Vecka fem i min Bullet Journal

Vecka fem i min Bullet Journal.

Denna vecka sker ett månadsskifte - mitt första i min nyligen påbörjade Bullet Journal. Jag visste inte riktigt hur jag skulle göra... Färgerna för respektive månad har jag bestämt i förväg, se framtidsloggen. Utifrån detta blev temat för februari skapat som hastigast i själva görandet, vilket ni ser skymt av i högerkant då januari övergår och blir till februari. Kan ni gissa temat för den kommande månaden?


Drömresan Dag 15: Andra dagen i San Francisco

Vår andra dag i San Francisco vaknade vi upp på hotell för första gången på närmare två veckor. Det var lyxigt! Vi såg fram emot annan frukost än den enkla vi ätit i husbilen. Vi serverades continental breakfast, vilket visade sig vara te eller kaffe, muffins och croissanter samt melonbitar... Ingen hotellfrukost enligt mig, men skönt att få något i magen innan vi begav oss ut på stan.


Continental breakfast på hotellet i San Francisco.

Denna dag hade vi inget särskilt planerat mer än att upptäcka denna fantastiskt vackra stad vid Kaliforniens kust. Vi promenerade gata upp och gata ner och beundrade de vackra byggnaderna.




San Francisco.

Självklart tog vi oss också till den berömda och slingriga gatan Lombard Street, vilket visade sig vara ett myllrande turistställe.


Lombard Street i San Francisco.

San Francisco är som nämnt en mycket vacker stad! På bilden nedan ser ni några av de delar som för mig representerar denna stad; branta backar, cable car (spårvagn), the fog (dimman) över vattnet, närheten till havet, vackra byggnader...


San Francisco.

Tidig eftermiddag ankom vi till Fisherman's Wharf, även sluthållplats för cable car. Här visade det sig vara flyguppvisning på gång, vilket min R var mäkta imponerad av! Även jag kan erkänna att det var häftigt.


Välkommen till Fisherman's Wharf, San Francisco!


Flyguppvisning i Fisherman's Wharf, San Francisco.

Jag och R åt lyxigare lunch på en italiensk restaurang intill hamnen. Vi unnade oss till och med varsitt glas vin, det händer sällan. Runt omkring var det liv och rörelse, mycket folk ute på grund av flyguppvisningen samt även ett paradtåg. Det var mysigt och vi mådde gott.


R på restaurang.


Jag på restaurang.

Efter lunchen och ytterligare steg i hamnområdet stannade vi till på ett café där vi mumsade på crêpes och kaffe. Det gav oss energi att ta oss hela vägen tillbaka till hotellet, en promenad på knappt en timme upp och ner för San Franciscos backar.


Vi mumsade på crêpes.

San Francisco.

Detta var andra dagen i San Francisco. Imorgon väntade nya äventyr i staden.


Januari månad

Jag vill minnas att januari månad för mig genom åren sällan har innefattat uppdateringar om vardagen som passerar. Istället har ni läsare bjudits på inlägg i form av årssummeringar från föregående år och projekt som påbörjats ett nytt år. Så även i år.

Tulpaner i vårt hem i januari månad.

Januari månad är för mig en tid fylld med summering av det som varit och förväntan inför det som komma skall. Så även i år. Det är min förklaring till att de vardagligen inläggen är få denna månad och att inlägg om Drömresan till USA och uppslag från min Bullet Journal istället delges er - och det med glädje!

Till er som gillar vardagliga inlägg kan jag skriva att de kommer - snart. Kanske när vardagen låter mig ha mer energi över och när jag upplever mig ha något att berätta... Till dess bjuds ni på annat, vilket ni tycks uppskatta. Återigen tack för alla era fina ord.


Vecka fyra i min Bullet Journal

Det gör mig så glad att ni gillar att ta del av inläggen om min Bullet Journal! Som ni kanske förstår kommer det dyka upp minst ett inlägg i veckan i just denna kategori. Nedan följer bilder på min vecka fyra. Färg och tema är samma som tidigare veckor i januari; blått med snöflingor (denna vecka enbart en snöflinga).



Vecka fyra i min Bullet Journal.

Nästa vecka blir den sista i januari - och den första i februari. Då väntas ett månadsuppslag och ett nytt tema på veckorna. Och så börjar ju Melodifestivalen, det skall också få särskild plats i min BuJo.


Årsresumé 2019: Juli - September

Här följer fortsättningen på år 2019's sammanfattning. Läs även om januari-mars och april-juni.

Mitt i den svenska sommaren var vi fullt upptagna med förberedelserna inför bröllopet. Jag och R smakade på bröllopstårtan, jag beställde blommor till brudföljet, placeringskorten påbörjades och det köptes såpbubblor till gästerna. I juli njöt jag av en lugn helg hemma inkluderande fika på balkongen samt ledig tid utanför arbetet. Vi bokade kvällsturen till Alcatraz, om upplevelsen kan du läsa här. Jag och syster fikade på Mr Cake. Och så blev jag överraskad med möhippa - det var fint!

Fika på balkongen.

Fika på Mr Cake.

Möhippa för mig.

Visst minns ni glasburken med minnen från året? I juli skrev jag bland annat följande:

♥ Glass ätandes i extra stor våffla tillsammans med en vän intill vattnet vid Gamla Stan, Stockholm.
♥ Såg klart andra säsongen av teveserien Big Little Lies - mycket bra serie.
♥ Fikat på caféet Älskade Traditioner med vänner.
♥ Spontan after work med kollegor.
♥ Bananpannkaka till middag.
♥ Vigselsamtal med prästen.

Augusti - månaden för vårt bröllop vilket uppmärksammades i flera inlägg denna månad.


Jag skrev ett inlägg om att finna sitt sammanhang, läs inlägget här. Andra veckan som gift var jag gräsänka. När R åter var hemma hade vi middagsdejt på Vapiano. Lapparna i glasbruken vittnar om många stunder med nära och kära.

Middagsdejt på Vapiano.

September innebar mindre än en månad kvar till Drömresan till USA och förberedelserna blev alltmer intensiva. Jag skrev ett inlägg om en planeringmetod att vänta - Bullet Journal. Jag och R var hemma i Göteborg en helg, jag minns att jag var väldigt förkyld. Vi firade en månad som gifta och jag trivdes med vardagen. Jag var på ett event via Akademibokhandeln och fick träffa en omtyckt författare. R jobbade mycket och jag hade behov av egentid. Vi träffade Yasmine för en fika på Mr Cake. Dagar innan drömresan påbörjades skickade vi ut tackkkort till våra bröllopsgäster. Glasburken förblev orörd.

En planeringsmetod att vänta.

Event via Akademibokhandeln.

Tackkort till bröllopsgäster.

Sista delen av årsresumén finns att vänta. Håll utkik!


Drömresan Dag 14: ... med kvällstur till Alcatraz

Vår första dag i San Francisco avlutades med en kvällstur till fängelseön Alcatraz. Denna utflykt hade vi bokat hemifrån nittio dagar innan aktuellt datum. Alcatraz var ett ställe vi verkligen ville besöka under vår drömresa - och vilken fascinerande upplevelse det var!


Mot fängelseön Alcatraz.

Från Pier 39 tog vi en passagerarfärja ut till fängelseön Alcatraz cirka tjugo minuters resa från kajen. På håll var det svårt att föreställa sig vad vi skulle komma att möta. När vi i skymningen klev i land på ön tänkte jag att här har flertalet fångar satt sina fötter före mig. Det i sig var lite läskigt.


Vi gick i land på Alcatraz.

Betydligt mer rysligt upplevde jag det när vi klev in i huvudbyggnaden och ganska snart blev varse om vilket ställe vi hade hamnat på. "Entrén" var den stora sal som var allmänt duschrum och intill, bakom galler, låg tvättstugan.


Bakom galler låg tvättstugan.

Med audiotour (inspelad guidad tur) i öronen vandrade vi omkring inne i fängelset. Vi fick se celler där fångarna förvarades, matsalen där det serverades måltider och kontoren där fångvaktarna höll till. Vi gick genom korridoren och fick berättat för oss om fångar som suttit inspärrade på denna fängelseö, om flyktförsök och om dagen då Alcatraz stängdes.


Fängelsecell på Alcatraz.

Då vi valde att åka på kvällsturen fick vi dessutom extra guidning under vårt besök på fängelseön. Det var en mäktig upplevelse helt klart värt besöket! En tur till fängelseön Alcatraz rekommenderas!

Kvällstur till Alcatraz.


Vecka tre i min Bullet Journal

Nedan ser du uppslaget för den gångna veckan i min bullet journal (innehåll har tillkommit). Som du kan se går veckan i samma färg och tema som föregående. Min januari är blå och med snöflingor. Senare idag ska jag rita upp och planera för kommande vecka.

Vecka tre i min Bullet Journal.


Drömresan Dag 14: Avslutad husbilssemester och välkomna till San Francisco...

Missade du föregående inlägg om vår dag i Monterey och bilderna på sea otters, rekommenderar jag dig att ta del av detta inlägg.

Efter heldagen i Monterey åkte vi till campingplatsen utanför Salinas söder om San Francisco. Där var vi måna om att förbereda för morgondagens återlämning av husbil, vilket innefattade att packa ihop våra personliga tillhörigheter och städa husbilen. Vi hade fått tydliga instruktioner om att "I det skick vi hämtar husbilen skall vi också återlämna den".

Aningen nervösa var vi då vi dag fjorton på drömresan rullade in husbilen på Cruise Americas kontor utanför San Francisco. Med ett stenskott på framrutan, utvändigt smutsig husbil, osäker tömning av tankar (Lamporna för nivåerna i tankarna ville inte slockna trots att vi tömt länge!), ett skadat chassi och allmän oro för att nu påbörja en ny del av resan möttes vi av en burdus man med skrivplatta i högsta hugg. Vi tänkte att det här kommer bli dyrt. Förstå vår förvåning då återlämnandet av husbil gick utan problem och bilen som varit vårt hem i närmare två veckor rullades iväg innan vi hann blinka.

Vi tog en lång taxiresa in till centrala San Francisco och blev avsläppta utanför vårt hotell Beresford Arms på Post Street. En ny del av drömresan hade tagit sin början!


Välkommen till San Francisco och vårt hotell Beresford Arms på Post Street.

Vi ankom innan incheckning var möjligt, men fick i alla fall lämnat vårt bagage. Hungriga och aningen skrämda av att befinna oss i en ny stad (utan tryggheten i husbilen) traskade vi några kvarter bort och hittade en restaurang som serverade crêpes. Det var en uppskattad paus och ett andrum denna intensiva dag.

Ferry Building, San Francisco.

Under eftermiddagen promenerade vi runt i centrala San Francisco för att skapa oss en bild av staden och avstånden mellan diverse platser. Däribland gjorde vi ett kortare besök vid Ferry Building nere vid vattnet. På vår väg tillbaka till hotellet fick vi ta del av en bröllopsfotografering som spontant innefattade en cable car (spårvagn) - det händer bara i San Francisco!


Spontan bröllopsfotografering i San Francisco.


San Francisco.

Vi fick checka in på vårt hotellrum; en juniorsvit på åttonde våningen. Ett ljust rum med två sängar, badrum med badkar och två handfat samt pentry var en uppskattad upplevelse efter att ha bott elva nätter i husbil (vilket också var mysigt).


Vårt hotellrum i San Francisco.

För att uppmärksamma att vi var på bröllopsresa fick vi av hotellet en flaska fin - det var en fin gest.


Bröllopsgåva från hotellet.

Fika på hotellrummet.

Vi tog en fika på hotellrummet med kaffe från pentryt och kakor som fanns kvar från dagarna i husbil. En av utflykterna som vi hade bokat hemifrån hade vi att vänta till kvällen, vilket ni får läsa mer om i ett kommande inlägg...


Tack för er visade uppskattning

Ni ska ha varmt tack för de fina orden ni lämnar till mina inlägg. Det gör mig glad! Framöver kan ni vänta er fortsättningen på Drömresan till USA, ytterligare delar av årsresumén för år 2019 samt fler inlägg om min bullet journal. Jag tycker extra mycket om att dela med mig när ni uppmuntrar mig så. Tack. ♥


Ikväll känner jag dock inte för att skriva ett längre blogginlägg. Jag känner mig av flera orsaker trött och det senaste dygnet har jag känt mig smått ledsen. Så kan det vara. Det går förhoppningsvis över snart.

Önskar er en fortsatt fin vecka.


Högtider och födelsedagar i min Bullet Journal

Ett uppslag som kändes lite extra roligt att göra är det nedan; ett uppslag med dagar att fira lite extra. Ett uppslag för högtider och födelsedagar under året. Idéen är ganska enkel, men tog sin tid att göra. Färgerna för respektive månad återfinns även i framtidsloggen.



Högtider och födelsedagar i min Bullet Journal.

Som några av er kanske noterar kan mitt årshjul tyckas vara "åt fel håll", alltså med januari längst ned på cirkeln och därefter går månaderna motsols... För mig är det logiskt, det är så jag ser året bildligt. Många runt omkring mig blir fundersamma. Men det är min journal så jag bestämmer utifrån vad som passar mig bäst. Gör du något liknande väljer du design - och håll på ett eventuellt årshjulet. Mitt uppslag kan förhoppningsvis ändå inspirera.

Ett uppslag med dagar att fira lite extra.


Årsresumé år 2019: April - Juni

Nedan följer fortsättningen på årsresumén för år 2019. Föregående del hittar du här.

Med april kom årets stora höjdpunkter närmare, däribland Drömresan till USA. Jag påbörjade min bucket list inför resan - håll utkik efter ett separat uppföljande inlägg framöver. Kropp och sinne påverkades fortsättningsvis av mycket på jobbet, samtidigt skrev jag rader om ett trivsamt liv som fick mig att le. Under påskhelgen firades två familjemedlemmar, däribland fyllde min R jämnt, och jag bakade tårtor - i plural. Veckan efter köpte vi våra vigselringar. På lappar i glasburken med minnen finns skrivet följande:

♥ Skojakt inför bröllopet tillsammans med en vän.
♥ Fixat hallonfärgade naglar på salong i centrum.
♥ Fikar på Espresso House tillsammans med familjen.


Min påbörjade Bucket List för USA 2019.


Tårta till ett av födelsedagsbarnen i april.

I maj fortsatta förberedelserna inför USA-resan, däribland bokade vi en första campingplats inför husbilssemestern samt helikopterturen över Grand Canyon, läs gärna inlägget om en bokad utflykt samt även om vår heldag i Grand Canyon. Med tre månader kvar till bröllopet fick vi godkänd hindersprövning. R hade önskat sig att få flyga flygplan vilket han fick göra denna månad, läs inlägget här. Till min födelsedag bakades en rosa prinsessrulltårta. Jag och syster gjorde ett första cafébesök på Mr Cake i Stockholm. På lappar i glasburken läser jag även...

♥ Vi har sett sista avsnittet av Game of Thrones.
♥ Köpt en rosaglittrig resväska!


R flyger flygplan.

Rosa prinsessrulltårta till min födelsedag.


Ett första cafébesök på Mr Cake i Stockholm.
 
Första helgen i juni var jag och R på besök hemma på Västkusten och helgen efter var jag också långledig och med glädje bara hemma (hemmakär, ja). Mitt dagliga arbete krävde mycket av mig och jag värderade starkt mitt privatliv. Lillasyster tog sin kandidatexamen och jag deltog på ceremonin. Vi provfotograferades inför bröllopet, tack än en gång till Yasmine. Jag skrev en lista om kreativitet och hur den kom till uttryck i min vardag. Sista dagarna i juni tog jag mig tid att fika lite extra, vilket dukades upp på min nya bricka från Lagerhaus. Nämnda minnen bevarades också i glasburken.

R och jag provfotograferades inför bröllopet. Fotograf: Yasmine

Fika på brickan från Lagerhaus.

Tack för att ni läser. Nästa del kommer inom kort.


Januariuppslag och första veckan i min Bullet Journal

Det har varit lite annat att visa er här i bloggen, därför har detta inlägg dröjt.
Gladeligen påbörjade jag året med att tillsammans med syster skapa uppslaget för januari i min bullet journal. Jag valde att ha samma tema som hon; snöflingor. Måste man ha ett tema? Det tyckte min syster, så jag lät mig inspireras.


Uppslaget för januari i min bullet journal.

Jag upplevde inte behov av att ha första veckan i januari, och första veckan på året, nerskriven i min journal då jag mest var hemma utan planer. Första veckan i januari saknas därför, för att behovet inte fanns. Metoden bullet journal handlar ju om att anpassa planeringen utifrån sig själv, så detta val upplevde jag som befogat. Däremot skapade jag andra veckan i januari, vilket du kan se nedan.

Första veckan i min bullet journal.

Som ni kan se har jag migrerat punkter från framtidsloggen till aktuell vecka. Är du nyfiken på symbolerna framför noteringen ber jag dig läsa inlägget om min key (nyckel). Välkommen att fråga om du inte förstår, det är bara roligt!

Ifylld framtidslogg för januari i min bullet journal.

Tidsinställt inlägg, skrivet idag kl. 09:22.


Glad att ni gillar bröllopsinbjudningarna

Efter att ha publicerat första delen av år 2019's årsresumé har jag fått så många fina kommentarer om våra bröllopsinbjudningar. Tack snälla för orden, glad att ni gillar dem! Vill ni se mer av mitt kortmakeri är ni välkomna in till Jasmine's Kortmakeri. Där finns kort för inspiration samt till försäljning.



Våra bröllopsinbjudningar.



Year at a glance i min Bullet Journal

Sidan Year at a glance kan även tituleras som en årsöversikt. Då jag som tidigare berättat har en framtidslogg för nuvarande år upplevde jag inte behov av att också ha en årsöversikt. Mitt Year at a glance visar istället år 2021 med begränsat utrymme att notera händelser som sker under kommande år. Det brukar vara några få möten att föra över till den nya kalendern, vilket är det som inför upprättande av min bullet journal för året migrerades till framtidsloggen.

Year at a glance i min Bullet Journal.

Det är det som är så bra med en bullet journal; jag kan bestämma själv. Årsöversikt är sällan något jag använder. Däremot önskar jag ha någorlunda koll på kommande år när ett visst datum nämns. Och den där tomma sidan längst bak i kalendern som tidigare har fungerat som provisorisk kalender efter att aktuell tar slut kan nu ersättas av ovanstående sida där det finns några förbereda rader att skriva in händelser för kommande år.

Använder du dig av årsöversikt? Om ja, använder du den för nuvarande år och/eller för nästkommande?


Drömresan Dag 13: Monterey och Sea Otters

Vår sista dag på resan med husbil besökte vi kuststaden Monterey några mil söder om San Francisco. Att åter känna doften av hav var fantastiskt! Jag som är uppvuxen vid havet tar det lätt för givet, men efter att ha åkt genom varierade områden i Västra USA, däribland genom Arizonas öken, var åsynen av blått och öppet hav befriande!


Jag intill havet i Monterey.

Efter att ha parkerat husbilen promenerade vi en kortare sträcka längs vattnet för att ankomma till dagens huvudattraktion; Monterey Bay Aquarium. Detta akvarium är inte bara en möjlighet för allmänheten att på nära håll se makalösa djur och gulliga sea otters (havsuttrar), det är också en forskningsinstitution som på nära håll studerar havslivet i intilliggande Monterey Bay.


Välkommen till Monterey Bay Aquarium!

Månaderna innan vår resa blev jag helt förtrollad av och galet (näst intill sjukligt) förtjust i sea otters. Att få se dem i verkligheten var därför extra minnesvärt och nedan följer ett axplock av alla mina bilder på dessa söta djur. Har du inte tidigare sett sea otters rekommenderar jag dig att kolla in de söta klippen på Youtube.


Sea otters på Monterey Bay Aquarium.

Kelp forest på Monterey Bay Aquarium.

Det fanns så klart mycket annat intressant att ta del av på akvariet. Så pass mycket att vi var där hela dagen! Och så åt vi lunch, det är viktigt.


Jag bakom lunchbrickan på akvariet.

Jag är galen i sea otters!

Som sagt, jag är galet förtjust i sea otters. Med mig hem från denna dag köpte jag därför två t-shirts, en tesil (tea otter - hur gulligt?!), små sea otters att använda som sidmarkörer i böcker samt vykort att skicka hem. Denna dag var speciell.


Årsresumé år 2019: Januari - Mars

Ni är många som i slutet av år 2019 publicerade sammanfattningar och bildkollage från det gångna året. Inspirerande! Jag har valt att vänta med min årsresumé tills året är till ända - så här kommer nu första delen av årsresumén för år 2019.

I början av januari städade vi ut julen och jag såg fram emot vårsol och ljusare tider. År 2019 var året som vi gifte oss och redan i januari hade vi kommit en bra bit i planeringen. Jag kände mig mycket kreativ och började göra inbjudningskorten till vårt bröllop. Vi bokade dessutom Drömresan till USA som vi åkte på senare under året. På en av lapparna i glasburken med minnen står följande:

♥ Helg! Och en så himla fin fredagskväll tillsammans. Ett kärleksfullt hem.


Min dotted journal inför Drömresan.

Februari kom med mindre energi efter intensiva veckor på arbetet. Jag skrev att det måste vara okej att inte pressa sig själv för hårt och längtade efter att påbörja ett kreativt projekt jag sett mycket fram emot; min dotted journal inför Drömresan! Vi beställde våra vigselringar. Ytterligare fina minnen från månaden var följande:

♥ R framgångsrik på jobbet och ges ökat ansvar.
♥ En kär barndomsvän kom på besök.

Handgjorda inbjudningskort till vårt bröllop.

I början på mars månad skickade vi (äntligen!) ut de handgjorda bröllopsinbjudningarna. Jag skrev ett inlägg om mitt arbete i praktiken. Både jag och R jobbade mycket och vi tog vara på tiden tillsammans, däribland hade vi en extra trevlig fredagskväll, helgfrukost med hembakat och söndagsfika med familjen. Jag upplevde vårkänslor och påbörjade smått några uppslag i journalen inför resan.

Mars 2019.

På lappar från glasburken läser jag även...

♥ Så fina uppslag i min dotted journal för USA-resan!
♥ Skickat iväg bröllopsinbjudningarna.

Tack för att du läser. Håll gärna utkik efter fortsättningen på årets resumé...


Framtidslogg i min Bullet Journal

Ett vanligt uppslag i en Bullet Journal är den så kallade framtidsloggen, Future Log. Då hela årets samtliga veckor och dagar inte skrivs ut inledningsvis och då syftet med metoden Bullet Journal är att anpassa planeringen och utrymmet i antecknings-boken till det som är aktuellt i livet just nu, görs en så kallad framtidslogg där inplanerade saker och anteckningar aktuella längre fram i tiden skrivs in. Dessa noteringar migreras senare in i aktuell månadsöversikt och/eller till respektive vecka och dag.

Framtidslogg i min Bullet Journal.

Är ni intresserade av att se mer av hur jag använder min framtidslogg och senare veckologg? Jag har också ett uppslag som jag kallar för Year at a glance, mer om det i ett kommande inlägg.


Fina minnen från år 2019

Minns ni glasburken med extra fina minnen från år 2019? Inte? Kika in den här.

När år 2019 nu är till ända har jag med värme läst samtliga lappar i burken och återupplevt minnen från det gånga året. För min del var det ett fint år! Jag ser fram emot att i sammanfattande form dela med mig av mitt år 2019, däribland låta er veta vad som står på några av lapparna i glasburken. Årsresumé finns att vänta!


En glasburk innehållandes fina minnen från år 2019.



Mina två veckors ledighet

Dagarna innan julafton gick jag på ledighet. Klämdagar, röda dagar och två ynka semesterdagar gjorde att jag nu har varit ledig i över två veckor. Det har varit så väldigt uppskattat och välbehövt! Som jag skrev inför ledigheten (läs inlägget här) har jag under året arbetat mycket. Sommarsemestern en vecka i augusti månad ägnades åt bröllopsförberedelser och dagarna efter vår stora dag. Årets semesterveckor tog jag istället ut i oktober då vi var på smekmånad och Drömresan till USA. En längre period med många lediga dagar hemma har jag alltså inte haft under året och det är just vad jag därför har njutit av under dessa nuvarande två veckors ledighet.

Julen med all sin prakt, mat och glitter förbereddes dagarna innan tillsammans med mamma, jul firades i dagarna tre och därefter åkte mamma hem och jag fortsatte att mumsa på julgodis och julmat. Nyårsafton firades med R's familj och under de efterföljande dagarna hade vi min syster på besök. Tillsammans med min syster har jag, som tidigare nämnt, påbörjat en Bullet Journal (BuJo) och dagarna som följde ägnades åt BuJo-mys.

BuJo-mys med syster i mellandagarna.

Systers besök avslutades med tacokväll i fredags och sedan dess har jag fortsatt att njuta av tiden hemma. Någon enstaka promenad har det blivit under dessa dagar, men det grå vädret har hållit mig inomhus. Tiden hemma har varit betydelsefull. Som ni (förhoppningsvis) har märkt har jag ägnat mycket tid åt bloggen samt att ta del av era fina inlägg. Jag hoppas kunna upprätthålla detta under året, men det kräver ju sin tid att ha ett annat heltidsarbete...
 
Jag är tacksam för dessa lediga dagar och förbereder mig samtidigt för vardagen, den är också fin. Ta vara på er.


Drömresan Dag 12: Yosemite National Park

Ni har nu fått ta del av över hälften av Drömresan till USA och härifrån förändras snart vårt sätt att resa. Hoppas att ni fortfarande uppskattar inläggen om vår resa.

I Kalifornien ligger den magiskt vackra nationalparken Yosemite. Dag tolv på Drömresan ägnade vi åt att åka genom parken med dess hänförande vyer, enorma granitklippor och glittrande vattendrag. Parken är säkerligen en fantastisk plats för den som gillar att vandra i naturen, sova i tält och klättra i berg. Detta var dock inget vi gjorde, kanske mest för att tiden inte riktigt fanns.



Yosemite National Park.


Husbilen i Yosemite National Park.


R i Yosemite National Park.


Yosemite National Park.


Jag i Yosemite National Park.


Yosemite National Park.


Jag i Yosemite National Park.




Yosemite National Park.

Efter heldagen i Yosemite National Park åkte vi genom mindre samhällen och åkermark i Kalifornien. Det var så vackert! Till kvällen stannade vi spontant på campingplatsen KOA Los Banos West intill väg Interstate 5. Det beslutet visade sig vara bra, för i samband med mörkrets ankomst tog energin slut för oss båda.

Vackert landskap i Kalifornien.


Index i min Bullet Journal

Min Bullet Journal är tänkt att följa mig under hela år 2020 (eller tills sista sidan är gjord) och därför kan det vara uppskattat med en innehållsförteckning. I min Bullet Journal har jag valt att kalla denna sida för Index, vilken kommer att fyllas i allteftersom nya sidor görs i journalen. På så vis kan jag enkelt hitta viktigare uppslag samt få en överblick av innehållet. Redan nu kan jag meddela att sidan inte ser ut som den gjorde då denna bild togs. Jag har lagt till innehåll både innan och efter sida sex...

Index i min Bullet Journal.

Tack så mycket för de fina orden ni lämnar till inläggen om mitt nya projekt Bullet Journal. Er uppskattning och nyfikenhet betyder mycket.


Fotobok med bröllopsbilder

Yasmine, Yasmissy Photography, ska än en gång ha stort tack för det fantastiska arbetet under vår bröllopsdag. Utan hennes tid, engagemang och välvilja hade vi aldrig fått så många fina bröllopsbilder! Det märks på resultatet att hon hade fullt sjå med att fånga det ena ögonblicket efter det andra. Det visade sig i efterhand vara svårt att välja ut "de bästa" bilderna från vår dag. Vi gjorde i alla fall ett försök och hemma i bokhyllan står nu en stor fotobok med bilder från vår bröllopsdag. ♥



Fotobok med bilder från vår bröllopsdag.

Bilderna tar oss genom bröllopsdagen med förberedelserna hemma, fotograferingen i slottsparken, vigseln i kyrkan samt den efterföljande bröllopsfesten. Vi är så glada för denna fotobok! Våra föräldrar och syskon har också fått varsin bok med minnesvärda bilder. Det blev en uppskattad julklapp!


Drömresan Dag 11: Spökstaden Bodie

Efter att ha tillbringat natten på en primitiv camping i utkanten av Death Valley fortsatte vi resan med husbil genom mindre samhällen i Kalifornien. Vid lunchtid ankom vi dagens huvudmål Bodie State Park - spökstaden Bodie.

Högt uppe bland bergen bland vildvuxna slätter ligger den övergivna gruvstaden Bodie med forna glansdagar i slutet av 1800-talet. Under några decennier blomstrade staden och gruvan försåg samhället med god ekonomi och arbetsmöjligheter. När gruvan senare avtog i drift och invånarna lämnade samhället förföll det alltmer. Idag är Bodie en övergiven stad som blivit till en historiska nationell park.


Välkommen till Bodie Historic National Park, Kalifornien.

Besöket i Bodie var en av de häftigaste upplevelserna under hela vår drömresa! Med en broschyr om historiens glansdagar och efterföljande förfall gick vi med förundran längs den en gång ståtliga huvudgatan.


Bodie Historic National Park, Kalifornien.

Vi kikade in genom fönstren i husen som en gång tillhört stadens befolkning, vi fick en skymt av skolan och skolsalen där kartor och griffeltavla stod orört kvar. I husen fanns diverse personliga tillhörigheter kvar, så som kläder, matkonserver och leksaker - som att invånarna lämnat Bodie hastigt och mitt i vardagslivet!


Kyrkan i Bodie Historic National Park, Kalifornien.

Jag och R i Bodie Historic National Park, Kalifornien.

Bodie Historic National Park, Kalifornien.


Jag i Bodie Historic National Park, Kalifornien.


Skymt av den övergivna skolsalen i Bodie Historic National Park, Kalifornien.

Bodie Historic National Park, Kalifornien, ligger högt uppe bland bergen.

Psst! Har du missat någon del av vår Drömresan till USA 2019 hittar du dem under kategorin med samma namn.


Key i min Bullet Journal


Key i min Bullet Journal.

En av huvudsidorna i en bullet journal är inledningsvis den med rubriken Key (Nyckel). Syftet med sidan är att skriva upp så kallade nycklar att i planeringen använda som "förkortningar". Vid listor eller uppgifter att genomföra under dagen kan nycklarna visa var i processen arbetet är. Bullet journaling är som sagt något nytt för mig och jag känner mig ännu inte helt bekväm med metoden - men jag vill ge det ett försök!


Nytt år, ny header

De senaste sex åren har jag haft samma header och åtminstone det senaste året har jag pratat om att byta... Så nu äntligen! Nytt år och ny header. Jag tycker att nedanstående på ett mer passande sätt representerar vad jag har och uppskattar i mitt liv. Jag hoppas att ni upplever välkomnandet (och innehållet i bloggen) som inspirerande och respresentativt. Känn er fortsatt varmt välkomna in på bloggen RosaNatt.


Ny header i januari 2020.


Nyårsafton med trerätters middag

Gott nytt år kära läsare! Jag hoppas att du hade en fin nyårsafton, oavsett med eller utan vem denna firades. Själv firade jag tillsammans med min R och svärföräldrar. Vi åt trerätters middag vilken avslutades med hallonpannacotta (mitt bidrag till middagen). Utöver det hade vi fina samtal, bildvisning från vår Drömresa till USA samt spelade sällskapsspel. Vid tolvslaget stod vi på deras uteplats och skålade in det nya året och vid horisonten sprakade fyrverkerierna rikligt. Vi hade en himla trevlig kväll och natt - så pass trevligt att vi promenerade hem hand i hand strax efter klockan tre på natten...


Nyårsmiddag dukad för fyra.

Hemmagjord hallonpannacotta med kokosflan, passionsfrukt och hallon.

Hur firade du in det nya året?


RSS 2.0