Dagar i soffan

29 - juni
Jag är trött, så fruktansvärt trött. Trots att jag sover saknar jag energi. Och min livsgnista har farit sin kos... Jag trodde att (ytterligare) två dagar i soffan
skulle ge känslan en chans att gå över, men jag känner knappt märkbar skillnad.


Trevlig midsommar

Midsommar saknade planer och jag hade ingen lust att engagera mig överdrivet mycket. En cykeltur till en dans kring midsommarstång var ett önskemål från min sida, mycket mer än så var inte bestämt. Min midsommarafton blev trots obefintlig planering trevlig - med cykeltur, stämning vid en midsommarstång, förhoppning om att vinna en chokladask, två glada grabbar nära till hands och ett imponerande midsommarbord med sill, ägghalvor, färskpotatis, gräddfil och gräslök. Dessutom lyckades jag nappa åt mig den sista asken med svenska jordgubbar i närbutiken. En trevlig midsommar - med endast fåtalet vattendroppar från himlen. Blev det en regnfri midsommarafton också för din del?

Må gott!

Min midsommarafton i bilder


Fyrahundra sidor på en vecka


Veckans roman samt min älskade anteckningsbok

11 - juni

Hemma. Bortskämd. Lugn. Jag kan inte annat än njuta av tillvaron. Romanen som jag fick låna av mamma läses med lust och det skulle kännas som en seger att läsa de fyrahundra sidorna på en vecka. Jag har inte mycket bättre för mig...

I morse läste jag de sista kapitlen av romanen. En fantastisk bok - med humor, kärlek, spontanitet, skratt, entusiasm och fantastiska karaktärsbeskrivningar. Jag är rörd och hänförd. Denna bok i kombination med en vecka av lugn hemma på Västkusten har införlivat en harmoni och en efterlängtad glädje inombords. Ikväll tar jag tåget hem, hem till R.



När R har åkt hem

8 - juni
Fina dagar hemma med familjen och nu har R åkt hem. Det känns tomt, liksom när vi hade distans... Livet har tagit oss vidare; distansen är minnen och samboskapet vår vardag. Passionen har svalnat, men där finns fortfarande band som håller oss samman.



Bild från arkivet

Han är saknad. Jag är så van vid att alltid ha honom bredvid mig i sängen, alltid längta efter att han ska komma hem från jobbet och att ha den trygga känslan inombords att jag inte är ensam. Det känns i kroppen att R är femtio mil bort. Jag ångrar absolut inte att jag stannar kvar i Göteborg några dagar till, men jag erkänner att det ska bli skönt att komma hem. Framför allt finns en skön känsla inombords i och med vetskapen om att det finns någon som saknar, längtar efter och väntar på mig där hemma.



Snart börjar min sommar

En vecka kvar på terminen innan den officiellt är slut. Sista tentan skriver jag i skolans aula på onsdag för att på kvällen åka hem till Göteborg tillsammans med R. Fina älskade lillasyster tar studenten och jag kan inte vara mer stolt. Torsdagen firas till hennes ära och resterande helg tillägnas nära och kära.

För min del blir det en vecka hemma på Västkusten, innan min andra sommar på hotellet här i Stockholm börjar. Det ska bli roligt att komma tillbaka till jobbet lite oftare. Under våren har jag endast arbetat fåtalet dagar här och var och det märks att man lätt tappar tempo, rutiner, kondition och förmågan att ha många bollar i luften. Efter att ha jobbat i helgen känns det dock som att jag är i form och jag ser med glädje fram emot att om två veckor börja mitt schema.

Hur ser planerna för din sommar ut?




RSS 2.0