Scrapbookingdetalj som inspirerar


Scrapbookingdetalj som inspirerar!

Det finns en anledning till att jag inte besöker butiken Panduro alltför ofta; det skulle bli så dyrt! Jag tycker mycket om att strosa runt bland designark, pappersblommor, pärlor, band, pennor och anteckningsböcker att dekorera själv. Senaste inköpet till mitt skapande ser ni på bilden ovan; papper med text på (Älskar!) i form av utstansade hjärtan (Så fint!), så kallat "confetti". Jag var "bara tvungen" att köpa med mig en förpackning hem. Jag blev inspirerade och skapade redan samma dag ytterligare en sida i Paris-albumet. Ja, jag har ett litet projekt liggandes som jag jobbar vidare på när andan faller på. Nedan ser du en smygtitt.

Smygtitt på sida i Paris-albumet.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-10-28.


På jakt efter klänningen

När det kommer till att köpa klänningen med stort K skulle jag mycket väl kunna vara sent ute. Det stundande bröllopet är planerat att äga rum i slutet av sommaren 2019. Enligt rekommendation från butiker som säljer brudklänningar är det bra att vara ute tidigt, gärna nio månader innan, i alla fall förordas sex månaders framförhållning. Det ska erkännas att bröllopet i dagsläget känns alltför surrealistiskt. Samtidigt kommer det nog kännas mindre verkligt ända fram till den stora dagen - om det ens känns verkligt när dagen väl är här. Hur som helst behöver en klänning hittas.

Under oktoberhelgen i Göteborg kikade jag och mamma i några fest- och bröllopsbutiker i centrala Göteborg. Då fick jag en första anblick av den tyll, spets, satin, puff och olika modeller som finns att välja bland. Det var inspirerande och fick mig att spana vidare på internet vad som finns att välja bland utifrån aktuell kollektion. I helgen gjorde jag ett första besök i en butik då jag även provade några klänningar. Med mig hade jag min syster - bästa, ärliga syster som bidrar med ärlighet, lättsamhet och stöd. Att hitta en klänning är inte helt enkelt.

Visitkort från en första runda i centrala Göteborg.

Jakten på klänningen kommer att fortsätta. Än så länge har jag inspiration, några provningar att referera till samt sparsmakad inblick i vad nästkommande års kollektion har för inslag. Jag tror att kollektionen år 2019 kommer att ha mycket i min smak. Det återstår att se vad jag väljer. Jag är inte ens säker på om jag ska köpa eller hyra klänning till den stora dagen.

Tips mottas tacksamt!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-10-28.


Det har varit en tung vecka

Det har varit en tung vecka. Att tänka tillbaka ger mig huvudvärk, så jag låter helst bli. Mitt psyke la mer eller mindre av efter arbetsveckans slut. Jag hade inte kraft till speciellt mycket och kände mig gråtfärdig vid minsta motgång. Finaste R tog ett första initiativ och kvällen resulterade i promenad till godisbutiken för att därefter duka upp med te, godis, coca cola och chips - i sovrummet! Vi halvlåg i sängen, mumsade på fredagsmys och kollade film. Jag kan lova att vi somnade gott efter det, haha. Resterande del av helgen har varit på liknande sett. Skönt. Det har varit helg. Inför veckan som kommer måste jag ta hand om mig själv, för att orka denna vecka och för att orka nästa.


Dukar upp för fredagsmys!


Vaga minnen från en gymnasietid

20 - okt
... Ser jag tillbaka på gymnasieåren hittar jag inte riktigt mig själv. Minnena från denna tid är suddiga och diffusa. Det sägs att man minns främst de fina stunderna i livet. Innebär det att mindre lyckliga tider lättare glöms bort..? Jag minns känslan av ensamhet, åsidosättande, sökande, avvisning och att inte höra till. Klasskamrater som inte ens hälsade på mig på morgonen, som bemötte mig som vore jag osynlig. Kanske var det just vad jag var, jag minns knappt mig själv. Lunchraster då jag satt för mig själv i diverse sunkiga lokaler där mindre god skollunch serverades. Hur jag ibland blev uppmärksammad, av vissa, för att under sista året i alla fall ha en viss tillhörighet. De personerna umgås jag knappt med idag, vi hörs inte ens av regelbundet. Den tiden, då jag gick på gymnasiet, är så fylld av luckor. Känslorna förknippade med denna period är vaga och efter många år totalt raderade...


Teburk för Earl Grey



Teburk för Earl Grey.

På bild ser ni ett av fynden från helgens loppisbesök; en teburk specifikt avsedd för Earl Grey. Någon finare blandning har jag inte, däremot har jag likt så många andra hem tesmaken Earl Grey i portionspåsar. Jag sökte efter en teburk och fann till min glädje en att vilja ha med mig hem. Nu saknas bara den där hyllan ovanför en framtida tehörna där tekokare, tekoppar och teburkar kan inspirera till den dagligen koppen med te. #tegalen

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-10-21.


En helg i oktober

Denna helg i oktober inleddes med att en höstig blombukett fick följa med mig hem från matbutiken. Under helgen har den stått på köksbordet och spridit glädje i vårt hem. Blommor gör mig så oerhört glad - det är verkligen en lyx jag har börjat unna mig!




Höstig blombukett.
 
Lördagen bjöd på mysmorgon hemma, ett snabbt besök på loppis, författarbesök på biblioteket, caffe latte på café samt middag och sällskapsspel hemma hos vänner.

Söndagskvällen är här och jag ser tillbaka på en lugn dag vilken avslutades med middag och tevekväll hemma hos R's pappa med fru. Jag uppskattar att ha dem nära, i synnerhet då det är påtagligt att min egen familj bor långt borta. Förra helgen var av den anledingen mycket uppskattad. Här respektive här kan du läsa om föregående helg.

Hoppas att du har haft en fin helg!


Tio år som bloggare och skribent bakom bloggen RosaNatt


Tio år som bloggare och skribent bakom bloggen RosaNatt. Idag den 20 oktober 2018 skriver jag inlägg nummer 2728. De tidigare inläggen vittnar om ett levt liv. Att se tillbaka väcker mycket minnen och inspirerar till att fortsätta skriva och dela stunder tillsammans med er läsare. Under årens lopp har bloggen haft olika stor del i mitt liv och min statistik har därmed pendlat kraftigt. Någon stor blogg har jag aldrig haft, däremot har bloggen alltid haft en stor betydelse för mig. Den har känts självklar, som en del av mig. Kanske för att jag började blogga som ung, då femton år gammal. På dessa tio år har det hänt mycket, både i världen och i mitt liv. Under åren har olika typer av inlägg skrivits mer frekvent. Idag har mitt skrivande ett annat fokus, ett annat syfte, jämfört med mina första år i bloggvärlden. Visst är det härligt - precis som med livet i stort!

Nuvarande header

Min nuvarande header har jag haft i närmare fem år. Det börjar bli dags för en ny kan jag tycka, om inte annat med lite uppdaterade bilder. Samtidigt är ju den nuvarande välkomstbilden väldigt fin anser jag, den känns som en romantiserad bild med axplock av det som bloggen handlar om.

Vad önskar ni som läsare ta del av framöver?

Tidsinställt inlägg, skrivet idag klockan 17:03.


Ett fantastiskt liv, om än på en annan kust


Tidig söndagsmorgon ute på ön - visst blir man hänförd.

14 - okt
På skärgårdsbåten som nu brummar ut på öppet hav. Bakom mig ligger min barndomsö. Framför mig har jag fastlandet och en tågresa hem till Stockholm. R ska hämta mig på tågstationen.* Det är alltid lättare att lämna nära och kära när man har någon att komma hem till. Att ha flyttat från Västkusten för kärleken på andra kusten känns ändå bra, trots att jag kan sakna Göteborg. Staden står kvar, om än förändrad sedan ett senaste besök. Min vardag har jag dock tillsammans med R i Stockholm och tillsammans har vi det så himla bra. Älskade R, han har hjälpt mig att bli mer självständig, fått mig att våga lämna och söka mig från min barndomsö samt bidragit till att jag idag har ett fantastiskt liv, om än på en annan kust, tillsammans med honom.

*Som en följd av brand på sträckan mellan Göteborg och Stockholm var det stora tågförseningar mellan destinationerna under söndagen. Mitt tåg, sista avgången på söndag kväll, avgick från Göteborg en kvart innan vi skulle ankomma till Stockholm... Istället hann klockan bli halv fyra på morgonen (!) innan jag klev av tåget på Stockholms Central. Och R hämtade, som om det vore självklart. Han är så fantastisk, min R. ♥


Myslördag med mamma

Efter en mysig start på lördagen hemma hos mamma (läs mer här) begav vi oss till stan för att kolla på balklänning till mamma. Jag passade så klart på att drömma mig bort bland vita puffiga klänningar i tyll, spets, pärlor och glitter - brudklänningar! Självklart kunde jag inte annat än inspireras av allt fint som finns att välja mellan, mer om det i ett senare inlägg. Efter besök i några butiker med varierat utbud blev det till min glädje paus och fika på ett favoritcafé i Haga, Göteborg, nämligen Café Husaren. Jag älskar miljön där, utbudet och känslan som infinner sig när jag sätter mig vid ett av deras bord. Extra speciellt och mysigt att ha sällskap av mamma i lördags. En dag med många fina minnen att bevara inombords. Tack mamma!



Lördagsfika på ett favoritcafé i Haga, Göteborg.
 
Tidsinställt inlägg, skrivet den 2018-10-17.


Oktoberhelg i Göteborg

13 - okt
Tågresan hem till Göteborg igår gav ingen ro att skriva. Istället vilade jag huvudet, läste bok och distanserade mig från verkligheten. Efter bussresan hem till mamma mådde jag bättre då jag möttes av hennes gästfrihet. Vi åt god middag lagade efterrätt tillsammans, mumsade på chokladfondant med glass och färska bär samt kollade fredags-underhållningen på teve. Innan läggdags läste jag ut en drömsk roman för att morgonen efter ha kvar lugnet inombords. Idag lördag startades dagen med mysfrukost inkluderande hemmagjorda smoothies, omelett, fröknäcke med pålägg, yoghurt med granola samt te. Vid lunchtid åkte vi in till stan, vilket visade sig bli en riktigt mysig eftermiddag.


Mysfrukost hemma hos mamma.


Hemmagjord äggviteomelett toppad med färsk frukt och krasse.


Halloweenkort i arkivet

År 2015 gjorde jag några få halloweenkort med ambitiösa detaljer, se tidigare inlägg. De ligger fortfarande kvar i lådan här hemma, jag har inte fått möjlighet att ge bort dem i gåva till en värd eller värdinna för en halloweenfest. Kanske har du bättre användning för dem när halloweenfesterna stundar i slutet av oktober? Önskar du ge bort ett handgjort halloweenkort till din present är du välkommen att kika in i mitt kortmakeri för information och priser - eller bara för att eftersöka inspiration. Välkommen in!



Halloweenkort gjorda år 2015.


Nyhet på Espresso house: Pumpkin Latte

En helt ledig lördag möjliggjorde fika på egen hand på Espresso house. Jag gillar det caféet, trots att det finns i princip överallt. Kanske är det just det jag gillar med denna fikakedja; att det oavsett var i landet jag befinner mig finns ett Espresso house att hitta lugnet på, fika, vila fötterna och känna mig en aning som hemma.


Nyhet på Espresso house: Pumpkin Latte.

Vid dagens cafébesök passade jag på att prova säsongens nyhet på Espresso house: Pumpkin Latte. En caffe latte med pumpasirap toppad med krämig grädde och strössel. God. Jag kan tänka mig att köpa den igen. Dock var den inte så pass smarrig att den klassas som en av mina favoriter.

Vad tycker du om säsongens nyhet på Espresso house?


Together fighting cancer

Oktober. Den rosa månaden. Månaden som uppmärksammar bröstcancer och som på flera sätt ger oss möjligheter att bidra till kampen mot cancer - together fighting cancer. Jag har köpt Rosa Bandet, det gör jag varje år. Idag handlade jag även rosa produkter från Lindex till förmån för forskningen. Rosa är ju en himla fin färg! Med mig hem köpte jag en rosa tygpåse samt rosa vantar att ha när kallare tider nalkas - supernöjd!

Bidra du också. Varje krona gör skillnad.

Together fighting cancer - bidra genom att köpa de rosa produkterna från Lindex.
 

RSS 2.0