Jag behöver bekräftelse

Jag har alltid varit en person som ständigt behöver uppmärksamhet. Redan som liten visade jag tydligt att det inte var okej att lämna mig utan någonting att göra. Antingen uppmärksamhet eller med något givande att göra. Jag behöver bekräftelse. Mitt självförtroende är i grund och botten bra, men när det kommer till självkänsla, då kan jag lätt tvivla på mig själv. Bekräftelse. Ge mig uppmärksamhet. Visa att jag är okej som jag är.
Jag kan bäst förklara hur jag menar, genom att låta er läsa ännu ett utdrag;

"Jag drar mig till personer jag tycker om, men när jag blir nekad deras uppmärksamhet drar jag mig undan. Jag går min väg, det har jag alltid gjort. Det har jag gjort så länge jag visste att det var fel. Att det är fel att hänga efter en person som inte vill ha en efterhängsen själ efter sig. Det var du som lärde mig det. Jag var otroligt efterhängsen. Jag var besatt av dig, det finns det inga tvivel på. Inga bortförklaringar är rimliga nog. Det är ett faktum jag måste leva med, något vi båda måste acceptera; jag var besatt av dig. Tyvärr. Jag ville inte att det skulle vara så, men jag ville så gärna ha din kärlek. . Men när du stötte bort mig, då förstod jag allvaret. Jag förstod, men det tog lång tid innan jag slutade bete mig illa. Idag vet jag att en efterhängsen person inte uppskattas, därför håller jag mig borta. Jag går försiktigt på, ser hur läget är och är beredd att backa om så behövs. Jag vill ju bara ha uppmärksamhet, jag vill inget annat. Uppmärksamhet, jag behöver bli bekräftad. Det är inte lätt att leva med mig, jag behöver hela tiden få veta om personer i min omgivning fortfarande tycker om mig. Det blir tjatigt, det blir patetiskt och framför allt blir det töntigt. Dålig självkänsla någon? Ja, jag. Jag behöver bekräftelse. Det var något du gav mig; bekräftelse. ..."

Finns det någon som känner igen sig?


Läsarnas Ord
Ord från: Anonym

oj jag har nog smält i mig 30 st iallfall, minst

2010-11-14 @ 21:25:25
URL: http://kittygitty.blogg.se/
Ord från: CECILETTE - CECILIA EWERLÖF

allt bra? <3

2010-11-14 @ 21:26:16
URL: http://cecilette.blogg.se/
Ord från: ELINA

sv: jaa det ska jag absolut göra! :D inte lärt mig så mycket om hur man länkar och så än, men lär mig mer ohc mer för varje dag! :) Kan sprida till mina kompisar också, nu när folk börjar leta julkort! :)

2010-11-14 @ 21:29:51
URL: http://meullerphoto.blogg.se/
Ord från: LORISSA LOVEBOMB

Jasmine, jag har inte mått så bra, men det har du säkert märkt. Både matlust och skrivlust försvann i och med min dundersjukdom. Jag har tappat fyra kilo vattenvikt och har liiite energi. Men nu är jag så lycklig och svävar på små moln igen, så jag kommer höra av mig oftare, läsa nogrannare och skriva mer :)



Hoppas du uppskattar det! <3

2010-11-14 @ 21:34:51
URL: http://lorissalovebomb.se
Ord från: CECILETTE - CECILIA EWERLÖF

Najjs <33

2010-11-14 @ 21:40:29
URL: http://cecilette.blogg.se/
Ord från: Fanny

faktiskt lite grann, jag har bara självförtroende - men ibland är självkänslan lite dålig :( men fortsätt jobba!



sv: det värmer så ska du veta! :) kram

2010-11-14 @ 22:11:42
URL: http://fimas.blogg.se/
Ord från: Mammabea.se

Herregud du är precis som jag!

2010-11-14 @ 22:20:52
URL: http://mammabea.se
Ord från: A

Jag vet vad du menar, jag är likadan. Men mitt självförtroende är så gott som obefintligt.



Svar: Va bra att din pappa blev glad för presenten!



Jag är väll ganska okej antar jag under omständigheterna, det har ju liksom varit så så länge jag minns. Men det får mig att bli mer tacksam för det jag har vissa år, jag har ju tex en mamma, det är det inte alla som har, jag har tak över huvudet osv.

Men andra år så tänker jag att allt är skit och jag är värd så mycket bättre och jag hatar mitt liv.



Tack för att du bryr dig!



Kram!

2010-11-14 @ 22:58:56
URL: http://noplasticheart.wordpress.com
Ord från: Jennifer

känner igen mig där också, förutom i sista meningen. jag fick ingen bekräftelse..

2010-11-15 @ 19:31:39
URL: http://jenniferbergqvist.blogg.se/
Ord från: Mia

Jag känner igen mig väldigt mycket i det du skriver. Jag har också bekräftelsebehov, jag behöver framförallt mycket bekräftelse i ett förhållande. Vilket brukar vara ganska jobbigt. Självförtroendet sviktar ganska rejält och får jag ingen respons av min sambo börjar jag skapa alla möjliga scenarier i huvudet. Inget jag delar med mig av till honom vanligtvis och ställer till scener eller så, men det är ju väldigt destruktivt för min egen skull att tänka så.

Du förstår precis vad jag menar med prestationsångesten, den är tung.

Förresten jag tycker att du är så duktig på att formulera dig i skrift och uttrycka, förmedla dina känslor så att man känner igen sig i dina ord. Du har rätt, det är en konst. Du besitter verkligen den förmågan.

Förresten, underbart bedårande kort! Förlåt för att jag inte kommenterat på länge. Jag har tagit lite break från bloggvärlden, det behövs ibland! Bloggar och bloggandet ska ju vara kul som du säger. Stor kram från en osäker själ till en annan (?). / Mia - Mysketches

2010-11-17 @ 16:25:21
URL: http://mysketches.blogg.se/
Ord från: Anonym

har mejlat dig....

2010-11-19 @ 14:22:32
URL: http://fridamarklind.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0