En konstant trötthet

Sommaren regnar bort och jag med den. Att jobba på hotellet är för det mesta roligt, men ger mig inte den energi som jag behöver. Jag känner hur en konstant trötthet har svept in över tillvaron och att vardagen som är nu i viss mån påminner om en tid som var förut.

För några år sedan (Ja, tiden går fort!) jobbade jag på ett café som jag efter fem månader tvingade mig själv att säga upp mig från. Den arbetsplatsen tog all energi jag hade och jag upplevde mig inte ha något liv utöver arbetet. Senare samma år, då på en ny arbetsplats, upplevde jag rastlösheten inombords på nytt. Nu ställde jag mig fråga vart jag egentligen var på väg och vad jag gjorde med mitt liv... Det kröp i min kropp då och det kryper i min kropp nu.

Det ska bli fantastiskt att återgå till studierna i september. En månad kvar och jag längtar! Att gå en utbildning är en enkel väg att ta; läs det du ska, få godkänt på tentorna och få din examen efter x antal terminer. Utbildning är nyckeln till framtiden. Att gå och traggla på hotellet, städa x antal (för många) hotellrum per dag och sällan få beröm för det hårda arbetet man gör är något som inte längre tar mig framåt, snarare tvärtom. Jag tror bestämt att detta blir min sista sommar på hotellet.


Ledig fredagskväll med godis och en kopp te.
 
Den konstanta tröttheten gör att min lediga tid sällan bjuder på äventyr. Efter en arbetsdag är jag trött och vill hem och väl hemma sitter jag i soffan, mörbultad i både kropp och knopp. Förhoppningsvis blir det bättre när skolan kommer igång. Jag trivs inte med situationen som är nu - den dränerar mig, dag för dag,


Välkommen hem till framtiden

Idag fick vi nycklarna till den nya lägenheten! Från och med idag är lägenheten vår (eller rättare sagt R's, på pappret) och under den kommande månaden väntas idésprutande, besök av målare och flyttlass. Att flytta är något både jag och R ser fram emot. Det känns som början på något stort, något nytt.

Den nuvarande lägenheten trivs jag bra i (med vissa undantag) och att flytta är inte en flykt, snarare ett steg mot framtiden. Om en månad bor jag och R i vår första bostadsrätt, vilket jag ser som ett steg framåt i vår relation. Lägenheten är dessutom stor - plats för utökning om några år. Skulle vi trivas alltför bra finns möjlighet att bo i lägenheten livet ut, så länge vi båda kan ta några steg i trappan som leder till vår lägenhet en våning upp.

Bostadsaffären har gått så väldigt bra. Säljarna har varit trevliga, omtänksamma och visat på en vilja att göra det så bra som möjligt för oss som köpare. När vi idag träffades på fastighetsmäklarens kontor fick vi inte bara en pärm med papper om bostadsrättsföreningen, vi fick också diverse nycklar - uppmärkta. Säljarens omtanke att faktiskt märka upp samtliga nycklar efter att ha testat dem på aktuella platser i området berörde både mig och R. Det finaste - utöver det exemplariska arbetet som säljaren har lagt ner på att överlämna lägenheten i bästa skick - var dock överraskningen som väntade oss på vardagsrumsgolvet.


Väntande överraskning uppdukad i nya lägenheten - från säljaren.
 
Välkommen hem till framtiden!


Höstvindar i juli

En trädgård i Göteborg i mitten av juli.

Kl. 18.47
Höstvindar tar vår juli månad med storm, bokstavligt talat. Vädret som idag drar in över landet har fått en klass 1-varning. Än så länge är regnet och den färglösa himlen det enda som vittnar om att sommaren har passerat... Jag vet inte om min rådande huvudvärk kan vara ett tecken på att åska är att vänta. Hur som helst känns tillvaron aningen slö till följd av allt det grå, därför kokar jag mig en kopp te och går målmedvetet runt i lägenheten och tänder allt vad värmeljus heter. Hösten är kanske redan här - och augusti månad har inte ens börjat.



Bloggen - älskad från första stund

7 - juli
Min blogg har funnits med mig länge och har under de senaste sju åren varit ett självklart inslag i min vardag. Det är med glädje jag ser tillbaka på alla de inlägg som jag har skrivit och med visst vemod jag önskar att jag hade skrivit fler... Samtidigt vet jag alltför väl att blogglusten kommer och går, liksom så mycket annat här i livet.

Det finns en stolthet inombords varje gång ett nytt inlägg publiceras. Det kräver sin tid och sitt engagemang att färdigställa ett inlägg, trots att mycket av det som idag skrivs på bloggen sedan innan finns nedskrivet i en älskad anteckningsbok.

Trots att det har gått så många år finns inte en tanke på att sluta blogga. Snarare motsatsen; jag vill uppdatera oftare och skulle gärna lägga ner mer av min tid och energi på bloggen. Älskad och omtyckt från första stund, liksom namnet på min blogg.

- Stolt bloggare sedan i oktober 2008.

♥ Tack till er som läser och extra mycket värme till er som kommenterar. Ni gör bloggandet så mycket roligare!



Veckan på Västkusten

Det var en fin vecka hemma på Västkusten. Självklart. Ledigheten från jobbet gjorde gott, tid med familj och vänner uppskattades och själen hittade en liten genväg till den stig som jag har hamnat en bit ifrån. Under veckan fann jag ro, jag hade nära till skratt och jag blev minst sagt bortskämd av de fina människor som jag kallar min familj.

Mammas katt Diva.

♥ Fikat gott hemma hos mamma ♥ Myst med katterna ♥ Lyxiga middagar


Krocketspel bland vinbärsbuskarna.

♥ Spelat kubb och krocket ♥ Myst på pappas balkong

Läst skönlitteratur och skrivet egna ord sittandes under parasollet på pappas balkong.

♥ Ätit (mycket) glass ♥ Minigolf i Slottsskogen ♥ Åkt skärgårdsbåt ♥ Upplevt den milda skärgårdsvinden ♥ Kollat film ♥ Sovit i en 90 cm bred säng tillsammans med R ♥ Varit ute med pappas båt


En dag på havet.
 
♥ Promenerat ♥ Skrattat ♥ Fiskat ♥ Badat i havet ♥ Dansat på bryggan ♥ Hälsat på mormor och morfar ♥ Spelat boule ♥ Blivit bortskämd ♥ Utgång med syster ♥ Spanat in Bohusläns semesterorter

Smögen.


Fjällbacka.
 
♥ Efterrätt ♥ Ledighet ♥ Kramat R ♥ Fotograferat


Dans på bryggan

Som jag har sprungit kring benen på de vuxna, klättrat på klipporna och fått pengar till godis av pappa. Senare i min barndom har traditionen vid bryggan blivit till en självklar plats för umgänge, liksom för de vuxna. Jag minns kvällarna då jag suttit med en kär vän vid min sida och blickat ut över havet, talat om livets alla under och varit lyckligt ovetande om den värld som finns bortom vattnet...

Högsommarens torsdagskvällar bjuder upp till dans, så har det alltid varit. Traditionen lever kvar och det gläder mig så, trots att jag bara dansar på bryggan en gång per år. Så också denna sommar, med R som min kavaljer. En dans måste jag dansa, till den vals som jag har hört så många gånger, kan utantill och för mig kan jämföras med nationalsången. I torsdags var det dans på bryggan.


Gästhamnen vid bryggan.


Fartyget som lämnar stan för att komma fram lagom till bryggans första vals.


Dans på bryggan i solnedgång.

En kväll värd att fira.


När jag är hemma

13 - juli
Vi äter glass vid färjeläget och går sedan på passagerarfärjan hand i hand. När båten kommer ut på öppet hav fångar vinden mitt hår och jag fylls av den ro som bara infinner sig när jag är hemma...

Kvällspromenad till Utkiken


Tillsammans med min R


Avslutningsvis till småbåtshamnen för att titta till pappas fina båt


Penseer mellan plattorna

Penseer mellan plattorna

Tidsinställt inlägg, skrivet 2015-07-13



Familjelek och lyx

Att vara hemma på Västkusten igen känns fantastiskt! Jag och R ankom med tåget i lördags och åkte bussen hem till mamma vid lunchtid. Det dukades upp lyx på altanen i form av cider, svenska jordgubbar och körsbär. Kära syster var ledig från jobbet och hennes närvaro fick både mig och R att le. Hon är fantastisk på alla sätt! Två år yngre än jag och på senare år har vi blivit väldigt goda vänner. Lyxen ute på altanen dukades om och blev till ett beundransvärt fikabord för att någon timme senare överges helt.


Lyx ute på altanen

Krocketspel på gräsmattan

Från gott att äta till familjespel ute på gräsmattan. Det blev några omgångar kubb och därefter två vändor med krocket. Jag som trodde mig förstå strategin bakom detta spel från förr förlorade båda gångerna, trots att jag krockade mina medspelare flitigt... Självklart var R den stora vinnaren, man kan hoppas att ordspråket angående turen i spel respektive kärlek inte stämmer.


Hundra hotellrum

Kl. 11.34
Klockan hinner bli elva innan jag kommer ur sängen, platsen som jag har befunnit mig på de senaste tretton timmarna. Inte konstigt, med tanke på att jag har städat ett hundra hotellrum de senaste fem dagarna. Jobbet är roligt, men efter en god natts sömn känns slitet fortfarande i den kropp som ömmar på för många ställen, främst fötter, rygg och axlar.

Självklart sitter jag nu i soffan med uppdukad frukost och ännu ett avsnitt av Beverly Hills 90210 att se fram emot. Innan denna rutin är jag inte riktigt kapabel till att ta tag i dagen.

Frukost i soffan


En längtan hem till Västkusten

Om en vecka befinner jag mig hemma i Göteborg. Som jag längtar! Det ska bli skönt att komma bort från vardagen, fint att träffa vänner och familj och fantastiskt att få uppleva min barndomsö när den är som allra bäst.

♥ En vecka borta från vardagen tillsammans med R.
♥ Sommarmiddagar i gott sällskap ute på altanen.
♥ Äta glass vid färjeläget.
♥ Åka skärgårdsbåt och mötas av många bekanta leenden.
♥ Bada vid den stora badplatsen och känna sig som hemma, trots att jag idag bor femtio mil därifrån.
♥ Fiska och njuta av en heldag i pappas fina båt.
Fiskelycka, Augusti 2011

♥ Dansa på bryggan
Dans på bryggan, Juli 2011

♥ Återse en omtyckt barndomsvän och påminnas om en vänskap som består.
♥ Krama om familjen.
♥ Tillbringa tid med älskade lillasyster.

Det kommer bli en fantastisk vecka!
Vad gör du i sommar?


RSS 2.0