Maj i min Bullet Journal

Med flödande kreativitet har sidorna för maj månad i min bullet journal skapats utifrån en dekorativ washitejp. Månaden inleds med ett tänkvärt citat följt av en inledande sida med månadskalender i miniatyr.


Maj månad i min bullet journal välkomnas med ett citat och en förstasida.

Likt i februari och mars ser månadsöversikten ut på följande sätt; kalender och plats för noteringar på vänster sida samt plats att skriva in möten och uppgifter till höger.

Månadsöversikt i maj.

Den omtyckta sidan En rad om dagen har också sin givna plats. Intill denna har en ny sida fått flytta in; en sida för de poddar jag lyssnat på under månaden där jag fyller i vilken dag jag lyssnat på en podd samt hur många avsnitt av respektive podd som lyssnats på under månaden.


En rad om dagen samt en sida för månadens poddlyssnande.

Denna månad har jag valt att förändra utseendet på min mood tracker och habit tracker - det fick bli en kombination. Inspirationen har jag funnit på webben då jag sökte på cirkulär tracker. Främsta anledningen till förändringen är just sådan - förändring. Under skapandets gång framkom även syftet att kunna se mitt mood (känsla för dagen) i relation till vilka vanor som utförs en viss dag. Vad tror ni, kan det vara ett vinnande koncept?


Ett uppslag för kombinerad mood tracker och habit tracker.

Som ni kan se fick det på detta uppslag även flytta in ett citat samt en key (nyckel) för specifikt mood trackern, habit trackern kommer att fyllas i med enbart grå penna. Uppslaget blev kanske lite väl kladdigt och dekorativt, men det var roligt att göra och uppfyllde ett av målen med min bullet journal; ökad kreativitet i vardagen.


Födelsedagsfika för R

R's födelsedag firas med kladdkaka enligt önskemål från födelsedagsbarnet själv. Jag tar även initiativ till att baka blåbärsmuffins samt köper honom en bukett kvistrosor. På besök har vi R's pappa med fru. Någon storslagen middag blir det inte då R jobbar hela dagen och nätt och jämnt hinner komma hem innan sena kvällen. Själv har jag inte förmåga att rodda en bjudbar middag för fyra då lillprinsen har en första tand på gång och kräver uppmärksamhet. Det känns okej, att vara småbarnsförälder - eller helt enkelt bara människa - handlar många gånger om att sänka kraven. Allt behöver inte vara perfekt och göras enbart för att det "hör till". Födelsedagsfika med familjen kan vara nog så bra.

Födelsedagsfika för R då det bjuds på kladdkaka och blåbärsmuffins.


Aprildagar med lillprinsen

Jag och lillprinsen har en vardag tillsammans bestående av mysiga morgnar, besök på öppna förskolan, barnvagnspromenader samt lek i babygymmet eller i det byggda "kuddfortet" (Han har en tendens att välta när han sitter självständigt.). Vi sitter vid köksbordet och mumsar gröt eller smakar på middagen utan salt som lagats till familjen. När tröttheten gör lillprinsen grinig tycks välling vara en fungerande metod (just nu).

Dagarna (och nätterna) lunkar på och lillprinsen har nu blivit sju månader. Jag finner mig själv vara mer harmonisk i min roll som mamma och i mig själv. Det beror säkerligen på att de svajiga känslorna och det existentiella kaoset (mer om det kan du läsa här) har avtagit likväl som att jag och lillen lär känna varandra allt bättre. Tiden är en intressant faktor.

Lillprinsen och jag.

Bilden ovan är från igår då vi gjorde oss redo för ett besök på öppna förskolan, denna gång höll verksamheten till i ett naturnära område med lekplats för de mindre barnen. Promenaden dit tog en timme, hemvägen likaså. Barnvagn är ett himla bra uppfinning med plats för mycket - så som kylväska med matsäck inför en dagsutflykt. En solig aprildag befann vi oss alltså i en lekpark full av gemenskap, med barn som skrattade högt över glädjen av en boll och med små (som vår lillprins) som förundrat kände med händerna i sanden. Det blev en så fin dag! Med oss hem tog vi sol i sinne samt en förvånansvärt tydlig solbränna. Våren är här!


Påskhelg på Västkusten

På skärtorsdagen tuffade vi ner med bilen till Göteborg för påskdagar på Västkusten med min familj. Längs vägen gjorde vi ett stopp för fika på en rastplats intill Vättern, det gav sol i sinne liksom på kinderna. Under påskhelgen umgicks vi med mina föräldrar samt hälsade på bekanta på ön som vi stötte på då vi rullade barnvagn till och från skärgårds-båten. Vi åt påskmiddag i det fina huset på ön, grillade korv och fikade hemma hos mina morföräldrar samt gav lillprinsen möjlighet att leka med och charma sina morföräldrar. Igår tuffade vi åter med bilen hem till Stockholm.


Påskmiddag i det fina huset på ön.

Från helgen tar jag med mig en särskild känsla som för mig är ny och relaterad till ett utvecklat familjeliv. Dels har jag nu ett eget barn att älska och inkludera i min ursprungsfamilj, dels har jag under den gångna helgen fått ögonblicksbilder av hur livet kunde ha sett ut om jag inte hade haft skilda föräldrar. Jag gläds åt att mina föräldrar idag har en god relation, trots att de för tjugofem år sedan tog beslutat att gå skilda vägar. Någonstans ger det mig hopp om att framtiden kan bli ljus, oavsett vilka val som tidigare kommit i ens väg.


RSS 2.0