Här finns ro och tid för drömmar

Med det nyinköpta parasollet på plats är balkongen en härlig oas att tillbringa en ledig lördag på. Skyddet mot solen gör att ytan inom tre väggar inte blir för varm, men ändå vittnar om sommar. Här, på den plats som jag har älskat under det som nu är tredje säsongen, känner jag mig trygg, hemma. Här kan vardagen sällan nå mig, trots att jag befinner mig precis utanför sovrummet och vägg i vägg med vardagsrummet. Här, på balkongen, finns ro och tid för drömmar.


På balkongen, min oas.


Hur andras ord kan hamna i en så vacker följd

Orden tycks inte komma lätt till mig dessa dagar, vilket gör mig frustrerad. Jag vill skriva och drömma mig bort, men harmonin inombords saknas (som vanligt). Istället läser jag skönlitteratur och förundras över hur andras ord kan hamna i en så vacker följd och tilltala mig så mycket. En författare, det är vad hon är och vad jag önskar att bli.


Hotellrummen är åter vardag

9 - juni
Jag jobbar min första dag på hotellet efter att ha varit därifrån de senaste nio månaderna. Att vara tillbaka känns roligt och jag ser fram emot att ha något att göra om dagarna. Kroppen är däremot inte lika förtjust; byxorna sitter tajtare än de någonsin har gjort och tempot kräver en högre växel. Jag kämpar på och gör mitt bästa. Efter endast en arbetsdag på åtta timmar är kroppen helt slut, mörbultad. Det känns skönt att veta att jag har utbildningen att falla tillbaka på till hösten.


Andra arbetsdagen avklarad och idag gick det mycket bättre. Jag inbillar mig att byxorna är mer bekväma och uppenbarligen var jag snabbare idag jämfört med i måndags, då samtliga rum på listan blev städade i god tid innan arbetsdagens slut. Hotellrummen är åter vardag och det är helt okej - det är ju bara tillfälligt.

Vad gör du i sommar?


Min tomatplanta

Jag har länge velat ha lite grönt på balkongen, men inte riktigt hittat något som trivs i gassande solsken och närmare fyrtio grader varmt under sommarens varmaste månader... Det kändes som en omöjlighet, tills jag besökte Ikea och deras gröna rum. Från det senaste besöket fick jag nämligen med mig en tomatplanta hem, en planta som har varit älskad från första stund.

Älskad tomatplanta

Det kändes i hjärtat att lämna den ensam med R när jag var hemma på Västkusten en vecka strax efter att tomatplantan flyttat in hos oss, men den överlevde och tycks trivas bra i vårt hem. Den har den fått känna på balkongens hetta och solens strålar, vilket i kombination med mycket vatten tycks vara uppskattat. Tomaterna som ännu har skördats har varit goda och sötare än de man kan köpa i butik. De senaste dagarna har plantan dessutom börjat blomma! Min tomatplanta har blivit stor, snyft.


Vår kontakt associeras inte längre med en svuren tid

Detta inlägg är en fortsättning på det som skrevs i fjol, om ett efterlängtat avslut.

31 - maj
Du påminner mig om en tid som var då, men vår kontakt associeras inte längre med en svuren tid. Vi lever här och nu - på skilda håll förvisso - och det känns betryggande att veta att du återigen endast är ett chattmeddelande bort. Trots att du inte ger mig det samma som förr, den uppgiften har någon annan fått, tycker jag om att veta att du finns där. Du får mig att känna mig som en de av ett sammanhang, som att jag har en plats också i din livsberättelse.



RSS 2.0