Mellan varven

Jag jobbar min andra sommar på hotellet i Stockholm och uppskattar att vara tillbaka bland go'a kollegor. Det märks att jag har varit saknad och det värmer gott. Att ta sig an arbetsuppgifter som jag med säkerhet vet att jag kan, som har blivit till rutiner och som ger mig tid att fundera över livet är något som jag behöver just nu. Paus. Jag behöver en paus.

När jag inte städar hotellrum tar jag mig gärna tiden att fika. Det spelar ingen roll om det är tidig morgon, sen förmiddag eller en efterlängtad kväll på balkongen, liksom nu. Fika finns det alltid ro för. Sen om lugnet vill fika är en annan sak, då jag den senaste tiden har haft svårt att komma ner i varv. Vila får jag dock - när jag plötsligt kraschar och spenderar resten av dagen i soffan.

Må gott.


Fikar med lugnet


En sommardröm i ljusblått

Om några veckor ska jag på bröllop och det här med att hitta en passande klänning är inte lätt. Jag visste vad jag ville ha, men inte var jag kunde finna en gammelrosa klänning i skirt tyg. På sommarens sista dagar med utförsäljning fanns inte mycket att älska och jag började känna stressen komma smygande.

När jag en förmiddag bläddrade igenom veckans reklamblad från diverse butiker drogs min blick till en klänning i rosa. Den var dock inte så iögonfallande som jag önskade, men på en mindre bild intill fanns en mycket finare. Dock inte i rosa, men vem har sagt att ljusblått är fel att bära på ett sommarbröllop. På andra försöket lyckades jag hitta den söta klänning - till ett löjligt bra pris, dessutom.

På bröllopet är det jag som känner mig fin i en ljusblå sommardröm...

En sommardröm i ljusblått


Utan våra minnen

Bild från arkivet

3 - juli
Utan våra minnen är vi ingen särkild.
Utan minnen saknas historien att berätta.
Utan historia finns ingen handling att skirva vidare på.


RSS 2.0