Såpbubblor till bröllopet

När varma kramar och lyckoönskningar ges utanför kyrkan får varken riskorn, blomblad eller konfetti förekomma. Församlingen själv föreslår såpbubblor, vilket även var ett inslag på vänners bröllop. Inför vår stora dag har därför små behållare med såpbubblor införskaffas, vilka kommer att delas ut i samband med att gästerna går ut från kyrkan för att strax därpå möta mig och R på kyrktrappan.



Såpbubblor till bröllopet köpta i bröllopsbutiken Lilly.

Jag vill tro att det kan bli himla fint! Såpbubblor är lekfullt och kan bli effektfullt på bild. Be för att det blir lyckat.


Minnena från gårdagen


Minnena från gårdagen.

Minnena från gårdagen värmer gott. Det gör mig rörd att så fina tjejer i min närhet har lagt ner tid, pengar, engagemang och värme på att ordna en möhippa - för mig. Jag blev glatt överraskad! Det känns på något sätt lite heligt, som en sådan där extra speciell dag som är svår att skriva något om. Som en magisk dimma som dagen efter ännu ligger kvar. Jag gissar att bröllopsdagen kommer att kännas lite det samma. När jag om några dagar har fått lite distans känns det nog lättare att skriva mer om den fina dagen som ägde rum två veckor innan bröllopet (igår).


Fredag med lyxfika på Mr Cake


Fredagsfika på Mr Cake.

Det blev en så mysig eftermiddag tillsammans med syster! ♥ Vi möttes upp på en perrong i Stockholms tunnelbanesystem, åkte några stationer för att därefter traska längs gator i fina kvarter. Vi besökte en inspirerande butik för inköp till bröllopet (se kommande inlägg!) och avslutade sedan denna soliga fredag med lyxfika på Mr Cake.


Fikafantasten Jasmine (jag)!
 
Jag och syster förväntansfulla inför fikan. ♥

Det är vårt andra besök på Mr Cake i Stockholm och jag ska erkänna att jag trivs rätt bra där. Se bara på allt gott som finns att tillgå!


Red Velvet Croissant är att rekommendera!


Mumsig sockerbulle samt key lime pie.

Se även inlägget Ett första besök på Mr Cake i Stockholm.



Med avsaknad av sommarsemester

Detta år har jag ingen längre sommarsemester. Jag är ledig några dagar kring bröllopet. En längre ledighet blir det först i höst då jag och R åker på Drömresan till USA. Tanken på den gör det lättare att gå till jobbet. Men det är aningen tungt att arbeta varje måndag till fredag. Det var länge sedan jag hade ledigt en hel vecka.


Lyxfika på en lördag som likväl kunde ha varit en vardagskväll mitt i veckan.

Halva sommaren har gått och jag fortsätter att jobba på. På bussen hem om kvällarna somnar jag snabbt, tiden hemma ägnas åt återhämtning och vila. Jag gör inte så mycket, ett medvetet val med förhoppning om att inte vara alltför trött till bröllopet. Jag fikar, myser på balkongen, läser resemagasin och inspiration inför resan, pysslar inför bröllopet, kollar teveserier, umgås med vänner och mest bara är. Som om jag hade semester, bara det att dessa stunder är komprimerade till helg samt vardagskvällar. Jag har det trots intensiva arbetsdagar bra - och jag har ju något himla fint att se fram emot!


Bröllopet närmar sig

Bröllopet närmar sig och det är idag mindre än tre veckor kvar till den stora dagen. Jag är fortsatt lugn och upplever mig ha koll på läget och planeringen. Tanken på att jag och R om tre veckor är man och hustru får det att suga till i magen - jag är förväntansfull! Samtidigt är dagen som komma skall fortfarande surrealistisk och jag har svårt att ställa mig in på och förbereda mig för vad som kommer att hända den dagen. Det finns så mycket förväntan i luften, inte bara från mig och R. Men än så länge är jag lugn, lite pirrig titt som tätt.


Smygtitt på placeringskorten.

Jag har som sagt börjat med placeringskorten och i bordsplaceringen görs de sista justeringarna. Det vi även har kvar att göra är att skriva menyer och andra trycksaker, ordna det sista med klädsel och tillbehör samt så gott det går förbereda oss mentalt för den stora dagen. Tänk, det är mindre än tre veckor kvar!


Bokad tur till Alcatraz

Förberedelserna inför Drömresan till USA fortsätter.

Efter runtresande med husbil i Västra USA kommer vi att byta husbilen mot ett hotellrum i vackra San Francisco. Redan vår första kväll i denna för oss nya stad kommer vi att bege oss ut till fängelseön Alcatraz. Turen går att boka nittio dagar i förväg och kunde därför bokas först här i veckan. Turen är bokad via Alcatraz Island Tickets. Vi har bokat kvällsturen ut till ön då den innehåller lite extra samt utifrån att bekanta sagt att upplevelsen blir mer effektfull just kvällstid. Denna utflykt är vi lite extra förväntansfulla inför!



Bokad tur till Alcatraz.

Har någon av er läsare upplevt fängelseön Alcatraz eller är det kanske ett lockande resmål också för dig? Har du varit där får du gärna dela med dig av lite bra-att-veta och annat. Tack på förhand.


Några dagars paus

Veckan som följde var tung och jag kände mig fortsatt trött. Någonstans försvann värken i kroppen och jag agerade aktivt för att dämpa ett trött sinne. De senaste dagarna har jag mått bättre. Jag har haft fortsatt intensiva arbetsdagar i kombination med mycket vila om kvällarna.


Jag har färglagt abstrakta mönster.

Jag har velat vara kreativ, men inte riktigt förmått prestera något då prestation har känts jobbigt. Istället har jag färglagt abstrakta mönster, lyssnat på mycket musik, sett teveserier och film mitt i veckan samt tillåtit mig själv att pausa från åtaganden, så även bloggen. Det har varit skönt. Det var detta jag ville dela med mig av för nu.


Välmående under lediga dagar

Jag har en värkande kropp och ett stressat sinne. Det hör ihop, jag vet det. I ett försök att må bättre, och till följd av helgens delvis inställda planer, har jag under lediga dagar ägnat tid åt sånt jag tycker om.

I fredags slappade jag i soffan framför teveserier, R sov i min famn. Resterande del av kvällen var också lugn, bortsett från stök från grannen fram till fem på morgonen... Jag var av förståeliga skäl ganska trött under lördagen. Placeringskorten till bröllopsfesten påbörjades, jag yogade en stund hemma i vardagsrummet, det blev en längre promenad med ett inspirerande sommarprat i öronen och till middag blev det hamburgare med ugnsrostad färskpotatis - mums! På kvällen kollade jag och R film tillsammans, det var länge sedan sist. Söndagen bjöd på lugn morgon, kortare promenad till och från centrum och därefter en uppskattad paus och fikastund på balkongen. Dagen och helgen avslutades med att fira ett födelsedagsbarn med gokart och smörgåstårta.

Önskar er en fin start på kommande vecka!


Uppskattad paus och fikastund på balkongen.



Brudbukett beställd

Något av det första som jag började förbereda och planera inför bröllopet var min brudbukett. Det kändes till en början som det mest konkreta att faktiskt kunna skapa sig en bild av och ett uppslag i min anteckningsbok avsedd för bröllopet skapades. Under de snart två år som bröllopsplaneringen har pågått har sidan fyllts med diverse idéer och under våren har jag mer intensivt eftersökt inspiration till min brudbukett. Häromveckan gjorde jag en beställning i vår lokala blomsterhandel på en brudbukett, två tärnbuketter och tre corsages (blomman för brudgum och best mans att sätta på kavajen). Drömbuketten är i vintagestil i färgskala av rosa, lila, grönt, silver och gräddvitt samt med extra kreativitet och lekfullhet.


Idéer till min brudkbukett.

Det ska bli spännande att se om floristen lyckas tolka mig på rätt sätt, leverera enligt mina förväntningar och kanske lyckas inkludera en extra lyckosam och överraskande detalj. Medan mycket av bröllopsplanering berör mig mindre än jag hade förväntat mig, inser jag att min brudbukett är något av det viktigaste för mig. Håll tummarna för att brudföljets blomster blir bra!


När man får rabarber



Rabarber från en kollega.

När man får så här fina rabarber av en kollega måste det ju göras något med! Jag som älskar paj bakade självklart rabarberpaj. Några stjälkar finns kvar och av dem blir det antingen kräm, kompott eller ännu en paj. Som sagt, jag älskar paj - i synnerhet med rabarber. Så denna tisdagskväll mumsas det på rabarberpaj i soffan framför Allsång på Skansen. Sommarkänslor!


Hembakad rabarberpaj.


Tjuvkik på bröllopstårtan


Tjuvkik på bröllopstårtan.

En av mina tärnor är utbildad konditor och erbjöd sig tidigt i bröllopsplanering att baka vår tårta. Självklart ska hon få göra det! Efter att ha bollat idéer under längre tid fick vi under en fika ihop en tårta som är både görbar, praktisk och enligt R's och mina önskemål. På midsommarafton fick vi provsmaka en del av tårtan, den ni ser på bilden ovan. Med några korrigeringar vill jag tro att den kommer att bli himmelsk!

Vill du läsa mer om mig och R samt ta del av ytterligare förberedelser inför bröllopet finner du dessa inlägg i kategorin Kärleken till R.


RSS 2.0