Inte bara månadsspecifika uppslag i min Bullet Journal

Min bullet journal har kommit att innehålla mer än bara månadsspecifika uppslag. Nedan ser du bild på de senaste sidorna i min journal.


En sida för mitt sparande samt plats för ett tårtrecept.
 
Till vänster har jag skapat en tabell för sparandet på mitt investeringssparkonto, främst för att jag ska komma ihåg vilka fonder jag redan sparar i. Högra sidan har fått bli platsen för receptet på tårtan jag ska baka inför en kommande festlighet. Båda sidorna skapades i syfte att vara lättåtkomliga. Andra sidor än de månadsspecifika fungerar ju även som dagbok, vilket är roligt att se tillbaka på i efterhand.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-07-26.


Helgkänsla i semestertid

Då jag och R i semestertid nu är hemma föräldralediga tillsammans blir jag lätt dagblind. Julidagar, det är så jag kallar de flesta dagar just nu. Det gör att den där uppskattade helgkänslan som fredagar brukar förknippas med inte är lika lättåtkomlig. I fredags kom den dock till mig - fredagskänslan - då vi åt hamburgare med klyftpotatis till middag.

Hamburgare och klyftpotatis till fredagsmiddag.

Helgkänslan fortsatte då vi på lördagskvällen spelade sällskapsspel med R's familj. Igår söndag träffade vi vänner för fika på en inspirerande innergård. De senaste dagarna har alltså innehållit sådant som vanligtvis hör helgen till. Jag tycker att det är så härligt att trots en längre period med lediga dagar tillsammans som familj ändå kunna känna att det är något särskilt med helg.


Julidagar

Vi har sommar på hemmaplan där tiden främst ägnas åt lillprinsens behov och lek. Julidagarna innehåller även sådant som hör sommaren till; som timmar på en badplats där solen skiner och vinden fläktar, som att glass är målet med dagens promenad samt (i mitt fall sparsmakat) balkonghäng.

Besök på en badplats.

Den senaste veckan besökte vi även ett havsnära värdshus där vi åt lyxig hamburgare. Jag träffade en vän för sushilunch då restaurangen var förhållandevis tom. Och så har jag och R fått våra första doser vaccin mot covid-19. Sommaren lunkar på.


Vi njöt av lyxig hamburgare på ett havsnära värdshus.

Sushilunch med en vän.

Hoppas att du har en fin sommar!


Sovande lillprins ger tid för skapande

Vår lillprins tycker inte om att somna, han vägrar att nattas. Istället vill han vara vaken med oss och vara nära. Som trött blir han dock svår att hålla i famnen då han far runt och håller sig fysiskt aktiv för att undvika att slappna av och slutligen somna. Sedan han kom till världen har vi tillbringat större delen av kvällarna åt att försöka natta honom, eller åtminstone försöka få honom lugn... Vi lyckas sådär och det gör att vi sällan får de där kvällarna för oss själva alternativt kan sitta med vårt på varsitt håll.

Förstasidan för augusti i min bullet journal.

Ikväll somnade lillprinsen tidigt - förvånansvärt tidigt. Jag vågade först inte hoppas på att han hade somnat för natten. Det brukar vara så för mig; jag har svårt att slappna av när lillen väl sover, jag är vaksam på tecken på att han vaknar och finner inte ro att påbörja något. Jag sitter mest passiv och känner mig stressad.

När kvällen nu går mot sitt slut mår jag dock gott efter att ha fått tid för mig själv och mitt skapande. Jag har suttit i fåtöljen och lyssnat på musik från förr, tagit några djupa andetag, ritat i min bullet journal och därmed skapat förstasidan för augusti månad. En fin kväll!


Juniminnen år 2021

I föregående inlägg fick ni ta del av hur jag avslutade juni månad i min bullet journal, vilket också var sista sidan i min första bullet journal. Bland minnesbilderna från månaden finns många värmande ögonblick fångade på bild.

Juniminnen år 2021.

Juni var en fin månad. Det blev sommar, värmen kom och jag fick mycket tid med min R och vår lillprins. Delvis för att R på grund av sjukdom var hemma med oss en vecka samt för att R sedan midsommar nu är föräldraledig tillsammans med mig. Vi har dagarna tillsammans, tar båda hand om lillen och får viss egentid. Känslan av att vara en familj förstärks.

Värmande minnen från juni månad.

Bland minnesbilderna finns bild på tårtan från midsommar, bild på en cool lillprins med pappas solglasögon på, en bild från en av de många stunder då jag druckit kaffe i gröngräset, bevis från nätter som blivit störda då lillen inte velat sova samt familjebilder med lillprins i fokus. Månaden minns jag med sådan värme och det känns därför extra roligt att ha faktiska bilder att minnas tillbaka med hjälp av. Dessutom var det uppskattat att få vara kreativ, för mig ett av de främsta syftena med bullet journaling.


En plats för minnesbilder från juni 2021

Minnesbilder från månaden, en sida i min bullet journal.

Juni var en fin månad och mobilkameran gick varm. Som ett avslut på månaden i min bullet journal kändes det därför fint att samla några av mina favoritbilder - för framtida leenden och värmande återblickar.

Minnen från juni 2021.

På månadens - och bokens - sista sida klistrade jag in ett kuvert i vilket det nu ligger flertalet bilder från ögonblick under den gångna månaden. Jag gjorde inget märkvärdigt jobb; jag skrev ut bilder på vanligt (aningen tjockare) papper och klippte sedan ut dessa med viss marginal i kanterna för att efterlikna framkallade fotografier. Med svart penna gjorde jag en ram kring varje bild samt skrev datum och en kort beskrivning av (minnes-)bilden. Resultatet blev som jag hade tänkt mig - och jag tycker att det blev superfint! Själva designen på sidan i min bullet journal gick jag och ruvade på länge och nu när månaden är passerad och sidan är gjord känner jag enbart stolthet!

En plats för minnesbilder från juni 2021.

Sidan med en plats för minnesbilder från månaden blev dessutom ett fint avslut i min första bullet journal. Sedan juli månad bor jag nu i en andra bok som jag hoppas kan ge mig minst lika mycket glädje, struktur och kreativitet i vardagen.


Juli i min Bullet Journal

Välkommen juli i min bullet journal.

Jag fortsätter att känna glädje i att måla på fri hand, utan att skissa ut designen på förhand. Det gör att resultatet kanske inte blir exakt så som jag har tänkt mig (och aningen kladdigt för min smak). Sidorna för juli månad i min bullet journal har trots några noteringar i "finhetsprotokollet" varit rogivande att skapa. Temat är körsbär och jag har använt mig av några nya pennor i min samling. Nedan följer bilder på och beskrivning av sidorna för månaden.

Framsida och plats för minnen.
 
Månaden inleds med en framsida samt med en sida för minnen. På sistnämnda sidan skriver eller ritar jag minnen från månaden. Från den föregående har jag ritat minst tre kaffekoppar (i gröngräset, med godsak till eller i kyld variant).
 

Månadsöversikt med plats för att-göra-lista samt anteckningar.

Månadsöversikten består av rutor för var dag där datumet står skrivet i olika mognadsgrad (färg) av körsbär. Uppe till vänster finns plats för månadens att-göra-lista samt anteckningar.


Habit tracker och mood tracker.

Sidan där jag kan överblicka mina vanor (habits) är ett uppskattat inslag i min bullet journal då den hjälper mig visualisera vad jag fyller mina dagar med. Det får mig att känna stolthet över de näst intill dagliga promenaderna samt glädje över att jag tar mig tiden att vara kreativ. Jag blir glad av att minnas besöken på öppna förskolan samt dagar med "mammahäng ♥". Sidan reducerar också tankeverksamheten på när jag senast tvättade håret (vill inte tvätta det för ofta) eller bytte min tejp (efter kejsarsnittet).

Att till kvällen fylla i min mood tracker är ett sätt för mig att avsluta dagen på mentalt. Den gör det också lättare att påminnas om att de (i mitt fall) många bra dagarna som livet består av. I juli månaden färgläggs dagens körsbär med en färg representativ för dess mognad; solmoget rött, snart-klart-aprikos, omoget grönt eller ruttet brunt.

En sida för poddlyssnande i juli.

Slutligen har jag en sida för poddar jag lyssnat på i juli. Jag markerar datum då jag har lyssnat på en podd samt hur många avsnitt av respektive podd jag har lyssnat på.

Psst! Ovan visade månadsuppslag är de första i min andra bullet journal. Fler sidor specifikt för mina nya bullet journal kommer visas framöver.


RSS 2.0