UR: Sverige sviker


Trailer: Sverige sviker - seriestart 27 maj

På teve visades ikväll första avsnittet ur en dokumentärserie från UtbildningsRadion. I och med min utbildning kände jag mig manad att se dokumentären Sverige sviker. Så här i efterhand kan jag säga att den gav mig så mycket mer än bara förväntningar på mitt kommande yrkesliv.

Inte bara blir jag berörd av att ungdomar utan individuella misslyckanden alltför lätt faller genom samhällets skyddsnät, att skolan inte gör tillräckligt för att samtliga elever ska få godkänt i alla ämnen och att det idag spelar en så pass stor roll var man växer upp. Framför allt blir jag ledsen; ledsen för att det i vårt land finns alltför få vuxna som faktiskt lyssnar - som lyssnar på ungdomarna.

Se dokumentären. Om inte annat för att våga bli berörd.



Innan tankarna på livet blir allt klarare

23 - maj
Idag är känslan inombords bättre. Jag tar dock inte ut segern i förskott, utan väntar med att känna efter mer ingående först längre fram på dagen. För tillfället är det stilla, balkongen är sval och grannskapet är mellan morgonrusning och förmiddagspromenad. Te och utan tankar. Te och med bortträngda tankar. Jag vill bara njuta - innan solen blir alltför intensiv och innan tankarna på livet blir allt klarare. Jag vill bara få sitta, utan att behöva bry mig om något annat eller någon annan än mig själv. Jag vill stanna upp. Vara stilla. Njuta. För att våga se. Och sedan gå vidare.


Negativt sinne

Jag noterar att jag sprider mycket negativ energi omkring mig. Jag gillar det inte. Eftersom jag själv har lätt för att påverkas av andras sinnesstämning, skäms jag över att dra ner andra med mig... Jag hoppas på en bättre morgondag, men den tycks inte komma.


Favoriter i Eurovision Song Contest 2014

Under veckan har två semifinaler ägt rum i syfte att ta ut de allra bästa till kvällens final i Eurovision Song Contest. Jag måste medge att årets bidrag har varit väldigt bra och det är endast ett fåtal låtar som har passerat obemärkta. De bidragen som har fått äran att gå vidare i tävlingen har på ett eller annat sätt förtjänat sin plats. Det ska bli spännande att se kvällens stora final, live från Köpenhamn. Nedan har jag valt att dela med mig av mina personliga favoriter från årets tävling. Mycket nöje!


The Common Linnets - Calm After The Storm (The Netherlands) 2014 Eurovision Song Contest


Tanja - Amazing (Estonia) 2014 Eurovision Song Contest


Hersi - One Night's Anger (Albania) 2014 Eurovision Song Contest


Softengine - Something Better (Finland) 2014 Eurovision Song Contest



Freaky Fortune feat. Riskykidd "Rise Up" (Eurovision GR 2014)


Ser du på kvällens final av Eurovision Song Contest?
Vilka bidrag nynnar du på i duschen?


Åska i luften


Bild från arkivet

Åska i luften. Jag känner mig trött. Huvudet är tungt, men sinnet mer öppet än på länge. Jag sitter apatisk i soffan, sover middag och väntar på en ny dag.


En personlig gåva


En personlig gåva
 
Denna kväll är jag på Sex and the City -fest hos en väninna. Som tack för att hon har fixat så fint och för att jag har fått äran att komma ska hon få en liten gåva. Med den medföljer ett handgjort kort, självklart med eftertanke bakom designen.
 Jag själv uppskattar det personliga, om det så bara är något litet, som ett kort i unik design. Vi får hoppas att min väninna uppskattar det samma.

Brukar du ta med dig en gåva när du är bjuden till en tillställning?

Tidsinställt inlägg, skrivet kl. 15.31


RSS 2.0