Vår på skohyllan

Som på beställning kom våren! Gårdagen bjöd på sju plusgrader och strålande sol. Det var aningen tveksamt om vinterjacka och kängor var ett alternativ... Hur som helst är det fortfarande halt på sina ställen och gruset ligger tjockt på trottoarerna. För att rädda oss fotgängare från att bryta både armar och ben, men av erfarenhet vet jag att gruset snart stjälper och inte hjälper. Högklackat och grus är inte bästa vänner, därför skall jag ge det några veckor till. Nu när det har skett ett tillskott i skoväg, när det har blivit vår på skohyllan, längtar jag efter varmare väder och vårigare sol.



Vår på skohyllan

Efter en mycket trevlig och givande dag tidigare i veckan tillsammans med Tessie köpte jag ett par pumps i tuffare modell. De skall användas till vardag, förhoppningsvis så fort isen har smält. Med en rejäl sula och inte alltför hög klack vill jag tro att våren kan välkomnas inom kort.

Längtar du också efter att få byta ut vinterkängorna till lättare skor?


När allt annat snurrar

När allt annat snurrar står du kvar på samma ställe.
Du är punkten i mitt liv som inte förändras.
Det ger mig trygghet.
Du är min trygghet.
Jag älskar dig.



Med en nära vän


Lunch på stan

17- feb
Det har varit en fantastisk helg med en nära vän. Jag trodde inte att det skulle bli så mycket tid tillsammans, men vi har varit med varandra nästan varje sekund och minut. Det känns så skönt att ha fått prata med någon som känner mig så väl, som kan mig utan och innan. Vi har pratat om relationer och sex, killar och fest, om allt och ingenting. Dessutom har vi upplevt Södermalm i Stockholm - tack vare henne. Vistelsen och hennes besök här har gett mig mycket. Inom mig finns ett lugn.


Tänker på dig

Tänker på dig

Snart blommar inte bara körsbärsträden i stadens parker och på torg, också förälskelserna blommar ut om bara några veckor. Jag har gjort två små hälsningar att skicka eller ge personligen till personen man håller kärt. Det lilla kortet och tagen går i samma tema och har båda dekorerats med orden "Tänker på dig!". Korten är till salu, och självklart går det att beställa ett efter egna önskemål.


Dagar känns likt veckor

7 - feb
Det jag känner på en dag är det som jag kände då vi hade distans. När du går på morgonen känns det som att det kommer att dröja veckor innan vi ses igen. Under dagen väntar jag på att tiden skall gå och jag känner allt det som jag brukade ha inom mig när du var femtio mil bort. På kvällen blir jag lycklig; då infinner sig känslan av trygghet. Då vet jag att du finns nära. Igen.

Ensamheten har avtagit, dragit sig undan. Han förstod att han har blivit ersatt, delvis.

Att ha distans hade sina krav, sina stunder och många gånger lycka. Dock är det inte en tid som jag saknar, i alla fall inte känslomässigt. Att jag och R äntligen bor tillsammans har jag svårt att förstå, men tydligen är det så det har blivit... Mitt i jobbsökande, nyanställning och flytt glömde jag av att känna efter. Känslomässigt hade jag fortfarande distans och när insikten om förändring slutligen träffade mig slog den ganska hårt. Man kan vara ensam i en tvåsamhet, något jag kände men inte kunde förstå... Dagar känns fortfarande likt veckor, men jag är inte längre lika rädd för att bli lämnad ensam.


Eftertexterna har rullat en sista gång



Det tog mig ett och ett halvt år att se samtliga avsnitt av Beverly Hills 90210. Nu är det över. Vemodigt, minst sagt. Sen sommaren 2011 har jag med förväntan sett avsnitt efter avsnitt. Idag rullade eftertexterna en sista gång... Jag försöker dock hålla det där vemodet borta, se fram emot att nu kunna se om alla tio säsonger. För jag har ju samtliga här hemma - ett av mina absolut bästa köp.

Jag minns än idag hur glad jag var då, hur lycklig jag kände mig, när jag hämtade ut paketet på posten. Den känslan håller i sig, det har den gjort under alla de timmar som jag har följt gänget i Beverly Hills. Stort tack till alla medverkande, främst till skådespelarna som var kvar in i det sista, från början till slut.


Time for Spring


Time for Spring

Där finns fågelkvitter. Termometen visar plusgrader. Förälskelse i luften.
 Efter att ha fått hem rosor som påminner om den fantastiska körbärsblom som fotograferas frenetiskt i april kunde jag inte bärga mig, se resultatet här. Kortmakeriet inspireras av vår och ljusa färger. Dock finns där mörka inslag, det är något som kännetecknar min stil. Ett kort i veckan har det blivit sen årsskiftet. Jag är nöjd!


Ständigt närvarande

Han har bosatt sig här. Ensamheten. Blivit en del av mig. Vi har blivit ett. Han vakar över mig, sitter på min sängkant. Står bakom mig och viskar kärleksfulla ord i mina öron. Ständigt närvarande. Ensamheten.


RSS 2.0