Ska vi förebygga sjukdomar med alkohol?

I veckan hörde jag att studier har visat på att om man dricker ett glas rödvin om dagen, kan man minska risken för att få hjärt- kärlsjukdomar (tror att det var så). Jag blir häpen. Denna studie kanske har visat ett gott resultat, men vad gör det. Vi måste tänka på konsekvenserna.



Forskare kämpar för att kunna besegra sjukdomar. De gör undersökningar, studier och tester. Samtidigt kämpar samhället med andra problem; alkoholism. När forskarna säger att man ska dricka ett glad rödvin om dagen, då blir jag arg. Hur kan de säga så?! I dagens samhälle finns det många som har problem med alkoholen. De kanske inte har fått diagnosen alkoholism, men de dricker ändå för mycket. Kanske sitter de och super på helgerna, men håller sig ifrån drickandet på vardagarna. Om de då ska börja dricka ett glas vin om dagen, kan det inte bli så att de slutar med att veckans alla dagar blir som helgerna? Det handlar om vanor. Vi människor är så insatta i våra vanor, i de vardagliga rutinerna. Har man väl hamnat i en vana, är det lätt att hålla sig kvar. Dricker man tre glas vin på helgerna och ett rekommenderat intag av ett glas vin om dagen, är det lätt att dosen ökar till tre glas varje dag. Och på helgerna ökar man också sitt intag. Kanske vill man känna ruset, glömma verkligheten, när man dricker på helgerna. Om man häller i sig vin varje dag, vänjer sig kroppen. Då måste man dricka mer på helgerna, för att känna något rus. Och så kommer det fortsätta.
Kanske har man förebyggt att drabbas av allvarliga sjukdomar, men nu är man helt plötsligt sjuk på riktigt. Den sjukdomen kallas för alkoholism och är vanlig i vårt samhälle. Jag tycker det är sjukt. Ska vi öka antalet alkoholister, istället för att minska antalet?
Jag kan bara säga "Usch!" och "Fy!" till denna så kallade metod. Och "Skäms!" på er som kommit på den.

Vad tycker ni?
(Jag vet att det är lite information, men ni kanske kan dela med er av era åsikter i alla fall. Jag är nyfiken.)


Läsarnas Ord
Ord från: emmyg

tusen tack sötnos :D

2010-03-31 @ 19:26:44
URL: http://jonesochgiftet.blogg.se/
Ord från: Anonym

Mediciner görs det också massa reklam för, och det är sjukt lätt att bli beroende av tableter också.

Ingenting är nyttigt i större mängder. Inte ens saker som ses som Väldigt nyttigt.

Bara en åsikt..^^

Kram :)

2010-03-31 @ 20:28:51
Ord från: Erika

Man hoppa ju att människor kan tänka själva och inse att det inte är lika bra som de "kommer fram" till med att dricka alkohol varje dag.

2010-04-01 @ 06:26:25
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: Jasmine - ägare till RosaNatt

Svar till Anonym:

Hej! Tack för din åsikt. Du har helt rätt. Varför jag reagerade så starkt, är för att alkoholism är ett problem i samhället. Det samma gäller med droger (överdos av läkemedel). Alkohol har egentligen ingenting med medicinering att göra, därför tycker jag det är dumt att vi drar in ännu en faktor som kan leda till missbruk. Räcker det inte att läkemedel i form av tabletter kan göra en beroende? Ska vi då också använda alkohol i samma syfte? Nej, det tycker inte jag.

Tack så mjättemycket för din kommentar. :)



Kram

2010-04-01 @ 08:35:18
URL: http://rosanatt.blogg.se/
Ord från: Doe

sant! Likadant om man tar en whiskey när man blitt förkyld, man blir frisk dan efter.

2010-04-03 @ 23:48:22
Ord från: Erica

Håller med dig!

2010-04-04 @ 13:04:53
URL: http://faithhopelove.blogg.se/
Ord från: kristalina

Att alkohol är bra kan ju ses som en bra ursäkt för att dricka det ofta, det blir inte bra i slutändan. Jag tror att många tycker att det blir "mer ok" att ta vin lite oftare då, ursäkter för att man inte ska känna sig illa till mods?

2010-04-05 @ 15:19:23
URL: http://kristalina.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0