Film - Festival

Lina hänger på sina kompisar på festival, fast hennes föräldrar inte tillåter det. Det är lerigt, mycket folk, bra musik och mycket fylla. Eftersom Lina är minderårig, får hon inte köpa alkohol. När hon står utanför stängslet och väntar möter hon en kille. Så håller det på - folket i gruppen som anlände tillsammans splittras ständigt och allting slutar oanat. En mycket fin film om att ljuga, svika, älska och lita på sig själv. Man måste vara försiktig, men får heller inte vara rädd för att pröva sig fram.

Mycket fin. Filmtips! ;)

Muffins!

Jättemys hos Amanda! <3
När jag kom dit fick jag mat.
Efter det bakade vi muffins! >.<


Två sorter; Äpple/Kanel och Jordgubbar

Efter baket såg vi på den svenska filmen 'Festival'. (Se recension.)
Mycket mysig kväll. <3

Nu... Tänker kolla Bdb, Sims kanske?... eller fixa bilderna till imon? Hm...

Puss

De hänger i Nordstan


När Västtrafik spelade in hållplatsernas namn, blev det fel. Många Göteborgare blev upprörda över detta och Västtrafik var tvungna att åtgärda felet snabbt.

Har varit inne och 'hängt i Nordstan' med folk; Victoria, Jasmine, Niklas och massa fler. Känner bara de nämnda, men man lär känna fler och fler efter hand. Översocial som jag är, så har jag inga problem med att prata. xD Jag tycker det är riktigt kul att träffa dem. Jag klassar inte in människor i olika fack, men för att folk ska förstå vilken stil de har.... Är det okej att jag använder ordet 'emo' som förklaring? De klär sig i svart och färgglada kläder. De sminkar sig svart runt ögonen och har jättefina väskor. >.<  De klassas absolut inte som fjortisar. (Ja, det är en klass för sig.) De underbara med dem är att de är så allmänt sociala mot alla. Jag känner mig verkligen välkommen att vara med dem. Jag har inte samma stil som dem, men det känns som att de tycker om mig väldigt mycket ändå. De är underbara på alla sätt! Visst, många kanske ser dem som hemska och läskiga, men det är absolut inte sanningen. Visst finns det säkert personer som är lite otrevliga, men det är ju inte bara "emosar", som ibland inte kan uppföra sig.
Nu är jag grymt trött och väldigt mätt. Korvstroganoff med ris till middag.

Snart ska jag till Amanda. Det var egentligen tänkt att vi skulle bli några stycken, men bara ett fåtal har svarat och kan inte komma. De andra vet vi inte. Så ja, bara jag och Amanda. Vi ska baka. >.< Mysigt kommer det bli. <3 Hon bor långt bort och det finns inga bussar som går hela vägen, så mamma lämnar och hämtar mig. Jättesnällt.

Imon ska vi fira mamma, som fyller år här i veckan. Mamma är lite stressad över det... eller var det imorse, men nu verkar det vara lugnare. Alltid kul att träffa treliga släkten. Jag tänkte visa lite bilder från Hastings-resan, som jag var på i somras. Får se, när jag hinner fixa det. Kanske nu? Hinner jag? Kanske - om jag skyndar mig.

Bara att messa, om ni behöver mig. <3
Kramar

Eftermiddag

Det har varit en underbart skön eftermiddag. Visst, jag måste erkänna att jag spelat en del Sims. Men L har också suttit här, så ni ska inte tro att jag suttit här i... *räknar*... sex timmar. Jag har pysslat lite också. Jag klipper ut bilder ur tidningar och klistrar in i en stor svart pärm. Just nu gör jag det väldigt enkelt, just för att bilderna ska synas och inte konsten runt om.






Mamma orkar inte laga middag ikväll, så jag erbjöd mig att göra det. Mamma tänkte göra någon Thaigryta, så vi får väl se om jag lyckas göra den.

KramisKramis


Film - I Taket Lyser Stjärnorna



Jenna
lever tillsammans med sin cancersjuka mamma, som blir allt sämre. De får flytta till Jennas mormor, en dam med stort kontrollbehov och som jag anser lever utanför verkligheten. Vi får följa Jennas väg från cancersjuk mamma till att slita sig loss och hitta nya vänner. Det handlar om att leva i två världar och att försöka glömma verkligheten , men hela tiden bli påmind om den. Det är en mycket fin berättelse, som verkligen berörde mig. Jag hade svårt att ta åt mig allt först, men nu känns det okej.

Det som står på baksidan av boken finns att läsa på Beckas Blogg .

((Kort - jag vet. Jag är inte bra på att skriva recensioner.))

Friluftsdag

Åkte in till stan vid halv nio. Gick upp halv sju. Riktigt skönt att ha gott om tid på sig - slippa stressa. Jag var riktigt glad! Det kändes bra och jag såg fram emot dagen.

Bowlingen
Gick från Centralen. Underbart skönt. Det var lite kyligt, men varför klaga? Kom i tid. (Bra jobbat till mig.) Mötte William, Johan, Backi, Isak, Oscar och strax efter mig kom Alle, Julia och Hanna. Jag körde på samma bana som Johan och Backi. Det gick faktiskt bra. Jag spelade så som jag brukade skulle jag tro. Backi och Johan var bättre och tävlade om förstaplatsen. Vi tävlade också mot de andra killarna. Jag säger grattis till William, som la första striken. Mycket roligt var det - även om det inte gick så bra för mig. (Rickard, nästa vecka tar du mig. Jag kommer hamna efter er alla. xD)

Step-Up
... med vår underbara lärare Lars. Han är inte bara en bra matte- och no-lärare. Han är också jätterolig att träna för. Haha, jag hade ett jätteleende på läpparna den första kvarten. Det var sjukt kul! xD Efter passet var jag riktigt svettig. Yummie. Duschade där, så slapp jag tänka på det, när jag kom hem. Inte heller kul att sitta svettig på en buss. Intressant.

Nu sitter jag här. Njuter av livet. Hihi, det känns lite bra att skriva det faktiskt. Stressade inte någonting idag. Spårvagnar och bussar bara kommer. Underbart! Grattis Västtrafik! :D Det blir ett kort brev till er denna vecka. ;P
Jag köpte mig en gottepåse på Godishuset. Jag gillar älskar godis! >.< <33
Ska spela Sims nu. (a)

Pussar och Kramar till Folket!

Medveten miljöförstöring

Haha, det var rätt sjukt faktiskt. Bussen stannar på en hållplats. En kille ska gå på, men innan dess... Han dricker ur sin läskburk och ställer medvetet ner den på marken. Bara så där! o.O Hallå?! Unge man, det finns något som heter miljförstöring. Men icke för honom. Inte nog med det. Hans bussskort verkar inte fungera, så han måste kliva av. Han går och ställer sig i väntkuren, men... Burken då? Ne, den låter han stå kvar där på marken. Snacka om att förstöra miljön medvetet.

Mat och sen iväg

Potatisen strå på spisen. Snart är det dags att börja steka korv. Kanske en sallad till det?
Jag, L och mamma ska mötas i stan... Tydligen kan inte L hålla koll på potatisen, så nu är det vatten lite varstans i det där köket. Bra. Kan vi inte hjälpas åt? Nehe. Jaja. Vi ska i alla fall till stan och se biofilmen 'I Taket Lyser Stjärnorna'. Kanske kommer det en lite recension om den här på bloggen. (a)

Imon är det friluftsdag. Förmiddagen tillbringas i bowlinghallen tillsammans med killarna. <3
Strax efter lunch står jag på gymnastikgolvet och är väl förberedd inför Lars (vår lärares) Step-Up-pass tillsammans med några tjejer i klassen.  Det var otroligt kul förra året och kommer säkert bli minst lika roligt denna gången också.

Ska gå hemifrån om tjugo-fem minuter... Hm.. Mat var det ja.
Kramis

Inget besök

Nej, det blev inget besök på Kunskapgymnasiet ikväll. Hade ingen lust att åka dit. Funderar på om jag ska låta Kunskapgymnasiet vara med på min lista eller om jag ska välja bort det helt...
Hm... Jag tror jag ska lägga in valen nu. Räcker det att lägga in två? Eller ska man lägga in fler? Hm... Får fundera på det här.

Till en underbar vän

Ett mycket stort tack till en underbar vän, som fanns vid min sida.
Han stöttade mig mycket väl och jag är otroligt tacksam.
Tack.

Vi har gått igenom så mycket.
Det är bara du och jag som vet
- ingen annan kommer någonsin att förstå.
Jag är evigt tacksam.
Du är en underbar vän i mina ögon.
Och kom ihåg; Jag ser med hjärtat.

Munter Busschaufför

Haha, vissa människor är för härliga!
Kommer på bussen och sjunker ner på sätet närmast chauffören. Han spelar någon konstig musik, som jag först blir lite... frågande om. Efter att ha lyssnat ett tag, börjar jag faktiskt tycka om det jag hör. Det roliga är att chauffören också tycker om det - väldigt mycket! Haha, så sött att han sitter och trummar på ratten. >.< Till alla bussar han möter, ger han en varm hälsning - alltifrån en handuppräckning till ett glatt pekande. Så härligt att se! Det gjorde mig glad. :D

Ska äta något snart. Orkar inte fixa middag, som mamma sa att jag skulle göra. Tar istället något annat....
Ska snart iväg till Kunskapsgymnasiet. Hoppas jag hittar dit... Hm...

Jag ska spela Sims nu - faktsikt. *Bestämd*
Till imon är et en del att göra och ja, mamma, jag ska plugga.

Kramis på Er!

Studiemedlet ska passa alla

Visst ska studiemedlet i skolan passa alla - de som har svårt för ämnet och för de som har lätt och behöver svårare uppgifter? Konstigt att det inte är så. Vi kan ta min situation som exempel:
Vi engelskan läser vi nu *Animal Farm'. Jag är en av de elever i klassen, som anser att boken är för svårt. Jag förstår knappt hälften av alla ord och det resulterar till att jag inte förstår vad boken handlar om. Ja, det finns en ordlista längst bak i boken, men ska jag slå upp alla ord jag inte förstår? Är det så det ska vara? Då kommer jag ju aldrig bli klar. Jag sa till min lärare att jag tyckte den var för svår. Hennes svar blev kort och lätt: "Du förstår när du kommit en bit." men nej, jag förstår fortfarande inte. Jag har nu läst 20 sidor och är allmänt trött på att läsa en bok jag inte förstår och inte får ut någonting av. Jag och en klasskamrat tog i veckan upp ämnet med läraren (jag för andra gången). Läraren gick då med på att vi kan få läsa boken på svenska istället. (?) Hm... Är det inte engelska vi har? Nåja, jag går inte in närmare på det. Jag och min kompis gick idag ner till skolans bibliotek, men hittade inte boken på svenska. Typiskt. Vår lärare påstår att det är vårt ansvar att hitta boken på svenska. Va? Hallå! Det är väl lärarens ansvar att se till så att studiematerialet passar alla? Att alla kan ta del av det? Och är det inte smart om läraren ser till att det finns flera nivåer, när man läser en gemensam bok i klassen?
Jag tycker detta är respektlöst!
Inte nog med att jag har dåligt självförtroende i engelska redan som det är. Då ska hon tydligen sänka det ännu mer?! Här har man verkligen kämpat sig ifrån ett Ig till ett G - kanske var det till och med ett Vg - och så kommer läraren och trycker ner en ännu en gång! Jag tycker det är fel att studiemedlet inte är anpassat för de olika nivåerna som finns i klassen.



Jag blir så fruktansvärt arg bara! RESPEKTLÖST!


Bröt ihop

Japp, det stämmer bra. Under matteprovet bröt jag ihop totalt. Inte bra. Misslyckades.
Hm... Det var ett svårt prov för många, så många gör det på måndag istället.
Dagen var allmänt ansträngande. Det är med ett stort tack till Joseph, Alle och Johan, som jag tog mig igenom dagen. Verkligen tacksam, för att ni tog hand om mig. <3

Kände mig glad, när jag gick från frisören. Inte för att det är någon större förändringen, men det kändes bra. Hon var så himla gullig. När hon klippt klart mkig och jag började klä på mig, då sa hon att jag hade fin kropp. Så underbart snällt av henne! >.< Man blir så glad av att höra sånt (och av att säga det). Så folket; Ut och sprider komplimanger. (a)




Imon ska jag besöka Kunskapsgymnasiet en andra gång. Vill vara säker. Hm... Kan inte lägga in valen förrän imorgon kväll, då jag kommer hem efter besöket. Hoppas att jag hittar mitt papper, där lösenordet står. Annars blir det lite problematiskt... Hm... Men jag hoppas på det bästa. =)

Kram

Tobak

Ja, som ni förstår, så tycker jag att Tobak är skit. Är antagligen inte ensam om att tycka det.
Man jag tänkte inte låta er läsa en massa som ni förmodligen vet... Hm... Ni vet säkert det här också, men jag känner ändå behov av att skriva.
Att man över huvudtaget säljer tobak i dagens Sverige tycker jag är helt sjukt. Ingen mår bättre av det. Förresten så är tobak inget egentligt beroende (av vad jag har hört och diskuterat). Allt sitter i hjärnan; det är en vana att ta sig en cigg det första man gör, när man vaknar på morgonen. Känner man att livet tar emot, då tar man också fram tobaken och tänder på. Inte bra. Självklart förstår jag dem, som väl börjat. De ångrar såklart det de gjort. Kanske inte i unga år. Då finns det säkert ungdomar, som tycker att det är spännande, men sen - när de mognar - då inser de hur dumt det var att börja. Att sluta är svårt, det vet jag.
Frågan är bara vems fel det är... ?
Är det den som börjar röka? Hm... Jag tycker faktiskt inte det. Jag anser att det är den idioten som säljer skiten, som har ansvaret. Visst, det är inte bara i Sverige man säljer tobak, så det är svårt att ändra på det, så därför anklagar (Ja, jag anklagar faktiskt.) de som tillverkar sånt skräp. Jag förstår inte hur de kan förstöra andras människors liv! Jag fattar inte hur det kan vara så själviska! Att pengar kan betyda så mycket, att de till och med tar dö på andra människor. Hallå!? Vad betyder mest; ett människoliv eller tillgångar, som du kommer använda till ditt eller andra människors liv? Det spelar ingen roll om du har stora skulder att betala. Det är ändå oförlåtligt att du tar dö på världens befolkning. Skäms!

Jag blir lite för arg. Förlåt.

Med musik i bakgrunden

Radio är på. Härligt! Fatta hur mycket jag älskar att lyssna på musik. Jag vet - helt säkert - att jag inte är ensam om att älska det. Tänk hur många olika genrer det finns. Otroligt! Om man jämför med mina kompisar alla, då är sämst på att hitta ny musik. Ett sätt för mig att upptäcka lite nya låtar är att lyssna på radion. Den står alltid på, när jag är hos pappa.
I love It! ^^
Just nu gör jag inte så mycket här vid datorn. Chattar lite. Funderar en del... det måste man göra ibland.
Jag har by the way beställt klipptid imon kl halv fyra. Jag vet hur jag vill ha det (typ), det gäller bara att jag kan förklara det ordentligt. Hm... Sådant är jag inte bra på - allt annat är lyckad. x)

Rickard jobbar över ikväll. Stackare. <3
Vet inte hur jag ska stötta, men jag skickar lite sms - det är väl det jag kan göra...

Matteprov imon.
Några uppgifter kvar... som jag egentligen inte behöver göra, men... jag kanske gör några....

Ärter & Pannkakor

Japp, rubriken var dagens middag. Riktigt mums! >.<
Jag sitter alltså här och är mätt och belåten. Hm... Tänk hur många i världen, som inte alltid har mat på bordet. Kanske inte borde tänka så stort...? Iställer funderar jag på hur många i vårt Sverige, som inte kan äta sig mätta varje dag. Jag tror faktsikt det är en del... och det är lite skrämmande. Jag tror att det är många som vet med sig att personer i ens omgivning inte har det bra, men inte vågar ingripa. Jag är en av dem. Känner ingen (tror jag?), som inte får mat varje dag, men jag känner personer som mår dåligt... som jag inte vet hur jag ska hjälpa. Förlåt, men jag vet inte hur. Jag går mest runt och hoppas... och hoppas... hoppas på att de ska må bättre med tiden. Jag önskar jag kunde ingripa.

Sitter här

Jag sitter här och har det bra. Jag funderar på vad jag ska göra. Hm... Tänk hur många gånger man använder ordet 'jag' varje dag. Det är läskigt många gånger... o.O Bör man fundera på det...?
Hm... Jag har en del att göra. Eller? Ikväll ska jag hjälpa Backi. Ska messa honom snart. Vad har jag mer att göra under kvällen? Kanske skriver lite på min historia, får se.

Någon gång - helst så snart som möjligt - ska jag:
* Gå till Expert med ett Usb-minne och framkalla lite bilder. De säger att de har den bästa kvaliteten. Hm... Det kostar runt 2 kr bilden, så... Ja, jag ska prova och se vad jag tycker.
* Beställa klipp-tid. Jag ser rent ut sagt hemsk ut i håret! xD
* Försöka komma igång ordentligt med Scrap-bookingen. Jag har börjat så smått, men om jag ska blir klar måste jag hålla på oftare.

Hm... Nåt mer? Tror inte det...

Nu ska jag messa Backi.
Kram


Söndagens kvällar

Vad är det som gör söndagens kvällar så speciella? Jag menar, alla söndagar ser ganska lika ut. Man går och grubblar över veckans som kommer. Man ångrar att man inte la sig tidigare, så att man var utvilad inför skolan. På något sätt är det en slapp stämning.

Jag vet något som får mig att trivas...
Jag är underbart glad att jag har så många bra vänner. Johan från min gamla klass till exempel. Vi gick i samma klass under fyran och femman. Vi träffas sällan, men när vi väl hör av varandra, då är det som att vi verkligen känner varandra. Egentligen vet jag nästan ingenting om honom, men det är inte något jag tänker så mycket på.

Stort tack för att du finns. <3

v.5 - Planering

Måndag: Då måste jag jobba matte, som bara den. Är inte jätteefter, men lite.
Tisdag: Matteprov i skolan (därav allt pluggande dagen före).
Onsdag: Öppet Hus på Kunskapgymnasiet. jag ska ge det en anadra chans. Först låg ju den skolan högst på min lista, men nu har jag ångrat mig. Haha, lite svårt att bestämma mig. ;P
Torsdag: Historia-förhör i skolan. Det kommer gå bra. Jag har ju gjort alla läxorna. Och ja, detta är för att mamma ska förstå att jag pluggar. Bio! - 'I taket lyser stjärnorna'. Jag tror den är jättebra! >.< den har premiär den 30 januari, men jag har fått biljetter förhandsvisningen. (a)
Fredag: Friluftsdag! Bowling och Step Up. det kommer bli kul, det vet jag. Är dessutom hemma innan två kan jag hoppas på. På fredag är det också sista chansen att ändra sin anmällan inför gymnasievalet. det är lite spännande. (a)
Lördag: "Chill Out" hos Amanda.
Söndag: Fira mamma med släkten.

Frukost nu! :D
Kram

Övertrött

Jag är så himla trött! xD Det blev sent igår. Jag somnade väl vid ett. Inte bra. Vaknade strax efter tio. Typiskt. Sen kunde jag inte somna om. Ännu mer typsikt. Så nu sitter jag här med lite svag huvudvärk - antagligen för att jag är så trött. Mer än typiskt.
Ska in till stan idag och träffa Emma och David. Mycket mysigt kommer det bli. *Känner av huvudvärk*. Haha, undrar hur jag kommer att vara. 'Övertrött', som Mirre sa? Haha, jag blir underbart... för mycket, när jag är för trött. Åh, nu kommer solen in genom fönstret ordentligt. Klockan är nu... 10:52 och... jag kommer antagligen inte kunna sova längre på dagarna, eftersom solen skiner rakt på min säng. Härligt allt kan vara.

Frukost? Hm... Pappa är vaken, men vill antagligen inte äta frukost än - jag har inte frågat. jaja, jag ska nog sitta här en stund. Måste kolla massa bilddagböcker, som jag inte kollat på åratal. x) Jag är så duktig. (a)

Damdidamdidam....
Kramis till den som vill ha (a)

Sova nu

Pappa kommer hem när som helst. L vill vara uppe och vänta tills han kommer. Själv vill jag helst sova nu, men L vill att jag är uppe med henne. Trött som bara den, men sitter jag vid datorn, ska det nog gå bra.

Kvällen har varit trevlig. Ledsen att jag inte satt med L vid tvn från klockan åtta, men jag kom och satte mig där en timma senare. Vi såg en film på Svt2. Mys. <3 Filmen var lite speciell, men intressant. Fattade inte allt, men den var okej att se. Efter det var jag trött, men jag och L beslutade oss för att göra Kategori-leken, som vi kallar det. Man kan vara hur många som helst (kanske inte så rimligt att vara över 10 personer, men visst går det). Man har ett antal kategorier. Någon räknar tyst och en stoppar. Den bokstav som anges ska man skriva ett ord på i varje kategori. Har man till exempel kategorin 'Djur' och bokstaven är S kan man skriva 'säl', 'snigel' eller varför inte 'skogshare'. Man får olika mycket poäng beroende på om man är ensam om att ha ordet, är ensam i kategorin eller helt enkelt skrivit samma sak, som en annan. Riktigt roligt är det! :D Men svårt att förklara.

Hm... trött är det jag är nu. *Gäsp*

Imon ska jag in till stan - igen. Emma ska lämna av David vid centarlen, så jag åker in och träffar henne och henes käre pojkvän. Mycket trevligt kommer det att bli. >.< Får se när jag kommer hem... Det går ju inte så många båtar och jag vill inte komma hem så sent. Men det löser sig. =)

Nu vill jag sova, men får nog vänta en stund till....
Kram

Mina fötter gör ont

Har gått i högklackade stövlar hela dagen. Aj.
Åkte in med båten runt tio. Spårvagn och sen mötte jag mamma. Vi var på Schillerska (läs tidigare inlägg). Efter det gick vi in till stan. Mamma gick och tränade och jag var i Nordstan och träffade folk en stund. De tog bussen vid två, så jag slog mig ner på en bänk inne på Terminalen med en bok. Mys. <3 Vid tre träffade jag mamma. Hon skulle lämna blod... men hon hade tagit fel på datumet, så de hade stängt. Typiskt. Jag hade precis missat spårvagnen, för att komma ut med båten, så vi gick och fördrivde lite tid. Vi var bland annat på Västtrafiks kontor. Mamma blev lite sur imorse och gick in och pratade med dem. Jag kan säga att jag inte är förvånad. Hon var inte speciellt trevlig och allt annat än hjälpsam. Hm... Det är ju Västtrafik. Någon som är förvånad?

Jag tog en spårvagn och fick sitta och vänta en halvtimma. Haha, jag höll på att missa båten. Jag var så insatt i min bok att jag höll på att glömma bort tiden. x) Men jag hann. Underbart skönt att komma hem. Åt spagetti och köttfärssås. Mums! <3 Efter det duschade jag och nu sitter jag här - trött, glad, trött, seg och väldigt förväntansfull inför lovet, då jag ska upp till Rickard! <3 >.< Det kommer blir riktigt mysigt, det vet jag. *Puss*

Ikväll är pappa iväg. Jag ska vara social mot L. Jag är en snäll syster. ;P Haha, kanske inte...
Men vi ses väl på Körslaget eller nån annan skit på teve. xD Vet inte än, ska kolla upp det.

Trevlig kväll Alla Sveriges Barn! <3
Kramis Kramis

Öppet Hus - Schillerska

Schillerska

Ja, då har man besökt ännu en kommunal skola, som jag faktiskt tycker om. Har besökt Hvitfeldtska också, men där blev jag skräckslagen och ville bara där ifrån. x)
På Schillerska däremot, där trivs jag. :D
Jag och  mamma har precis gått in i ett klassrum. Strax efter oss kommer en lärare. Jag känner så väl igen henne och hon känner igen mig. Vi kan inte komma på var vi setts, men plötsligt ramlar 25-öringen ner. Vi har setts på tåget upp till Stockholm! Jag var på väg upp till Rickard och hon skulle besöka sin syster någon annanstans i Sverige. Det var riktigt kul att träffa henne igen. Jag minns ju att hon berättade att hon undervisade i Konsthistoria på Schillerska. Roligt och en trevlig överraskning! :D
Tycker fortfarande bäst om Vittra, men Schillerska blir mitt andrahandsval. Kunskapgymnasiet har nu hamnat på tredje plats. Ska dit på onsdag, för att ge det en andra chans. Kanske ändrar mig igen. x) (a)

Dag i stan

God Morgon Folket!
Det är riktigt segt att gå upp halv nio på en lösdags morgon. Inte alls speciellt lockande. Men jag måste, för jag ska in till stan. Först till Öppet Hus på Schillerska. Därefter ska jag in till stan och möta Victoria, Jasmine och alla andra. Jag kommer antagligen få sitta och vänta en stund, så därför tänkte jag ta med mig handväskan. Tyvärr blir det den med söndrig dragkedja, men om man bortser från det, då är det den mest praktiska. I den tänkte jag lägga min bok. Så underbart bra är den! <3 Jag lider nog av vätskebrist, så jag bör ta med mig en flaska vatten. Sen... musiken har jag runt halsen och i fickan. Plånboken vet jag inte var jag ska lägga. I väskan kanske det är någon som snor den. Samtidigt har jag koll på väskan hela tiden (hoppas jag?), så då ska det väl inte vara någon större fara... :)

Igår hade jag svårt att somna... Låg och läste boken. >.< <3 Tillslut var jag så trött, att jag hade huvudvärk. x) Somnade nog ganska snabbt, efter att jag lagt undan boken. Vill läsa mer! :D

Jag... finns på mobilen, om det är något. Ring eller messa, nästan när som helst . ;) (Svarar antagligen inte, om jag är på Schillerska.)

Puss & Kram

Att sova

Dånande musik utanför.
Svag musik här.
En bok.
Ensamhet.
Egentligen inte.
När ingen ser.
Då lever jag.

Bara poesi, inget viktigt.

Uppdatering av bloggar

Jag tycker det är riktigt skoj att Matilda och Julia har börjat blogga igen. Underbar läsning måste jag säga.
Julia (http://stylebyjulia.blogg.se/) skriver så himla roligt. Stort Mvg till henne. (a)
Matilda (http://thelifeofmatilda.blogg.se/) är också tillbaka. Vårkänsla hos henne, liksom hos mig. >.<

Härligt att ni är tillbaka! <3

Härligt med helg

Fredag! :D :D
Detta har jag längtat efter, att bara få koppla av, inte ha några läxor, inga prov, inga bussar att springa till, inget slaskigt väder, bara.... värme, telefonsamtal, datorn, musik och böcker! <3 Ja, jag har faktiskt börjat läsa lite mer nu. Det var ett tag sen, men nu känns det som att jag är tillbaka i spåret. Just nu läser jag 'Tillsammans är man mindre ensam' av Anna Gavalda. Den är faktiskt riktigt bra. En vuxenbok, så jag är inte så van vid språket, men den är helt okej. Väldigt intressant måste jag säga. Jag funderar på att recensera den här på bloggen.

William har varit väldigt snäll och omtänksam den här veckan. Han har brytt sig om mig (vilket han alltid gör). Skojat har vi också gjort. Jag älskar det!
Annat kan man säga om Oscar. Vi är lite på sne... Det är bådas fel, självklart inte bara hans. Jag vet inte varför det är så. Kanske för att han väldigt ofta pratar om serier han ser, vilket inte alls intresserar mig... Och ja, jag börjar bli smått irriterad på att det är det enda snacket som går. Menmen, vi pratar om en del annat också... men mest tv-serie, dataspel och filmer. Jag står ut - självklart, för jag älskar ju att vara med dem! <3
Backi
är hemma -  sjuk. Oscar det samma. Johan har varit dålig hela veckan. Tycker synd om er. <3
Alle och jag har kommit närmare varandra. <3
Det har jag och mamma också. Det känns skönt. Aldrig roligt att ha motgånger i sina relation till de nära.

Imon ska jag till Schillerska med mamma. Vi ska se i stan. Efter besöket ska mamma träna och jag ska träffa kompisar i stan. <3 Måste vara hemma innan sex, för pappa ska iväg på kvällen.
Hoppas på att jag får tid att skriva i helgen. Jag är så himla sugen! >.<

Trevlig kväll!
Kramar

Brev från Västtrafik

Ja, rubriken stämmer;

" Hej!

Tack för att du kontaktade Västtrafik.


Vi beklagar att du råkat ut för så många förseningar och ser gärna att du sänder in en resegarantiblankett för varje enskilt tillfälle du drabbats av en försening som överstiger 20 minuter så vi får möjlighet att kompensera dig för det inträffade.


Med vänlig hälsning
Västtrafik Kundservice"

Hm... Det kanske leder någonstans att skicka in till dem... Jag ska skicka ett till på söndag. >.<


Plugg

Jag har faktiskt övat inför provet i No, som vi har imon. Övat kanske är fel ord. Jag har läst igenom det ett antal gånger, mer vet jag inte om jag kan göra...
Historia-läxan läste jag på bussen.
Försökte mig på att läsa 'Animal Farm', som vi läser i engelskan, men det gick inte. Jag var för trött och somnade konstant. Hm... Ingen intressant bok. Eller kanske... egentligen... om man förstår vad den handlar om. Jag är inte speciellt duktig i engelska, så jag anser att den boken är för svår. Skulle uppskatta om jag fick läsa en lättare bok, men det går nog inte förs sig. Jag går ju ändå i nian, så jag borde ju klara det. Eller?

Kom hem vid fyra. Satte mig vid teven med mackor och varm mjölk. 'Australia's Next TopModel' först. Efter det 'Hell's Kitchen'. Haha, HK är bara för bra! xD
Var trött, så jag gick inte till Ungdomsgruppen.
Blev lite depp. Spelade Sims en stund. L ville ha datorn. Jag pluggade. Tog promenad. Mötte Paulina. Mycket trevligt. <3
Och nu sitter jag här igen...

Imon ska jag hämta glasögonen... tror jag. Ska få ett sms, när jag kan hämta dem. Hm... Jag chansar och åker dit ändå, även om jag inte får någon information om att de är klara.
Fredag imon. >.<
I helgen ska jag bara ta det lugnt. Kanske skriva lite på min historia, som jag har hos pappa ('När ingen ser').
Jo, föresten; på lördag ska jag till Öppet Hus på Schillerska. Får se vad jag tycker om det...

Kram & Puss
/Jasmine


Personligt

Är det fel att skriva personligt i sin blogg?
Finns det risker? Vilka?

Är det inte roligare att läsa en blogg, om den är personlig?
Glad, sorglig, fundersam.. allt det där, som en människa får uppleva...
Hur ska man skriva?
Vem läser?
Varför ska man vara försiktig med vad man skriver?


Viktigt?

Hm.... Det William sa, om att jag skriver samma saker varje dag... det har verkligen satt sig. Kanske lika bra att inte skriva något, om det ändå inte finns något viktigt att berätta. Hm... Det får jag ta och fundera på.

Ikväll ska jag vara hemma.
Blir antagligen lite nörderi - Sims. ;P <3
Det var ett tag sen...
Historia att läsa till imon. Rätt okej. En del att läsa, men det går bra.
Lämnade ju in glasögonen igår och det bidrar till att jag inte ser. Vill byta plats med Oscar, som sitter längst fram, under denna veckan, men det pasade honom inte... tydligen. Så ja, jag får försöka hitta någon annan att byta plats med.

Tänker på Rickard... <3
På personer...
På alla...
På någon...

Kramkram

Öppet Hus - Vittra Vasastan

Nu har jag skrivit lite kort om Barack Obama. Skrev inte jättemycket, så det gick ganska snabbt. Lite stolt är jag minsann.  Hur bra det är vet jag inte, men jag har ju gjort den. Och det blev... lite mer än en halv handskriven A4. Det måste väl ändå räcka?

Öppet Hus på Vittra
Jag tror jag har hittat min skola. Jag vill börja där!
Kunskapgymnasiet är bra. Man känner frihet och... Ja, den verkar bra. Skillnaden på K och V är att V känns... ännu friare. Man arbetar med något som heter case - man diskuterar, analyserar och jobbar med frågor som har med verkligheten vi lever i att göra. Ett case kan sträcka sig över flera ämnesområden, t.ex. över områden som filosofi, religion och svenska. Det låter jättespännande! Det känns som att jag passar in på Kunskapsgymnasiet, men Vittra... Inte samma känsla, men när jag gick därifrån fick jag känslan att jag kommer få chansen att stå på egna ben. Lite rörigt att förklara, men jag hoppas att någon förstår. Vittra - here I come! <3




NattNatt

Lämnat in glasögonen

Då har man inga glasögon under några dagar framöver. Efter skolan åkte jag och lämnade in glasögonen. De måste byta glas, för jag börjar bli gammal. xD Ne, men synen har blivit sämre, sen jag skaffade dem. Inte mycket, men det är märkbart. Det hade tydligen blivit något fel med beställningen av glas, så de måste skicka glasögonen till sin leverantör. Men de ska skynda sig, så jag hoppas att jag kan åka och hämta dem senast fredag. Lite segt att vara en hel helg utan extraögon. ;P
Tackar Alle och Natalie för mycket trevligt sällskap på spårvagnen. Här kommer lite kollektivtrafik; Jag hann med bussen! Herregud! Underbart skönt att vara hemma nu, istället för att komma hem en halvtimma senare.

Jasmine:

Det är bra. Har dock ont i foten... =/

 - säger:
Vad har du gjort?

- säger:
Just ja

 - säger:
Sänggaveln?

Jasmine säger:

Haha, det roliga är att det var andra foten jag slog i!  xD

- säger:
Hahahha.. Vad har du gjort med denna foten? ^^

Jasmine säger:

Haha, vet inte...

- säger:
Smidigt

Jasmine säger:

Haha, aa. Jag har alltid något att klaga på.

- säger:
Haha de måste man ha. :)

Jasmine säger:

 ;P Haha, kanske sant (a)

Lite kul tycker jag minsann. Hm... Min fot... *Känner efter* Den gör inte ont nu, men den gjorde det på vägen hem. Mycket underligt...

Ska ner och ta macka nu. Mums! >.<
Efter det... ska jag bara ta det lugnt - förmodligen inte vid datorn. Jag känner inte för det.
Vid sex-tiden tar jag bussen och tillsammans med mamma ska jag till Öppet Hus på Vittra i Vasastan. Får se vad man tycker om den skolan...
Sen... är det spanska till imon. I engelska har vi fått läxa att skriva om kvällens stora händelse; då Obama blir Usa's president. Hm... Inte jätteintresserad, men antar att jag måste lägga ner lite tid i vilket fall som helst. Hm... Ser inte fram emot det. Får jag klaga? (a) Bra. Då klagar jag på att jag inte är hemma ikväll. Hoppas på att komma innanför dörren innan nio, men då kommer jag inte vara klar i huvudet. Att sätta sig med engelska då, det lockar inte. Kan inte göra den nu, eftersom ceremonin inte ägt rum. Härligt.

Hungrig.
Kramkram
/
Jasmine


Jag vill ha vår

Tänk att vakna på morgonen av att solen försiktigt kikar in mellan de fördragna gardinerna. Lampan behöver du inte tända, för det är ljust ute. Varmt är det också. För att klara av att leva i varma Sverige, måste du ner att bada snarast! Du öppnar garderoben och väljer en kjol och ett linne. Älsklingskläder! <3 >.< I köket gör du ordning en liten matsäck. Sen bär det av ner till havet. Cykeln viner, du känner hur det fläktar skönt. Underbart!

Men...
Nu är det inte sommar eller vår. Det är blöta vinter. Det är kallt, halt, blåsigt och ute regnar det. Det är tjocka byxor, munkjackor, vantar och mössa, om man är cool nog att bära det (vilket inte jag är).

   
Vinter                                               Vår

Hinner inte

Det känns som att tiden bara rinner ifrån mig. Jag hinner inte göra det, jag egentligen tänkte. L hade datorn till halv åtta. Ska inte klaga, jag sitter här för mycket. Har skrivit här, varit inne på Bdb och.... Ja, det är typ det jag hann göra. Jo, jag fick skrivit mitt brev till Västtrafik. Haha... Varför skrattar jag? Innerst inne vet jag nog att jag ändå inte kommer få något svar...
Jag vill skriva på min berättalse som jag har här, men hinner inte. Ska ligga i sängen klockan 22 - en regel här! Hm.. Om jag skyndar mig i badrummet, så kanske jag hinner sitta här lite till? Hm... Jag hatar att vara stressad och bevakad! Jag vet, jag ska sluta stressa, men det är inte lätt. Sen har jag ont i min fot. Slog i den i sänggaveln. Har gjort det tre gånger bara ikväll. Andra gången fick jag riktigt ont. Har fortfarande ont. *Klagar* Ja, varför klagar jag? Det finns så många som har det värre än mig. Det var inte min dag idag. Morgondagen blir nog inte bättre. Jag är negativ. Och jag tycker om... Nej, jag älskar Rickard. <3

Ta hand om er.
Kram

3 Daim och en sänggavel

William tycker att jag skriver likadant varje dag. Hm...
Backi tycker att jag... kommenterar onödiga saker.
Oscar var glad idag.
Katja köpte daim.
Jag följde med.

Min sänggavel har kommit!
Med den kom också mitt svarta skrivbord, mina lådor och ett vitt sängbord.


Sänggaveln


Skrivbordet


Mina lådor >.<


Sängbordet


Jag och Rickard har redan börjat planera lovet.
Lördag - Kommer upp med tåget.
Söndag - Hälsa på Rickards mamma
Måndag - ...
Tisdag - Vi firar ett halvår, filmkväll med Sebbe och Linus
Onsdag - ...
Torsdag - ...
Fredag - Fredag! <3
Lördag - Alla Hjärtans Dag, bowla med Sebbe och Linus (eller fredag)
Söndag - :(

Nu ska jag skriva brev till Västtrafik. Får se hur många måndagar jag orkar göra det. Men någon måste ju? (a)
Puss

Mobiltelefonen

Att det ska vara så svårt att få uppdatering på sin mobil. Haha, jag fick massa mess nu den senaste halvtimman. Lite irriterande måste jag säga. Rickard fattade nog att något var fel, för han ringde nyss. Älskar att höra hans röst.
Det har snöat här. Hemskt. Jag gillar inte snö. Kanske just därför jag gillar vädret i Göteborg - blåst, regn, lite snö, solig sommar... Ja, det är bra. Nu måste jag stänga av. Mamma är lite arg. 'Klockan är tio!' Jag jag vet, men hon vet mycket väl att hon måste säga till mig lite innan, så att jag har tid att avsluta.

Nästa veckas planering;
Imon - Inget
Tisdag - Öppet Hus Vittra
Onsdag - Kanske Friskis&Svettis
Torsdag - Ungdomsgruppen
Fredag - Inget
Lördag - Öppet Hus Schillerska
Söndag - Inget

God Natt!


I denna värld

Det finns alltför många i denna värld, som mår för dåligt.
Alla mår dåligt ibland, men frågan är när man ska ingripa.
Ibland ser man saker man inte vill se.
Vad ska man göra då?
Ingripa eller bara stå och kolla på och se det hända?
Någon som kan ge ett svar?
Jag vill inte förlora...
Hjälp?

Jag gick längs perrongen...

... med ett leende på läpparna.
Det har verkligen varit underbart att ha Rickard här den här helgen. Det var inte tänkt att han skulle komma, innan det är dags för mig att besöka honom under sportlovet, men... Jag kan väl säga att jag fick ett lite desperat samtal från min käre pojkvän, som bad att få komma ner under helgen som har varit. Riktigt trevligt och massa mys. <3

Jag är faktiskt inte ledsen alls! :D Riktigt glad är jag istället. Visst känns det sorgligt att han inte står vid min sida rent fysiskt, men så känns det ju alltid. Jag tänker istället på att det snart är dags för mig att åka upp till honom. Under vecka 7 hinner vi fira vår halv-års-dag den 10:e och också Alla Hjärtans Dag den 14 februari. Mys! >.<



Puss&Kram <3
/Jasmine

Om en timma

Jag och syrran har kört datatid. Sims var det som gällde denna underbara eftermiddag. Riktigt kul! :D (Nej, jag tänker inte gå in mer på det, för jag vet att folk inte tycker om att läsa eller höra på det.)
Om mindre än en timma ska jag och mamma åka till centralen och hämta Rickard. <3 Får se om hans tåg blir försenat - det verakr lite så. Tills det är dags att åka tänkte jag övergå till mitt scrap-booking-projekt. Nej, jag har inte framkallat bilderna än. Orkar inte. Inte min grej att hålla på med sånt. Övar på att inte bli arg och då är framkallning av bilder inte den bästa metoden. Istället hittade jag finfina bilder i tidningar, som jag klipper ut och sätter in i ett album. Riktigt roligt! :D <33

Nu kommer mamma hem...

Kram


Fredag

Killarna är för underbara! <3 Jag tycker verkligen om er. Men Oscar tycker jag inte om, för han har slutat kolla min blogg. o.O ;P

Ikväll kommer Rickard. <3
Tills dess ska jag äta mumsmums, spela Sims och kanske allmänt städa mitt rum lite. Det ligger papper lite var stans. Det kan jag göra medan L spelar - vi kör med datatid.
Längtar efter Rickard... <3
Puss

Såhär på morgonkvisten

Haha, att det ska vara så svårt att komma upp ut sängen? Att jag alltid ska vara sen på morgonen. Det spelar ingen roll hur tidigt jag går upp, det blir alltid lika stressigt, Men jag försöker sluta stressa och tar därför en buss tidigare.

Igår på Ungdomsgruppen åt vi pizza. Fy vad jag fick dåligt samvete! Inte nog med det satt jag och proppade i mig NonStop efteråt. Bra av mig. Kom hem. Såg sista avsnittet av 'De halvt dolda'. Undvek ett utbrott. Ja, det var väl det. Duschade. Hade diskussion med mamma. Gjorde engelskan (Nej, mamma, det behöver du inte lägga dig i.). Somnade och vaknade klockan fem... av Mashmallows. Härligt. Lyckades somna om, men hade efter det svårt att komma upp. Ingen frukost idag. Åt för mycket igår. Det jämnar ut sig...

Ikväll kommer Rickard. <3

Puss

Jag tränger undan ilska

Egentligen är jag nog ganska arg av mig.
Någon gång kommer det väl bubbla över? Eller?

Dagen var underbart härlig fram till lunch.
Skojat med killarna hela dagen. <33

Vår nya gymnastiklärare är bra, men passen är hårda. Fast det är kul... om man inte skadar sig, vilket jag har lyckats göra på varje lektion. Förra veckan slog jag ju i smalbenet i ett järnrör, som finns inne i den nerfällbara ridåväggen. Idag slog jag i ryggen där. Det var en lek vi gjorde och jag slängde mig på den mjuka mattan som stod intill vägen. Mycket bra gjort av mig. Leken där efter gjorde inte min rygg mycket bättre. Då var vi i lag, man hade en matta och med hjälp av den skulle man skydda sig från att bli träffad av bollen. Det... mattan höll jag nog ganska hårt i, för när mina lagkamrater tryckte mattan åt ett håll... då föll jag med ryggen förre in i en bänk. Aj. Tror inte det är någon större fara, men ont gjorde det. Nu har jag minst fyra blåmärken - ett på höger ben (sen gymnastiken förra veckan), ett på vänster ben (ett litet, som jag inte vet var ifrån det kommer), på höger arm (antagligen för att jag slog i den ett antal gånger idag) och ett på vänsterarmen (som jag antagligen också fått idag...). *Klagar* Jaja, skadad är man, men man överlever.

Spanskan gick inte heller bra. Kom försent. Orkade inte stressa från gympan. Jag har sagt till mig själv att jag måste ta det lugnt. Jag  får inte stressa så mycket. Fy mig. Och detta - det som egentligen skulle vara en god handling för mitt psyke - blev istället en försenad ankomst. Toppen. Vi bytte platser. Hamnade brevid en person, som jag har lite svårt att hantera. Han går mig på nerverna. Dessutom hamnade en... lite... speciell tjej snett bakom mig. Underbart. Vi fick läxa också - tills på måndag. Man får inte ha läxa över helgen - eller? Det hade jag och en annan elev olika syn på. 'Men läxan är inte över helgen', säger läraren. Jo, det är den. Läraren påstår att eftersom vi nu har denna kväll på oss att göra läxan, så är den inte över helgen. Olika syn på saken. Jag måste ju öva dagen innan, fär att komma ihåg glosorna. Det behöver de flesta. Vi slutar egentligen fem över tre idag, men vår lärare har aldrig haft koll och vi har alltid slutat tidigare. Idag var det annorlunda. Hon hade tydligen koll på schemat (helt plötsligt o.O) och... Vi satt och arbeteade i övningsboken - vilket jag tycker är riktigt tråkigt.
Tillslut... Det blev för mycket. Jag valde att undvika ett sammanbrott, så jag gick tidigare från lektionen. Bättre det än att jag är deprimerad några minuter, timmar, dagar (?) framöver. Skönt att sätta sig på bussen. Tänkte göra svenskan, men så blev det inte. Glömde av det och kom inte på det förrens jag snart var framme.

Mamma tycker att jag lägger för lite tid på skolan. Nej, det gör jag inte. Hon läser min blogg och säger att... Att jag inte gör läxorna får henne att tro att jag inte engagerar mig, men det gör jag. Att gå i skolan sätter ett visst... Det tar på en. Jag är grymt skoltrött, orkar ytterst lite och... Ja, jag tränger undan ilska. Detta kommer att leda till undergång. Får inte jag gå i skolan på mitt sätt, då är det hejdå. Någon som har svårt att förstå? Någon som tänker tvinga mig? Någon som tänker klaga? Finns det någon sån människa på denna jord? Kanske...

Ungdomsgruppen ikväll. Det ser jag fram emot. Går dock tidigare där ifrån. Ska hem och se sista avsnittet av Jonas Gardells verk 'De halvt dolda' - en underbar serie i tre delar. Får ju inte missa sista delen! (a)


Jonas Gardell
För att läsa om serien besök; http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?a=1006549


Svenska till imon. Engelska också. Måste kolla efter en bild... en oljemålning. Får se om jag hinner. L vill ha datorn nu...

Puss

Kollar Bloggar

Haha, jag måste ta mig tid att skriva, annars blir det aldrig gjort, innan jag måste lägga mig. Hos mamma ska jag vara i sängen klockan tio, men den regeln är inget jag följer. Förlåt.
Läser massa bloggar. Jätteintressant.! <3 Det finns så himla många duktiga bloggare där ute i samhället. Den senaste jag börjat kolla in - Lindas Blogg; http://lindakihlstrand.blogg.se/ Har inte följt henne så mycket än, bara läst ett inlägg, men jag är redan förtrollad. Det kommer bli grymt! Jag är glad!

Har spelat Sims större delan av kvällen. Äntligen! Men jag tröttnade (hoppas alla läste att jag faktiskt tröttnade, trots att jag inte spelat på några dagar). Jag är helt insatt i alla nya bloggar, som finns att upptäcka. Det är så himla spännande! >.< <33

Tack till alla underbara bloggare där ute!
Ni förgyller min dag med lycka.
Tomma papper fylls med ord. <3

Kramkram och ett Nattinatti! <33 ;D

Stressar inte - Mår bättre

Dagen har varit allmänt bra. Efter skolan var det toppen!
Stressade inte från skolan. Jag mår nog bra av att varva ner lite. Jag visste att jag inte skulle hinna med bussen, men ändå blir jag stressad och hoppas på tur. Måste sluta med det. Tog det lugnt istället. Gick med killarna. Uppskattat. <3
Glatt samtal med Rickard. :) Han lät riktigt glad! :D
Bussen kom - inga prolem i trafiken. Sånt gillar jag!
Gjorde lite av svenskaläxan på bussen. Bra gjort av mig. Sånt händer inte annars.
Nu ska jag spela Sims! <333
Inga läxor till imon. >.< <3

Puss

Färska planer

Rickard kommer på fredag. Han säger att han måste få träffa mig. <3

Läxorna har gått bra.
So'n har jag läst. Ska allt vara klart imon, då blir jag sur. :(
Engelskan har jag inte gjort klart. Övade på glosorna, mer orkade jag inte.
Det var massa att skriva i svenska, så det har jag inte heller gjort.
Måste ju få ha lite fritid!

Västtrafik gör något bra :O

Ja, rubriken stämmer faktiskt. Helt otroligt!
Detta måste uppmuntras! Eller..
Egentligen gjorde de inget bra, men jag slapp vänta så länge...



Nej, jag vill inte gå till skolan lät det imorse.
Höll på att missa båten. Mums. Kommer av. Ska ta bussen. Det kommer ingen buss. Får vänta 20 minuter på nästa tur. Vi går på först, men som väntat och planerat, så är bussen an knyten till båten efteråt. Resultat: bussen är knökad. Jag har sittplats. Skönt. Kommer fram kvart i, istället för fem i halv. Bra för mig. Resegarantiblankett inskickad till Västtrafik! Pengar? (a) Ja, det ska jag få. Jag kom ju 20 minuter för sent till hållplatsen. Ingen skada skedd för mig. Jag hann gått och väl. Kom i lagom tid. Annars brukar jag alltid få vänta i skolan i 20 minuter, men inte idag. :) Haha, får se när jag får ersättning för försenad ankomst till hållplats. I höstas skickade jag in brev till Västtrafik, som jag fortfarande inte fått svar på. Typsikt. Frågan är om man ska tjata på dem, för att få ett svar. Hm... Pappa gav mig tipset att varje vecka skicka in en lista på hur Västtrafik varit. Smart idé! Man kan alltid hoppas på ändring. Hm... Kom på en idé (bara en idé, så jag kommer säkert inte göra något av det), men man borde kanske skaffa en blogg, där man skriver upp all skit som Västtrafik gör. Visst gör de bra saker också (men det är sånt som ska fungera). Ja, jag är en riktig nörd. x)

Hela dagen har jag gått och sett fram emot sista lektionen; textilslöjd! Kul.
Dagen har varit okej. Äcklig mat i bamba. Oscar kallade mig 'bitch' två gånger, när jag bara försökte hjälpa till... Annars har dagen varit okej.

Till middag blir det ärtsoppa och pannkakor. Gott. ^^,
Läxor... Japp.
Kram

Vill

Känner inte, för att gå till skolan.
Jag vill stanna hemma.
Dagen kommer inte bli bra.
Jag har vaknat på fel sida.
Jättebra.
Dagen kommer bli underbar!

Sagan om maneten



Tänk dig en manet. Den simmar och simmar - alltid på jakt efter att upptäcka nya hav med nya erfarenheter. Den simmar och simmar - ibland ensam och ibland tillsammans med andra maneter. Trådarna används för att skrämma bort fienden. Ibland tappar maneten trådar, men deras säkerhet kan brännas ändå. Detta hav, som maneten simmar och lever i, är fullt av andra maneter, fiskar, tång och krabbor.
På land lever människan - en varelse med stark vilja och envishet.
Maneten kommer simmade mot bryggen. Swoop! säger det. Maneten är infångad. Maneten vill tillbaka till det salta vattnet - den vill inte vara kvar på land - den vill hem. Den försöker komma loss, men förgäves. Det enda som händer är att den tappar trådar. Maneten vill hem - bort från denna grymma verklighet.

- Jag känner mig som en manet. -


Yatzy

Har en del läxor denna veckan...
Imon; Redovisning i teknik - bostaden - vitvaror.
Onsdag; Engelska - text, glosor, uppgifter i Work Book; So - några sidor att läsa plus att arbetet ska vara klart nästa vecka på onsdagen.
Torsdagen; Inget än så länge, men jag får säkert läxa i So.
Fredag; Inget än.

Även om det är mycket att göra, så hann jag spela Yatzy med L. Mycket trevligt! <3 Hon vann båda gångerna, men jag är inte sur, gratulerar henne. Grattis till vinsten syrran! :D




Ungdomsgruppen startar på torsdag. Ser fram emot det! ;D
I helgen måste jag nog jobba matte. Jag är efter som vanligt! x)
Annars vill jag spela Sims. *Sakna <3*

Kram



Förlåt...

... och nej.

Psyket leker med mig

Ja

Jag är trött på allt. - Säg något som jag inte tröttnat på...

Förlåt.

Till alla er som tycker att jag beter mig uppkäftigt: Förlåt mig, jag är inte mig själv.

Sluta drömma

Rickard... Älsklingen... Han... har funderat på att flytta till Göteborg. Han säger att han vill bo närmare mig. Jag blir riktigt rörd. Att jag kan betyda så mycket för honom, det har jag svårt att förstå. Jag... Tänk om vårt förhållande inte håller - vad händer då? Ska han flytta tillbaka? Bo kvar? Eller... vad?
Jag gick in på Bostadsbolagets hemsida, men... Jag måste sluta drömma.

När ingen ser

Detta är första kapitlet ur min nystartade "bok". Kan man få lite tips? (a)
Tack! <3

Kapitel 1

Detta låter säkert jättekonstigt, men jag orkar inte mer. Eller jag orkar nog. Är bara så trött på all skit. Det har inte pågått så länge, men... jag börjar redan tröttna. Hur länge kommer det vara såhär?


Simone lever ett liv i lyx - egentligen. Men bakom den rika fasaden, bakom den vackra modern och den framgångsrike fadern, lever en ung kvinna fängslad. Hon har ingen vilja, inga drömmar, bara ett block.


Seg idag igen

Varför är jag fortfarande trött? Jag har ju sovit... Pappa sa att jag kanske åkt på influensan, men vi får hoppas att det inte är den skiten. Jag blir sällan sjuk, så jag är nog rätt borskämd med att vara frisk. Hoppas på att jag orkar gå till skolan imon. Om jag blir sjuk, får jag väl stanna hemma. Vill spela Sims. Haha, vilken nörd jag är! x)

Vet inte vad som händer idag. När jag precis vaknat och låg i sängen, fick jag en idé. En jättebra titel, så jag kanske ska sitta och skriva lite idag. Jag vet inte hur eller vad jag ska skriva om. Har bara en titel. Lite idéer har jag allt, men inte så att det räcker, för att kunna skriva en story.

Promenad idag?
Nah, jag vet inte om jag orkar.
Det blåser ute.
Jag är trött.

Stannar nog inne istället.
Kram

Nybörjare i Photoshop

Rickard fixade en ny header till mig. Nu fixar vi en ny. Han gjorde lite förslag och nu har jag ändrat själv. Jag har fått hjälp av älsklingen, men det är jag som rört musen. >.<
Jag tycker den är riktigt fin. <3
Tacktacktack älskling! <333

Nu måste jag stänga av.
Nattinatti

Gamla klasskamrater

Det går några år. Man tänker på varandra, men inte varje dag.
Tanken på att man en gång gick i samma klass väcker minnen.

Det har gått ett par år nu. Jag gick inte i klassen så länge, men jag minns er ändå tydligt. Det roliga är att jag verkligen uppskattar att vi hållit kontakten. Personer jag inte var så förtjust i, när vi var klasskamrater, är faktiskt riktigt trevliga nu. Ångrar inte att jag bytte i slutet av femman. Kanske saknar jag att känna gemenskap med barndomskompisar. Samtidigt älskar jag att jag fått möjligheten att tidigt få använda mina egna ben och inte för evigt sitta i en barnvagn.

Jag vill tacka alla elever som jag delade vårterminen i 4an till slutet av 5an med
Tack. Ni har lärt mig mycket.
Kram
/Jasmine - tacksam för allt

Revbensspjäll

Ibland känner jag mig väldigt finkänslig. Revbensspjäll till middag. Det var gott, men... kladdigt. Jag satt och blundade. Pappa och L hade inga problem alls att äta. Jag satt och petade. De bara bröt köttet från benen. Jag blundade. Jag klarar inte av sånt. Det var som på hemkunskapen. Då skulle vi tillaga en hel kyckling. Jag klarade inte av det. Vår lärare visade hur vi skulle göra. När hon knäckte kycklingen... då var jag tvungen att gå ut. Jag mådde inte alls bra. Gråten kom fram. Ingen aning om varför. Kanske för att jag var i chocktillstånd? Detta var en dag. Idag är en annan.

Rickard överraskade mig med att göra en ny design. Jättetack! <3 Jag försökte att själv göra en, men det gick inget bra. Verkligen tacksam. Speciellt idag - dagen har ju inte varit den bästa. Inget fungerade.
Jag satt och tecknade för att lugna ner mig;











Kram på Er!
// Jasmine


Snälla, stanna kvar.

Teckna

Nu är jag bara förbannad. Måste lugna ner mig, därför tänker jag teckna lite. Det kommer säkert inte gå bra, men det orkar jag inte tänka på just nu.
Jag och Rickard kollade lite tågbiljetter, innan mitt Internet inte vill visa vissa sidor. Skit på den. Vill spela Sims, men just nu är jag bara arg. Och jag orkar inte kolla runt mer.
Ska teckna. Lugna ner mig lite. Tror det blir middag om en timma eller något. Tack älskling, för att du finns vid min sida. Även om du är långt borta, så finns du alltid med mig... <3

Ta hand om er.
Kram

Sims Online?

Jag är verkligen sugen på att spela Sims. Har inte det här, så... Ja, jag letar för fullt efter Sims Online. Någon som vet något om detta?? Jag blir bara knäpp på allt. Jag vill ju spela... Annars har jag inget annat val än att vänta till på onsdag, då jag är hos mamma igen.

Nu ska jag och Rickard kolla tågbiljetter inför några gånger framöver. <3
KRaM

Varit ute o.O

Kom inte in på min blogg tidigare idag. :( Sånt blir jag irriterad över.
Tröttnade på att inte ha något att göra, så jag ringde Katja. Hon kom förbi, fick se mitt rum, sen gick vi en promenad. Var i affären. 8,95 kr/hg för lösgodis. Aj! Det svider i plånboken. *Snål*
Det var trevligt. <3 Hon blev riktigt glad att jag ringde. :D Vi pratade om allt möjligt. Nice! =)

Kom hem och åt macka. Pappa satt vid matbordet en kort stund - en macka, sen tillbaka till renoveringen. Trevligt med kort sällskap.
L kommer ut ikväll.
Då blir det renbensspjäl till middag. Äter sällan det. Hoppas på att det smakar bra.
Tills dess.... ska jag nog sitta här. Rickard ringer nog snart, så håller jag honom sällskap, när han går till affären för att köpa godis. Mums! <3

Kram

Snälla, lämna mig inte.
Snälla, försvinn inte.
Jag ber dig, gå inte.
Snälla...
<3

Kroppen är trött

Jag känner mig seg i hela kroppen. Orkar knappt sitta upp. Sängen var skön, men att ligga kvar kändes inte rätt.
Hur dagen blir kan jag inte svara på. Jag är trött, hängig och ja... trött. Kanske sitter här hela dagen, det vet jag inte. Finns inget Sims här. :( Kanske borde göra lite av So-arbetet, som ska vara klart på onsdag. Måste också hitta en oljemålning, som jag ska försöka måla av under vårens bildlektioner. Kanske borde kolla runt lite idag.... Gäsp. Jag orkar inte. Sista terminen i grundskolan och man känner verkligen hur skoltrött jag är. Jag har alltid tyckt om skolan, men nu... Nu är det jobbigt. Gäsp. Jag vill ha lov! Jag vill träffa Rickard. Jag vill behålla Dig.

Mums på denna sega lördag.
Natti Kram

Skillnad?

Jag försöker. Frågan är om det jag gör resulterar till någon skillnad? Borde jag ge upp och släppa greppet? Nej. Jag tänker fortsätta kämpa. Jag tänker inte förlora. Du får tycka vad du vill, men jag har andra åsikter. Dina mål... Jag har mål och ett av dem är att behålla dig. Så snälla... försvinn inte. Okej?


Lång Middag

Nu har jag ätit klart. det blir alltid långa middagar på fredagar och lördagar - speciellt när det bara är jag och pappa hemma. L har stannat hos mamma. Hon skulle vara med en kompis.
Det är riktigt trevligt att sitta och prata med pappa. Efter samtalet vi hade i höst, så har det blivit riktigt bra mellan oss. Det känns skönt. Nu kan vi sitta och diskutera utan att det känns jobbigt. Visst tar vi upp jobbiga ämnen ibland, men det känns okej. Jag klarar mig.

Det verkar som att de flesta börjar må bättre.
Var det vad som krävs,
för att några skulle få känna lycka?
Vem blir nästa offer?
Jag? Du? Han? Hon?
Jag vill inte gissa.
Jag vill drömma om dig och mig.

Nu ska jag och pappa se 'Let's Dance' på tv4. Mys blir det också. Mumsmums! <33
Älskling, du förtjänar vila. Hoppas att helgen blir skön. Ta hand om dig. (Misstolka inte! xD)

Trevlig Fredagkväll Sverige och Världen!
Puss & Kram
/Jasmine

Vems ansvar?



Hur kommer det sig att man inte hinner stoppa det? Är det ingen som märker, eller gör man så att sanningen automatiskt blir ignorerad? Vems ansvar är det att se till personer i omgivningen? Är det allas ansvar? Ingens? Hur bestämmer man vem som ska se den verkligheten som är skapad?

Till minne...

En dag av allt

En omtumlande dag....
Sen som vanligt till bussen. Bra. Kom några minuter försent.
Gjorde klart uppgiften på bilden. Bra.
... (Ingen kommentar)
Joseph bjöd in sig själv och mig hem till Oscar. Vi åt mumsig choklad-mouse-tårta. Namnam! <3
Höll på att missa bussen, men jag sprang - och hann precis.
Kom hem. Datorn. Nu en dusch.
Sen middag; tacos. Kanske teve?

Kram
/Jasmine

Snö och Tö

Dagen har faktiskt varit förvånansvärt bra! :D
Mamma gav mig rådet att ta en buss tidigare, så det gjorde jag. Ingen frukost hemma, utan ett äpple i väskan blev det.
Min katt Marshmallows är för jobbig, för att kunna vara inne på natten. Han hatar stängda dörrar och krafsar därför på dem, för att komma in. Mamma är rasande. Detta har resulterat till att han får vara ute på nätterna. Egentligen får vi inte släppa ut katterna, men... Jaja, imorse i alla fall, när jag skulle gå till bussen, satt han utanför dörren. Han ville komma in, men ångrade sig, när han såg att vi tänkte torka av tassarna. Typiskt. Jag gick mot bussen. Jag hann komma omkring tio meter, när jag hörde ett jamande. Jag vände mig om och fick se kissen. Stackars liten var nog rätt frusen. Mitt dåliga samvete... Jag fick upp honom i ett halvstadigt grepp och försökte springa tillbaka - vilket inte gick så bra, så jag fick gå istället. Stängde snabbt in honom i badrummet, så att mamma eller L kunde ta hand om hans tassar.
Jag var rätt säker på att jag skulle missa bussen, men jag hade hoppet kvar. Gick så snabbt jag kunde med högklackade stövlar, påse, skolväska och gympaväska. Vilken kombination! Kom fram till stora vägen. Såg en buss komma, men sen svängde den åt ett annat håll i rondellen. *Pustade ut* Någon minut senare kom en annan buss, åt mitt håll. Inte den jag skulle ta och... Jag kollade på klockan.... Den bussen var försenad. Kanske kunde jag ha turen att min buss också var lite sen. Och den turen hade jag! :D
Kom fram till skolan, efter att ha gått längs den slaskiga gatan. Speciellt kallt var det inte - bara någon minusgrad, för det snöade...
Lektionerna rullade på. Känns segt att vara tillbaka igen, men det är bara att kämpa på.
Ny gymnastiklärare.
Hon verkar bra. Det känns som att hon kommer kunna inspirera oss.... Eller så var det bara för att hon gör nya övningar, som vi inte gjort innan. Det blev en intensiv lektion; armhävningar, upphopp och mer i kombination med lek. Okej, men inte jättekul. Synd att man visar sin sämsta sida under första gympalektionen. Bättre blev det inte, när jag sprang in i... ett järnrör eller nåt, som sitter inne i den nerfällbara väggen. Aj! Det gjorde riktigt ont. Gick och satte mig på bänken, jag kunde inte springa. Men det gick över ganska snabbt. Ett blåmärke har man där nu, men sånt är inget att oroa sig för.
Efter spanskalektionen hittade jag en 50-öring på golvet. Inte mycket pengar, men den kanske bevisade att jag har tur idag - vad tror du? Jag tror det är ganska bevisat att jag har turen på min sida. Hann precis komma till hållplatsen och pusta ut, innan bussen kom. Bra jobbat av mig? Ne, det beror nog mest på tur. Jag hade ju grönt vid varje övergångsställe.

Här sitter jag nu. Allmänt glad. :) Tänker på Rickard... Jag ska upp till honom under sportlovet. Det kommer bli mysigt. Jag längtar! <3
Ska spela Sims nu tänkte jag. Är det okej för folket? (a)
Många Kramar
/Jasmine

MorgonSnö


Utanför...

- Det snöar ute, säger mamma.
Min reaktion är 'Neeeeeeeeej!'
När det snöar ute, då står trafiken stilla. Bra - Mm, visst. *Suckar* Jag kommer ändå komma försent, det vet jag. Skolväska, gympaväskan plus skolböcker. Vilken hit va!? Allt ska dras med i detta snöväder. Mums. Kan inte ta med alla böcker idag, det blir för tungt. Undra hur många sura lärare jag får träffa på idag... Men jag hoppas att de har förstående. Nu är det säkert några av mina klasskamrater, som tänker; men varför hade hon inte kvar böckerna i skolan, som vi andra? Jo, för mitt liv handlar om planering. Jag har väl delvis valt det själv. För övrigt så beror det på att jag har haft skilda föräldrar sen jag var tre år. Imon till exempel. Då måste jag ta med gympaväska och lägga den i skåpet, för att jag ska ha gympa på onsdag. Väldigt bra.

Jag kommer också missa bussen idag. Jag är alltid sen hemifrån (och kommer antagligen inte hemifrån tidigare om jag sitter här). Kan inte springa sista biten, eftersom jag som sagt ska ha en del saker med mig. Det kommer bli lyckat. Jag har inte ätit frukost än. Det lättare ju min oro. Nej. Jag kommer komma försent, men... Jag kan inte göra så mycket åt det - faktiskt. Och nej, tjata inte emot, ni vet inte hur det är. Tack.

Kramkram på Er!
Hoppas att ni får en bra dag...

Imon börjar skolan

Då är det dags igen! En sista ansträngning, sen är min tid i grundskolan slut. Det känns både skönt och ledsamt. Kommer nog sakna det en del. Men det är en del av livet och nu finns det mer att upptäcka ute i vida världen. :D
Klockan är rätt mycket. Ska upp klockan sex imon. Segt. Men jag stängde i alla fall av Sims frivillig- inte dåligt av en nörd som jag. ;P
Ser allmänt hemsk ut. Borde kanske ta en snabbdusch... eller inte. Jag vet inte om jag orkar. Hm... Det får jag fundera på. Måste tänka på att få med mig alla grejer imon. Får inte glömma något.
Det kommer bli riktigt kul att se alla igen! Speciellt kompisarna. <3 Saknat er! Väntan är över, för vi ses imon.

Nattinatti!
/Jasmine

Kollat Upp!

Det är mycket att kolla upp. Många projekt samtidigt. Jag och mamma har kollat vad biljetterna upp till Stockholm kostar. Det kostar en del, men det finns också turer med lägre priser. Dessa avgår då dagar, då det inte är många som reser - det vill säga på lördagar mitt på dagen. Jaja, vi får se hur det blir med det. Rickard måste ju kunna ta ledigt från jobbet också.
Vill inte att han ska ta ledigt för mycket - och kanske förlora det - på grund av mig.Sveriges Tågtrafik


Jag och mamma kollade också framkallning av foton på nätet. Det finns i alla möjliga prisklasser. Men vad ska man välja? Någon som har något bra förslag? Det ska inte vara för dyrt, men det måste ändå vara bra kvalitet...

Spelar Sims.
Är så trött på allt som har med bilder och göra.
Jag klarar högst en halvtimma, sen spyr jag åt skiten. x)
Trevlig kväll!
KRaM

Godis - Fy mig!

Här sitter jag med massa grejer framför mig;
Godispåse - Fy mig! Kunde inte låta bli att köpa, när jag väntade på att bussen skulle gå.
Usb-minnet - Vet inte riktigt om jag ska lägga över bilderna till datorn eller inte. Kanske lättare att lämna in bilderna i en fotoaffär, istället för att skicka in alla... tror det är runt hundra bilder. Jag vet inte...
Mobilen - Så att jag kan nå Älsklingen, om det är något. <3
Plånboken - Kvitton, för att skriva in i Kassaboken. Jag vill inte ha en kassabok! Jag orkar inte och programet... är jobbigt! *Ledsen*
Hemtelefonen - Så slipper jag springa ifrån datorn, om det nu av någon anledning skulle ringa...
Kameran - Tog lite bilder imorse, som jag ska lägga in på datorn.


(Fler bilder; http://JagHurVemVad.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1231282801&id=316694174)

Dagen har fungerat bra, om man bortser från all väntan. Det blev en del....
Pratade med Rickard, när jag satt och väntade i 20 minuter på bussen. Tack älskling. <3
Omklackade stövlar och snart nya glas i glasögonen. Synundersökningen gick bra. Eller det var i alla fall inga probelm. Det kommer bli dyrt med nya glas i bågarna. Usch! Usch! Usch! 1 500 för glas och undersökning. Inte bra. :(

Hendéns


Vill spela Sims, men vet inte om jag hinner det idag. Tyvärr. :( Men jag får försöka hinna det. :)
Kram
//Jasmine

Bilder - Blä!

Fotografen

Jag är seriöst trött på allt som har med bilder att göra. Jag har nu lagt in... Jag vet inte hur många bilder på det där Usb-minnet. Allting har gått bra - utan problem Tackar Rickard, för att han hjälpte mig. Väldigt snällt. <3

Är trött i huvudet, efter allt tänkande och funderande. Borde kanske gå och lägga mig, men jag känner att jag verkligen kan engagera mig i det jag gör, så.... Jag tänker ta mig an Indranet nu. Hoppas på att det inte skiter sig. Detta är väldigt psykologiskt för mig...

Wish me luck!

Stereon

Med musiken från en splitterny stereo sitter jag nu på sängen. Mums med mat. Härligt med en dusch. Nu med datorn framför mig. Sängen kommer lätt bli min favoritplats i det nya rummet... eller så blir det på stolen vid fönstret. Fast... Det kommer ju ett skrivbord nästa fredag, så då blir det nog inte lika mysigt att sitta där. Jag håller mig nog till sängen.
Stereon fick jag i julklapp av pappa. Tack så mycket!
Jag hade inte önskat mig någonting, man han lyckades ge mig en julklapp, som jag verkligen uppskattar. <3

Stereon jag fick i Julklapp!

L ville ha datorn vid sjutiden, så... Ja, det vara bara att ge henne den. Måste fortsätta med mitt Usb-minne. Egentligen tar det inte så lång tid. Det är bara jag som inte kan bestämma mig och gör massa annat istället. Inte bra. Fy mig.
Indranet får nog bli en annan dag... eller förmodligen en annan kväll... någongång.

Puss
/Jasmine

Efter en kall promenad

För en timma sen kom jag in från en mycket iskall promenad. Det blåste mycket. Gör det det fortfarande tro? o.O
Tack för sällskapet Rickard. <3 Mobilen i vänster hand och kameran i andra handen.


Fler bilder finns:
http://JagHurVemVad.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1231196401&id=316219945

Man har kommit in i värmen och det är dags att ta tag i saker, som behövs göras.
Bilderna från promenaden är inlagda på Bdb (se ovan).
Har mycket andra bilder, som också ligger inne på Bdb.
Exempel: http://JagHurVemVad.bilddagboken.se/p/dayview.html?directlink=1&t=1224367201&id=282643972

Många av bilderna, som ligger på Bilddagboken, ska jag lägga in på ett Usb-minne. Sedan ska jag lägga in bilderna på datorn, som finns hos mamma. Ska framkalla de bästa bilderna under år 2oo7 och 2oo8. Mina scrap-booking-projekt kommer jag aldrig komma igång med. Haha, någonsin? Menmen, sånt löser sig...

Måste också gå in på Indranet och välja gymasium - något som jag inte alls ser fram emot. Känner på mig att jag inte kommer göra det idag - hur mycket jag än måste. Tyvärr. :( Det kommer hänga över mig hela månaden för... när månaden är slut, då måste jag ha valt. Problemet är inte att jag inte vet vilka gymnasium och linjer jag ska söka. Problemet är att jag inte orkar ta tag i skiten med valet och allt. Jag måste göra det någon gång, innan det är för sent... så... det kan vänta, men jag borde göra det så fort som möjligt.

Imon ska jag till mamma. Jag måste säga att jag är lite stolt över min planering; Båten går kvart i tio. Jag är framme i god tid och hinner på den tiden lämna in mina stövlar för omklackning. Har tid hos optiken klockan tjugo över elva. Hoppas på att skomakaren kan fixa mina skor under tiden jag är där. Efter undersökning hämtar jag stövlarna, som jag hoppas att jag inte glömmer. Från optiken går det en buss raka vägen hem. Toppen! :D
Dagen kommer säkert inte bli bäst, det finns ju alltid något som krånglar... eller?

När jag kommer till mamma, ska jag lägga över bilderna, som jag idag lägger över på Usb-minnet.. Hoppas verkligen att denna lilla process kommer fungera felfritt. *Hoppas Hoppas Hoppas*

God middag serveras klockan sju idag. Har tiden tills dess på mig, att fixa med bilderna.
Förlåt att mina inlägg ibland blir väldigt långa. Sorry för det. :(
Kram på Er Alla där ute!
/Jasmine

Nytt Rum

Igår vaknade jag vid halv elva. Både jag och L ville sitta vid datorn och spela Sims, så vi körde med datatid. Mycket skoj!
Efter det tog vi buss, buss, spårvagn och båt ut till pappa. Det var bara att lämna av väskorna, för att sedan gå in till farfar och Barbro på middag. TrevligtTrevligt! :)
Nytt rum har jag nu fått! :D
Det är jättefint! Tapeterna som jag valde blev jättefina i mitt rum. Jag är verkligen nöjd. :D <3
Jag var verkligen trött igår, efter middagen så... Ja, jag tror det blev för mycket känslor för mig. Jag hade svårt att hantera allting och jag ville helst bara gå och lägga mig och sova. När jag gått och lagt mig, tog det en stund att somna. Jag låg och tänkte, men inga tydliga tankar. Ville egentligen ta en promenad, men nej.
Jag somnade tillslut och sov då gott. Vaknde halv sju, men somnade om. Sen vaknade jag halv tio och halvsov en timma, då pappa kom in och sa att de skulle äta frukost.
Efter frukosten satte vi genast igång med storstädning eller typ... Plocka ut grejer från mitt och L's gamla rum, ställa in i det nya. Detta för att L ska kunna ha vårt gamla rum som ett fungerande rum under ett års tid. Pappa håller ju på att renovera hela huset, så... Inom ett år hoppas han att huset ska vara färdigt. Då kommer L också ha ett rum med tapeter, som hon själv har fått välja och möbler som passar till. Tack pappa.

Bilder:










Idag
- tisdag... Städat som sagt. Nu sitter jag på sängern med datorn framför mig. Underbart! <3 Sånt här gillar jag. :D
I... förgår kväll (eller egentligen natt vid halv ett) skrev jag en del i blocket. Jag måste erkänna att det känns som att jag lever. Jag... Visst, jag har också problem som de flesta andra och... Jag har lyckliga stunder. Just nu känns det som att jag har det FÖR bra. Jag menar (och ta inte detta som skryt, för det är inte så jag menar)... Jag har en syster, som jag älskar över allt annat, en mamma och en pappa. Tre underbara katter. <3 En underbar pojkvän och en bästa vän. <333 Kompisar som verkligen bryr sig om mig (jag saknar er!). Ett jättefint hus och nu ett eget rum här. Jag... Jag trivs i skolan, mina betyg kan jag inte klaga på, jag... Ja, jag har det väldigt bra. Jag... Visst, jag måste erkänna att jag är lycklig, men det känns ändå fel. Det finns så många människor ute i världen som har det... mycket sämre än vad jag har det. Inte bara när det gäller pengar, ekonomi och tillgångar. Många i världen har inte ens en familj, en öppen famn att alltid gå till. Jag... Jag önskar att jag kunde hjälpa till på något sätt, men... det är svårt. Jag... När jag blir stor vill jag jobba som socionom, med mänskliga rättigheter och verkligen försöka ändra människors situation. Jag har aldrig... tänkt tanken på att 'rädda världen', men... Jag vill bara hjälpa dem som har det sämre än jag själv.
Igår vid middagen var det livliga diskussioner. Jag kom med lite inlägg ibland (läs istället; väldigt många inlägg). Men jag lyssnade också och.. Det enda som verkar behövas i vår stora värld, det är respekt för andra människor. Vissa påstår att fattigdomen är orsaken till världens krig. Andra säger att religion har med saken att göra. Själv tror jag att allting handlar om respektlöshet. Om man lärde sig respektera andra människor, då tror jag att världen skulle sett annorlunda ut...

Många kramar
Jasmine

Dator-Söndag

Spelar Sims för fullt. Mysigt! <3
Det är väldigt kul. >.<
Glad! :D
Älskar Rickard! <3
Saknar kompisarna.

Middag vet jag inte när det blir. Mamma och L åt macka förut, så jag gjorde det samma.
På teve ikväll... Ingen aning. *Kolla* ... Inget som intresserar mig.
Måndag imon. Ny vecka... Annat kul.

Kram
/Jasmine

Frusen söndag

Här sitter och och fryser. Fönstret var öppet inatt, så nu är det iskallt här inne. Lägger in lite bilder på Bdb. Hann inte lägga in alla igår. Mamma ville sova och hon tyckte att jag väckte henne, om jag satt vid datorn. Så det var bara att stänga av... Gör resten idag. När jag är klar med allt, ska jag spela Sims tänkte jag. <3

Jag ska börja skriva kassabok. Hade en... en gång i tiden, men jag tröttande på att programet var svårt att förstå inte ville det jag ville. Får se om jag lyckas denna gång. Måste helst göra det idag, för imon åker jag till pappa och sen... vet jag inte när jag får gjort det...

Trevlig Söndag!
Kramar

Sena Lördag

Denna sena lördag... Jag sitter fortfarande här. Det har jag gjort hela kvällen. Mår inte så bra. Ont i huvudet, fryser... längtar. Längtar efter Rickard. Han är i alla fall på väg hem nu. Han sitter i bilen. Resan verkar ha gått bra, jag har inte hört något annat. Det var underbart att ha honom här! Jag... Jag älskar att ha honom nära.
Mamma och L ser film där nere. De kom upp och frågade om jag också ville se, men jag sa nej. Spelade Sims, men tröttande nu. Ska istället lägga in bilder på Bilddagboken. Lite bilder från året som gått. Det är ju nytt år nu.
Nyårslöften inför året; ... Det blir samma som alla andra år: Att försöka bli en bättre människa. Ändra på de brister man ha och göra dem till något bättre. Att ändra helt på sig själv, det går inte och blir inte heller bra. Man är som man är, det gäller bara att hitta sig själv. De är också ett mål jag strävar efter. Att försöka förstå mig på mig själv, lära mig hur jag fungerar och reagerar i olika sammanhang. Blabla. Alla applåderar!

Bilddagboken nästa!
Kram

En lördag fylld av tårar

Rickard har åkt hem. Det känns hemskt. MEN... Som jag sa en gång, när vi stod där - precis som vi gjorde ikväll: 'Vi måste lämna varandra, för att kunna träffas igen.' Och älskling, jag tror det är så vi måste tänka. Jag... Det blir lättare att skiljas åt för varje gång vi ses. Inte för att jag älskar dig mindre, utan för att jag blir allt säkrare på att du kommer stanna kvar, att vi kommer ses snart igen. Nästa gång vi ses, då är det jag som åker upp till honom. Senast Sportlovet får det bli (v.7), men jag ska försöka komma upp innan dess till ett rimligt pris. <3

Inte jätteledsen just nu. Men jag tänker bara på dig Rickard, det vill jag att du ska veta. Som jag sa till dig på stationen; jag kommer spela Sims större delen av kvällen.
Till er andra; förlåt att inlägget mest blev inriktat till Rickard, det bara blev så. Förlåt. Sen... Förlåt att jag inte varit inne så mycket under lovet. Ni vet ju varför... men förlåt. Och tack Joseph - ännu en gång. <3

Imon är det söndag. Tidigare idag önskade jag att det skulle vara måndag imon och skola, men nu... Nu är jag glad att det är som det är. Då kan jag och Rickard prata i telefon hela dagen, om vi nu vill det. Skolan börjar på torsdag och det är många dagar kvar tills dess. Lite smått inplanerat, annars en del att fixa, nu när det är nytt år och allt.

Kram till er alla!
/Jasmine

RSS 2.0