Min första Mors Dag

Mors Dag kändes i år lite extra speciell då det var min första som mamma! Denna dag, liksom alla andra dagar, kände jag mig tacksam för det som livet har gett oss; en lillprins. Vår prins är redan åtta månader och han ger oss sitt leende och härliga skratt dagligen. Han är glad i mat, nyfiken på sin omgivning, social samt trivs i sin vagn. Han har fortfarande svårt att komma till ro om kvällarna, men jag vill tro (och hoppas) att allt har sin tid och att han framöver kommer ha lättare att somna gott för natten. Utan honom hade livet med största sannolikhet inte känts lika meningsfullt. Jag är så glad för honom. ♥

Jag är tacksam för vår lillprins.


Handgjort födelsedagskort till pappa

Det var alltför länge sedan jag satte mig med skärmattan framför mig, valde papper med omsorg och inspirerades av allt det pysselmaterial jag har i min samling. Att skapa handgjorda kort var för mig mer vanligt förr. Det intresset ligger på många sätt vilande, men glädjen att göra det där speciella kortet till en speciell person lockar mig tillbaka till kortmakeriet. Att pappa fyller jämt såg jag som en självklar anledning till att rota fram det där pappret med skärgårdstema som jag ruvat på länge. Resultatet ser du här nedan. Jag blev nöjd!

Handgjort födelsedagskort till pappa.

Fler av mina handgjorda kort kan du se i Jasmine's Kortmakeri.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-05-18.


Födelsedagsfirande x2

Den gångna helgen har jag tillbringat i Göteborg där vi har firat födelsedag gånger två. Tillsammans med R, lillprinsen och min syster ägnades helgen främst åt att förbereda, fira och städa undan födelsedagsfirandet för min pappa som fyllde sextio år. Vi firade med en större familjemiddag till vilken jag fått i uppgift att baka tårtor. Som ni kunde se i mitt föregående inlägg hade jag planerat bakandet väl. Tårtbottnarna transporterades i kylväska från östkust till västkust, för att sedan på plats monteras med fyllningar som gjordes dagen innan kalaset. Resultatet blev faktiskt riktigt bra och av gästerna fick jag beröm.

Ananastårta med festligt strössel samt chokladtårta med marsipanlock.

Flaggan hissad med flaggspel för pappa och mig.

Det är inte bara min pappa som har fyllt år under helgen. Även jag har blivit ett år äldre, vilket vi uppmärksammade på söndagen. Vi åkte då från pappa på ön till mamma i stan, dit även R's pappa med fru kom på besök. Jag firades med lyxig lunch (förrätt och soppa) med efterföljande lyxtårta och kaffe. Mamma och hennes sambo hade fixat så fint! Jag fick fina presenter och kände mig uppskattad.


Tårtbak för pappa

Under veckan har jag förberett inför min pappas 60-årsfirande. Det blir av förståeliga skäl i mindre skala, men tårta skall vi ju ändå ha. Tårtbottnarna har jag bakat hemma; en med smak av vanilj och en med choklad. Det lilla smakprov jag gjort säger mig att de är okej, jag hoppas innerligt att de inte är för torra!

Tårtbak för pappa.

Själva monteringen av tårtan liksom de olika fyllningarna gör jag på plats hemma hos pappa dagen innan kalaset. För att underlätta för mig själv vill jag ha recepten nära till hands, vilket gjorde att jag ägnade några sidor i min bullet journal åt att samla idéer inför tårtbaket samt notera recepten. Som ni kan se går uppslaget i samma tema som sidorna för april månad. Nu hoppas jag att tårtorna i sin helhet blir lyckade!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-05-18.


Soliga majdagar, nya promenadskor och värmande bekantskaper

Maj månad bjuder på soliga dagar och jag kommer på mig själv med att glömma solskyddsfaktorn alltför ofta. Jag är ju faktiskt utomhus och går i princip varje dag. Med mina nya promenadskor tar jag dessutom stegen med större glädje, och med mindre ont i fötterna.

Mina nya promenadskor.

Att promenera till öppna förskolans utomhusverksamhet känns sällan som omständigt, oavsett var i kommunen verksamheten håller till just för dagen. Jag packar matsäck till mig och lillprinsen och promenerar dit i sällskap av fågelkvitter eller med en podd i öronen. Ibland har jag sällskap av en mamma från öppna förskolan, jag är så tacksam för de nya bekantskaper jag har fått i och med mina besök där. Det värmer att jag får känna mig sedd och lyssnad på, att jag får förtroendet att ta del av andra mammors upplevelser av graviditet, förlossning och föräldraskap samt att jag får känna att jag är en del av en större kontext, en del av gruppen "småbarnsföräldrar". Dagar då känslan av sammanhang är stark mår jag extra bra.


Vecka tjugo och tjugoett i min Bullet Journal

En intensiv vecka tar sin början då vi till helgen befinner oss på Västkusten för att fira min pappas födelsedag. Inför helgen skall jag baka tårtor, förbereda firandet och planera vistelsen i sin helhet. Tillsammans med familjen skall jag resa tvärs över landet samt innan dess packa väskor för en långhelg hemifrån samt matsäck för bilresan med beaktan av pågående pandemi (vi vill inte behöva stanna på bemannade rastplatser mer än nödvändigt).

Återigen ser jag hur hjälpsam min bullet journal är för mig. Jag fortsätter att göra veckouppslag i maj, vilket ger mig möjlighet att få en överblick av veckan samt i förväg planera in vad som behöver göras vilken dag samt vid behov flytta fram uppgifter som inte hinns med en specifik dag. Så mycket planering som jag har i huvudet just nu - parallellt med "amningshjärna" och en kvarvarande sårbarhet för stress och trötthet - känns det befriande att på ett enkelt sätt kunna reducera stress och finna glädje i de projekt som ligger framför mig.
 
Vecka tjugo och tjugoett i min bullet journal.

Som ni kan se har jag valt att ha två veckor på ett uppslag. Eftersom att jag själv väljer hur stor plats varje dag tar i min journal har vissa dagar fått enbart ett hörn, som en markering av dagen. Ovan kan ni se att första torsdagen och andra veckans måndag knappt har utrymme för innehåll, detta eftersom att dagarna sedan tidigare är planerade resdagar då inte mycket annat än just resande blir gjort. Då är det ju dumt att dagarna tar mer plats än nödvändigt, eller hur?

Relaterade inlägg

Vecka nitton i min Bullet Journal
Första majveckan i min Bullet Journal

Maj i min Bullet journal


Bloggen skall överleva småbarnsåren

I vårt sovrum har det nyligen fått flytta in en nattlampa för lillprinsen, en lysande pingvin som gör att nätterna inte uppfattas som lika mörka. I perioder sover lillen mer oroligt för att några nätter senare väcka oss (mig) enbart ett fåtal gånger eller knappt alls. Vardagen och dygnets innehåll har sannerligen förändrats sedan han kom till världen. Älskade lillprins, han betyder så mycket.

Som bloggare sedan över tio år tillbaka känns det självklart att hålla bloggen vid liv - så även som nybliven mamma. Inläggen blir dock annorlunda; publicerade mer sällan och med mindre innehåll om vardagen. Som småbarnsförälder finner jag sällan den där pausen att skriva några rader till er "för sakens skull". När jag väl tar mig tid att skriva ord för er att läsa är det med en längtan att få publicera ett inlägg jag ruvat på någon dag eller två. Likaså har jag svårt att hinna svara på era kommentarer inom "rimlig tid" - svar får ni dock alltid.

Nattlampa för lillprinsen.

Jag har ingen som helst tanke på att låta bloggen vara vilande. Bloggen skall överleva småbarnsåren, det har jag lite "lovat" mig själv! Bloggvärlden betyder mycket för mig, den har varit en del av mitt liv sedan jag var femton år. Jag har ambitionen att låta bloggen få fortsätta att vara en samlingsplats av glimtar av vad jag fyller min vardag och mitt liv med.

Tack för ert överseende, för att ni fortsätter att ta del av mina inlägg samt för orden ni tar er tid att lämna efter er. ♥


Vecka nitton i min Bullet Journal

Denna veckas användning av min bullet journal i form av planering, listor och samlade tankar tycks ha gett resultat. Som jag nämnde är maj månad i år en period full av roliga händelser samt en hel del "surdegar" som hänger kvar sedan månader tillbaka... Skriv ner, så blir det gjort! Det blev också ett spontant citat som fick pryda sidan för nästkommande vecka. Nedan ser du alltså bild på vecka nitton i min bullet journal.


Vecka nitton i min bullet journal.

Övriga sidor för maj månad i min bullet journal finner du här.


Majblom, barnvagnspromenader och samhörighet

Sköna maj är här, vilket inte direkt kan sägas om vårvärmen. Mina dagliga barnvagnspromenader sker i såväl regnrusk eller snöstorm som vårsol eller snålblåst. Det är ändå skönt att komma ut och jag njuter lite extra av de dagar då solen tittar fram och värmer gott. Den senaste veckan har jag fått ytterligare vårkänsla då de rosa körsbärsblommorna har gjort entré för säsongen!

Majblom, 2021-04-30.

Förutom att sätta den ena foten framför den andra samtidigt som barnvagnen puttas framåt tar jag under promenaderna ofta möjligheten att lyssna på en inspirerande podd (mycket gravid- och förlossningsrelaterat samt bebissnack), prata i telefon med en familjemedlem eller samtala med en vän som går vid sidan av mig. Det händer att jag, då jag promenerar själv med en sovande lillprins i vagnen, stannar till vid en bänk för att med ro mumsa på något medtaget mellanmål eller passar på att ta några djupa andetag.

Att promenera har blivit det som dagarna ofta innehåller nu som föräldraledig i en tid av pandemi. Steg i all ära, men jag uppskattar så att ha någonstans att faktiskt gå. Jag har skrivit det förut; öppna förskolans utomhusverksamhet betyder mycket för mig, läs mitt tidigare inlägg här. Likväl uppskattar jag oerhört att umgås med andra föräldrar och känna samhörighet utifrån rollen som nybliven mamma. Nyligen har jag fått en mer personlig kontakt med bloggaren Carolina, vilket känns roligt och betydelsefullt.

Vad fyller du dina majdagar med?


Första majveckan i min Bullet Journal

Vad roligt att ni gillade sidorna för maj månad i min bullet journal - tack för era fina ord! Inför månadens första vecka kände jag ett stort behov av att skapa mig en överblick av möten och saker som behöver göras. Jag finner ro av att ta tag i projekt i tid; denna månad innefattar förberedelser inför firandet av en familjemedlem som fyller jämnt, en resa till Göteborg samt eftersläppande uppgifter från tidigare månader som behöver prioriteras. Jag var så pass ivrig att få ordning på huvudet att jag glömde fotografera veckans sida innan den fylldes i. Ni får därför hålla till godo med en bild på hur min journal kan se ut när den används aktivt. Nedan ser du första veckan (veckorna) i maj månad i min bullet journal.

Första majveckan i min bullet journal.


RSS 2.0