Värdefull gemenskap

25 - mars
Jag blev medbjuden på lunch. Kanske inte vidare märkvärdigt för personerna jag följde med, men i min värld rörande och en mycket uppskattad gest. För dem självklart, för mig en mycket värdefull gemenskap. Vi hade trevligt och jag är så glad att jag fick följa med. Det är ingen självklarhet för mig.

Universitetslivet handlar inte bara om studier, det handlar också om social gemenskap. Utan den kan det hända att studierna ger mindre bra resultat. Det är som sagt rörande och jag uppskattar så att jag får vara med.



Melodifestivalens fantastiska final


Melodifestivalen 2014  - Parodi

Eftersom jag slaviskt kollade alla delfinaler av årets Melodifestival och självklart också såg finalen, kan jag inte låta bli att skratta åt denna parodi.

Trevlig fredagskväll.


Taggar inför första salstentan

tagga - förse textmaterial med språkliga markeringar; åstadkomma klotter.
taggad - fysiskt och psykiskt laddad (inför match)
 - enligt SAOL

Taggar inför tentan i juridik

Jag har både taggat min lagbok med klotter i form av färggranna markeringar samt taggat mig själv och mitt psyke med förhoppning att finna kraft och motivation inför morgondagen. Då skriver jag nämligen min första salstenta - någonsin. Imorgon är (förhoppningsvis) sista gången jag har med kursen Juridik 7 hp att göra. Nästa termin väntar fortsättningen, Juridik 15 hp.

Att gå på högskola är roligt och det kräver disciplin. Jag kämpar på, inser att jag har varit lat tidigare och att jag klarar mer än vad jag tror. Med mig finns en positiv inställning, viljan att lära och en efterlängtad känsla av tillhörighet. Avvisad är frustrationen, en negativ klang, tidigare misslyckanden och rädslan för att ens försöka.

Det har - bara under de första två månaderna av min utbildning - varit en givande tid på många plan. Jag har lärt mig mycket om mig själv i och med den nya tillvaron och jag har omedvetet fått ytterligare perspektiv på en tid som var då, på tidigare dagar i mitt liv. Jag har påbörjat en resa, inte mer märkvärdig än den som kallas livet.


Tid tillsammans med familjen

14 - mars
Jag ångrar inte att jag flyttade till Stockholm. Absolut inte. Det är däremot oklart om jag hade flyttat om det inte vore för R. Han är fin. Jättefin. Men jag sakar att bo nära familjen. Därför åker jag hem med ett starkt vemod inombords. Hade jag bott närmare hade det varit mer självklart att ha tacokväll tillsammans med pappa. Hade jag bott i samma stad hade jag kunnat äta brunch med mamma oftare. Den nuvarande situationen har fått mig att se på tiden tillsammans med familjen som något andaktsfullt.



15 Det är mitt liv - Mammas kille tar på mig


15 Det är mitt liv - Mammas kille tar på mig (En dokumentär från SVT)

Det berör. Det gör ont. Det är smärtsamt.
För mig är det ofattbart. För andra är det vardag.

Se fler klipp i samma serie, 15 - Det är mitt liv.


♪ Ace Wilder - Busy Doin' Nothin'


Ace Wilder - Busy Doin' Nothin' (Official video)


Ace Wilder, ett okänt stjärnskott på den svenska scenen. Dock en del av musikindustrin sen tidigare. Och nu också en röst i mina lurar. Busy Doin' Nothin' heter bidraget som hon tävlade med i Melodifestivalen. En välförtjänst andraplats och ett uppskattat tillskott till musiktävlingen. Här ovan ser du den officiella videon.

Vad tycker du om denna låt?


Vintern töar bort

Ljuset kommer tidigt. Morgonen är ljus. Fåglarna återvänder. Och vintern töar bort. Vi välkomnar våren och mars månad. Vi minns en vinter - inte alls lika kall som i fjol. Vi ser mot sommar och sol. Vi ser mot skratt och glädje. Några veckor bort finns brunbrända ben och lätta kjolar. Några veckor närmare finns vårblommig klänning och pumps. Som jag längtar!

2013-05-09


RSS 2.0