppas jag att jag ändå lever i de tankarna jag har idag. Jag trivs med vem jag är. Jag har hittat mig själv. Trots motgångar, medlyft och allt annat jag fått vara med om under mina år som tonåring, är jag glad för det jag har fått. Min syn på samhället är idag kritisk - kanske just för att jag är ung.

Min identitet är viktig för mig, lika så de platser och människor, tankar och minnen, som jag har inom mig. Min identitet representerar vem jag är. Det är mig det handlar om, det är jag som är jag. Första steget är att acceptera sig själv. Jag har tagit det steget och vandrar nu vidare på min väg mot målet att för varje dag bli en bättre människa.






Ljus borta i staden



Där borta, där borta i staden, där lyser solen.
På rutorna speglar sig solen och skickar sedan ljuset bort.
Lång bort, ut hit till skärgården.

Synen får mig att tänka på varma sommarkvällar. Barbent i kortkort och nätta sandaletter. Sommar i skärgården. Dans nere på bryggan. Sommargäster, glädje, skratt och lycka. Doften av nyklippt gräs. Lukten av havsvatten som kluckar mot klippväggen. Sommar, sommar och ett glas jordgubbssaft.
Ljuset där borta får mig att längta efter känslan jag älskar och minns.






Konst 100302



Jag lät allting vara tyst och stilla. Ingen musik, ingen teve...
Jag kunde bara höra pennan som tecknade och mina egna andetag.
Jag lät fylla det stora vita arket papper. Pennan målade så fint.
Jag granskade bilden och log.
Det jag hade åstadkommit var en teckning skapad av kärlek.






Jag älskar mina bröst!

Brösthets?
Bilden från Aftonbladet, colourbox.com.

Alla har vi delar på vår kropp, som vi inte är speciellt förtjusta i. Lika så har vi delar som vi uppskattar mer. Jag älskar mina bröst! Inte för att de är speciellt stora. De har inte heller den perfekta formen (vad nu det är). Mina bröst får inte heller killarna att drunkna. Det är just det jag (och Rickard) tycker om med mina bröst. De är inte perfekta, men de är vackra ändå. Jag har alltid känt en viss kärlek till mina bröst, varför vet jag inte. Det kan vara för att jag är så rädd för att förlora dem. Äldre släktingar (som inte längre finns kvar i livet) har drabbats av bröstcancer. Risken finns ju att jag också får det. Usch, hemska tanke. Jag vill ju ha mina bröst kvar.
Även om nu risken finns att jag drabbas av cancer, tänker inte jag gråta över det nu. Istället försöker jag vårda och älska min bröst, som om det var min sista dag tillsammans med dem. Naw, min bröst. Haha, kanske lite patetiskt att älska sina bröst, men jag gör det och är stolt över det.

Skriv gärna en kommentar till inlägget!


Njuter av sängen

Även om jag är ledig, så vaknar jag ganska tidigt. Vid halv nio har jag i alla fall vaknat en gång. Då är det så skönt att kunna ligga kvar i sängen. Mysa med täcket (eftersom inte Rickard finns vid min sida) och bara gosa in sig i kudden. Det är underbart med såna dagar, då det känns som att man har all tid i världen. Tyvärr är inte min tisdag riktigt så. Jag måste tvunget läsa ut Paulo Coelho's bok The Devil and Miss Prym, eftersom vi har seminarium på den imorgon. Boken är seg, jag förstår inte allt och dessutom är handlingen inget som intresserar mig. Jag blir bara virrig i huvudet. Men det är ett måste, om jag ska lyckas klara mig under lektionen imorgon. Trots att boken inte lockar, låg jag kvar en stund i sängen och läste. Några sidor lyckades jag ta mig igenom i alla fall. Små steg i taget, sen har jag lyckats nå mitt mål. Får läsa mer under dagen och resten imorgon på väg till skolan. Man kan alltid hoppas på att jag lyckas läsa klart den innan lunchtid imorgon.

Nu ska jag fortsätta njuta av min lediga dag (och samtidigt försöka intala mig själv att boken måste läsas).
Hoppas att ni har en bra tisdag.


Livet förändras

Vi lever i en värld där allting inte kretsar runt oss själva. Det finns så många andra människor också och de lever sina liv. Tillsammans bildar vi ett nätverk av bekantskaper, vänner, känslor, jobb, aktiviteter... Allt vävs samman till det vi kallar Verkligheten. Eftersom det är som det är, går det inte att undvika förändringar i livet. Det är inte bara vi själva som ändrar och förändras. Alla runt omkring oss råkar ut för samma sak. Livet är en kedjereaktion.
Hur mycket vi än säger emot, kommer det alltid att ske förändringar i livet -  på gott och ont. Jag tror de flesta uppskattar förändringar i tillvaron, så länge de inte är så stora. Så fort förändringar kräver mer än vanlig energi, blir det helt plötsligt jobbigt och många backar. Jag backar inte. Jag står på mig, kämpar och hoppas att jag får fram min åsikt. Jag vägrar leva i en tillvaro där jag inte kan hantera det som sker.

Hur stor förändring kan man som människa hantera? Det spelar ingen roll om man är stark psykiskt med stabila åsikter eller om man är tillbakadragen och tystlåten. Vi är alla människor som måste tackla förändringarna.
Vissa ändringar sker utan tilltro till människorna det handlar om. Vad gör man då, när man väl står utanför förändringen? Är det bara att acceptera? Nej, jag vägrar. Har folk i min närhet bestämt något utan säkra grunder, ska de i alla fall få stå sitt kast. De ska stå för sina åsikter, sitt handlande och de ska kunna hantera en jobbig Jasmine, som vägrar acceptera det som har skett. Hur hård får man då vara? Får man slå? Nej. Får man psyka? Nej. Man får bara säga sin åsikt, ifrågasätta och kräva svar. Har den påhoppade inget svar får han eller hon helt enkelt ge sig, lägga sig och återgå till det som var innan förändringen.

Tyvärr fungerar det inte så och därför står jag här idag och ser det falla samman. Man ska lyssna till sitt hjärta, men då får man inte glömma att lyssna längst in, där ens närmaste finns. Man kan inte göra saker halvdant. Gör det ordentligt eller inte alls.
Tack.


Seriestart av True Blood och Saltön!

 
True Blood i SVT1. <3

onsdag (3 mars) börjar andra säsongen av True Blood att sändas på teve. Sändningstiden är 22.00 i SVT1. Åh, vad jag har längtat! I höstas satt jag och Rickard som fastklistrade vid teven, dock i olika städer. När nu andra säsongen sätter igång, befinner vi oss i alla fall i samma stad och vid några tillfällen kanske till och med i samma hus, samma rum, i varandras armar. Mums, True Blood är ju så bra!

 
Saltön i SVT1.

Det är inte bara vampyrserien fylld med sex, blod och kärlek som sätter igång. Nej, SVT ska också börja sända fortsättningen på den svenska serien Saltön. Nya avsnitt börjar sändas om en vecka exakt (måndagen den 8 mars) klockan 21.00 i SVT1. Toppen!


Casepaus

Efter varje case har vi två dagars ledighet. Det är jätteskönt! Detta är för att lärarna ska kunna planera nästa case period. Jag tror att det ligger något i det pappa sa, att vi har två dagars ledighet för att kunna vila ut, efter den sista ansträngningen då vi skrev casets slutuppgift. Vad tror ni?
Jag njuter i fulla drag! Att kunna sitta hemma, skriva hur många blogginlägg man vill och ha all tid i världen att bara slappa vid teven. Alla behöver såna här dagar då och då. Jag var ju helt slut förra veckan, efter att ha ansträngt mig med sista uppgiften. Det var ändå värt det, för jag var nöjd i fredags, när jag vid lunchtid skickade in mitt arbete. Jag gjorde mitt bästa och är mycket nöjd med det.
Klockan femton noll fem börjar Ghost Whisperer. Jag försöker ta alla tillfällen som ges, för att kunna se ännu ett avsnitt av serien jag älskar. Egentligen förstår jag inte varför jag är så kär i det, när jag många gånger sitter i soffan med hjärtat i halsgropen. Haha, jag som är så otroligt lättskrämd!

Vad gör ni denna måndag?



Film - Tummelisa

Tummelisa föds ur en blomma, efter att hennes mor planterat fröet hon fick av en god häxa. Modern älskar Tummelisa högt och lär henne allt hon kan. Tummelisa är liten, endast så hög som en tumme, men klarar sig ganska bra ändå. Hon lär sig att leva som liten. Den lilla flickan tycker om att drömma och hennes högsta önskan är att hitta någon som är lika liten som hon själv, helst en prins som hon kan gifta sig med.
En natt träffar hon älvornas prins Cornelius. Det är kärlek vid första ögonkastet! Prinsen lovar att komma tillbaka dagen efter och hämta henne. Tyvärr blir det svårrare än vad han trodde, då det visar sig att Tummelisa har blivit kidnappad av Mamma Padda.
Tummelisa ska tydligen bli en stor stjärna, dansa och sjunga, men Tummelisa vill bara komma hem till sin mor, där Cornelius ska komma och hämta henne. Resan hem blir jobbigare än vad hon väntat sig. Hon får hjälp av de så kallade Gitterbaggarna, som gör allt för att hon ska komma hem till sin älskade prins. "-Jag älskar ljudet av min röst!" sjunger svalan Jaqemoue som också försöker hjälpa till. Tummelisa blir dock stoppad av Mamma Paddas Son och Herr Bagge.
Det är en resa mot tiden, där allting måste lösa sig, innan vintern kommer med all sin frost och kyla. Tyvärr kan inte Älvornas Konung (Prins Cornelius pappa) stoppa vintern, som snart gör landskapet täckt av vit snö. Tummelisa räddas av Fröken Åkermus, som tar hand om henne under jorden. Där blir det bestämt att Tummelisa ska gifta sig med Herr Mullvad, en rik, egenkär och mycket egoistisk sådan.
Hur ska allt sluta? Blir det som Tummelisa hoppas; ett lycklig i alla sin dagar-slut?

Åh, det är sådan nostalgi att se filmen. Pappa spelade in den till oss, när vi var små. Jag tycker om den än idag. Är det någon mer som sett den? Kanske känner du igen bilderna överst i inlägget?
Filmen är så fin! Mycket musik, en charmig bagge och en positiv svala. Kan det bli mycket bättre?






RSS 2.0