Utan att känna stress eller press på att prestera

Nedan följer någon form av fortsättning på mitt senaste inlägg (som du kan läsa här)...

17 - jan
Kvällar efter jobbet då jag är hemma utan att känna stress eller press på att prestera, de kvällarna är uppskattade. När jag låter kvällen passera och samtidigt kan känna mig stolt och nöjd över det som har blivit gjort. Resultatet behöver inte vara stort. Tid under en filt i soffan kan ibland vara välbehövligt och ska därför inte underskattas. Jag behöver lära mig att känna mig stolt över mig själv och min dag och då ska jag inte mäta denna känsla utifrån prestation. Det är okej att bara vara, andas och finnas till. Det är också att leva, och det kan innebära "ett bra liv", vad det nu är som betecknar ett sånt. Lycka är ju en högst subjektiv känsla, egentligen.


Reflektioner om livet i sällskap av en vän

Vacker tapet på ett mysigt café på Södermalm i Stockholm.

Jag möter upp en vän och njuter av en kopp kaffe i hennes sällskap. Vi sitter på ett café och pratar livet med fokus med prestation och värderingar. Hon bidrar med uppskattade perspektiv och får mig att börja tänka i andra banor. Hur kommer det sig att jag är så rädd för att göra fel? Varför jämför jag mig själv med andra? Varifrån kommer min tro på att någon i vardagen ska idiotförklara mig? Varför söker jag ständigt bekräftelse på att det jag gör är tillräckligt? Är resultat det samma som att ett arbete har blivit gjort? ... Idag kan jag inte svara på dessa frågor, men kanske kommer insikten till mig senare. En annan dag i livet.


2017 - vilket år! (juli - december)

År 2017 - vilket år! Som ni kunde läsa igår var mitt år 2017 ett år fyllt av förälskelse, framgång, nya vänskapsband, utmaningar, kärlek, livsglädje och meningsfullhet. Första delen av årsresumén kan du läsa här. Nedan följer fortsättningen på årsresumén för mitt år 2017...

Efter en tillbakablick i arkivet ser det ut som att juli månad mest bjöd på mysiga stunder med familj och vänner - samt mycket gott att äta. Jag bakade bland annat tre sorters efterrätter till en trettioårsfest.


Juli - hembakat och tid med nära och kära.

Fantastiska augusti - en månad att minnas och glädjas åt under många år framöver. Inte bara upplevde jag en lyckad resa till Frankrikes huvudstad Paris med middag i Eiffeltornet. Den 10 augusti, på vår årsdag, gick dessutom min älskade R ner på knä och friade till mig - och jag sa "ja"! Under augusti månad vill jag även tro att jag gjorde några av de finaste handgjorda korten i min "samling", se här.


Augusti - Parisresa, förlovning och stolthet i kortmakeriet.

September innebar åter till vardagen. Jag kände mig lycklig, tillfreds och smått nyförälskad. Jag minns att jag försökte hitta den där närvaron och förmågan att leva i nuet, men under oktober månad kände jag mig många gånger distanserad från känslor och personliga reflektioner. Rollen om socialsekreterare krävde mycket av mig och konsekvenserna av intensivt arbete färgade av sig på mitt privatliv. Helgen hemma på Västkusten gjorde gott även på längre sikt, läs gärna om det uppskattade cafébesöket samt en reflektion om staden som jag flyttat från.

Under november månad hade jag mindre energi och försökte främst ta mig fram i vardagen. Den första december tycktes livet kännas lättare och jag delgav er en reflektion om en annan dag. Därefter delade jag med mig av julbak och -stök för att avsluta året med nyfunna erfarenheter av hur det är att bli vuxen och fira jul utan föräldrar för första gången, här kan du läsa mer.



December - julgodis och värme en jul mitt i livet.

Visst är det roligt att minnas tillbaka, i synnerhet när årets minnen värmer lite extra. ♥ År 2017 har avslutats och när jag blickar bakåt känner jag en enorm glädje och tacksamhet för allt det som livet ger.

Tack för att du tog dig tiden att minnas tillbaka tillsammans med mig. Lämna gärna några ord, det gör mig alltid glad.

Tidsinställt inlägg, skrivet 2018-01-06.


2017 - vilket år! (januari - juni)

Att skriva en årsresumé i dessa dagar, då år 2017 har blivit till år 2018, hör kanske till. Om inte annat vill jag gärna dela med mig av ett år som har genererat stor lycka och framgång.

År 2017- vilket år! Det fylldes med så mycket förälskelse, framgång, nya vänskapsband, utmaningar, kärlek, livsglädje och meningsfullhet. Ni som har varit med under året kanske vet vad jag pratar om. För er trogna läsare, för er som nyligen kikat in och för de som med mig varit med på resan i praktiken och vill minnas tillbaka - här kommer första delen av årsresumén för år 2017...

Januari inleddes på samma sätt som år 2016 avslutades; med c-uppsatsskrivande. Jag och min uppsatspartner slet som djur och ville inget hellre än att bli godkända, gärna lite mer än så. Efter att examensarbetet hade lämnats in blev jag gladeligen medveten om att det finns ett liv också efter examensarbetet. Någon vecka senare kom beskedet om att terminens nedlagda arbete hade resulterat i en godkänd uppsats och en erhållen kandidatexamen.

Februari bjöd på en uppskattad helg hemma på Västkusten och jag fick tid att umgås med familjen som inte hade besökts sedan sommaren. Studievanorna sattes åter på prov när jag återgick till kurslitteratur och sista kurserna på utbildningen.

När mars påbörjades kände jag en efterlängtad ro inombords och jag hade förmågan att attraheras av nuet. Mars var en fin månad, trots (eller kanske just därför) att det bara var vardag.

April - påskinspirerat födelsedagsfirande och handgjorda inbjudningskort.

April kom och gick. Vi hade min mamma på besök och firade syster som fyllde år. I slutet av månaden skickade jag ut handgjorda inbjudningar till min examensfest.

Ljuva maj kom med realism och kämparanda. Vid min sida hade jag min älskade R. Han gav stöd och uppmuntran under terminens sista veckor när jag körde sista rycket inför examen.

Och så stod juni för dörren och jag tog emot applåder i Aula Svea och gratulerades för min prestation och socionomexamen - framgång och lycka, här kan du läsa mer. Jag firade i Stockholm med vänner och familj samt åkte första helgen i juni till Göteborg för att fira min avslutade utbildning tillsammans med mina nära, läs mer här. Veckan efter började jag arbeta heltid inom det praktiska sociala arbetet - äntligen! Det var början på ett yrkesliv.

Juni - examensfirande och början på ett yrkesliv.

Och resten av mitt år 2017 får du ta del av imorgon...


Årsskifte i all hast

År 2017 avslutades i all hast och nu är år 2018 redan här. Jag är inte riktigt redo. Fjolåret var så fint och jag vill inte gärna lämna det bakom mig. Att leva kvar i framgång och förälskelse lockar - det var fint! Jag vill stanna upp, andas luften som är lätt och känna hjärtat slå stadigt av lycka. Den känslan var vanlig under året som nu har passerat. Och så ett nytt år... Man bör ta nya tag, men just nu är jag mindre förmögen att släppa taget om det året som har gått.


RSS 2.0