Idag börjar mitt sommarjobb!

God morgon i denna lilla församling.
God morgon till er som av misstag eller av ren mental förmåga klickade er in hit.

Det här med sommarlov är ju något som de flesta studerande har nu för tiden. Semestrarna börjar också hamna i fokus i takt med att sommaren agerar allt tydligare. För min del blir det dock inget avkopplande lov. Idag ska jag nämligen jobba min första dag på sommarens arbete. Jag är smått nervös, men försöker att koppla bort de tankarna och tänka på annat. Som mina skor till exempel. Till jobbet ska jag ha ett par enkla skor, utan klack, som är bekväma att gå i. Och av den sorten finns det flera tusen! Då kanske man kan förstå bekymret, när jag igår strövade omkring på stan och letade skor. Jag löste det helt enkelt så att jag tar ett par skor jag har hemma, har på mig dem idag och tar möjligheten att fråga och beskåda vad övriga i personalen har på fötterna. Det låter väl bra? Om inte, är det jag som får känna skam och tacklas med ännu ett av livets alla misslyckanden.

Men jag tar inte ut en eventuell psykisk tillsägelse i förtid. Istället lägger jag min fokusering på att bli klar, så att jag kan komma hemifrån i tid. Det är ju en fördel om jag hinner med båten, speciellt eftersom det är min första dag. Önska mig lycka till!


Med nya ögon kan man beskåda


Bild från 6 december 2010.

Man kommer hem och får möjlighet att reflektera kring och analysera sin situation. Med nya ögon kan man beskåda. Ibland ovisst och skrämmande. Andra stunder betryggande och glasklart. Att resa bort ger lätt nya perspektiv.

En tanke, när livet åter igen ska bli till vardag.


Mycket att göra

Två dagars ledighet innan sommarjobbet börjar. Innan dess har jag haft mycket att göra. Igår var jag på möte, inför ett evenemang som ska hållas nu på lördag. Resan fram och tillbaka samt mötet tog hela eftermiddagen och kvällen. Idag har jag försökt ha en dag hemma, samt gjort några ärenden på stan. Så fort man fyller arton ska man tydligen fixa det mesta. Inget tvång egentligen, men jag gillar att ha ordning på det som räknas till mitt ansvarsområde. Jag har därför tagit itu med två bankärenden denna dag. Pengarna från resan är återigen i svenska kronor och det mest akuta så här i början av sommaren är avklarat. Mycket att göra och jag skulle gärna ha mer tid. Det här med sommarlov har jag inte hunnit känna av än så länge, men jag hoppas att den känslan infinner sig snart. Jag fick i alla fall njuta av sommaren, då jag efter min ankomst ut till ön åkte ner till havet och tog mig ett svalkande dopp. Att jag bara hann ligga i solen i några minuter gjorde inte mycket; det hann i alla fall infinna sig en gnutta ro och tillskott på energi inför kvällen.


Taizé 2011

Det är många som har frågat var min resa har tagit mig. Jag kan nu avslöja att jag har tillbringat en vecka i Taizé, en liten by i Frankrike.


Taizé 2011

Jag åkte dit tillsammans med Svenska Kyrkans Ungdomsgrupp i min stadsdel. Efter en bussresa på närmare ett dygn anlände vi till den lilla byn i Frankrike. Taizé är en kristen plats, där munkar från mestadels Europa lever ut sin tro till Gud. Taizé har på så sätt blivit en internationell samlingsplats för troende ungdomar i framför allt Europa. Gudstjänster tre gånger om dagen och bibelstudier i små grupper. Också arbete är inräknat i schemat. Livet i Taizé är enkelt, maten är simpel och stress är i många fall inte ett förekommande faktum.

Att resa till Taizé var en upplevelse - på många sätt. Jag trivdes bra, men det känns skönt att vara hemma igen. Jag är glad att jag åkte på resan, men vet inte om jag vill komma tillbaka dit. Resan stämmer in under det klassiska och mycket svenska begreppet ”lagom”. För mig var resan till Taizé alldeles lagom.

Är ni intresserade av att veta mer, får ni gärna fråga. Och vill ni att jag ska publicera lite bilder, dagboksanteckningar eller besvara frågor är ni självklart välkomna att skriva.
Någon mer som har varit i Taizé? Hur upplevde du resan? Dela gärna med dig!


Tillbaka i Sverige

Hej mina läsare!
Jag vill egentligen bara kika in lite snabbt, se hur bloggen har haft det och höra hur det är med er.
Jag kom hem igår kväll. Det första jag gjorde var att äta svenska jordgubbar, duscha i vanlig hemmamiljö och sen gå och lägga mig. Samtalen till Rickard blev igår långa. Vi har saknat varandra. Det kändes i vissa stunder jobbigt att inte kunna ringa hem till honom, bara för att få hans stöd. Men jag mår bra, är fortfarande ganska trött, men har en hel del att stå i. Under eftermiddagen ska jag en bit upp i Bohuslän, för att gå på ett möte. En vän till mig har tillsammans med några ungdomar anordnat en festival. Jag har erbjudit mig att hjälpa till, därför är mötet viktigt att jag går på. Väskan från resan är ännu inte uppackad och allt annat som jag borde ta itu med får vänta. Så också bloggen. Jag har en del bilder att visa, som ni säkert får se den kommande tiden.

Hoppas att ni mår bra. Kommentera gärna och uppdatera mig om det senaste.
Jag har saknat er.


En återkommande färgkonstellation


Kort 103

Under våren har jag hittat en stil som passar mig bra. Mitt kortmakande har mer och mer utvecklats åt att gå i toner av lila och brunt. Det är så himla snyggt, tycker jag! På mässan i maj köpte jag hundra rosor i två olika nyanser av lila. Det inköpet har lönat sig, då jag har använt lila rosor på nästan alla kort som publicerats de senaste två månaderna. Också bruna papper har det klippts i flitigt. I födelsedagspresent av min syster fick jag fler detaljer att pynta mina kort med, bland annat det prickiga bandet i brunt som finns på kort 103. Det blev så fint! Det må vara tråkigt med en och samma återkommande färgkonstellation, men då ska man också ta hänsyn till att inget kort är det andra likt. Alla skapelser är unika och finns att köpa endast i Jasmine's Kortmakeri.

Tidsinställt inlägg, skrivet 15 juni.


På resa!


Utanför bloggvärlden finns - kanske förvånansvärt nog - ett liv. En plats där datorn inte alltid har en central roll och där tillgången till Internet inte i alla lägen är självklar. Jag kommer under en veckas tid låta bloggen vara orörd, då jag ska på en resa. Imorgon lämnar jag Sverige och på söndag natt efter midsommar kommer jag åter tillbaka till det som kallas hemma.

Att skiva inlägg bara "för att" är inget jag prioriterar. Kvantitet före kvalité har inte riktigt varit min drivkraft, därför låter jag er vara utan inlägg - tråkigt nog. Men jag är tillbaka igen efter resan och hoppas att också ni fortsätter att kika in. Er läsare vill jag inte förlora, men som jag skrev; det finns ett liv utanför bloggen.

Jag hoppas att ni får en himla härlig vecka och att ni framför allt får en supermysig midsommar - typisk svensk eller inte. Ta vara på varandra och njut av sommaren.

 


Förhållandet blir mer konkret

Det bokades biljetter inför juli, min kommande vistelse i Stockholm. Jag och R satt som vanligt inne på SJ, vid varsin dator och med telefonen tryckt mot örat; ett givande resonemang fram och tillbaka huruvida den eller turen senare var det bästa alternativet. Priset styr, men också livet i övrigt. Det ska i sommar passa med arbete, begränsad tid och pengar. Dessutom har jag köpt mig ett Fritidskort hos Västtrafik, vilket gör att jag kan åka gratis inom hela Västra Götaland. Att ta vara på den möjligheten lägger också ett komplicerat kort i högen av faktorer. Men det går att få ihop; om man har sifferminne, snålhet (det står jag för) och god förmåga att finna sig i att sitta några timmar extra på ett tåg. Denna gång betalade vi en resa tur och retur Töreboda - Stockholm, eftersom det är på den sträckan mitt kort inte gäller. Och inte ens tre hundralappar behövde vi lägga ut. Tack vare kortet betalade vi bara hälften. Dock blir det långsamt tåg både fram och tillbaka. Men vad gör det. Jag gillar att åka tåg. Dessutom är R värd alla tågresor.

Det där pirret i magen, som man känner när man är nyförälskad, det kommer tillbaka. Förhållandet blir mer konkret, när man faktiskt har datum att se fram emot.


Tro på kärleken

När det i februari kom fram att R övervägde att flytta tillbaka till Stockholm, kunde jag inte göra annat än att acceptera läget. Det var tungt, det tog hårt på mig - och på R. Vi visste inte hur vi skulle gå vidare med vårt förhållande. Personer i min närhet ifrågasatte varför jag stannade kvar, en fråga jag hade svårt att förstå. Att R lämnade mig för Stockholm, det visste jag. Men jag kände aldrig att han satte mig åt sidan. Jag var minst lika viktig i det hela som jag alltid har varit under våra då två och ett halvt år tillsammans.

Jag stannade. Det kändes så dumt att bokstavligt kasta bort år av sitt liv, när man kunde fortsätta på ett nytt kapitel. Jag är inte den som ger upp, när något som jag prioriterar högt inte blir som jag önskar. Istället för att gå, stannade jag vid hans sida. Istället för att lämna och gräva ner mig i min ensamhet, delade jag och R sorgen tillsammans. Det som höll oss samman var hoppet om att även framtiden kan fungera - om så på distans.

Jag tror på kärleken, det har jag alltid gjort. R är en av mina närmaste vänner. Jag är inte bara förälskad, när jag påstår att han är en väldigt fin, omtänksam, kärleksfull och klok människa. Han är fantastisk!
Och han är min. Jag stannade och det är jag så himla glad för.


Utmärkelse i Svenska

Officiellt sommarlov! Idag hade vi en väldigt fin skolavslutning och det kändes för första gången som att jag hör hemma på min skola. Som att jag hade rätt att vara där, vara en del av en utbildning.


Utmärkelse i Svenska.

Spänningen var som vanligt spänd, när årets utmärkelse i olika ämnen delades ut. När utmärkelsen i Svenska för årskurs två lästes upp, var det mitt namn som svävade ut i aulan. Jasmine. Utmärkelse i Svenska, en ära jag blev rörd av att få ta del av. Det var oväntat, men motiveringen stämmer bra in på mig. Jag fick krama om min lärare i svenska, som jag tycker väldigt mycket om. Efter avslutningen och adjö av klassen, gav jag henne ännu en kram. En kanonbra lärare som har hjälpt mig att utvecklas både inom svenska språket och som person. Hon - och många andra pedagoger på skolan - ska ha stort tack.
Till hösten börjar jag läsa min inriktning Kultur, något jag ser mycket fram emot. Men först... Sommarlov!


Nästan klar

Det har skrivits en sida till. Jag är nästan klar. Några ord till vill jag få med, innan jag avslutar mitt dokument av utdrag. Igår publicerade jag ett utdrag som jag trodde var det sista, men nu har det skrivits några fler. Jag är inte förvånad, det är ett så konkret exempel på hur det faktiskt var. Men utdragen är annorlunda, de består mest av ord. Bekräftelse. Befrielse. Bekännande. Bearbetandet är över. Snart finns där ingen anledning att säga förlåt, förklara sig och försöka förstå. Inom kort finns bara minnen, konsekvenser och början på något nytt. Jag skriver och jag är nästan klar.


Satsar på höga resultat in i det sista


Skolarbete

Trots motstånd på fronten för motivation, har jag ändå lyckats göra klart samtliga uppgifter för det här läsåret. Imorgon avslutar jag mitt andra år på gymnasiet - och jag gör det med fina betyg. Idag fick jag reda på mitt slutbetyg i Idrott och Hälsa A och till min stora förvåning fick jag ett högt betyg. Jag har aldrig varit bra i idrott, inte när det gäller det praktiska. Mitt bollsinne är lika med noll, men min lärare förklarade att det inte bara är den praktiska prestationen som bedöms, utan också den teoretiska. Och kanske är det just därför som jag har lyckats bättre än någonsin i ämnet under mina elva år i skolan. Också tre slutbetyg från det sista caset har hamnat framför mig. Jag kämpade in i det sista, jag ville verkligen ha de där betygen. Och jag nådde mitt mål, är mer än nöjd och känner mig himla stolt över mig själv. 

Bakslagen kom över mig, jag orkade inte mycket mer. Men jag satsade på höga resultat in i det sista. Till och med matteprovet, som jag gjorde förra veckan, visade på en godkänd prestation.

Sommarlov imorgon.


Ett sista utdrag; Ett svar på alla böner.

Jag träffade en vän idag. Spontant och utan komplikationer. Det var som förut, men jag kände ingenting. Rädslan är försvunnen och kvar finns inre ro. Behovet av att skriva finns inte längre hos mig. Detta får bli ett sista utdrag. Mer än så behövs inte. Jag blickar framåt och minns en tid som är förbi.

"Frågorna som jag söker svar på, känns inte längre relevanta. Jag gjorde en stor grej av alltihop, men det var för att skydda mig själv. När verkligheten skrämmer, då är det lättast att ta till det man känner till allra bäst. Och fem år av förälskelse slutar ofta i att man lägger sin grund i just den tiden. Att återse dig var ett svar på alla böner. Du har inte lämnat mig. Du har fortfarande kvar din vänskapliga sida, när du träffar mig. Jag går vidare och det gör även du. Vi blickar inte bakåt, varken du eller jag."

"Då. Nu. För alltid. Men på ett annat sätt."


Som hemma, men på en ny plats

Det är nog första gången jag står på tågstationen och inte fäller tårar. Som om jag på något sätt har accepterat hur det är. Vårt avsked är självklart och vi vet att vi kommer ses igen. Det visste vi förut också, men nu är det annorlunda. Känslan inombords är på ett annat sätt.


Grillning och bad med vänner. Och mina nya converse - supernöjd.

Jag har tillbringat helgen hos R. Efter otroliga stunder, kärleksfulla möten, romantisk middag ute på balkongen, sena kvällar tillsammans, film med chips och godis och mycket prat om relationer, livet i allmänhet och om framtiden är jag nu tillbaka i vardagen. Jag steg på direkttåget mot Göteborg tidigt i morse. Direkt till skolan, när tåget anlände till centralen. Som om det vore helt normalt. Ena stunden i varandras armar, några timmar senare på en helt annan plats. Att åka upp till R för första gången, efter att han flyttade tillbaka hem, var ganska märkligt. Det kändes nästan som att vi tog upp där vi slutade sist - men med starkare band till varandra. Han bor tillsammans med en vän, vilket för mig kändes ganska konstigt. Att vara så privat (som att exempelvis duscha) där gjorde mig generad. Men jag kände mig snart som hemma, men på en ny plats.

Vi har redan bokat biljetter inför slutet av sommaren. 209 kronor är väl ett helt okej pris... Tycker du inte?
Nu återstår att se hur mycket resan innan dess tar från plånboken.


Ikväll är det som det bör vara


Göteborg - Stockholm.

Och så kom fredag, äntligen. Tillslut. Efter en jobbig skolvecka med för mycket att göra på grund av dålig planering, flyr jag ikväll hem till Rickard. Tåget är framme sent ikväll, men det gör oss ingenting alls. Det viktigaste är att vi får vara nära varandra. Distansförhållande ger relationen en helt ny vinkel. Man ser motgångar på ett helt annat sätt. Man tvingas också hantera dem utan kramar, men med en kärleksfull röst i telefonluren. Både jag och Rickard är förväntansfulla och längtar. Det ska bli så skönt! Att få komma hem, vara i hans famn och känna att livet faktiskt består av fria val. Frihet. Och att man inte behöver leva livet efter ett särskilt mönster, att man får göra som man vill. Och i helgen vill jag vara med personen som jag älskar.

Hemma på måndag morgon.
Trevlig helg!


Tankar kring avslaget från Liseberg

Jag hör ungdomar som delar med sig av sin information från Liseberg. De har fått schema, typiska kläder som påminner om Liseberg och deras inställning är mest bara positiv. Och så finns jag, en av många som blev nekad att arbeta på nöjesfältet. När jag var där på konsert för någon vecka sedan, kändes det som ett misslyckande att se lisebergarna i arbete. "Jag kunde ha varit en av dem", tänkte jag sorgset för mig själv. Men jag försöker hålla modet uppe. Jobbet som jag har fått inför sommaren är inte helt dumt det heller. Och vad är egentligen roligast? Jag överväger och diskuterar med mig själv angående om det verkligen är så roligt att tillbringa sommaren i en glasskiosk på Liseberg. Men det är stämningen - hela grejen med att jobba på Liseberg - som lockar så otroligt! Man kan hoppas att jag får känna den känslan ändå, trots att arbete på nöjesfältet inte ligger för mig denna sommar.

Avslaget har tagit hårt på mig. Jag försöker slå bort besvikelsen och tänka på den glädjen som jag känner. Det är en inre ro som sprider sig i kroppen, då jag är förväntansfull inför jobbet som jag faktiskt har fått.

 


Innan sommarlovet känns det tungt


Sista rycket innan sommarlovet.

Det är bara några dagar kvar, innan sommarlovet tar sin början. Jag kämpar på, men glöden finns inte riktigt med mig. Misslyckandena slår hårt mot mig, hårdare än vanligt. Jag försöker hålla modet uppe, göra mitt bästa och leverera bra inlämningar.
Efter helgens långledighet har jag haft en stressig vecka med mycket arbete. Det blir lätt så, när man inte gör skoluppgifter under en välförtjänt ledighet. Igår skrev jag terminens sista prov i Matematik D, ett tydligt underkänt kommer att kastas i ansiktet på mig. Recension av klassiker från den svenska litteraturhistoriens utbud skickades in. Under gårdagen fanns det dock inte tid att skriva klart slutarbetet om samtliga epoker med början på Antiken. Den uppgiften skickades in idag, dagen efter...
Sista rycket, jag ligger i. En debattartikel ska skrivas och lämnas in idag. Jag förlitar mig på att timmarna av förberedelse kommer att löna sig. På måndag är det debatt om samma ämne. Det borde gå bra. Muntliga examinationer är en av mina starkaste sidor.

Jag hoppas, försöker hitta inspiration och längtar efter att få den där kramen av Rickard.


Jag har gästbloggat


Under våren fick min vän Tessie möjlighet att blogga här hos mig, läs hennes inlägg här. Nu har jag fått ett gästblogginlägg publicerat i hennes blogg. Kika in mitt inlägg och få mer klarhet i vem jag är.


Vi kan längta på riktigt

Vi minns hur det var förr.
Känslorna kan vi så lätt bli påminda om.
Hoppet har vi åter fått tillbaka.
En annan tid, men vi har återvänt.


Bild i repris, 10 april.

Fredag och jag kommer då att vara på väg. Min sena kväll spenderas på ett X2000 raka vägen upp till Stockholm. På centralen finns en förväntansfull själ, som väntar på mig. Som längtar efter ett kärt återseende. En lång omfamning att gömma sig i. Då tiden stannar. Omvärlden slutar existera. Bara han och jag, på Stockholms central. På fredag. Då ses vi igen. Vi kan längta på riktigt. Denna vecka. Denna fredag. Snart. Snart i varandras armar igen.


Västtrafik visar på kvalité



Någon gång rinner bägaren över. Och den gången behöver inte beror på en speciell faktor. Det kan endast handla om den minsta motgången och då faller allt samman.
I torsdags var det Västtrafik, som var min utlösande faktor. Jag skulle åka från mamma ut till ön, för att arbeta där. Eftersom torsdagen var Kristi himmelfärdsdag, antog jag självklart att även skolkortet skulle reagera som på en söndag. Jag stämplade därför min utökning, som jag har köpt för att slippa betala mer än nödvändigt, inte behöva hålla på med Västtrafiks idiotiska system och för att jag - snål som jag är - ska slippa tänka på pengarna, när jag är ledig. När jag visade utökningen för läsaren, drogs det istället pengar från min kontoladdning, som jag tvunget har behövt lägga in på samma kort. Idioti. Det brast. Jag orkade inte med att Västtrafik än en gång visade sitt hat mot mig. Jag hade inte gjort något fel, eftersom det står - klart och tydligt - i det lilla informationshäftet som hör till kortet, att skolkortet endast ska gälla på helgfria vardagar. Och i torsdags var det ju söndag... Problemet gick inte att lösa just för tillfället, utan jag var istället tvungen att vänta två dygn. Jag gick till ett av Västtrafiks kontor igår. Och fick hjälp - makalöst nog. Hon i kassan förstod precis vad jag menade, hjälpte mig och besvarade även mina frågor inför fortsättningen. Hon var duktig och engagerad, jag kände att jag fick ett bemötande av kvalité. Vanligtvis när jag har att göra med Västtrafik, upplever jag att deras anställda är helt värdelösa I många fall är jag bättre på det nya systemet och samtliga buss- och spårvagnslinjer, än vad de anställda är. Så ska det inte behöva vara, och jag är absolut inte överambitiös. Jag är bara intresserad, lite så där nördig, och driver gärna min kampanj som i en protest mot kollektivtrafiken i Västra Götaland. Men Västtrafik kanske är på god väg att förbättras?


Fantastiska dagar


14 juli 2009.

Jag har haft fantastiska dagar! Vädret har varit riktig sommar (och jag är helt klart nöjd med värmen, temperaturen behöver inte stiga mer). Efter arbete under torsdag, lördag och söndag åkte jag ner till klipporna och badade. Brännan synd himla tydligt, men är dock inte den vackraste - och inte heller den mest jämna, men det är som vanligt. Jag har försökt att inte bränna mig, men har lyckats lite halvtaskigt. Huden ömmar på sina ställen och jag försöker hålla dessa undan solen. Men annars är det bra. Ledigheten med arbete har ändå gett mig tid att koppla av. Alla måsten finns kvar, men jag är som vanligt tidsoptimist och tror att jag ska hinna med allt som behövs göras.

Och idag tänker vi lite extra på vårt vackra land Sverige - svenska flaggan står i topp!


Ensam i en tvåsamhet

Jag har länge velat skriva det här inlägget, men jag har inte vetat hur jag ska formulera mig. Rickards flytt gav mig perspektiv. Och med hjälp av ögon som spanar mot en framtid, kunde jag förstå varför det kändes som det gjorde. Hur det kändes då och anledningen till att vi tappade bort varandra för ett tag.


Att finnas till, men ändå inte bli sedd.

Ensam i en tvåsamhet. Du fick mig att känna ensamhet. Du förstärkte känslan som finns inom mig, men jag lägger absolut inte skulden på dig. Snarare tvärtom; jag hedrar dig. För att du alltid ställer upp. För att du finns till. En vän, min bästa vän - en av mina närmaste. Jag älskar dig, det gör jag verkligen. Och jag beundrar dig - du är unik. Men du fick mig att känna ensamhet, kanske för att du kände likadant. Antagligen för att känslan av ensamhet kom över dig också. Men nu, nu vet jag att du har fått livslusten tillbaka. Du lyser upp och du är mer som han jag minns att du var. Han jag föll för, det är snart tre år sedan.


Än så länge finns det plats på klipporna

Jag spanar upp mot en klarblå himmel, något klassiskt och betryggande; som alltid finns där. Måsarna cirkulerar ovanför min lättklädda kropp och jag möter målmedvetet deras blickar. "Ni skulle bara våga släppa ifrån er något på mig..." Lyckligtvis klara jag mig undan. Solen värmer och bränner min än så länge bleka kropp. Sommargästernas skratt och frågande dialoger om skärgården och båttider får mig att le. Det här är sommar och jag ligger på en klippa på den plats jag gillar mest.


5 juni 2010.

Det blev inte många timmar på jobbet idag. Började klockan åtta och var hemma redan till ett. Då tog jag cykeln raka vägen ner till badplatsen. En varm dag som denna var det svettigt att arbeta, därför ansåg jag att ett dopp var näst intill nödvändigt. Efter att mer eller mindre ha åkt slalom mellan diverse gäster från stan, lyckades jag tillslut parkera mitt miljödrivna fordon och hittade dessutom en bra plats att beteckna som min för några timmar. Än så länge finns det plats på klipporna. Det är värre om en månad. Då är det inte bara överbefolkade vägar man ska visa hänsyn till. Också det minimala utrymmet som bjuds på nere vid badet måste man dela med sig av. Det gäller att ta tillfället i akt, nu när semestrarna vanligtvis är några veckor bort. Och när stadsborna har semester, då är det jag som åker in till centrala stan och arbetar flitigt. Men tills dess får jag har min vardagliga ledighet och skärgårdslivet för mig själv.


Utvecklade tags

Jag har drivit mitt kortmakeri i över ett år. Under denna tid har mitt skapande utvecklats drastiskt och det är bara roligt. Extra givande för både själen och för det framtida skapandet är att resultaten syns så tydligt. Se bara på tagsen jag gjorde i början av mitt skapande! Jämför dem med tagsen som jag skapade idag. Jag är nöjd och har än en gång blåst in ny energi i en allt för länge vilande kategori i kortmakeriet.


Nya tags!

Ett utvecklat skapande är nog med positiv feedback, men ni ska veta att era fina ord berör mig djupt. Tack! Jag ska försöka uppdatera samtliga kategorier i kortmakeriet...
Kanske har ni några förslag på designer, färger, tillställningar som ett kort möjligtvis kan passa till eller helt enkelt ett eget önskemål?

Jasmine's Kortmakeri besöker du här!


Bok - Här ligger jag och blöder

Succéromanen 'Här ligger jag och blöder' är skriven av den unga författaren Jenny Jägerfeld.

Efter antalet rekommendationer tog jag mig till biblioteket och lånade denna omtalade bok. Förväntningarna var höga, i och med de goda orden kring skapelsen. Och så här i efterhand måste jag nog medge att jag ställer mig bakom de positiva uttalandena. Boken är bra, det har jag svårt att förneka. Berättelsen om Maja inleds med en fruktansvärd scen då hon av misstag råkar såga av sig sin egen tumme. Samma känsla i halsgropen följde med mig genom hela boken, i alla fall till de sista kapitlen av verket. När all sanning och alla förklaringar kommer fram, tycker jag att författaren tappade spänningen. Scenerna som fick hjärtat att stanna för ett tag var inte lika många under de sista sidorna. En bok som behandlar ett för mig okänt och inte tidigare läst ämne. Det är synd att den rivande och intresseväckande känslan inte finns med till de sista sidorna. Samtidigt är det skönt att få ett avslut och på så sätt slippa de där jobbiga frågorna, även efter att sista sida är läst.

Jag är dock inte den som bara läser en bok och sen lägger undan den. Om det är något jag har fått med mig av denna bok, är det framför allt och förhoppningsvis min utveckling som människa - och som författaren. Hur Jenny Jägerfeld lyckas leka så fritt med allt vad ord heter, är något jag förundras över och försöker ta lärdom av. Hennes språk är kreativt, på pricken rätt i sammanhangen och utan tvekan ett tecken på att man är duktig som skribent.

Trots att känslorna som följt mig genom boken inte hänger med hela vägen till slutet, tycker jag att boken är bra. Levande, kreativ, känslostark och med oväntade vändningar. Dessutom finns där ett avsnitt av kärlek, som får mig att smälta. Kanske är det just den delen av boken, som gör att mitt omdöme kring 'Här ligger jag och blöder' blir nästan högsta betyg.


Invigt havet

Då han man alltså tagit årets första dopp! Efter dagens arbete på närmare fem timmar, tog jag mig ner till öns stora badplats. Där invigde jag havet och jag kan på så sätt intyga att det var ruskigt kallt. Dock var det inte det värsta jag har varit med om, men visst kan jag erkänna att det mest bara var ner i vattnet (självklart även med huvudet också) och sen upp igen på några sekunder. Men badat har jag gjort. Kanske förtjänar jag till och med att kallas för riktig öbo? Som bofast ute på en ö, känner mig jag näst intill tvungen att inleda badsäsongen så tidigt som möjligt. Hur mycket bad det blir efter premiären är dock en annan sanning...

Har du badat i år?
Och nej, att bada i sjö gills inte...


RSS 2.0