SommarBlond



För några veckor sedan var det någon som frågade om jag har färgat håret. Svaret på den frågan är nej. Jag har inte gjort någonting med mitt hår. Aldrig! Inte ens slingor har jag haft i. Det närmaste jag har kommit en färgning, var när jag sprayade mitt hår med rosa hårspray. Mitt hår är alltså helt naturligt blont.
När jag kollade mig i spegeln tidigare idag, såg jag att mitt hår har blivit blondare. Jag vet inte om det är tydligt nog på de översta bilderna, men jag har nu fått blonda slingor i håret - och det på naturlig väg. Jag är nästan platinablond på vissa ställen. Fräckt!
Tänk du hur jag kommer se ut i slutet av sommaren.


Eurovision Song Contest 2010 - Moldavien


Moldaviens bidrag!

Eurovision är över, men jag går fortfarande och nynnar på bidraget som Moldavien skickade till finalen. Den är grym! När saxofonen spelas fylls jag av adrenalin. Jag vill bara dansa! Låten kan tyckas enformig, men det spelar ingen roll. Saxofonen gör att den blir kanon! En riktig hit, mina vänner.
Jag funderar starkt på att köpa skivan med årets bidrag.


Nya hörlurar

Jag använder flitigt min mp3 och så också mina hörlurar. Är det då konstigt att de inte håller mer än ett halvår. Kanske det. Ett par nya hörlurar borde ju hålla minst ett år, eller? Jag får köpa nya ganska ofta. Jag vet inte vad jag gör för fel. Någon som har tips på hur man gör för att inte förstöra hörlurarna? Någon som har samma problem som jag? Vad är värt att lägga på ett par hörlurar? Jag vill inte lägga så mycket, eftersom att jag vet med mig att de kommer gå sönder inom ett år. De jag köpte idag kommer från Kjell & Company. Jag betalde inte ens hundra kronor, då varan var prissänkt. Helt okej tycker jag. Vi får se hur länge de håller...




Katten Marshmallows

En av mina tre katter har vi döpt till Marshmallows. Det finns en liten historia bakom det namnet. Inget märkvärdigt alls, men det är i alla fall en tanke.
Jag och min vän Katja var på väg från slöjden. Detta var i trean och vi var nio år. I en backe stötte vi på en katt. Den var orange - precis som min Marsmallows - och var väldigt kelig. Vi gosade med den ett tag och var sedan tvungna att rusa till båten. Innan vi tog farväl av katten, gav vi (Katja) den ett namn: Marsmallows.
När vi tog med oss den lilla orange kattungen hem, var det för mig nästan självklart att han också skulle få heta Marshmallows - precis som katten jag och Katja en gång döpte. Mamma och L var med på det, så därför heter vår katt som en godissort, nämligen Marshmallows.
Detta är katten Marshmallows:


Min älskade katt!


Han har så fin päls!


Bus, bus, bara massa bus! (Bilden är tyvärr suddig.)


Sista maj


Bilden är tagen den 3 maj. Vilken av dina bilder får representera vårens sista månad?

Idag är det den trettioförsta maj, sista dagen i maj månad. Imorgon är det inte längre vår - utan sommar. Första juni är första dagen på det som enligt almanackan kallas för sommar. Är det sommar i Sverige? Ja, det skulle jag vilja påstå. Det är soligt, varmt och stadsborna har redan varit på besök ute på öarna. Nu känns det som att sommarlovet är nära. För min del är det två veckor kvar i skolan. Det känns väl sådär, men det är bara att kämpa på. Det ska bli riktigt skönt med ledighet - något jag längtar efter. Att kunna gå upp när man vill, göra som man känner och inte ha några krav på sig - alls! Sommarlov, sommarlov, sommarlov. Snart är det sommarlov!


Ny (begagnad) mobil


Bildkälla

Jag har nu bytt ut min mobil från stenåldern. Nej, det kanske är att överdriva, men den har några år på nacken. En Sony Ericsson T230 har blivit utbytt mot mobilen ovan. Den är ny för mig, men av begagnat bruk. Helt okej för min del. Jag har aldrig varit speciellt intresserad av att ha den nyaste mobilen. Att ha det senaste har aldrig varit ett måste för mig. Jag tycker bara att det är onödigt att lägga pengar på saker, som redan nästa månad måste bytas ut. Nej, jag använder mina saker tills de är helt slutkörda. Min gamla mobil skulle nog kunna ha hängt med ett tag till, men jag kände att det var dags att byta. När man inte kan sätta igång telefonen, efter att ha stängt av den, borde man kanske fundera på att skaffa en ny....?
Det som har stoppat mig har varit det som funnits i mobilen; alla sms och minnen av värde. Jag hade många meddelanden i inkorgen som jag ville ha kvar. Det hade inte fått plats att spara alla på SIM-kortet, därför höll jag fast vid min telefon. Men så en dag råkade jag av misstag (det var faktiskt inte meningen) radera alla meddelandena. Det kändes vemodigt, men jag kunde inget göra åt saken. Efter den tragiska incidenten, kunde jag lika väl byta telefon. Så nu är det gjort. Say hello to my new assistant!




Tulpaner vid solur

I min mosters trädgård står ett solur. Runt det växer tulpaner i skinande rött. Jag såg motivet direkt!








Eurovision Song Contest 2010 - Finalen

Jag kan tycka att Svt överdriver det här med Eurovison. Finns det något annat land som har fyra deltävlingar, en andra chansen och slutligen en final? För att inte tala om alla program som sänds inför den stora tävlingen! Innan finalen som nu är över, såg jag nedräkningen. Den var faktiskt ganska mysig att se på - men det räckte gott och väl. Man behöver inte ha överdrivet många program om samma sak, bara för att det är ett stort arrangemang i Europa.


Ja, jag stavade fel på Storbritannien...
Min klassiska lista!

Som vanligt förde jag protokoll på kvällens tävlande. Det är roligt att engagera sig tycker jag. Dessutom vill jag jag dela med mig av mina åsikter angående bidragen. Som ni kan se ovan, numrerade jag bidragen från ett till tio. Vissa bidrag hade också den äran att få en eller två stjärnor. Detta för att låten hade något särskilt.
Moldavien fick sin stjärna på grund av den underbara saxofonen, som de hade i sitt framträdande. Så fort han började spela på den, blev jag helt lyrisk!
Frankrikes låt var toppen (Lyssna?), så den fick också en stjärna.
Storbrittannien hade ett väldigt fint bidrag (Lyssna?). Sångaren var dessutom riktigt snygg! Synd att deras låt inte hamnade så högt. Den kom ju till och med sist!

Årets vinnare av Eurovision Song Contest blev Lena med låten "Satellite".


Tyskland vann ESC 2010!

Vad tycker du? Vann rätt låt? Om inte, vem hade du hellre sett som vinnare?


Klassisk lördag

Det har varit en klassisk lördag här i Rickards lägenhet. Dagar då jag inte har något inplanerat, blir det mest att sitta vid datorn. Det har jag gjort - hela dagen! Först satt jag och lyssnade på låtar från Eurovision, vilket jag gör nu också. Jag har spelat Sims3, något jag älskar! Det är så roligt, speciellt efter att min älskade har köpt ett nytt grafikkort. Nu buggar sig inte spelet och då är det mycket mer underhållande att spela.

Rickard är duktig kock, det har jag fått bevisat för mig idag. Han lagade en jättegod middag; spagetti, ostsås och kycklingbitar som han kryddat ljuvligt! Mums! Jag åt massa. Kanske orkar jag inte äta allt gott, som vi har bunkrat upp inför kvällen? Om mindre än en timme är det ju dags att bänka sig framför teven och se på Nedräkningen. Klockan nio startar ju tävlingen. Jag har läst på en del bloggar att folk inte tänker se på Eurovision, bara för att Sverige inte gick vidare till finalen. Jag tänker i alla fall kolla. Sverige var inte ett av de bästa bidragen, det är bara att inse. Istället tänker jag heja på min favoriter. Det finns ju en hel del bra låtar! Jag vill bara ställa mig upp och dansa, när jag hör vissa låtar. Det är ett gott tecken på att jag diggar det jag hör.

Nå, tänker du se på Eurovision ikväll? Eller ska du vara så tvär och banga och vara en dålig förlorare, eftersom Anna inte gick vidare?


Tanke om att blogga som ung och gravid

Det finns en hel del bloggar skrivna av unga som väntar barn. De berör mig. Jag tycker det är så roligt att läsa om unga föräldrar. De har fått en liten bebis, en liten lycka i unga år. Jag menar inte att jag drömmer om att bli ung mamma, nej, nej. Jag funderar bara... Om jag blir gravid i unga år, kanske då jag fortfarande går på gymnasiet, då vill jag skriva om det. Inte bara för andras skull, utan också för min egen  skull. Det är så roligt att kunna gå tillbaka och minnas. Genom att skriva ner sina tankar och upplevelser, kan man återberätta tiden som gravid. Det är underbart!

Jag kan inte låta bli att tvivla. Jag vill så gärna skriva ner allt detta, om jag nu skulle bli gravid. Men jag är rädd. Det finns folk på min skola, som läser min blogg. De kommer ju garanterat få reda på nyheten - och då kommer ryktena gå. Roligt, inte alls. Jag vet inte om jag skulle kunna ta det. Kanske ska jag göra som andra bloggare har gjort; skapa en ny blogg som berättar om allt. Men nej, att vara gravid är ju en del av sig själv. Hela ens världsuppfattning ändras under de månaderna och tiden efter graviditeten. Jag vill dela med mig av mina tankar- och jag vill göra det här. Vågar jag? Jag är inte säker.
Nu är jag ju inte gravid, men jag kan inte låta bli att fundera. Vår värld är så fördomsfull,  tyvärr. Varför kan man inte bara få vara sig själv, utan att folk ska hacka på en? Det är bara en  tanke. Jag vet inte om jag skulle våga dela med mig av en så stor livshändelse - hur mycket jag än vill...


Lekar på barnkalas

Kadri ska ha barnkalas idag och behöver tips på inomhuslekar. Jag har haft en hel del barnkalas i mina dagar. Min mamma har alltid varit bra på att komma på lekar, så jag har lärt mig. Nu är jag dock lite för gammal för att fira födelsedag med massa lekar som underhållning (även om jag fortfarande tycker det är himla roligt). Jag tänker därför hjälpa alla småbarnföräldrar där ute och ge dem mina tips.

- Gissa, Rita, Spring! går ut på att barnen blir uppdelade i två lag. En representant från varje lag kommer fram till dig och du viskar en sak till dem, som de ska rita. De springa tillbaka till sitt lag och ska där rita vad du har sagt till dem. Det laget som gissar rätt först vinner. De som ritar ska vara tysta och får inte säga någonting annat än 'JA' eller 'NEJ'.
Förberedelser: En lista på saker att rita, papper att skriva poängen på. Papper att rita på och pennor att rita med. Eventuellt priser i form av en klubba, chokladbitar eller liknande.

- Chokladleken är jätterolig! Alla sitter i en ring. I mitten finns en skärbräda med en Marabou Chokladkaka på. En tärning går runt. När man slår en sexa, får man gå in i mitten och börja äta choklad - med kniv och gaffel. Man måste alltså dela chokladen med besticken. Händer får inte användas! För att göra det svårare kan man lägga fram halsduk, mössa och vantar som barnen måste ta på sig, innan de får börja skära. Man får sitta i mitten och äta choklad tills näste man slår en sexa. Då måste man släppa allt och lämna över till den nye lycklige. Jag kan lova att man får sig en hel del goda skratt.
Förberedelser: Två chokladkakor från Marabou (annat alternativ går självklart också bra), en skärbräda, kniv och gaffel, mössa, vantar, halsduk. Är det många bra kan det vara lämpligt att dela upp barnen i två grupper. Då behövs det dubbelt av allt.

- Spotta råtta är ganska klurigt, men roligt. Denna lek ska utföras utomhus, eftersom golvet inte blir särskilt trevligt efter detta. Två lag, varje lagmedlem har en geléråtta i munnen. Genom att suga på den, blir den hal. Det är då lättare att spotta råttan, vilket hela leken går ut på. Laget står på ett led, bakom en utsatt linje. Första personen i leden spottar råttan så långt hon kan. Nästa person i ledet går fram och ställer sig bakom den spottade råttan. Därifrån spottar hon sin råtta, så långt hon kan. När alla i laget har spottat ser man vilket av lagen som tillsammans har spottat längst. De vinner!
Förberedelser: Geléråttor till alla som ska vara med i leken, priser.

Jag kan garantera er att det blir många skratt under lekarna. Ha så kul!


Eurovision Song Contest 2010 - Inför finalen

Ikväll är det dags! Finalen som vi alla har väntat på går av stapeln ikväll. En timma innan den stora tävlingen börjar sänder Svt1 nedräkningen. Den börjar klockan åtta. En timma senare måste alla sitta bänkade framför teven, för att i tre timmar och en kvart ta del av tvlingen. Då ska allt avgöras! Som jag skrev i torsdags är jag inte förvånad över att Sveriges representant Anna med låten 'This Is My Life' inte gick vidare. Europa hade många bra låtar, som är mycket bättre än bidraget vi skickade till Eurovision. Jag är därför inte så ledsen över Sveriges förlust. (Jag sörjer dock att Slovakien inte gick vidare...) Det finns många bra låtar som jag ska heja på ikväll.
Det finns fem länder som inte behöver kvala in till finalen. Detta beror på att de har bidraget med mest pengar till tävlingen. Dessa länder är Storbritannien, Tyskland, Frankrike , Spanien och värdlandet; i detta fall Norge. Många kan tycka att det är orättvist att de inte behöver delta i semifinalerna. Jag kan också tycka det ibland, men i år är det mer än rätt. Länderna jag nämnt har verkligen bra låtar. De förtjänar en plats i finalen - helt klart!


Storbritanniens bidrag! (Jag tycker att han är snygg! Låten är dessutom mycket fin.)


Tysklands bidrag! (Jag tänker på Amy McDonald. Låten svängen verkligen.)


Frankrikes bidrag! (En riktig sommarhit. Kanske blir det årets sommarplåga -även i Sverige? Jag vill dansa!)


Spaniens bidrag! (Jag tycker inte att den är så bra, men helt okej.)


Norges bidrag! (Helt okej, men jag tycker låten är ganska orginell.)

Jag är säker på att finalen kommer bli toppen! Självklart ska jag sitta med min tabell och poängsätta låtarna. Hur engagerar ni er i tävlingen?


Beverly Hills 90210


Intro till första säsongen.

När jag har lyckan att komma hem tidigt efter skolan, sätter jag mig framför teven. Klockan 15.00 sänder Tv4 Beverly Hills 90210. Serien är gammal, men så älskad! Jag har inte sett den innan, så när jag för några veckor sedan såg ett avsnitt, var jag fast - direkt! Det är jättebra och jag sitter trollbunden framför teveapparaten. Idag såg jag att programmet även sänds i Tv4+ klockan halv två, så jag har redan sett ett avsnitt av Beverly Hills 90210 idag. Det var dock ett avsnitt från tredje säsongen, men det gick bra ändå. Jag har bara sett delar av första säsongen (som Tv4 sänder) så jag vet inte mycket om serien. Det enda jag kan säga är att den är riktigt bra. Har du möjlighet, se den!



Fotbollsturnering


Fotbollsturering!

Idag har vi haft friluftsdag i skolan; fotbollsturnering. Jag spelade inte. Lika bra var det, för jag är helt inkompetent på plan. Om jag ens träffar bollen rullar den knappt en meter. Alltså gjorde jag mitt lag, min klass en tjänst. Istället stod jag vid sidan av och kollade på matcherna. Det har ju varit väldigt varmt de senaste dagarna, så jag trodde att vi skulle få lite värme även idag. Men icke, därför stod jag där och frös endast iklädd linne och tröja på överkroppen. Jag hade som tur var jeans på mig idag (för ovanlighetens skull) och slapp då frysa om benen.
När första matcherna var över och slutspelen skulle inledas, fick jag åka hem. Min lärare såg att jag frös och sa åt mig att åka hem. Så det har jag nu gjort. Sitter hemma hos min älskade, dock utan honom. Hah jobbar och  kommer hem ikväll. Jag saknar honom.


Vad händer hos er?


Becka's beställning


Kortet jag har gjort till Becka (inte just detta exemplar).

Becka ville ha ett kort till sin mamma, så jag gjorde ett kort framför teven. Jag hoppas att hon blir nöjd. Jag hade i alla fall väldigt roligt, under tiden jag gjorde kortet. Det blev också ett annat kort gjort. Imorgon bitti får du kolla in i Kortmakeriet och se vad jag har åstadkommit.


Eurovision Song Contest - Semifinal 2

Eurovision Song Contest - Semifinal 1

Sverige gick tyvärr inte vidare till finalen på lördag. Jag kan förstå det. Annas låt är inte speciellt bra. Hade Salem Al Fakir vunnit med låten 'Keep On Walking', hade det kanske gått bättre för oss. Men nej, Sverige har inte en plats i finalen.
Däremot gick tre riktigt bra låtar vidare:


Bidraget från Danmark!


Rumäniens bidrag!


Turkiets bidrag!

Jag är nöjd. Det var dock tråkigt att Sverige inte får delta i finalen. Men jag ser till att heja på mina favoriter.
Vilka är era favoriter?


Om två år

Jag såg fyra studenter på spårvagnen imorse. De hade vita mössor, en gräslig tuta och vita klänningar som slutade precis nedanför rumpan. Det är förhoppningsvis jag om två år. De var glada. Jag kanske inte kommer att vara det. Om jag får åka själv till skolan på min studentdag, blir jag inte förvånad. Jag kommer sitta där i min vita klänning, mössan på huvudet och med ett vagt leende på läpparna. Mina ögon kommer att vara dystra.
Jag mår inte så bra av att tänka dem tankarna. Skulle jag ta studenten i år, skulle det definitivt vara som jag beskrivit här ovan. Man kan bara hoppas att jag kommer bättre in på skolan nästa år. I tvåan kommer det börja nya elever i min klass. Jag hoppas att jag lär känna någon av dem. Sista hoppet har inte lämnat mig. Jag hoppas fortfarande på att komma in i någon grupp på skolan. Om jag inte gör det, blir det en student där allting kommer svida. Jag kommer ångra att jag inte bytte, då jag gick i ettan. Kanske borde jag stoppa det ödet nu när jag har chansen? Om min student blir en dag av plågande känslor, kan jag ana att Herr Depression knackar på min dörr.


Firandet med Jordgubbstårta


Jordgubbstårta!

Ikväll har vi haft mormor och morfar på besök. Detta för att fira min födelsedag. Det blir så, när man har skilda föräldrar. Två firande är inget konstigt för mig. Till efterrätt serverades en jättegod Jordgubbstårta (något komplicerat i form av chokladkaka med jordgubbsmousse på...) som mamma hade stått och bakat sent igår kväll. Den smakade som nämnt ljuvligt. Det enda lilla problemet var väl att den var lite svår att dela. Det var inte det lättaste att få till bra bitar. Den blev istället en liten sörja av allting...


Tårtan i en enda sörja.

Men den var (från början) väldigt fin, smakade underbart och vi fick oss alla ett gott skratt. Då vi alla försökte delta, hjälpa till och rädda duken, var det en mindre katastrof som utbröt. Men det var roligt, lättade upp stämningen och alla var glada.
Tackar mamma för god mat och engagemang.


Life goes on

Vad är det som gör att kontakter med vänner bryts - bara sådär? Om man är vänner, då är väl relationen värd att kämpa för? Jag antar det. Jag antog det. Jag antog för länge sedan.
Ibland tänker jag alldeles för mycket. Minnen från förr blir tydligare och jag vill bara gå tillbaka, befinna mig i den tiden. Det spelar ingen roll att jag var yngre, mer naiv och hade mindre livserfarenhet. Det spelar ingen roll. Det som spelar roll är att jag var lycklig. Jag kände mig omtyckt, älskad och som en i gänget. Jag kände aldrig så med några andra. Jag känner inte så med någon. Alltid ser jag på mig själv som någon utanför. I mina ögon, i mitt sinne och i det som är jag, strider hela jag mot det som klassas som normalt. Det var det som var så skönt förut. Jag var tillsammans med andra. De såg sig kanske inte som en avskild från mängden, men de var för sig själva. Och den gruppen var speciell. Jag vet att vi inte alltid var ärliga mot varandra, men det gjorde ingenting. De falska stunderna kompenserades med ögonblick och ord av ren sanning. Det är sällan jag blir bemött med sådan ärlighet. Men nu är det falskt igen. En melodi av falska toner klingar nu i mina öron. Verkligenheten är inte alltid ärlig - väldigt sällan faktiskt. Ärlig.

Life goes on - with or without me.


Hur hamnar man på blogg.se's framsida?

Jag har länge funderat på hur man får sina inlägg publicerade på framsidan. Det är ju inte bara storbloggarna som hamnar där. Det är ju så många andra också - amatörbloggare som jag! Jag skulle gärna hamna där, men i så fall ska det inte vara jag själv som tipsar om ett av mina egna inlägg. Jag har många gånger frågat mig; Hur hamnar man på blogg.se's framsida?



Jag kanske har hittat lösningen. Genom att fylla i tre kategorier, som jag anser att min blogg handlar om, kanske jag kan få ett inlägg publicerat på framsidan. Visst vore det något?



Tvivlar fortfarande

Jag pratade med en vän på bussen in till stan. Hon tycker att jag ska byta skola. Eftersom att jag inte trivs som fisken i vattnet på skolan jag går på, är det kanske bättre att byta. Schillerska är i så fall alternativet. Där får jag läsa kurser som är kreativa och som kan få mitt kreativa sinne att utvecklas. Samtidigt är det inte säkert att ett byta gör det bättre. Jag känner mig som en saltvattensfisk, som befinner sig i en insjö. Jag är i fel miljö helt enkelt. Jag trivs bra med arbetssättet case, lärarna är bra, men det är feelingen som är fel. Jag hör inte hemma här. Att ta studenten på den här skolan känns långt borta.
Kanske borde jag byta, för att se om det blir bättre? Det som oroar mig då är att jag inte tentar av alla A-kurserna under första året. Jag läser alltså fortsättning på kursen i årskurs två här på skolan. Det kommer nog bli en hel del att göra och ta igen under mitt första år på en ny skola, andra året av min gymnasietid.

Som ni märker tvivlar jag fortfarande. Jag vet inte om jag har valt rätt - och det har gått ett år! Jag försöker finna mig i det jag är i, men det är inte så lätt. Människan blir sällan nöjd. Jag har funnit mig i den situation jag är i. Det är okej, men det kunde varit bättre. Är det värt risken att flytta från insjön till det stora havet?


Eurovision Song Contest - Semifinal 1

Nu är tävlingen slut och jag är trött. Jag hade stenkoll under halva tävlingen, men sen orkade jag inte mer. Därför får ni inte heller någon detaljerad lista på vad jag tycker om alla bidragen. Kan berätta att jag överlag är ganska nöjd med dem som gick vidare. Det enda bidraget jag sörjer förlusten med är Slovakien, som jag tycker hade ett bra bidrag.


Slovakiens bidrag.

Vad tycker du om kvällens bidrag? Är du nöjd med de som gick vidare till finalen?


Eurovision 2009 - Armenien

Jag sitter och kollar på årets första seminfinal av Eurovision Song Contest. Med kritiska öron försöker jag lyssna efter något bra - och jag måste erkänna att jag är kräsen. Efter ett underbart bidrag från Armenien förra året, har de satt ribban för vad som klassas som de bästa bidragen. Jag älskar låten och bidraget är underbart! Kan något av kvällen bidrag slå min favorit från förra året?


Armeniens bidrag 2009.


Pussel är min terapi

Min dag har bestått av skuldkänslor, oro, besvikelse, skam och avsky. Grupparbetet gick inte så bra, som jag hade hoppats. Det blev problem idag, men jag var inte närvarande. Mer om det kan du läsa här.
Jag mådde dock lite bättre under eftermiddagen och har nu insett att det inte var bara mitt fel. Jag kan inte ta på mig hela ansvaret. Igår pratade jag ju faktiskt med min grupp och de sa att det var okej. Det var kanske bara otur att det blev problem idag?


Pussel på G.

Jag mår som sagt bättre, men känner fortfarande att det är något jobbigt på insidan. Som terapi sitter jag och pusslar. Då blir jag lugn, fokuserad och avslappnad. Jag får tänka ifred, men inte på ett ansträngande sätt. Jag sorterar ut kantbitarna först, för att kunna bilda en ram. Senare ska jag börja lägga det stora hela. Hur pusslar du?


Endast en hälsningsfras

Artikeln är från dagens Metro. Jag kan förstå "Louise". Samtidigt tycker jag att det bara är trevligt, om chauffören säger God Morgon, när man stiger på bussen. Att vara trevlig (utan att vara överdriven) är något jag uppskattar. Hur känner du?
Inlägget jag tänkte skriva, med inspiration från det jag läste idag, handlar också om hälsningsfraser. Allt för många jag stöter på, inleder samtalet med "Hej! Allt bra?". Jag har lärt mig att inte svara ärligt på den frågan. För många är de orden endast en hälsningsfras. I ärlighetens namn bryr det sig inte ett skvatt om hur jag mår. Sånt stör jag mig på. Om man inte bryr sig om hur personen i fråga mår, då ska man väl inte låtsas bry sig. Men jo, det finns många i denna värld som låtsas bry sig, men som bara försöker vara vänliga.

Jag bryr mig i alla fall, om jag frågar hur någon mår. Och jag vet att mina vänner också bryr sig, om de frågar mig.

Använder du "Allt bra?" som en hälsningsfras?


Hemma och skäms

Jag sitter här, hemma. Och skäms. Grupparbetet har problem och jag kan inte göra något åt det. Igår kom vi överens om att jag inte behövde komma till caset, att jag kunde åka hem istället. Det var tänkt att gruppen skulle filma den sista scenen idag och jag behövde inte delta. Så jag åkte hem och sitter nu här. Det är problem i gruppen. Scenerna vi spelade in igår är det strul med. Dessutom behöver gruppen min kamera. Men jag sitter ju här - och skäms. Hade jag bara varit i skolan, hade detta löst sig. Men det kunde ju inte jag veta. Jag har mailat min lärare i ren förtvivlan och förklarat hur läget är. Min lösning på det hela är helt enkelt att vi imon får spela in gårdagens scener på nytt. Då kan vi bara hoppas att den som tagit på sig ansvaret att klippa och klistra hinner slutföra arbetet imorgon kväll.
Jag sitter här och skäms. Känner mig dum och naiv. Men jag har min förklaring. Att vara kvar i skolan utan att ha någonting att göra, får mitt psyke att flippa ur. Det känns som att någon stänger in mig, som om jag inte kan göra annat än att bara sitta. Därför åker jag gärna hem om jag får. Tro inte att jag skolkar, det gör jag inte. Jag vet bara med mig att mitt psyke tycker det är för påfrestande att ställas inför situationer när tiden bara rinner som sand ur mina händer. Då jag bara sitter och ser dagen passera förbi.


Ljusa kvällar


Utanför fönstret.

Jag tog nyss bilden här ovan. Bästa ljuset vill jag inte påstå, men ni får i alla fal en skymt av hur det ser ut utanför. Det är inte riktigt mörkt än. Skymningen börjar lägga sig över ön. Det är fortfarande ljust ute. Har man ingen rullgardin kan det bli svårt att sova. Jag minns när jag var liten. Det var alltid lika svårt att sova, när det var så där ljust ute. Vi hade rullgardin, men det var inte att det var ljusare i rummet som var problemet. Det som var fel var att det var ljust ute. Och som liten hade jag lärt mig genom att iaktta att man skulle sova, när det var mörkt. Det var ju inte mörkt dessa kvällar i början av sommaren, därför skulle man inte sova. Jag som aldrig har tyckt om att sova, hade alltså kommit på en riktigt bra bortförklaring. Men mina föräldrar köpte inte det och jag tvingades ligga i säng - trots att det var ljust ute!
Likaså är det nu. Jag måste sova, även om mörkret ännu inte fallit.


Bara allmänt ibland

Vissa dagar känner jag inte för att skriva något personligt. Det känns som att det bara är onödigt. Jag har ingen lust, inget intresse och ingen ork att tänka på det inre. Då blir det tråkiga inlägg om tråkiga och ointressanta saker. Som ni vet uppdaterar jag inte gärna "bara för sakens skull". Vill jag skriva ett inlägg, gör jag det. Känner jag inte för att publicera något, så struntar jag i det. Enkelt. Vissa dagar blir det bara allmänt. Ibland måste det få vara så.


Människan kan jämföras med tekniken

Jag blir glad, när folk visar på förståelse. När mina ord och uttalande visar resultat, då känns det som att jag har lyckats.
Människan kan (förhoppningsvis) jämföras med teknik. Vi är inte perfekta från början, vi har våra brister. Men med tiden lär vi oss, våra brister blir till det bättre och vi kan hantera saker som förut sågs som omöjliga. Liksom en dator förbättras vår förmåga (i de flesta fallen) hela tiden. Grupparbetet i caset gick till en början väldigt trögt, men nu känns det som att vi faktiskt har något att komma med. Jag tar inte tillbaka att jag tycker jag har fått tjata och agera ragata, för jag tycker så. Nu i efterhand kan jag nästan tycka att det var värt det. Visst kan jag erkänna att det inte var speciellt kul att klassas som en Bitch, men vad skulle jag göra? Folk lyssnade inte och arbetet var ju tvunget att bli klart. Idag var alla i gruppen på plats (några var dock försenade...). Vi spelade in nästan alla scener. Den sista scenen ska vi spela in imon. Sen är det bara att klippa och klistra, något som jag slipper göra. Jag kan ingenting om det, så den uppgiften får istället an annan gruppmedlem ta på sig.
Allting löser sig, det ser jag resultat på nu. Man kan bara hoppas att vi blir klara med arbetet tills på torsdag. I så fall blir jag stolt över min grupp.


Firandet i bilder

Jag har haft en underbar födelsedag! Helt ärligt kan jag faktiskt inte minnas att jag har mått så här bra på min födelsedag - någonsin. Det är nästan lite läskigt hur perfekt dagen har varit.



Tårtan som serverades är klassikern, den som pappa alltid har gjort. Kerstinkaka blev det också. Och saft, så klart. Middagen smakade ljuvligt, vilket kan bero på pappas talang i köket (om han anstränger sig), att vi satt i salongen eller att vi invigde den nya servisen. Alltihop blev en härlig upplevelse.
Av pappas moster fick jag pengar, farbror med familj gav mig en ny guld- och silverpenna. Dessutom fick jag en vit penna, som jag ser fram emot att experimentera med. Av L fick jag en chokladask, en mycket uppskattad gåva som alltid går hem. Pappa gav mig en cykel! Min gamla är inte riktigt något att ha, eftersom att det finns risk för att kedjan hoppar, då den inte går att spänna tillräckligt. Nu behöver jag inte oroa mig för det. Vi får se hur det går imorgon bitti, då jag ska inviga den nya cykeln. Man kan alltid hoppas att jag hinner med båten.

Tack för alla gratulationer jag har fått av er läsare idag!


Sommarjobb på G

Min vän Katja jobbade förra sommaren på ett café här på ön. Jag var nere några gånger, bara för att det var roligt och för att kunna umgås med min vän. I år har jag funderat på att börja jobba där. Jag pratade med Katja och hon tyckte definitivt att jag skulle gå ner dit och höra om det fanns en ledig plats. Hon hade hört att det lilla företaget skulle expandera, så mer folk skulle nog behövas. Jag gick i eftermiddags ner till caféet och pratade med ägaren. Jag fick lämna namn och telefonnummer och fick i gengäld ett glatt besked. Jag är nästan lovad ett jobb i sommar. Blir det inte nere i caféet, blir det korvförsäljning vid stora vägen eller så får jag ett jobb i hans blomsteraffär inne i stan. Jag har alltså ett jobb på G! Jag är mycket glad, kan jag lugnt medge. En bra födelsedag? Absolut!


17 år!


Jag på balkongen.

På bilden ovan ser ni ett av dagens födelsedagsbarn. Jag fyller sjutton år idag! Liksom pappa har jag hållit mig vid liv ett år till. Senare kommer farbror med familj hit för att fira mig och pappa. Det blir middag, den gamla vanliga tårtan och självklart pappas speciallitet; Kerstinkaka.

Solen skiner och det är så där lagom varmt idag. Jag och min älskling gick ner till havet, för att kolla på båten. Det var fint sär nere, men det gick vita gäss på havet. Det var alltså lite blåsigt, men det gjorde ingenting. Jag stod där i min nyinköpta klänning och njöt! Det är underbart att bo så nära havet, det kan jag lova er. Efter promenaden satte vi oss ganska direkt här på balkongen. Det fläktar lite då och då, vilket gör att det är riktigt behagligt att sitta här. Det är dagar som denna man kommer att minnas i höst, då det blåser kallt, regnar och paraply är ett måste. (...om man bor i stan. Här ute på ön är det ingen idé, det blåser bara bort.) Underbara sommardag, du ger livet sin glans!


Fulla parkeringsplatser

Det är varmt, sommar och stadsborna är här ute och firar helg. Vilka får lida av det? Jo, vi som bor här ute på öarna. Rickard hinner inte ut med båten, eftersom det varken finns plats vid färjeläget eller vid någon annan parkering i närheten. Jag borde inte bli arg, men jag kan inte låta bli att bli frustrerad. Dessa ”dagsgäster” tar bilen, istället för att åka kollektivt. Det resulterar till att de som verkligen behöver platserna (Rickard i detta fall, som ska ha med ett bord ut hit till ön) inte får någon plats. Jag tycker det är synd.
Sommargäster, badgäster och vad nu alla har för anledning att komma ut hit, ni irriterar mig i dessa stunder. Det är speciellt att bo på en ö. Det är ingen semesterort där man får göra som man vill. Vi bor faktiskt här ute!
Jag vill inte flytta här ifrån - absolut inte. Det jag vill är att stadsborna åker kollektivt istället. Man tjänar varken tid eller pengar på att ta bilen. Det är bara idiotiskt.


In the kitchen with Abba

Eftersom att det är så himla varmt, försöker jag göra det bästa av situationen. Värme stiger (right?) och jag sitter därför på nedervåningen i köket, det svalaste rummet i huset. Jag har dessutom en vattenkran nära till hands, så att jag kan gå och skölja händerna och handlederna, när värmen blir outhärdlig. Ja, det hjälper faktiskt för mig. Testa ni också! Har ni andra tips att ge mig, jag som inte klarar av värmen?

Jag sitter som sagt i köket. Det är väldigt skönt måste jag säga. Med utsikt ner mot stora vägen, ser jag stadsborna komma gåendes. Undrar om det är någon som har kommit ut hit till ön för att bada? Jag och Rickard tänkte åka ner och ta oss årets första dopp antingen idag eller imon. Han kommer ut hit om någon timma, lagom till middagen. Det ska bli mysigt att ha honom här.

Abba sjunger sina välbekanta sånger i bakgrunden. När jag var yngre och gick på låg- och mellanstadiet, lyssnade jag mycket på dem. Det sitter nog i, för jag tycker om att höra deras melodier än idag. Inte för att jag lyssnar på dem varje dag, men ibland är det just Abba som gäller.


Abba - Knowing Me, Knowing You

Jag njuter av livet. Det är svårt ibland, men jag vet vem jag är, jag har det bra och jag tänker inte falla framför idioternas fötter.


Innan gräsklipparen kommer

Pappa klipper gräset där ute. Det luktar gott. Synd att de små blommorna mals ner...
Jag sprang ut på baksidan och fotade de små, innan det stora monstret kom farande. Visst är de fina? (Kan tala om att under de två minuterna jag vistades i solen, höll jag på att svimma. Det är kokhett ute! Jag håller mig inne, hur fel det än är.)








Inom mig

Jag sluter mig inåt och vill inte se. Den värld som är utanför är ond och jag vet inte om jag klarar det. Inte nu. Inte efter att yxan sattes i min arm. Ett verktyg hindrar mig från att röra mig. Jag har inget annat val, än att ligga där och se på. Jag får helt enkelt låta kroppen läka sig själv. Jag låter det tar sin tid. Jag gör på mitt sätt. Jag är jag.


Bildkälla

Kommentaren jag fick tidigare idag har satt sina spår. Den har fått mig att tänka, men inte på ett bra sätt. Jag börjar få dåliga känslor, tankar på att jag är otillräcklig och att jag kanske har gjort fel. Det jag har gjort bekräftas i elaka kommentarer. Är jag verkligen en så hemsk människa? Samtidigt har jag mina fantastiska vänner här i bloggen. Det finns förvånansvärt många, som bryr sig om mig här i datorns värld. De flesta är så snälla och omtänksamma. Jag känner mig omtyckt av er, men samtidigt vet jag inte om det hjälper. Jag kan inte stänga in mig i en låtsasvärld. Jag vet ju inte vilka ni är där bakom skärmen. Och ni vet inte vem jag är. Men vem har sagt att öga mot öga känner bättre än en förhoppningsvis sann vän i datorns värld? Det skrämmer mig, att människan har så lätt för att vräka ur sig saker, utan att tänka efter.

Inom mig letar jag efter svar. Men svaren verkar folk i min omgivning komma med; jag är inte värd någon respekt. Jag kan inte låta bli att fråga mig, vad mina vänner ser för charm i mig. Jag som tydligen inte förtjänar att bli accepterad...


Kommentar fylld av sanning?

rudolf om Fredagslycka:
Du överdriver hela tiden. Du gör inget vettigt i gruppen och du borde sluta på skolan. För du gör ingenting än att klaga
IP: Får jag inte lägga ut. Hade gärna gjort det, men vad tjänar det till? Det är skrivet från en av skolans datorer...
21 Maj, 11:02


Jag vet inte vad jag ska säga om den här kommentaren. Det är en elev på skolan som har skrivit den, helt säkert. Jag kanske har aningar om vem det är, men jag tror inte att denne skulle skriva så till mig. Denna har ingen anledning att göra det heller, så jag tror gott om denne.
För att försvara mig själv vill jag berätta följande;
- Jag överdriver när jag är upprörd, det är jag fullt medveten om. Samtidigt är hälften av det sanning. Ni som följer min blogg vet vilken situation jag är i och jag hoppas att ni förstår. Jag begär inte att ni ska tycka synd om mig - absolut inte. Det jag önskar är bara att ni kan respektera mig, något som verkar vara väldigt svårt (det ser vi ett tydligt exempel på här ovan).
- I gruppen är det jag som drar hela lasset. Jag har alltid varit en ansvarsfull person. Det vet jag att många kan ge sig intyg på.
- Sluta på skolan. Kanske är det en bra idé, eftersom så många tycker illa om mig. Det är synd att jag går på en skola, där folk beter sig som om de levde i någon sorts drömvärld.... Alla är inte såna, men det finns en hel del med detta synsätt.
- Tillsist vill jag säga att det enda jag gör är inte att klaga. Det är synd att ni inte hör och ser de stunder då jag ler, är glad och berättar roliga saker. Men det är ju som vanligt; de frågar, men bryr sig inte om svaret.


Jag har tagit chansen att läsa Matematik E

Helt oväntat fick vi idag en valmöjlighet angående våra framtida studier i Matematik;
Alternativ 1 - Läsa Matematik C + D under tre terminer och då ha möjligheten att välja Matematik E.
Alternativ 2 - Läsa Matematik C i tvåan och D i trean. Ingen möjlighet att läsa Matematik E.
Jag blev osäker och satt och funderade en stund. Jag har ju valt att läsa Natur-matten, så varför inte gå hela vägen? Samtidigt vill jag inte få sämre slutbetyg i kurserna, då jag stressar igenom dem... Fram och tillbaka stod jag och vickade, men kryssade slutligen i alternativ 1. Har jag kommit så här långt, valt bort en skola som erbjuder mina intressen, bara för att jag ska ha möjlighet att läsa extra matte, då ska jag gå hela vägen. Det känns som att jag valde rätt.


Idag känner jag mig fin

Visa dagar fungerar det bara. Idag är en sådan dag för mig. Jag tycker om kläderna jag har på mig, humöret är på topp, jag är inomhus i det svala, på en plats jag älskar och med datorn i knäet. Dessutom är jag redan hemma!



Jag hoppas på att min dag kommer att fortsätta på samma sätt. Det vore underbart!
Ikväll blir det tacos. Rickard kanske kommer ut, det är inte bestämt. I annat fall kommer han ut imon. På söndag ska vi fira mig och pappa. Toppenhelg alltså!






Fredagslycka

Jag får jobbiga tankar, när jag tvingas vara kvar i skolan. Då det inte finns något att göra, anser jag att det är fritt fram att åka hem. Grupparbetet vi gör i caset fungerar inte så bra (som tidigare nämnt). Idag var inte alla gruppmedlemmar i skolan, vilket resulterade till att vi inte kunde spela in. En scen har vi lyckats få inspelad, men resten får vi ta på måndag. Då hoppas jag verkligen att alla kommer, annars får jag gå in och ta en roll som det manliga könet.
Idag är jag dock lycklig. Jag har redan slutat och väntar i skolan på att åka hem. Båtarna går ju inte så ofta, så jag har inget annat val än att vänta. Det är skönt det också. Då kan jag varva ner, göra mig redo inför en varm resa hem (Usch!) och sen komma ut till ön på ett strålande humör.

Att komma hem tidigare sista dagen på veckan, det är fredagslycka!






Ned faller regnet

Imse vimse spindel klättrar upp för trå'n
Ned faller regnet spolar spindeln bort
Upp stiger solen torkar bort allt regn
Imse vimse spindel klättrar upp igen


Taget genom bussens fönsterruta.

Underbart med regn! Det har känts hela dagen, att åska är på väg. När jag satt på bussen hem, kom dropparna. Jag älskar det! Sommarregn är något av det bästa som finns. Jag blir så glad då. Dessutom doftar blöt asfalt i sommarvärme så gott. Många tycker säkert inte om regnet, men jag gör det. Regnet svalkar så gott dessa dagar, då temperaturen är uppe i runt tjugofem grader. Jag funderar på att bada i helgen - i havet förstås.






Osäkra steg

Jag går sakta framåt. Små steg är det enda jag vågar ta, för jag vet att omvärlden inte accepterar något annat. Sakta, sakta går jag. Trånar efter något att lifta med. Jag vill komma fram snabbare, inte hasa mig fram likt en snigel. Jag går och jag kommer framåt. Dock måste jag vara försiktig. Tar jag ett enda ynka steg över den förbjudna linjen, måste jag backa och börja om på nytt. Jag försöker anpassa mig, men det är inte så lätt när man blir utskrattad. Att inte få något stöd från dem man anförtrott sig till, är som att få ett ondskefullt slag i magen. För man sårar väl inte dem man tycker om? Som vän har man väl inte som avsikt att sätta käppar i hjulet? För när jag rullar fram likt ett hjul, finns det alltid någon som sätter käppar i hjulet för mig. Alltid är det någon som står i vägen för mitt försök. Alltid får jag hitta en annan väg till frihet. Till friheten att få vara mig själv.


Tessie's beställning

 
Kortet som Tessie har beställt.

God kväll på er!
Jag har suttit och pysslat en stund och här ovan visas ett av resultaten. Vad tycks? Kortet är en beställning från Tessie. Jag har gjort ett liknande kort innan, men fick nu göra ännu ett. Tessie ska få det precis som hon vill ha det! Hoppas att du är nöjd, vännen min?
Vill du se fler kort, är det bara att klicka här.


Onsdag 19 maj

 

Äntligen har vi fått måla lite på caset! Det är ju faktiskt estet-caset och jag har verkligen sett fram emot att få använda färger och former. Ovan ser ni mitt exempel på den affisch, som ska representera vår serie. Stavarna nere till vänster är rån - du vet de där kexen med fyllning i. Avsnittet vi ska göra av Johan Hackspett (en annan variant av Johan Falk) heter ju faktiskt 'Rånet' (’Boven’ från början, men jag valde ett nytt namn).
Sista lektionen spelade jag och tre klasskamrater in fler scener, som vi ska ha i vår tolkning av Odyssén. Det är ett svenskaarbete som vi håller på med och som jag nämnde förra veckan, trivs jag riktigt bra i min grupp. Först spelade vi in några scener på en lekplats (Ja, vi gör det till en rolig historia.) och sedan gick vi hem till en klasskamrat och spelade in fler scener där.
Hann med bussen som gick halv fyra och stendäckade direkt. Solen gör mig så matt att jag inte kunde göra annat än att slumra till rätt kraftigt. Jag slog upp ögonen och visste inte var jag var, när jag såg att detvar helt grönt utanför fönstret. Haha, typiskt mig - jag med mitt lokalsinne. Varm var jag också, så det första jag gjorde när jag kom hem, var att ta en riktigt kall dusch. Asskönt! för att uttrycka sig på ren impuls.
Nu är jag glad och sval. Ska gå in i min värld av papper, pennor, band och rosor. Kortet som Tessie beställde ska läggas på brevlådan ikväll.


Klagar på värmen


Bilden tagen den 3 maj.

Som jag skrev igår; jag tycker verkligen inte om när det är varmt. Jag märkte det redan imorse, då jag vid sjutiden gick utanför dörren. En timmes resväg och när jag kom fram till skolan var jag helt slut. Huvudvärk och äckligt varm. Jag tycker det var bra som det var förut, innan denna hemska värme kom. Många skulle nog säga att jag inte ska klaga, men jag gör det ändå. Jag blir helt avslagen, när värmen stiger så hastigt.
Mina converse ÄR för varma, det har jag nu konstaterat. Det blir till att byta skor ikväll.

Hoppas att ni klarar er ute i värmen och att ni, till skillnad från mig, kan njuta av en härlig dag i solen.


Nyduschad!

Det finns inte mycket som slår känslan av att vara nyduschad. Enligt mig känns det som att man börjat om på nytt, är redo för nya äventyr och att man är beredd på att möta nya utmaningar. Det mesta känns helt enkelt nytt! Jag har sett fram emot att duscha hela kvällen. Det som hindrade mig var läxor. Jag känner mig själv i de stunderna och vet att om jag väl lämnar skolböckerna, kommer jag inte återvända till dem senare på kvällen. Nu är jag i alla fall klar med läxorna för ikväll. Nyduschad är jag också, vilket känns fantastiskt! Dags att slappna av lite. Jag ska måla naglarna i lugn och ro, samtidigt som jag ska se på ett avsnitt av Rederiet (är på avsnitt 80 nu).

Fortsatt trevlig kväll!


♪ Hey sista, go sista...


Christina Aguilera - Lady Marmalade

Någon mer än jag som minns denna hit? Jag började nynna på den och märkte att takten fortfarande sitter i. Det måste vara omkring 10 år sedan låten slog igenom! Jag minns att jag gick på lågstadiet, så det måste ha varit omkring millenniumskiftet.

"Giuchie, Giuchie, ya ya dada (da-da-da)
Giuchie, Giuchie, ya ya here (here ohooh yea yeah)
Mocha Choca lata ya ya (yea)
Creole lady Marmalade

Voulez vous coucher avec moi ce soir (ce soir, what what what)
Voulez vous coucher avec moi"



Första beställningen!

Min vän Tessie är den första som har beställt ett handgjort kort av mig. Hon hittade ett kort i mitt Kortmakeri, som hon tyckte om. Dock ska jag göra ett nytt kort, eftersom min vän hade lite önskemål. Här nedan ser ni en skiss på hur det kan se ut. Två alternativ för hur det ska se ut på insidan. Vilket gillar du bäst?


Skiss av kort - Framsidan; röd ros, vitt band, pärlor i rosa och vitt.
Insidan - alternativ 1; ram av vitt band
- alternativ 2; hjärta målat med röd penna, texten "Mamma", pärlor i rosa och vitt.

Handgjorda kort finns att köpa i Kortmakeriet. Har du önskemål på ett kort du vill att jag ska tillverka, tar jag gärna emot dem. Hjärtligt välkomna!


Laddar inför Sommaren

Jag känner mig väldigt oinspirerad. Skolan består av prov och tråkiga lektioner. Jag försöker trots det tänka positivt. Sverige kommer allt närmare sommaren och allt som hör till den, vilket kanske kan det få mig på bättre humör?


Jag i min nya klänning.

Idag slutade vi tidigare, så jag hade en timma att fördriva. Åkte in till stan och spontanshoppade. Fick med mig en sommarklänning hem. Bilden är tagen i omklädningsrummet, så ljuset är inte bra. Klänningen är svart med prickar på. Mitt spontanköp gjorde mig lite gladare. Det är snart sommar och jag har nu en fin klänning att gå runt i.

 

Och ja, med sommaren kommer värmen. Typiskt. Jag tycker inte om när det är varmt. Idag hade jag verkligen för mycket kläder på mig. Att ha munkjacka under jackan är inget att rekommendera. Slut på det. Snart är det också slutet för mina converse. Det är inte precis svalt att gå runt i heltäckande skor. Nej, jag väntar på att få plocka fram ballerinaskor och sandaletter.
Ännu ett tecken på att sommaren står och knackar på dörren, är att det nu är väldigt skönt att sitta ute. Efter en tråkig dag i skolan, var det väldigt skönt att sitta ute på båten. Det fläktade gott, sämre känslor försvann och jag kom fram till ön på gott humör. Det är underbart att kunna sitta ute, när man åker genom skärgården!


Sverige - landet fullt av minnen

När jag och Rickard hade distansförhållande var vi stamkunder hos SJ. Minst en gång i månaden var vi inne och jämförde priser, beställde biljetter, skrek åt de skyhöga priserna och önskade att vi bodde närmare varandra. Vår önskan gick i uppfyllelse och nu bor min älskade mycket närmare mig. Från mamma tar det inte ens en timma att åka kollektivt till Rickards lägenhet.
Det finns trots det korta avståndet en sorg inom mig. Sorgen att jag inte får åka genom Sverige lika ofta. Det finns så många minnen på sträckan Stockholm-Göteborg. Känslan av att sätta sig på tåget med en pirrande känsla och fjärilar i magen. Då tåget rullar från perrongen och jag högljutt skriker ut "Nu åker tåget!". En gång var det två män som tittade på mig och log. När tåget anländer till Skövde, då är jag helt säkert på väg till min älskade. Kumla, Örebro Södra... Jag närmar mig, det känner jag nu. Då tåget stannar extra länge på Örebro Central kan jag inte låta bli att le. Så många gånger som jag suttit där och längtat ihjäl mig efter den jag älskar. Tåget rullar vidare och jag passerar städer som Arboga och Köping. En timma kvar av resan och jag ser Västerås passera förbi. Nu är det bara en timma kvar och Rickard ska alldeles strax sätta sig i bilen, för att åka till stationen och hämta mig. Jag drömmer mig bort för en stund, så jag ser den sista sträckan av resan försvinna bakom mig. Då tåget rullar in på Stockholms Central, kan jag inte vara lyckligare. Egentligen vill jag bara skrika högt av lycka, kasta mig i Rickards famn och älska med honom där på plats. Men vi får vänta. Båda är vi förväntansfulla och nykära. Hand i hand går vi längs perrongen. Vi är kära. Jag älskar min Rickard.

Den tiden saknar jag. Då hade jag en längtan inom mig, som påverkade mig lika starkt som en sommarbris. På den tiden kunde jag drömma. Alltid fanns det ett speciellt tillfälle att se fram emot; mötet med min älskade Rickard. Nu förtiden är resorna upp till Stockholm inte lika många. De resor vi har gjort hittills tillsammans, har varit en bilfärd genom Sverige. Det går bra det också. Man måste våga skaffa sig nya minnen. Ändå kan jag inte låta bli att sakna tiden, då jag var flitig resenär hos SJ...


Utseendet hindrar inte kärleken

Bland dagens kvinnor (och män?) finns det många som tvivlar på sitt yttre. Det klagas på utseendet varje dag. Detta är vardag för många - även för mig. Jag kan inte direkt påstå att jag bryr mig speciellt mycket om mitt yttre. Jag är naturlig och jag gillar det. Min klädstil kan diskuteras, men det viktigaste är att jag känner mig säker i den.
Många kvinnor (speciellt unga) tvivlar på att de någonsin kommer att bli älskade. Till dem vill jag säga; Alla ser vi olika ut, men en sak har vi gemensamt; vi kan alla bli älskade. Kärleken stoppas inte av stora fötter, torra läppar, gula tänder eller av utstickande ögon. Att bli älskad är inte resultatet av en fin utsida. Att bli älskad är som ett kvitto på att insidan är fin. Självklart finns det undantag (liksom med allt annat), men för det mesta är det på detta sätt. Utseendet hindrar inte kärleken. Om man älskar varandra, spelar det ingen roll hur man ser ut. Ens insida strålar genom ögonen - insidans fönster till omvärlden.
Som jag alltid brukar säga; om ens partner Ser bra ut, ska man se det som en bonus.
Vad föredrar du; att din partner har en fin insida eller en attraktiv utsida?


Alla är vi en del av det hela



Tessie fick en bild av mig, som hon fixade och trixade lite med. De tänkvärda orden är från henne och jag känner mig nästan tvungen att kommentera något så klokt.

Jag har hela tiden sett på världen som ett stort, gigantiskt pussel. Jag har frågat mig själv, varför jag har så svårt att passa in i något som är så enormt. Svaret på den frågan har min älskade vän nu kommit med; världen består av flera pussel, inte bara ett enda. "I likhet med pusselbitar passar vi alla in någonstans - men inte alltid i samma pussel." lyder Tessies ord. Hon har nog rätt. Vi har alla en plats i denna värld, men det är inte alltid vi platsar där vi först tror. Det finns ett pussel för oss alla. Det gäller bara att hitta de pusselbitarna som man passar ihop med. Tänkvärda ord från två tänkande själar; Tessie och jag själv.


Jag vill vara mig själv

Vi kämpar alla med oss själva - speciellt i unga år. Förändringar kan vara bra, men det gäller att inte gå vilse i labyrinten. Jag strävar efter att inte tappa mig själv på vägen till en omskakad tillvaro. Antalet misslyckanden har haglat över mig och jag har fått ta konsekvenser av det. Ändå fortsätter jag kämpa. Man är som säkrast, då man är sig själv.


Katten och Kortet

 
Katten Diva och Kortet.

Jag tycker inte om söndagar. Direkt när jag vaknar på morgonen, känner jag den där stressen. Imorgon är det ny vecka och jag har inte hunnit njuta av ledigheten. Idag var känslan tydligare än vanligt. Konstigt, eftersom jag hade haft fyra dagars ledighet. Jag hade gärna haft ledigt några dagar till. Det tillverkades två nya kort (ett av dem kan ni se på bilden ovan), som nu är publicerade i Jasmine's Kortmakeri. Nu kikar väl in varje dag, så att ni inte missar mina kreationer?


Diva!

God natt...


Katterna i koppel

 

Jag (iklädd mysbyxor) blev smygfotograferad genom fönstret.
Lägg märket till den arga katten nere till höger.

Som jag skrivit om tidigare, får vi inte släppa ut våra katter fritt. Det stör grannarna och de förstör rabatterna. Vi har fått en hel del tillsägningar, eftersom vi släpper ut våra katter ändå - trots att det är "förbjudet". Vi kan inte göra mycket annat än att acceptera de reglerna som sattes upp tre år efter att vi flyttade hit. Det är konstigt; nya hyresgäster flyttar in och den trivsamma stämningen vissnar som en blomma på hösten. Vår lösning på problemet har blivit att vi går ut med katterna i koppel. Ni som är kattägare vet att de små djuren mår väldigt bra av att vara ute i friska luften. Jag gick därför ut med två av våra tre katter idag. Som ni kan se på bilderna ovan är det inte så lätt. Marshmallows (orange) och Benjamin (svart, spräcklig) går gärna åt varsitt håll. Jag står där dumt och ser ut som ett T. Haha, det är lite komiskt, men jag gör det gärna. Min förhoppning är att våra trista och knäppa grannar ska se mig. Kanske just därför jag köpte en neonrosa sele till Benjamin. (Bilder från den promenaden hittar ni här.)







Det enda jag vill är ju att passa in...

Jag kämpar hela tiden med att hitta mig själv, hitta min plats i samhället och att finna den ro alla människor söker. Jag letar och letar, men tycks inte hitta min plats någonstans. Från att ända sedan barnsben ha hamnat utanför, känns det som att mitt liv kanske är tänkt att bli så. Jag kanske kommer vara den där individen; hon som ofta är utanför, men som har några få vänner att vända sig till. Jag vet inte.

Min gamla klass 9B är samlade denna kväll. Jag fick en kommentar här på bloggen i morse. Senare under dagen fick jag också ett sms. Jag tackade nej, sa att jag hade annat för mig. Varför kan jag inte riktigt sätta ord på. Jag var helt enkelt osäker. Rädslan av att inte passa in, bli utstött och förnedrad finns hela tiden där. När jag ser tillbaka på de åren jag gick på högstadiet, kan jag ibland skämmas över mina tankar. Tjejerna som gick i klassen umgicks en hel del, men jag höll mig utanför. Jag tyckte inte att jag passade in. De pratade shopping, ett ämne som jag inte ville prata om. Jag antar att jag inte ansträngde mig tillräckligt, dömde dem för snabbt och därför hamnade utanför. Jag hade mina killkompisar och vi umgicks varje dag. Men nu är det inte längre så och jag kan blicka tillbaka och se de åren med andra ögon. Jag tyckte att min klass på högstadiet i allmänhet inte brydde sig om mig, men jag tar tillbaka de orden och de tankarna. Jag har under året som har gått sett den tuffa verkligheten. Man kan inte alltid leva i sin skyddade värld, det är inte så man lever livet. De människor som finns runt om kring mig nu, de behandlar mig för det mesta som luft. Jag säger inte att alla är sådana, men det finns folk som inte ser mig. Jag står där i rummet och så kommer de och ställer sig tio centimeter från mig. Då vill jag bara skrika till dem att här står faktiskt jag! Det är något jag gör, men det är bara min insida som får ta del av de orden.
Jag trodde att 9B inte brydde sig om mig, men nu kan jag se att jag faktiskt betydde något för dem. De har inte helt glömt bort mig. De frågar om jag vill komma på återträffen, en inbjudan som jag vet att alla inte får (av okända anledningar). Det får mig att inse, att livet bara blir tuffare. Unga människor är härliga, men så blir man äldre och möter nya människor. Då är det inte längre lika lätt att ta hand om sig själv. Såren blir för djupa.

Jag kanske ångrar att jag inte gick på återträffen ikväll, men jag är rädd. Mina förutfattade meningar är att de kommer dricka och då passar inte jag in. Jag har aldrig druckit (Ja, jag är en duktig flicka.) och jag föredrar heller inte om att vara bland berusade människor. Dessutom vet jag inte hur jag ska hantera de mötena. Ännu har jag inte fastnat i det som är mitt nutida liv. Jag vill så gärna leva kvar i det förflutna, men kämpar med att gå vidare. Att då tillbringa en kväll i en atmosfär av gamla minnen, tankar och känslor kan göra det värre. Jag är nog inte redo för det riktigt än. Jag hoppas att de inte slutar tänka på mig, bara för att jag tackade nej ikväll.
Det enda jag vill är ju att passa in, det var därför jag inte kom ikväll.






Lördag 15 maj


Dagens middag; Köttfärspaj.

Mamma bad mig göra middagen idag, så jag och Rickard lagade köttfärspaj. Den blev faktiskt väldigt god. I övrigt har det inte hänt så mycket idag; massa tankar och korttillverkning. Kolla gärna in de nya korten på Jasmines' Kortmakeri.


Tiden räcker inte till

Bloggen uppdaterades inte så mycket, under de dagarna som passerade förbi. Det var inte bloggen, som prioriterades i första hand. Tyvärr blir det så ibland, när man har ett liv vid sidan av alla texter, inlägg och inspirerande bloggar. Det känns som att tiden inte räcker till. Jag skulle vilja skriva så mycket, men jag har haft annat att göra. Jag vill aldrig falla så lågt att jag kommer ställa bloggen framför min familj och mina vänner. Trots det vill jag att ni ska veta, att jag tänker på er kära läsare - varje dag.

Julia tipsade sina läsare om mitt Kortmakeri. Hon påminde dem (och mig) om att det snart är Mors dag. Jag tänkte därför göra lite kort till den dagen. Förhoppningsvis publiceras det bilder på Jasmine's Kortmakeri senare under dagen. Hoppas att ni kikar in!


Tre solar

Solen på den blå himlen värmer staden Göteborg. Jag strålar som en sol, då jag får kramar om min älskade vän Alexandra. Min vän, hon skiner alltid liksom solen.

Jag har träffat Alle på stan idag. Det var riktigt fint väder och jag var lycklig som fick återse min vän igen. Vi kollade det nutida läget i varandras liv, men också gamla minnen kom på tal. Underbart! Än är tiden som ung inte över och det känns härligt. Vi träffades mitt i centrala stan och satt i två timmar vid statyn föreställande Gustav Adolf. Sen begav vi oss vidare på jakt efter något att äta. Det blev baguette att njuta av i det gröna gräset vid kanalen. Mycket skratt och kärlek i mängder!

 
- Dagens enkla lunch. - Jag och Alle.



Att prata minnen väcker känslor och tankar till liv. Det får mig att inse att jag ännu inte är gammal och grå. Än blomstrar min unga själ och än kan jag känna ungdomens låga brinna inom mig. Det är fantastiskt att få leva igen. Som en blomma som vissnat vid vinterns början, vaknar jag nu till liv i takt med att våren kikar fram.


Allt går så mycket lättare, när man är glad.

Vanligtvis skulle jag ha varit sur, trött och irriterad, när jag kom innanför dörren. Idag var det inte så och jag kan förklara varför; allt går så mycket lättare, när man är glad. Och idag är jag glad. Efter en dag med nya intryck och en hel del härliga kommentarer från alla håll och kanter, känns det som att jag börjar hitta tillbaka till mig själv. (Mer om det finns att läsa här.)
Västtrafiks miss med att bussen var en kvart försenad hade brett på mitt dåliga humör en hel del, men nu är jag ju glad. Det gjorde inte så mycket att bussen var sen, jag kom ju fram tillslut. (Mer läsning här.) När jag gick av bussen och fick tunga droppar av sommarregn i ansiktet, då skulle jag ha suckat. Men inte idag, för idag är jag glad. Istället bet jag ihop, knäppte jackan (vilket inte såg speciellt attraktivt ut), höjde musiken i öronen och gick hemåt. Det gjorde ingenting att allt kom på en gång, ibland blir det så. Gårdagen var för mig inte den bästa. Kanske var det egentligen anledning att bli arg idag också, men nej. Allt går så mycket lättare, när man är glad.
Jag har sovit dåligt de senaste dagarna och är trött som åsnan Ior, men det får gå ändå. Imorgon är jag ledig, vilket ska bli underbart! Jag ska tillbringa hela dagen hos Rickard och det blir därför inga inlägg uppdaterade imon. På fredag ska jag in till stan och träffa Alle. På kvällen ska jag till mormor och fira födelsedag.

Ja, livet rullar på.
Som ett tåg tuffar det fram.
Höga berg - upp.
Låga dalar - ner.
Livet är spännande.
Man kan aldrig veta vad som händer imon.


Engagerad chaufför



Jag kan inte låta bli att bli förvånad, när Västtrafik har bra chaufförer. När detta sker, kan jag inte skälla på företaget - även om bussen är försenad. Idag var det så. Jag var trött, ville hem, det regnade och bussen var försenad. Kul tänkte jag, det blir en resegaranti inskickad. Men icke! När jag märkte hur bra den kvinnliga chauffören var, kunde jag inte med att klaga. På hållplatsen efter att jag gick på, kom det på en grupp förskolebarn med sina lärare. Chauffören, som märkte att det var fullt på bussen (eftersom den var försenad och då hade resenärer för två turer), gick ur förarhytten och organiserade upp det hela. De små skulle sitta, de fick inte så. Jättebra gjort av henne! När det små skulle av, hjälpte hon till även då. Kanske var det för att den en kvart försenade bussen skulle komma iväg, eller så var hon helt enkelt väldigt snäll. Det gjorde mig glad, att Västtrafiks alla chaufförer faktiskt inte är idioter. Det tackar jag för.


Maybe it's not too late

I svenskan har vi fått en uppgift att omvandla en gammal saga eller myt till modern tid. Min grupp har fått Odyssén att bearbeta. Gruppen jag jobbar med är toppen, det fungerar förvånansvärt bra! Idag spelade vi in en scen, där jag spelade häxa. Min uppgift var att förföra min fånge Odyssén, som hade tvingats till att vara min sexslav. Haha, ja. Det var jag som fick den rollen. Jag var först väldigt nervös. Vad skulle folk tro om mig? Men som min lärare sa; jag ska inte göra något jag känner mig obekväm med. Mina gruppmedlemmar höll med, så det var lugnt. Och oj, va roligt det var att spela in. Lite överdrivet kanske, men riktigt roligt. Vi skrattade en hel del. Jag kände lycka, äkta stunder av lycka har jag idag fått uppleva.




Maybe it's not too late. Kanske är det inte över riktigt än. Det kändes lite konstigt. Jag fick en känsla av att den tid jag trodde var över, kanske inte har passerat än. Jag kände det där ruset, de där skrattet och den där känslan av att vara ung och naiv. Jag erkänner att det var en hel del osäkerhet denna eftermiddag, men det är i alla fall en bit på väg. Det är inte så lätt att inse, att den tid man trodde var över fortfarande finns kvar. Jag försöker ständigt bearbeta det som en gång var, men jag har nu insett att tiden inte är förbi - i alla fall inte helt. Tiden som högstadieelev och massa killkompisar runt om kring mig, den perioden av mitt liv är över. It's over. Men bara för det, är inte mitt liv slut. I höstas började jag på ett nytt kapitel av min livshistoria, men då utan känslor och tonårsliv. Nu jag tror det är dags att ta med den naiva och lustfylla tonåringen in i historien igen.
Än är jag ingen tråkig vuxen utan humor och överdrivna känslor. Jag är fortfarande ung. Tonårskärlek kommer jag få uppleva igen, om jag bara är öppen för det. Med Rickard vid min sida, känner jag mig trygg. Och med trygghet klarar man det mesta. Jag ska klara av att ta mina unga år tillbaka! Det är en alltför självsäker Jasmine som nu avslutar detta inlägg.


Äldre är mer trångsynta

Det sägs att man med åren blir klokare och att ens sätt att se på världen blir mer rimligt och rätt. Ändå kan jag inte förstå varför de äldre är mer trångsynta. Ju äldre man blir, desto mindre ser man individen bakom gestalten. Man dömer så lätt, när man blir äldre. Som ung var livet en dans på rosor - i alla fall om man jämför med de problem man som vuxen måste ta itu med. Samtidigt var det lättare att ta tag i konflikterna som liten. Man såg då igenom alla lögner och gick efter sitt eget hjärta. Nu har man anpassat sig till samhället och ser bara genom de ögon som samhället vill att man ska se genom. Har man ett annat sätt att se på saken, riskerar man att bli utanför. Och vem vågar ta den risken? Att bli äldre förändrar så mycket. Man dömer människor i ens omgivning, utan att först lära känna dem. Man tänker inte utanför ramarna. We don't think outside the box. Tyvärr är det så.

Jag vill vara orörd och ha ett synsätt som ett barn. Jag vill kunna tänka utanför ramar och normer. Jag vill att det ska vara självklart att acceptera andra människor. Samhället förstör vårt öppna sinne. Istället tänker vi bara svart eller vitt.


Gredelin vid kanalen



Imorse gick jag nere vid kanalen och njöt av en morgon för mig själv. Ingen stress, bara jag och mina tankar. Och jag med allt mitt var inte ensam... Vid vägkanten stod blommor i gredelin och såg på mig. Fullt av dem var det! Väldigt mycket vår, om du frågar mig.






Utdrag ur min berättelse

Som ni kanske minns, har jag börjat skriva på en berättelse. Det är en väldigt speciell text - i alla fall för mig. Efter ett önskamål från Amanda publicerar jag här ett litet utdrag ur min historia. I hope you like it!


"Om du var här nu, då hade du förstått. Dina ord gjorde mig alltid så glad. Du visste precis vad du skulle säga, för att få mig på bättre humör. När jag var ledsen, räckte det med ett litet leende från dig. Ditt leende fick mig att må så mycket bättre. Idag saknar jag det där sneda leendet. Så många gånger jag har studerat det. Ändå är det inget jag minns idag. Det enda jag minns är känslan. Det känns tragiskt. Alla intryck du gjorde på mig är snart ett minne blott. Kvar finns bara känslan. En känsla av en speciell och mycket unik kärlek. Jag vet att du aldrig älskade mig, men du tyckte om mig – på ditt sätt. Du visade det och det satte sig djupt. Du gjorde inte som alla andra. Istället för att bara tycka om på ytan, satte du spår på min insida. Kanske var det för att jag var så villig att öppna mig för dig. Eller så var du bara duktig på att komma nära. För nära, det kom du. Verkligen. Ingen har någonsin fått mig att känna så djupt. Du var något särskilt. För mig var du allt."







Namn på stadens gator

I Sverige finns det en hel del gator med roliga och specialla namn. Vet du någon gata med roligt namn? Inte? Här kommer två exempel;



Sextantgatan. Läckert, eller hur? Vad får ni för tankar och funderingar? Är det den sexiga tantens gata? Äger sex tanter gatan? Sextanter, vad är det? Jag skrattar alltid lite inombords, när jag passerar skylten. Jag kan inte låta bli att tänka på vad skylten egentligen har för bakgrund.















Kärleksstigen. Det låter så vackert! En stig där man kan vandra tillsammans med sin älskade. Vad sägs om en puss på Kärleksstigen? Jag tycker namnet är magiskt. Vad tänker du?






Dålig tisdag

Kanske ska man inte säga att det varit en dålig dag, eftersom det finns folk som har det värre, men jag säger det ändå. Min tisdag har varit kass. Bara en massa kaos, som har lett till att jag nu sitter här trött, sliten och underbart förälskad i mitt hem. Jag har kommit hem, duschat och sitter som vanligt i mysbyxor. Dagen får inte fortsätta som följande...

Vaknade halv sju av att jag drömt en vidrig mardröm. Det var så äckligt att ni inte ens vill veta! Jag gick till spegeln och kollade så att jag såg okej ut (drömmen handlade om mitt utseende...), men kunde inte somna om. Jag ville heller inte somna om, då jag var rädd för att falla tillbaka in i drömmen och uppleva den där hemska känslan igen. Gick upp, hade en extra timma på mig, så tog det lugnt. När det var dags att ta sig ner till båten, fick jag en liten överraskning; kedjan på cykeln hade hoppat. Istället för att vara händig (vilket jag inte är), var det bara att ställa cykeln och springa lite halvt ner till båten.

Det blev som vanligt stress från gymnastiken, för att jag skulle hinna få i mig någon lunch. Jag klarar av det, men det tar verkligen på krafterna, det måste jag erkänna.
Då var det skönt att få sluta tidigare idag. Jag och Emma satt i en av stadens parker och njöt av vädret. Vid hållplatsen intill var det stopp i trafiken. En spårvagn stod helt stilla och bakom den stod tre bussar och bara väntade på att det skulle börja röra på sig. Tillslut började vagnen rulla och bussarna kunde köra vidare. Jag sa hejdå till Emma och gick in mot centrum. Här var det ännu ett stopp. Vet inte vad det var, men om jag inte såg fel så stod där brandbilar. Spårvagnstrafiken var tydligen inte igång, hörde jag från Västtrafiks högtalare. Det var kaos i området runt omkring. Anställda på tarfikkontoret (?) stod och vinkade med armarna och en ambulans stod parkerad i närheten. (Kan det vara detta som hade inträffat... länk)
På båten hörde jag av en tjej, att det hade skett en olycka lite längre bort från den platsen jag var på. (Denna artikel är nog aktuell... länk) Idag var det alltså kaos i centrala Göteborg.

 

Nu är i alla fall jag hemma. Ska bara njuta av kvällen och av att bo här ute på ön. It's wonderful!


Besöksrekord 100510



Igår hade bloggen 70 unika besökare!
På senaste tiden har bloggen legat på en topp. Minst 35 besökare per dag, tycker inte jag är fy skam. Om man jämför med de större bloggarna, kan jag förstå att det inte är någonting. Men min blogg är än så länge bara en amatörblogg och jag är stolt över den.
Någon ny läsare som tänker stanna?


Tio kort till salu!



Jag har nu lagt upp tio kort på min nystartade blogg Jasmine's Kortmakeri. Alla korten är till salu! Kanske hittar du något som passar just dig? Gå mer än gärna in och titta. Det är inte förbjudet att få inspiration.


Min kära vän

Jag kände inte för att gå min vanliga väg från skolan. Dessutom skulle jag ett ärende, innan jag begav mig till bussen. Det blev till att jag tog spårvagnen - lite längre än väntat. På vagnen satt nämligen min kära vän Alle. Det var länge sedan jag såg henne. Hon är så saknad! Alle såg mig gå på vagnen och ringde mig, för att jag skulle komma och sätta mig bredvid henne. Mitt ärende kan jag ta en annan dag, min vän är mycket viktigare.
Det var så roligt att parat med henne! Vi är båda överens om att vår vänskap fortfarande finns kvar. Vi ses väldigt sällan, men när vi väl umgås är det som om vi aldrig varit ifrån varandra. Vi pratar om allt mellan himmel och jord - precis som förr - utan att det blir dåliga vibbar eller spänd stämning. Det är så underbart att veta, att min älskade vän står vid min sida. Det känns jobbigt att vara utan henne, men jag vet att hon finns där - endast ett sms bort.
Vi ska ses på fredag, det bestämdes i helgen. Att vi träffades idag var bara en bonus. Jag längtar efter att få träffa henne igen!


I'm in love with the flowers!

Jag kan inte hjälpa det, men jag är kär; i blommorna. De är så vackra, när de skiftar mellan att vara starkt rosa till att bli ljuvligt gräddvita. Åh, är det inte underbart!








Mycket tjat, men ett resultat

Det är konstigt att man ska behöva tjata på sina gruppmedlemmar, för att det ska bli någonting gjort. Jag kände mig som en ragata, du vet en sån som bara skäller och aldrig visar någon uppskattning. Jag sa till alla att "lyssna nu!", "Hallå, engagera dig!", "Vad tycker du?"... Jag blir så trött. Nu är arbetet i alla fall gjort. Jag skrev vår text på datorn, medan de andra satt bredvid och gjorde på sitt sätt. Pappa sa att jag inte skulle dra hela lasset, men jag vet med mig att det inte hade blivit gjort annars. Folk är så nonchalanta och själviska att jag nästan blir mörkrädd.
Mycket tjat, men nu har vi i alla fall lyckats få ihop ett resultat. Imon ska det redovisas. Jag är bara trött på allt som har med arbetet att göra.

Jag som hoppades på ett roligt case har aldrig haft så här tråkigt under min tid här på skolan...


Tänkande individ



Ibland känns det som att jag är ensam här i världen. Jag går runt med mina tankar om precis allting, medan andra i min ålder flamsar runt som vilken tonårsbrud som helst.
Det festas, knullas runt och deras världsperspektivet är en drömvärld. Då känner jag mig ensam. Att leva i en värld där ensam jämnåriga inte tänker, bara handlar efter hormonerna och lever i nuet, det får mig att bli rädd. Jag blir rädd för mig själv. Jag tänker, men de andra verkar inte förstå någonting.
Kanske är det därför jag är ensam. En tänkande individ är kanske ingenting att ha? Varför vara vän med någon som hela tiden tänker på konsekvenserna, när man istället kan leva i nuet? Jag känner mig så ensam. Att tänka är tydligen en fara. Kanske är det därför ingen vill ha mig som kompis. Som min lärare sa; Jag har åsikter om precis allting. Det finns folk som blir rädda för mig. ...är det sanningen? Jag som tänkande individ, tonåring och ung kvinna ska alltså inte få dela med mig av mina tankar.

Det känns som att jag befinner i en värld av en annan dimension. Alla andra flamsar runt, medan jag tar varje steg med försiktighet och seriositet. Är det fel att tänka?


Svart/Vitt - en djupare känsla

Är det bara jag, eller kan du hålla med om att bilder i gråskala ger en djupare känsla? När bilden endast innehåller färgerna svart, grått och vitt, blir motivet mycket tydligare. Då finns det inga färger som kan förstöra motivet. Då finns det inga skrikande nyanser som distraherar.

 



Bilder i svart/vitt, får en att se bakom bilden. Känslor, tankar och minnen kommer fram så mycket tydligare.
Håller du med?


Ursprung



Jag hoppas på att för alltid kunna hålla fast vid mitt ursprung. Jag är uppvuxen på en ö, en plats som jag dyrkar högt. Ni som har följt bloggen ett tag, vet att ön är väldigt betydelsefull för mig. Det är inte bara känslan av att vara här ute, som får mig att älska den här platsen. Alla minnen och visdomsord har jag lärt mig här. Att växa upp på en ö, är inte något vanligt. Det är få människor som får den chansen - en chans att få njuta av livet redan som liten. Jag har alltid burit med mig känslan av att vara öbo - en mycket särskild känsla, som inte kan jämföras med något annat. Livet i ett litet samhälle utanför verkligheten är så mycket mer än en plats. Att vara öbo är ett levnadssätt.

Mitt ursprung är viktigt för mig. Jag kommer alltid blicka tillbaka och minnas tiden här ute - det kan ingen ta ifrån mig. Jag vill inte glömma var jag kommer ifrån. En gång öbo, alltid öbo. Trivdes du inte med livet i skärgården, kommer du aldrig att göra det.

Hur viktigt är ditt ursprung för dig?


Vänner med ull

Under min promenad gick jag förbi fåren, som stod och betade i sina hagar. Jag tycker att bilderna blev så härliga, att de förtjänar ett eget inlägg.


Får 1, Får 2, Får 3 (som kissade) och Får 4.


Äta gräs inför publik.


"Hellå!"

Visst är de underbart söta?!

- Mamma, får får får?
- Nej, får får lamm.


Fotopromenaden

Jag är nu hemkommen från fotopromenaden. Det var väldigt skönt att komma ut, rensa huvudet och njuta av solskenet. Vilken dag, säger jag bara! Strålande sol och sommarklänningen på. Dock sitter jag nu här i mina älskade mysbyxor. Jag går helst runt i dem, när jag är hemma. Jag måste ju få känna att jag faktiskt är ledig.


Gräddrosa blommor!


Småbåtshamnen.


Liten svan i viken.


Dyster stämning.


Favorit i repris.


He estudiado Español

För er som förstår spanska, kan ni redan i rubriken räkna ut vad jag har gjort. För er andra kan jag tala om att jag har pluggat spanska. Inte något jag vanligtvis brukar göra på helgerna, men det är ett måste denna dag.

Jag avskyr att plugga på helgerna! Då ska jag vara ledig och njuta av det. Tyvärr blir det inte riktigt så idag, men jag försöker kompromissa. Nu har jag studerat spanska en stund och tänker därför ta mig en promenad i det otroliga vädret. Solsken, solsken, solsken! Självklart kommer det upp bilder senare under dagen, så att ni får se vad jag lyckades plåta.
Jag tror jag behöver en runda i det fina vädret. Veckan som kommer är inte precis en vecka full av slappa dagar. Det är mer att göra på de kommande tre dagarna, än det var att göra under förra veckan.
Måndag: Prov i spanska.
Tisdag: Presentera serie-idé.
(Hela jag skriker; Jag vill inte! Det gick ju så dåligt i fredags. Jag är fortfarande upprörd och den negativa inställningen är jag rädd att jag inte kommer ifrån. Får man stanna hemma på grund av ilska mot skolarbete?)
Onsdag: Prov i Matematik.

Dags att bege sig ut på fotopromenad!


Saknade vänner

Det är läskigt, men jag märker hur jag mer och mer, för varje dag som går, kommer över mina gamla vänner. De hör inte av sig och jag är nog lat och rädd för att de ska tycka jag är jobbig, därför gör jag heller ingen ansträngning för att hålla kvar kontakten. Kanske är jag för sårad, för att ens orka bry mig. Att de inte hör av sig, är väl ett tecken på att de har gått vidare och inte vill mig i deras liv. Life is hard.
Trots att mina vänner från det förflutna inte längre finns vid min sida, har jag vänner som jag saknar. Vissa dagar känner jag en otroligt stark saknad efter alla de som tycker om mig. Jag har ju fått vänner via bloggen, som jag ofta skänker en tanke till. De betyder något för mig. Jag känner mig uppskattad och omtyckt av dem, vilket jag är väldig glad för. Idag har jag sett dem som mina saknade vänner.

Jag har gått vidare, och detta för att jag måste acceptera min situation. Att hålla sig kvar i det förflutna löser ingenting, så varför inte fortsätta gå. Jag har vandrat ensam ett tag, men jag känner nu att det finns vänner som står vid min sida och som vandrar bakom mig.

Rickard, tack för att du finns i mitt liv. <3


Lördag i gråskala

Många skulle nog tycka att min dag har varit ganska tråkig, men så ser inte jag det. Min lördag har tillbringats mestadels hemma vid datorn eller vid skrivbordet.


Jag lägger några bitar då och då.

På mitt svarta (och mycket omtyckta) skrivbord ligger ett pussel. Jag går dit och lägger några bitar då och då - ganska många idag. Detta är något som min mamma också skulle vilja göra. Hemma hos oss finns ju tre katter som är på allt som går att vara på (taket är alltså det enda stället som är säkrat). Att då låta ett pussel ligga framme kommer resultera till ett mindre kaos; pusselbitar överallt och i värsta fall försvunna bitar. Nej, ingen bra idé. Därför försöker jag passa på att pussla så mycket som möjligt, när jag väl har chansen.

Min lördag har varit en dag i gråskala. Det har regnat större delen av dagen och då det har varit uppehålla, har himlen varit ljusgrå. Vackert! Det är något visst med gråskala. Då ser man alla detaljer mycket tydligare och känslan sätter sig djupare i kroppen.


Världen i gråskala.


Rädd för nattens drömmar

God morgon!

I vanliga fall blir jag galen, om jag sover till klockan elva. När klockan har passerat 11.00, blir jag överstressad om jag fortfarande ligger kvar i sängen. Idag var ett undantag. Jag vaknade efter elva, men njöt bara av att ha fått sova ut. Det blev sent igår, halv ett om jag ska vara ärlig. Kanske känner jag det idag, eller så är jag bara omtumlad av den dröm jag hade imorse. Den var en blandning mellan allt som kretsar i huvudet på mig nu; språkresan för två år sedan, min situation i skolan, Katten Benjamin, kläder fram och tillbaka, glamour (efter att vi pratat serier i skolan), tider hit och dit, familjen... En salig blandning som bildade en orealistisk dröm. Ändå kände jag allt så tydligt, som om jag såg sanningen. Jag blir rädd för nattens drömmar. Kanske var jag inte omtyckt i England, alla kanske bara låtsades? Det var så i drömmen och det gjorde så ont att ha det i huvudet. Usch! Jag tror inte att det var så. I Hastings tyckte folk om mig. Jag var deras vän liksom de var mina vänner. Att tro att de inte var ärliga mot mig, det är bara strunt! Jag var omtyckt, helt säkert. Ändå kan jag inte låta bli att fundera, efter att ha drömt himla knasigt...


De första korten


Jasmine's Kortmakeri.

Jag har nu publicerat de första korten i min nystartade blogg Jasmine's Kortmakeri. Där säljer jag mina handgjorda kort. Kom gärna förbi och ta dig en titt. Det är ju självklart inget tvång på att köpa mina verk. Se det som lite inspiration till ditt eget skapande.


De är människor som bryr sig

Nu är jag hemkommen från farfar. Efter en mycket trevlig kväll, känns det nu skönt att vara iklädd mysbyxor igen. Jag mår bra. De som var hos farfar och Barbro är människor som bryr sig. Vi hade en hel del intressanta konversationer. Ibland pratade vi alla om samma ämne. Andra stunder pratade vi med några få. Jag hade en hel del konversationer med min farbrors fru. Hon är en härlig människa. Det känns skönt att kunna lätta sitt hjärta till någon, som man vet lyssnar. Även om vi inte pratar om livsviktiga ting, så får jag ut något av våra samtal.

Efter en dag som inte har varit så bra, har jag i alla fall fått njuta av en trevlig kväll med nära och kära. Tack för det.
Hur har din fredagskväll varit?


Ön är mitt rehabliteringscenter

Jag tror inte att ni förstår hur underbart det var att komma ut till ön. Efter min otroligt struliga förmiddag var jag inte på gott humör. Stannade i skolan tills caset började, så att jag kunde meddela läraren att vi inte kunde jobba mer idag (eftersom mina gruppmedlemmar hade gått hem). Jag hade ju ändå ingen stress hem, eftersom jag missade båten innan. Vid ett gick jag från skolan, tog vagnen till färjeläget och väntade där en halvtimma. Rätt okej. Jag hann varva ner. På spårvagnen kände jag en sval vindpust, då dörrarna slogs upp på en av hållplatserna. Det kändes som att alla onda tankar försvann, de blåste bort med vinden. På båten mötte jag Katja, en nära vän på ön. Hennes ord gjorde mig bättre till mods. När jag gick av båten och gick mot cykeln, kom det ännu en vindpust. De sista negativa känslorna försvann och jag var lugn och sansad, när jag kom hem.

Ön är mitt rehabiliteringscenter. Det är här jag kopplar av, varvar ner och känner mig älskad. Det blir nog så, när man har familjen samlad runt omkring sig.
Ikväll ska vi in till farfar och fira hans fru, som fyller år idag. Jag tror jag behöver lite kärlek, för att kunna komma tillbaka på banan. Just nu vill jag helst bara vara hemma, strunta i skolan och bara försöka hitta balansen mellan kontroll och frihet.


Båt att passa

Jag är rent utsagt rasande! Denna ignorans, dessa ord som bara haglar över mig. Det är speciellt att bo på en ö. Det är alltid en båt att passa, annars får man stanna kvar i värsta fall två timmar i stan, och hur roligt är det? Jag är en väldigt stressad människa, men har på senare tiden lärt mig att ta det lite lugnare. Jag vet att det inte är bra att stressa och därför försöker jag ta det lugnt. Men detta gör mig bara så arg! Vi läser caset Avtryck nu, som verkligen inte når upp till mina (i detta fall höga) förväntningar. Det verkar som att vi bara ska gör den här serien under hela caseperioden. När ska vi få måla tavlor, göra konst? Inte alls verkar det som, i så fall blir det sista veckan av terminen. Suck, den här serien då... Min grupp är inte speciellt aktiv enligt mig. Jag har svårt att arbeta i grupp och inte blir det lättare för att jag inte kan samarbeta med mina gruppmedlemmar. De är tydligen hungriga och vill gå till bamba och äta. Själv står jag där med hoppet om att bli klar och få gå hem tidigare. Tron om att vi kanske hinner klart på måndag och i så fall kan gå hem redan nu finns inom oss alla. Men icke. Vår lärare tvingar oss att stanna kvar, detta för sakens skull. Hon sågade vår första idé, fick med sig de andra i min grupp, så nu har vi en ny idé. Kul. Det går inte alls speciellt bra. Mitt i detta känner jag den där stressen. Jag orkar ingenting.
Dessutom är det en massa ignorans, som gör mig så frustrerad. Att jag har en båt att passa, verkar inte intressera folk. "Ta nästa!" får jag hela tiden höra. Hallå!!! Det är inte bara att ta nästa båt sådär! Det är två timmar tills dess. Men icke. Alla är bara egoistiska och tänker inte på sig själva. Idioter. Jag är arg. (Välkommen till verkligheten, skulle min pappa säga.)

Som ett avslut på detta onödiga inlägg vill jag ta med ett citat från en elev i min klass: "Du verkar inte passa så bra ihop med lärare." Tack för den. Kul att du inte hör mina goda ord om de flesta lärarna. Det är synd om människor som inte kan ta in hela sanningen.

Uppdatering kl.12.14: Min grupp går tydligen hem nu. Vi ska inte jobba mer idag. Jag kunde alltså vara hemma nu, om jag hade fått gå i tid. Båten är framme på ön nu och här sitter jag... Sista spårvagnen till nästa båt går om en timme. Vad ska jag göra tills dess? Äta känner jag inte för. Får väl bli att sätta sig ute vid färjeläget och bara vänta. Jag saknar min ö, en trygg famn och lite varm choklad i soffan där hemma. Detta är tydligen mitt liv.


I love Postorder

Något av det värsta som finns är att gå på stan. Det förvånar många, det kan jag först. Jag är en av många få tonåringar - speciellt av det kvinnliga könet, som verkligen avskyr att hänga runt på stan. Jag blir bara stressad, varm och irriterad. En kedjereaktion som kan sluta hur som helst (det värsta som har hänt hittills är att jag börjat gråta vid bussen hem). Lyckligtvis finns det ett alternativ för oss som känner obehag av shopping i stan; nämligen postorder. I love Postorder! Det är ju helt underbart att sitta och bläddra i dessa kataloger. Då har man tid att drömma och fundera. Den stora friheten är att man får göra det i sin takt, utan stressade människor runt omkring.
Nyligen fick vi hem två paket; ett från H&M och ett från Ellos. Från H&M köpte jag ett par svarta leggings. Ellos gav bättre resultat; ett par jeans (!!! (Jag har knappt några byxor, eftersom jag hellre föredrar kjol)) och en lila tubtopp.


De nya jeansen. (Nej, jag vill inte vara med på bild.)


Den lila tubtoppen. (Nej, jag vill inte vara med på bild.)

Någon mer än jag som föredrar postorder framför en shoppingrunda på stan?


Förebilder

De flesta av oss har en förebild; en person som vi ser upp till och tar inspiration ifrån. Det kan vara en artist, skådespelare, förälder, vän, annan vuxen... Jag har många förebilder som inspirerar mig - alla på olika sätt.
Jag tycker det är viktigt att ha förebilder, just för att man har ett mål att sträva mot. En inspirationskälla som visar vägen, guidar en och som ger en trygghet. Samtidigt får man inte låsa sig vid tanken. Att ha en förebild är inte alltid positivt. Man kan lätt hamna i skiten, bara för att man ser upp till fel personer.
Förebilder kan liknas med ett facit, du vet dem som finns längst bak i matteboken. Där står svaret och i bästa fall också en uträkning. Människan är en konstig varelse, det har jag konstaterat många gånger. Inte minst när det gäller att passa in och vara som alla andra. Just det, att man vill se ut, bete sig och föra sig som någon annan, det är den enkla vägen att leva livet. Ens förebild blir till ett facit, där alla svaren finns.
Men hur blir det, då ens förebild försvinner eller på annat sätt förändras? Hur klarar man sig, när ens förebild inte längre finns? Då tappar man sin trygghet och från den gropen är det svårt att ta sig upp. Utan facit i hand blir vi ofta rädda. Människor skräms av tanken att göra fel! Vi blir blinda och undviker att se hur vi själva är. En förebild finns ju där, det är bara att göra likadant, eller?
Jag har alltid strävat efter att vara mig själv. Det har inte varit lätt alla gånger (se bara hur det har gått på gymnasiet...), men jag har alltid haft som mål att vara mig själv. Det har tagit på krafterna, det tror jag att ni förstår. Hur jag lyckats, har jag mina förebilder att tacka för. De har visat att det är okej att vara sig själv. Mina förebilder är dem som tycker om mig. De ger kärlek och då vill jag ge kärlek tillbaka.

Förebilder är en trygghet för de som inte vågar stå på egna ben. De flesta av oss är inte så starka så att vi kan klara oss helt själv. En trygghet att se upp till, är något vi alla har - även om vi inte vill erkänna det.


Även jag är osäker

Jag är ingen Gud, ingen allsmäktig, ingen översittare. Jag är som vilken människa som helst. Jag är en tjej på snart sjutton år som går på gymnasiet och som är som alla andra (nästan). Det ligger i människans natur att vara osäker. Vi blir det, när något nytt väntar och vi inte har svaret. Vi vet inte slutet, kanske inte ens början. Så känns det nu. Även jag kan bli osäker ibland. Den nya bloggen är igång, men jag har inte kommit så långt. Julia tror att det kan vara det som får mig att känna stressen, men jag är inte säker. Det kan vara så. Jag vill ju så gärna komma igång, men det finns fortfarande dilemman som stoppar mig. Just nu är det betalningen. Hur tar man betalt på ett säkert sätt? Att ge ut sina kontouppgifter är tydligen inget att rekommendera. Hur går man då till väga? Kanske är hela idén absurd, men jag vill lyckas. Självförtroendet sjunker, när jag ser min idé falla samman. Jag vet inte vad jag ska känna eller tycka. På något sätt anade jag detta.

Finns det någon som kan hjälpa mig?


Kattpromenaden

Minns ni min katt som älskade sin låda? (Länk till inlägget) Han är inte direkt liten, vilket har varit problematiskt. Att gå ut med honom i koppel har nästan varit omöjligt, eftersom att selen inte går på honom. Idag köpte jag en ny speciellt till honom (har två andra katter). Hans sele är i neonrosa! Massa bilder tog jag, här är ett urval...


En annan katt! Spana, morra, fräs!!!


Tunga!


Jag vill inte ha dig här!


Den andra katten bryr sig inte. Benjamin går duktigt förbi.


Min älskade katt Benjamin!

Visst är han snygg i sin nya sele?


Det ordnar sig

Jag trivs bättre i skolan. Ja, det är sant. Som jag trodde har jag nu kommit in i allt. Livet känns lättare och jag är glad. Emma, en tjej som jag läser matematik med, är otroligt snäll och omtänksam. Vi har hittat varandra. Hon är den som vet absolut mest om mig på hela skolan. Det känns skönt att ha någon att stötta sig mot. Det finns inget krav på att man måste säga viktiga saker. I en vänskap är det viktigt att kunna flumma, säga oviktig skit och bara kunna vara, kunna vara sig själv. Så känns det nu med Emma.
Jag är glad och det märks på mig. Känslan är saknad. Det var ett tag sedan... Inte för att jag mått så dåligt att jag velat försvinna, dö eller avsluta allt. Det har bara varit en känsla av att jag inte tillhör någonstans. Faktumet att jag inte är som alla andra, att jag är speciell och att jag står utanför samhället, den finns fortfarande kvar, men den känns lättare att bära nu. När man har någon man litar på, som finns i ens vardag och som man vet ställer upp, då är det en trygghet. Man vet att det finns en person man kan lätta sitt hjärta till.
Jag vet att det finns många i bloggvärlden som bryr sig om mig - inte minst Becka, Julia och Tessie. De är alla underbara och jag tycker så mycket om dem! De har en stor plats i mitt hjärta och vår vänskap är från min sida stark. Rickard har jag också, han har jag självklart inte glömt av. Han lyssnar väldigt bra, ger mig trygghet och får mig att känna mig älskad. Ändå är det inte samma sak. Han jobbar ju och jag går i skolan. Att ringa honom så fort det är något är inte rätt. Jag kan ju inte ringa och störa honom på jobbet. Och jag måste lära mig att klara av jobbiga stunder på egen hand. Vissa perioder i sitt liv är man ensam och då måste man kunna överleva.

Jag är glad, det har ordnat sig. Hoppet lämnade jag inte bort tillsammans med alla minnen från högstadiet. Tanken på att det kommer bli bättre har alltid funnits där och nu visar det på gott resultat.


Timbuktu - Det Löser Sig

Det kommer ordna sig, det gör det alltid
Jo, det löser sig, så brukar allt bli
det kommer fixa sig till slut
det är inget tvivel om, fast nu känns skiten sur
och flera mil ifrån, det ordnar sig...



Något stressar mig

Mitt illamående kände jag efter gårdagens sista lektion. Jag mådde illa, men inte så att jag ville spy. Det kändes mer som att det satt i halsen. Jag kom hem, tog det lugnt och försökte slappna av. Ändå kände jag känslan. Jag gick och la mig - fortfarande med illamåendet. Vaknade med samma känsla. Under dagen gick mitt illamående över till andningssvårigheter.
Det är något som stressar mig, men jag vet inte vad. Alla tecken på att jag är stressad finns där, men jag kan inte se någon anledning. Underligt. Jag slappnar inte av konstigt nog. Någon som har något tips på hur man hanterar stress?

För övrigt har dagen varit bra. Jag känner mig äntligen hemma i skolan. Ja, det känns bra. (Mer om det senare.)
Nu tänkte jag fundera över priserna jag ska ha på mina kort. Har fått några tips på hur jag ska bestämma priserna. Det välkomnas fler! Så fort jag är klar med det, ska jag börja lägga in korten jag har gjort i bloggen. Kanske kommer jag igång redan ikväll?

Kvällen och natten ska tillbringas hos Rickard. Jag har saknat honom. <3


Jasmine's Kortmakeri

Den nya bloggen är nu framställd! Efter att ha suttit i över två timmar, är bloggen nu färdig för användning. Än så länge är det inga bilder inlagda. Endast en liten presentation har publicerats. Det är i den bloggen jag kommer visa mina kort, som dessutom kommer att vara till salu! Gå mer än gärna in och titta. Sprid nyheten vidare!


Jasmine's Kortmakeri


Lappat min väska

 
Min söndriga väska, som nu är lappad.

Ja, som rubriken lyder och som ni kan se på bilderna, har jag nu lagat min väska. Efter att ha burit tunga böcker som skavt mot botten, gick det tillslut hål på min väska. Jag var väldigt rädd för att sakerna skulle ramla ur. Dock fick jag aldrig tummen ur och det resulterade till att jag först idag tog mig tiden att laga väskan. Det tog sin lilla tid, men jag hoppas att det var värt det. Min väska lär gå sönder igen och då får jag helt enkelt sätt dit en ny lapp.


Ibland är det svårt att förstå varandra

Vi människor är så olika. Alla har vi en egen personlighet som speglas i vårt sätt att tänka, resonera, bemöta, bedöma, handla, säga... Listan kan göras lång på alla de fronter som skiljer oss åt. Trots att vi är människor och borde fungera på samma sätt, har vi våra drag som utmärker just oss, dig och mig som personer. Detta kan ibland ställa till problem. Vi uttalar oss olika. Samma mening uppfattas olika från person till person. Ibland är det svårt att förstå varandra.
Det viktigaste för att förstå en annan människa är att man är öppen. Om man stänger in sig utan att släppa in någon annan på djupet, då är det svårt för andra att tolka en. Genom att bara vara tyst, kan man inte räkna med att folk ska förstå. Hur mycket man än hoppas på att ens omgivning ska märka, är människan inte så smart. Vi tar åt oss och bedömer efter den information vi får. När vi inget vet, tar vi heller inte skada av det.
Konversation är väldigt viktigt, för att vi ska kunna leva tillsammans. Det är samtalen som är nyckeln till att förstå och lära känna en annan människa. Om man går runt och är tyst, hur ska då andra veta vad du tänker? Ingen kan gissa sig till dina tankar, du måste själv dela med dig av dem.

Ibland har jag så svårt att förstå mig på andra människor.
Lika svårt har andra människor för att förstå mig.


Jag idag

Hej allesammans!
Jag känner mig förvirrad, trött, fundersam och en aning osäker. Det är någonting som stressar mig, men jag kan inte sätta fingret på vad. Det gör mig förvirrad och trött i huvudet (som för övrigt kan bero på att jag gick och la mig sent igår). Fundersam är jag inför det här med min nya blogg som jag ska skapa. Ja, jag har nu bestämt mig; det ska skapas en ny blogg, där jag ska sälja mina kort. Bloggen är inte skapad nu, men jag tänkte göra det ikväll. Kanske är det just det som stressar mig; att jag ska skapa en blogg, göra header till den samt att skriva minst ett inlägg, som förklarar hela idén. Men jag ska ta det lugnt och inte stressa. Det blir bara fel, om man skyndar med saker och ting.



 
Jag, som är väldigt seriös på bilderna (inte alls).


Besöksrekord 100503

Jag har ett nytt besöksrekord! Det gick verkligen uppåt för bloggen igår. Det är bara att hoppas på att det går lika bra framöver; att besökarna stannar och att kommentarerna strömmar in. Jag har aldrig behövt pausa mellan mina svar på kommentarer, men igår fick jag svara efter hand. Kul!



61 unika besökare (varav jag en av dem)! Jag blir så glad. Och jag känner mig stolt, för att jag har lyckats så bra. Tack alla!


Drömdag för en bloggare

Idag har varit en riktig drömdag för en bloggare. Kommentarerna har strömmat in och inläggen har publicerats på löpande band. Jag är lite stolt. Egentligen skulle jag kunna skriva fler inlägg, men då blir det "bara för sakens skull" och det tycker jag ju inte om. Dagens inlägg har handlat en hel del om min kreativa sida, likaså era ord till mig. Jag funderar starkt på att börja sälja mina kort och är nog nära att starta en ny blogg just för det ändamålet. Än är inget bestämt eller påbörjat, eftersom jag tänkte påbörja det imon. Det kommer alltså fler inlägg angående min hobbyverksamhet imorgon.

För att återgå till min dag utanför bloggen har den varit bra. En slapp måndag utan större ansträngningar. Det skulle i så fall vara sista timmen med spanska. Inte riktigt det man vill ha första dagen på veckan, men det får gå ändå.

Drömma får man göra i bloggen och om natten.
Leva, det ska man göra hela tiden.


Ringen från Julia

Jag har verkligen fått en underbar vän. Julia, som älskar att göra smycken, lottade för en tid sen ut en väldigt fin ring på sin blogg. "Försten som säger att den vill ha den får den." Tyvärr var jag inte tillräckligt snabb, men det gjorde ingenting. Min vän skickade en ring till mig ändå. Så otroligt snällt av henne. Ringen är bedårande, and I love it!




Tankar passerar

Förra veckan skrev jag en hel del om att jag saknar den gamla tiden. Det gör jag fortfarande, men känslan är inte så stark. Det brukar vara så för mig; jag ältar det som är mest aktuellt, men när det kommer nya tankar infarandes i skallen på mig, trycks de andra tankarna bort. Så är det kanske för er också? Som jag skrivit tidigare är hela livet en kedjereaktion. Det som hände igår kommer jag få ta del av även imorgon. Det är så med känslan också. Jag upplevde alla minnen för två år sedan, känner stark längtan nu för tiden och kommer i framtiden att minnas och blicka tillbaka på det som en gång var jag.
Tankarna passerar och jag står och kollar på.


Aktiva tankar kring ämnet

Hela dagen har jag gått och funderat på det här med att starta en hobbyverksamhet. Om jag börjar lite smått, kanske jag en dag har lyckats få ihop ett litet företag? Det jag funderar på, är om jag ska göra en kategori här i bloggen eller om jag helt enkelt ska skapa en ny blogg, vad tycker ni? Som läsare är man inte alltid intresserad av exakt allt i en blogg. Kanske blir det jobbigt om jag har min lilla verksamhet här, bland alla tankar, foton och personliga inlägg? Samtidigt är ju mitt kortmakeri en del av mig... Jag har inte bestämt mig än, men det lutar åt att jag ska börja sälja mina kort. Ännu en fråga återstår; vad ska jag ta för korten? Jag vill inte att de ska vara för dyra, samtidigt måste jag ju tjäna på mitt arbete. Som sagt; många frågor, som jag förhoppningsvis kommer få svar på inom en snar framtid.


Rosa, Rosa, Rosa

Som jag nämnde i torsdags är träden rosa. När jag kom in till stan imorse blev jag så förtjust; rosa överallt! Det var så himla vackert att jag inte kan beskriva det i ord, därför får ni bilder...










Personligt & Privat

Min lärare sa något väldigt bra, som jag verkligen kan hålla med om; "Det är skillnad på personligt och privat". Med det menar han att exempelvis en bild (eftersom jag nu läser Estetisk Verksamhet) kan vara personlig eller privat. Är bilden personlig har man gjort på sitt sätt och man bjuder in andra att tycka och tänka om bilden. Gör man den dock privat kan man inte släppa in någon utomstående, just för att bilden är så pass privat. Ta bara ett så enkelt exempel som ett fotografi. Att publicera en bild på sina vänner i bloggen, gör att bloggen blir privat. Om man däremot publicerar en allmän bild av umgås med vänner, kan man som läsare ta åt sig och sätta sig in i situationen. Förstår ni hur jag menar?
Det finns många bloggare, som är rädda för att hänga ut sig själva. De borde tänka på att det är skillnad på personligt och privat. Jag skriver inte ut allt i min blogg, men för det betyder det inte att min blogg inte är personlig. Jag vill skriva personligt. Jag vill att folk ska tänka på min blogg - just för att den är min, personlig och inte som alla andras. För jag är inte som alla andra. Jag är jag och jag gör det personligt.


Försäljningstankar + kort

Idén om att börja sälja kort ligger och gnager i huvudet på mig. Jag funderar på namn, priser och företagsverksamhet (på amatörnivå). Kanske ska jag ge idén en chans? Varför inte försöka, prova något nytt? Innan jag sätter igång, måste jag ta reda på lite saker. Jag behöver hjälp med att få reda på hur en sådan här verksamhet går till, därför tänker jag fråga min vän Julia, som driver den nu förgångna pysselbloggen JuliaPysslar.


Vit bas, mossgrön filt(?), blommor i nyans av grön, brun och orange, guldiga ramar.

Jag funderar på det här med företagsverksamhet. Har du tips, får du mer än gärna komma med dem!


Album: Språkresan, s.1

Igår - efter att ha sorterat alla bilder, papper och annat från resan - gjorde jag första sidan i albumet, som ska berätta om min språkresa. Det var väldigt roligt att göra det. Eftersom det nästan är två år sedan jag var där, minns jag inte alla namn. Tror ni inte att jag har varit så smart att jag skrivit en lapp med alla namnen, intill det gruppfoto vi fick? Haha, ibland blir jag förvånad över mig själv. Tyvärr finns inte alla på resan med, bara min klass. Jag hoppas att jag minns namnen, annars får jag helt enkelt skriva ett frågetecken...


Albumet


Sida ett


Årets första grillning


Grillat kött, färskpotatis, salladsblad och tzatziki.

Som ni kan se på bilden ovan har vi grillat (för första gången i år), eller rättare sagt; mamma och Andres har grillat.
Det är något visst med grillat. Det smakar bättre helt enkelt. Vi satt dock inne och åt, det är för kallt för att kunna sitta ute, om man inte vill frysa sönder. Men snart, när sommaren är här, då ska vi sitta ute och äta!
Någon mer som grillat i år?


Sälja kort?


Korten skapade 2009-05-24.

Becka tycker att jag ska börja sälja mina kort. De är tydligen så fina?! Om ni bara visste hur glad jag blev av den komplimangen. Visst har jag tänkt tanken på att kanske få igång en liten rörelse, men... Ska jag satsa på försäljning? Skulle någon vilja köpa mina kort? Vad ska jag ta betalt för dem?
Jag är helt lyrisk just nu. Tänk om jag lyckas starta ett eget företag, haha. Den tanken är rätt sjuk...

Nå, vad tycker ni? Jag behöver era ord.


Bara tillfälligt

Rickard har sin lägenhet nu... men jag bor kvar här. Det känns tungt att acceptera, att min älskade inte kommer vara här lika ofta. De fyra månaderna som han bodde här var ju bara tillfälligt. Nu känns det så tomt. Jag kommer få tre hem att besöka, något som inte är så lätt att pussla ihop. Men jag försöker och hoppas att ingen blir lidande. Mitt i allt detta är det så mycket annat. Jag försöker hitta en plats där jag kan tänka ifred, men var finns den? Även den plats man älskar mest kan ibland kännas skrämmande. Då behöver man komma bort. Jag försvinner bort då jag får skriva, pyssla eller bara får tänka ifred.
Jag måste komma ihåg att Rickards fyra månader här bara var tillfälligt. Det känns tungt, man jag måste inse att han har en egen lägenhet nu.
Min kärlek till Rickard är dock inte bara tillfällig.


Kort med svarta kanter

Jag har gjort två kort idag - än så länge. Eftersom jag ännu inte har bestämt mig för hur albumet med bilder från språkresan ska se ut, måste jag göra någonting. Det kliar i fingrarna (och inspirationen att göra kort finns), så därför gör jag små projekt just nu.


Stora kortet: vit bakgrund, lager med rött, orange och gult - alla papper med svart kant, grön ram som en blomma.
Lilla kortet: rosa bakgrund, papper i orange med svart kant, gult hjärta också med svart kant.


Stora kortet: inspiration från framsidan, grattis-kort.
Lilla kortet: hjärtat från första sidan, Jag Tycker om Dig-kort.

Det verkar som att de finns många där ute i bloggvärlden, som är intresserade av att se mina kort. Därför fortsätter jag publicera dem här.


Lördag med crêpes

När man verkligen utnyttjar kvällstimmarna på dagarna, känns det som att man hinner med mycket mer (ganska logiskt). Idag känns det som söndag, eftersom jag var iväg igår kväll. Tänk vad skönt det så är, att lördagen inte ens är slut.
Min lördag har mestadels bestått av pyssel. Som ni kunde se i förra inlägget, har jag gjort kort. Även god middag har det blivit; Crêpes á la prins Bertil. Mums! Crêpes är ju så gott, speciellt om man har en fyllning gjord av räkor, dill och hollandaisesås i. Mycket smakfullt måste jag säga!


Crêpes á la prins Bertil!

Om tjugo minuter börjar det en film på fyran; Nanny diaries. Någon som har sett den? Är den bra? Jag hoppas i alla fall på det. Har sett fram emot den hela veckan.

Vad ska ni hitta på ikväll?


Korttillverkning

Jag fick ju så mycket inspiration efter att ha varit på mässan förra helgen. Mitt skapande har kommit igång återigen och jag gör kort!
Dessutom har jag börjat lite smått med mitt album, en samling av alla minnen från språkresan (men bilder finns ännu inte, eftersom jag inte har börjat).


Vitt papper som bas. Gult papper att dekorera med...
Vita rosor som inte slagit ut, grönt glitter.


Vitt kort, vitt band, vita pärlor och en röd ros.


Gult kort, rosa papper, vitt band, rosa pärlor och en vit ros som inte slagit ut.

 
Framsida: ram i silver, dekorativt papper, mörkrosa hjärtan med silverkant.
Baksida: papper i silver.
Insidan: Mörkrosa hjärtan med silvrig kant, text med silverpenna.


RSS 2.0