Melodifestivalen 2010 - Deltävling 4

Den sista deltävlingen hölls i Malmö. Wow, det kändes verkligen som att arenan lyfte. Vilket drag det verkade vara där, om man jämför med de andra ständerna. Låtarna var som vanligt; hälften kassa och hälften helt okej.
Mina poäng är mellan 1 (Detta vill jag aldrig se igen!) och 10 (Wow, jag älskar låten!)

1. 
Sibel med låten "Stop". En fartfylld låt, vilket jag i vanliga fall brukar tycka om. Sibels framträdande var rörigt och låten var också rörig. Ingen låt, mest massa huller om buller. Min poäng: 4. Resultat: Plats 7.

2. Py Bäckman sjöng "Magisk stjärna". Hemsk svensk låt. För att inte tala om outfiten som var gräslig! L tyckte att hon såg ut som Ozzy Osbourne. Håller ni med? Jag ska aldrig köpa hennes skiva. Inte heller vill jag höra hennes bidrag på radion. Då byter jag radiostation direkt. Min poäng: 2. Resultat: Plats 8.

 
Py Bäckman till vänster och Ozzy Osbourne till höger.

3. Neo med bidraget "Human Frontier". Bra intro, go' bas och snygg utstyrsel. Man har dock hört låten förut, det är inget nytt. Tyvärr. Min poäng: 6. Resultat: Andra Chansen.

4. Lovestoned med bidraget "Thursdays". "Hjälp...", var första tanken. Ganska härlig, när den väl kommer igång. Cirkus är bästa sättet att beskriva hur det ser ut på scenen. Min poäng: 5. Resultat: Plats 6.

5. Anna Bergendahl sjöng den fina låten "This Is My Life". Jag tycker låten var väldigt vacker och mycket skön att lyssna på. Det är en låt som man kan sjunga med i, vilket är ett plus i Melodifestivalsammanhang. Anna får också ett plus för sina röda converse, som hon hade till en vit klänning och svarta leggings. Mycket snyggt! Min poäng: 7. Resultat: Final!


Anna Bergendahl finalbidrag "This Is My Life".

6. Pernilla Wahlgren med bidraget "Jag vill om du vågar". En riktig schlager! Härligt intro och en svensk låt med en skön refräng. Höjdare! Min poäng: 7 (8). Resultat: Andra Chansen.

7. Noll Disciplin med bidraget "Idiot". Tyvärr har Noll Disciplin ingen chans i Melodifestivalen. De sjunger så kallad punk på svenska, inte bra. Dessutom tror jag att deras musik bara passar för yngre tjejer, inte för övriga svenska folket. Min poäng: 3. Resultat: Plats 5.

8. Peter Jöback sjöng "Hollow". Låten var fin. Texten var väldigt vacker. Han sjunger tydligt på engelska, vilket jag uppskattar. Scenografin var cool. Min poäng: 6 (7). Resultat: Final!


Hur nöjda är ni med resultatet?


Västtrafik - en hälsofara

Västtrafik är inte bara det dåliga företaget som sköter kollektivtrafiken i Västra Götaland. Företaget är också en hälsofara. Stress är som vi alla vet ett stort problem i vårt samhälle. Alla är stressade (och de få som inte är det, har antagligen någon speciell förmåga att kunna hantera känsla). Stress är inte bra. Man tappar fokus, blir okoncentrerad, irriterad och energi förbrukas i onödan. Blir man stressad mår man dåligt, psykiska sjukdomar kan drabba en och risken för att bli påkörd eller på något annat sätt bli skadad är större, när man är stressad och tappar fokus. Det går inte att undvika att bli stressad, när man har med Västtrafik att göra. Hur tidig man än är på hållplatsen, lyckas man ändå bli stressad. Om bussen ens kommer, är det inte säkert att man kommer fram i tid. Det är orimligt att man ska behöva åka hemifrån klockan sex, då man egentligen ska kunna åka hemifrån tio i nio. Vad ska vi göra åt detta?

Företaget skadar en inte bara psykiskt. Chaufförerna kör ryckigt och det har hänt ett antal gånger att man ramlat av sätet eller trillat, då bussen svängt för häftigt. Jag vet inte hur många olyckor Västtrafik har varit delaktiga i (det ska jag dock ta reda på), men det är säkerligen ett par stycken. Om någon har omkommit vet jag inte, men skadade det har folk garanterat blivit.

Ett företag som är skadligt för samhället, trafiken och människan, borde inte få finnas. Man kan inte driva ett företag som är skadligt - speciellt inte om man har som mål att underlätta för samhället. Det borde vara förbjudet. En dag ska jag stämma Västtrafik för allt ont de har gjort.

"Västtrafik - smartaste valet" har företaget som sitt lilla lockelsenamn. Men vem vill åka med dem, när man ständigt hör om förseningar, stress, opålitliga tidtabeller och chaufförer som inte kan sköta sitt jobb? Inte jag i alla fall.



Västtrafik förstör liv.

Mamma har många gånger tagit kontakt med Västtrafik angående att bussen alltid svänger ut olämpligt. Efter att bussen stannat på hållplatsen ska den vidare, över två filer för att sedan svänga. Det är farligt att köra där, men Västtrafik har tydligen inte tagit åt sig av varningen. Idag fick det sina konsekvenser, då mamma blev påkörd. Bussen svängde ut, mamma tutade, bussen tutade och mamma var tvungen att bromsa. (Det är konstigt att Västtrafik inte visar respekt i trafiken. Samtidigt är jag inte förvånad.) Bilen bakom mamma hann inte bromsa och körde därför in i mammas bil. Lyckligtvis blev ingen skadad. Mamma blev så klart skärrad, men fick inga fysiska skador. Anders (mammas pojkvän) kom direkt hem till ss och tog hand om mamma. Tack för det.
Själv blev jag väldigt orolig, när jag fick smset av Rickard. Det kan tyckas att det inte var speciellt bra av honom att meddela mig det, men jag är glad att han gjorde det. När jag såg hans meddelande ringde jag honom direkt. Jag grät, jag var chockad. Sen blev jag arg, så fruktansvärt rasande. Det är ju helt sjukt att Västtrafik ska förstöra så mycket. Inte bara det att de göra så att elever får underkänt i gymnasiekurser. De ska dessutom nästan ta död på folk. Denna gång hade de tur, men nästa gång kanske skadan blir mer allvarlig.

Egentligen är det Göteborgs Spårvägar som har ansvaret. Trots det vill jag skylla på Västtrafik.
De gör så många fel; förseningar, krångliga resvägar och chaufförer som inte kan köra. Allt kanske inte beror på Västtrafik, men det är fortfarande det företaget som är chef över Göteborgs Spårvägar. Att de inte förstå faran i att riva en så dålig verksamhet.

Västtrafik förstör liv.


Tom hjärna

Efter att hela veckan ha arbetat med casets slutuppgift, är jag nu helt slut. Det känns som att jag har vrängt hjärnan ut och in. Jag är trött och sliten. Om jag bara kunde få åka hem. Om en stund har jag en timma matte. Kanske kan det muntra upp mig, eller så blir den lektionen mitt fall. Att komma tillbaka imon och göra klart den stora uppgiften är inte lockande.
Jag tycker om att gå i skolan. Dock har jag svårt att prestera bra, när en uppgift kräver information och kunnande som jag inte har. Just nu är jag för trött för att läsa in mig på fakta kring uppgiften. Det blir nog inte gjort så mycket mer denna dag. Suck...

Hoppas att ni har det bra i alla fall.
Jobba inte sönder er.


Inte som de

Under mellanstadiet bytte jag skola tre gånger. När jag ser gamla klasskamrater från förr, känner jag mig mindre värd. Jag minns hur de var då, hur jag kände mig i deras närhet. Känslan finns inom mig och kommer ta tid att bearbeta. Idag är jag starkare än vad jag var då, men det hjälper inte i dessa situationer. Vad hjälper det att vara stark, när man redan har brutits ner? I deras närhet känner jag mig ful, dålig, ensam och utanför. Jag ser hur de har fått vänner, men jag står där själv. De har lyckats, medan jag har fallit. De vill säkert inget illa och kommer säkert inte såra mig, men just deras närhet. Synen av dem får mig att känna obehag. Jag finns, känner och mitt hopp släcks. Alla andra lyckas i världen, men här står jag. Det jag lyckas med står utanför verkligheten. Jag lyckas få pojkvän, men det pratar jag inte med någon om. Mina fotografier är underbara enligt mig, men bleknar i andras ögon. Jag är söt enligt nära vänner, men inte speciellt attraktiv för samhället.
Vissa människor kanske helt enkelt är dömda att stå utanför samhället och verkligheten.
Jag ska hålla mig undan och försvinna in i min egna värld. Utanför mitt inre känner jag mig osäker och rädd. Där finns det ingen som tar hand om mig. Där är jag ensam.


Kontakt

Jag stannade vid övergångsstället och väntade på att bilarna skulle stanna. Det gjorde de och jag tackade dem med en vink. På andra sidan vägen gick en man. Jag vet inte om han trodde att jag vinkade åt honom, men han kollade på mig. Vi fick kontakt, men gick vidare. Jag vände mig om och samtidigt såg han på mig. Jag vände snabbt bort blicken och kände mig lite generad. Jag gick några steg till, sen vände jag mig om igen. Han kollade fortfarande. I ögonvrån såg jag att han kollade på mig, tills det inte gick att se mig mer. Det var lite obehagligt.
Jag har inget emot människor som inte har svensk ursprung, men jag kan inte låta bli att reagera på att det bara är utländska killar som kollar. Ingen svensk har någonsin kollat extra länge på mig. De är alltid utländska män som dröjer kvar med blicken. Kan man se ett mönster?

Uppdatering 100225, kl. 11.47:
Killar får gärna kolla, men då lite diskret. De behöver inte glo och se ut som att de har sett en noshörning traska förbi.



Uppskattat inlägg

Det är så roligt, när folk uppskattar det jag skriver. Vissa inlägg blir mer populära än andra. Ett av de mest uppskattade inläggen här i bloggen, verkar vara ett inlägg jag skrev ikväll. Det är en liten historia om hur jag och Rickard träffades. Tihi, och det uppskattade tydligen mina läsare. Nå, vad vill ni läsa om? Jag vill ju att ni verkligen ska gilla min blogg. Har ni några önskemål? Kanske lite tips? Skriv gärna och berätta hur ni vill ha det. Jag vill skriva fler uppskattade inlägg.
Tack för alla fina kommentarer jag får från er läsare.



Det är tydligen inte okej att vara tjock

Redan som barn får man lära sig att det inte är okej att vara tjock. Man blir utstött, hackad på och man ses som "dum", fast man egentligen bara är lite större. Det är svårt när man är något annat än pinne i vårt samhälle. Har man en storlek större än medel, då är man tydligen inte värd lika mycket. Som barn är det svårt, när man inte är en Barbie i miniatyr. Kroppen är inte utvecklad och man ser ut lite hur som helst. Fötterna är stora i jämfört med övriga kroppen. Man ser tjock ut, fast man bara är ett barn.
När jag var yngre fick jag alltid höra att jag var tjock. Det var alltid fel på min kropp, det var svårt att hitta kläder och jag dög inte som jag var. Lyckligtvis hade jag några personer, som visade att det är okej att vara lite större. Det löser sig, när man blir större. Resultatet ser jag idag; jag är inte tjock, men inte heller smal som en pinne. Jag tycker om min kropp.
Bakom mig satt två ungdomar i min ålder. Den ene av dem frågade om den andre killen ville ha godis. Han fick ett nej. Anledningen var att inte fick äta godis, för då skulle hans mamma bli arg. Just det, att ens föräldrar blir arg. Varför blir de det? Man äger sin egen kropp. Visst är det bra att någon har koll på en, men man ska inte tryckas ner - speciellt inte när man är ung.
Jag tycker det är så fel att man redan som liten ska falla in i ett system, där det finns mått för vad som är okej och inte. Alla borde få se ut hur de vill, utan att dömas av samhället vi lever i.
Vad är det för fel med att vara tjock eller bara lite större? Det är inget fel. Alla är lika mycket värda, alla har rätt till samma respekt.
Som ung skadas man mycket av hårda ord. Jag blev skadad och har idag, trots min goda syn på min kropp, ett kritiskt sätt att granska mina brister. Jag är rädd för att få kritik för hur jag ser ut. Jag är inte redo för tat få en smäll på käften. För det är just vad man får; en smäll på käften, en förolämpning, då man inte accepteras.
Det är tydligen inte okej att vara tjock, inte ens som barn.


Naken skiss

Det är himla roligt att skissa. Tyvärr är jag inte speciellt bra på det. Jag har inte övat tillräckligt. Trots det vill jag ändå visa det jag lyckades klottra ner ikväll. De utsuddade linjerna syns, men jag tycker det är en del av bilden. Som sagt; jag har inte övat så länge, så ni behöver inte kritisera alla hemska detaljer.


Skiss av en naken kvinna.


Jag blev väldigt nöjd med nedre delen av skissen.


Karius & Baktus


Barnboken om de två tandtrollen Karius och Baktus.

När jag var liten läste mamma boken om de två tandtrollen Karius och Baktus. De två bor i en mun och livnär sig på matrester, socker och annat mumsigt som fastnar mellan tänderna. Munnen de lever i är som ett paradis! Pojken som äger munnen har inte borstat tänderna på evigheter. En dag förändras allt och pojken går till tandläkaren. Tandtrollens hus blir förstörda och hela deras värld vänds upp-och-ner.

På teve sänds nu en reklam - med just Karius och Baktus. Jag tycker den är så himla söt. >.<
Det är reklam för SB12 munskölj. Missa inte mannens otroligt "vackra" leende på slutet. Jag och min syster skrattar varje gång.
Tyvärr hittar jag inte videon, så att jag kan visa er. Men håll gärna koll i reklampauserna. Jag kan alltid hoppas att ni får se den på annat håll.


För 2 år sedan

Jag var fjorton år och han var nitton. Lilla jag hade fått kontakt med en äldre kille via Internet. Han var snäll, rolig och mycket omtänksam. Jag gillade honom. Det var för två år sedan som vi fick kontakt och strax därefter la jag till honom på Msn. Gud va nervös jag var! Jag hade gått och grubblat på det ett bra tag. Man hade ju hört om tjejer som blivit utnyttjade. Den här killen verkade ändå säker. Vi började chatta - mycket. I efterhand har han sagt att han saknade mig, när jag inte var inne. Den känslan är ömsesidig. Jag såg fram emot att få skriva till honom. Han och jag kunde prata, vi öppnade oss för varandra.
I mitten av våren -08 var det dags för honom att flytta. Det innebar att han inte hade Internet på en månad. Jag var ledsen för det, jag saknade honom. Och han saknade mig. Vilken överraskning det var, då han ringde och gratulerade mig på min födelsedag. Han ringde mig - bara sådär! Iiiih! Jag kan tänka tillbaka på den dagen och le inombords. Båttrafiken strejkade, så pappa hade fått åka in med ekan och hämta mig och min syster på fastlandet. Resan genom skärgården hade gått bra och jag och min syster skrattade som dårar. Och sen ringde han. Mitt i allt. Vi hade precis lagt till vid bryggan, då han ringer mig. Jag kan skriva i evighet om denna händelse, alla känslor, den lyckan...
En vecka innan jag skulle åka till England, fick han tillbaka sitt Internet och vi kunde chatta igen. Vi var så glada att vi kunde höras av oftare. Sms var inte det lättaste sättet att hålla kontakt på, men det var det vi hade fått klara oss på i en månads tid. Jag åkte till England och hörde av honom vid ett tillfälle. Till dem i England sa jag att jag kanske hade en kille på G. Då kunde jag ju inte ana vad som senare skulle ske.
Jag kom hem och vi började prata om att ses. Den åttonde i åttonde nollåtta, fick jag besök av en kille från Stockholm. Han kom med tåget, som anlände till Göteborg C klockan tre minuter i två. Där hade jag suttit och väntat länge. Jag ville ju absolut inte vara sen, nu när jag skulle få ett så välkomnat besök.
Han var hos mig den helgen. Jag vill inte glömma de fina minnena jag har från den tiden. Han åkte hem den 10 augusti. Det var då vi blev ihop, jag och Rickard.


Titt på lägenhet

Igår var jag och Rickard och kollade på en lägenhet; en etta på tjugosex kvadrat (tror jag det var). Ganska liten yta att bo på, men helt okej som ens första lägenhet. Jag gillade den. Dock var kokvrån (Det finns inget kök.) ganska sunkig och ska helst renoveras så snart som möjligt. Tapeterna i vardagsrummet (de enda rum som finns) var lite förstörda, men det går nog att fixa. Kanske kan man lyckas renovera den, innan Rickard flyttar in? Det ska han försöka ta tag i.
Jag försöker stötta Rickard i dessa tider, då allt händer samtidigt. Jobbet är ostadigt och nu är Rickard med lägenhet. Jag vet att han är stark min älskade. Nu är det min uppgift att vara stöttpelare. Pappa är målare och kan en del om att renovera lägenheter, därför fick Rickard prata med honom nu ikväll. Jag tror att samtalet fick Rickard att känna sig bättre till mods. Det är många frågor, som man inte egentligen vet hur man ska hantera. Jag tror att det kommer bra, om min älskade bara får tummen ur och tar tag i det hela. "-Du kommer inte dö", försöker jag intala Rickard. Han verkar lite lugnare efter de orden. Åh, min älskade. Det går framåt.
Om ni bara visste hur stolt jag är över min pojkvän. Han och jag. Jag och han. Det har varit en nyttig erfarenhet att bo tillsammans på halvtid. Man ser nya sidor hos varandra och förhållandet ligger på svaj. Men vi klarar alltid allt - för vi gör det tillsammans. Jag kommer sakna att ha honom så nära. Framtiden kommer nu inte bara bestå av två hushåll, utan tre. Jag ska försöka vara hos Rickard så ofta jag kan, utan att försaka min familj.

Det är ännu inte helt bestämt, om Rickard ska ha lägenheten eller inte, men det verkar så. Vi får se hur det blir. Någon dag kommer allt närmare.
Jag älskar Rickard.


Accepterad får räcka

(Läs följande inlägg med ett muntert tonläge. Jag är inte dyster.)
Det är intressant att bli vuxen. För varje dag som går, ser man sker ur en annan synvinkel.
Efter att jag idag kom tillbaka till skolan efter en veckas lov, var det som om jag plötsligt insåg. Jag insåg hur jag faktiskt har det i skolan. Jag är inte mobbad, utstött eller särbehandlad. Jag är vanlig, som vilken elev som helst (dock speciell om du frågar folk i min närhet). Jag går i skolan, är på lektionerna, gör mina uppgifter och går hem. Jag umgås inte med någon på skolan, kanske bara ibland. Jag sitter ensam i bamba, jag går ensam på rasterna. Det är jag och en dator som umgås. Det är precis som hemma.
Jag känner mig ganska ensam, när jag vandrar runt där i skolan tyst för mig själv. Jag har inte hittat min plats, jag känner mig inte så hemma som jag hade önskat. Men jag blir accepterad. Det är något jag har lärt mig. Som barn accepterar man nästan alla. Som vuxen bryr man sig bara om sina närmaste. Det är tragiskt, men sant. Därför har jag nu kommit underfund med att det inte är ett dugg synd om mig. Inte för att jag har tyckt det förut, men jag har ärligt talat känt mig utanför och mycket enskild. Accepterad, det får räcka. Jag kan inte begära mer av folk. Vi är snart vuxna och vi kan inte gå och tro att alla ska älska dig. Ge upp! Så länge de accepterar dig får du vara nöjd, de kommer inte älska dig.
Så länge man blir accepterad, är det bara att acceptera sin situation.


Frusna tår




Tydligen är kollektivtrafiken inte bara bedrövlig på Västkusten. SL kan inte heller sköta sin verksamhet läste jag nyss i ett inlägg. Jag är för van, för att ens orka bli arg på Västtrafik. Jag kom just till skolan, efter att ha stått och väntat en timme på att bussen skulle komma. Mina frusna tår börjar sakta tina upp. Mitt humör är ganska okej. Jag har lagt ännu en resegaranti på brevlådan. Hur mycket kommer jag få i ersättning denna gång? Femtio kronor som vanligt? Eller varför inte ge mig tjugofem bara för att jävlas?
Jag har ingen koll på hur det är med båtarna i detta kalla väder. Kommer jag hem idag? Det är i alla fall vad jag hoppas på. Det ska säkert gå bra.


Lovpyssel

Ledighet innebär mycket tid och mycket tid innebär pyssel!
Det blev några kort under de dagarna jag var hemma.



 

Pyssla som är så roligt! Jag har hur mycket material som helst. Kreativitet är bara förnamnet. Jag känner mig som en riktig konstnär, när jag sitter där och skapar kort. Dock vet jag inte om det syns så bra på resultaten, men jag är nöjd.


Inspiration!

Jag fick sådan lust till inspiration att det under veckan också skapades ett litet kollage. Inget märkvärdigt alls. Kollade i en gammal postorderkatalog och noterade ett par vackra kvinnor. Tillsammans är man stark och snygg.


Project X

 

 

Sällskapsspelet Project X går ut på att ha fotografiskt minne och komma ihåg var olika figurer och föremål finns. Det gäller att samla på sig så kallad uppdrag. Vinner gör man, om man lyckas lösa ett visst antal uppdrag. Man måste vara snabbtänkt och fokus står högst på prioriteringslistan. Tror du att du har koll på var allt finns? Knappast, plötsligt är det dags att vända på brickorna. Riktigt roligt, men det gäller att vara snäll när man spelar. Vad räknas egentligen som en sagofigur? Räknas hästen dit, eller är det bara enhörningen som gills?

Någon som har spelat Project X?


Melodifestivalen 2010 - Deltävling 3

Kvällens deltävling hölls i Göteborg. Som vanligt hade jag stora förväntningar (eftersom tävlingen är i just min hemstad) - som denna gång uppfylldes. Det var bra bidrag och en riktigt häftigt mellanakt. Det som stör mig är att alla bra bidrag hamnar i samma deltävling. De två tidigare tävlingarna har inte varit speciellt bra. Det är få låtar som har varit bra och halvbra låtar har tvunget gått till Final och Andra chansen. Ikväll tycker jag dock att de flesta låtar var helt okej, över medel. Synd bara att alla bra låtar framförs i samma deltävling.
(Alla poäng är mellan 1 och 10.)

1. Alcazar framförde sitt bidrag "Headlines". Det är tjatigt. Alcazar har alltid samma typ av bidrag, samma dans (kanske något extra steg där och ett extra avancerat släng med armen på ett hörn). Det är tråkig att kolla på. De levererar inget nytt. Tyvärr. Det säljer tydligen, även om jag har svårt att förstå varför. Enformigt är inget som går hem hos mig. Min poäng: 7. Resultat: Andra chansen.

2. Johannes Bah Kuhnke sjöng "Tonight". Falskt och tråkigt. Dessutom lyckades jag genomskåda att melodin är delvis den samma som låten "Here I am to Worship". Min poäng: 2. Resultat: Plats 8.

3. Elin Lanto med bidraget "Doctor, Doctor".
Jag gillade låten. Den hade en bra refräng, något annorlunda, men ändå en klassiker. Det är min typ av musik. Hela framträdandet var bra. Elin verkar vara en så härlig artist. Trummorna gjorde också en del. Min poäng: 8. Resultat: 7.

4. Erik Linder sjöng "Hur kan jag tro på kärlek?". För att vara svensk musik tycker jag faktiskt att det var bra. Texten var fin och låten var skön att lyssna på. Min poäng: 6. Resultat: 5.

5. Getty Domein framförde låten "Yeba". Wow, vilket spännande bidrag! En låt som inte sjöngs på svenska eller engelska. Jag fattade ingenting av vad han sjöng (vilket jag nog inte är ensam om), men jag föll ändå. Långt ner föll jag; ner till jorden. Det var en glad, varm och jordnära melodi med mycket sväng, kärlek och glädje. Bakgrundsdansarna ska också anmärkas; de dansade inte alls porrigt (eftersom det inte hade passat till framträdandet), utan de dansade istället snyggt och med stil. Min poäng: 10. Resultat: 6.

6. Timoteij med bidraget "Kom". Rickard kommenterade så klokt: -"De har tagit inspiration av Alexander Rybak, men istället för en norsk skolpojke har de tagit in fyra svenska, blonda tjejer. Detta kan gå vägen i Eurovision." Jag kunde inte låta bli att le, när han sa det. Så rätt han har. Nog med bevis på det fick vi kanske, när vi fick veta deras placering. Min poäng: 10. Resultat: Final!

7. Darin framförde låten "Tou're Out Of My Life". För gnälligt, men fint. Maffigt intro och resten av låten hade kraft. Han visade sårbarhet, när han stod där och sjöng. Sårbarhet = ett säkert kort. (?) Min poäng: 5. Resultat: Final!

8. Crucified Barbara med bidraget "Heaven Or Hell". Även om jag kanske inte vill, måste jag erkänna att jag verkligen gillade deras bidrag. Wow, va modigt av dem att gå upp på Melodifestivalens scen och framföra något så speciellt. Deras fans sitter kanske inte precis och kollar på denna tävling, men tydligen fanns det några själar likt mig, som diggade deras framträdande. Min poäng: 10. Resultat: Andra Chansen.

Mellanakten var verkligen något extra; Blue Man Group. Bara för att de var så bra, blir det denna lördag de som får videon här i bloggen.



Blue Man Group.


Gud är inte bäst.

Jag fick en fråga av Erica; "Varför tror du inte på Gud förresten?". Jag tänkte försöka mig på att förklara det. Jag hoppas verkligen att ingen tar illa upp, för det är inte meningen. Tro är ett svårt ämne och också mycket lätt att provocera. Jag ska göra mitt bästa, för att försöka förklara. Reagerar ni på något, är det som vanligt fritt att fråga.

För det första är jag inte uppvuxen i en troende familj. Min mamma och jag har aldrig pratat om vår tro på Gud. Pappa är inte ens troende. Han har helt enkelt valt att inte tro. Själv vet jag inte. Jag har aldrig känt att jag behöver en Gud, en högre makt som bestämmer och vägleder mig. Just det; vägleder och bestämmer... Jag vill inte bli vägledd, jag vill klara mig själv. Jag hatar att känna mig styrd, jag vill kunna bestämma själv. Frihet är något livsviktigt för mig. Känner jag mig inte fri mår jag uselt. (Just så kändes det, när jag var på Ungdomsmässan i torsdags.)
Självklart är det inte bara negativt att tro på en Gud, men för mig fungerar det inte. Istället för att tro på Gud försöker jag lyssna till mitt hjärta (och nej, där inne finns inte Gud för mig, där inne finns Jag själv - jag och ingen annan). Min pappa har alltid sagt att man ska lyssna till sitt hjärta, då blir det alltid bra i slutändan. Och jag tror på honom. Jag tror på min pappa, en helt vanlig man med fel och brister.
När man pratar om Gud Fader Allsmäktig, får många det att framstå som att han är stört, bäst och vackrast. Gud är inte bäst.
Om han vore bäst, skulle världen sett annorlunda ut. Jag har själv sagt det; för att uppskatta lycka måste man få känna missnöje. Men se bara på vår värld! Det finns ju flera miljoner människor som lever under hemska förhållanden. Se bara på Sverige och alla hemlösa som vandrar på stadens gator. Se på alla oskyldiga barn som blir utnyttjade, förnedrade, bortglömda... Se på vår värld och ställ det inför Gud. Jag vill inte tro, för jag vill inte straffa någon. Jag vill tro att det som sker är något vi själva orsakat. Ett barn som far illa kan självklart inte stå för det, så det finns undantag. Tar vi det hemlösa finns det säkert skäl till att de lever som de gör. Låt oss då hjälpa. Med vår egna tro och livsglöd klarar vi allt. Tillsammans är vi mäktigare än Gud.

Jag säger det igen; Tog du illa upp av inlägget var det verkligen inte min avsikt. Skriv gärna en rad. Kanske kan du sätta dit mig och få mig att ändra uppfattning. Tack.


I found a little treasure

Dagarna går och jag gör inte mycket annat än att sitta vid datorn. Dock tog jag mig i kragen denna dag och beslutade mig för att sortera ut min smyckelåda. Jag visste mycket väl att det fanns en hel del skräp där, men att det knappt skulle finnas något kvar efter min framfart, det hade jag inte anat. Lyckligtvis hittade jag en liten skatt innehållande några underbara armband, halsband och ringar. Det är inte klokt hur mycket smycken jag har hade! Jag minns när jag fick en del av smyckena. Det har bildats små bilder i huvudet på mig, en bild för varje unikt smycke. Det fanns en hel del halsband, som jag fått av barndomsvänner. Tydligen var det en klassiker att ge bort halsband, när man var så där runt sju-åtta år. Naw, det är lite sött.

 

 
I min skattgömma hittade jag inte bara smycken,
utan också mitt gamla smyckeskrin. Nostalgi på hög nivå!


Mammas gamla smyckeskrin är nu mitt. Det kommer väl till pass.


Obehaglig Ungdomsmässa

Under några har jag varit med i församlingens ungdomsgrupp. Jag har tyckt om att gå dit, jag har känt mig välkommen där. I början av året slogs församling ihop med en annan församling. Det samma hände med ungdomsgrupperna. Egentligen fungerar det rätt bra, men känslan av att vara välkommen är inte den samma. Det känns som att jag inte hör hemma, som att jag är tråkig och inte hör dit.
Ikväll var det så kallad Ungdomsmässa. Vi hade pratat en hel del om hur vi ville att gudstjänsten skulle gå till. Tyvärr blev det inte alls som jag hade tänkt mig. Aldrig har jag varit på en så religiös gudstjänst. Jag vet ju självklart att kyrkan är en kristen plats, men att det skulle vara så påtvingat att tro på Gud, det hade jag inte väntat mig. När vi pratade om hur vi ville att gudstjänsten skulle gå till, försökte jag få fram att det skulle bli personligt. Jag som inte tror på Gud, ville att det skulle vara fritt att göra lite som man ville, utan att tvingas tro. Kvällens mässa bestod bara av tro. Det var en hel del saker man kunde göra - inte bara nattvard. Det som stoppade mig var att allt man gjorde, var i syfte för att man skulle få Guds välsignelse, förlåtelse eller att han skulle höra ens böner. Det var inte så jag ville ha det! Min förväntan var att alla skulle få tro på sitt sätt, om det så var att inte tro alls. Istället blev det rent av plågsamt för min del. Jag höll på att börja gråta. Visst kan det bero på att jag är svag psykiskt, men det var obehagligt. Så mycket tro och så lite jag. Allt var för Gud. "Han har skapat allt, han är Herren, han är bäst, jag är hans barn, jag kan inte bestämma själv, jag är för dålig för att kunna leva mitt eget liv..." Hoppas inte att någon tar illa upp av det här inlägget, det är absolut inte meningen. Jag tycker bara att det är synd att min uppfattning av den kristna tron har försämrats. Jag ska ge det en chans till, nästa gång det är Ungdomsmässa. Gillar jag det inte då, får jag helt enkelt låta bli att gå dit. Hoppas bara att jag inte blir tvungen att sluta i Ungdomsgruppen...


Svar på min första frågestund

Hej allihop!
Nu har jag tagit mig tiden och besvarat alla era frågor. Hoppas att ni blir nöjd med svaren. Om inte, är ni välkomna att ställa ytterligare frågor.


Bloggvärlden:

Varför började du blogga från första början!?
(Gud vilken rolig fråga!) Jag älskar att skriva, det har jag alltid länge gjort. Efter att på lågstadiet ha blivit påtvingad att skriva en berättelse, sen slängt den när läraren inte såg, började jag skriva min första (självvalda) berättelse. Den handlade självklart om en katt, eftersom katter är något jag tyckte (och tycker fortfarande) väldigt mycket om. Det blev hela sex delar! Inte speciellt långa, men jag var ändå mycket stolt.
Tanken på att börja blogga hade länge legat och grott inom mig. Några tjejer i klassen bloggade, så jag kanske också skulle ge det ett försök... Vilken succé det blev! Inlägg efter inlägg, långa som korta. Allt som föll mig in skrev jag om - och glöden finns fortfarande. Det är så underbart kul att skriva, dela med sig av åsikter och tankar och sedan få svar och respons från övriga världen. Blogga ligger mig varmt om hjärtat.

Har du några favvo bloggar, i så fall vilka?
Självklart finns det bloggar, som jag tycker bättre om att läsa än andras. Några favoriter är Julias Pysselblogg, Tankesmedjan och min kompis Becka's blogg. Bloggen jag tycker absolut bäst om är Det Finns Andra. Den är verkligen något extra. Inte bara en chans för personer (främst unga) att få berätta sina historier. Det är också en möjlighet för andra att inte känna sig så ensamma.


Personligt:

Är du en kvälls/natt människa eller morgon?
Jag tycker inte om att sova. Enligt mig är det bara slöseri med tid. Jag var redan som barnsben vresig, när det gäller att sova. Nej, här ska inte sovas. Jag gjorde allt för att hålla mig vaken; läste, pysslade, sorterade bokmärken (för femtioelfte gången) eller byggde banor i täcket, så att puttekullorna kunde rulla där. Med detta sagt skulle jag vilja påstå att jag är nattmänniska. Jag tycker bäst om att vara vaken på natten, då det är mörkt och staden sover. Jag tycker dock inte om att ligga kvar på morgonen och går därför upp så tidigt som möjligt. Jag är nattmänniska.

Säg minst 3 låtar som verkligen tilltalar dig!?
The Fray - How to Save a Life; Jag lyssnade mycket på den under min tid på högstadiet. Hela den perioden av mitt liv har betytt mycket för mig. Själva låten i sig får mig, liksom då, att tänka på de människor som står inför den stora frågan; hur hjälper man någon, som inte vill leva mer.
Uno Svenningson - Under ytan; Om man lyssnar på texten, inser man att budskapet är väldigt viktigt. Alla är fega, alla är små och ingen vågar egentligen ingripa när det verkligen behövs. Vi förlitar oss på andra och vågar inte tro på oss själva.
Paradisio - Bailando; Jag var liten, glad och brydde mig inte om vad som hända skulle. Jag gick på lågstadiet och visste inte mycket mer om världen, mer än att det förutom ön fanns en plats som hette fastlandet. När jag hör låten, tänker jag alltid på min kompis Mirre. Det var för något år sedan, då vi plötsligt slogs av tanken. "Du, den där låten... Bailando, eller nåt... Har du den på din dator?" Efter att ha letat ett tag lyckades vi tillslut hitta låten. Vilken lycka! Jag älskar låten än idag - just för att den får mig att minnas den gamla go'a tiden.

Har du någon idol.. någon du ser upp till.. vem!?
Personen jag ser mest upp till är främst min pappa. Inte bara det att han är just min pappa, han resonerar ofta klokt, han lär mig alltid något nytt. Han är en av många få, som kan få mig att tänka efter, fundera och lägga mig i en diskussion. Det han har lärt mig är till stor nytta, när man ska hantera verkligheten. Självklart är han bara människa med ett flertalet fel och brister, liksom alla andra. Ingen är perfekt - inte ens min idol.

vad var din favorit "barnfilm" när du var mindre?
Hm... Jag minns att jag tyckte väldigt mycket om att se på Madicken. Vi har nästan alla filmer av Astrid Lindgren hemma hos mamma. Hos pappa har vi däremot en hel del Disneyfilmer. Jag gillade att se på Skönheten & Odjuret, vilket jag fortfarande tycker mycket om att göra. Förutom de filmerna, var jag nog lite förtjust i att se våra inspelade filmer av Nalle Puh.

Har du någon fobi? Vad?
Jag tror inte att jag har någon direkt fobi. Dock finns det något som jag helst undviker att se; inälvor. Blod är helt okej (inom rimliga mängder), men hjärta, hjärna.. Nej, usch! Jag blir äcklad och får kväljningar. Detta gör att det ibland blir svårt att se på exempelvis Grey's, House eller någon annan sjukhusserie. När det gäller slem är det lite lättare, men bara en aning. Nyfödda barn är slemmiga och jag säger alltid att -"Om jag en gång föder barn, vill jag ha mitt barn tvättat och avtorkat från slem, innan jag håller i det." Dock vet jag inte hur jag kommer se på saken, när jag väl ligger där och skrevar, efter att ha tryckt ut ungen.

Om du skulle vara tvungen att byta kropp med någon permanent, vem skulle det då vara?
Svaret blir nog ganska tråkigt för de flesta, men jag ska vara ärlig; min lillasyster. Hon har mycket fint hår och stora vackra ögon. Hon är kortare än mig och någon storlek större, men jag tycker hon är fin. Hellre lite större än pinnsmal. (Hoppas inte att hon tar illa upp, för jag vill att hon ska se det som en komplimang.)

Har du någon "hatmat"?
Jag klarar verkligen inte av att se, känna lukten av eller allra minst äta fiskpudding, kokt potatis och skirat smör. Jag klarar bara inte av det. Usch, det värsta jag vet!

hur tror du det går för Tre Kronor i detta års OS?
Oj, det har jag faktiskt ingen aning om. Jag är inte intresserad av sport (dock har jag sett lite av årets OS...). Tyvärr vet jag inte, men man kan alltid hoppas på en seger. (a)


Tankar och Åsikter:

Hur är din inställning till plastikoperationer?
Jag tycker att man ska vara nöjd med sin kropp. Alla har vi "snyggare" och lite mindre attraktiva drag. Ingen är perfekt. Har man dock ett behov av plastikoperation tycker jag att det är okej att hjälpa naturen lite på traven. Kanske växer tänderna fel i mun på dig. Dina bröst kanske är så stora att du får ont i ryggen. Det är helt okej, om det kan underlätta för dig.

Hur är din inställning till abort?
Kvinnan har rätt att bestämma över sin egen kropp. För mig är det en självklarhet att man ska få göra abort. Men det är som med allt annat; inom rimliga gränser. Abort ska användas som abort, inte istället för preventivmedel.


Jobb och skola:

vad tycker du om din casegrupp?
Precis som i alla andra grupper finns det änglar, men också rötägg. Eftersom jag inte har någon annan casegrupp att jämföra med, är det svårt att avgöra om det är en bra eller dålig grupp. Ska jag se överlag tycker jag att gruppen är helt okej. Det fungerar att vara i den, jag ska inte klaga. De andra grupperna är nog inte bättre.

Vad vill du bli när du blir "stor"?
Min stora passion i livet är att kunna hjälpa andra. Jag tycker inte om att se människor fara illa. Jag vill kunna ingripa, visa att jag bryr mig och göra livet lättare för de som har det svårt. Socionom har de senaste åren varit ett yrke jag drömmer om att bli. Dock älskar jag att skriva och vill inte ge upp den hjärteliggande drömmen. Kanske blir et en kombination; hjälpa OCH skriva?


Från hem till hem

Under mina år som skilsmässobarn har jag lärt mig att resan från det ena hemmet till det andra är väldigt påfrestande. Mina föräldrar har varit skilda i över 13 år. Jag var tre år, när mina föräldrar skilde sig. Detta år fyller jag sjutton. Jag har många gånger fått åka från mamma till pappa och tvärtom. Har det inte varit lov, har det varit annat som bidragit till detta. Man är hos den ena och ska åka till den andra. Idag är en sådan dag. Jag är hos pappa nu och kommer om två timmar befinna mig hemma hos mamma. Det går förvånansvärt lätt att åka kollektivt denna dag. I vanliga fall brukar det ta minst en och en halv timma, men idag passerar resan precis en timma. Härligt!
Förut var det jobbigt att åka från det ena hemmet till det andra. Det var jobbigt psykiskt. Under den timman (eller mer) som jag var på väg, gnagde det en känsla inom mig. Det var en känsla av att inte tillhöra, att inte veta var man egentligen bor. Det var jobbigt. Som barn behöver man veta var man bor, var man hör hemma och vad man kan känna sig trygg. Ju äldre jag blivit, ju lättare har det varit att kunna hantera den känsla. Den resa jag ska göra idag, är jag inte alls nervös för. Det kan bero på att det kommer gå snabbt, smidigt och att jag helt enkelt vet var jag hör hemma.
Ordet hemma är rätt märkligt. Var är hemma? Är det där man bor har sina saker och tillhörigheter? För mig är hemma där jag känner mig älskad och där jag vet att jag är uppskattad.

Var är hemma för just dig?


Mörker utanför fönstret

Jag är snart vuxen, men fortfarande mycket rädd för spöken. Så fort mörkret faller, blir fönstren en skrämmande syn. Jag inbillar mig att det står gestalter utanför, som står där och kollar på mig. Speciellt jobbigt är det att duscha på kvällen. I badrummet på övervåningen är det värst. Där har vi ett stort fönster som blickar ut mot en bergvägg. Jag tycker inte om att duscha här uppe. Jag skrämmer upp mig själv - obeskrivligt mycket!
Jag duschade lite snabbt innan House. Fy, jag blev livrädd. Jag stod där i duschen, kände mig ganska lugn, hade inte skrämt upp mig själv särskilt mycket och tänkte att jag kanske skulle klara att duscha denna kväll. Men icke. Bäst som jag stod där, såg jag att duschdraperiet rörde på sig. Jag ryckte bort det, samtidigt som jag skrek. Det var ingen där, det kunde jag ha annat... Jag var riktigt rädd. Efter det blickade jag ut över badrummet och det mörka fönstret. Jag var inte så rädd, snarare ganska lugn. Jag vet inte vad som flög i mig, men det var läskigt. Usch!
Jag vill inte längre vara rädd, jag vill känna mig trygg. Trots att det är en trygghet att vara här ute, kan jag inte undvika mörkret som alltid kommer.


Min första frågestund!

Hej!
Under eftermiddagen har jag fått några kommentarer - alla positiva till en frågestund. Därför tänkte jag starta en nu. Ni får fråga vad ni vill, sen får ni acceptera de svar jag ger. Är frågorna för personliga, kommer jag helt enkelt låta bli att vara för detaljerad. Hoppas att ni har förståelse för det.
Glöm inte skriva vem du är. Vågar du stå för dina ord?



Frågestunden avslutas på torsdag klockan 15.00. Era frågor är nu välkomna!



Frågestund?

Hej Bloggvärlden!

Jag har länge funderat på om det kanske skulle vara kul med en liten frågestund här i bloggen. Vad tycker ni? I mina tankar finns bara ett resultat; fiasko. Finns det någon som ens kommer ställa frågor eller blir det bara fel av alltihop. Skulle du som läsare vilja att det dök upp en frågestund här i bloggen? Tacksam för svar.


Solresa genom Isen

Det var så underbart vackert, när jag åkte ut till pappa idag. Jag åkte ut på förmiddagen, för att kunna tillbringa så mycket tid som möjligt här ute. (Dessutom tog det kortast tid att åka just vid denna tid.) Jag började fotografera redan när jag kom fram till färjeläget. För att kunna fånga fler delar av skärgården på bild, satt jag utomhus under hela resan. Det var tydligen inte bara jag som tyckte att det var en fin måndag. Jag, tillsammans med en hel del tyska par, stod som galningar med kameran i högsta hugg. Jag kände mig om en riktig turist. Det var lite kul. Just vid de tillfällena längtar jag faktiskt till sommaren och de tokiga stadsborna.










Paus från livet

Lov är inte bara sovmorgon, slappande och lathet. Det är också dagar då man får tid att tänka, komma ifrån och känna det man inte hinner känna i vardagsstressen. Jag kan inte låta bli att tänka på skolan, hur skönt det är att slippa vara där den här veckan. Jag behöver en paus - en paus från livet. Det känns som att jag är ute på fruset vatten, på is som kan spricka när som helst. Jag har inte längre kontroll över min omgivning. Jag går i en värld där jag inte syns, där jag ständigt känner obehag och där jag känner mig vilsen.
Kanske är vilsenheten bara en del av att vara tonåring? Det kan vara så, men jag är inte säker på det. Den vilsna känslan jag bär inom mig, är jag övertygad om att även en vuxen människa kan känna. Det är en blandning av utanförskap, förvirring, passiv delaktighet och falska leenden. Lilla jag har inte längre koll på den stora värld vi lever vi. Lilla jag vill inte vara i verkligheten. Lilla jag vill vara på min ö - i evighet.

Jag försöker bota min vilsna själv med en paus från livet.


Alla Hjärtans Dag

Medan andra par satt hemma och mös i soffan, satt jag och Rickard i bilen på väg ner till Göteborg. Det var inte illa det. Mycket mysigt och hela bilen var fylld av kärlek. Varm kärlek, som man önskar varar för evigt... Kärlek, kärlek, kärlek. Alla Hjärtans Dag är kärlekens dag för många, men för mig är det som vilken dag som helst. Jag tycker att man ska älska varandra varje dag, vare sig det är den 14/2 eller en simpel tisdag. Jag älskar i alla fall min Rickard väldigt mycket, varje dag, och jag hoppas att det förblir så. Han är så fin.
När vi kom hem var vi båda trötta. Jag hade dock sovit den sista timmen av resan, men kände ändå för att gå och lägga mig. På sängen hade jag ställt en liten present till min älskade. Dels för att det var Alla Hjärtans Dag och jag älskar honom. Dels för att han var så snäll och körde både från och till Göteborg. Min älskling är så duktig.




Melodifestivalen 2010 - Deltävling 2

I lördags sändes den andra deltävlingen av årets Melodifestival. Kvällen tillbringade jag och Rickard hemma hos vår vän Linus och hans familj. Mycket trevligt.
Jag kan inte vara annat än besviken. Årets bidrag är inte speciellt bra. Låtarna är rent ut sagt dåliga. Inget vettigt alls. Vi kommer absolut inte toppa listan i Europa, om vi skickar ett av bidragen som gått vidare. Även andra deltävlingen var en besvikelse...

1. Eric Saade - "Manboy". Låt som fastnar på hjärnan, men inte en speciellt bra en. Slätstruken och ingen hit. Det värsta var slutet; då han stod under en dusch av vatten. Inte speciellt attraktivt. nej, tack. Min poäng: 3/10. Resultat: Till final!

2. Andra Generationen sjöng tillsammans Dogge låten "Hippare Hoppare". Nah, jag kan inte riktigt säga att detta är min största favorit. Jag minns inte ens hur låten gick... Min poäng: 2/10. Resultat: Utslagna.

3. Anna Maria Espinosa och den lugna låten "Innan alla ljusen brunnit ut". Lugnt, tråkigt och Nej, tack. Min poäng: 1/10. Resultat: Utslagen.

4. Highlights & Mist med låten "Come And Get Me Now". Vilken besvikelse. Mist deltog ju inte mer än som körande bakom dansbandet Highligts sångare. Och på tal om sångaren... Hemskt! Så överdrivet, osexigt och... Jag är helt paff. Hur kan han stå och förödmjuka sig själv så inför hela svenska folket. Jag skäms över honom. Min poäng: 1. Resultat: Utslagna.


Bidrag nummer fyra.


5. Pauline sjöng låten "Sucker For Love". Helt okej. annorlunda. Dock något man hört förut, men som inte lyckats toppa listorna. Gillade att hennes framträdande inte var som alla andras. Min poäng: 4/10. Resultat: Andra Chansen.

6. Andreas Johnson med bidraget "We Can Work It Out". Inte det bästa av hans framträdande i Melodifestivalen, men ändå okej. Jag gillar honom i vanliga fall, men i lördags måste jag erkänna att hans bidrag var rätt segt. Min poäng: 6. resultat: Till final!

7. Kalle Moraeus & Orsa Spelmän med det härliga framförandet av "Underbart". Det var sådan glädje i deras låt och i deras närvaro på scenen. Lite inspirerat av Nordman tänker jag. Dock hade sångaren inte världens bästa röst, men det var lite charmigt tillsammans med all glädje. Min poäng: 5. Resultat: Andra Chansen.

8. Det var synd att Hanna Lindblad och hennes bidrag "Manipulated" inte gick så långt. Jag gillade låten. Det var fart och fläkt och ett häftigt framträdande. Jag gillade den. Bästa bidraget i deltävling två enligt mig. Min poäng: 9. Resultat: Utslagen.

Som sagt; jag är besviken.
Hur tycker ni att andra deltävlingen av Melodifestivalen var?


Isslottet

Rickards pappa tog in istappar från taket. Här är bilder på Isslottet...







Visst är det vackert?

 


I Rickards bil

Det är något visst med att sitta i Rickards bil. Vissa låtar påminner om känslan, vissa platser, minnen och tankar. Att sitta i Rickards bil låter inte särskilt märkvärdigt för er, men för mig är det något speciellt. Vi bara sitter, åker, pratar, sjunger till musiken... Det är underbart och jag känner mig lycklig!
Igår var det en lång resa vi genomförde. Vi var uppe i Stockholm omkring elva, lite senare än vad vi hade räknat med. De blev en kisspaus på vägen, då vi svängde in på ett McDonalds och sträckte på benen. Vi hade rejält med färdkost, så hungriga var vi inte. Jag sov en del av resan - under en mysig filt, som jag sedan inte ville lämna ifrån mig. När vi kom hem till familjen, fick kramar och ett varmt välkomnande var jag och Rickard ordentligt trötta och utslagna. Vi somnade direkt och sov väldigt skönt.

Resan tillbaka sker på söndag. Jag är inte trött på att åka bil - jag får ju åka med Rickard. Om vi så var tvungna, skulle jag kunna åka runt i Rickards bil ett bra tag - kanske en vecka, om det hade behövts. (Det är inte särskilt länge, men med tanke på hur rastlös jag ofta blir, är det länge för mig.)

I Rickards bil vi färdas genom det avlånga landet.
Upp för kullar och ner i dalar.
Vi ser mycket och lite och vi älskar varandra.
När vi når resans mål är vi lyckliga.





Kärleksdagar



På söndag är det Alla Hjärtans Dag. Det är min andra sådan tillsammans med Rickard. Igår, den 10 februari, gick tankarna tillbaka i tiden. Det är ett och ett halvt år sedan jag och Rickard blev ihop. Jag minns den dagen så väl, den helgen då han var hos mig. Jag blir varm inombords, när jag tänker på det.
Imorgon åker jag och min pojkvän upp till Stockholm och hälsar på familjen där. Det var egentligen tänkt att vi skulle åka upp nästa helg, men då är de inte hemma. Vi får åka imon istället, men det är okej. Jag måste bara se till att få packa ikväll, så att det är klart till imon eftermiddag.
Det är kärlek i luften. Jag älskar min Rickard.

Känner ni också att det är kärlek i luften, så här några dagar innan den 14/2?

 

Uppdaterat Bloglovin'



Igår registrerade jag min blogg på mitt Bloglovin'-konto. Det blev en stor glädje för min del. Förut visades bilden på hur min blogg såg ut från början, men nu har jag uppdaterat den. Idag kan man se hur bloggen ser ut nu för tiden. Jag lyckades och det känns riktigt bra! Jag hade ingen aning om att det var så lätt att fixa. Ett problem återstår dock fortfarande; hur gör jag, så att man ser att det är med en bild i mitt inlägg? Är det någon som ens förstår vad det är jag försöker få hjälp med? Nej, det tror jag inte... men om det nu råkar finns någon person som förstår mitt virriga sinne, kanske just du har lust att hjälpa mig? Tack i så fall.
Jag har inte bara uppdaterat min visningsbild, utan också skrivit en kort, kort liten notis om vad bloggen handlar om. "Beskrivning: Drömmar, minnen, tankar och funderingar. Allt i en salig blandning som tillsammans bildar en go' smet av personliga inlägg." Vad tycks?


600 kronor per år



För en månad sedan fick jag en värdecheck från Västtrafik. Detta för att jag skickat in en resegaranti för att min buss var sen. För några dagar sedan fick jag ännu en! Båda checkarna är på femtio kronor. Det är rätt sjukt om man räknar på det. Femtio kronor i månaden blir sammanlagt sexhundra kronor per år. Det är vad Västtrafik förlorar av en resenär som mig. Jag vill inte tro att det bara är jag som skickar in resegaranti och får utbetalning. Jag vill tro att det är fler än jag. Säg att vi är två stycken som får sexhundra kronor av Västtrafik varje år. Då har Västtrafik hel plötsligt gått miste av över tusen kronor. Det är inga stora summor för ett företag som Västtrafik, men ändå. De förlorar pengar, just för att de inte kan sköta sin verksamhet.
Jag betalar inte längre för att åka med Västtrafik. Mitt skolkort fungerar på vardagarna och ska jag åka kollektivt på helger och lov använder jag mitt kontoladdningskort. Har jag betalt något för det? Nej. Jag löser bara in min check och får i utbyte påfyllning på mitt kort. Är det inte praktiskt?
Jag tycker att fler ska göra som mig; skicka in resegaranti! Då slipper du betala för att åka med kollektivtrafiken i Västra Götaland.


Bloglovin'!

Följ min blogg via Bloglovin!

Tycker du om min blogg? Följ mig då gärna med hjälp av Bloglovin'. På så sätt riskerar du inte att missa något här i bloggen.


An Old Telephone

Pappa har inhandlat denna fantastiskt vackra klenod från Clas Ohlson.
Visst är den underbar!
En telefon av äldre design som enligt mig är ett måste.
Det var kärlek vid första ögonkastet!

 


An old telephone.

Vad tycker ni om den? Är den kärlek för er också?


En månad i taget

Rickard fick idag beskedet om att han får vara kvar en månad till på sitt arbete. Han är ju bara visstidsanställd, så framtiden är ännu inte säkrad. Men att han får vara kvar till slutet av mars är bra. Tyvärr kunde de inte säga säkert om det finns jobb längre fram (de tror det, men kan inget säga säkert), men det får vi helt enkelt tackla då.
Vi, jag och Rickard. Nu när vi umgås oftare än förut (när han bodde i Stockholm), märker man fler sidor hos varandra. Man lär sig hur den andre ser på saken och hur denne vill leva livet. Jag tycker väldigt (väldigt) mycket om Rickard. Han gör mig alltid så glad och finns alltid vid min sida.
När jag ringde min älskade vid lunch, fick jag inte bara det glada beskedet om arbetet. Rickard kom också med förslaget att vi kanske kan åka upp och hälsa på familjen i Stockholm under mitt sportlov. Ja, självklart vill jag det! Jag tror Rickard saknar dem där uppe lite. Jag saknar dem i alla fall mycket. Deras hem har blivit som ett andra hem för mig, en plats där jag kan känna mig trygg. Jag hoppas verkligen att vi kan åka upp dit, om så bara över en helg.
Nu när Rickard bor här nere, slipper vi boka tågbiljetter så fort vi har setts. Det är väldigt skönt, men samtidigt saknar jag den lilla känslan av att vi kommer ses igen. Det är en blandning av hopp, förväntan, kärlek, drömmar, tro och tvivel. Den känslan saknar jag lite, men jag vill inte byta bort den mot det jag har nu; min pojkvän så nära, så nära. Vi tar en månad i taget och ser vad som händer. Det är mycket lättare att leva i förhållandet då.
Jag älskar Rickard.


Grillning efter Promenad på Isen

Promenad på isen och därefter grillning i den vita snön. Låter det inte härligt! Jag var först lite rädd för att gå ut på isen, men när jag såg att det inte bara var vi som var ute och vandrade kändes det okej. Det var faktiskt lite häftigt.


Jag och Rickard.

 
Grillning vid den frusna badviken.


Yoghurt & Bär

Det dyker upp ögonblick, då man jag bara måste ta fram kameran och fotografera för fullt. Imorse skedde detta vid frukosten.
Vad tycks? Vilken är din favorit?

 



 






Melodifestivalen 2010 - Deltävling 1



Jag är nog lite nördig, men det är för att jag tycker det är kul. Vid varje tillfälle Melodifestivalen sänds, utrustar jag mig med ett protokoll. På så sätt är det lättare att hålla koll på alla låtarna, komma ihåg vilka man tycker om och inte. Jag ger låtarna poäng (1-10) och kan sen avgöra vilka låtar jag tycker ska gå vidare.
Första deltävlingen var helt klart en besvikelse...

1. Ola med låten "Unstoppable". Helt okej, men jag kände att det är en klassiker. Ola leverera alltid samma låtar och han gör det på samma stuk. Alltid det samma. Nah, inte min favorit. Min poäng: 4. Resultat: Till final!

2. Jenny Silver sjöng "A Place To Stay". Herregud. Jag tycker det är modigt av henne att gå upp på scenen. Hennes dekorerade baddräckt var inte speciellt attraktiv måste jag säga. Låten var inte heller bra. Och hennes dans med armen förstår jag mig inte på. Min poäng: 2. Resultat: Plats 8.

3. 
Linda Pritchard och hennes låt "You're Making Me Hot-Hot-Hot". Denna gillar jag. Det är fart och mycket dans. Härlig låt, eller vad tycker ni?


Linda Pritchard - "You're Making Me Hot-Hot-Hot".

Min poäng: 9. Resultat: Plats 5.

4. Pain of Salvation och deras låt "Road Salt". Lite för lugn för min smak, men ändå okej. Jag gillar deras framträdande; just det att han är barfota och ser sårbar ut. Min poäng: 5. Resultat: Andra chansen.

5. Anders Ekborg med "The Saviour". Jag gillar faktiskt låten. Den är cool och något annat än det vanliga. Absolut värd en plats i andra chansen. Min poäng: 7. Reultat: Plats 6.

6. Jessica Andersson sjöng "I Did It For Love". För gnälligt, detta har man hört förut. Tråkigt att lyssna på. Har ingen chans i den stora tävlingen mot övriga Europa. Min poäng: 3. Reultat: Andra chansen.

7. Frispråkarn och låten "Singel". Wow! Jag gick igång direkt. Upp och dansa höger vänster. Verkligen en bra låt, dock ingen chans att vinna tävlingen. Synd att den inte hamnade högre upp på listan... Min poäng: 10. Resultat: Plats 7.

8. Salem Al Fakir med sitt bidrag "Keep On Walking". Låten är fin, avslappnande och ett bra bidrag. Inte mycket mer att kommentera, det är ett medelmåttigt bidrag. Min poäng: 6. Resultat: Till final!


Bild från Aftonbladet.
Kvällens vinnare!

Är du nöjd med vinnarna? Vilka hade du helt sett i final?


Mot det bättre

Kanske kan det bli bra i slutändan. Jag försöker och just nu känns det som att jag lyckas. Min plats i klassen känns inte så utanför längre. Jag pratar med folk. De i klassen pratar med mig. Den tid jag tillbringar med min klass känns allmänt bättre. Än så länge skulle jag inte säga att det är bra - för det är det inte. Jag är fortfarande ensam på rastarna (om jag inte är med tjejerna i tvåan) och i bamba är det ingen som sätter sig vid mig (kan bero på att jag sitter med tjejerna i tvåan...). Men jag kämpar på - förhoppningsvis mot det bättre.


Uppmuntran

Alla behöver vi uppmuntran för att fortsätta kämpa och lyckas med våra mål. Ett litet ord kan hjälpa. Det behövs inte så mycket, bara en klapp på axeln.
Jag har pratat med mina lärare från förra caset. Alla gjorde det och fick veta vad de har fått för betyg. Jag är kanonnöjd! Inte bara det att jag fick bra betyg, jag fick något annat också'; uppmuntran. Mina lärare berömde verkligen mig, sa att jag är duktig. Det gjorde mig så glad. Deras uppmuntran kommer hjälpa mig i framtiden. De talade om för mig att jag kan, sen är det min uppgift att tro på det eller inte. Jag tror på dem. De lärarna är ärliga och vill bara mitt bästa. Tänk vad lite uppmuntran kan göra.
Bara för att det gick bra i förra caset, betyder inte det att jag kommer hålla samma standard under mina resterande terminer på gymnasiet. (Men man kan självklart hoppas.) Jag har i alla fatt fått uppmuntran och beröm för mitt arbete. Nu är det bara att fortsätta kämpa - med uppmuntran i bagaget eller inte.


Ändrad uppfattning

Man passar inte ihop med alla människor här i världen. Vissa trivs man jättebra med, medan andra inte ens går att umgås med enligt din åsikt. Hur som helst gäller det att acceptera varandra - oavsett om du trivs med personen eller inte.
Jag har alltid haft som en liten "regel" att jag efter varje längre lov (sommarlov och jullov) ska ge alla en ny chans. Att en person beter sig illa brukar ofta bero på en viss omständighet. Kan man då inte förlåta är det bara man själv som förlorar på det. Man ska inte vara långsint och arg på någon bara för sakens skull. Man ska förlåt (även om det ibland kan vara väldigt svårt). Om man anstränger sig och försöker vara trevlig - trots det förflutna - går det faktiskt att trivas tillsammans. Ge en ny chans!
Jag har haft (och har fortfarande) personer på skolan som jag inte trivs speciellt bra med. Detta kan dock bli bättre - och det har jag fått bevis på. En person jag inte trivts med förut, är faktiskt helt okej att umgås med. Jag har gett denne en ny chans och det har lönat sig. Allt handlar om att anstränga sig!
Så folks; ansträng er och ge varandra nya chanser. Ni har inget att förlora på det.


Snötäckt fartyg

Jag kunde inte låta bli att ta ännu en bild på
denna fantastiskt vackra båt!
Jag har redan tagit en del bilder på detta motiv,
men jag kunde trots det inte låta bli att ta en till.


Bilden tagen idag - mitt i snöstormen!


Bilden tagen 100111






Ringt till affären

Hela morgonen gick ut på att samla mod. Imorse ringde jag till affären, där jag hoppas på att få jobb i sommar. Det första jag gjorde på morgonen var att samla mod. Det andra jag gjorde på morgonen var att samla mod. Det tredje jag gjorde på morgonen var att ta min väska och gå till båten. Vi var ett himla stort sällskap som gick. Det är inte bara jag som går, istället för att ta cykeln och då riskera att ramla omkull. Musiken på, håll tempot och samla mod. Båten avgick och det blev en resa genom isflak och mörkt vatten. Brrr! Jag försökte hålla fokus och samla mod inför det om väntade. När jag kom in till fastlandet, satte jag mig i väntkuren vid färjeläget. Jag samlade mod till mig en sista gång - sen ringde jag. De som jobbar i affären är väldigt snälla, det är inte det. Jag tycker bara att det är svårt, nervöst och lite pinsamt att ringa till folk. Men det gick bra! Samtalen blev kort, men jag fick tydlig information. De hade inte tagit tag i det än. De skall höra med tjejerna, som jobbade för dem förra året. De tjejerna har självklart förtur, vilket jag tycker är helt rätt.
Jag har i vilket fall som helst anmält mitt intresse. Nu är det bara att hoppas på att jag får ett jobb där. Jag ska ringa om någon månad eller två och höra hur läget är då. Jobbet i öns affär vill jag mer än gärna ha. Jag håller tummarna.


Söka sommarjobb 2010



Som student får man inga pengar under sommaren. Det gäller därför att jobba och tjäna ihop sina egna pengar. Ganska bra tycker jag. Det är dock svårt att hitta jobb. Konkurrensen är hård och för oss som inte vågar fråga är det rena pesten. Jag pratade nyss med pappa. Han föreslog att jag ska fråga i affären här på ön. Det tycker jag är ett bra förslag. Det finns tjejer i min ålder, som jobbade där förra året. Kanske finns det en plats till mig? Jag måste i så fall höra av mig dit nu! Gör jag inte det, missar jag min chans och står utan jobb i sommar. Arbetsförmedlingen hjälper säkert till, men då vet man ju inte vad man får. Samtidigt tror inte jag att jag är speciellt kräsen. Förra sommaren jobbade jag som städare för kommunen - något som jag helst inte gör om. Att städa är ett tugnt arbete och inte speciellt givande. Dessutom är det inte värt allt besvär, om man tjänar trettiosju kronor i timmen...
Imorgon ska jag ringa till affären och höra med dem. Man kan alltid hoppas att det finns en plats till mig. Om inte hela sommaren, men kanske någon månad eller varför inte någon dag här och var? Att jobba här på ön är ju perfekt! Jag får arbeta och tjäna pengar, samtidigt som jag befinner mig på den plats jag älskar mest. Finns det någon bättre plats än öns enda affär, om man vill känna av sommargästerna som strömmar ut till skärgården?
Jag tror det här kan bli bra. Önska mig lycka till!


Jag och min mössa

Det är fruktansvärt kallt ute, i alla fall om du frågar mig som bor här nere i söder. Här är vi inte vana vid den isande kylan. Isblocken ligger tjocka och gigantiska i det iskalla havet. Kylan biter sig fast i kinderna. Mina händer har aldrig varit torrare.
När jag och Rickard var uppe i Stockholm och hälsade familjen där, kände jag verkligen av kylan. Det var ju omkring tjugo minus! Brrr! Det är jag inte van vid. I huset låg en mössa och skräpade. Den har tillhört Rickards gamla arbetskamrat. Hans kollega hade glömt den i firmabilen och när Rickard skulle lämna tillbaka bilen till verkstaden, tog han med sig mössan. Tanken var god, för han tänkte lämna tillbaka den, när han träffade sin kollega nästa gång - en gång som aldrig inträffade. Jag har nu tagit över mössan och det är jag mycket glad för. Man vill ju inte bli kall om öronen. Dessutom trivs jag i mössan, dock är jag inte så vacker i den.


Bilden tagen 100109; Jag och min mössa.


Musik i vardagen

Musik är något som följer med oss vart vi än går. Vi väljer en riktning - och vi möts av musik! Vägen vi vandrar kantas av musik. Ljud, toner, dunk och bas. Musiken finns vid vår sida varje dag. Det blir allt vanligare att tar in sin favoritmusik i vardagen. På bussen, spårvagnen, pendeln, tåget, båten... Ja, överallt har folk med sig sin musik. Sin musik i en liten låda.


Min musikspelare.

Musik betyder så mycket för oss. Vi blir glada av musik. Alla har vi någon låt som representerar oss när vi är ledsna, arga, lyckliga, kära, ensamma... Musiken finns inom oss. Musik sätter spår och får oss att minnas. Alla har vi låtar som betyder extra mycket för oss. Kanske representerar en viss låt en viss person, en saknad period i ditt liv eller kanske ett minne blott. Musik är något av det käraste vi har.



Enrigue Iglesias (Do you know)

Do you know what it feels like to be the last one
To know the lock on the door has changed.

Låten får mig att minnas en tid.
En tid då jag tyckte väldigt mycket om en person.
Jag fick aldrig komma innanför hans dörr.
Det var bara jag som inte visste, att låset var bytt.

Vilken låt betyder mycket för dig?


De gamla maskinerna ersätts


Den gröna maskinen med färgglada knappar ersätts.

Vi har nu sett slutet av de gamla maskinernas livstid. Idag går det inte att använda sina gamla 100-kort, då de gröna maskinerna med färgglada knappar ersätts. Det klassiska systemet som var så bra, har ersatts under en lång tid och nu är maskinerna helt ute ur leken. Det gjorde lite ont i mig, när jag imorse gick på spårvagnen och såg detta; en stor klisterlapp med texten "STÄNGD" satt som en stämpel på maskinen. Den gröna fina maskinen med färgglada knappar finns inte längre kvar. Jag tror att Västtrafik inom kort kommer att ta ner samtliga maskiner av gammal modell. Istället gäller nu endast de nya tråkiga maskinerna, som ingen förstår sig på.
Hur ska detta gå?






Egentid och tid tillsammans

När man lever i ett förhållande är det väl självklart att man ska umgås med varandra? Eller? Man har ju valt att vara tillsammans och då ska man väl visa att det är det man vill...?
I helgen har jag varit dum. TheSims2 har styrt och jag har spelat en hel del. Stackars Rickard. Jag har inte brytt mig om honom. Det är svårt. Jag vill ju vara med honom, samtidigt som jag vill göra saker på egen hand. Jag sa till min pojkvän att han gärna fick sitta med om han ville, men han ville hellre kolla på teve. Jag förstår honom. Det är nog inte så kul att sitta och kolla på när jag spelar. Var det jag gjorde okej?
Jag och Rickard är ihop. Måste vi då vara med varandra dygnet runt? Ja, kanske. Jag har väldigt dåligt samvete för att jag prioriterade ett spel framför honom. (Det är sanningen och jag skäms.) Rickard säger att det är okej att jag ska göra det jag tycker är kul, men jag vet att han blir ledsen. Han vill vara med mig, men jag väljer att göra annat. Jag är en hemsk flickvän i mina ögon.

Finns det något som kallas egentid, när man är i ett förhållande?
Måste man ha tid tillsammans dygnet runt?


RSS 2.0