Livat i vårt hus

Veckan efter att flyttlasset gick till huset hade vi inte bara 2-årskalas för lillprinsen, utan också mina föräldrar på besök. Mamma kom redan på torsdagskvällen då hon hade tagit en semesterdag från jobbet dagen efter. Vi fick därför fredagen tillsammans att äta mysfrukost, leka med lillen, ta promenad, fika och förbereda inför morgondagens kalas. Att ha en tvååring hemma gör att det sällan finns tid att göra saker med ro - kring benen finns ständigt en liten sötnos som vill ha uppmärksamhet eller risken att denna lilla sötnos vaknar då vi som föräldrar tror (hoppas) att han har somnat för natten. Att ha min mamma på besök var därför uppskattat.

På fredagskvällen kom min också min pappa med tåget från Göteborg. I vårt kök fick vi även sällskap av R's pappa med fru som kom för att dricka kaffe och heja på mina föräldrar. På lördagen satt min lilla familj och mina föräldrar vid frukostbordet med ro innan förberedelserna inför kalaset drog igång. Senare på kvällen, när gästerna hade gått hem, åt vi hemmagjorda hamburgare med klyftpotatis innan godisskålen ställdes fram på vardagsrumsbordet.

Söndag med mina föräldrar på besök innebär promenad, så även denna söndag. Vi tog med oss lillen ut, promenerade i närområdet och summerade den gångna helgen. Pappa åkte hemåt på eftermiddagen, medan mamma kvarstannade längre. Tillsammans med R's pappa med fru åt vi söndagsmiddag innan mamma blev körd till tågstationen.

Rosor och te från mamma.

Sedan mamma åkte hem har jag fortsatt att glädjas åt de fina rosorna hon gav mig samt druckit av teet med äpple och kanel som hon också gav i present. Det känns lite extra roligt att ha haft mina föräldrar på besök nu när vi har flyttat till hus och så här snart efter inflytt ha fått visa vårt nya boende för dem. Det har minsann varit livat i vårt hus redan från start!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-09-26.


2-årskalas för lillprinsen

Tredje helgen i september, en vecka efter att vi flyttade till huset, firade vi vår lillprins som nu har fyllt 2 år! Vi hade bjudit in familj och vänner att fira tillsammans med oss i vårt nyinflyttade hus. Inför firandet hade vi i viss mån packat upp flyttkartonger alternativt ställt dem åt sidan. Trots ett visst mått av flyttkaos fann jag vårt nya hem fullt av värme och leenden. Tårtan föreställande Lille Skutt som jag hade bakat fick fina ord, så även från lillen.

Lille Skutt-tårta till lillprinsens 2-årsdag.

Vi visade vårt hus, drack kaffe och åt tårta, såg lillen öppna presenter samt pratade om livets storheter och små egenheter. Det blev ett fint 2-årskalas för lillprinsen. Det gör mig glad att vårt hem redan har fått fyllas av glada minnen.


Septembervecka i min Bullet Journal

En septembervecka i min bullet journal.

I perioder är jag mer mån om att använda min bullet journal för att reducera stress och få ordning på för mycket tankar. Då är jag även mån om att lägga tid på att vara kreativ, det gör mig gott. På bild ser ni en septembervecka i min bullet journal. Ett väldigt enkelt upplägg som skapar överblick och ger plats till veckans att-göra-lista. Totalt tre sidor likt denna har gjorts och på övriga två finns en luftballong som dekor - enligt temat för september månad i min bullet journal.


Skördar i vår (nya) trädgård

Skördar i vår (nya) trädgård!

Redan på tillträdesdagen kunde vi med glädje plocka frukt och bär i vår (för oss nya) trädgård. Sedan dess har vi fått mycket äpplen och plommon - så pass mycket att det känns utmanande att hinna ta vara på allt. Av vinbären som jag fick glädjen att sköra det sista av bakade jag en vinbärspaj. Den mumsade vi på några dagar efter att vi fick nycklarna till huset då vi hade R's pappa med fru på besök. Vi hade då ännu inte flyttat in och satt därför på picknickstolar i köket, en provisorisk lösning med viss charm.

Hembakad vinbärspaj av trädgårdens skörd.

Av äpplena har det än så länge blivit en sats med mos samt en äpplepaj. Rabarbern har syltats och saftats samt blivit till en knäckig paj. Av plommonen har jag gjort en sylt/marmelad och jag hoppas finna inspiration till fler sätt att använda denna goda dock så ömtåliga frukt. Tips mottages gärna!


Tillträdesdagen - dagen då vi fick nycklarna till huset

I månadsskiftet augusti-september fick vi tillträde till det lilla gula huset bland äppelträden! Det var en extra fin dag, en dag då vi levde i nuet och framtidsdrömmarna var stora. Jag och R tillbringade förmiddagen på mäklarens kontor där vi undertecknade pappren innan vi begav oss till huset med för oss nya nycklar i hand. Där och då kände jag mig lycklig.

Tillträde till vårt hus.

Känslorna kring att ha flyttat till hus är härliga; det suger gott i magen av spänning och framtidsvisioner samtidigt som ångest och oro är frånvarande. Jag vill tro att vi kommer att trivas här. Jag är tacksam för de möjligheter livet har gett mig.

Psst! Just nu har vi flyttkaos här hemma, därav har jag låg närvaro i bloggvärlden. Jag ser fram emot att snart vara mer aktiv igen.


Den blygsamma drömmen om ett hus

Under årens lopp har drömmen om ett eget hus växt sig allt starkare. Jag har kommit att inse alltmer definitivt att livet i lägenhet inte passar mig. Jag trivs inte med att ha grannar så nära. Att öppna ett fönster eller balkongdörren för att mötas av uppgifter som hör till grannens snaskiga privatliv är inget jag uppskattar. Jag vill inte behöva vara en del av grannens fest som jag inte är bjuden på men ändå hör tydligt genom golv och öppna fönster. Åren i nuvarande lägenhet (det har gått sju år) har kommit att präglas av oro och irritation, osäkerhet och känslan av att inte kunna ha tillvaron som jag vill. Slutklämmen kom i våras då grannen fick besök av narkotikapolisen...

Körsbärsblom i maj 2022.

Drömmen om att få flytta till ett hus har varit blygsam, ja. I maj gick jag på en husvisning spontant. Det huset tackade jag nej till - det var inte för oss. När huset togs bort från Hemnet för att sedan läggas ut på nytt tog jag med mig R på visning. Under mitt andra besök i huset bestämde jag mig och inom en vecka hade vi skrivit kontrakt efter att ha vunnit budgivningen. Då hade vi även kommit längre i vår process att sälja vår lägenhet. Under juli månad var det med påtaglig nyfikenhet och viss oro vi stod vid sidan av och hoppades innerligt på att få vår lägenhet såld. Det lyckades och när augusti tog sin början kunde vi på riktigt glädjas åt att bli husägare!
 
Det är med stolthet och ett sånt där härligt sug i magen som vi inom kort flyttar till det lilla gula huset med en blomstrande trädgård. Till vårt gula hus. Det är väl egentligen aldrig passande att ta ett bolån på flera miljoner, men det är en satsning för att få livet vi önskar. Det är vår tid nu - jag och R är redo att tillsammans ta nästa steg i livet. Jag är färdig med livet i lägenhet, så färdig med att ha grannar som upplevs leva alltför nära inpå. Och runt huset har vi en trädgård - bara det gör mig lycklig i själen.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-09-06.


Snart byter jag BuJo

I min nuvarande bullet journal (BuJo) finns minnen från tiden då jag (än så länge) var som sjukast i min reumatism. Sidor tillägnade lillprinsens dopdag - då hade jag påtagligt ont i min högra handled. September då jag besökte vårdcentralen och blev sjukskriven. Oktober då jag besökte reumatolog och fick min diagnos. Under hösten sjukskrivningar, rehabilitering, medicinering och en annan vardag än tänkt...
 
Citat i min bullet journal, augusti 2021.

Snart byter jag till min tredje BuJo. Det känns befriande av flera anledningar; den härliga känslan som en nystart ofta innebär, det nya livet som nu tar sin början samt möjligheten att i faktisk mening få avsluta en bok och påbörja en ny.

Tack för allt beröm ni ger mig och min bullet journal. Håll utkik efter fler inlägg!


Familjedag på Skansen

I sällskap av två andra familjer med barn i samma ålder som vår lillprins hade vi i helgen en familjedag på Skansen i Stockholm. Prognosen sa att det skulle regna, men vi fick tid att i godan ro promenera omkring bland djur, kultur och grönska.

Kaffe och bulle från bageriet i den gamla stadens kvarter.
 
Vi inledde vår dag med fika från bageriet i den gamla stadens kvarter. Med ny energi och glada barn tog vi oss förbi rosenträdgården, via en lekplats och vidare mot de nordiska djuren. Vår lillprins berättade med stor entusiasm vad vi såg i de olika inhägnaderna. Vi rullade senare in på tivoliområdet Galej sugna på en sen lunch.

Min dagens lunch på Skansen.

Jag mumsade på en västerbottenostpaj serverad med trevlig sallad till. Övriga i sällskapet mumsade på matig smörgås och must eller fikabröd och kaffe. Vi hann även med ett besök på akvariet om Östersjön. När vi kom ut därifrån kom regnet. Mycket regn. Då kände vi att det var dags att bege oss hemåt. En lyckad och mycket trevlig dag med glada barn (och föräldrar), gott att äta och inspirerande miljö.


RSS 2.0