Obefintlig trygghet på arbetsplatsen

Jag försöker att fokusera på inställningen. Livet, och i detta fall jobbet, blir så mycket lättare med en sunt och förnuftigt synsätt. Det är dock svårt, förståeligt nog. Tanken på att befinna sig på jobbet, vägen dit och även timmarna efter att jag har slutat får kroppen att spänna sig till det yttersta. Jag kan inte slappna av, främst för att jag inte känner trygghet på min arbetsplats. Det handlar egentligen inte om att någon är direkt elak; min kollega med dålig attityd är bara att acceptera och jag försöker att undvika att ta hennes ord personligt. Det är känslan som spökar, känslan som säger att jag är konstant bevakad och att mina kollegor och chefer ser varje steg jag tar – i synnerhet mina felsteg. Det börjar kännas lättare, självklart, men jag får ingen energi eller livskraft av att vara på jobbet – vilket i sin tur sätter för stor press på de lediga timmarna som jag faktiskt har lite då och då.


Den där ensamheten

Den där ensamheten. Vi verkar vara några stycken som känner av den. Trots att känslan är bekant för många pratas det sällan öppet om utanförskap. Att vara utanför gemenskapen är "tabu", kanske i första hand för att situationen är svår att handskas med - för alla parter. Och vi är ju alla inblandade, alla en del av detta samhälle. Ändå ligger känslan som en hinna över mångas liv. Så också mitt, det har jag erkänt.


Skyddad

12 - mars
Sängen skyddar mig från omvärlden, trots att tankarna är som mest påträngande just här. I sängen finns inga onda människors blickar, här finns bara jag och ibland den enda trygghet som jag har långt hemifrån. Han kommer på kvällarna, kryper mig nära och håller om. Han håller om, det räcker så. Annat är det när han går, då blir jag ensam kvar. Då får täcket ta hans plats, dörren agera sköld och gardinerna håller dagen på avstånd.


Med en suddig personlighet

6 - mars
För ett år sedan taggade jag inför studenten. Se var jag är idag. I Stockholm, tillsammans med R, med en heltidsanställning och på väg vidare, bort. Mot nya marker, med nya erfarenheter, men med en suddig personlighet. Det var ju inte såhär det skulle bli, inte riktigt... Mitt sista år på gymnasiet sög ut livslusten ur mig och jag saknade inspiration. Sommaren var härlig, skön och jag trivdes på mitt jobb - varje dag, trots arbetsuppgifter. Sen kom hösten. Jag sökte jobb efter jobb och fick tillslut - tack vare min frågvishet - jobba på ett snobbigt café. Jag är fortfarande kvar där, trots att jag inte trivs. Jag känner mig inte som hemma där. Jag har börjat söka mig vidare.
..


Paperblanks


Anteckningsbok från Paperblanks

Efter att ha blivit tipsad om att Akademibokhandeln reade ut vackra anteckningsböckerna från Paperblanks kunde jag inte låta bli att själv köpa en. Jag stod och valde länge, kände och klämde på varje exemplar och köpte slutligen den på bilden ovan. Jag hade gärna köpt en i lila, men de exemplaren som fanns kvar var linjerade. Min bok har blanka sidor och en diskret men detaljrik utsida. Skrivandet blir så mycket mer inspirerande när orden skrivs på vackra blad i personliga böcker.


RSS 2.0