Måndagsuppdatering

Den senaste veckan har jag vabbat och vappat (vård av partner) samt själv varit sjuk. Det är inte helt enkelt att vara närvarande på jobbet vid spontan sjukfrånvaro. Att vara en bra arbetstagare känns också utmanande i och med min deltidssjukskrivning. Jag kämpar ändå på och känner stort engagemang och vilja då jag är i tjänst. Jag jobbar idag min första dag halvtid. Det känns roligt att kunna gå upp i arbetstid nu när mitt sjukdomsförlopp är relativt stabilt.

Att jobba halvtid ger mig förutsättningarna att med ro besöka vården, idag för att lämna fastande blodprov. Vi var en skara människor som hade samlats utanför provtagnings-enheten strax innan öppning klockan åtta. Jag var ingen hök som kastade mig på nummerlapparna, men fick ändå vänta relativt kort tid. Efter provtagningen unnade jag mig frukost på ett favoritcafé, något som jag hade sett fram emot sedan jag fick veta att jag skulle behöva gå hemifrån med tom magen. Jag satt vid ett fönsterbord och mumsade god smörgås, drack kaffe och njöt av morgonsol i ansiktet. En bra start på dagen och på veckan!

Frukost på ett favoritcafé.


Mars i min Bullet Journal

Mars månad i min bullet journal välkomnas med de första raderna ur Lalehs låt Vårens första dag. På sidan intill finns framsidan för mars som i min journal går i tema rosa och grått med två våriga washitejper som enda dekor.


Första sidorna för mars i min bullet journal.

Månadsöversikten i form av en stor kalender får ta plats på ett helt uppslag. Vanligtvis har jag på detta uppslag även att-göra-listan och plats för notiser, men denna månad har dessa två delar fått flytta till nästkommande sida.

Månadsöversikt för mars månad.

På samma sida som att-göra-listan och noteringar finns min habit tracker - med fem vanor jag vill ha koll på och uppmuntra mig själv till att lägga tid på. På sidan intill ser ni min mood tracker i form av en tulpanodling, som vid månadens slut kommer att blomma i rosa, gult och/eller rött.

Att-göra-lista, notiser, habit tracker samt mood tracker för månaden.

Sista uppslaget för nu är sidan En rad om dagen, denna månad utökad till två sidor - med dubbelt så mycket plats att skriva en anteckning om dagen.

En rad om dagen i mars.

Hoppas att innehållet i min bullet journal kan inspirera! Om du också har en bullet journal (eller liknande) får du gärna länka till denna i en kommentar.


Februaribesök på Västkusten

I fredags tuffade vi med bilen ner till Västkusten för att hälsa på min familj. Vädret var strålande, om än liten blåsigt, och vi tog fikapaus på en rastplats intill stora vägen. Vid middagstid parkerade vi i mammas bostadsområde och blev omkramade av lillens mormor. Som alltid blev vi i bjudna på god middag - och efterrätt!

Fikapaus längs vägen samt fredagsefterrätt hos min mamma.

På lördagen hade vi en lugn förmiddag hemma hos mamma där vi åt god frukost, fikade samt gungade på närliggande lekplats. Under eftermiddagen besökte vi min syster i hennes nya lägenhet - det var så fint att få komma på besök! Jag, R och lillprinsen åkte sedan ut till ön för att hälsa på lillens morfar. Vi åt middag och kollade Melodifestivalen. På söndagen vaknade vi upp till en solig morgon i skärgården. Under dagen gick vi återigen till en lekplats för att lillen skulle få roa sig. Därefter kom det snöblandade regnet som fick oss att hålla oss inomhus.

Idag rullade bilen åter, denna gång hem till Stockholm. Med i bilen hade vi en sjuk lillprins samt barnmöbler från förr. Resan gick bra, trots sjukdom och sällskap av det snöblandade regnet.


Mood tracker för januari i min Bullet Journal

Vid månadens slut ser min bullet journal alltid annorlunda ut jämfört med de bilder som ni får ta del av. Journalen har ju använts och tjänat sitt syfte! I januari hade jag en mood tracker i form av en cirkel att dekorera allteftersom, med blommor och blad utifrån temat och i en färg representativ för en viss känsla. Så här blev resultatet! Ursprunglig version (ej ifylld mood tracker) kan du se här.

Mood tracker för januari i min bullet journal.

Jag gillade att fylla i en mood tracker av detta slag och kommer framöver att ha denna design som inspiration för kommande uppslag. Att inspireras av sig själv (och andra!) är givande i den kreativa processen.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-02-14.



Dagar som sjukskriven

Den senaste månaden har jag jobbat två timmar per vardag, resterande arbetstid sjukskriven. Från nästa vecka jobbar jag halvtid. Dagar då jobbet inte är det primära har jag tid för återhämtning och vårdrelaterade göromål, så som att lämna blodprov, ha kontakt med vården eller besöka apoteket. Nuvarande medicinering ger positiv effekt, så just nu mår jag bra. Symptomen på min reumatiska sjukdom är knappa och brukar avta innan lunch. Det är en klar förbättring jämfört med i höstas!

Fika på café gör mig glad.

När jag nu mår bra är vardagen inte lika tålamodsprövande och begränsande. Jag passar på att göra sånt som jag tycker om, som att vara kreativ, fika och pyssla här hemma. Dagligen försöker jag bibehålla min rörlighet i form av promenad, sjukgymnastik och viss träning på gym eller en stund på yogamattan. Jag uppskattar min sjukskriven samtidigt som jag ser fram emot att framåt våren jobba heltid igen.


Handgjort födelsedagskort med ett läckert dekorationsark i fokus

Mitt intresse för kortmakeri har funnits med sedan tonåren. De senaste åren har just denna kreativa syssla ägnats allt mindre tid åt. Jag gör annat kreativt, exempelvis bullet journaling. Här i veckan blev det dock ett födelsedagskort gjort då jag fann inspiration i ett dekorationsark från min gedigna samling av hobbymaterial.

Handgjort födelsedagskort med ett läckert dekorationsark i fokus.

För fler bilder, kika in mitt kortmakeri.

Tidsinställt inlägget, skrivet den 2022-02-09.


Rävkläder till lillen

Rävkläder till lillen.

Som tidigare nämnt är jag lite så där väldigt förtjust i rävar. Det har smittat av sig till lillen som skiner upp så fort han ser en räv av något slag. Här hemma har vi nu en rävryggsäck, bilder på rävar, rävgosedjur och kläder med rävmotiv. Uppsättningen kläder som ni kan se i detta inlägg fyndade jag till nedsatt pris - jag är så nöjd!

Tjocktröja "Woodland Friends" från H&M.

Jag tycker kläderna är så pass fina att det (än så länge) inte får has på förskolan. Tänk om de fina rävbyxorna skulle bli förstörda eller om den fina tjocktröjan skulle få en fläck som inte går bort... Till dess att kläderna blivit vardag får lillen ha dem på lediga dagar, då jag vill att han ska vara extra fin. Under våren, när kläderna inte längre känns lika speciella och passar lillen bättre i storlek (nu är de lite för stora) kommer de säkert att bäras även på förskolan. Det är ju helt okej att han är söt även där.

Grön farfarströja (body), vit ribbad body, mjukisbyxor med räv på rumpan och strumpor med rävmotiv från Newbie, KappAhl.


En första februarivecka i min Bullet Journal

Planerar februari i min bullet journal.

Behovet av planering och mental överblick av kommande vecka resulterade i att första veckan i februari fick en hel sida i min bullet journal. Jag var i behov av att strukturera upp dag för dag i relation till veckan som stundade. Att veckan sedan inte blev alls som tänkt är en annan sak.

En första februarivecka i min bullet journal.

Jag uppskattar så att ha min bullet journal! Den möjliggör inte bara kreativitet och planering, den reducerar också stress och hjälper en dimmig hjärna att få kontroll.

Hur planerar du? Dag för dag, vecka för vecka, en månad i taget eller på annat sätt?

Tidsinställt inlägget, skrivet den 2022-02-03.


Den nya vardagen

Under januari månad har R avslutat sin föräldraledighet och börjat jobba igen, lillprinsen har skolats in på förskola och jag har på deltid återgått till arbete efter sex veckors sjukskrivning på heltid. Den nya vardagen upplever jag som omtumlande på många sätt och jag mår just nu mindre bra. Jag känner mig stressad och ledsen, har svårt att sätta ord på varför jag känner som jag gör, är trött och delvis orolig för min kropp som påvisar biverkningar av min medicin.

Det är vanligt att känna sig matt när stora förändringar i livet sker, men jag vill tro att det är något ytterligare när dessa förändringar sker mitt i en pandemi. Jag blev gravid innan pandemin gjorde sig till känna och hade då förväntningar på hur tiden som gravid och nybliven mamma skulle bli. Med pandemins framfart under våren 2020 fick vi alla ställa om, så även jag som delvis jobbade hemma likt många andra. Jag gick på föräldraledighet i slutet av sommaren samma år och var fram tills i september 2021 föräldraledig mitt i en pandemi. Det var också en särskild upplevelse; på många sätt annorlunda från vad jag hade väntat mig, samtidigt som jag upplevde att jag fick allt det där som jag önskade fylla min föräldraledighet med.

När jag kom åter till arbetet efter ett år hemma med liten var det till en vardag med fortsatt smittspridning och pågående pandemi. Det kändes okej, det var ju vardagen jag lämnade innan bebis kom. Vad jag dock inte väntade mig var att bli sjuk och delvis sjukskriven... Den nya vardagen som jag nu befinner mig i är ny på många sätt och jag funderar över vilket sammanhang jag egentligen kommer tillbaka till. Vi kanske alla känner oss isolerade när pandemin fortsatt har oss i sitt grepp, men jag som har varit hemma och delvis utanför allt det här kan inte låta bli att fråga mig själv var jag egentligen har mitt nya sammanhang. De olika sammanhangen som nu är min nya vardag flyter ihop och jag har svårt att se diskripansen (skillnaden) mellan de olika delarna.

Någon som kan känna igen sig?


RSS 2.0