Avslutar en sjukdomspräglad månad

Februari är känd för att vara en månad med mycket sjukdom, vilket i år har varit fallet hemma hos oss. Både jag och R har haft kraftig förkylning med enveten hosta. Reumatismen har gjort sig påmind i min kropp. Jag har även haft oväntad ångest, det var länge sedan sist. Lillen har klarat sig från påtaglig sjukdom. Dagen med vab på grund av mindre trevlig blöja fick inga efterföljande symptom. När vi nu avslutar februari månad väljer jag att glömma sjukdom och istället ta med mig det positiva från de senaste fyra veckorna. Nedan följer en liten lista på fina stunder som månaden har innehållit.

Månadens känslor har varierat. Mood tracker i min bullet journal.

♥ helgen hos min ursprungsfamilj i Göteborg (läs mer här, här och här)
♥ målning och tapetsering av lillens rum
♥ våffelkalas hos R's familj
♥ mammahäng en ledig måndag
♥ korvgrillning i soligt vinterväder (till inlägg)
♥ spontant fikabesök av R's mamma

Inför mars månad önskar jag friskare dagar och sprudlande vårkänslor.
Ta hand om dig.


Sista söndagen i februari

De senaste två veckorna har vi haft sjukdom här hemma. Orken att blogga och dela med mig av livet har varit begränsad, därav kommer många uppdateringar i efterhand. Tack för ert överseende. Det ska bli skönt att avsluta februari och gå mot vår, sol och förhoppningsvis friskare tider.

Denna söndag tog vi oss spontant till en naturnära plats där solen sken och snön låg vit. Vi hade trevligt sällskap av en annan barnfamilj och grillade korv över öppen eld. Efter lunchen somnade lillen i min famn, så mysigt. Tidig eftermiddag var vi hemma igen. Lillens farmor kom förbi på fika och lek. Nu väntar söndagskväll och förberedelser inför en ny arbetsvecka.

Korvgrillning i februari.


Årsresumé år 2022: september - december

Här kommer sista delen av årsresumén för år 2022. De föregående delarna hittar du här och här.

När sommaren tog slut och september tog sin början flyttade vi till det lilla gula huset! Drömmen om ett hus blev sann. Veckan efter att flyttlasset gick hade vi tvåårskalas för lillprinsen. Det blev en lyckad dag med familjen på besök och huset i någorlunda skick för besök.

Lille Skutt-tårta till lillprinsens 2-årsdag.
 
Jag hade årlig uppföljning hos reumatologen - ett år efter att jag fick min diagnos, läs här. Första helgen i oktober åkte jag till Tierp för Bubbel, Babbel och BuJo hos webbutiken Tidformera, inlägget hittar du här. Vi lämnade från oss nycklarna till lägenheten, läs här. Både jag och R hade influensa och var aningen sänkta i närmare två veckor. Sjukstugan fortsatte då lillen var sjuk mest hela tiden under november. Vi hade en novemberhelg med familjen på besök.

Bubbel, babbel och BuJo hos Tidformera.

Livet i hus fortsatte och vi fick vinter i vår trädgård. December kom med advenstmys och förberedelser inför julen. Vi hade advetsfika i vårt hem varje helg fram till jul och däremellan julig fika en vardagskväll. Fjärde helgen i advent hade vi min mamma på besök, det var extra fint. Jag tog föräldraledigt veckan innan jul, det var uppskattat.


Vinterland i november. Lillen ser förundrat på vår snötäckta trädgård.

Adventsfika i december.

Själva högtiden firade vi lite överallt - norr om Stockholm, söder om Stockholm, med övernattning halvvägs till Göteborg och väl framme på Västkusten firande med min familj i olika konstellationer. Innan året tog slut åkte vi åter hemåt. Nyårsafton firade vi traditionsenligt med lillens farfar och bonusfarmor. Det blev ett bra avslut på året!

Hotellfrukost halvvägs till Göteborg.

År 2022 bjöd på många framgångar i livet, däribland reumatisk sjukdom i remission, bostadsaffärer samt en fungerande vardag med liten på förskola. Nu blickar vi framåt på år 2023 som redan går mot slutet på andra månaden.


Söndagslugn och födelsedagsfirande

Söndagsfrukost hos syster.

En söndag med lugn förmiddagslunk inledde slutet på min helg hemma hos familjen på Västkusten. Vid systers köksbord satt vi länge med frukosten. Jag fick duscha med ro och ta av systers dyra hårprodukter. Klockan hann bli efter lunchtid när jag och syster begav oss hemifrån för en kortare fika på stan. Längs vägen köpte vi blommor till ett födelsedagsbarn.

Fika på stan med syster.

På eftermiddagen kom vi hem till mamma som bjöd på trerätters middag. Hon fick grattiskramar, blommor och presenter från oss. Vi firade hennes födelsedag bara vi tre; mamma, syster och jag. Det var mysigt. Mamma körde mig sedan till tågstationen, det var snällt av henne. Närmare midnatt klev jag av tåget på Stockholm central och tog mig därifrån hemåt. Nattens sömn blev begränsad, men det gjorde mig ingenting. Det var betydelsefullt att tillbringa maximal tid med min ursprungsfamilj denna helg. Läs gärna om fredagen och lördagen.

Födelsedagsfirande för mamma.


Lördag med fika på stan samt tacos och Mellomys hos pappa

På lördags morgon efter den mysiga fredagskvällen hemma hos syster vaknade vi upp till en strålande februaridag i Göteborg. Vi åt långfrukost och tog oss sedan ut för promenad i det fina vädret. Jag och syster gick längs slaskiga och hala gator i ett centralt bostadsområde, traskade längs spårvagnens slingriga väg, tog några steg genom Slottsskogen, hamnade i kvarter som väcker minnen, tog en sväng genom den mysiga stadsdelen Haga och hamnade slutligen på ett café mitt i stan. Kaffe-Majas visade sig vara ett mysigt litet café där vi fann ett ledigt bord (inte helt självklart i fikastaden Göteborg, tydligen) och kunde vila våra trötta ben.

Fika på café Kaffe-Majas i Göteborg.

Därefter åkte vi vidare till färjeläget från vilket skärgårdsbåten gick ut till ön och pappas hus. Att komma hem till ön är alltid härligt, så även i februari när vinden blåser kall och sommargästerna är ett minne blott. Pappa gav oss ett varmt välkomnande och vi fick tid att hjälpa varandra med diverse utmaningar. Till middag åt vi tacos, så där härligt klassiskt och roligare att äta tillsammans med andra. Klockan åtta satte vi oss framför teven för att kolla första deltävlingen av årets melodifestival, också det en klassiker i mitt barndomshem. Pappa bjöd på godis, hembakad kaka och kaffe.

Lördagsmys framför Melodifestivalen.

Jag och syster tog båten hemåt efter musiktävlingens slut. För min del kändes det främmande att åka från pappa till ett annat hem, mitt tillfälliga hem hos syster denna helg. Jag fick ett smakprov på hur livet skulle kunna vara om jag bodde i Göteborg istället för femtio mil bort


Fredagskvällen hos min syster

Förra helgen var jag som sagt i Göteborg för att hälsa på min syster och mina föräldrar. Jag jobbade halvdag och tog sedan tåget från östkust till västkust. När jag ankom till tågstationen i Göteborg fick jag det där varma leendet och kramen av syster. Vi promenerade längs slaskiga kullerstensgator till butiken Søstrene Grene. Det var med stor förväntan jag gick in i butiken som säljer iögonfallande inredningsdetaljer och hobbymaterial. De sålde även lösviktste, vilket både jag och min syster köpte med oss hem. Jag köpte en liten sax att ha i pennskrinet och en washitejp helt i min smak.

Lösviktste hos Søstrene Grene, Göteborg.

Vi tog spårvagnen hem till min syster, hon som nu bor så centralt (vilket inte var där vi växte upp). Syster bjöd på en kopp kaffe och hembakad banankaka. Vi fick ett videosamtal från min lillprins och R som satt vid middagsbordet där hemma. Tillsammans lagade jag och syster asiatisk middag - bao buns som min syster hade förberett kvällen innan. Det var så gott! Och så drack vi ett glas vin till - lyxigt.

Asiatisk fredagsmiddag hos syster.
 
Kvällen avslutades i soffan framför vår favoritfilm Pitch Perfect med varsin kopp av det nyinköpta teet och lite godis. En riktigt fin eftermiddag och kväll hos min syster! Mer om min helg med familjen publiceras inom kort.
 

Årsresumé år 2022: maj - augusti

Nedan följer fortsättningen på årsresumén för år 2022. Första delen hittar du här.

Körsbärsblom 2022.

Maj kom med sin fantastiska körsbärsblom! Lillen var sjuk i omgångar och vi fick vabba till och från. Vi hade en helg med vila, spontanitet och värmande familjetid, läs här. Avbrotten från vardagens intensitet uppskattades. Jag bakade banana bread. I dagboksanteckningar från månaden läser jag om tacksamhet i en trivsam vardag. I efterhand vet jag att det var i maj månad som jag en första gång gick genom ytterdörren till vårt (nuvarande) hus.

Mitt hembakade banana bread.

Första lördagen i juni var jag och R på dejt med bio och middag på restaurang, se här. Livet fick perspektiv och samtalen om framtid var många, däribland skrev vi på köpekontraktet för vårt hus. Tillvaron var intensiv och blogginlägg för få. Vi firade en riktigt lyckad midsommarafton, läs mer här.

Mina rulltårtsbakelser till midsommar.

När juli tog sin början gick vi på sommarsemester och tillbringade dagar hos min familj på Västkusten, läs summering. Det var en trivsam tillvaro miltals bort från en visningsklar lägenhet. I slutet av månaden fick vi sålt vår bostadsrätt - glädjen av stor!


Lillen och hans mormor hälsade på djuren i Slottsskogen, Göteborg.

Vi köpte ett hus!

Hemkomna till Stockholm hade vi två separata heldagar på Skansen. I början av augusti återgick vi till vardagen. Jag delgav er mina tankar om min reumatism ett år efter att jag insjuknade, du hittar inlägget här. Sista augusti fick vi nycklarna till det lilla gula huset med den blomstrande trädgården. Till vårt gula hus. Livet i lägenhet fick ett avslut och jag kände mig så redo för ett nytt kapitel i livet - som husägare. Läs gärna om min flyttglädje här och om tillträdesdagen här.

Fortsättning följer...

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-02-01.


En helg full av mys

I julas när vi besökte min familj på Västkusten kände jag ett stort behov av att få tillbringa mer tid med min syster. Sedan ett år tillbaka bor hon i en egen lägenhet i Göteborg, detta efter att de senaste åren ha bott en halvtimmes resväg från mitt hemma i Stockholm. Det kändes - och är - viktigt att få tillbringa tid bara vi två på tu man hand. Jag bokade därför en helg i syfte att vara med min syster, bara mysa och ägna tiden åt sånt som vi tycker om att göra tillsammans.
 
En bucket list över helgens mys.
 
Denna helg befinner jag mig därav i Göteborg för att hälsa på familjen. Det är bara jag som har tagit tåget till den andra kusten. R och lillen är kvar hemma i det lilla gula huset. Jag har sovplats på min systers soffa och det är i hennes lägenhet jag bli bortskämd med mysfrukost, lyxig middag, varm dusch, många skratt och tystnad. Här mår jag bra. Under gårdagen var vi på stan samt tillbringade kvällen hos pappa ute på ön. I eftermiddag åker vi hem till mamma för att fira hennes födelsedag. Sent ikväll tar jag tåget hem till min lilla familj och vardag. Mer om min helg får ni läsa framöver.


Februari i min Bullet Journal


Välkomnar februari i min bullet journal.

Februari månad i min bullet journal blev som sagt med ett lekfullt tema. I fokus står en washitejp med kreativa inslag och färgskala i rosa, grått och turkos. Det blev också temat för månaden!


Framsida och mood tracker för månaden.

En första sida inleder som vanligt månaden. Intill finns denna gång mood trackern för februari i form av en glasburk fylld med hjärtan. Färgen på hjärtat för dagen representerar en summaring av dagens känsloläge.


Mood tracker i februari.

På efterföljande uppslag har jag månadsöversikten med en större kalender och intill plats för månadens lista över uppgifter att få gjort.


Månadsöversikten denna månad.

Sidan En rad om dagen har åter fått ta plats i (min) klassisk(a) design, det sätt att föra kortare dagboksanteckning som jag tycks återkomma till. På den högra sidan har jag månadens logg över vilka vanor jag prioriterar, min habit tracker.

En rad om dagen och habit tracker i februari.

Och det var det. Enkla sidor för februari som känns trygga att använda då de i format liknar sidor från föregående månader.

Har du en bullet journal? Berätta gärna dina tankar om hur du använder den! Det är roligt om vi kan inspirera varandra.


RSS 2.0