Washitejp från San Francisco

Under Drömresan till USA köpte jag främst hobbymaterial till mitt skapande. Jag är inte mycket för att köpa kläder, skor och väskor på hemmaplan, så varför skulle detta locka utomlands... Nej, pyssel är mer vad min blick söker och det är med glädje som jag från resan fick med mig hem fina dekorationer och pennor.

Washitejpen som ni kan se nedan köpte jag i en japansk butik i centrala San Francisco, CA. Jag har sett fram emot att använda denna dekorationstejp till månadsuppslaget som går i ljusrosa - juli månad i min Bullet Journal. Jag blev faktiskt nöjd, det blev som jag hade tänkt mig. Fler bilder på månadens sidor kommer inom kort.



Med washitejp från San Francisco, Kalifornien (CA).

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2020-06-29.


Njuter av en första semesterdag

Sittandes på balkongen njuter jag av en första semesterdag. Här har jag under förmiddagen pysslat med min BuJo. Inför dagens fikastund bakades det aprikosrutor som tillsammans med islatte har avnjutits i soffmöbeln på balkongen. Underhållning har jag i form av en skönlitterär bok. Det är uppskattat att kunna ta mig tiden till sånt jag tycker om. Och bebis i magen sparkar dagligen. ♥

Hembakade aprikosrutor och islatte på balkongen.


Kvällsfotografering med Yasmine

Framför Yasmines kamera känner jag mig vacker. Det har jag fått uppleva även en tredje gång då vi ikväll hade fotografering med henne. Denna gång var jag klädd i en ljusblå klänning och mina nya converse. I fokus var min växande mage. Några bilder vill jag tro också vittnar om kärleken mellan mig och R. Han är så himla fin. Vi fick under fotograferingen se några skymtar av resultatet. Vi är förväntansfulla inför att få ta del av bildserien!

Nedan kan ni se en av bilderna från provfotograferingen vi hade i fjol inför vårt bröllop. Som ni kan se är Yasmine fantastiskt duktig som fotograf!

Fotografering med Yasmine i juni 2019.


Glass från Bullandö

Vid ett av mammas tidigare besök i Stockholm var vi vid Stavsnäs färjeläge, Värmdö kommun, och mumsade på extra god glass av märket Bullandö. Sedan dess har sökandet efter att återuppleva denna goda smakupplevelse varit ett omtalat ämne i samband med hennes efterföljande besök. I helgen fick vi äntligen äta glassen igen!

Bullandö Glassfabrik.

Vi tog bilen ut till Bullandö Marina där pampiga båtar trängdes i småbåtshamnen, glada besökare njöt av solen och glassen från Bullandö Glassfabrik gladde mamma lite extra. Deras glass är god och värd att smaka! Favoritsmaken för min del vid dagens besök var kombinationen av banan, pecan och brynt smör. Mums!

Glass från Bullandö.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2020-06-20.



Ett uppslag för sommarminnen

Jag jobbar min sista vecka innan semestern och längtar så efter ledighet. Det behövs, jag har inte riktigt den mentala orken som jag önskar. Inte heller kroppen är som den brukar, vilket beror på den växande magen. Tur att sommaren är här, det gör det lättare att orka med dagarna och bidrar till extra fina stunder att se fram emot. Och att se tillbaka på. För att hedra sommaren finns det nu ett uppslag i min BuJo tillägnat just minnen från dessa varma månader.


Ett uppslag för sommarminnen.

Design i all sin enkelhet som jag har för avsikt att fylla med många guldkorn framöver. Redan nu finns några guldkorn noterade, exempelvis äta vattenmelon på balkongen.


Ett av guldkornen som antecknats på uppslaget.


Årets midsommartårta

Midsommartårtan som bakades även i år har blivit en uppskattad favorit! Det är med glädje som jag år efter år gör Flädercheesecaken med färska jordgubbar. Den är verkligen sommar för mig och passar bra efter en middag innehållandes salt sill, grillat och/eller tung midsommarmat! I år såg efterrätten ut enligt nedan.


Årets midsommartårta.

Hur vill du ha dina jordgubbar på midsommar?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2020-06-20.


Midsommar med familjen

Hoppas att du har haft en riktigt trevlig midsommar!

Trevlig midsommar!

Vår midsommar blev så oerhört fin och tiden med familjen har varit uppskattad. Sedan i torsdags kväll har vi besök av mamma med sambo. Tillsammans med dem och R's pappa med fru åt vi på midsommarafton sillunch på en picknickfilt under ett träd på gräsmattan i en trivsam park. Värmen var så behaglig och uppskattad då vi kunde sitta i skuggan. På kvällen anslöt min syster då vi åt grillat och efterföljande midsommar-tårta samt spelade trädgårdsspel hemma hos R's familj. Vi satt ute på deras altan till midnatt och njöt av en riktigt fin sommardag och -kväll. Årets midsommar med familjen blev helt klart lite extra fin och minnesvärd. ♥

Sillunch och jordgubbar på en picknickfilt.


Uppslag om Arizona i min Dotted Journal

Det gläder mig att några av er läsare är fortsatt intresserade av och nyfikna på att få ta del av fler uppslag från min dotted journal tillägnad Drömresan till USA. Tack för att ni visar er uppskattning.

Under en del av resan med husbil åkte vi genom ökenlandskapet i Arizona. Resan gick genom sydvästra öknen från San Diego i Kalifornien till Arizonas huvudstad Phoneix. Längs med vägen blev våra utrop om kaktusar allt högre och mer entusiastiska. Vi åkte verkligen genom "Kaktusland", vilket också inspirerade sidan som ni kan se nedan. Vi åkte vidare norr ut via Prescott, Sedona, Flagstaff och Williams, vilket finns som underrubrik till uppslaget. Ni kan också se markerade datum för när vi befann oss i delstaten. Efter den inledande introduktionen till delresan följer dagboksanteckningar.

Delresa med husbil genom delstaten Arizona, USA.

En av huvuddestinationerna under resan genom Arizona var nationalparken Grand Canyon, ett resmål som fick särskild uppmärksamhet med tillhörande rubrik. På sidan ser ni också en avbockad punkt på min Bucket List.

Uppslag i journalen tillägnat vistelsen i Grand Canyon, Arizona.


Blåblommiga converse

Sedan tonåren har jag med stolthet burit olika par converse. Det tråkiga är att de slits så snabbt, så även mitt senaste par... De var svarta och klassiska. Inför mitt nyinköp blev jag nyfiken på annan design och fann med glädje dessa blåblommiga converse på Zalando. Jag är mycket nöjd!

Mina nya blåblommiga converse.


Anteckning 13 juni

13 - juni
Lördagsmorgon. Jag vaknar tidigt. Efter en dusch som resulterar i nyrakade ben öppnar jag med glädje dörren till balkongen för att där njuta av frukost i godan ro. Jag bjuds på solsken och fågelkvitter i kombination mer en lätt sommarbris. Just nu är livet lite extra fint. Idag väntas studentfirande för R's kusin. Firandet har jag sett fram emot sedan några veckor tillbaka. Jag är förväntansfull inför att bära min nya klänning samt går med förhoppning om att lyckas locka mitt hår. Det bästa med dagen är dock att jag får ha R vid min sida. ♥

Smygtitt på dagens klänning som jag fick i födelsedagspresent av R's familj.


Resedagbok om Drömresan till USA 2019

Drömresan till USA 2019 var på många sätt fantastisk och resulterade i många fina minnen som vi har burit med oss hem. Det är med glädje jag bläddrar genom min Dotted Journal som fungerade som samlingsplats för förberedelser inför resan, dagboks-anteckningar under resan och diverse summeringar skrivna efter resan. Ni läsare har fått ta del av delar av vår resa i form av diverse blogginlägg från respektive dag. Även andra sidor från min journal har ni fått ta del av - vill ni se mer?

Resedagbok i kortversion i form av översikt av blogginlägg om resan.

Resedagbok om Drömresan till USA 2019
Dag 1: Ankomst Los Angeles, Walk of Fame och IHOP
Dag 2: Beverly Hills och vidare...
Dag 2: ... till Santa Monica Beach
Dag 3: Hollywood Hills, hämta husbil och Huntington Beach
Dag 4: Från Huntington Beach via La Jolla till San Diego
Dag 5: USS Midway Museum och San Diego Zoo
Dag 6: Genom sydvästra Arizonas ökenlandskap
Dag 7: Norrut från Phoenix längs vägen till Jerome...
Dag 7: ... lunchstopp i Sedona och shopping på Walmart
Dag 8: Heldag i Grand Canyon
Dag 9: Route 66, Seligman och Las Vegas
Dag 10: Från Las Vegas, via Pahrump genom Death Valley
Dag 11: Spökstaden Bodie
Dag 12: Yosemite National Park
Dag 13: Monterey och Sea Otters
Dag 14: Avslutad husbilssemester och välkomna till San Francisco...
Dag 14: ... med kvällstur till Alcatraz
Dag 15: Andra dagen i San Francisco
Dag 16: På cykel över Golden Gate-bron
Dag 17: Från San Francisco till Hawaii Big Island
Dag 18: Första dagen på Hawaii Big Island
Dag 19: Kaloko-Honokōhau National Historical Park...
Dag 19: ... och The Island Breeze Lūʻau
Dag 20: Shaved ice och solnedgång på Hapuna Beach
Dag 21: Hawaii Volcanoes National Park
Dag 22: Avresa från ett soligt Hawaii
Dag 22-24: Hemresan till Sverige


Hämtpizza i gröngräset

Tack för era fina kommentarer till mitt senaste inlägg. ♥

De senaste sex veckorna har jag sovit dåligt. Jag drömmer mer märkligt än vanligt, vaknar stressad och med tankar på jobb samt behöver ändra sovställning regelbundet utifrån vad som känns bekvämt med tanke på magen eller gå upp på toaletten mitt i natten. Tröttheten börjar ta ut sin rätt...

I ett sätt att försöka bryta mönstret och nuvarande vardag gick jag igår från jobbet en timme tidigare. Jag satt en stund på balkongen, lyssnade på ett av fjolårets sommarprat och färglade i en målarbok. När R kom hem tog vi bilen förbi pizzerian för vidare färd till ett friluftsområde där vi satte oss i gröngräset med varsin kartong. Det var mysigt; att vara med R samt att göra något annat än det som vanligtvis hör vardagen till. I natt har jag dessutom sovit aningen bättre.

Hämtpizza i gröngräset.


Att leva med dig gör mig lycklig

Rosenbukett från R som nu har torkat.

6 - juni
Att vara gift med dig får mig att känna sådan tacksamhet. Sedan du kom in i mitt liv för över tolv år sedan har du bidragit med stor glädje. Vi har roligt tillsammans och du gör mig lycklig, varje dag. I dessa dagar visar du omsorg och kärlek också för bebis i magen. Du kallar mig kärleksfullt tjock, pussar på magen och gör bebis lugn när du lägger din hand på min mage. ♥ Att leva med dig gör mig lycklig. Vi har snart varit gifta i ett år och livet har bara blivit bättre och mer innehållsrikt sedan dess. Jag älskar dig.


Grönt grattiskort och somrig födelsedagsmiddag

Till R's lillasyster gjorde jag ett grönt grattiskort som matchade presenten hon fick från oss. Hon visade sin glädje och uppskattning under gårdagskvällen då vi var på somrig födelsedagsmiddag hemma hos R's familj. Vi satt i uterummet där vi bjöds på grillat till middag och somrig cheesecake. Tid med familjen betyder så mycket, jag ser fram emot att också kunna hälsa på hos alternativt få besök av min egen familj från Göteborg.

Grönt grattiskort.


Syrenblom och tankar på jobb

Doften av syrenblom och värmande sommarsol. Det är en härlig tid vi går till mötes, fina juni månad. De senaste fem veckorna på jobbet har dock varit lite väl intensiva och krävande, vilket gjort det svårt för mig att släppa tanken på jobbet på fritiden. Som bekant jobbar jag delvis hemma, vilket också påverkar min förmåga att hålla distans till arbetet. Följden har blivit att jag sover dåligt, har drömmar med mycket oro och inte riktigt orkar mentalt.

Dagen innan nationaldagen arbetar jag halvdag och till min glädjande förvåning lyckas jag lämna tanken på arbetet på just arbetet. Det känns skönt att kunna släppa taget och jag ser fram emot att kunna njuta av helg och (mental) ledig tid.

Önskar er en fin helg!

Syrenblom. Bild från arktivet, maj 2019.


RSS 2.0