En bekymmerlös tillvaro

24 - feb
Tillvaron är fin och jag känner mig så lycklig. Livet är bekymmerlöst. R och jag har det bra tillsammans och det var länge sedan vi var avståndstagande gentemot varandra. Att ha min lillasyster L boende hos oss fungerar bra och hon sprider mycket glädje i vardagen. Min praktikplats är den bästa! Mina handledare är förstående, förtroende-givande och uppvisar en positiv attityd. Dessutom bemöter kollegorna alltid mig med ett leende. Jag känner mig väldigt trygg i min nya tillvaro och det betyder så himla mycket! På bussen hem kan jag inte låta bli att le och jag har en känsla inombords som bara gör gott. Där finns framtidshopp, glädje och nyfikenhet inför den kommande tiden. Samtidigt är det sällan jag lever i nuet så mycket som jag gör nu. Det är en fantastisk känsla!



Ett ljusrosa minne

20 - feb
Jag minns att jag satt på ett café i Haga och skrev anteckningar. I flera timmar satt jag där, bara för att komma på mig själv med att må väldigt bra. Det var i fjol, i maj. Den vistelsen i Göteborg var absolut en av de bästa. Jag hoppas på fler - snart.


Vårdag i Haga, maj 2015


Nuddar stadig mark med tåspetsarna

18 - feb
Äntligen börjar jag landa! Äntligen kan jag nudda stadig mark med tåspetsarna.
 
Den snurrande världen som jag har upplevt de senaste fyra veckorna börjar äntligen få konturer att följa. Världen snurrar kanske fortfarande, den är i vilket fall omtumlande, men jag har funnit en rytm som jag någorlunda kan hänga med i. Det ger lugn inombords - något som är mycket efterlängtat. Snart finner jag nog min plats också i professionella sammanhang.


Syr på min myndighetsrock

Jag trivs väldigt bra på min verksamhetsförlagda utbildning, men är totalt utmattad när jag kommer hem. Efter tre veckor ute på praktik har jag fått klart för mig att jag måste inta en mer objektiv roll, en myndighetsroll, i mötet med klienter. Som det är nu engagerar jag mig känslomässigt i alla relationer, men jag inser att jag inte kommer palla att jobba inom socialt arbete om jag fortsätter på samma sätt.

Under praktikperioden måste jag hitta min professionella roll och jag har redan börjat sy på min "myndighetsrock". Det är en spännande process och jag ser fram emot att känna mig trygg i osäkerheten.


En godkänd utredning

8 - feb
Sista tentan på föregående termin var att skriva en fiktiv utredning. Det var en utmaning och en rolig sådan. Jag kämpade febrilt med att få ihop allt och det dokumentet som jag slutligen lämnad in kände jag mig stolt över. Idag finns resultatet att se på nätet. Jag vågar inte kolla då flera i klassen har fått underkänt. Jag vill inte vara en av dem som får F - inte igen. Tanken på att behöva skriva ytterligare en utredning om ett ämne som jag inte kan känns överväldigande. Jag är rädd för att hela jag ska sparka bakut om det visar sig att jag inte har blivit godkänd. Jag vill inte veta, men jag antar att jag måste kolla (ifall jag behöver lägga tid på att skriva omtenta i form av en ny utredning).

Jag blev godkänd.


Fettisdagen

De senaste två veckorna har jag tagit väl hand om mig själv; sovit gott, skrattat mycket och ätit vad som behagar mig. Det har blivit mycket godsaker, men man ska ju njuta av livet - nu mer än någonsin. Min nya vardag ute på en praktikplats inom socialt arbete är på många sätt utmanande, spännande och samtidigt lagom påfrestande. Jag kommer alltmer in i verksamheten och känslan inombords säger mig att jag kan komma att passa in där. Jag får gång på gång bekräftat att jag har med mig användbara verktyg från min utbildning samt att arbetet kan vara något jag kommer att trivas med.


Semla till kvällsfikat.

Fettisdagen till ära bjöd enhetschefen på hembakade semlor. Det blir min andra och godaste för i år! Den tredje njöt jag av till kvällsfikat; köpt bröd men i övrigt egenkomponerad. Självklart serverades semlan i en djup skål med varm mjölk i botten.

Hur serveras den perfekt semlan enligt dig?
Hur många semlor har du ätit hittills i år?


Omtumlande

2 - feb
Jag känner mig ständigt trött och nattens drömmar är många. Min nya vardag är omtumlande, men jag trivs. Får jag bara ordning på mig själv, mina tankar, mina uttalande och mina handlingar kan de kommande veckorna bli mycket bra. Det hade varit fint om jag kunde finna ännu ett sammanhang att trivas bra i.



RSS 2.0