Fredagskväll med syster


Fredagskväll med syster

En spontan fredagskväll hemma hos syster visade sig bli mer än lyckad! Älskade lillasyster som har blivit vuxen liksom jag, som har ett eget hem, ett eget liv och i samtal visar sig så mogen. Förutom samtal blev det hemlagad pizza i tre olika varianter (1. tomat, pesto och mozzarella; 2. chevréost, päron, valnötter och honung; samt 3. väster-bottenost, creme fraiche, rödlök, gräslök och kaviar), rosévin samt kladdkaka med glass. På en sen buss hem var jag mätt, glad, varm inombords och närvarande i nuet. Jag insåg att det var välbehövligt att zooma ut och bara leva, obrydd.


Helgtrevligheter

Den gångna helgen har bjudit på många trevligheter! Restaurangen Pinchos fick ett besök av ett sällskap på fem inkluderande mig, detta som ett sätt att fira min sambo som fyllt år. Igår fortsatte firandet, då tillsammans med R's pappa med fru. Vi åt på O'Learys, spelade minigolf, bowlade och var tävlingsinriktade vid ett Shufflebord. En fantastisk dag och kväll som avslutades med grillad korv och film i ett värmande och tryggt sällskap. Jag känner mig så lyckligt lottad och så oerhört glad för det som livet ger.

Med mycket värme inombords har jag idag bockat av mindre fria uppgifter på min to-do-list. Jag uppskattar de gångna två dagarna, men gläds samtidigt åt att ha en hel dag hemma - bara för mig själv. Det handlar om en strävan efter balans.

Blomsterbukett till min sambo.


Afternoon Tea på Hotel Diplomat

Lördagseftermiddagen tillbringades med vänner på eleganta Hotel Diplomat där vi avnjöt lyxigt afternoon tea by Ida Sjöstedt. Förutom te bjöds det på scones, matiga mindre skapelser samt smakrika dessertbitar. Lyx på hög nivå och så himla trevlig miljö och mysigt sällskap! Eftermiddagen var en födelsedagspresent till en i sällskapet och resultatet blev mycket lyckat och uppskattat av oss alla. Rekommenderas!

Den sagoinspirerade menyn på afternoon tea by Ida Sjöstedt.






Lyxigt afternoon Tea på Hotel Diplomat.


Vårkänslor i påsk

Med den tidiga påsken kom också vårkänslorna och längtan efter varmare väder. Fågelsång under morgonens kortare promenad till bussen, eftermiddagssol som värmer och mer energi om kvällarna som nu är ljusare är några exempel på hur den stundande våren påverkar mig. Det är härligt att känna värme och vårkänslor och samtidigt veta att våren knappt har börjat och att det under april månad kommer att bli mer och mer tydligt att vintern inom kort är ett minne blott. Våren får mig att må bra och detta år känns det som att det goda humöret kommer lite per automatik, utan större ansträngning. Det är skönt att kunna andas friskare luft, uppleva känslan av kravlöshet och samtidigt ha vilja, motivation och lust att ta tag i sådant som har legat vilandes under vinterhalvåret - om inte längre tillbaka än så. Hur påverkas du av vårens ankomst?


Vårbukett med ett handgjort kort i enklare stil till ett födelsedagsbarn.


RSS 2.0