Melodifestivalen 2010 - Deltävling 3

Kvällens deltävling hölls i Göteborg. Som vanligt hade jag stora förväntningar (eftersom tävlingen är i just min hemstad) - som denna gång uppfylldes. Det var bra bidrag och en riktigt häftigt mellanakt. Det som stör mig är att alla bra bidrag hamnar i samma deltävling. De två tidigare tävlingarna har inte varit speciellt bra. Det är få låtar som har varit bra och halvbra låtar har tvunget gått till Final och Andra chansen. Ikväll tycker jag dock att de flesta låtar var helt okej, över medel. Synd bara att alla bra låtar framförs i samma deltävling.
(Alla poäng är mellan 1 och 10.)

1. Alcazar framförde sitt bidrag "Headlines". Det är tjatigt. Alcazar har alltid samma typ av bidrag, samma dans (kanske något extra steg där och ett extra avancerat släng med armen på ett hörn). Det är tråkig att kolla på. De levererar inget nytt. Tyvärr. Det säljer tydligen, även om jag har svårt att förstå varför. Enformigt är inget som går hem hos mig. Min poäng: 7. Resultat: Andra chansen.

2. Johannes Bah Kuhnke sjöng "Tonight". Falskt och tråkigt. Dessutom lyckades jag genomskåda att melodin är delvis den samma som låten "Here I am to Worship". Min poäng: 2. Resultat: Plats 8.

3. Elin Lanto med bidraget "Doctor, Doctor".
Jag gillade låten. Den hade en bra refräng, något annorlunda, men ändå en klassiker. Det är min typ av musik. Hela framträdandet var bra. Elin verkar vara en så härlig artist. Trummorna gjorde också en del. Min poäng: 8. Resultat: 7.

4. Erik Linder sjöng "Hur kan jag tro på kärlek?". För att vara svensk musik tycker jag faktiskt att det var bra. Texten var fin och låten var skön att lyssna på. Min poäng: 6. Resultat: 5.

5. Getty Domein framförde låten "Yeba". Wow, vilket spännande bidrag! En låt som inte sjöngs på svenska eller engelska. Jag fattade ingenting av vad han sjöng (vilket jag nog inte är ensam om), men jag föll ändå. Långt ner föll jag; ner till jorden. Det var en glad, varm och jordnära melodi med mycket sväng, kärlek och glädje. Bakgrundsdansarna ska också anmärkas; de dansade inte alls porrigt (eftersom det inte hade passat till framträdandet), utan de dansade istället snyggt och med stil. Min poäng: 10. Resultat: 6.

6. Timoteij med bidraget "Kom". Rickard kommenterade så klokt: -"De har tagit inspiration av Alexander Rybak, men istället för en norsk skolpojke har de tagit in fyra svenska, blonda tjejer. Detta kan gå vägen i Eurovision." Jag kunde inte låta bli att le, när han sa det. Så rätt han har. Nog med bevis på det fick vi kanske, när vi fick veta deras placering. Min poäng: 10. Resultat: Final!

7. Darin framförde låten "Tou're Out Of My Life". För gnälligt, men fint. Maffigt intro och resten av låten hade kraft. Han visade sårbarhet, när han stod där och sjöng. Sårbarhet = ett säkert kort. (?) Min poäng: 5. Resultat: Final!

8. Crucified Barbara med bidraget "Heaven Or Hell". Även om jag kanske inte vill, måste jag erkänna att jag verkligen gillade deras bidrag. Wow, va modigt av dem att gå upp på Melodifestivalens scen och framföra något så speciellt. Deras fans sitter kanske inte precis och kollar på denna tävling, men tydligen fanns det några själar likt mig, som diggade deras framträdande. Min poäng: 10. Resultat: Andra Chansen.

Mellanakten var verkligen något extra; Blue Man Group. Bara för att de var så bra, blir det denna lördag de som får videon här i bloggen.



Blue Man Group.


Läsarnas Ord
Ord från: Fredrika

Min favorit var Darin!!

2010-02-21 @ 00:20:44
URL: http://frideborgs.blogg.se/
Ord från: Tessie

Crucified Barbara is the shit säger jag bara! :) Jag hoppas det går bra för dom i andra chansen! :)

Resten vet jag inte riktigt om jag gillade. Jag brukar inte titta på melodifestivalen. Var nått år sen men igår tänkte jag försöka följa, säger en sak besvikelse!!



Svar: Jag försöker ta dagen som den kommer, lite iaf. Alla gånger går det väl inte riktigt som man tänkt sig. Man har som en rastlöshet som inte försvinner. -Kram-

2010-02-21 @ 13:46:43
URL: http://curvie-delicious.blogspot.com/
Ord från: Erika

Crusified Barbra var min favorit =)

2010-02-21 @ 15:46:38
URL: http://morgondimma.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0