Bild från november 2008


Bild från november 2008

God kväll. Senaste timmen har jag lagt över ännu ett par bilder till mitt usb-minne. Det är himla bra att kunna spara ner så mycket fint på något som tar så minimalt med plats. Bilden ovan ska självklart sparas. Jag minns att jag sprang ut under frukosten en kylig morgon i november och (för att citera mig själv) bara var tvungen att fotografera det fina ljuset. Efter några minuter utomhus kom jag in; kall men nöjd.
Det är dags att sova. Imorgon är det redovisning som gäller. Det känns sådär, med tanke på att förra veckans lektion slutade som den gjorde. Men det är bara att bita ihop, gå vidare och vara världens bästa Jasmine. Se glad ut och spela med, det är ju så alla andra gör. Men inte jag. Imorgon gör jag min redovisning - utan ett falskt leende på läpparna och utan en överdrivet trevlig stämma. Det klingar falskt och jag är ärlig.
Glöm inte att kolla in kortet jag gjorde ikväll, kika in Kortmakeriet.

Vill också tipsa om att kolla in min vän A's blogg.


Nytt kort!


Nytt kort!

Spana in Mitt Kortmakeri för att se hela kortet. Där hittar du också information om material och pris. Välkommen in! I Jasmine's Kortmakeri finns över 60 unika kort!


Tankar inför framtiden, del 3

Tredje inlägget om mina tankar inför framtiden med Rickard vid min sida. Läs också del 1 och del 2.




Fina Stockholm, 100101

När mina tankar på Stockholm vandrar förbi, fylls jag av varma känslor. Det Stockholm jag känner till är kärleksfullt, varmt och mycket välkomnande. Så här i vintertid ser jag också huvudstaden som vit, ruggig, kall, men trots allt ekar skratten i mitt huvud. Mitt Stockholm är inte centrala stan, det är en bit utanför. Rickards hemmaplan, det är Stockholm för mig. Minnena är oslagbara och jag har aldrig känt mig så omtyckt som jag gör i Stockholm. Men när beslutet om att kanske flytta upp till Stockholm ska resoneras fram och tillbaka, då blir jag osäker. Jag backar och blundar. Vill inte se. Framtiden är skrämmande. Stockholm är skrämmande. En stor stad med folk som tar plats. Göteborg är mer fridfullt, eftersom jag känner till stan ganska okej. Jag har aldrig bott i stan, alltid bott en bit utanför. Liksom Rickard. Han bodde också i en förort utanför huvudstaden, innan han flyttade ner till mig. Kärleksfulla Rickard, han är så fin. Jag tänker ofta på vad han har gjort för mig och jag vill mer än gärna ge honom något lika fint. En flytt upp till Stockholm och ett liv där ser jag som en möjlighet. Men den stora staden skrämmer mig. Det spelar ingen roll att vi flyttar till Rickards hemtrakter, det är ändå den stora staden vi tillhör. Den stora staden med mycket folk, tunnelbana, tvärbana (Som inte alls är det samma som spårvagn, våga inte påstå det!), vackra hus som jag inte känner något för, turister, kunglighet och så lilla jag; den högljudda göteborgaren som storögt tittar på en obekant stad. Utpekad. Utan Rickard vid min sida känner jag mig utpekad. Men förhoppningsvis kommer Rickard att flytta med mig, eftersom han är anledningen till att jag lämnar mitt hem. Tillsammans med honom kommer jag skapa mig ett nytt hem. Vi kommer skapa oss ett nytt hem. Han måste hålla min hand. Jag klarar mig inte själv. Och med hans hand i min känner jag mig trygg. Men vuxen ska man tydligen vara och då är en betryggande hand inte något att räkna med.

Varma känslor som sedan övergår i oro. Jag vet inte. Låt tiden få bestämma och snälla, håll min hand.


Utdrag; Jag kan klä av mig naken

Det finns utdrag som blir förvånansvärt bra. De är inte bara ord. Varje mening har en unik betydelse. Orden representerar platser och minnen från förr. Jag tror att jag nyss skrev en av mina bästa texter - någonsin. Du får chansen att läsa en del;

"Om du kunde se vem som står där. Det är faktiskt jag. En vän som står framför dig. Den vännen är jag. En kärlek, en vän, en individ. Du får se på mig hur du vill, naken om du så önskar. Naken. Jag kan klä av mig naken inför dig. Och du får skratta, det får du göra. För jag vet att du sedan kommer ta mig i din famn, smeka min nakna kropp, kyssa min panna och se på mig med en blick som bränner."


Hit och dit

Flyga och fara. Hit och dit. In och ut. Dit och tillbaka. Jag är hos mamma nu. För att slippa vara ute på resande fot i närmare två timmar, åkte jag in med båten halv tolv. Jag och L fick skjuts hem, eftersom mamma och L hade ett viktigt ärende att du itu med. Hade jag åkt in senare, hade det var kollektivtrafik som gällde. Därför blev det ett hastigt uppvaknande, endast sju timmars sömn (eftersom jag gick och la mig halv tre i natt) och inget kort fick jag gjort. Det får bli imorgon istället. Då åker jag till pappa efter skolan, trots att jag vanligtvis brukar vara hos Rickard på måndagar.
Hit och dit. Flyga och fara. Det känns som att jag inte har gjort annat den där helgen. Imorgon är det redan dags för skolan. Jag har inte riktigt fått andats ännu.


Utdrag; Vem som helst som passerade.

Natten. Musik från förr. En bubbla av känslor och ett dokument. Sida för sida. Det är för en vän. En dag kommer alla att få läsa mina ord. Kärlek. En vänskap som aldrig slutar att växa - oavsett avstånd och obesvarade frågor.

"Mod, handlar det om mod? Och viljan, den finns inte där – eller hur? Att vilja älska. Att vilja våga. Att vilja tro. Tro på kärlek. Du hade svårt för att tro på ett liv med mig. Jag gjorde fel, det vet jag. Men man borde kunna förlåta. Men jag förstår att du inte vill förlåta mig. Jag sårade dig djupt. Du fick mitt hjärta att blöda intensivt. Men vad är det i jämförelse med det jag gjorde. Du var ängeln i livet och jag, jag var nog bara en vem som helst som passerade."


Klockan slår tolv


James Blunt - You're beautiful (Radio Edit)

Musik. Skrivande. Det är sent, men jag ska sitta uppe ett tag. I första hand för att svara på era kommentarer. Kanske skriver jag ett utdrag eller två. Kvällen ger inspiration.

God natt.


Lördag kväll

Jag hade det väldigt roligt på försäljningen idag. Vi fick sålt en hel del. Dessutom handlade jag också lite fint. Åkte direkt ut till ön och kom hit vid fyra. Somnade på sängen och sov i två timmar. Antar att sömnbrist är något som straffar sig nu.


Bildkälla: Google

Lördag kväll är redan här. Ska sätta mig vid teven och se på 'Så mycket bättre'. Det programmet är bra, visst är det?! Jag har hört många som talar gott om det.
Imorgon är en ny dag med nya resor att ta sig an. Jag ska tillbaka till stan, eftersom vi får gäster hemma hos mamma. Innan dess ska jag försöka göra ett kort. Fick en fin idé efter min lilla (läs: för långa) tupplur. Kortmakeriet uppdateras inte så flitigt, men jag gör så gott jag kan. Som ni kunde se tidigare i veckan, är min kalender rätt fullspäckad med saker att ta sig an. Tålamod. Man måste ha tålamod. Läs ett fint inlägg om just tålamod, skrivet på bloggen toughts.


Utdrag; Minns dina ord

"Dina ord hade mening och betydelse. Men idag minns jag inte vad du sa. Små minnen dyker upp och jag greppar tag i dem. Som såpbubblor försvinner de när jag vidrör dem. Minnena är som ingenting annat än luft, men jag fick i alla fall känna på dina ord en gång till. Tankar från förr fick vidröras igen och känslorna fick åter blomma ut – men bara för en kort stund. Varken tid eller ro. Trygghet eller frihet. Varken eller. Bara ett tyst minne och sen vandrar jag vidare."


Fredag 26 november

Hej människor. Ni är fina.
Det är fredag. Igen. Det skulle kännas konstigt om fredag inte kom efter torsdag och innan lördag. Det skulle inte vara som vanligt. Det där med förändringar, det kan ses som jobbigt. Dock är jag van vid att planer går i krasch (kanske för att jag har så mycket att rubba varje dag, läs mer här). Min helg till exempel; egentligen är det pappas helg, men på grund av andra planer ser helgen ut på följande sätt: Ikväll är jag hos mamma, för att imorgon vara i församlingshemmet klockan halv tio. Där ska jag tillbringa förmiddagen fram till tre med att sälja Rättvisemärkta produkter, Fairtrade. Ungdomsgruppen fick nämligen chansen att utbilda sig till ambassadörer i Rättvisemärkt. Förra året gjorde vi debut på julmarknaden och i år ställer vi upp igen. Det ser jag verkligen fram emot. Det är så roligt att sälja något man står för. Och dessutom är det mycket gott vi säljer. När försäljningen är avslutad tar jag mig ut till ön. Där tillbringar jag lördag kväll och söndag förmiddag. På eftermiddagen ska jag nämligen tillbaka till mamma, eftersom det väntas besök. Hur mycket blir jag ute på ön? Mindre än tjugofyra timmar. Det var den helgen.
Planer, planer och åter planer. Det är helg nu. Jag ska tänka bort nästa vecka, som i stora drag består av tre seminarier och träningspass som måste ske spontant. Helg. Fredag. Jag måste få andas ut för en stund.

Och nej. Bloggen uppdateras inte flitigt, men kalendern gör det (länk, samma). Det finns helt enkelt inte tid. Och inspiration är svårt att ha i denna värld, då och då.


Kalendern används flitigt


Förra veckan

Jag skulle inte klara mig utan min kalender. Där står i princip allt - på gränsen till överdrivet mycket. Förra veckan var ärligt talat hemsk. Som du kan se använde jag överstrykningspennorna flitigt. Varje dag var det något som rubbade det ordinarie schemat. Jobbigt att ha allt i huvudet, därför skrevs det mesta ner. Det är omöjligt att hålla alla planer i huvudet. Utan min kalender skulle jag ha blivit överstressad. Jag är stressad som det är, en kalender är min räddning.

Hur gör du för att ha koll på allt?



Tränar bort bakelsen


Fika på stan.

Efter skolan träffade jag fina Becka. Hon var i full fart med att köpa julklappar. Jag som inte ens har börjat. Jag har ingen aning om vad jag ska köpa till samtliga vänner och bekanta. Vi tog en fika på Café Festival - ett av stans billigaste caféer. Där satt vi i närmare två timmar. Jag njöt av en bakelse och en stor kaffe latte. Det gjorde jag med gott samvete, eftersom att träningskläderna var med. Då skulle jag ju få min chans att träna bort bakelsen. När jag och Becka skildes åt, tog jag mig till träningsanläggningen. Inget pass var bokat, eftersom jag inte visste hur länge jag skulle befinna mig på stan. De kommande passen var fulla, men jag chansade. Satt och väntade vid incheckningen tills det var tio minuter kvar till träningen. Då kollade jag igen och såg att tre platser var lediga, antagligen för att de som bokat platserna inte kommit ut och hämtat sin biljett i rätt tid. Snabbt in i omklädningsrummet och sedan upp till ett pass i Step 1. Det var riktigt roligt! Massa fart och fläkt, sköna låtar att hålla takten till och bra rörelse. Jag kände verkligen för att gå på ett pass med mycket hopp och skutt och jag kände därför att jag fick ut den energin jag hade inom mig. Efter passet kändes det i kroppen - härligt!

När jag stod på hållplatsen på väg hem till Rickard, kom det fram en kvinna till mig. Hon log glatt och berömde mina höga stövlar. Hon frågade om jag hade köpt dem nyligen, eftersom de var så snygga. Hon förklarade att hon liksom jag har kraftiga vader, ett problem om man ska köpa höga stövlar med dragkedja. Det var så roligt att få höra hennes ord. Jag blev glad och det på grund av att hon spred sin snällhet. Det tycker jag att fler ska göra. Att ge beröm skadar ju inte, det kan snarare förgylla ett sämre tillstånd. Sprid glädje till din omgivning.


Releasedatum: 24 november



Idag är det den 24 november - ett datum jag länge har väntat på. Samlingsboxen av samtliga säsonger av Beverly Hills 90210 finns nu att köpa. Jag gick in på filmia.se för att försäkra mig om att allt är som det ska. Alternativet "Köp" finns tillgängligt. Och jag blir varm inombords. Samtidigt knyter sig en jobbig känsla i magen. Slut på lagret. Ledsamt, men väntat. Jag får helt enkelt ha tålamod tills nästa leverans finns i butik. Jag kan vänta. Jag har redan väntat ett halvår.

Någon mer än jag som ser fram emot The Complete Box av Beverly Hills 90210?


Bild som förmedlar sommar

Jag har börjat spara ner mina älskade bilder på ett usb-minne. 16 GB, det borde väl räcka? Alla mina bilder ska självklart inte sparas, eftersom att alla inte är av värde. Men jag vill verkligen inte förlora de bilderna som ligger mig varmt om hjärtat, därför är usb-minnet från och med nu min livlina till att inte gå miste om kära minnen.


Ser du havet som böljar?

I oktober 2008 tog jag en promenad som ledde till många minnesvärda bilder. Det finns ett tiotal bilder som jag minns tydligast av alla mina bilder, som jag har tagit under de senaste två åren. De bilderna vill jag för allt i världen inte mista. Det skulle göra mig väldigt ledsen, om jag aldrig fick återse bilderna från den dagen. Kvalitén på de flesta bilderna är just crap, men det gör ingenting. Det är ändå minnen; leendet då jag kom hem och kollade igenom bilderna som jag då tyckte var fantastiska. Och helt fel hade jag inte, det finns bra bilder i den serien fotografier. Men jag erkänner att jag blivit en mycket bättre fotograf, absolut.
Bilden ovan är jag faktiskt nöjd med. Motivet är inget att skryta med, men jag får en så stark känsla av sommar. När jag ser bilden, infinner sig ett inre lugn. Jag kan nästan höra havet mot snäckorna som slipas av de salta havet. Tången som luktar och klipporna som speglar solen. Sommar. Jag har hittat en bild som förmedlar sommar. Håller du med?


Mörkt hela tiden


I morse, skymtar världen genom sömniga ögon.

När man kliver utanför dörren på morgonen, är det nära inpå svart. Solen tittar fram någonstans längs horisonten och staden vaknar till liv. Morgontrött. Mörker. Dag. Ljust. Sen är det hem igen och då är det minst lika mörkt. Det är mörkt hela tiden. Enda chansen att få uppleva lite ljus är att gå extra långsamt till och från matsalen. Men det är ju så kallt, därför går det ganska snabbt. Men jag har ju en ny vinterjacka, som jag använde för första gången idag. Varm och fluffig, men jag känner mig aningen uppblåst.
Snön i stan är smutsig och knapp märkbar. Att komma ut till ön gjorde mig lycklig. Man kan nästan (nästan) tro att det är jul snart. Snön ligger vit och den knarrar svagt under skosulan. Vitt, vit snö. En vacker ö, min ö.

Konflikten jag hade i morse (läs inlägget här) har rett ut sig. Jag fick ännu en ursäkt vid lunch och då hade jag lättare att ta åt mig deras ord. Jag sa att det var okej och förklarade att det blev lite mycket för mig, eftersom besvikelsen hade två orsaker. Vi är vänner nu, men förtroendet är inte riktigt återställt.
Jag vill tacka alla fina läsare för era ord. Ert stöd är värt väldigt mycket. Tack snälla. Ni gör att jag inte känner mig så ensam. Kärlek till er.


Sorry, honey.


Känslorna tränger ut.

Och där satt jag sedan åtta och bara väntade. Förtroende, jag hade förtroende. Det var sagt så, vi skulle ses en halvtimma innan skolan började. Jag satt ensam. De andra i gruppen kom inte. Jag försökte hålla mig lugn och istället fokusera på arbetet. Jag läste det flera gånger, men för varje ny mening jag klarade utan pappret till hjälp, kände jag hur snaran kring halsen drogs åt hårdare. Nervös. Jag tycker inte om att prata på engelska. Tack vare väldigt fina kommentarer från två läsare (bland annat en tjej från språkresan till Hastings 2010) visste jag innerst inne att jag skulle klara det. Styrka. Jag skrev min styrka på handen. Jag log, när jag såg det jag hade skrivit. Ett ärr, ett lagat avtryck. De kom inte. Och en av de i gruppen nekar dessutom till vetandet att vi skulle ses tidigare. De andra tjejerna säger att hon visste. En ursäkt fick jag av de som kunde stå för sitt misstag. En ursäkt som de menade, men som jag inte kunde ta åt i tiden av besvikelse.
Det är därför jag inte tycker om att jobba i grupp. Jag kan inte lita på någon. Förtroende ska ju leda arbetet, men det fungerar aldrig. Och det beror inte på mig. Jag tar mitt ansvar. Gör du??

Pricken över i... Redovisningen inställd på grund av för få var klara med sitt arbete, splittrade grupper och många frånvarande. Varför är de alltid de ansvarsfulla och ambitiösa som straffas av att andra är respektlösa och beter sig vidrigt? Min lärare borde ha satt underkänt på samtliga elever som inte tog ansvar.
Istället består lektionen av handledning. Jag vill inte ha någon förbannad handledning, jag vill redovisa. Jag var ju inställd på det. I ren ilska och förtvivlan gick jag från lektionen (med godknt från läraren). Till en dator. Skriva. Musik som dämpar smärtan.


Paramore - Misery Business


Töntig

Jag känner mig töntig. Kanske för att jag är töntig. Imorgon har jag muntlig redovisning i engelska. Jag vill inte kalla det ångest, men jag kan tala om att det inte känns bra. Jag försökte nyss läsa mitt manus för Rickard. Jag tog sats ett par gånger, andades in och skulle precis börja tala... Då slöt jag mig. Jag sa ingenting. Försökte på nytt och öppnade återigen munnen. Andades, men förblev tyst. Jag känner mig töntig. Det är något som tar emot. Problemet är inte att jag inte kan tala inför publik, jag har bara svårt för att prata på engelska. Efter språkresan till England insåg jag att folk förstår vad jag säger. Jag kan prata med folk, föra en dialog. Men att stå framme vid tavlan inför hela klassen, det ger mig jobbiga känslor. Jag vill svälja, men jag får inte bort det som sakta försöker kväva mig. Töntig. Jag känner mig töntig. Och patetiskt, för att jag vet att jag kan men inte klarar det.

Ledsamt. Att läsa min blogg är ledsamt. Att läsa andras bloggar är ledsamt. Det är många som delar med sig av sin ledsamhet. En ledsen värld.




Utdrag; Det kunde ha varit jag.

"När drömmarna tar slut, då står jag här med en handfallen blick. Jag ser ut över landskapet, över staden vi bodde i. Där är tyst. Befolkningen sover. Jag är vaken, liksom de som lever sina liv på natten. Du sover säkert. Och gör du inte det, så älskar du kanske med någon vacker gestalt som dyrkar dig högt. Det kunde ha varit jag. Jag kunde ha fått dig, om jag inte varit så dum. Misstag. Jag har gjort massor av misstag. Och förlåten, det har jag blivit många gånger."

Utdraget blev speciellt. Det blev ytligt, men ändå så nära. Många kan känna igen sig. Men ingen kan se det jag en gång såg. För det var mina ögon som såg. Det var mitt hjärta som kände. Du var inte där.


Från en kall himmel


Morgonen vid spårvagnen.

Ny vecka. Nya tag. Bloggen har legat nere på grund av bristande inspiration. Jag vill skriva, men bloggen känns inte alltid som rätt forum. Nu försöker jag igen. Nya tag och inte alls en lika stressig vecka. Förra veckan var hemsk! (Ni kan få se bild på en överanvänd kalender senare...)
Jag köpte en vinterjacka i helgen, eftersom min förra är spårlöst försvunnen. Den ligger säkert någonstans och bara väntar på att bli hittad. Antagligen dyker den upp snart, så fort jag har börjat använda min nya jacka. Idag gick jag faktiskt i min skinnjacka - fortfarande. Jag har en viss kräsenhet, när det gäller stora jackor. Fryser hellre några morgnar till, istället för att se tjock ut. Tonåring på hög nivå, men bara ibland. Imorgon får jag dock se till att komma över dessa patetiska tankar. Det var ju kallt i morse; det snöade ju för tusan! Stora flingor dalade sakta ner från himlen. Det var fint, minst sagt. Det fick mig att tänka på julen. Den är nära. En jul med stora snöflingor från en kall himmel skulle verkligen förgylla den tjugofjäre december.


Lördag kräver extra sömn

Jacka. Vi hittade en jacka till mig. Efter x antal frustrerade utbrott av mindre grad, lyckades vi tillslut få med oss en jacka hem. Jag vet inte om jag är nöjd. Jag gillar inte stora jackor som sitter åt och som gör att man ser tjock ut. Men man får tänka att alla ser likadana ut. Men ändå finns det ingen som ser ut som jag. Med mig hem fick jag också ett usb-minne på 16 GB. Äntligen, jag är glad! Som jag har letat efter ett billigt minne med mycket minne. Och nu har jag ett. Det betyder att jag äntligen kan sätta igång med mitt projekt att få alla bilder sparade. Det har jag velat göra ett bra tag. Tänkte ha gjort det i sommar, men det blev aldrig av - just för att jag inte hade rätt grejer. Det är så himla viktigt att man har rätt grejer, om man ska hålla på med ett projekt. Jag vet bara hur frustrerande det är att göra kort (Till Mitt Kortmakeri), när jag inte har det önskade materialet hemma. Det är minst sagt frustrerade.


http://3.bp.blogspot.com/_m9AHyd_L2Go/SU7SYIRarfI/AAAAAAAAAw0/yS-X9TLkDUc/s400/HeartbreakHotel+2.jpg
Heartbreak Hotel

Jag tillbringar kvällen hemma hos Rickard. Än så länge har jag duschat länge och sovit. Jag däckade på sängen och sov mellan sex och åtta. Rickard låg bredvid mig och sov han också. Det var skönt, men hur blev det med kvällen? Min intensiva lördag krävde visst några extra timmars sömn i förbifarten.
'Så mycket bättre', som är ett väldigt trevlig program och som gör mig glad, står på i bakgrunden. Nu bloggar jag, sen tänkte jag sticka. Och sen, sen visas filmen Heartbreak Hotel på tv4. Halv tio börjar den. Jag vet inte hur många gånger jag har sett den, men den är underbar! Jag tänker se den en gång till, absolut. Ska du se filmen? Och är du som jag och gärna vill se den (igen)?


Vitt i november



Vitt i november

Snön började falla igår kväll. Det var en vacker syn, men också vemodig. Jag tog omedvetet farväl av hösten. Vintern är här. Bilderna ovan visar hur det ser ut utanför fönstret. Där är vitt. Temperaturen är omkring noll och snön töar nog under dagen. Men det är vinter. Och problematiskt nog har jag ingen vinterjacka. Den är borta och varken jag eller övriga familjen hittar den. Förrådet har besökts flertal gånger utan glädjande resultat. Det blir till att köpa en ny, som mamma så snällt har erbjudit sig att betala. Hon känner väl skuld för att hon har tappat bort den, eftersom det var hennes ansvar. Men så är det. Ingenting att gå och gräva ner sig i (fast jag har gått och varit förargade senaste tiden). En jacka kan ju liksom inte bara försvinna!
Hur som helst så är synen utanför fönstret en stark motivation till att köpa jacka - nu. Vi packar därför in oss i bilen och kör till ett köpcenter. Jacka borde jag kunna hitta, nu gäller det att inte vara kräsen.

Är du redo för vintern?


Idol 2010 - Jay var underbar ikväll!


Idol 2010 - Jay Smith - Like a prayer

Min syster följer plikttroget årets säsong av Idol. Jag sitter också och tittar, istället för att se på Doobidoo. Bättre att umgås än att låta teven styra (i alla fall på fredagar). Jag har fått en favorit i Idol - helt klart; Jay. Han är så himla bra! Hans röst är precis så som jag vill ha den, hans stil gillar jag och känslan han förmedlar är enorm. Ikväll gjorde han det bästa uppträdandet i denna säsong av Idol. Jay Smith tolkade Madonna's 'Like a prayer' - och hans tolkning var minst sagt fantastisk. Låten är bra, hans röst är bra och jag sitter också med tårar i ögonen, när han får beröm av juryn. Hans tolkning passade mig perfekt. Det är precis sån musik som jag gillar (bland annat). Tack Jay, du var underbar ikväll.


Tågstationen

Bussen kör förbi stadens tågstation. Jag minns. För två år sedan hade vi ingen aning, men idag vet vi. Då vet vi att alla desperata tårar, alla tusen pussar och varma kramar lönade sig. Det lönade sig faktiskt att gråta som ett barn och visa sin kärlek för varandra. Just i de ögonblicken då den andre tvunget måste stiga på tåget, då rann en sista tår ner för kinden. En tår som sa hejdå och som önskade en lycklig resa. Första smset - det som alltid kommer högst tio minuter efter att han släppte min hand. En sista beröring. Ett avsked och nu en längtan som började gro. En längtan efter nästa gång, ett annat tillfälle, en annan tid. Väntan. Att stiga av på en annan station, se sig omkring. Ensam. Helt ensam. Eller att sakta lämna stationen, med en klump i magen som gör ont. Varken smärta eller ensamhet är lätt att hantera. Väl hemma är det tyst - oavsett om man var den som lämnade eller om man var den som bara åkte för att säga adjö. Tystnaden. Hjärtat har slutat slå. Det känns som att lungorna inte får tillräckligt med luft. Sakta kommer tårarna. Sakta. Sen kommer hysterin. Skriken som desperat försöker få de senaste timmarna att sluta existera. Men han har lämnat. Hon har lämnat. Ensam kvar. Ensam.
Bussen svänger och jag kan längre inte skymta den stora parkeringen på baksidan. Kärlek. Minnen. Distansförhållande. Då så ensam.


Mina texter (Utdrag)

Vad är mina ord i jämförelse med andras? Mina ord bildar meningar, texter och utdrag. Men vad mer förmedlar dem? Känslor. Mina texter förmedlar känslor. Men vad är mina texter jämfört med andras? Jag kan skriva, men det kan andra också. Jag har drömmar, men det har andra också. Vad jag skriver om, det är det som skiljer mig från mängden. Det borde vara så, men jag ljuger. Kärlek är ett uttjatat ämne som snart inte längre är betydelsefullt. Då kommer inte mina ord att beröra mer. Då kommer du inte längre få någon betydelse. Inte för de som läser. Men förhoppningsvis kommer du alltid att ha betydelse för mig. I mitt hjärta kommer du alltid att finnas, det vet jag att jag sa till dig. Det var då du blev rädd. Det var då du tvekade och backade undan. Mina ord, de har blivit så fel. Mina texter, de påverkar. Men vad är mina utdrag, när många andra är så mycket bättre? Vad är jag, när jag aldrig får vara mig själv. Vad är jag, när falskheten dör ut. Då står jag kanske ensam kvar. Finns du här då?


Mina texter

Jag vill ge ett varmt tack till de underbara skribenter där ute som ger mig inspiration och som vågar dela med sig av erfarenheter som är tunga att bära. Ni ger livet mening. Ni håller lågan vid liv.


101117

Onsdag. Skola. Snubbla. Beverly Hills 90210. Spinning. Köttbullemacka med rödbetssallad. 'Bonde söker fru'. 'Välkommen åter' gånger två. Rickard.



Utdrag; I jämförelse

"Om andra har gjort det. Då kan vi också göra det. Han är underbar. Det var du också. Men i jämförelse med honom var du ingenting. I jämförelse är du bara en förälskelse. En förälskelse i unga år, som lärde mig vad olycklig kärlek är. En förälskelse som rann ut i sanden och inte blev någonting. Inte blev någonting annat än känslor som består."


Jag vågar inte

Öppen. Jag är oftast väldigt öppen. När jag får skriva poetiskt och slipper tvånget om att försöka göra det begripligt, då blir det som mest ärligt. Skrivandet har alltid varit en konst. Att sätta ord på känslor har alltid varit min flyktväg. Men det finns saker jag aldrig har skrivit ner och visat för någon. Det finns känslor som jag inte har velat ska fastna på papper. Just nu minns jag en specifik sak. En känsla som ingen nämner. Jag har nämnt det en gång - och det var självmant. Jag tog upp det, jag sa det till en vän. Jag hade förtroende för denne vän. Denne lyssnade på mig och jag fick berätta till punkt. Denne sa ingenting, bara lyssnade och förstod. När jag var klar, ville tårarna inte avsluta det jag hade påbörjat. Istället stod jag där och väntade. Jag bara väntade. På något. Jag väntade på att något skulle komma. Det var då denne gjorde det. Denne gjorde det jag aldrig glömmer; denne gav mig en varm kram som visade att det var okej. Det var okej. Det var okej att vara ledsen. Denne förstod.

Jag beundrar de personer som kan öppna upp sig och vara ärliga. Som kan berätta saker som känns tungt. Det kan inte jag. Det jag berättar om, det är ganska ytligt i jämförelse. Men jag vågar inte. Jag vågar inte ha mitt innersta på papper. Inte egentligen. Men jag jobbar på det. Jag skriver en bok. Det är i alla fall ett försök till en bok. Jag vill berätta, men jag vill göra det på mitt sätt. Men det är kanske också ytligt. Det finns så mycket mer under ytan, som aldrig kommer fram på riktigt. Men det kanske får vara så. Ingen berättar väl allt om sig själv. Eller kanske gör folk det? Jag vågar i alla fall inte berätta. Inte för någon annan än mig själv.


Jag behöver bekräftelse

Jag har alltid varit en person som ständigt behöver uppmärksamhet. Redan som liten visade jag tydligt att det inte var okej att lämna mig utan någonting att göra. Antingen uppmärksamhet eller med något givande att göra. Jag behöver bekräftelse. Mitt självförtroende är i grund och botten bra, men när det kommer till självkänsla, då kan jag lätt tvivla på mig själv. Bekräftelse. Ge mig uppmärksamhet. Visa att jag är okej som jag är.
Jag kan bäst förklara hur jag menar, genom att låta er läsa ännu ett utdrag;

"Jag drar mig till personer jag tycker om, men när jag blir nekad deras uppmärksamhet drar jag mig undan. Jag går min väg, det har jag alltid gjort. Det har jag gjort så länge jag visste att det var fel. Att det är fel att hänga efter en person som inte vill ha en efterhängsen själ efter sig. Det var du som lärde mig det. Jag var otroligt efterhängsen. Jag var besatt av dig, det finns det inga tvivel på. Inga bortförklaringar är rimliga nog. Det är ett faktum jag måste leva med, något vi båda måste acceptera; jag var besatt av dig. Tyvärr. Jag ville inte att det skulle vara så, men jag ville så gärna ha din kärlek. . Men när du stötte bort mig, då förstod jag allvaret. Jag förstod, men det tog lång tid innan jag slutade bete mig illa. Idag vet jag att en efterhängsen person inte uppskattas, därför håller jag mig borta. Jag går försiktigt på, ser hur läget är och är beredd att backa om så behövs. Jag vill ju bara ha uppmärksamhet, jag vill inget annat. Uppmärksamhet, jag behöver bli bekräftad. Det är inte lätt att leva med mig, jag behöver hela tiden få veta om personer i min omgivning fortfarande tycker om mig. Det blir tjatigt, det blir patetiskt och framför allt blir det töntigt. Dålig självkänsla någon? Ja, jag. Jag behöver bekräftelse. Det var något du gav mig; bekräftelse. ..."

Finns det någon som känner igen sig?


Kort i gammal stil


Under eftermiddagen har jag inte bara slappat vid datorn, tröstätit och sett på Rederiet. Jag har också skapat ett nytt kort. Fick en strålande idé, men fick kämpa för att genomföra den. Det måste ha blivit tre olika varianter av kortet, innan jag slutligen fick ett resultat. Det var ganska krävande, men värt det i slutändan. Jag är väldigt nöjd med kortet, trots att det tog sin tid. Kortet är enkelt och kan ses som simpelt, men detaljerna gör verkligen sitt. Jag vet vad jag måste önska mig i julklapp: pärlor till kortmakandet. Älskar pärlor, det gör att kortet ser mer exklusivt ut.
Se alla mina kort här.


Fars Dag


Present till pappa.

Söndag, 14 november, Fars Dag. Jag firar sällan alla pappors dag. Jag tror på att visad uppskattning året om är mer uppskattat. Men i år har jag faktiskt köpt en present till min pappa, efter att han utbrast ett önskemål från en reklam på tv. Han ska få en skjorta av mig. Hoppas bara att jag köpte rätt, att det var den han ville ha. Det blir så pinsamt annars, det är därför jag inte tycker om att ge presenter. Men om det skulle bli fel, då är ju inte det hela världen. Man kan ju alltid byta.

Hur firar du Fars Dag? Vad ska din pappa få av dig?


Blandade stilar


Mönstrat papper som jag har använt till mitt senaste kort.

Jag tycker att det är roligt att blanda olika stilar, när jag skapar mina kort. Det kan lätt se överdrivet ut eller helt enkelt vara opassande stilar som kombineras. Det är en konst att lyckas och jag tror det kräver träning och ett skarpt sinne för färg och form. Jag kan erkänna att jag varit aningen passiv i mina kombinationer och i mitt utvecklande. Det gäller att våga kombinera. Det gäller att våga gör fel. Mitt senaste kort är en kombination av pappret ovan och lite mer romantisk stil, som jag har valt att kalla det.
Julkorten finns uppe på bloggen, dock inte så många. Det är svårt att göra julkort tycker jag. Men kika gärna in! Det finns så mycket mer än aktuella kort att ta del av. Klicka här för att komma till Mitt Kortmakeri.


Efter hårt arbete


Kopp med varm choklad.

Idag har jag hjälpt pappa att transportera ved från grannen på andra sidan vägen. Med varsin skottkärra gick vi fram och tillbaka med varannan full, varannan tom kärra. Massa ved, som pappa har fått av grannen. Det var jobbigt och efter några gånger fram och tillbaka kände jag mig aningen sliten. Men jag kämpade på och gjorde det viljestarkt. Vi lyckades få all ved från grannens tomt till våra marker. Efter det hårda arbetet kom jag in i värmen, duschade och gjorde i ordning varm choklad. Mums! Det tycker jag att jag förtjänade efter mitt hårda arbete.


En sista melodi


En sista melodi

Fågelkvitter utanför fönstret. Det är sant, jag hör det. Han kvittrar högt och gällt. Det känns som vår, trots att hösten snart har passerat och blivit vinter. En sista melodi, innan landskapet blir vitt och världen tyst. Tyst, men ändå så full av skratt och visdomsord. Men vad gör det. När livet tar fart och förändras i all hast. När det man älskar och värderar högst helt plötsligt inte längre har något värde. När folk inte förstår, utan bara klampar på. In i mitt hus, upp på mitt tak och när de sover i min säng. Som om ett liv inte vore något värt. Som om skogar är enda lösningen. Jag kan inte förstå hur de kan göra så. Jag lyssnar på fågelns kvitter. En sista melodi. En melodi som talar om att slutet är här. Varför fortsätta att älska, när det ändå ska förstöras. Varför inte bara fly härifrån och aldrig återvända. Det finns mer än ett hjärta att ta hänsyn till. Vi måste ta hänsyn till majoriteten. Ett liv är ingenting värt.


Utdrag; Jag vet att du har älskat förr

"Jag med en älskade i min hand. Du med… en älskade? Har du också hittat kärlek? Jag vet att du har älskat förr. Mig har du älskat, men det erkänner varken du eller jag. Hon har fått din kärlek, men inte på samma plan som jag fick. Kärleken till henne gick längre. Och kärleken till mig var ingenting i jämförelse. För jag tog initiativet, efter önskemål från dig. I er relation tror jag att kärleken kom från båda hållen. Varför skulle det vara så? Varför kunde inte jag få älska? Varför älskade du inte mig? Om jag bara kunde få ett svar på, varför du inte älskade med mig."

På kvällen kommer alla tankar. Det är då jag kan skriva. Tankarna på dig. Känslor från förr. Låt mig få minnas och försöka förstå. För det enda jag söker, det är ett svar. Jag skriver för att minnas. För att inte glömma. För att bearbeta.


Att vara "fel"

Tackar fifi för inspirationen till mitt inlägg.

Det verkar ha varit många som någon gång i livet har sett på sig själv som "fel". Och det är ledsamt. Men samtidigt så ärligt, verkligt och om sanningen ska fram: underbart. Vi är ju alla unika. Så varför skulle det vara något dåligt med att vara "fel"? Anledningen till att jag ser det som underbart är att man har en syn på sig själv som annorlunda - och det är något jag personligen strävar efter att vara. Jag vill inte vara annorlunda på ett avsnäst sätt. Jag vill vara annorlunda, eftersom den värsta mardrömmen skulle vara att inse att man är precis som alla andra. Se er omkring: alla tjejer (och kanske också killar) i tonåren ser precis likadana ut - och hur kul är det? Jag vill i alla fall inte vara en modell av någon annan. Jag vill vara mig själv. Och om de som är kopior av någon annan, ser på mig som "fel", då tycker inte ens att jag det är värt att beklaga sig över deras dåliga självkänsla. Att inte kunna stå upp för sig själv, för vem man är och för vad man tror på, det är inget liv. Inte enligt mig. Jag tänker leva mitt liv. Att leva som någon annan gör, det är ju som att inte leva alls.

Vem har sagt att det är fel att vara "fel"? Alla är vi unika och låt det vara så. Att vara annorlunda är inget negativt, det är snarare en fördel. För vem vill vara som alla andra? Inte jag.


Det sägs att tvåan är svårast

Något av det första man får höra på gymnasiet är att tvåan är svårast. Jag kan förstå den som uttrycker det så, men jag skyller inte min stress och annat på just andra året av gymnasiet. Det är så mycket mer som spelar in. Man har ju ett liv utanför skolan och det är det som gärna ställer till det. Jag har drömmar jag vill uppfylla, mål jag försöka nå och aktiviteter efter skolan som jag vill komma någonvart med, exempelvis bloggandet. Skolan tar tid, det har den alltid gjort. Och när man inser att lärarna blir alltmer egoistiska och öser saker över en, samtidigt som man ska få ihop sitt privatliv, då faller man lätt isär. Ens privatliv kan man inte skylla på någon annan än sig själv, men ibland undrar jag om allt är mitt fel.
Hade jag gått på en kommunal gymnasieskola, hade jag antagligen haft läxor att göra i varje ämne. Nu är det inte så - och jag tror att det är min räddning. Jag gör så gott jag kan, men det tar lätt stopp. Igår kunde jag inte göra läxorna. Jag satt med min stickning hela kvällen och glodde på teve. Jättebra om man vill lyckas, eller misslyckas totalt.

Det sägs att tvåan är svårast. Jag skyller inte på skolan. Jag skyller på livet i sig. Det är nu man ska leta sitt första jobb (om man ännu inte gjort det), lära sig livet utanför barnkammarens väggar och samtidigt handskas med övriga mänskligheten på ett mer verkligt sätt. Livet är hårt och det beror först och främst på elaka människor som gör livet surt för en. Surt, livet är surt. Riktigt surt vissa gånger. Dessa citronätande varelser som sprider syrlighet runt omkring sig. Fy, usch och blä. Människor som bara tänker på sig själv. Vi är alla lika mycket värda. Kom inte och påstå att du är bättre. Som sagt; mitt i livet, men det har inte ens börjat.


Känslorna passerar

Förvirring. Det är en känsla av förvirring.
Hat, det är en känsla av sårbarhet.
Kär - livet har fått mening.

Känslorna passerar och jag går vidare. Ingen lycka varar för evigt. Och i de stunder då bedrövelsen tar vid, då försöker jag påminna mig själv om att känslorna passerar. Ingenting varar för evigt. Om något ska ses som undantaget själv, så är det kärleken. Den eviga kärleken som kan brinna i all evighet.

Sorgsen och förtvivlad. En sista nypa hopp, sen är det förlorat. Allt kan man mista, utan hoppet i sig. För ett liv utan hopp är ett liv utan mening. Ett liv utan kärlek är ett liv utan tid. Känslorna passerar och jag svävar iväg. Bort, jag tar mig bort. Jag tar mig förbi det svåra och brutala, för att sedan vakna upp i tidernas universum. En stor helhet av allt och ingenting. Känslorna passerar, men fångas snart upp igen.

Livet. Känslorna passerar. En process. En mening. En säkerhet som säger att allt kommer att bli bra. Igen. Du kommer att känna samma sak igen.


Halsduken påbörjad

Jag blev inte nöjd på första försöket, därför repade jag upp allt och började om från början. Fyra räta maskor, sen fyra aviga. Hela tiden, samma sak. Det är det som gör att det blir "ränder". Garnet är i olika nyanser av grönt, vilket också det gör att halsduken blir mer levande. Det är underbart att sitta och sticka med teven på i bakgrunden. Dock känner jag stressen och pressen; jag borde göra annat - viktigare. Men jag sitter där med min stickning och ser på Bonde söker fru. I helgen vill jag sticka mer, men då är det annat som ska göras. Dygnet har för få timmar. Det är därför jag anser att sova är överskattat. Det tar ju bara tid och dessutom... Dessutom är det överskattat, punkt slut.

Halsduken är påbörjad. Frågan är när en blir klar..?



Nästa vecka är redan planerad


Uppslag i kalendern; nästa vecka.

Stress är något jag kämpar med dagligen. Jag vill inte påstå att allt beror bara på min personlighet - jag har helt enkelt mycket att göra. Varje dag är det någonting som får schemat rubbat. Varje kväll är det läxor som borde göras. Ja, borde göras. Jag gör sällan läxorna, det är sanningen. Det finns tusen olika anledningar - hälften är ren lathet, en fjärdedel är psykisk ohälsa och den återstående fjärdedelen är helt enkelt att jag inte har tid. Det är full planering jämt! Lovet gjorde mig gott. Jag har inte längre den där jobbiga känslan i magen och illamåendet har jag inte känt av de senaste dagarna.

Det är mycket och göra, men jag drar mig från att agera. För mycket aktivitet gör mig passiv, en sämre egenskap jag har. Men jag antar att det är på så sätt min kropp och mitt psyke säger stopp. Någon gång måste man ju få vila, om det så är att stänga av alla funktioner och bara vara.
Hela dagen har jag längtat efter min ofärdiga halsduk, därför tänker jag sticka på den nu. Teven få stå på i bakgrunden, det tycker jag är mysigt.

Nästa vecka är redan planerad. Jag har svårt att slappna av.



När vinden vänder, en särskild känsla

Hastigt går det och jag vacklar till. Med försiktiga steg går jag vidare. Jag vill inte välta omkull, det skulle ju vara pinsamt. Men höga klackar trippar jag fram på tå, varsamt och försiktigt. Vinden tar tag i mig ännu en gång och jag får precis tag i sjalen, innan det är för sent. Jag ser mig om. Var det någon som såg? Jag känner mig generad, viker av in på en ny gata och lyckas äntligen pusta ut.

När vinden vänder, det är en särskild känsla. Man får situationen ur ett nytt perspektiv och konturerna blir skarpare. Jag ser nya möjligheter och ett ljus långt där borta. Jag mår bättre. Dagen kändes tung och jag var nära att skrika fulla ord många gånger. Sen, helt plötsligt, släppte det. Som om det var just den signalen kroppen väntade på. Jag kunde andas ut och kroppen visade tecken på att allt var som det skulle. Jag vill ännu inte ta ut lyckan, det är en bit kvar. Över en månad av nerstämdhet och magont måste få läka i lugn och ro. Jag andas och tar mig an nya utmaningar. Jag ser, men låter det passera. Jag måste få läka ifred. Det måste få ta sin tid. Men jag mår bättre, det gör jag. Osäkerheten ligger som en hinna över det som är skadat (och kanske till och med förstört?). En osäkerhet som skyddar mitt innerst. Det är Osäkerheten Själv som tar smällarna. Bakom ytan tröstar jag en skrämd flicka.


Jag blundar, sen är det över.

Om det ändå kunde vara så enkelt; jag blundar, sen är det över. Sen är stressen borta, oron borta, magen bättre och sinnet friskare. Om det kunde vara så enkelt att gå upp på morgonen, se en ljus dag och slippa kliva upp i mörker. Om rädslan för det som inte finns kunde bottna i en logisk förklaring. Jag blundar, sen är det över.
Det snöar ute och det gläder mig först. Sen kommer tanken på att jag inte har min vinterjacka här. Den är i ett av mina andra hem - som alltid. Då sjunker jag ihop, blir liten och påminner mig själv om att ta en extra tjock tröja på mig. Någonting måste ju värma mig, eftersom skinnjackan jag har på mig under de varmare månaderna, inte kommer fylla någon större funktion nu, nu när snön faller. Det må förvisso var blöt snö och inte så mycket, men det lär bli kallt ändå. Det är i stunder som denna, jag längtar efter ett eget hem. Ett hem - inte två eller tre! Att kunna ta vilken jacka man vill och kanske till och med ett par skor som passar till. En sjal om så är viktigt eller kanske vantar om så vill. Men nu har jag saker på tre ställen. Det är bara att bita ihop och gå ut i kylan. Jag blundar, sen är det över.

Jag vill helst bara gömma mig under täcket, känna trygghet och slippa vara rädd. Jag blundar, sen är det över. Om jag blundar, är det över sen?


Svt - Premiär: Ung och brotskämd

meny
Premiär på Svt.

När jag såg reklamen för Svt1's nya program, blev jag full av förväntan. Premiären av 'Ung och bortskämd' gick nyss på Svt1 (kl.20.00-21.00). Det var riktigt roligt att se. Dessa unga människor som inte ens kan gå och handla i en affär. Och pulversås, hallå?! Så svårt är det inte att göra sås?? (Rickard har lärt mig, men jag hade nog klarat mig utan hans hjälp.)

Jag vill på vissa punkter påstå att jag är bortskämd, men inte så att det skadar min syn på ansvar. Jag kan sköta ett hem på egen hand. Jag vet vad som ska inhandlas i butik. Tacka vet jag mina föräldrar som har lärt mig hur ett hem ska skötas. Och det kan ju inte skada att följa med pappa och mamma till affären lite då och då.

Ung och bortskämd, jag? Nehe du. Hur ser du på dig själv; är du bortskämd?
Såg du premiären av 'Ung och bortskämd', vad tyckte du?



Novemberfrost



Frost i november.

Äntligen har jag haft tid att fotografera frosten. Iskanterna runt löven finns dessutom kvar större delen av dagen. Det är kallt ute. Några plusgrader, max tio. Det är den sista månaden av hösten, vintern är nära. Frost, hal asfalt och kolsvart ute redan under tidig kväll. Mörkt nästan dygnet runt, och jag som är så mörkrädd.
Novemberfrost. Räknas det som vinter?



Nya berlocker


Nya berlocker till mina armband.

Jag och mormor åkte förbi den lilla butiken som säljer billiga smycken. Där säljer de bland annat berlocker till mina armband, som jag har på mig varje dag. I torsdags köpte jag sex nya till min samling. Varje berlock har en unik betydelse:

Hjärta i guld - Kärlek betyder mycket för mig.
"Love" - För en gammal kärlek.
Trollslända - Står för frihet.
Katter - Tillägnas mina (och hushållet hos mamma's) tre underbaringar.
"Hope" - Jag tappade aldrig hoppet om att jag skulle komma ur ensamheten på gymnasiet.
Vitt kors - Konfirmationen (Har haft ett kors innan, använder det inte av vissa orsaker.)

Fler berlocker i samlingen, klicka här.



91 unika besökare!


Statistik.

Det högsta besöksantalet jag har haft, var efter att Conler länkade till mig. Då hade jag över 300 unika. Sen dess har jag inte ens varit i närheten av samma siffror. Igår uppnådde jag något som jag vill se som ett besöksrekord - på ett självuppnått sätt. 91 unika besökare! Jag är jätteglad för detta. Efter ansträngningar (som har varit under kontrollerade former) har jag nu fått se ett glädjande resultat.



Utdrag; Mitt hjärta slår för dig

"Det är så lätt att snubbla, när benen bara bär och hindrena är många, alltför många. Kärleken är blind, det säger alla. Men hur blind, vill jag ställa som motfråga. Blind är ett begrepp, att inte se är ett tillstånd. En orsak till förvirring och frågor utan svar. Man måste se, för att kunna inse. Kan man inte se med ögonen, får man ta andra medel till hjälp. Men kan man inte heller se med öronen, munnen, känseln eller hjärtat; hur ska man då kunna se? Kärleken är blind, alltför blind. Alla funktioner slutar att fungera, det är bara hjärtat som fortsätter att slå. Det slår för kärlek. Det slår för dig. Mitt hjärta slår för dig. Ta mitt hjärta och ge mig frid."


Morgon 8 november

God morgon.

Även denna natt var orolig. Den kändes dock inte lika lång som natten jag upplevde förra veckan. Jag drömmer osammanhängande och vaknar i förvirring. Jag är trött och vill sova mer, men hittar ingen bra ställning att somna i. Lyckas somna, men sen är jag vaken igen.
Illamåendet kommer och går. Det är bättre, det är det. Lovet gjorde gott. Ibland kommer ett svagt illamående smygande, men jag vill tro att det sitter i huvudet. När jag tänker på det, det är då jag känner av det.

Skola idag.
Jag satt nyss och kollade igenom mail från skolan. Det verkar som att jag kommer ha en av de lärarna jag tycker bättre om. Det ser jag fram emot. Hur själva caset är och hur de andra lärarna är, det vet jag inte. Det återstår att se, som man brukar säga.
Trevlig måndag!


Söndagsfilm och mys

http://lena.nerdlabs.org/ny/Image/Large/BridgetJones2.jpgGo' kväll!
Min älskling är hemma nu. Vi har ätit middag; fiskpinnar och potatismos (ett önskemål från Rickard). Det känns så skönt att han är hemma igen, framför allt att han är nära mig. Jag är för på honom, tyvärr. Förhoppningsvis kan söndagsfilmen 'På spaning med Bridget Jones' på tv3 göra att jag håller mig borta från honom. Kanske åker stickningen fram. Det gäller ju att ligga i, om mössan ska bli klar till vintern.

Med detta inlägg säger jag God Natt.
Imorgon är det skola igen. Jag som gärna hade haft längre lov...



Garnet som ska bli mössa och halsduk


Garn i gröna nyanser som ska bli mössa och halsduk.

Och jag har sprungit runt i stadens alla butiker och letat värme inför vintern. Visst finns det fina halsdukar och mössor, men ingen som jag har fallit för. Jag har därför bestämt mig för att sticka min egen mössa och senare min egen halsduk. Om jag är expert på att sticka borde det gå bra, men nu är jag inte överdrivet erfaren. Jag stickade under syslöjden på högstadiet och under samma period en hel på fritiden. Det var två år sedan. Nu tar jag mig an utmaningen igen; att sticka en mössa. Den lila jag stickade under lektionerna på högstadiet blev inte alls bra. Riktigt ful blev den. Nu försöker jag igen.



Avstod från en helg i Stockholm

Jag älskar min Rickard, det gör jag verkligen. Även om förhållandet inte alltid är på topp och grinigheten ibland smyger sig på, så vet jag att han älskar mig. Jag älskar honom och det försöker jag visa varje dag.
Rickard har nu börjat sin hemresa från Stockholm. Han tog bilen upp i fredags, för att tillbringa en helg hemma, verkligen hemma - där han kommer ifrån. Jag valde att avstå från den här resan. Rickard skulle träffa sina vänner; dricka och spela (uppfattade jag det som). Det var inte precis något som lockade mig. Eftersom jag inte ser någon menig med drickande och inte heller tycker att nördande är roligt i ett helt dygn, kände jag för att stanna hemma. Det kändes också som att Rickard gärna ville ha en helg för sig själv. Jag förstår honom - jag är ju på honom jämt! Och det är inte meningen, jag bara är sån. Jag behöver närhet och omtanke, lika mycket som jag gärna ger det samma till den jag älskar. Jag avstod därför och Rickard kunde känna sin frihet tillsammans med sina vänner. Jag behöver inte följa med varje gång, jag måste kunna släppa taget (annars kanske han lämnar mig?). Rickard skulle dessutom sova över hos sin kompis och inte alls träffa familjen. Det gjorde mig mer säker på min sak; jag avstod från en helg i Stockholm. Att sova borta är okej, men just denna helg kände jag att det var mycket som sa emot att jag skulle följa med.
Det känns som att jag gjorde rätt och jag tror att Rickard är glad över att ha fått vara ensam med sina vänner några dagar. Nu börjar den lång väntan på att han ska komma hem igen. Det är inte samma längtan, som när vi hade distansförhållade, men jag känner ändå det där pirret i magen som kommer gnagande. Min älskade, jag längtar efter honom.


I gymmet

Någon gång ska vara den första. Idag intog jag gymmet för första gången. Det kändes lite nervöst. Man har ju hört talas om de där biffiga killarna... och då blir man aningen skraj. Men stora killar brukar oftast vara snälla killar.
Jag värmde upp på löpbandet i 18 minuter, 2 km hann jag ta mig. Sen provade jag på att ro, men slutade efter 3 minuter. Det var ju inte roligt. Istället tog jag plats på en maskin som liknar den man befinner sig på under ett pass i Indoor Walking. Maskinen i gymmet var inte alls lika rolig och uppfriskande att använda, men jag höll mig ändå kvar på den. 15 minuter på den, innan det var dags att stretcha. Jag är stolt över min insats. Att träna självmant kräver disciplin. Idag kunde jag ta eget ansvar för min träning. (Anders och L var med, men ändå; vi tränade på olika håll.)

Hemma hos Rickard. Ser fram emot att få träffa honom ikväll, då han kommer hem från en helg i Stockholm. Godispåsen är påbörjad och jag antar att tiden i gymmet inte gjorde någon nytta, eftersom påsen sakta men säkert töms...


Vilket djur?

TP i reseformat. Svara rätt på första frågan och ha chans att få "en tårtbit", om du lyckas svara rätt på andra frågan. Enkelt, roligt och lärorikt. Jag fick följande fråga, som jag dessutom lyckades svara rätt på:

"Vilket randigt djur dog ut 1833 efter hänsynslös jakt?"

Tacka vet jag barnprogrammet 'Fem Myror är fler än Fyra Elefanter'. Utan Evas lilla föreläsning för Brasse, hade jag aldrig kommit på svaret; kvagga - eller som de väljer att stava i det i det kära minnet från barndomen; med Q, nämligen quagga.

Fil:Quagga photo.jpg
Kvagga - en utrotad art.

Kvagga alternativt Quagga (Equus quagga quagga) är en utdöd underart till stäppsebran. Namnet lär vara onomatopoetiskt; det härmar kvaggans läte.
Kvaggan kändes igen på sina ränder som endast täckte framkroppen för att sedan övergå i en helbrun bakkropp. Benen var enfärgade.
(Mer information hittar du på källan Wikipedia.)

Hade du kunnat gissa rätt? Har du någonsin hört talas om detta utdöda djur?
Mamma fattade ingenting, när jag lyckades svara rätt. Jag blev själv lite stolt, det måste jag erkänna. Tacka vet jag barnprogrammen från förr.


Karamellsugen?

Kommer du ihåg när din mamma sa att du inte skulle ta emot karameller från främmande människor?



... Det var nog honom mamma menade!!!

Min mamma är bäst på att förgylla tråkiga stunder.
Någon mer än jag som skrattar åt bilden??


När solen tackar för sig

Solnedgång. Tidigt nu för tiden. Att njuta av stunden. Fånga ögonblicket. Minnas och förstå. Se ljuset försvinna och mörkret ta över. Andas in. Pusta ut. En saga. En melodi. En solnedgång i början av november.






Bilder från den vackra solnedgången jag fick ta del av vid dagens grillning.


Lång promenad med grillning

Efter den sena frukosten blev det en lång promenad. Alla hängde på; jag, mamma, L och Anders. Vi var ute och gick i över fyra timmar. Första halvan gick bra. Då var vädret kanon, humöret på topp och skratten höga. Vi stannade till vid en båthamn och grillade kryddig korv. Det var välbehövligt, likaså var Degistive-kexen som vi också hade med. Utsikten var fantastisk och jag känner mig tvungen att dela med mig av min syn (se bild, klicka här för att få ta del av fler bilder).
Grillen slocknade och mörkret föll snabbt. Lika snabbt kom kylan och alla frös vi. Hem gick vi, med endast ett par vantar. Jag hade prioriterat att låta mina stanna hemma, eftersom det var så varmt när vi gick mitt på dagen. L fick dela på ett par vantar tillsammans med mamma, som hade haft med sig sina. Lyckligtvis hade jag gosig tröja med stor polokrage på och den höll mig någorlunda varm. Trötta frusna och med toaletten som mål, kom vi slutligen hem.
Nu väntar myskväll och varma kläder.


Lördag morgon

God morgon folk!
Klockan är lunch och frukost har jag inte fått i mig. Jag gick upp vid halv elva, men det var först nu jag gjorde mig anständig (uppsatt hår och myskläder).
I natt sov jag elva timmar, eftersom jag gick och la mig klockan elva igår kväll. Jag kände mig uppblåst, vilket jag också var, och synen av mig själv var snäppet under motbjudande. "- Allt blir bättre, när man sover.", lyder min pappas ord. Och det stämmer varje gång! Idag när jag vaknade mådde magen aningen bättre. Om jag försöker tänka på saker som kan stressa upp den, känns det nu som att det inte riktigt känns på samma sätt. Kanske håller stressen på att avta, man kan hoppas. Eftersom jag inte vet konkret vad som stressar upp mig och min mage, kan jag inte göra något åt det. Ta det lugnt och gör roliga saker är den medicinen jag försöker kurera mig med.

Hur mår du?


Award; Beautiful Blogger

Dessa regler gäller:
- Kopiera in bilden i ett inlägg, för att visa att du har fått den.
- Tacka och länka till den du fick priset av.
- Ge priset till 7 andra bloggare.
- Skriv 7 intressanta saker om dig själv.

Jag vill tacka Anniepie för den fina awarden. Hennes motivering var följande: "Riktigt duktig tjej som delar med sig av många fina dikter och betydelsefulla texter." Tack, tackar så mycket.

Jag vill tacka
Anna för den fina awarden. Följande motivering angav hon: "Både Anniepie och jag anser att Jasmine (som har samma drömmar som jag, skriver underbara och känslomässiga texter och har en allmänt härlig blogg) är värd den här awarden! PS. Den här tjejen gör världens snyggaste kort i sitt kortmakeri!" Tack snälla vän!


Dags att avslöja...
- Att skriva är självterapi för mig.
- Jag har svårt att släppa taget om min ö.
- Min rädsla för mörker ser jag som en sjukdom.
- Att våga vara annorlunda ser jag som en styrka.
- Mitt kontrollbehov ställer till problem för mig.
- Jag är en väldigt känslosam person (jag skrev inte känslig).
- Jag undviker att köpa sånt som alla andra har, eftersom jag är rädd för att bli som "dem".

7 bloggare jag beundrar:
Anna (En av dem jag fick awarden av, men hon förtjänar extra uppmärksamhet.) - Väldigt go' tjej, som jag ofta skriver gott om. Hon är fantastisk som person och hennes blogg är underhållande och spännande att läsa.
MammaBea - Ung mamma som nyligen fick sin andra son. Bea skriver alltid trevligt, ärligt och mysigt. Trots svåra ämnen, lyckas hon förmedla vad hon vill i sina inlägg.
Pipen - Vän från språkresan (Hastings 2008) som jag lyckats hålla kontakten med. Glad tjej som alltid skiner som en sol. Hennes blogg skiljer sig från mängden, då hon skriver på sitt egna vis och om sånt som intresserar just henne.
Anonymus - Anonym bloggare som skriver abstrakt om livet, kärleken och personliga funderingar. Toppen!
Jane Doe - Tjej som skriver om sitt förhållande med sin sambo. Väldigt öppen blogg som bjuder in läsaren. Dessutom är hon så klok och bemöter sina läsare bra.
Linnea - Att kunna förmedla sin vardag på ett trevligt och intresseväckande sätt är inte alltid så lätt. Men Linnea klarar det utan problem. Jag blir alltid glad, när jag klickar mig in till hennes blogg.
Heidi - Mycket ödmjuk och snäll tjej, som har samma syn på bemötandet av läsare som jag har. Hon skriver mycket fint till mig och jag ser hennes kommentarer som mycket uppskattade.

Stort tack till alla underbara läsare som finns, stöttar och förstår.


Helgen tar sin början

Dubbelpass blev det idag. Första passet var inte jobbigt alls och då överdrev jag ändå rörelserna, eftersom jag tyckte ledaren gjorde motsatsen. En timme Zumba efter det var dock mer ansträngande. Måste erkänna att jag blev förvånad även där, när jag kom ut från passet och kunde gå. Vanligtvis brukar jag vara helt slut efter en halvtimma, men idag var jag pigg också under den sista låten. Antingen har jag blivit väldigt vältränad den senaste tiden (mycket säger emot det) eller så håller jag på att bli sjuk. Det kan ju vara så; att man är överaktiv ena dagen och andra dagen ligger man hemma med hög feber. Vi får se hur det går. Illamåendet sitter i. Det beror nog på stress, men man kan aldrig vara säker. Det senaste dygnet har jag känt mig äcklad av mat, men anledningen till det är först och främst på att jag har frossat hos mormor och morfar. Kanske var det mitt dåliga samvete som motiverade mig till att ta i aningen extra under träningspassen.
Helgen tar sin början. Tänker jag på att skolan börjar på måndag, känns det i magen. Någonting är det, men jag vet inte vad.

Jag lovar att ni kommer att få se mina inköp. Bilder kommer upp under helgen. Hoppas att ni har överseende. Fick en så himla fin kommentar av Anna, som skriver att hon under min vistelse hos mormor och morfar saknade min inlägg. Det är rörande att veta att min blogg är uppskattad. Det håller motivationen uppe till att fortsätta. Tack snälla ni.


Ett dygn hos morföräldrarna


Marknad

Fullt upp! Att ha och göra alla sekunder utom tre, är minst sagt effektivt. Mormor hämtade mig vid bussen klockan tio. Först besökte vi en marknad, där jag köpte garn och stickor. Jag har nämligen planer på att sticka mig en egen halsduk och mössa. (Ni kommer att få se hur garnet ser ut, men inte nu.) Det var ganska kallt att gå omkring på marknaden och efter ett tag började magen kurra. Vi tog en enkel fika för fyrtio kronor (mormor bjöd) och sedan åkte vi vidare. 2,90 kr/hg för lösgodis gjorde att jag inte kunde hålla mig undan. Ett kilo är att ta i, men jag var nära inpå. När vi ändå var ute och åkte, passade vi på att besöka en unik butik. En liten affär som är svår att hitta, säljer berlocker till mina armband. (Se tidigare köp här.) I vanliga smyckebutiker kostar varje berlock omkring hundra kronor, därför väljer jag istället att fynda tre berlocker för samma pris i den lilla butiken. Sex stycken valde jag ut, varav tre betalade mormor. Min mormor är snäll. Hon köpte inte bara saker till mig, utan fick till sig själv köpt en sjal i läcker blå nyans och ett halsband. Sista stoppet blev i en annan lite butik i närheten; en klädbutik. Mormors väninna hade berättat om den och mormor ville se vad det var för något. Det var dock inte hon som kom ut med en fin påse från butiken - det var jag! I påsen fanns en svart bolero. Shopping på hög nivå, men jag tyckte det var kul. Jag och mormor hade faktiskt jätteroligt tillsammans under vår heldag. Jag är ganska säker på att morfar smått började undra var vi var.
Väl hemma blev det god middag (självklart), sen efterrätt och kortspel. När vi gick och la oss strax innan midnatt var jag trött. Eftersom att natten innan varit orolig, somnade jag ganska snabbt; helt utmattad. Då spelade det ingen roll att rummet var mörkt och sängen låg och alldeles för mjuk.
Idag var det upp tidigt, eller ja; halv nio gick jag upp. Vaknade av mig själv och hörde mormor och morfar rumstera utanför rummet. Frukost och tal om släkthistoria bland annat, slutade med att jag stickade en timme (som jag sedan rev upp, eftersom det blev fult), innan jag tog bussen hem till Rickard.

Här sitter jag nu, uppe i varv till tusen. Jag kan inte riktigt slappna av. Känner mig stressad, eftersom jag ska ska ta mig till träningen om en timme. Kanske blir det två pass efter varandra, eller så blir det bara ett.
Kommentarerna ska jag svara på så fort jag kan. Det är läskigt mycket kommentarer som har ramlat in, vilket är jätteroligt! Jag försöker att tänka på alla fina ord, istället för att bli irriterad över alla töntiga bloggare som är respektlösa med hopp om att kunna göra reklam för sin egen blogg. Idioter, de kommer alltid att finnas. Därför tänker jag inte ägna någon fler ord åt dem. Istället ler jag och niger åt er som skriver hjärteberörande meddelanden till mig. Tack fina folk!




Till mormor och morfar

Dags att åka till mormor och morfar. Det var ett bra tag sedan jag var där sist, men det har sin förklaring; tre hem är svårt att få ihop. Att dessutom åka och hälsa på fler människor är krångligt att passa in i schemat. Men nu är det lov och det underlättar aningen. Mina väskor behöver inte följa med vart jag än går. Idag tar jag endast med mig handväskan med nödvändigheter och en påse med saker inför övernattning.
Jag kommer hem till Rickard imorgon under dagen. Då kommer jag hit för att packa om och byta väskor. Ni får också en uppdatering då, kan jag nästan lova.
Tänker på er.


Lång natt


God morgon! Bilden tagen från Rickards lägenhet den 3 september.

Jag vet inte om det var för att jag åt glass precis innan jag gick och la mig, eller om den långa natten berodde på någonting annat. Rickard hade också svårt att sova. Jag antar att jag inte kan skuldbelägga glassen... Vid tio stängde jag av, släckte diverse lampor och gick och la mig. Rickard sov redan, vilket ha hade gjort de senaste två timmarna. Jag hade svårt att somna. Kände mig inte trött och hade svårt att hitta en skön position att slappna av i. Slutligen somnade jag. Sov gott, men vaknade sedan. Jag trodde klockan skulle vara runt fyra, alltså tidig morgon och endast en timma kvar tills Rickard skulle gå upp. Men så var inte fallet. Klockan hade passerat ett. Den var inte ens halv två. Förvåning. Efter det sov jag små stunder, men var sedan vaken igen. Jag var trött, men inte trött nog för att kunna sova. Jag var pigg, men att gå upp kändes fel. Rickard var också vaken. Han hade ont i huvudet, tog en tablett och låg med en kylklamp mot bakhuvudet. Vi lyckades tillslut somna. Klockan var runt fyra. En timme senare ringde Rickard till sitt jobb; han stannar hemma idag. Mitt alarm ringde sju. Jag har inplanerat ett besök.


Glass innan tandborstningen


Glass med smak av tiramisu.

Ser på "Välkommen åter" på tv4. Tryckte i mig glass också (utan anledning).
Dags att borsta tänderna och krypa till sängs. Min älskade sover redan.
God natt.


Utdrag; Trösta mig själv

"Att bli förnekad av sig själv gör nästan ondare än att bli förnekad av dig. När jag intalar mig själv att det är fel, då gör det ont. För då är jag övertygad om att det är just det; fel. Men när du säger det, då kan jag trösta mig själv. Trösta mig själv. Jag antar att det är så jag har överlevt. Med hjälp av andra och med samtal jag har fört. Men främst för att jag alltid har funnits till hands och tröstat mig själv. Vilket ego. Men när det kommer till kritan är det enda vi har oss själva."


I januari ska jag ansöka

Nästa år fyller jag 18. Då är det kanske dags att ta min arbetslivserfarenhet på allvar. Redan i somras ville jag jobba på Stena Line. Förhoppningen om att jag ska få jobba på Liseberg under somrarna har funnits länge. Min mamma jobbade där i unga år och hon har berättat många fina minnen från den tiden. Jag vill också uppleva lyckan, när chokladhjulet stannar och en Stjärnvinst ropas ut - av mig!
Eftersom jag för allt i världen inte vill missa ansökningstiden var jag inne och kollade runt på hemsidorna. Ansökningarna för sommarjobb kan man skicka in i januari. Då ska jag vara redo! Tills dess ska jag ha läst mer om jobben och dessutom lyckats på ihop ett godkänt CV. Det är jag säker på att min mamma kan hjälpa mig med. Hon är duktig!

Haha, jag kände bara att jag behövde skriva av mig. Att ringa till mamma bara för detta känns patetiskt, Rickard är inte hemma och jag behövde få dela glädjen med någon. Det blev med er,t ack för er tid.


Känslan av att vara handfallen

Handfallen. Frustrerad. Tankar som inte leder någonvart. Se hit. Se dit. Sitta, stå eller ligga. Hanfallen, utan handlingskraft att agera. Jag ställde mig med disken. Vi älskade; jag blev gladare och disken blev ren. Nu ska jag handla. Middagen ikväll ser ut att bli pastaröra med knaprig bacon. Rickard ska på körlektion. Jag behöver sysselsätta mig. Annars står jag bara mitt i rummet och skriker. (Ja, det har hänt för ett par år sedan. Aldrig mer. Nej, tack.)


The Sims3 - Ellie fjäskar för Liemannen


"- Åh, så gulligt av dig Ellie! Jag måste skynda mig hem och sätta blomman i vatten. Jag vet en vas som passar perfekt..."
Det går framåt för mina simmar. Ellie lyckades fjäska till sig några år från Liemannen, genom att erbjuda honom den fina blomman. Hon dog vid en ålder av 101 år, men är nu tillbaka i livet med endast 72 år på nacken. Det ni!
Hennes son George närmar sig vuxen ålder. Han är kär i en tjej från skolan, Jasmine (vilket vackert namn, det är inte jag som har döpt henne). Det är henne han vill leva livet med - trots att de är väldigt olika. Inte bara det faktum att George är träningsnarkoman och Jasmine är aningen större. De kommer dessutom från olika kvarter i staden och familjerna skiljer sig åt. Men kärleken övervinner allt.


Jag spelar thesims3.



Tydliga minnen


Bild från nyår 2009-2010. (Läs om förra nyår, genom att klicka här.)

Mimmi påminde mig om att det bara är två månader kvar på år 2010. Liksom hon, kan jag inte förstå vart året tog vägen. Det var ju inte länge sedan det var nyår, då jag och Rickard skålade på balkongen i Stockholm tillsammans med Rickards familj. Det var under det lovet som jag, Rickard och hans vänner åkte pulka ner för den branta backen. Minnena är så tydliga. Som om livet plötsligt har fått mening och sätter avtryck inom mig. Rickard är så fin. Han ger mig minnen som förgyller livets alla hörn och kanter.
Två månader kvar, sen inleder vi ett nytt år.



Höstlovet planerat

Jag har tagit mig i kragen och planerat höstlovet. Hit och dit ska jag flyga och väskorna får också föja med. Jag fick tillslut ihop mitt lilla pussel och känner mig nöjd med det.
Tisdag - Till stan; klacka om skor och träffa Alle. Kvällen hos Rickard.
Onsdag - Hemma hos Rickard.
Torsdag - Till morföräldrarna (sova över)
Fredag - Från mormor och morfar till Rickard, hämta grejer, till träning (?). Kvällen hos mamma.
Lördag - Hos mamma.
Söndag - Hos mamma. Kvällen hos Rickard.

Så ser min vecka ut! Jag lyckades få ihop det tillslut. Det ser säkert inte så krångligt ut, men nu har jag inte skrivit ut var mina väskor ska befinna sig. Haha.

Men det viktiga är att höstlovet är planerat och att jag nu känner mig lugn. Ingen stress här inte.
Vad gör ni denna vecka?


Utdrag; Ett spel vi spelade

"För allt är på låtsas, det är bara en lek. Ett spel vi spelade och som jag förlorade. Du tog hem hela potten och behövde dessutom inte städa undan bedrövelsen som fanns kvar. Bedrövelsen av ett krossat hjärta och ett liv som gick i spillror. Som om du vann både äran, kärleken och livets gåva. Du tog alltihop – i ett enda rafs. Som om det var bestämt att du var segraren. Förloraren var jag och det jag hade var det som var kvar: en trasig självbild och en skev syn på livet. Det var det som fanns kvar, när du och jag hade spelat färdigt. Vårt lilla spel som slutade lyckligt på sitt eget vis. Verkligheten kom ikapp oss båda."


Då hade vi aldrig kunnat ana att det skulle gå så snabbt


Då hade vi aldrig kunnat ana att det skulle gå så snabbt. / Bild från den 1 december 2009.

För ett år sedan, exakt, skrev jag ett inlägg om mig och Rickard. Jag skrev om våra drömmar, om att Rickard letade jobb i närheten av Göteborg. Vi hoppades båda två och vi ville så gärna att det skulle ske en förändring. Distansförhållandet hade fått oss att inse att kärleken inte alltid är lätt. Verkligen inte, så många tårar som vi har fällt i desperata försök att få tiden att stanna. Tårar. Då hade vi aldrig kunnat ana att det skulle gå så snabbt. 1 november idag. 1 november då. Rickard letade jobb som en galning och jag var så otroligt stolt över honom. Han ansträngde sig och att han gjorde det för min skull. Han gjorde det för oss. Kärlek. En månad senare, den 1 december samma år, då flyttade han hem till min mamma. Där bodde han i fyra månader, till i april i år. Då hade vi aldrig kunnat ana att det skulle gå så snabbt. Då visste vi inte att vi skulle stå där vi är idag.
Jag älskar dig, Rickard.


Jasmine's Kortmakeri blir marknadsfört av FikaMed


Jasmine's Kortmakeri blir marknadsfört av FikaMed

Snälla Eleonore som driver bloggen FikaMed har i ett inlägg skrivit om Mitt Kortmakeri. Hon erbjöd sig att sätta in en reklambild i sin meny och ett sånt erbjudande tackade jag absolut inte nej till. Jag vet att Anniepie vid ett tidigare tillfälle också har satt in en bild på headern i sin meny. Andra bloggar, exempelvis Anna och Julia, har tillägnat ett helt inlägg endast avsett för min lilla hobbyverksamhet.
Det är så himla roligt att folk hjälper mig. Det är svårt att göra reklam för hemsida, när man inte vet hur man ska göra (bortsett från att vara egoistisk och spamma reklam till samtliga bloggare). Jag tackar ödmjukast för er hjälp.
Gå direkt till Jasmine's Kortmakeri!


Snart är det jul


John Lennon - Happy Xmas (War is Over)

I morse vaknade jag och kom på mig själv med att vagga fram till John Lennon's "Happy XMas", som spelades i huvudet. Redan?! Men det är sant, det är mindre än två månader kvar till jul. Det stressar. Har någon börjat köpa julklappar än? Inte jag i alla fall. Jag hatar att köpa julklappar. Visst är det kul att glädja sina nära och kära med presenter, men jag tycker att hela hysterin kring julafton är pressad. Så överdrivet och falskt, som om julklappar, julgran, godis och Kalle Anka är ett måste. Jag älskar julen, det är inte det. Jag är den som tvunget ska se på Kalle Anka och som skäller ut mina släktingar, när de sitter och pratar framför teven. Jag älskar julen. Men den hysteriska julruschen är bara onödig. Varför inte bara äta gott och umgås? Varför ge bort en massa julklappar som ett tecken på att man är familj? Som om det vore så viktigt. Vi älskar dem vi älskar, det kan inte förändras med hjälp av några klappar en gång per år. Jag känner mig stressad inför julen, hur känner du?

 
Två sorter av Julgodis 2009


RSS 2.0