Mars i min Bullet Journal

Våren gör sig tillkänna! I min bullet journal har den också gjort entré i form av sidorna för mars månad. Temat utgår från en vårig washitejp samt har inslag av den populära designen med "craft paper" som florerar i inspirerande forum på internet. Själv använde jag mig av ett ljusbrunt omslagspapper, inte mer märkvärdigt än så. Utöver dessa två produkter har jag framhållit tejpens design genom att med svart penna teckna kvistarna i större format samt använt mig av en grå Zebra Mildliner-penna för blygsam markering av rader. Hoppas att mitt mars månad kan inspirera!


Framsidan för mars månad i min bullet journal.


Kalender och plats för noteringar på ena sidan samt månadsöversikt och att-göra-lista på den andra.


En rad om dagen i mars samt mood tracker i form av kvist att färglägga dagligen.

Habit tracker för mars månad.

För mer utförlig beskrivning av sidorna, vänligen se inlägget om februari i min bullet journal.


Öppna förskolans utomhusverksamhet

Att vara föräldraledig under en pandemi med omfattande smittspridning gör att föräldraskapet inte lika lätt kan delas med andra. Under graviditeten erbjöds vi inga föräldrakurser. Som inskrivna på BVC har vi inte getts möjlighet att träffa andra nyblivna föräldrar att dela erfarenheter med. Kommunens öppna förskola har delvis också hållit stängt. I höstas hade öppna förskolan utomhusverksamhet. Den första månaden med liten njöt jag av att vara hemma. Därefter var jag osäker på huruvida det var lämpligt att vara utomhus längre stund med liten, ifall han behövde ammas eller blöjan behövde bytas. Det gjorde att jag höll mig hemma. Den enstaka veckan som öppna förskolan hölls inomhus hann jag inte ta mig dit och därefter fick verksamheten stängas helt på grund av ökad smittspridning i samhället.

Sedan första februari erbjuder den kommunala öppna förskolan återigen utomhusverksamhet i form av barnvagnspromenad eller träff på en av kommunens lekplatser. Jag har deltagit i verksamheten minst en gång i veckan och inser hur mycket det betyder för mig! Det är givande att träffa andra föräldrar att utbyta erfarenheter med samt känna att jag är en del av ett sammanhang. Lillen har för det mesta sovit i vagnen då vi har varit iväg och besöken på öppna förskolan har därför varit främst för egen del. Lillen blir ju dock äldre för var dag som går och förra veckan var han vaken under tiden vi var närvarande på öppna förskolan. Det var med stolthet som jag tog upp honom ur vagnen och höll honom i famnen. Det var fint att få känna sig som mamma i ett annat sammanhang än med familjen.

Jag uppskattar så att ha möjlighet att besöka öppna förskolan, trots att den är utomhus och trots att den inte erbjuder samma pedagogiska schema som om vi hade kunnat vara inomhus, exempelvis sångsamlingar. Att bara ha en anledning att komma utanför dörren om dagarna, att träffa andra föräldrar samt att få känna sig som en del av något större är betydelsefullt. Oerhört betydelsefullt.


Dagloggar i februari

På sidorna för februari månad i min bullet journal finns inte mycket plats att skriva ner dagliga notiser och att-göra-listor. Under månaden för jag därför daglogg, en av de grundläggande delarna med bullet journaling. Själv använder jag mig sällan av denna del av bullet journal-metoden då jag vanligtvis tycker att månadsöversikten är tillräcklig. Behovet av dagliga listor och översikter av specifika dagar har under månaden dock uppstått vissa dagar och mina dagloggar i februari förs därför inte under samtliga dagar. Loggarna är däremot till stor nytta de dagar då jag har saker som behöver prioriteras samt då känsla av stress lätt uppstår. Att föra daglogg är roligt och absolut något jag skall ta med mig framöver!


Dagloggar i februari intill en sida inspirerad av månadens tema.
 
Det senaste halvåret har jag upplevt att min bullet journal har kommit att anpassas alltmer efter mina behov - behov som varierar och därmed också ett förändrat innehållet i min bullet journal.


Andra veckan i februari

Hembakad födelsedagstårta till min mamma.

Under andra veckan i februari hade vi min mamma, lillprinsens mormor, på besök. Det fick mig att känna tillhörighet. Lillprinsen uppmuntrades till mental såväl som motorisk utveckling. Han är en duktig liten kille på fem månader. ♥ Mammas besök inleddes med att hon överraskades med födelsedagsfirande och hembakad tårta; sockerkaks-bottnar, chokladganache, päronkompott, vaniljkräm och grädde under ett grönt täcke av sockerpasta (sugar paste). Med mamma på besök fylldes dagarna även med mysiga frukostar, barnvagnspromenader i vintersolen, grötmumsande lillprins, familjedag hemma hos min syster, samtal om föräldraskap, R's familj på besök samt kvällar som ägnades åt att natta sällskaplig liten. Jag uppskattar att hon tog sig tiden att hälsa på oss under en (förhållandevis) längre period.


Längtan efter vår

1 - feb
När jag under dagens promenad hör fågelkvitter påminns jag om att det kommer en vår, så även i år. Det ger mig hopp om ett ljusare sinne och mer glädjande dagar. Jag slås av tanken på att bära blommiga kjolar och min ljusrosa kappa samt att det kommer dagar då jag kan sitta i parken med en kaffe i handen och med lillprinsen sovandes i barnvagnen intill. Jag tänker att föräldraledigheten kommer att vara annorlunda då, inte som nu när jag mest känner mig instängd...

Bild från arkivet, maj 2018.


Favoriter i min Bullet Journal år 2020

Under mitt första år med bullet journaling har jag gjort sidor och månadsuppslag utifrån olika färger, teman, typsnitt, stilar och detaljer - vissa sidor mer omtyckta än andra. Det finns även sidor som i och med sin funktion har blivit extra omtyckta av mig. Nedan följer mina egna favoriter från min bullet journal för år 2020. Finns det någon sida i min journal som du har kommit att gilla lite extra - vilken?

Framtidslogg i min Bullet Journal.

Redan från första stund har jag uppskattat min framtidslogg, både till utseende och funktion. Bilden ovan är även den jag stoltserar med i min header. Efter att ha använt sidan under året som har gått är den av förståeliga skäl inte lika stilren utan pryds nu av diverse nerkladdade notiser om bokade möten.

Mitt Bujo-year in pixels.

När året är till enda kan jag i och med sidan ovan se tillbaka på hur frekvent jag har skapat nya sidor/uppslag i min journal. Som ni kanske kan gissa har sidor gjorts med aktivt under andra halvan av månaderna samt mer frekvent inför årsskiftet. En sida likt ovan har skapats på nytt inför året vi nu har inlett.


Framsidan för mars månad.

Jag minns med värme hur jag satt i soffan hemma hos pappa på ön och knåpade ihop sidorna för mars månad, däribland framsidan ni kan se på bilden. Temat kom att bli förknippat med våren. Det var roligt att göra ett mer detaljerat tema, trots att det tog sin tid.


Juli månad.

Mitt juli månad skapade jag ett tema utifrån en washitejp jag köpt i San Francisco, Kalifornien. Bara det - att använda hobbymaterial köpt på annan ort - var lite extra roligt, liksom att försiktigt börja använda annat än bara pennor i min journal.

Sommar i P1 i min Bullet Journal.

Med ambitionen om att aktivt lyssna på sommarens sommarvärdar i P1 skapade jag ett uppslag för ändamålet, se här. Jag gillar verkligen idén och funktionen som uppslaget fyllde för mig. I efterhand kom jag dock att lyssna enbart på få av de många sommarpraten...

September i min bullet journal.

Att i sin enkelhet bevara minnen i kort text, ord eller tecknad bild kom att vara passande i september månad då dagarna såg ganska likadana ut till dess att lillen kom - han som sedan fick ta vårt fokus resten av månaden. Idén kan jag absolut tänka mig att använda igen, i synnerhet då sidan En rad om dagen inte upplevs lika givande som nu.

Mood trackern för oktober månad i min bullet journal.

Min första mood tracker kom också att bli mycket funktionell i och med tema höstlöv. Månaden efter att lillprinsen kom till världen var en omtumlande tid med känslor lite överallt. Det var skönt att fylla i ett löv varje kväll - och just med möjligheten att göra det flerfärgat, likt ett höstlöv. Mood trackers har därefter gjorts varje månad, om så enbart med tre färger istället för fem.


November i min bullet journal.

Temat kaffe för november månad - så nöjd jag blev med det! Jag la ner mer tid och engagemang på sidorna, vilka jag i efterhand är mycket stolt över.

Adventstid i min bullet journal, inlägget hittar du här.

Sidorna för december månad gjordes med sådan värme och i efterhand ser jag tillbaka på sidorna inklusive veckouppslagen (se här och här) med glädje och stolthet. Inte bara blev sidorna vackra att se på, de fyllde också sin funktion på ett bra sätt.

Är det något ni vill veta mer om får ni gärna ställa frågor.
Tack för att ni uppmuntrar mig till att fortsätta dela med mig av sidorna i min bullet journal. ♥


När lillprinsen har blivit fyra månader

26 - jan
Lillen har blivit över fyra månader och visar tydligt att han är en egen liten person. Jag tycker så mycket om honom! Hans motoriska utveckling är imponerande och likaså hans jollrande. De små bebiskläderna växer han ur i en rasande fart, det har varit särskilt tydligt bara den senaste veckan. Det är med visst vemod jag lägger undan det ena klädesplagget efter det andra. Allt har sin tid, antar jag. Jag kommer med värme minnas och se tillbaka på de första veckorna och månaderna med lillprinsen. Han ger verkligen mening med livet.


RSS 2.0