Oktobersidor att vänta

När lillprinsen sover gott finner jag tid att göra sidorna för kommande månad i min bullet journal. Oktobersidorna finns att vänta här i bloggen inom kort. Nedan ser du ett smakprov.


De första sidorna för oktober månad i min bullet journal.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2020-09-29.


De första dagarna med vår prins

När naturens färgskiftningar vittnar om höst kommer äntligen vår lillprins till världen! Efter dagarna på sjukhus kommer vi hem till en tillvaro med nya rutiner och behov utifrån den lille. Han är initialt väldigt snäll och lätt att göra tillfreds. Nätterna kan jag uppleva som oroliga då de präglas av den där oron som självklart kan finnas hos en nybliven förälder.

De första dagarna hemma med vår prins är fulla med mys, skratt och dagligen nya beteenden. Jag uppskattar lite extra våra barnvagnspromenader i sensommarsolen och mitt hjärta värms av att se den omsorg och kärlek som min R ger vårt gemensamma barn. Just nu är tillvaron så himla fin och jag känner mig konstant lycklig. ♥

Septemberminnen i min bullet journal.


Lillprinsen är här!

Lillprinsen är här!

Äntligen är vår bebis här! I torsdags fick vi säga hej till vår nya familjemedlem, en liten prins. Efter omständigheterna mår vi bra och sedan igår är vi hemkomna från sjukhuset. Här hemma pågår dagar med nya rutiner anpassade till en ny liten krabat. Denna vecka är R hemma med oss, vilket känns skönt då jag inte riktigt har den fysiska orken ännu. Min förhoppning är att delge er en förlossningsberättelse framöver. Tack för alla era varma ord och lyckoönskningar inför vår bebis ankomst. Som sagt, lillprinsen är här!


Bebislängtan i karantän

Vi kan inte göra mycket mer än att vänta; bebis i magen kommer att titta ut när hen är redo. Har bebis inte tagit mod till sig under helgen kommer förlossningen att sättas igång av vårdpersonal. Till dess får vi vänta. Jag och R håller oss i karantän med undantag att vi handlar mat i matbutik en gång i veckan. Dagarna tillbringas hemma i vår bostad alternativt ute på promenad. Jag har av förståeliga skäl inte samma ork som vanligt och jag känner mig tung och mindre smidig, därför är det skönt att vara hemma. Samtidigt behöver jag röra på mig och byta ställning ofta, en värkande rygg påminner mig gärna om jag har suttit stilla längre stunder. Vad gör vi hemma då?

Smygtitt på dagens kreativa projekt i form av kärleksfullt kortmakeri.

Förutom att ha lugna morgnar som börjar sent, regelbundet matintag, daglig vila på sängen, en och annan promenad och alltför mycket the Sims-spelande försöker jag finna kreativa stunder innefattande papper och penna. Jag uppskattar också tiden tillsammans med R, att ha honom nära dygnet runt. Att vänta bebis är speciellt, kanske i synnerhet att uppleva bebislängtan i karantän.


En vecka efter datum för bf

Ingen bebis ännu. Idag har jag gått en vecka över datum för beräknad förlossning (bf). Jag mår okej (dock med betydligt större mage jämfört med på bilden nedan) och så gör också bebis i magen enligt gårdagens ultraljud. Vi är många som längtar efter att bebis skall komma till världen. Våra föräldrar och bebis blivande mor- och farföräldrar är nog lite extra förväntansfulla. Det värmer. Vår bebis är den första i sin generation på både min och R's sida av släkten. Jag tvivlar inte på att bebis kommer att bli bortskämd... ♥

Väntan på liten fortsätter och har bebis inte kommit självmant blir jag igångsatt senast om en vecka.

Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


En sida för tv-hösten 2020


En sida i min bullet journal för tv-hösten 2020.

Jag gissar att vår nya familj under hösten kommer att tillbringa de flesta kvällarna hemma. Inte sagt att vi kommer hänga i soffan framför höstens inspirerande teveprogram, men kanske blir det några timmar där mitt i livet som nyblivna föräldrar... Då det tycks finnas mycket som faller mig i smaken denna tv-höst gjorde jag en sida för ändamålet i min bullet journal. Egentligen inte mycket mer än en lista med minimal information, några höstlöv samt enstaka doodles (små teckningar) relaterade till tv-utbudet.


Doodles relaterade till tv-utbudet.


Här går vi och väntar

Bebis är ännu inte redo för att se dagens ljus. Jag och R är kvar hemma och går mest och väntar på att förlossningen ska börja. Jag har idag gått över tiden med fyra dagar, vilket inte är ovanligt som förstföderska. För att vara höggravid är jag förhållandevis rörlig och jag har inte ont. Jag är mest trött, både fysiskt och mentalt. Under dagarna försöker jag vila mycket, äta bra och hålla orostankar borta. Jag mår bra och så även bebis i magen, det fick jag bekräftat vid dagens besök hos barnmorskan. Har förlossningen inte startat i slutet av veckan kommer det att göras ultraljud för att ytterligare följa upp hur bebis i magen mår. Känslor av lugn och oro löper om vartannat. Vi längtar så klart efter bebis. Samtidigt får jag känna mig vacker och vara gravid några dagar till...

Gravidfotografering den 27 juni 2020. Fotograf: Yasmissy Photography.


Sommarminnen 2020

Minns ni uppslaget för sommarminnen som jag i början av årstiden skapade i min bullet journal? Om inte hittar ni inlägget här. När årstiden nu är till ända har jag värmande notiser att se tillbaka på, förenklat i form av ord på ett särskilt uppslag. På uppslaget finns däribland att läsa följande:

♥ gå barbent
♥ islatte
bryggseglat
♥ grillat till middag
♥ studentfirande
♥ balkonghäng
♥ promenera hem i sommarnatten efter trevligheter
Åstol och Dyrön
hämtpizza i gröngräset
♥ varma augustidagar
♥ glass i solen

Sommarminnen 2020 i min bullet journal.

Uppslag likt ovanstående tycker jag om att göra. Tidigare i min bullet journal har jag en vårlista och när oktober står för dörren har jag för avsikt att göra en liknande lista för hösten. Huruvida jag gör en lista i min bullet journal för det gångna året är oklart, jag har en separat anteckningsbok som fungerar mer som dagbok och därmed kanske mer syftar till just anteckningar om livet i stort...

Vad fyller du din (bullet) journal med utöver planering?


RSS 2.0