Studiemedlet ska passa alla

Visst ska studiemedlet i skolan passa alla - de som har svårt för ämnet och för de som har lätt och behöver svårare uppgifter? Konstigt att det inte är så. Vi kan ta min situation som exempel:
Vi engelskan läser vi nu *Animal Farm'. Jag är en av de elever i klassen, som anser att boken är för svårt. Jag förstår knappt hälften av alla ord och det resulterar till att jag inte förstår vad boken handlar om. Ja, det finns en ordlista längst bak i boken, men ska jag slå upp alla ord jag inte förstår? Är det så det ska vara? Då kommer jag ju aldrig bli klar. Jag sa till min lärare att jag tyckte den var för svår. Hennes svar blev kort och lätt: "Du förstår när du kommit en bit." men nej, jag förstår fortfarande inte. Jag har nu läst 20 sidor och är allmänt trött på att läsa en bok jag inte förstår och inte får ut någonting av. Jag och en klasskamrat tog i veckan upp ämnet med läraren (jag för andra gången). Läraren gick då med på att vi kan få läsa boken på svenska istället. (?) Hm... Är det inte engelska vi har? Nåja, jag går inte in närmare på det. Jag och min kompis gick idag ner till skolans bibliotek, men hittade inte boken på svenska. Typiskt. Vår lärare påstår att det är vårt ansvar att hitta boken på svenska. Va? Hallå! Det är väl lärarens ansvar att se till så att studiematerialet passar alla? Att alla kan ta del av det? Och är det inte smart om läraren ser till att det finns flera nivåer, när man läser en gemensam bok i klassen?
Jag tycker detta är respektlöst!
Inte nog med att jag har dåligt självförtroende i engelska redan som det är. Då ska hon tydligen sänka det ännu mer?! Här har man verkligen kämpat sig ifrån ett Ig till ett G - kanske var det till och med ett Vg - och så kommer läraren och trycker ner en ännu en gång! Jag tycker det är fel att studiemedlet inte är anpassat för de olika nivåerna som finns i klassen.



Jag blir så fruktansvärt arg bara! RESPEKTLÖST!


Läsarnas Ord
Ord från: becka

Oj, verkligen fel gjort av läraren! där jag går nu har hon alltid olika nivåer. Det där kan du typ anmäla läraren för ^^

2009-01-28 @ 17:58:11
URL: http://awhitesnowangel.blogg.se/
Ord från: Rickard

Du är verkligen underbar som tar upp dina problem - istället för att bara sitta och trycka på dem.



Jag håller med Becka - så där borde det inte vara, så där ska det inte vara! Självklart ska det finnas olika nivåer på studiemedlet - och att läsa boken på svenska?? Haha... jag håller verkligen med dig. Det är ju engelska du ska lära dig. Om inte annat så borde ni kunna få göra några enklare uppgifter som kanske har någon form av anknytning till boken (om nu själva handlingen i boken är så viktig).



Sen angående din engelska - jag tycker verkligen att du är jätteduktig :D. Du läste ju upp det du hade skrivit om President Obama för mig. Det lät väldigt bra tycker jag. (Och nej - det är inget jag bara säger för att du ska må bättre för stunden!)



Det finns olika nivåer på engelska så - visst... du kanske inte är någon språkprofessor inom området. Men jag anser att du behärskar språket - du kan förstå och du kan göra dig förstådd. :D



Jag älskar Dig

Puss <33

2009-01-28 @ 20:09:47

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0