Grönt skapar hemtrevnad

Jag har länge velat ha någon form av murgröna i vårt hem, det skapar en sådan härlig känsla av hemtrevnad. Efter ett besök på Blomsterlandet har Lyktrankan, en grön växt med små hjärtformade blad, skapat en uppskattad känsla på hyllan ovanför mitt skrivbord. Den har tagit sig bra och visar nu stolt upp sina hjärtprydda rankor. Dessutom himla lättskött! Bredvid växten står tavelramen som inspirerar till skrivande. Kreativiteten känns efter inköpen än mer närvarande i vårt hem!

Grönt skapar hemtrevnad.


Midsommartårtan 2018

Med årens lopp har det blivit lite av en tradition att avnjuta min flädercheesecake med färska jordgubbar som avslutning på midsommarmiddagen. Också i år gjorde jag efterrätten som till min glädje uppskattades av sällskapet som vi i år firade midsommar-afton tillsammans med. Nedan ser ni resultatet av årets midsommartårta.

Fjolårets midsommartårta kan ni se här.




Midsommartårtan 2018


För att jag ska fungera

Med en vardag som tar mycket kraft och utmanar sinnet är vila oerhört viktigt för att jag ska fungera. Det kan låta dramatiskt, men saken är den att min kraft tar slut. Jag tar slut. På vardagskvällarna har jag inte ork och lust till mycket, men jag trivs just nu ganska bra med liggande läge i soffan. Huvudet behöver inte arbeta intensivt just då och jag avgränsar mig gärna från vardagen som snurrar. Det är jobbet som är intensivt, givande och utmanande.

Denna lördag tog jag en kortare promenad till centrum, därefter tillbringade jag eftermiddagen på balkongen. Det var lagom så. Vila och återhämtning måste prioriteras, annars fungerar inte jag. Ändå känns det som att jag måste försvara mina lugna dagar.

Lördagseftermiddag på balkongen.


En helgdag som inte kräver så mycket

När söndagen kommer känner jag ett starkt behov av att komma utanför fyra väggar, göra något med dagen som inte tar alltför mycket kraft. Det blir en cykeltur ner till friluftsområdet. Vi tar årets första dopp i en solvarm sjö. Vi mumsar på hembakat fikabröd och dricker gurkvatten. Vi ligger bredvid varandra på en torr gräsmatta och underhåller oss på varsitt håll. Senare på eftermiddagen cyklar vi hem, duschar kallt och packar upp väskorna efter dagens äventyr. Jag bosätter mig på balkongen bland kuddar och grönskande planteringar. Jag läser ut en bok och njuter av att lyckas med något så simpelt. Njuter av en helgdag som inte kräver så mycket, som ger ro och gör andningen lugnare.


En ledig dag mitt i veckan

6 - juni
Att ha fått en ledig dag mitt i veckan var välbehövligt. Det känns som söndag, men endast två dagar återstår av denna arbetsvecka. Skönt, jobbet gör mig stressad. Jag har mycket att göra, men accepterar att allt inte hinns med. Det som känns jobbigt med arbetet är att klienter agerar och uttrycker sig i affekt, vilket smittar av sig och får mig att känna mer än vanligt. Det gör mig trött. Vana, jag behöver bara bli mer van vid jobbet och lära mig vad som är att beteckna som tillräckligt, skäligt, good enough. För jag gör ett bra jobb, det vet jag att jag gör.


Balkonghäng


Blomstergrupp på balkongen.

Med grannar som enligt min mening tar aningen för mycket plats (hög musik, högljudda samtal, hund som skäller, katt som besöker vår balkong...) kändes det viktigt att skapa mig plats - att faktiskt ta plats - på vår balkong. Efter besök på Blomsterlandet kom jag hem med blommor som blev till en blomstergrupp samt plantering av kryddväxter och jordgubbsodling. I och med detta har jag gett mig själv anledning att gå ut på balkongen minst en gång per dag. Dessutom kanske grannarna uppmärksammar att vi är fler som bor i huset. Än är det för tidigt att påtala ett förändrat beteende hos grannarna, men för egen del känner jag mig mer välkommen att vistas på vår egen balkong. Visst ser det ganska mysigt ut!

Balkonghäng.


RSS 2.0