En vändpunkt

Den omtalade juridiktentan - godkänt

År 2014 var inte mitt år och början på det nya året var påfrestande. Jag stod inför en oönskad omtenta och en hemskrivning i ytterligare ett ämne. Idag kom resultatet på den omtalade och av många hatade omtentan (så också av mig). Alltför många i min klass klarade inte omtentan, men vill min stora lättnad visade mitt resultat ett E. Det står för tillräckligt, okej, godkänt. Jag är lycklig! Som jag tidigare nämnt betyder detta mycket för mig då jag trivs väldigt bra i min klass, gillar utbildningen och framför allt har längtat efter mindre motstånd i tillvaron. Livet går mot det bättre och jag ser detta som en vändpunkt och en möjlighet att ta vara på. Lättnaden inombords är total och så här några timmar senare känner jag urladdningen infinna sig. Jag kommer sova gott i natt.

Ni ska ha stort tack för ert stöd. Det betyder mycket!
Extra tack till er som kontinuerligt har stöttat mig under en månads tid; Patricia♔ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ, Elin och johanna.


Ett intensivt avslut på terminen

Imorgon avlutas terminens sista kurs och hemtentan i ämnet har idag lämnats in. Där infinner sig en viss känsla; stoltheten över att ha presterat något. Nu återstår bara bedömningen och förhoppningsvis ett godkänt betyg.


Hemtentan är inlämnad!
 
Utöver hemskrivningen väntar en salstentamen i juridik på torsdag. Det är den inte så önskvärda omtentan som ska skrivas, men med endast några få tillfällen kvar att förbereda mig inför den känns läget okej. Jag vill så gärna bli godkänd och hoppas att kunskapen sitter bättre på andra försöket. Att klara omtentan är avgörande för framtiden och det skulle betyda mycket att få fortsätta mina studier som planerat.

På återseende!


En överhängande oro

1 - jan
Det har varit en mysig jul och ett fantastiskt nyårsfirande. Jag har varit med familj och vänner, ätit gott (och aningen för mycket), skrattat tillsammans med syster, befunnit mig nära min R och njutit av tillvaron. Där finns dock en överhängande oro inför den stundande omtentan. Också en hemtenta ska skrivas, men jag har inte haft någon lust att ta mig an kurslitteraturen. Jag hoppas att motivationen finns med mig detta nya år - det skulle uppskattas.


RSS 2.0