September i min Bullet Journal

Jag välkomnar september i min bullet journal! Likt mina två tidigare år (år 2020 och år 2021) med bullet journaling är temat för månaden luftballonger. Det var temat som skapades i väntan på en liten och det känns fint att fortsätta med även nu när vi har lillprinsen hos oss.

I år är mitt september turkost, guldigt och grått med washitejp från the Golden Washi Tape Collection. Designen är en blandning av det bästa från tidigare månader - jag är nöjd! Månadens sidor inleds med en framsida, därefter följer ett uppslag med kalender, månadsöversikt och plats för att-göra-lista och anteckningar. Sidan därefter är min mood tracker i form av en luftballong för att få en överblick av mitt inre mående och på sidan intill tracker jag mina vanor - min habit tracker. På de sista sidorna (för nu) har jag en tacksamhetslogg för månaden samt en sida för minnen - september bjuder på många höjdpunkter att se fram emot och bevara. Hoppas att bilderna nedan kan inspirera!


Framsidan för september i min bullet journal.


Månadsöversikt med kalender, att-göra-lista och plats för anteckningar.

Mood tracker och habit tracker i september.

Tacksamhetslogg samt plats för septemberminnen.


Allt är ju relativt och vad är då en aningen öm armbåge

Ett år efter att jag blev sjuk i min reumatism, med värkande öm och svag höger handled och därefter ett snabbt eskalerande sjukdomsförlopp, finner jag mig själv trots allt tillfreds och med acceptans för min sjukdom. Jag har få dagar som jag är helt symptomfri, men jag vill ändå påstå att jag mår bra. Allt är ju relativt och vad är då en aningen öm armbåge eller ett lätt svullet knä i relation till en genrellt stel och öm kropp som hindrar mig från att kunna ta på mig mina egna underkläder självständigt.


The Golden Washi Tape Collection

När butiken Lidl för någon vecka sedan hade tagit in produkter för bullet journaling och entusiasmen i sociala nätverk spred sig, besökte även jag butiken för att inhandla förpackningar med washitejp. Rullarna med dekorationstejp visade sig vara väldigt fina och med härlig känsla att riva av, inte alls plastiga som man kanske annars kan förvänta sig när priset är lågt.

The Golden Washi Tape Collection i min bullet journal.

Designen på de guldiga rullarna var så fin att jag blev insirerad att vara kreativ, vilket resulterade i skapandet av en sida för att enklare kunna överblicka rullarna med washitejp som vid tillfället inhandlades. Jag har sett liknande uppslag i BuJo-världen och är nu himla nöjd med att ha denna typ av sida också i min egen bullet journal. Rubriken på sidan blev The Golden Washi Tape Collection. Visst blev det fint!

The Golden Washi Tape Collection i min bullet journal.


Sommarsemestern 2022

Jag har jobbat min första vecka efter semestern. Det är med visst motstånd jag är åter i vardagen, jag hade gärna haft fler veckor som de senaste fem...
 
♥ lugna dagar ♥ familjetid ♥ tågresa tur och retur Göteborg ♥ köpt hus - och sålt vår lägenhet (läs mer) ♥ lekplatshäng ♥ åkt båt - skärgårdsbåt och fritidsbåt ♥ glass ♥ bloggat med glädje och mer tid ♥ semesterdagar på Västkusten (läs mer)
 
Lugna dagar, delvis på Västkusten.
 
Jag och lillen (med fler) har åkt fritidsbåt.
 
Besök i stadsdelen Haga, Göteborg.
 
♥ stor BuJo-inspiration ♥ börjat flyttpacka ♥ drömmar om framtiden ♥ besökt Skansen ♥ mammahäng ♥ återhämtning ♥ ätit jordgubbar ♥ sol och bad ♥ läst skönlitteratur ♥ fikat med vänner ♥ sett omtyckt teveserie ♥ administration kring flytt ♥ börjat planera födelsedagskalas ♥ paus från vardagen ♥ ätit mat utomhus ♥ suttit bredvid poolen där lillen har lekt...
 
Gjort flera "extra" sidor i min bullet journal (BuJo).
 
Läst en gripande skönlitterär bok.
 
Fikat med vänner, varav ett tillfälle på Skansen, Stockholm.
 
Vad har du gjort i sommar?
 

Vår dag idag

I fjorton år har jag älskat dig. De senaste tre åren har jag haft äran att tituleras som din fru. Du är min man och så även min bästa vän och min lugnande trygghet. Jag är tacksam för att livet gav oss möjlighet att mötas och för att vi tog vara på kärleken. Jag älskar dig.


Jag och R på vår bröllopsdag, 10 augusti 2019.
Fotograf: Yasmine, Yasmissy Photography.
 
Idag har jag och R årsdag, förlovningsdag och bröllopsdag. Livet tillsammans med honom är så fint och gör mig lycklig. Och tänk, snart börjar ett nytt kapitel i vårt gemensamma liv - som husägare!


Ett år sedan lillprinsens dop

För ett år sedan skrev jag "Lördagen den sjunde augusti döpte vi vår lillprins i kyrkan ute på min barndomsö, i samma kyrka som jag liksom min syster döptes i för närmare trettio år sedan...", hela inlägget kan du läsa här. Idag firade vi i all enkelhet lillens första dopdag med bland annat kaffe och tårta hemma hos lillens farfar och bonusfarmor. Idag liksom alla andra dagar slås jag av hur snabbt tiden går och hur fort ett litet barn växer.

https://cdn2.cdnme.se/800105/9-3/dsc_7640_-_namn_612a94f19606ee42c9893e71.jpg
Jag, lillprinsen och R på lillens dopdag den 7 augusti 2021.


Vi har köpt hus - och sålt vår lägenhet!

Drömmen om ett hus har med åren växt sig allt starkare. Jag har av flera skäl känt att lägenhet inte är en boendeform som passar mig. Vi (Jag) känner oss färdig med livet i lägenhet och det har nu blivit dags för oss att flytta till ett hus. Kan ni tänka er; vi har köpt hus - och sålt vår lägenhet!

Våra husdrömmar har fått oss att köpa ett hus!

Kontraktet för husköpet skrev vi på vid midsommar och säljkontraktet för vår nuvarande bostadsrätt undertecknades förra veckan. Nu kan vi äntligen glädjas - på riktigt - åt att vi ska flytta till hus! Det har varit en sommar fylld av nervositet, spänning, oro och glädjerop. Flytt sker under september månad och innan dess har vi så klart en hel del att packa, förbereda, planera och färdigställa. Och just det, så fyller ju lillprinsen år mitt i allt och kalas väntas så klart. Ja, nu börjar livet som husägare med småbarn - häng med!


Minnen från Västkusten i min Bullet Journal

Årets semesterdagar på Västkusten var väldigt fina! Jag tog medvetet bilder dagligen för att senare kunna framkalla dessa och minnas tillbaka. Minnena från Västkusten har nu fått flytta in i min bullet journal - ett kalendarium (dagbok i kortformat), en kortare "bucket list", en översikt av blogginlägg att skriva samt (ganska många) bilder.

Minnen från Västkusten i min bullet journal.

Jag inspirerades av hur jag valde att bevara juniminnena från i fjol; ett inklistrat kuvert att fylla med förenklade polaroidbilder. Under varje bild står datum och en kort beskrivning. Jag är jättenöjd!

Här kan du läsa inläggen om våra Västkustdagar sommaren 2022; Tillbringar dagar på min barndomsö, En dag i Slottsskogen, Semesterdagar på Västkusten och En andra dag i staden.


RSS 2.0