Ledig lördag på stan

Igår lördag fick vi sms om att andra dosen vaccin inför resan kunde tas och vi tog oss av den anledningen in till stan. I området låg även en finare skobutik som R fått ett presentkort på och efter besöket där hade R köpt skor till bröllopet. Vi tog en paus på Joe & the Juice som låg lägligt till i ett gatuhörn. Efter att ha fyllt på energin fortsatte vi promenera längs Mälarens stränder för att slutligen vid Slussen hoppa på tunnelbanan hem. Jag var då så trött i fötterna och mentalt slut i huvudet att jag knappt visste vad jag hette. Folk, solsken, promenad, stadsmiljö och lång dag var en utmanande kombination. Kvällen hemma tillbringades därför sittandes och med underhållning av enklare sort. Det blev en ledig lördag på stan med efterföljande hemmakväll. Både jag och R var stolta över dagens prestation.


Lyxfika med R på Joe & the Juice.


Provfotografering med Yasmine

Vi trivdes bra framför Yasmines kamera när vi provfotograferades en helg i juni. Det är hon som ska föreviga vår bröllopsdag i bilder! Ganska snabbt märkte vi att spexiga bilder och flams är något jag och R gärna bjuder på och att de mer seriösa bilderna kommer bli svårare att fånga. Jag hoppas innerligt att Yasmine lyckas fånga mina mer vackra sidor och att åtminstone en bild blir så där drömmigt romantisk och perfekt. Jag vill tro att vi kommer att lyckas. Att fotograferas av Yasmine var trivsamt, roligt och avslappnat. Hon är lugn att vara med och lyckades på ett professionellt och inte dominerande sätt anpassa sig till oss och ändå ta fina bilder. Nedan ser ni ett smakprov.


R och jag under provfotograferingen med Yasmine.


Älskvärda attiraljer från Lagerhaus

Kanske noterade du den fina brickan jag hade dukat upp på vid måndagens kvällsfika? Om ja fick du redan då en skymt av mina nyinköpta inredningsdetaljer från Lagerhaus.


Mycket omtyckt mönster.

Jag kunde inte låta bli! Ovanstående mönster fick jag först en skymt av på en mindre bricka lagom för en person. Därefter såg jag en kökshandduk med samma mönster - som dessutom passade fint ihop med två enfärgade handdukar av samma de slag. Jag kände mig genast inspirerad och plockade med stolthet ihop dess saker. Jag lyckades avstå från att plocka på mig koppar med det blommiga mönstret, jag som vanligtvis är svag för just koppar.
 

Inspirerande kökshanddukar.

Glad över famnens innehåll och stolt över min egen avhållsamhet gick jag mot kassan. Blicken svepte förstrött över hyllorna längs vägen och så där, där smälte mitt hjärta ytterligare en gång. Koppar må vara en svaghet, men något jag verkligen har svårt att avstå från (och i princip kan betala vad som helst för) är anteckningsböcker.



Anteckningsböcker - med matchande penna.
 
Hur fina är inte dessa anteckningsböcker?! Med en matchande penna dessutom. Jag var såld, liksom blev de älskvärda attiraljerna från Lagerhaus. Sålda till mig, en glad konsument som sken likt solen på vägen hem. Jag är så himla nöjd! Brickan har jag redan använt - två gånger. Kökshanddukarna uppmuntrar till mer tid i köket. Böckerna hoppas jag fylla med något extra minnesvärt. Jag har köpt detaljer till ett hem att trivas i.


Ett uppskattat inslag i en annars snurrande vardag


Uppskattat inslag i vardagen.

I perioder har jag ett extra stort behov av att skämma bort mig själv, koppla ifrån och göra sånt som får mig att må bra. Behovet brukar yttra sig i form av upprepade stressdrömmar, nedstämt sinnelag, glömska, trötthet och självkritiserande tankar. Jag gissar att det är lite så jag har haft det den senaste veckan... Liksom igår tog jag mig därför tid att bara vara. Efter jobbet köpte jag en kaffe och fikabröd för vidare färd till ett naturnära område. Sittandes med ryggen mot ett träd mumsade jag på min medtagna fika, skrev några rader i anteckningsboken och tog lättare andetag. Det blev inte någon längre stund, men var ändå ett mycket uppskattat inslag i en annars snurrande vardag. Jag är glad att jag tog mig tiden och hoppas på fler liknande kvällar framöver.


Fika och andrum i gräset.



Att ta kväll när det behövs

En dag som började mindre bra med ledsamhet, trotsigt proppskåp och avsaknad av efterlängtad frukost-to-go visade sig senare bli en rätt okej dag. Där på förmiddagen vände det och jag kände mig gladare och faktiskt lite inspirerad av att vara på jobbet. Det var nog bara ett litet sammanbrott till följd av den tiden på månaden i kombination med bröllopsstress. Jo, jag börjar känna av stressen. Humöret som vanligtvis pendlar sviktar i kortare perioder ännu mer. Tur att det finns stöd att hämta från tärnor och andra. När en timme av arbetsdagen kvarstod gav min hjärna upp och jag satte mig på buss hemåt. Trygg hemma i soffan njöt jag senare av godsakerna som handlades på vägen hem samt en teveserie. Att ta kväll när det behövs, det är viktigt.



Utvalda godsaker serverade på en älskvärd nyinköpt bricka från Lagerhaus.


En lista om kreativitet

... och huruvida den lätt skymtas i vardagen. Som en kreativ person och känslomänniska lever jag ständigt med mycket tankar och pågående små kreativa projekt. Att skapa har för mig blivit ett sätt att uttrycka det virrvarr som pågår inombords. Beroende på period i livet, aktuellt sinnelag och tid varierar mitt skapande. Som tjugosexåring slår det mig att jag har skapat aktivt i mer än halva mitt liv. Jag vet att ni har väntat och här kommer därför (äntligen) min lista om kreativitet.

Skrivandet är en livsstil för mig.

Beskriv ditt skapande med tre ord och motivera.
Personligt
Skapande är så mycket mer än en hobby, det är ett uttryckssätt och en livsstil.
Lekfullt
Med åren har jag släppt på det stela uttrycken, däribland valt att använda färgpennor i min annars så svarta anteckningsbok samt vågat köpa hobbymaterial som inspirerar och kanske egentligen är svåra att göra något finare av (papprena är ju redan så vackra!).
Närvarande
Att skapa är ständigt närvarande i mitt liv - och jag älskar det. Dock krävs det en viss närvaro från mig själv och när jag inte riktigt är i fas kan skapandet kännas svårt...

Vad är ditt huvudsakliga skapande? När började du med detta? Vad är så roligt med just detta uttryckssätt?
Att skriva för hand. Jag började med detta under högstadiet, var då runt tretton år. Då kändes det som ett uppskattat sätt att uttrycka och hantera livet på. Med åren har det kommit att bli självklart. Jag skriver i princip dagligen, om så bara någon rad i en anteckningsbok.

Sen vill jag så klart även nämna mitt kortmakeri som jag har haft som hobby i över tio år. I början var korten enkla, men det kunde ändå säljas på sommarmarknad ute på ön jag bodde på.


Ett av de senaste (större) inköpen av hobbymaterial.

Vilka andra uttryckssätt vittnar om din kreativitet?
Mitt kortmakeri (se här), scrapbooking, bakning, fotografering på hobbynivå, bloggande och min nyligen upptäckta hobby bullet/dotted journal.

Har det hänt att du har köpt material till ditt skapande som du egentligen inte var i behov av just då?
Om jag har! Nedsatt pris och lite tid över är en farlig kombination.

Lägger du en rimlig summa pengar på ditt skapande?
Allt är ju relativt, men... Jo, jag skulle säga att det är rimligt. Sen kanske ska erkännas att värdet av allt hobbymaterial jag redan har hemma är aningen bekostat.

Vad är du lite extra svag för när det kommer till kreativt material?
Anteckningsböcker! Gärna i rosa, med fint mönster på och med tjockare blanka sidor.


Mitt studentalbum.

Alla har vi kreativa projekt vi är lite extra stolt över - vilket är ditt?
Jag må vara kreativt, men (kanske av just den anledningen) har jag svårt att slutföra mina projekt. Så att mitt studentalbum faktiskt är färdigt, dock fem år efter själva studentdagen, det är jag lite stolt över.

Vilket material använder du ofta i ditt skapande?
Svart penna, dubbelhäftande tejp, prickigt band, färgskala i rosa, samt färgerna grönt, grått och brunt.

Var köper du det mesta av materialet till ditt skapande?
Överallt! Nej, men jag besöker självklart hobby- och pysselbutiker både på nätet och fysiska sådana. Samtidigt finns så mycket roligt att hitta i en vanlig matvarubutik, exempelvis färgglada sugrör i papper.

Var finner du inspiration till ditt skapande?
Jag älskar att ta del av andras kreationer och på så sätt inspireras till att skapa själv. Här vill jag även nämna (med viss stolthet) att också mitt eget skapande kan uppmuntra och inspirera till ytterligare kreativitet. Det finns sedan tidigare ett inlägg skrivet om just detta.


Kortmakeri är en hobby jag har haft i över tio år.

När på dygnet är du som mest kreativ?
Sena kvällar när dagen är förbi och upplevelsen av obegränsad tid är starkare.

Händer det att kreativa tankar "tar över" vid mindre bra tillfällen?
Ja, det har hänt. Som på ett större möte på jobbet då mina tankar far iväg, vilket vid mötets slut resulterat i utkast på de fem första uppslagen i min journal inför USA-resan.


Ett av de första uppslagen i min dotted journal.

Är du mer nyfiken på min kreativitet kan du spana in kategorin Kreativ samt besöka Jasmine's Kortmakeri. Vill du kopiera listan får du gärna göra det, länka då till mig som ursprunglig författare. Tack på förhand.


En midsommarafton

Både jag och R har jobbat hårt den senaste tiden och valde av den anledningen att avstå från ett traditionellt midsommarfirande. Att trängas på en gräsmatta bland mycket folk en varm sommardag är något jag har svårt för, i synnerhet när det är varmt och psyket inte riktigt orkar med. Vi valde därför att stanna hemma under dagen och lagom till middagstid åka hem till en vän för att äta grillat och umgås. Det blev lyckat och lagom ansträngande utifrån aktuell status. Vi var hemma till midnatt då jag gick till sängs. Kroppen behövde tydligen sova och sinnet är fortfarande trött. Tur att denna helg bjuder på tre lediga dagar.


Grillat till middag på midsommarafton.


En planerad bröllopstårta

Min vän och tärna ska baka tårtan till vårt bröllop. Det bestämdes tidigt i bröllopsplaneringen och är en process som har fått växa fram och innehållit många idéer längs vägen. När våren började närma sig sitt slut kände jag mig lite stressad över att en konkret tårta inte planerats, det fanns bara en massa idéer.


Idéer kring vår bröllopstårta.

Över en fika tillsammans med vännen rafsade jag dock ner en tanke utifrån de tidigare idéer vi bollat samt utifrån möjligheterna som uppdagats i samband med planeringsmötet med personalen som ansvarar för vår lokal. Helt plötsligt föll allt på plats och många av de idéer vi tidigare uttryckt för varandra i ord och bild hamnade på ett ark i min anteckningsbok.


En planerad bröllopstårta.

Som ni ser finns det många idéer och tankar kring hur den färdiga tårtan är tänkt att se ut. Vännen som ska baka tårtan upplever sig vara säker på de olika momenten och uttrycker entusiasm över att få baka tårtan för oss. Det gör mig så glad att hon erbjöd sig! Får vi bara ihop det och tårtan står på bordet dagen för vårt bröllop är jag säker på att den är något utöver det vanliga.


Måndagen efter

Detta inlägg skrevs igår kväll, men publicerades av någon anledning inte...



Efter en intensiv förra veckan med en blandad helg var känslan av frustration och rastlöshet som bortblåst denna måndag. Det blev ingen middag och teveserie för mig igår. Istället köpte jag och R med oss hämtmat för middag i ett friluftsområde. Vi satt på en picknickfilt i gräset, åt vår medtagna mat och åkte sedan hemåt. Det var skönt och uppenbarligen välbehövt att komma hemifrån en stund.

Idag måndag har jag påbörjat ännu en arbetsvecka, dock inte lika intensiv som den bakomliggande. Efter jobbet strosade jag i butiker och blev så galet förtjust i ett visst mönster i en inredningsbutik. Det slutade med att jag köpte flera produkter med samma mönster, bara för att jag älskar det så mycket. Jag ser fram emot att visa er det inom kort!

Kvällen har bjudit på middag i sällskap av R samt bakande av rabarberpaj som avnjutits på balkongen (idag en ej störd sådan). Ett fint avslut på måndagen efter en intensiv bakomliggande vecka.




Hembakad rabarberpaj med vaniljsås har avnjutits på balkongen.


En helg i mitten av juni

En intensiv arbetsvecka (läs inlägget här) avslutas med en helg enligt nedan.

På fredagseftermiddagen åkte jag till ett lärosäte för att gratulera lillasyster som nu har tagit sin kandidatexamen. Jag är så stolt över henne! Av mig fick hon ett finare halssmycke samt några tänkvärda rader i ett handgjort kort. Blommor blev det inte då hon dagen efter examen åkte utomlands med sin pojkvän och hans familj. Firandet fortsatte med trettio-årsfirande för en vän. När klockan närmade sig halv elva på kvällen var "tant" (jag) så trött att jag knappt kunde stå upp.


Present och handgjort kort till syster.

Lördagen bjöd på fantastiskt väder och en mycket fin eftermiddag i romantisk miljö då jag och R träffade vår fotograf inför bröllopet. Vi promenerade runt i omgivningen, fikade på caféet vid vattnet och pratade om farhågor och förhoppningar med fotografering.


Fika med vår fotograf inför bröllopet.

Idag söndag har min rastlöshet tagit över och det har därav inte blivit mycket gjort, jag blir mest passiv. Någon timme satt jag ute på balkongen med en cider, jordgubbar och lite melon samt en skönlitterär bok och en målarbok att färglägga. Därefter tog grannen sin oförtjänta plats, jag är så galet trött på honom efter denna helg...


Lugn stund på balkongen.

Jag ser fram emot middag tillsammans med R, en lugn kväll i soffan framför en bra serie samt ett mer positivt sinne inför den kommande veckan.


Det är en (alltför) intensiv vecka

Nedan finner du en sammanfattning av hur min vecka har varit hittills. Att jobba som socialsekreterare har sina utmaningar. Denna vecka tycks jag ha varit extra drabbad av att arbetat påverkar också mig som person och människa.

Det är en (alltför) intensiv vecka. I måndags hade vi utbildning på förmiddagen, jag jobbade administrativt över lunchen och befann mig under eftermiddagen på beroendemottagningen för möten. Kvällen hemma var okej, den växande känslan av rastlöshet fick mig ut på en sen kvällspromenad. Tisdagen påbörjades med möte inne i stan, därefter åkte jag till kontoret för möte och administrativt arbete. Inte heller denna dag åt jag lunch (mitt val). Under eftermiddagen var jag på hembesök hos en klient. Efter jobbet var jag och R på möte inför bröllopet (läs mer om det här). När vi kom hem fann jag ett brev från Tingsrätten adresserat till mig, en kallelse till förhandling dit jag kallats som målsägande efter att för ett år sedan ha blivit hotad i min roll som tjänsteman. Det känns lite avigt att närvara i förhandlingen eftersom att jag fortfarande är socialsekreterare för den enskilde och vi idag har en god kontakt. På onsdagen var jag på kontoret under förmiddagen, jag jobbade över lunchen och var på eftermiddagen på möte i stan. På kvällen fikade jag med en vän.

Torsdag idag och jag har befunnit mig på kontoret hela dagen. Med mig hem idag bär jag beskedet att en klient till mig har avlidit, dödsorsaken okänd. Jag vet inte riktigt hur det känns... Jag var hans handläggare i två år och under denna tid jobbade vi intensivt för att erbjuda honom stöd och behandling för missbruk. Det är ledsamt, må han vila i frid.


Två månader innan bröllopet

9 - juni
En jobbig känsla som utlöste en storm av mycket annat. Ibland behövs det en kallsup för att komma tillbaka till realiteten, ta nya andetag och fortsätta framåt. Lite så har det varit med bröllopsplaneringen. Det är bara två månader kvar och fram tills nu har jag känt mig lugn. Det börjar dock kännas verkligt (att vi ska gifta oss) efter samtal med våra nära, brudtärneklänningar som eftersöks febrilt, jag som velig brud samt möten med arrangörer och fotograf. Jag har haft god framförhållning med det mesta som rör bröllopet. Nu börjar det dock kännas att dagen närmar sig. Det är okej att tappa fotfästet ibland och därefter hitta stegen på nytt. Och på tal om det behöver vi öva på bröllopsdansen... Måste det vara en vals?


Augusti 2017; kort från mamma i samband med vår förlovning.

11 - juni
Efter uppkommen oro inför det stundande bröllopet har jag nu åter funnit lugnet. Idag har vi haft möte med personal som anordnar vår bröllopsfest och det känns väldigt bra. Det känns liksom så naturligt och som att våra förhoppningar motsvarar vad de faktiskt kan leverera. Det som behöver ordnas inför dagen kommer att hinnas med om vi bara jobbar på och planerar metodiskt. Syster har dessutom erbjudit sin hjälp vilket känns betryggande. Och vet ni, idag är det mindre än två månader tills jag får kalla min R för min make. ♥


Augusti 2017; starten på ett planerat bröllop.



Då känns som länge sedan


Syrenblom i maj.

Maj blev till juni. Syrenerna blommade och skolavslutningarna stod för dörren. Det känns som länge sedan. Liksom att påsken var här och R fyllde trettio. Liksom att vinter blev till vår. Liksom att bröllopsinbjudningarna skickades ut. Liksom att det blev ett nytt år, vårt år. Och nu är det bara två månader kvar till bröllopet. Tiden går så himla fort! Jag har svårt att hänga med, ibland så till den grad att jag blir snurrig. I perioder går livet alldeles för fort. Och det gör mig lätt matt.


Dagar att få tid att andas

Som jag älskar att vara hemma i mitt eget hem! Det är verkligen fantastiskt tycker jag. Hemmakär? Ja! Jag kan till och med få hemlängtan innan jag ens har klivit utanför ytterdörren. Jag vill tro att det beror på att hemmet är så viktigt för mig, att det är här jag känner mig trygg och här jag tankar energi. Något som får mig att må lite extra bra är mysfrukost i soffan eller, under varmare månader, på balkongen. Gårdagen inleddes med frukost på en solig balkong, tur att det finns parasoll som gör stunden mer behaglig.

Frukost på balkongen under lediga dagar.

Röd dag på en torsdag betyder för min del även ledighet på fredagen, så idag är jag ledig och hemma. Det är uppskattat att få vara ledig, dessa dagar att få tid att andas. Förra långhelgen var jag i Göteborg, läs mer här. Det gav också energi och livsglädje, men det som behöver göras hemma kvarstår.

Jag ser fram emot att skrota runt i myskläder, hänga på balkongen och blanda nytta med nöje, planera de trevligheter som komma skall (bröllop samt drömresan till USA), baka, ta mig an kreativa projekt samt försöka finna lite ro inombords.

Vad gör du denna helg?


Glittrande rosa resväska


Min glittrande rosa resväska.
 
Ovan ser ni min glittrande rosa resväska som köpts inför höstens resa till USA. Jag är så nöjd! När jag tänker på mig själv som kommande resenär har jag föreställt mig själv med en rosa väska. Jag vet, det kan tyckas "tjejigt", men rosa är enligt mig en himla fin färg. Så står jag där i butiken med flertalet väskor att välja på, varav tre är i rosa nyans. Varav en av dem glittrar (!) som ni (förhoppningsvis) kan se på bilderna. Mitt val av väska kändes där och då så självklart. Det ska erkännas att jag velade en liten stund, men sedan var jag och butiksbiträdet överens om att jag ska välja en väska som jag tycker om. Så med mig hem bar jag en stor rosa resväska som glittrar. Och på mig hade jag vårkappan i samma rosa nyans. Det enda som saknades var väl min rosa handväska med guldiga detaljer, haha. Men nöjd är jag, det ska ni veta!

Min väska är av märket Epic, ett svenskt märke som tar över marknaden alltmer och konkurrerar med kända märken som Samsonite (bra märke på väskor!). Psst! Glittrandet är en detalj i sig, men egentligen är den utmärkande funktionen att väskan har ett skal i återspeglande material som fungerar som reflex i mörkret. Visst är det smart!

Vad är viktigast för dig när du köper (res-)väskor? Funktion? Pris? Utseende? Märke? Känsla? Omdömen från andra?


Med familjen runt omkring

I torsdags tog jag och R bilen hem till Västkusten och Göteborg. Det är där vi har tillbringat långhelgen i och med Kristi himmelsfärd på torsdagen och för min del klämdag på fredagen. Det har varit så mysiga dagar, trots en del rodd och förflyttning av flyttkartonger och annat från ett ställe till ett annat. Alltid något att bära med fram och tillbaka, om så bara hembakade aprikosrutor från mitt kök hemma i Stockholm.

31 - maj
Med familjen runt omkring, de finns nära. Fina mamma som skämmer bort och generöst delar med sig av mycket. Fina pappa som bemöter och är närvarande, samtidigt så inne i sitt. Farbror med familj som välkomnar så självklart. Sammanhang, samvaro och självklarheter. Familjen är viktig och betyder så mycket.

Ovanstående är en av många anteckningar som noterats under helgen. Jag mår alltid bra av att komma hem, då tar jag mig gärna tid att skriva.

Vi har hälsat på fåren och lammen ute på ön.

Vi har bara mått gott! Vi har ätit god mat, gosat med katterna hemma hos mamma, åkt skärgårdsbåt, delat leenden, promenerat på ön, kramats, hälsat på fåren och lammen som mumsar vass, besökt pappas båt som snart ska sjösättas, planerat bröllop, handlat pysselmaterial inne i Göteborg och fikat på ett älskat café i stadsdelen Haga, hälsat på mina morföräldrar, sjungit med till bra låtar på radion, fikat i bilen och kommit hem till Stockholm sent söndag kväll. Det har varit en alldeles lagom helg; med tid för vila och samtidigt med många fina stunder delade med nära och kära. Det är härligt att bara få vara med familjen runt omkring.


Vasen som passar i vårt hem

min födelsedag fick jag av vänner en jättefin bukett samt en vas att ställa denna i. Blommorna är till stor del fortfarande fina. Vasen gläds jag åt varje gång jag går förbi köksbordet. Inte bara är det en snygg vas, den passar dessutom så himla bra till både tapeten och till den nuvarande löparen på bordet! Vasen fortsätter jag gärna ha fylld med blommor, om så bara för att kunna ha den framställd så ofta som möjligt.


Jättefin bukett samt vas av märket Kähler.
 
Tidsinställt inlägg, skrivet den 2019-05-29.


RSS 2.0