En underlig känsla

Jag har slutat skolan nu. Sitter kvar i skolan. Bussen går inte än på ett tag, så jag kan lika väl sitta kvar här vid datorn och roa mig en stund...
Jag är förvirrad. Rickard ska börja arbeta imon och är alltså hemma hos mamma idag. Skönt med en ledig dag kan jag förstå. L är sjuk. Hon har nog fått samma skit som jag, dock en värre variant. Jag klarar av att gå till skolan, sitta rakt och lite halvt försöka hänga med på lektionerna. Är jag smart hoppar jag över gympan imon, så blir jag kanske frisk snabbare. Men Rickard... Min Rickard är hemma hos mamma och idag är det måndag och jag ska till pappa. Jag visste ju att det kommer att bli så här. Det är Rickard också medveten om. Han vet att jag kommer vara hos pappa, när jag ska vara där. Det får han acceptera. Jag tänker inte vara hos mamma mer, bara för att min pojkvän bor där. Jag vill inte välja bort en av mina föräldrar. När Rickard har egen lägenhet, då är det en annan sak. Då väljer jag inte bort en av mina föräldrar, då väljer jag att vara hos min pojkvän. Det tycker jag låter rättvist. Eller vad tycker ni?
Rickard... Rickard... Rickard...
Det känns konstigt. Han kommer inte åka ifrån mig. Denna gång har han kommit för att stanna. Ändå är jag rädd att förlora honom, som om jag inte litar på att livet har gett mig min älskade. Jag har svårt att inse att dagen är kommen. "En dag kommer allting bli mycket lättare..." och den dagen har jag nu upplevt. Är det lycka som väntar eller ska jag vara beredd på något annat? Jag har mycket att tänka på, men det ska jag nog kunna hantera... tror jag.

Två bussar rullar in på hållplatser
och jag måste välja.
Ska jag göra som jag alltid ha gjort
eller ska jag ändra mig för din skull.
Jag går först mot den ena bussen,
men stannar och vänder om.
Jag står stilla, tyst och väntar.
Båda bussarna stänger dörrarna och åker iväg.
Jag står kvar i väntan på dig.

/Jasmine

Vaknade med huvudvärk

Jag vet inte hur det känns att vara bakis men jag kan tänka mig att det känns som jag kände det imorse. Vaknade med en otrolig huvudvärk. Jag var trött, fast jag hade sovit gott hela natten. Kände att jag behövde mat, så jag gick ner och åt frukost det första jag gjorde. Tyvärr hjälpte det inte och min huvudvärk höll i sig. Vad kunde det då vara? Jag drack ingen alkohol igår, bara julmust och Coca Cola... Kanske håller jag på att bli sjuk, det känns lite så. Svininfluensan? L tog sprutan i veckan och hon känner sig också dålig idag. Kanske har hon blivit sjuk av vaccinet och då också smittat mig. Jag vet inte. Om jag ska gå till skolan imon vet jag inte heller. Jag borde gå, så jag inte missar för mycket av caset, samtidigt ska jag inte gå om jag inte orkar. Och smitta andra? Ja, det kanske jag gör. Jag vet inte. Hm...

Rickard kommer idag och ska bo hos oss tills han får egen lägenhet. Plats i garderoben måste han ha, så idag har jag städat ur min garderob. Har fått trycka ihop mina kläder i halva garderoben, så att Rickard också får plats med sina kläder. Jag kan säga en sak; städa garderoben ofta. Min var inte så trevlig, när man väl ser hur dammigt där var. Jag ska från och med nu städa min garderob oftare.


Dammigt var det.


Algrens bilar.

Efter städningen satte jag mig vid datorn. Har tryckt i mig en hel påse med Algrens Bilar. (Vi fick fem påsar igår, som tack för att vi deltig i luciatåget.) Jag mår sådär...

Snart kommer Rickard...
Kram

G.E.L.B.O.R.N.'s Lucia



Igår var den stora luciafesten för Ordenssällskapet G.E.L.B.O.R.N. Bröderna. I år var det jag som kröntes till Luciadrottning. Efter att ha varit med som tärna i fyra år (från 4:e tärna till 1:a tärna) blir man krönt till lucia. För mig blev det lite speicellt. Den egentliga lucian är bortrest, så min kröning blev ett år tidigare. Jag har alltså bara fått vara med i fyra år istället för fem. Det känns rätt ledsamt, men det är något jag helt enkelt får acceptera. Kommer ju med som hedersgäst nästa år.
Mamma och pappa var med som hedergäster. Farfar var självklart där, eftersom han är med i Ordenssällskapet. Mamma gick efter middagen. Hon hade inget intresse av att stanna. Pappa var jättestolt och verkade tycka att kvällen var trevlig. Farfar var nog mest stolt av alla inne i lokalen. Han höll på att fälla en tår sa han. Även om jag gjorde vissa fel, så gick det bra. Vi skulle bara sjunga en vers av 'Natten går...', men jag stämde in i en andra vers. Tärnorna fick hänga på, när lucian helt oförberett började gala. Haha, det var lite pinsamt... All uppmärksamhet var ju riktad mot mig, det var inte alls som att vara tärna. Farfar stod precis framme vid scenen och jag såg att han log upp mot öronen. En av Bröderna bankade jättehårt med en stav, vilket vi egentligen borde vara vana vid - om han inte hade bankat så hårt denna gång. En av tärnorna hoppade till och hällde ut sin lilla mugg med dryck. Hon och tärnan bredvid henne försökte hålla sig för skratt, men det gick inte så bra. Jag kände hur det började dra i mina mungipor också, men jag lyckades hålla mig lugn. Halsbandet lyckades Brodern ta på mig bra. Som lucia är man alltid lika nervös för att han inte ska få på smycket. Det blir himla pinsamt i så fall. Man ska stå där och försöker hålla sig lugn, när hjärtat slår i bröstet på en. Ceremonin gick bra och vi fick tillslut andas ut i det lilla förrådet - vårt omklädningsrum.

Julbordet serverades, vi åt och sen var det julig efterrätt. Det började bli dags för mitt tal och jag kände mig lite nervös. En av bröderna kom fram och frågade, om jag som lucia ville säga något. Vi bestämde tillsammans att jag skulle hålla mitt tal när alla fått efterrätt på tallrikarna. Han ringde i en klocka och meddelade att lucian ville säga några ord. Jag ställde mig upp, höll mitt lilla tal, tackade för smycket jag hade fått och överlämnade en blomma till luciamamman Gunilla, som ett tack för att hon tagit så väl hand om oss i luciatåget. Alla lucior har gjort så, jag är alltså inte extra snäll.

 
Det otroligt fina smycket jag fick och blomman jag gav till luciamamma.

Kvällen var ung och jag njöt av tillvaron. Lottringar som folk kastade sig över, auktion som gick fint och kramar från håll och kanter. Jag var hemma innan midnatt, vilket jag inte hade väntat mig. Men tur var det, så att jag hann sova lite innan morgonen kom.

(Bild på mig som lucia kommer antagligen om två veckor...)
/Jasmine


Julmarknad i församlingshemmet

 
Allt överskott gick till Stadsmissionens Gatljuset.
Vi sålde Rättvisemärkt choklad...


 
... marmelad, vinäger, kaffe, Cola.

Halv tio befann jag mig i församlingshemmet. Igår var dagen då församlingens julmarknad skulle hålla rum. Vi i Ungdomsgruppen hade en egen liten försäljning i samband med den stora loppisen och alla lotterier. Vi hade dukat upp alla våra produkter - alla självklart från Rättvisemärkt, Fairtrade. Detta eftersom att vi i våras gick en kurs om Rättvisemärkt och blev ambassadörer. Det var ett nytt tillskott till marknaden och reaktionerna var blandade. Det fanns många som var nyfikna och intresserade medan andra bara kikade in och sedan gick vidare. Försäljningen gick bra. Redan klockan tio då allting öppnade, hade det bildats en kö utanför församlingshemmet. Kunderna var många och kom i omgångar. Runt ett blev det tyst och stilla och vi hade inte mycket att göra. En halvtimma senare drog jag mig hemåt, för att hinna duscha och förebereda mig inför nästa evenemang.

/Jasmine


10 skäl till "- Stan? Nej, tack."

   
Bilder från centrala Göteborg.

Jag klarar verkligen inte av att gå på stan. Det finns många skäl till varför:

1. Mycket folk.
2. ... som går in i en.
3. Det är varmt. (Jag blir hysterisk, när det är varmt.)
4. Massa sjukdomar och bakterier.
5. Luften består av matos.
6. Jag hittar sällan det jag vill ha.
7. ... vilket gör att jag ofta blir nerstämd.
8. Jag känner mig vilsen.
9. Stressig atmosfär.
10. Vad är det som är så kul med att gå på stan?

Är jag den enda som känner såhär, eller finns det fler skumma personer där ute?

/Jasmine

Stolt bloggerska



När jag startade bloggen hade jag ingen som helst förväntningar på att bloggen skulle bli stor. Jag skulle blogga för att det var kul, för att jag gillade det och för att det fick mig att känna frihet. Visst skulle det vara kul om jag fick några läsare som följde mig dagligen, men det var absolut inget krav för att jag skulle blogga. Men idag ser jag hur det har gått. Idag har jag runt tjugo besökare, vilket är otroligt! Nytt besöksrekord fick jag igår: 36 unika besökare! Häligt! Det gör mig så glad. Att se att bloggen växer är en skön känsla.
Jag är väldigt stolt över min blogg.
Inläggen jag publicerar är något jag är stolt över. De är mina verk, det jag har skrivit. Stolthet är nog något man måste ha som bloggare eller bloggerska. Är man inte stolt över det man leverar, försvinner liksom kraften i att blogga. Jag har svårt att skriva samma inlägg två gånger, just för att det inte blir samma kraft - inte samma sanning - som när man skriver det första gången. Finns det någon mer som känner så, eller är jag ensam med min konstiga idè?
Jag är en stolt bloggerksa, som verkligen älskar min blogg!
Att logga in på kontot och skriva inlägg är verkligen frihet för mig. Min frihet! Just frihet är väldigt viktigt för mig. Frihet. Frihet. Frihet. Filosofin vi har i skolan har verkligen fått mig att inse så mycket mer. Tack för det.

Finns det fler stolta bloggare ute i världen?

/Jasmine


Vinn boken “Död tills mörkret faller”

truebloodtavling

Jag är med och tävlar om den första boken i serien om Sookie, Bill och alla de andra. Serien sändes under hösten i SVT under namnet True Blood. Vill du också vara med och tävla om boken? Klicka då på bilden, för att komma till tävlingen.

Jag vill så gärna vinna!
/Jasmine

Tips om en blogg som kan hjälpa


Bild tagen (förlåt) från bloggen DetFinnsAndra.

Det finns en otroligt gripande blogg bland allt mode, foton, mat och intressen. DetFinnsAndra är den ganska nystartad blogg, som jag verkligen påverkas av. Berättelser från insänder griper tag i en och man får se en annan syn av samhället. Det finns faktiskt människor som far illa, blir hotade, våldtagna och det finns människor som tvingas ta sig igenom en bortgång av en nära anhörig. De berättar sina historier. Läs bloggen, se världen och kom ihåg att man är aldrig ensam. Känner du att du behöver berätta för någon, vill du känna dig mindre ensam - gå då in och läs bloggen. Den kan hjälpa. Vi kan alla hjälpa varandra, genom att berätta våra historier.

/
Jasmine


Jag är Hon

Uppläsning av våra dikter och jag kände mig lugn. Min dikt var kanon! Jag var riktigt nöjd. Men sakta börjar jag inse att jag inte är så speciell. Jag är inte proffs på att skriva dikter, jag är inte bättre än någon annan. Det var många fina dikter som lästes upp. Vissa föll jag pladask för, andra hade jag svårt att ta åt mig av. Hela situationen blev väldigt känslig och jag kände för att gråta. Det var inte jobbigt på något sätt, jag ville bara släppa ut allting. Var ifrån allt kom har jag ingen aning om. Antar att de var det fina orden som gjorde det...


Det är något visst med dikter.

En kille i klassen var väldigt på om att jag skulle läsa upp min dikt. Alla skulle göra det, men jag var tydligen mer efterlängtad. Jag blev fundersam. Varför ville han höra min dikt så mycket? När han för tredje gången utropade att jag skulle läsa upp, frågade jag honom varför han så gärna ville det. -"För att du tänker annorlunda. Vi tänker olika." Spännande tanke, som jag kan hålla med om. Precis som jag har han väldigt mycket åsikter. Hans stöd och förväntansfulla ord gjorde att jag blev ännu mer nervös. Jag blev väldigt smickrad. Hade inte alls räknat med en så snäll kommentar. Jag hade väntat mig något i stil med "... för att jag ska kunna skratta åt dig." När det blev min tur att läsa upp, befann han sig inte i klassrummet. Han hade rusat ut för att hämta någonting han hade glömt. Tyvärr kom han tillbaka försent, då jag redan läst upp min dikt. Jag fick väldigt mycket beröm. En av tjejerna utbrast att jag har en ljud-röst. Jag fattade det som att hon tycker att min röst passar för att spela in ljudböcker, kan det stämma?

Det här med dikter är väldigt intressant. Det visar vem man är på insidan. Vi hade alla läst samma novell och ändå blev våra dikter väldigt olika varandra. Jag kände mig säker i min dikt. Jag är inte rädd för att visa vem jag är. Speciellt inte i min klass. Eftersom jag har väldigt få lektioner med dem, kan de inte bilda sig en riktig uppfattning om hur jag är. De jag har case med känner mig förtås lite bättre, men... Känner kanske är fel ord? Finns det någon på skolan som verkligen vet vem jag är innerst inne? Jag tror inte det... De som känner mig bäst på skolan är nog de tjejerna i tvåan som jag umgås med, men jag skulle inte påstå att de känner mig så väl. Det är rätt skönt att ingen känner en. Man kan vara sig själv. Ingen frågar jobbiga frågor, man går för sig själv. Samtidigt erkänner jag att jag ibland känner mig ensam. Jag skulle vilja ha någon att tillhöra. I skolan finns inte denna någon. Jag har mina några utanför skolan.

Jag är Hon som går i klassen, men som inte är på lektionerna.
Jag är Hon som alla kanske känner.
Jag är Hon med konstiga tankar.
Jag är Hon som går för sig själv.
Jag är Hon som är sig själv.
Jag är Hon som kallas Jasmine.

/Jasmine


Tankar om rollen som mamma



Som jag tror de flesta minns så lekte man som barn ofta 'Mamma, Pappa, Barn' på dagis och under tiden på fritids. Jag älskade att leka! Bara i detta ögonblick kan jag räkna upp flertalet lekar som jag lekte, när jag var mellan sex och nio år. Det var tider det... Tiden på dagis och fritids är faktiskt en tid som jag saknar - mycket!
Återblickarna till min barndom får mig att tänka på barn. Mina barn. När jag får barn vill jag att de ska uppleva samma underbara tid, som jag upplevde. Det kan inte bli samma, men kanske något liknande. Barn. Jag är inte mogen för att skaffa barn. Än så länge är jag själv ett stort barn - mellan barn och vuxen. Det är en knepig ålder. Att vara tonåring är väldigt skumt. Knasigt och helt random. Ja, random. Allt sker slumpmässigt, man har ingen koll. Man bara är. Man bara finns där - mitt emellan unga år och gammal dam.
Tänk den dagen, då jag själv får egna barn. De mjuka händerna, den lena hyn, de nyfikna ögonen och allt det andra som hör till en liten unge. Min unge. Ja, en dag kanske jag får en unge. Med vem? Någon som vill? Hehe. Ne, men någon dag blir det kanske av. Jag och mitt barn. Jag ska älska mitt barn. Ja, jag vet att det är lätt att säga nu, men jag tror på det. Jag tror på kärlek till sitt barn. Kan man inte älska, då ska man inte skaffa barn. Kärlek är det viktigast ett barn behöver. Utan kärlek blir barnet trasigt och ledsamheten finns med hela livet. Kärlek, kärlek, kärlek. Massor med kärlek! Var inte rädd för att älska. Du tjänar på det i slutändan.

Kärlek till ett barn är det finaste som finns. Den kärleken är ärlig, ren, oskyldig och bedårande. Man ser direkt om den är falsk, smutsig, skyldig och skamlig. Älska ditt barn, för de behöver din kärlek.

/Jasmine

Inga gula lussekatter

"Dina lussekatter är hotade. Utbudet av saffran håller på att ta slut – samtidigt som priset har höjts till osannolika 70 kronor per gram. Anledningen? Missväxt i Iran."

 

Aftonbladet meddelar idag att priset på saffran har skjutit i höjden. 70 kronor får du betala för ett gram saffran - om du ens får tag på kryddan. På grund av missväxt i Iran hotas nu våra gula lussekatter att inte bli gula. Gula Juliga lussekatter är inte säkert år tvånollnollnio. Artikeln kan du läsa här.

Hur ska ni göra? Ska ni betala 70 kronor för endast ett ynka gram saffran eller ska ni hoppa över de gula lussekatterna i år?
Själv ska jag nog betala det dyra priset för saffran. Det tillhör traditionen att själv baka lussekatter (och nu menar jag verkligen katter) i tiden runt lucia. Jag tänker stå fast. Kosta vad det kostar. Jag ska ha saffran i mina bullar.

Uppdatering (091124 kl. 17.39): Vanligtvis är det 1 gram i påsen. Skillnaden är att det kostar 50 % mer i år. 1 gram brukar annars kostar runt trettio kronor.

/Jasmine


"Räkna ner till superjul"


Artikel i Metro.

I dagens metro såg jag en artikeln om årets julkalender. Om en vecka är det den första december och med december kommer också julkalendern. Kära julkalendern. I år firar julkalendern 50 årsjubileum. Det är inte klokt! De julkalendrarna som jag minns mest av är 'Mysteriet på Greveholm', 'Trolltider', Pelle Svanslös', 'Karusellerna sover'... Det finns ju femtio stycken! Vilka minns ni särskilt mycket?


Superhjältarna i julkalendern 2009.

I årets julkalender får vi följa med fyra superhjältar; två unga superhjältar och de nu pensionerade superhjältarna Supersnälla Silversara och Stålhenrik. De måste slåss mot den onda Gjerta, som vill ta bort alla barns skratt ur världen. Nu måste superhjältarna ingripa och rädd skratten.

Jag tror att årets julkalender är ganska okej. Det var bättre förr brukar det sägas. Stämmer det? Jo, när det gäller julkalendrarna tror jag det. Har det varit någon riktigt bra julkalender de senaste åren?

Julen kommer allt närmare...
/Jasmine


1 december är det bestämt

När Rickard sa att allt är klart, då visste jag inte hur jag skulle reagera. Jag verkade inte alls glad, även om jag hoppade av lycka inombords. Det kom så plötsligt alltihop. Jag var inte beredd.
Det är bestämt att Rickard ska börja jobba nere i Göteborg den 1 december. Det är nästa tisdag. Jag börjar sakta förstå vad det är som händer, men är fortfarande inte riktigt säker. Ska han flytta hit? Ja. "En dag kommer allting bli mycket lättare..." Är det nu vi får det bevisat för oss? Jag och Rickard har hoppats - och inte har vi gjort det i onödan inte. Processen med lägenhet är lite halvt igång. Det ska skickas in lite papper (dessa tusen papper överallt och ingenstans), innan processen kommer igång riktigt på allvar. Ja, nu är det allvar. Min älskade ska flytta ner. Jag känner mig känslokall. Det är inte alls en flygande fågel inom mig. Det är tankar. Tankar på allt möjligt. Så mycket känslor, men så lite ord. Jag är glad, men har bara lite svårt att hantera hela situationen. Tills vidare får Rickard vara inneboende hemma hos mamma, L och mig (på halvtid). Det kommer nog gå bra. Han har nog sett en liten del av hur det är att bo där...



Jag är lite nervös. Allting kommer bli så annorlunda. Tills om några dagar har jag och Rickard ett distansförhållande. Snart är det slut med det. Snart bor vi nära varandra. Snart är vi tillsammans igen. Det känns märkligt. Ja, märkligt är rätta ordet. Ovant. Annorlunda. Spännande. Nytt. Häftigt. Coolt. Och mäktigt. Jag och min älskling - tillsammans.

Rickard kommer ner på söndag. Jag måste städa innan dess. Det är ett tjockt lager av damm över hela rummet. Inte speciellt trevligt. Men, men. Jag får se om jag hinner. Lördagkvällen är bokad och jag lär komma hem sent. Hm. Det får vi planera. Rickard ska i alla fall få plats i min garderob. Vill han ha en hylla ska han självklart få det. Min lilla älskling ska känna sig välkommen.
Att Rickard flyttar ner till Göteborg känns nästan som att vi ska flytta ihop, gifta oss och skaffa barn. Men vi ska ta det lugnt. Allting har sin tid.

Rickard, jag älskar dig. <3
Kram
Puss

/Jasmine

Värdecheck från Västtrafik


Värdecheck från Västtrafik.

Checkar som denna skickar Västtrafik ut, när man kommit mer än tjugo minuter sent på grund av dem. Men hur många är det egentligen som skickar in blanketten om resegaranti?
Jag är en aktiv jävel. De ska minsann står för sina misstag. Jag skickar alltid in begäran om resegaranti så fort jag får tillfälle. Inte för att jag är ute efter pengarna. Nej, inte alls. Jag har två anledningar; Ett: För att Västtrafik ska få veta vilka brister de har. Ja, jag är snäll som skickar in och klagar. Hehe. Två: Jag blir alltid så arg, när de inte kan köra sina turer ordentligt. När jag skriver till Västtrafik avreagerar jag mig och mår sedan lite bättre.
Egentligen är det kanske onödigt att lägga ner så mycket kraft och energi på ett så oviktigt ärrende, men för mig är det faktiskt viktigt.
Många människor har slutat att skicka in brev till Västtrafik. De orkar helt enkelt inte. Förseningar är vardagsmat och otroligt tröttsamt - jobbigt. Man vet aldrig när bussen kommer. Jag tycker det är synd att så många har gett upp hoppet om ett bättre Västtrafik. Jag tror att de kan förändras, om de bara anstränger sig lite och tar bättre hand om sina resenärer. Svar efter en tråkig mall är inte okej.

/Jasmine

Söt kommentar

"jag har läst din blogg nu lite och tycker att den är så gullig. du har verkligen fötterna på jorden och en livsnjutare, underbart. kan inte du lägga upp en bild på dig och din kille? vore trevligt och se honom eftersom ni verkligen älskar varandra"

Jag har fått en söt kommentar. Alltid roligt att få kommentarer av personer som verkar uppskatta en. Tihi.
Det har hänt ett antal gånger att jag har fått kommentaren att min blogg är söt och gullig. Vad är det egentligen som är så sött med den? Skulle vara roligt och veta lite mer ingående. :)
Otroligt smickrande att bli kallad livsnjutare. Tack så mycket för det. Jag blir varm och lite stolt inombords.
Det kanske kommer en bild på mig och min kille så småningom. Jag ganska anti i att lägga upp bilder på mig själv och ännu mer anti i att lägga upp bilder på andra människor. Jag ska tänka på saken. Tack för ditt önskemål.

/Jasmine

Barnsliga kommentarer



Det har hänt ett antal gånger nu. Man står för sin åsikt, yttrar sig på ett visst sätt och får en kommentar för det man har gjort. Jag gillar kommentarer, jag gillar att diskutera med andra. Men jag tappar intresset för att ens bry mig, när kommentarerna är skrivna på ett barnsligt sätt. Visst, alla kanske inte kan stava perfekt, men man kan väl ändå använda ett hyfsat spårk. Jag står för mina åsikter och för mina handlingar. Har personerna i fråga svårt att stå för det de har gjort, då är det hans eller hennes problem. Vill de avreagera sig genom att skriva en kommentar här i bloggen, så fine. Det är bara personen i fråga som skämmer ut sig.
När jag kommenterar skriva jag mitt namn och min åsikt tydligt. Jag står för det jag tycker.
Tack.

Jasmine


X antal händelser

Det är konstigt hur mycket en enda dag kan bjuda på...
Efter en timma spanska åkte jag in till stan och träffade Emma. Har verkligen saknat henne. Ändå vet jag att det bara är att ringa, om det är något. Vi vet var vi har varandra.


McDonalds.

Det blev lunch på McDonalds. Jag tog en HappyMeal. Hehe, det är lagom mycket mat för mig. Den lilla lådan innehåller faktiskt en hel del; hamburgare (eller annat alternativ, pommes frites, äpple- eller morotbitar, en liten dricka och självklart den berömda leksaken. Helt otroligt! Jag fick ett lasersvärd. Temat på leksakerna är för tillfället Star Wars. En liten runda på stan blev det också...
Jag och Emma fick svara på några frågor angående vår hy. Skumt. Jag bryr mig inte speciellt mycket om min hy. Jag har inga problem med den, så jag ser inget behov av att lägga ner tid på det. Som tack för att vi svarade på frågorna, erbjöd de rådgivning om huden. Jag blev lite lätt förvånad och tappade fattningen. De bad om mitt telefonnummer och sa att de ska ringa imon, så att vi kan bestämma ett möte. Jag vill inte ens vara med på det! Jag tycker det är jobbigt, när folk bara hoppar på en sådär. Självklart får det ställa frågor, men nej tack till resten.
Jag var fortfarande i en aura av förvåning, när en man gick förbi. Han sa att jag hade en snygg kjol. Tack? "Vad var det där om?" frågade jag Emma. Till svar fick jag "Det är nog bara för att man ser din rumpa.", vilket man inte gör. Det är en helt vanlig kjol, som slutar ovanför knäna. Inte min kortaste kjol, så jag blev förvånad. Hur som helst är det alltid smickrande att få komplimanger.

Tillbaka i skolan och en eftermiddag med case. Eget arbete. Som jag tror många vet, så fungerar det inte att lämna ungdomar helt ensamma. Ingen arbetar, alla springer bara runt. En börjar sen hänger alla på. De som försöker vara ambitiösa och arbeta med uppgiften får försöka stå ut... eller skrika. Det är vad jag gör; skriker. Jag tycker det är så respektlöst att hålla på. Varför kan man inte visa sig väluppfostrad? Detta är extra viktigt, när man befinner sig på en allmän plats bland andra människor. Jag började fundera på om en av killarna lider av ett handikapp. Man kan inte vara frisk, om man beter sig som han gjorde. Eller så kanske det är så killar är? Det kanske ligger i killars natur att vara jobbiga, stökiga och allmänt irriterande. Jag som trodde att den tiden var förbi, har fått uppleva tiden på högstadiet igen.

När som helst är Rickard framme i Göteborg. Han ska hämta mig vid skolan. Sött av honom. Tack för det älskling. Ikväll ska han följa med mig till Ungdomsgruppen. Jag är lite nervös, men det är nog bra.

Hoppas att ni får en trevlig kväll!
Kram
Jasmine

Dåliga betyg = Lärarens fel


(Bild från Google.)

Varför får man dåliga betyg? Jo, för att man inte fattar.
Jag har en lärare, som är så otroligt oinspirerande. Det är inte kul att sitta på hennes lektioner. När jag inte förstår, ber jag självklart om hjälp. Får jag någon hjälp? Nej. Hon kan inte förklara. Det spelar ingen roll om hon förklarar på svenska eller arabiska. Jag fattar lika lite ändå. Himla synd att ett ämne som kan vara roligt blir så jobbigt att lära sig. Allt är lärarens fel. Jag gör mitt bästa, men kan inte lära mig mer eftersom jag inte får någon hjälp. Låter det rimligt?

Självklart är det inte bara lärarens fel. Det beror ju också på en själv som elev. Det beror inte alltid på läraren. Man måste ha en positiv inställning till att lära sig. Man måste anstränga sig, försöka och göra sitt bästa. Men hur kul är det att sitta på en lektion, när läraren inte kan lära ut? En lärare ska ju vara inspirerande, kreativ och öppen. Tyvärr är inte alla lärare det. Jag har turen att ha så många bra lärare, vilket jag är otroligt glad för. Men som alla vet så finns det alltid ett rötägg. Det faktummet går inte att komma undan. Det finns alltid någon som förstör, är jobbig och respektlös. Det är synd att samhället inte fungerar rättvist, schyst och hjälpsamt....

/Jasmine

Rävarna har lämnat grytet


(Bild från Google.)

En gång var vi alla samlade. Vi var som små rävungar. Grytet var vår trygghet. Vi höll till i närheten av det. När vi blev rädda, gömde vi oss i skyddet av skogen. I skyddet av vår barndom. Den tiden är förbi. Framtiden eldade upp skogen. Vi flydde alla åt olika håll. Ibland stöter vi på varandra. Det är sällan, men det händer. Relationerna är dock inte som förut. De är annorlunda. Vi är annorlunda. Vi är ute på egen hand. Vi har byggt oss egna små gryt, där vi gömmer våra skatter. Jag har inte lyckats bygga mitt gryt än, men jag försöker. Kanske skulle man be någon om hjälp, men i så fall vem?

Som små rävungar lekte vi med varandra. Nu är vi stora, fullvuxna rävar som jagar på egen hand. Det är synd om den, som inte kan jaga. Vem tar hand om den lilla räven, som inte har något hem? Finns det någon chans att vi kan återvända till vårt gamla gryt, trots att skogen en gång brann ner. Jag hoppas, men vill inte tro för mycket.

/Jasmine

Skolan totalförstörd i brand


Bilden tagit från GP's hemsida.

På GP's hemsida står det med stora bokstäver: "Torslandaskolan totalförstörd i brand". Bara det får mig att haja till. Totalförstörd? Jag läser vidare och möts av följande:

"Räddningstjänsten tror att branden startat i en bil som stått parkerad intill skolan. Branden har sedan spridit sig till skolan.

Branden misstänks vara anlagd och polisen har inlett en förundersökning. När branden är släckt ska man påbörja en teknisk undersökning."

Anlagd? Ja, det är jag ganska säker på. Men vem gör något sådant? Vem tänder eld på en bil, som står så nära en byggnad. Och en skola av alla ställen?! Hur kommer det bli på måndag, då de 350 eleverna ska till skolan, som inte längre finns kvar? De har ju ingen skola att gå till. Det är så otroligt onödigt att anlägga en brand. Tänk på konsekvenserna! Allting blir så otroligt jobbigt. Inte bara för brandmännen som måste släcka branden. Eleverna förlorar tid och undervisning i skolan och boende i närheten ska försöka hålla sig inomhus. Dessutom måste polisen arbete och ta reda på vilka gärningsmännen är. Jag blir så trött. Kan man inte bara uppföra sig och låta andras egendom vara? Är det så svårt att hålla händerna i styr? Ja, tydligen. Jag fattar inte hur man kan göra något sånt här...

Hela artikeln finns att läsa HÄR.

/Jasmine

Film - Funny People



Idag hade filmen 'Funny People' premiär! Den var inte så bra, måste jag erkänna. Jag skulle vilka kalla det nörd-humor. Det är sån humor som många i min omgivning tycker om, men som absolut inte passar mig. Jag vet inte säkert om man kan jämföra humorn i filmen med humorn i Scrubs och liknande serier... I don't know. Men den var helt okej. Dock alldeles för lång. Efter en och en halv timma kollade jag på klockan första gången. Jag kände att det var ganska lagom då, men filmen var inte slut än. En timma återstod.
Inte den bästa filmen enligt mig - speciellt inte när jag fick betala etthundrafem kronor för biljetten. Men, men. Jag hade trevligt sällskap, så det känns okej. En medelbra film...

/Jasmine


Bussresans timmar

En tid av stillhet. Min tid. Bara jag och ingen annan. Bara jag. Det är en tid för endast mig. Bara för mig och ingen annan. Att sitta tyst. Bara tyst och vänta. Så stilla, så öde. Egentligen är vi hur många som helst, men i min värld är det bara jag. Inget får störa. Ingen får förstöra tystnaden.

Alla människor behöver sin egen tid. En tid då man tar hand om sig själv, tänker över livet och tar livsavgörnade belut. Det gäller att hitta sina stunder, sina tillfällen i vardagen, då man bara kan koppla bort allt annat och fokusera på sig själv.
Jag har hittat min speciella stund, då jag åker buss. Då är det bara jag, ingen annan. Man sitter där själv och är snart försjunken i sina egna tankar. Ensam, man är ensam. Ingen har för avsikt att störa. Vi lever ju i Sverige, då kan man inte sitta för nära varandra. Det går ju inte att sätta sig bredvid någon. Då får man en undrande blick, innan ens reskamrat diskret försöker vänder bort blicken. Fönsterrutan är ens vän, när man sitter där i bussen. Ja, kontakt med andra ska man ju inte ha, eller hur? Egentligen fattar jag inte varför vi alla är så rädda, för att sitta bredvid någon annan. Men, men. Det får väl vara så. Jag ska inte kritisera samhället - inte idag.

Imorse satt det en klasskamrat på bussen. Inget agg mot henne, inte alls. Men ändå kändes det konstigt. Min inre frid hann aldrig nå fram till mig. Jag blir så spidad, om jag inte får mitt lugn på morgonen. Det spelar ingen roll hur lugnt det är hemma, det är bussresan som gör allt. Då har man kommit igång, men ändå får man tid för sig själv. Det är härligt med frånvaro för en stund. Min torsdag började tyvärr inte så...

/Jasmine


Staden i förväntan

Staden är i förväntans tider.
Snart kommer den vi alla har väntat på.
Jag vandrar genom staden, som är tyst och stilla.
Tänk, om bara några månader är det du och jag - tillsammans.
Jag är inte längre ensam.
Du finns här vid min sida.
Alla simpla platser, som inte längre är så obetydliga i din närvaro.
Steg för steg vi vandra.
Hand i hand vi går.


Staden är förväntansfull.

Pappa har satt igång processen. Snart kanske Rickard har en lägenhet här i staden. Kanske om några månader, men ingenting är säkert. Det är så mycket tankar kring det. Hur kommer jag vara? Var kommer jag bo? Hur mycket får jag ta för mig, när jag är hemma hos min älskade? Det är hans hem, men hur mycket kan jag se som mitt? Finns det något jag kan se som mitt? Det är mycket tankar, om hur framtiden kommer bli. Om ett halvår kanske mitt liv är helt annorlunda. Man vet aldrig vad som kommer hända här näst...
Tusen tankar inför den stora dagen... när den nu blir.

/Jasmine


Kalle Anka vs. Anna Anka

 
Kalle Anka konkurrerar med Anna Anka på Julafton!

Rix Fm står på i bakgrunden, medan jag går runt i rummet och pysslar. Varje gång de nämner Anna Anka känner jag en inre aggression. Jag har inte sett programmet Svenska Hollywoodfruar, vilket jag inte heller borde göra. Hon uttrycker sig på ett väldigt oförskämt sätt, om ni frågar mig.
RixMorgonZoo har nu delat med sig av informationen, om att Tv3 har valt att konkurrerar med Kalle Anka på Julafton. Samma tid - alltså klockan tre på Julens afton - då vi hälsar på  Kalle Anka och hans vänner, för att få julstämning i vårt hus, kommer Tv3 sända Anna Anka och hennes vänner. Konkurrens!
Jag som är en trogen vän till Kalle Anka tänker inte svika honom. Här ska inte ses något annat än Kalle Anka, Musse Pigg, Pluto, Benjamin Syrsa och Piff & Puff. Jag vägrar lägga mig! Om min släkt får för sig att se på Anna Anka istället, då skriker jag. Aldrig!

Vad tycker ni om detta? Vad ska ni se på Julafton? Traditionella Kalle Anka och hans vänner eller Anna Anka och hennes vänner?

/Jasmine


Krönikör för skoltidningen


Att skriva en krönika - en utmaning!

I förra veckan fick alla elever på skolan ett mejl om den kommande skoltidningen. Jag nappade! Det kan väl vara kul att skriva för skoltidningen? Jag var lite osäker, så jag svarade med massa knäppa frågor. Haha, är man osäker så. Jag fick i alla fall svar på mina frågor. Jag ska skriva en krönika om ett valfritt ämne. Det passar mig! Jag och mina åsikter om nästan allt. Otrolig fullträff! Min krönika måste vara klar på fredag nästa vecka. Tror ni att jag hinner? Jag hoppas verkligen det. Min lediga helg förvinner, för jag ska skriva en krönika. Tihi. Jag är lite glad. Jag känner mig duktig. Gick några varv fram och tillbaka i rummet och kom fram till en titel; "Vad är lycka?". Alla har ju så olika syn på den saken, så jag tänker skriva en krönika och dela med mig av min syn på saken. Tror ni att de kan passa?
Jag är så nervös! Tänk om allt blir fel. Tänk om jag inte hinner. Vad gör jag, om de inte gillar min krönika? Allt kanske blir fel! Ja... Jag har tagit på mig en utmaning. Vatten över huvudet? Kanske, men nej. Jag klarar detta. Jag kan skriva. Varför skulle jag helt plötsligt tappa min talang? Jag har fått tillräckligt mycket uppmuntran, för att veta att jag kan. Med hjälp av stöd och snälla ord från er läsare, är jag säker på att jag klarar detta galant!

Snart smäller det!
/Jasmine

Ghost Whisperer i repris på Tv4

Ghost Whisperer är ett av mina absoluta favoritprogram. Jag vet inte exakt när de nyaste avsnitten sändes, men det var inte länge sedan. Det var dock på sommaren (om jag inte minns fel), då jag hade annat för mig. Var jag inte nere vid Dansen, så hade jag annat inplanerat. Väldigt synd, eftersom jag tycker så mycket om programmet.
Serien om Melina Gordon och hennes försök till att hjälpa spöken över till andra sidan, sänds i repris på vardagarna klockan fem över tre på Tv4. Eftersom jag kom hem tidigare idag, hade jag chansen att se det. I vanliga fall brukar jag komma hem vid fyra, då programmet slutar. Det är himla typsikt.
Jag har suttit och njutit av ett fantastiskt avsnitt där Melinda hjälper en grupp collegetjejer, som har problem med en av deras döda vänner som hemsöker dem. Verkligen spännande! Med i bilden fanns en klocka. Den hörde man, när man kollade in i en spegel och Bloody Mary kom fram. En väldigt förenklad version av avsnittet, men något åt det hållet. Det var otroligt läskigt. Jag satt i soffan, var mitt uppe i spänningen, när jag hör ett larm tjuta. Melinda är precis i det där ögonblicket, då hon ser spegeln, känner närvaron och då... Ja, då blev jag lite skraj. Jag vet inte vad jag tänkte just då, hur jag kände. Det var bara en känsla av ödet... Skrämmande!



Ghost Whisperer - en otrolig serie!

Har du sett något avsnitt av Ghost Whisperer, och i så fall - vad tycker du om serien?


/Jasmine

Onödig tid i skolan

Ibland är det bara otroligt onödigt att vara kvar i skolan. Förra måndagen hoppade jag över samlingen. Mitt case skulle inte början förrän vid elva. Att sitta i skolan i en timme utan något som helst på schemat kändes bara onödigt. Pappa tillät mig att hoppa över samlingen och komma direkt till caset. Tack.
Idag var en liknande situation. Efter morgonsamlingen hade vi som vanligt case. Dock bara en timme. Visst, jag vet att man inte ska skolka, men jag ser det inte som skolk. Jag ringde till pappa och förklarade läget; Två och en halv timma till spanskan. På den lektionen hade vi ingen lärare, vi skulle jobba själva. De uppgifterna vi skulle göra på den lektionen ansåg jag att jag lika väl kunde göra hemma. Ja, det är skillnad på att vara hemma halv ett istället för klockan fyra. Jag fick alltså tillåtelse att åka hem. Helt otroligt underbart att vara hemma så tidigt! Jag har egentligen inte slutat skolan än. Busigt.


Offentliga platser som spårvagnar är ingenting för mig.

Jag hade otroligt tur, när jag skulle hem. Eller... Det slutade bra i alla fall. Mitt i mitt lyckorus tappade jag helt bort mitt kontrollbehov. Jag gick raka vägen till hallen, tog min jacka och började traska mot spårvagnen. Hade Rickard på tråden, vilket gjorde det hela... Knepigt. Jag hade ju ingen koll alls! När jag som vanligt babblade på om det ena och det andra, varför jag gick tidigare och att jag skulle göra spans... Fan! Böckerna låg ju kvar i skåpet. Ja, det var bara att gå tillbaka. Visst, det var ju knappt ett kvarter, men ändå. Jag fick rusa in i skolan. Stressad var jag. Kom fram till skåpet, tog ut böckerna och sen iväg igen. När min spårvagn skulle gå hade jag egentligen ingen aning om - bara ett svagt minne av hur lång tid det tar att åka spårvagnen. Hm... Stress! Spårvagnen kom precis, när jag anlände till hållplatsen. Timing! "På grund av bl, bla, bla kommer jag att köra via där, där och där och sen fortsätta på den ordinarie sträckan." Jaha? Vad kunde jag göra? Ingenting. Det är det värsta jag vet, att bara sitta - utan att kunna agera. Men jag hade som sagt inget val, så det var bara att sitta där och försöka hålla sig lugn. Jag och samhället. Nej, jag fungerar inte så bra på offentliga platser. Jag svettades i den varma vagnen (som egentligen inte var varm, men jag kände det så...), halsduken höll på att strypa mig och människorna runt omkring mig hade tydligen behov av att ta på mig. Många små faktorer bidrar till att jag blir mer och mer frustrerad. Jag fick inget utbrott, men några inre aggressioner.
Jag hann som tur var med båten. Spårvagnen jag hade tagit var inte den sista till den båten. Tur.

Hoppas att ni har haft en bättre start på veckan.
Kram

Att ta tag i saker

Saker och ting försvinner inte ur världen, bara för att man ignorerar dem. Man måste ta tag i saker. Man kan inte bara sitta där som ett mähä och tro att det löser sig av sig självt.

Idag har jag tagit tag i saker. Jag har läst ut min bok. Det kändes inte som ett tvång. Jag ville bli klar med den och passade denna söndag på att läsa de sista kapitlen. Det blev också en liten recension av boken P.S I Love You.


Ett pussel på tusen bitar och idag la jag sista biten...

Mitt pussel har tagit plats på skrivbordet i månader. Det var de där två dagarna i mitten av september, då jag hade två dagars ledighet från skolan. Jag satt ju bara och pusslade. Haha. Ja, det var tider det... Ne, men jag fastnade nog lite i det där. Det är himla kul och otroligt avslappnande att pussla. Att ha ett pussel liggandes på skrivbordet gör att man lite då och då går dit och lägger några bitar. De där fem minuterna innan man ska iväg, tiden då man väntar på att Rickard ska ringa... Att pussla är ett lite tidsfördrivande moment. Man blir dessutom så stolt, när man väl är klar med sitt pussel.
Nu är skrivbordet tomt och öde. Det känns lite vemodigt. Men va' tusan! Snart ligger det väl ett nytt pussel där och dammar igen. Haha. Jag har inget liv...

Kram

Bok, Film - P.S I love you


Cecilia Ahern har skrivit boken om Holly.

Holly och Gerry lever det perfekta livet. De njuter av tillvaron och vardagens små gräl om vem som ska släcka lampan, innan de somnar. Men så händer de ofattbara. Gerry blir sjuk och går senare bort. Kvar står Holly - ensam. Hur tar man sig igenom en kris som denna? Holly gör allt för att hålla sig kvar uppe vid ytan. Med hjälp av brev som Gerry skrivit innan sin bortgång, lyckas Holly sakta men säkert gå vidare. Men motgångar kvarstår. Hur är det att älska igen? Kan man hitta en ny kärlek, när den andre har gått bort?
Vi får följa Hollys väg tillbaka. Hur hon tar sig igenom resten av året med hjälp av breven, vännerna och familjen.
Boken är helt fantastisk! Jag beundrar Cecilia Ahern, som har skrivit boken P.S I love you.

Det har också gjorts en film av boken. Jag såg filmen först, innan jag läste boken. Det kändes sådär att börja läsa boken. Jag visste ju redan vad den handlade om och vad som skulle hända. Men jag blev förvånad. Boken är inte alls som filmen. Det var mycket mer detaljer, mycket mer känslor i boken. De äventyr de gjorde var inte alls samma. Jag kan inte förstå att det ens är samma story. Visst, själva grunden om att Holly står ensam kvar efter Gerrys död är samma - men resten? Nej, inte alls samma, vilket jag tycker är bra. Otroligt fina berättelser båda två. Jag gillar dock boken bättre.

Absolut en läsvärd roman, för de mörka novemberkvällarna.

/Jasmine

Nya Msn...


... är något av det sämsta!

Eller, nej. Jag är bara så himla oteknisk. Teknisk skit är inte min starka sida. Jag tycker inte om när saker förändras. Då blir det så jobbigt. Man måste hålla på och ändra fram och tillbaka. Man gör saker, som man sen ångrar. Typsikt är det. Jag är inte alls glad nu. Dagen som har varit så bra. Tänk vad ett simpelt dataprogram kan göra. Ja, jag känner mig misslyckad.
Kommer antagligen vänja mig vid den nya versionen, men just nu känns det bara meningslöst. Jag tyckte om det gamla...

/J

Första lektionen i filosofi



Min lärare är helt klart en av de bästa! Han är stortskön! Det första som sker är att han kommer in med en gigantisk plansch. Det var ett stort kollage. Mycket kreativt. Det arbetssättet var mycket bra för mig. Det var något annorlunda. Han pratade hela tiden, vi behövde inte läsa något. Det tycker jag var väldigt bra. Jag lär mig bättre, när någon berättar för mig. Och berättar det gör min lärare gärna. Man märkte verkligen att det finns mycket han vill hinna med och säga. Vilket tempo! Jag var helt slut efter att ha suttit på en lektion, som varade lite mer än en timma. Verkligen ansträngande för hjärnan. Filosofi är inte det lättaste ämnet att ta in. Det dyker upp många frågor i huvudet på mig. Jag vet inte var jag ska ställa mig i vissa frågor. I andra lägen har jag fullständig kontroll på var jag befinner mig. Det är lite läskigt. Filosofi verkar vara ett ämne, som lätt kan starta diskussioner. Redan idag - under första lektionen - var det elever som ifrågasatte och ville ha svar. Jag tror det kommer sex roliga veckor i caset Enigma.

/Jasmine

Kloka ord

"Ge åt dem som ber dig, och vänd dig inte bort från den som vill låna av dig."


"Varför ser du flisan i din broders öga men märker inte bjälken i ditt eget öga? Eller hur kan du säga till din broder: Låt mig ta bort flisan ur ditt öga, du som har en bjälke i ditt eget öga? Du hycklare, ta först bort bjälken ur ditt egna öga! Då kommer du att se så klart att du kan ta ut flisan ur din broders öga."

- Jag tycker detta är ett helt underbart citat. Det stämmer så bra. Varför kritisera brister hos andra, när du själv har samma brister? Förbättra först dina egna svaga sidor, innan du försöker förbättra andras svagheter. Tänk dig för, innan du öppnar mun!


"Ge inte det heliga åt hundarna och kasta inte era pärlor för svinen. De trampar ner dem och vänder sig om och sliter sönder er."

- Så sant. Varför anstränga sig, när ingen ändå lyssnar? Spara dina ägodelar, dina skatter till de som verkligen behöver dem, till de som står dig nära. Slösa inte tid på de som inte vill ha din tid.


Källa: Bergspredikan (Matteus 5-7)

Min jojo!

 

Jag öppnade en av mina lådor. Precis som alla andra människor har jag en låda för all möjlig skit. Det är där jag har allt det där som jag "ska använda någon gång, som alltid kan vara bra att ha". Men som jag tror att de flesta av er vet, så använder jag aldrig det som ligger i den lådan... Typiskt. Men det är kul att kolla igenom den lådan lite då och då. Alltid hittar man något skoj att leka med. Ikväll hittade jag min gamla jojo! Den är lite cool tycker jag. Två olika sidor. Den blinkar, när man jojar med den. Eller... Ja, den gjorde det förr, men nu vet jag inte längre. Jag provade självklart hur det var att jojo och jag måste erkänna att jag fortfarande har kvar talangen. Jag gick runt i lägenheten och jojoade för fullt. Mitt nöje varade inte så länge, men en lite stund. Försökte göra min ena katt intresserad, vilket jag lyckades med. Han var dock inte speciellt leksugen och tröttnade därför på mig och min jojo.
Ja, när jag jojoar väcker jag minnen till liv. Jag kommer ihåg att jag verkligen älskade min jojo, det året jag fick den. Jag minns inte exakt när det var, men jag skulle tippa på att jag var omkring.. sex år kanske. Den är alltså omkring tio år gammal! Då var det väl ganska populärt att ha en jojo? Hur är det idag? Har ni någon jojo liggandes hemma?

/Jasmine

KakMonsterVantar!



Kakmonstret!


Jag och mina KakMonsterVantar!

Ja, jag har ett par kakmonstervantar!!! En kompis till mig sa för länge sedan att det var ett par sådana. Jag har haft dem ett bra tag, så namnet vill jag inte ändra på. Jag känner mig faktiskt lite söt, när jag går runt i mina blågröna vantar. Eller vilken färg är de egentligen? Är de blå? Turkosa? Vad tycker ni?
De är väldigt gosiga. Man håller sig varm och händerna. De blir dock lite äckliga, om de blir fuktiga. Att torka av en blöt cykelsadel med dem är inte det bästa. Krama snöbollar är inte heller att rekommendera. Men jag tycker om dem ändå, trots att de har en del brister. Haha, nu låter det som att jag pratar om något märkvärdigt... Hm.

/Jasmine

Vinnare i beachvollyboll

Mitt lag vann! Kan inte påstå att jag var den som bidrog så mycket till laget. Jag var inte speciellt bra. Men jag vill ta åt mig äran. Alla tillförde någonting till laget och jag räknas faktiskt in bland 'alla'. Det var riktigt kul! Jag var glad den mesta tiden. Smått irriterad var jag också. Lagkamrater som tramsade runt, bollar som kom flygande på plan... Ja, alltid finns det något som stör.
Jag var väldigt sandig, när jag kom hem. Duscha var alltså det första jag gjorde, när jag kom hem. Otroligt skönt! Ibland kanske det är bra att vara smutsig, så att man kan njuta av att vara ren. Precis som att det är bra att känna hunger, för att man då njuter mer av att vara mätt. Har jag rätt?
Jag fick ingen jobbig känslan, när jag kom till hallen. Det var inte så jobbigt som jag trodde. Visst blev jag påmind om små saker lite då och då, men jag blev inte ledsen. Jag sörjde inte. Det gick alltså bra och minnena blev inte till en katastrof.

/Jasmine

Face your memories

Man måste ta sig till en plats, där man varit förut. Minnen finns det alltid - både bra och dåliga. Det går inte att bara låta bli att komma, man måste ta sig samman och försöka. Man måste stå ansikte mot ansikte med sina minnen. You have to face your memories.

Friluftsdagar är inte någon hit enligt mig, men det är bara att göra. Skönt att slippa lektionerna, så jag antar att jag ska njuta. Vi ska spela beachvolly. Det väcker minnen. Hallen som vi ska vara i har jag varit i förut. Inte med min gymnasieskolan. Under högstadietiden hade vi ofta lagdagar där. Jag tyckte det var ganska kul faktiskt. Och nu måste jag väcka upp minnen. Jag står mellan två livskapitel. Jag har precis börjat på ett nytt och ännu inte hunnit smälta att det andra kapitlet redan är läst. Jag vet att jag klarar det, inte så jag menar. Men minnen, de kan man inte förneka. Antingen är det ingen fara alls, eller så kommer allting bara rasa samman. Rasa? Nej, kanske inte... men det kommer kanske bli tufft. Varje dag tvingas man bemöta och acceptera sina minnen, sitt inre. Men idag är det speciellt. Idag är det en annan dag. Idag har jag inte tryggheten jag hade då. För några månader sen förlorade jag den trygghet jag hade. Mina tryggheter lämnade mig och jag hann aldrig finna nya.



Today: Face your memories...

Kram

Längtan till Juletid



Jag kollade igenom lite bilder sen förra året. När jag klickade runt bland bilderna från december, såg jag självklart bilder från juletid. Kan man låta bli att längta? Nej, jag kan då inte det. Årets jul ser jag verkligen fram mot. Det kommer bli underbara veckor tillsammans med min älskade. Han kommer ner dagen efter att jag slutar skolan. Tänk, då har jag redan gått en termin på gymnasiet. Endast sju veckor kvar. Det är inte klokt. Tiden går så otroligt fort! Som sagt; ett jullov tillsammans med Rickard. Vi firar jul här nere hos mig. Två jular som vanligt; en hos mamma med släkten på hennes sida och en hos pappa med släkten från hans sida. I år är jag hos mamma på julafton, så min bonusjul blir i år hos pappa och någon dag efter den tjugofjärde. Jag tror att de flesta barnen med skilda föräldrar löser jul och nyår på samma sätt. Hur gör de annars?
Jul, jul, jul, jul. Ja, jag längtar. Gör ni?

/
Jasmine


Kommentar till inlägg




På blogg.se förstasida såg jag detta inlägg. Det blev en lång kommentar från min sida, så jag belsutar mig, för att publicera mitt svar också i min blogg:

Jag delar inte din åsikt om att det är själviskt att ta livet av sig. När man tar sitt liv, kan det vara den sista utvägen. Kanske har ens nära och kära skadat en för mycket. Man kanske är helt ensam i denna stora värld.
Bara för att man tar livet av sig, betyder inte det att man bara tänker på sig själv. Man har säkert en anledning att ta sitt liv. Det kan ju vara så, att man inte vill vara till problem för andra. Man kanske känner att man bara är i vägen och väljer då att försvinna för alltid.

Om man  ringer till en vän eller till en familjemdel, så tror jag att det är ett sista rop på hjälp. De vill höra att ens nära älskar en. De vill känna sig omtyckta. Precis som det finns många, som har tagit livet av sig, finns det säkert en hel del människor, som också blivit räddade i sista stund.

Att ta livet av sig är ens egna beslut.

Tack.

Gå gärna in och läs inlägget. Kanske har du något att säga om saken.
Vad tycker du om min åsikt?

/
Jasmine


"- Hej." "- ..."

Jag försöker ständigt greppa tag i något, i någon. Finns det någon som ser? Ja, men det är inte ni. Jag blir ständigt knuffad åt sidan. Ni går först. Jag får komma i efterhand. Jag går med er, men när vi väl är framme, då lämnar ni mig. Jag vet att det ligger på mitt egna ansvar också, men jag blir så himla besviken, att jag inte orkar ta tag i det själv. Vad ska jag göra? Gå fram till er och säga som jag tycker? Nej, då blir det fel. Jag vill inte vara ovän med er, men det är svårt att vara vänner, när ni aldrig ser. Och om ni nu ser, så är det när det passar er. Jag blir ständigt avvisad och jag är trött på det. Men jag är stark. Jag klarar mig själv. Jag är duktig. jag kan. Och jag ska lyckas på egen hand.

Jag säger "- Hej.", men det enda jag får till svar är ett "- ...".

/Jasmine

C2 - Förväntningar

Idag blir det introduktion på mitt nya case Enigma. Jag ser så himla mycket fram emot detta. Jag har längtat och längtat och längtat och längat sen första dagen jag var på Vittra. Det var någon gång under förra hösten, om jag inte minns fel... Då beskrev jag Vittra såhär.
I caset Enigma ska vi läsa ämnena Filosofi, Svenska och Religion. Jag har aldrig haft Filosofi innan, så jag vet inte exakt vad det är. Jag tror att det lutar åt funderingar kring livet. Kan det vara rätt tro? I mejlet fick vi en liten uppgift av vår lärare: "Börja fundera redan nu på vad som får dig att stiga upp på morgonen..." Jag vet redan vad jag ska svara på den frågan, så jag är lugn.
Det är någon slags förtjusning inom mig. Jag har min lärare i svenska under detta case. Hon är så otroligt omtyckt av mig. Man får alltid ett glatt hej av henne i korridoren. Hon är positiv, lite smått galen och mycket kreativ. De andra lärarna i caset har jag inte haft innan, så jag får se hur de är. Det är spännande! Jag tror att caset Enigma kan ge mig mycket. Jag satsar högt! Jag ska behålla mitt höga betyg i svenska. Religion är inte mitt starkaste ämne, men jag tror att kombinationen av dessa tre ämnen, kan göra så att mitt betyg högs. Filosofi är något nytt och spännande och det skulle vara otroligt kul, om jag fick högsta betyg i ämnet. Tihi. Idag är jag glad och mycket förväntansfull.

Kramar
Jasmine


Maybe tomorrow...

Tiden går, men jag fortsätter att hoppas. Kanske imorgon. Vi vet inte, men vi hoppas. Jag vet att min älskade försöker och jag är stolt över honom.

Kanske, kanske, kanske. Rickard kollar på jobb här nere. När det gäller sökandet av jobb, går det inte så bra. För att komma in på arbetsmarknaden, gäller det att ha kontakter. Pappa håller med om det, så då är det nog rätt. Ja, jag lyssnar mycket på min pappa. Han har mycket vettigt att säga. Man ska lyssna på de äldre. Självklart har de inte alltid rätt, men många gånger kan man få bra hjälp av dem.
Kontakter. Ja, med hjälp av kontakter och tips har Rickard lyckats hitta två jobb. Ett som han skickade in ansökan till, som de ska kolla i början av november ( det vill säga; de kan ringa när som helst...). De andra företaget har Rickard jobbat för i Stockholm. Han var då smart att fråga lite snällt, om hans kontaktperson har kontakt med företaget nere i Göteborg. Och de har han! Rickard fick numret och ringde i fredags till företaget här nere. Min söt ska ringa tillbaka på tisdag, då kontaktpersonen har pratat med lite folk. Jag hoppas, gör du?

Not today, but maybe tomorrow?

Jasmine - en förälskad flicka

RSS 2.0