Föräldralediga julveckan

Efter den fina adventshelgen med min mamma på besök fortsatte jag och lillen ha lediga dagar hemma. Jag är mycket nöjd med mitt beslut att ta föräldraledigt veckan innan jul - för att få tid för återhämtning, pyssla inför julen, mysa extra mycket med lillprinsen samt minska risken för att bli sjuka (eller som i vårt fall; tillfriskna från förkylning) inför julens familjära dagar.

Hembakad saffranskladdkaka, brigadeiros samt pepparkaksrulle med lingon (till receptet). Det sistnämnda bjöd jag kollegorna på.

Under den gångna veckan har vi även varit på mitt jobb för julknytis med kollegorna och de sista julklapparna har inhandlats. Jag har fått tid för långpromenad med sovande lillprins i vagn - som när jag var föräldraledig på heltid. I veckan postade jag julkort till några få utvalda som jag sällan hör av och ville sända en extra tanke i juletid. Vi har träffat andra barnfamiljer som vi annars har svårt att prioritera i vardagen; julfika hemma hos oss, promenad samt lekplatshäng. Jag har gjort julgodis, däribland har jag gjort ytterligare en sats med brigadeiros.

Jag har skickat julkort.

Att vara ensam hemma med en tvååring gör att tiden inte är lika flexibel som innan vi fick barn. Men som jag uppskattar att ha lediga dagar med lillen! Det har varit en fin vecka, om än att julstämningen inte är så stark trots att hemmet innehåller de där materiella attributen som hör högtiden till.

Hur skapar du julstämning?


Läsarnas Ord
Ord från: Carro

Har faktiskt haft lite svårt att få till julstämningen i år!

2022-12-25 @ 01:07:50
URL: http://carro93.se
Ord från: Pauline Hurtig

vad roligt :) julstämning är aldrig något problem för mig :D

2022-12-25 @ 10:45:52
URL: http://lillafrokenhurtig.blogg.se/
Ord från: ❥ Thereselinneaaa

Saffranskladdkaka lät riktigt gott! God jul! :)

2022-12-25 @ 18:18:03
URL: http://thereselinneaaa.blogg.se
Ord från: johanna

Vad härligt att ni haft en härlig vecka <3 Saffranskladdkaka lät intressant

2022-12-25 @ 23:28:41
URL: http://www.nouw.se/johannna
Ord från: Malin

Lät sååå gott ❤️

2022-12-26 @ 22:07:20
URL: http://happym.se

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0