Drömresan Dag 14: Avslutad husbilssemester och välkomna till San Francisco...

Missade du föregående inlägg om vår dag i Monterey och bilderna på sea otters, rekommenderar jag dig att ta del av detta inlägg.

Efter heldagen i Monterey åkte vi till campingplatsen utanför Salinas söder om San Francisco. Där var vi måna om att förbereda för morgondagens återlämning av husbil, vilket innefattade att packa ihop våra personliga tillhörigheter och städa husbilen. Vi hade fått tydliga instruktioner om att "I det skick vi hämtar husbilen skall vi också återlämna den".

Aningen nervösa var vi då vi dag fjorton på drömresan rullade in husbilen på Cruise Americas kontor utanför San Francisco. Med ett stenskott på framrutan, utvändigt smutsig husbil, osäker tömning av tankar (Lamporna för nivåerna i tankarna ville inte slockna trots att vi tömt länge!), ett skadat chassi och allmän oro för att nu påbörja en ny del av resan möttes vi av en burdus man med skrivplatta i högsta hugg. Vi tänkte att det här kommer bli dyrt. Förstå vår förvåning då återlämnandet av husbil gick utan problem och bilen som varit vårt hem i närmare två veckor rullades iväg innan vi hann blinka.

Vi tog en lång taxiresa in till centrala San Francisco och blev avsläppta utanför vårt hotell Beresford Arms på Post Street. En ny del av drömresan hade tagit sin början!


Välkommen till San Francisco och vårt hotell Beresford Arms på Post Street.

Vi ankom innan incheckning var möjligt, men fick i alla fall lämnat vårt bagage. Hungriga och aningen skrämda av att befinna oss i en ny stad (utan tryggheten i husbilen) traskade vi några kvarter bort och hittade en restaurang som serverade crêpes. Det var en uppskattad paus och ett andrum denna intensiva dag.

Ferry Building, San Francisco.

Under eftermiddagen promenerade vi runt i centrala San Francisco för att skapa oss en bild av staden och avstånden mellan diverse platser. Däribland gjorde vi ett kortare besök vid Ferry Building nere vid vattnet. På vår väg tillbaka till hotellet fick vi ta del av en bröllopsfotografering som spontant innefattade en cable car (spårvagn) - det händer bara i San Francisco!


Spontan bröllopsfotografering i San Francisco.


San Francisco.

Vi fick checka in på vårt hotellrum; en juniorsvit på åttonde våningen. Ett ljust rum med två sängar, badrum med badkar och två handfat samt pentry var en uppskattad upplevelse efter att ha bott elva nätter i husbil (vilket också var mysigt).


Vårt hotellrum i San Francisco.

För att uppmärksamma att vi var på bröllopsresa fick vi av hotellet en flaska fin - det var en fin gest.


Bröllopsgåva från hotellet.

Fika på hotellrummet.

Vi tog en fika på hotellrummet med kaffe från pentryt och kakor som fanns kvar från dagarna i husbil. En av utflykterna som vi hade bokat hemifrån hade vi att vänta till kvällen, vilket ni får läsa mer om i ett kommande inlägg...


Läsarnas Ord
Ord från: Julia Svensson

Åh så fina bilder!!

2020-01-18 @ 14:28:18
URL: http://juliasvenssons.se
Ord från: Heléna

Så skönt att det gick så bra att lämna tillbaka husbilen! Fint av hotellet att ni fick en liten bröllopspresent! Jättefina bilder och hotellrummet ser ju helt fantastiskt ut med så stora sängar! Kram 💖

2020-01-18 @ 17:01:53
URL: http://lehdla.blogg.se
Ord från: Kort

Vilken häftig resa ni har gjort..Så vackert hotellrum....Kul att ni fick se bröllopsfotograferingen..Tycker det är så smart med deras stegar ifall något händer så kan man ta sig säkert ut genom fönstret...

2020-01-18 @ 17:46:14
URL: http://kort.webblogg.se/
Ord från: Netti Starby

Vilken härlig resa! Så gulligt att ni fick en liten present från hotellet och jättefina bilder. <3 Kramis

2020-01-18 @ 18:30:15
URL: http://https://starbys.se
Ord från: Pauline Hurtig

vad fint med bröllopspresent av dom, sånna saker kan göra så mycket :)

2020-01-18 @ 18:53:40
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ord från: Carro

Skulle verkligen vilja åka till SF! Har dock hört att det är den absolut dyraste delstaten av alla i USA, märkte ni av det?

2020-01-18 @ 21:59:15
URL: http://carro93.se/
Ord från: Jeanette

Vad skönt att det inte var några problem att lämna tillbaka husbilen :) Jag brukar alltid vara så nervös och nojig inför sånt så förstår hur skön känsla det måste ha varit :)

2020-01-19 @ 09:38:05
URL: http://jeanette.for.me
Ord från: Annika

Vilket snyggt hotellrum, hoppas att mitt hotellrum också är fint på Salzburger Hof.. Det blir nog bra. Kram.

2020-01-19 @ 12:03:40
URL: http://ladyochlufsen.blogg.se
Ord från: Eva`s blogg

NY eller Florida kommer det bli nån gång i framtiden :) cool husbil o så roligt att vara där o så fina bilder, ha en fin söndag kram <3

2020-01-19 @ 12:04:12
URL: http://evasblogg.blogg.se/
Ord från: Lisa

Vilka fina bilder och vad mysigt ni verkar ha haft. Hotellet var ju jättefint. :) San Francisco verkar vara en så mysig stad :) Verkligen kul att läsa kram <3

2020-01-19 @ 12:24:07
URL: http://familjenkaotisk.blogg.se
Ord från: Yasmine

Hahaha vad roligt med en random bröllopsfotografering sådär! Superfint att få en flaska vin av hotellet :D Kram

2020-01-24 @ 15:05:26
URL: http://yasmissy.blogg.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0