För ett år sedan fotograferades vi med min växande mage i fokus

Idag är det på dagen ett år sedan vi fotograferades med min växande mage i fokus. Då visste vi inte att det var just lillprinsen som låg där inne. Tänk, det har redan gått nio månader sedan han kom till världen. Att fotograferas av Yasmine var en minnesvärd upplevelse. Så här i efterhand uppskattar jag verkligen att ha bilderna från gravidfotograferingen att se tillbaka på. Bilderna blev dessutom så magiskt fina!

Gravidfotografering, 27 juni 2020.

Fler bilder från gravidfotograferingen kan du se här och här.


Ett familjärt och mysigt midsommarfirande

I år firade vi midsommar med R's pappa med fru samt lillprinsens föräldra-syskon. Vi åt sillunch, spelade trädgårdsspel, bjöds på grillat till middag samt spelade sällskapsspel till sent in på natten. Morgonen började gry då vi traskade hemåt i den ljumma sommarnatten. Det blev verkligen ett familjärt och mysigt midsommarfirande och jag är så tacksam för familjen och dess betydelse.


Min syster hade gjort blomsterkransar.


Trädgårdsspelande på midsommar.


Grillat till middag på en solig uteplats.

Flädercheesecake med färska jordgubbar.

Självklart hade jag bakat flädercheesecake med färska jordgubbar, vilken ni kanske känner igen från tidigare år. När är det dags att se denna efterrätt som en tradition? Receptet hittar du här.

Hoppas att du också fick ett fint midsommarfirande som gjorde dig gott.


Två inledande sidor i min nya bullet journal

När jag i början av år 2020 påbörjade min första bullet journal kändes det viktigt att göra "rätt" från start. Det innebar för mig att använda mig av en "key" (nyckel); specifika symboler för att underlätta noteringar i min bullet journal. Under året kom jag att trivas med mina nycklar, dock med några små justeringar.

I min andra bullet journal som jag vid månadsskiftet nu börjar använda har jag därför ändrat enligt eget önskemål. Metoden heter ju "bullet journaling", till svenska översatt till något i stil med "punktad journal" (min översättning). Fyrkanten som jag tidigare har använt för uppgifter har alltså ersatts med en punkt, enligt den ursprungliga metoden. Jag har också velat ha en key för födelsedagar, för att effektivisera mina notiser av dessa specifika dagar. Självklart är denna key i form av ett litet paket med rosett på. Så ja, nycklarna i min bullet journal har ändrats, vilket du ser bild på här nedan. Ursprungliga versionen hittar du här.

Key i min bullet journal samt en sida tillägnad vad metoden tjänar för syfte för mig.

I min första bok tog jag mig även tiden att skriva ner förhoppningar med min bullet journal. Jag skrev ner vad jag hoppades att den skulle bidra med till min vardag samt fungerade som ett syfte för att vid tvekan om metoden var något för mig bli en påminnelse om varför jag började. Till min nya journal har denna sida fått medfölja, se ovan. Första versionen kan du se här.


Om kaffe i gröngräset och föräldraledighet

De senaste två veckorna har vi haft sjukdom hemma. Att vara familj innebär att man smittar varandra och sist drabbad är jag. Jag undviker därför att besöka öppna förskolan och håller mig från att träffa andra mammor för barnvagnspromenader och "mammahäng". Istället njöt jag av att ha R hemma hos oss förra veckan och under den nuvarande har jag och lillen varit själva på picknickfilten i gröngräset. Det har varit ganska mysigt ändå; att rulla barnvagn med en busig lillprins sittandes i samt att lägga ut filt i gräset för att ta kafferast eller äta ett mellanmål. Livet som föräldraledig är fint, det kan jag inte förneka.

Kaffe i gröngräset.

Efter midsommar är även R föräldraledig och framför oss har vi en sommar tillsammans - en första sommar som en liten familj. ♥ Det påminner mig om att hösten sedan kommer och att det för min del innebär åter till förvärvsarbete. Att börja jobba igen känns okej, samtidigt som jag så klart kommer att sakna att vara hemma med liten. Det har varit en fin tid att få vara hemma med lillprinsen! För min egen skull känns det skönt att jag sakta men säkert börjar förbereda mig inför återgång i arbete. Det får mig dessutom att njuta än mer av var dag jag har tillsammans med lillen. Han är verkligen en fin lillprins - nu full av bus, skratt, äventyrslust och en stor dos charm. ♥


Påbörjar min andra Bullet Journal

Parallellt med att jag gör veckouppslagen för juni månad i min ljusrosa bullet journal, skapar jag sidorna i min korallrosa prickade bok vilken kommer att bli min bullet journal från och med juli 2021. Jag påbörjar alltså min andra bullet journal efter att min första tjänat sitt syfte de senaste arton månaderna. Det är med visst vemod jag lämnar den ljusrosa liggandes här hemma framöver, samtidigt som jag ser fram emot att ta med den korallfärgade på framtida äventyr.


Påbörjar min andra bullet journal.

Att starta en ny bullet journal och däribland migrera information till en ny framtidslogg (se mina tidigare här respektive här) samt göra nya uppslag för att påminnas om högtider och födelsedagar (se här) ger mig möjlighet att revidera mina tidigare versioner och göra de kommande ännu bättre! Hoppas att ni finner det intressant att framöver ta del av inlägg om min andra bullet journal.

Här kan du läsa om när jag påbörjade min första bullet journal.

Passa på att ställa frågor om du undrar något om bullet journaling, vad metoden betyder för mig och hur jag i vardagen använder mig av denna!


Tre små tänder att borsta

Lillprinsen blir allt äldre och vi ser framsteg och utveckling för var dag som går. Ett av de mer tydliga tecknen är att han har fått tänder; tre små tänder att borsta. En del av kvällsrutinen har nu blivit att borsta tänderna i samband med att pyjamasen sätts på. Än så länge är det nyhetens behag och proceduren upplevs av lillen som spännande. Först borstar mamma (jag) eller pappa tänderna, därefter får lillen själv hålla tandborsten och ha den i munnen. Det är en mysig stund, liksom så många andra tillfällen som är typiska när man har ett litet barn. Jag uppskattar att få vara mamma till lillprinsen vår.

Tandkräm och tandborste till en liten.


Afternoon Cheese på Turinge Ost & Vin

I födelsedagspresent fick jag en upplevelse i form av en njutningsfull söndag (Mors dag) med Afternoon cheese på Turinge Ost & Vin, Nykvarn. Tillsammans med min R fick jag inte bara njuta av goda ostar och mumsiga snittar, skåla i champagne samt smaka chokladiga tryfflar till kaffet, vi fick även tid på tu man hand då lillprinsen var hos sin farfar och bonusfarmor. Solen strålade och vi fick tid att prata till punkt utan att behöva mata lillen, böja oss ner för att plocka upp tappad leksak eller rikta blicken mot lillen för att ge honom uppmärksamhet. Det var fint och uppskattat samt något jag själv inte skulle ha unnat mig. Se bara på all lyx!

Afternoon Cheese på Turinge Ost & Vin.

Klädd i rosa drack jag champagne mitt emot min R.

Chokladiga tryfflar till kaffet på Turinge Ost & Vin.


Juni i min Bullet Journal

Årets första sommarmånad välkomnas med blommor i min bullet journal. Blommorna målades på fri hand och med kreativ glädje. Resultatet är jag nöjd med! Temat går i gult, grått och svart. Innehållet på sidor för juni finns att återse i det senaste halvårets uppslag, däribland på sidorna för februari, mars och maj.


Juni i min bullet journal. Framsida intill en sida för minnen.

Framsidan för månaden pryds med blommor och en liten månadskalender. Intill har jag en sida för minnen från månaden, vilken ersätter sidan En rad om dagen som jag vanligtvis har (och uppskattar!).


Månadsöversikt med plats för notiser och att-göra-lista.

På nästkommande uppslag har jag månadsöversikten med plats för notiser samt rikligt med plats att skriva lista på allt som behöver göras. Maj månad var en intensiv period med mycket som behövde prioriteras, kvar finns det som tycks kvarstå varje månad...


Mood tracker och habit tracker.

Denna månads mood tracker är inte den snyggaste jag har gjort, men det får jag leva med då jag med glädje målade blombladen på fri hand utan att först måla med blyerts... Citat och dess design blev jag dock nöjd med, så sidan kan jag ändå tycka om. Intill har jag små kalendrar för mina habits (vanor), nu med nytillskottet Mammahäng ♥.

En sida för månadens podd-lyssnande.

Slutligen har jag en sida för poddlyssnande, där jag markerar vilka dagar jag har lyssnat på podd och efterhand fyller i vilka poddar och hur många avsnitt av respektive podd jag har lyssnat på under månaden. Det är lite kul att se tillbaka på då det blir en form av podd-dagbok.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-06-01.



RSS 2.0