Checkar ut

23 - nov
Jag har blivit förkyld. På ett sätt känns det skönt. Jag har ingen lust att vara närvarande. Checkar ut. Vill tyna bort för några dagar. Inte engagera mig i något. Samla kraft. Samtidigt som kreativitet får mig att må bra. Orkar inte. Ligger istället i soffan bäddad bland filtar och kuddar och kollar serier och film... Är det okej att skärma av verkligheten, trots att man är vuxen och borde ta ansvar för sin tid och sitt liv?


Julmarknad på Taxinge Slott

Idag blev det ett besök på julmarknaden på Taxinge Slott. Det var mysigt att strosa omkring hand i hand, smaka på marsipanbröd, brända mandlar, ost, marmelad och senap samt inspireras av hantverk av olika slag och material. I samband med besöket tog vi självklart en fika på det berömda "Tårtslottet", Taxinge Slott. Imponerande bakverk, generöst utbud, helt okej priser och välorganiserad buffé. Vi pratar redan om att åka dit fler gånger, kanske när vädret är varmare och solen skiner.

Med oss hem från marknaden köpte vi gott att äta, däribland brända mandlar och senap att ha till årets julskinka. Sammanfattningsvis blev det en trevlig söndag som värmde gott!


Välkommen till tårtcaféet på Taxinge Slott!


Smygtitt på det makalöst generösa utbudet av kakor och bakverk.

Godsaker som köptes med hem från marknaden.


Svårt att hitta orden

Orden är svåra att formulera, trots att jag bär på mycket. Främst känslor förknippade med jobbet. Däremellan finns känslor, tankar och handlingar kopplade till mina vardagliga relationer. Därtill även synen på mig själv - utifrån mitt respektive andras perspektiv. Dessa "andra" som kan innefatta många; ibland en specifik person, i annat fall ett kollektiv. Oavsett är det dessa "andra" som påverkar och berör, som uppmuntrar till ord och som dränerar skrivlusten helt.

Som reflektionen ovan får beskriva har jag just nu svårt att hitta orden och i vissa avseende ovilja att dela med mig. Främst för att jag själv inte riktigt vet var jag står i alla pågående processer. Det har överhängande varit jobbet som har tagit energi senaste tiden. Tur att jag trivs med mitt arbete och med mina kollegor, det hjälper liksom till med att hålla humöret uppe. Om kvällarna har jag därför inte så mycket energi. Denna tisdagskväll hänger jag i soffan och mumsar på kvällsfikat. Hur är det med dig?


Kvällens fikastund bjuder på te och Frödinge Ostkaka med blåbärssylt.



Om staden som jag flyttat från

Ett favoritkvarter i Göteborg.

28 - okt
En stad i förändring. Ändrad sedan jag bodde här. Annorlunda. Invånare som flyttat till annan ort, liksom jag. Personer som flyttat in, i vissa fall tagit min plats. Jag undrar var jag hade befunnit mig om jag inte valt att flytta. Om jag inte hade träffat R. Staden från förr känns främmande och upplevs samtidigt som bekant. Alltför bekant. Omöjlig att glömma. Vill inte glömma. Jag gillar att jag har minnen kvar, uppskattar tryggheten som bekanta kvarter förmedlar. Vill ej vakna upp och se barndomens minnesbilder med vuxna ögon. Vägrar se på när minnen suddas ut och ersätts. Accepterar att så lätt blir fallet.


Kladdkakans dag

Det är tydligen Kladdkakans dag idag. Då större delen av arbetsdagen tillbringats framför datorn föll det sig naturligt att göra något mer praktiskt på min lediga tid. Resultatet blev en kladdkaka med extra dekor i form av bär, rosa minimaränger, chokladsås och slutligen lite florsocker på toppen. Ganska piffigt om jag får säga det själv! Och så klart ett uppskattat tilltugg till kvällens kopp te.

Hembakat på Kladdkakans dag.

Har du mumsat på kladdkaka idag? Kanske bakat en egen? Länka till inlägget så att jag och övriga läsare kan få inspireras!


RSS 2.0