Januari i min Bullet Journal

År 2022's första månad i min bullet journal är ett januari med färgtemat jadegrönt, rosa och guld. Inspirationen fick jag av en förpackning med washistickers, vilket även resulterade i inköp av en ny penna i härligt metallgrön. Håll till godo!

Vi välkomnar januari i min bullet journal.

Vi välkomnar januari i min bullet journal med en dekorativ framsida med månadens namn samt en liten kalender. På sidan intill finns en mening jag gärna vill bära med mig i och med årsskiftet.


Tänkvärda ord i samband med årsskiftet.

Månadsuppslaget är i form av en stor kalender med plats att notera möten och uppgifter att ta sig an samt plats för att-göra-listan och kortare noteringar.


Januaris månadsuppslag.

En rad om dagen, mood tracker och habit tracker.

Som vanligt har jag en sida för kortare dagboksanteckning, En rad om dagen. Komprimerat på sidan intill har jag en mood tracker i form av en krans som under månaden kommer att fyllas med blommor och blad i passande färg för dagens känsla. På nedre delen av samma sida har jag min habit tracker, fem vanor som jag uppmuntrar mig själv till att göra för att må bra.


En rad om dagen i januari.
 
Mood tracker för januari.
 

Habit tracker för januari.

Hoppas att du får en fin start på det nya året!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-12-20.



Finaste ryggsäcken till lillprinsen

I julklapp av sin farfar och bonusfarmor fick lillprinsen en ryggsäck - en räv att bära på ryggen. Jag som är mycket förtjust i just rävar blev väldigt glad för klappen. Även lillprinsen visade stor entusiasm och sa "Ähv! Ähv!". Ja, ordet "räv" har vi övat på mycket här hemma, vilket började med att en räv var månadens djur på väggkalendern i köket. Vi har även en bok med rävar, en bok som lillprinsen har bläddrat mycket i.

Finaste ryggsäcken till lillprinsen.

Sedan ryggsäcken med räven kom i vår ägo har lillprinsen vid flertalet tillfällen plockat fram den. Han skiner då upp, säger "Ähv!" och vill stolt visa upp sin ryggsäck. Jag kan inte låta bli att le. ♥ Vi har som sagt förskolestart att vänta och jag är säker på att bärandet av ryggsäcken till och från förskolan kan bli en positiv förstärkning i denna nya vardag.


En översikt av månadsteman år 2021 (juli-december) i min Bullet Journal


En översikt av månadsteman år 2021 (juli-december) i min bullet journal.

År 2021 i min bullet journal har avslutats. Bland sidorna som gjorts finns nu en ifylld översikt av månadsteman för årets senare halva (juli-december). Jag själv tycker att det är lite fint att kunna se tillbaka på årets teman samlade på en och samma sida. Nedan ser ni de teman som än så länge har fått ta form i min andra bullet journal. I tidigare bok finns liknande uppslag för de månader som gjorts i just den boken.

Några favoritteman finns i nuvarande bok, däribland temat för oktober månad.

Håll utkik efter kommande inlägg där jag summerar mina favoritteman och -sidor från det senaste året i min bullet journal.

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-12-13.



En mysig och familjär jul

God fortsättning! Hoppas att du har haft en fin jul och mår gott. Själv är jag aningen matt efter julhelgen som nu är till enda. Det har varit fina dagar med familjen, däribland har vi haft min pappa på besök, god mat, promenader samt uppmärksamhetssökande lillprins. Jag uppskattar nu söndagskvällen som hos oss är relativt lugn, med några avbrott för att natta om lillprinsen som inte vill somna i sin egen säng... Som vanligt.

Julafton med klädd gran och julklappar hemma hos R's familj.

I år firade vi julafton hemma hos R's familj. Min pappa firade också med oss, det gjorde mig så glad. Firandet blev mysigt och familjärt med mycket god mat och godsaker, häng framför teven, besök av tomten och julklappsutdelning. En fin julafton med allt det varma som kan höra högtiden till.

Klassiskt julbord uppdukat i köket hemma hos R's familj.

Så här dagarna efter jul återstår att packa upp alla de fina julklappar som lillprinsen fick; kläder, leksaker, ryggsäck inför förskolestart, böcker, gosedjur... Själv överraskades jag i år med att bland annat få en kokbok med desserter, trisslotter, en CD-skiva med en omtyckt artist, ett par innetofflor samt ett par väldigt fina handskar. Har du fått en julklapp du är lite extra glad för? Berätta gärna!


Uppesittarkväll den 23 december

Igår, dagen innan julafton, hämtade vi min pappa vid tågstationen. Tillsammans med honom ska julafton firas hemma hos R's pappa med fru. Det ser vi så mycket fram emot!

Vi var hos dem även igår kväll för att dricka glögg, fika och spela Bingolotto på Uppesittarkvällen. Bästa underhållningen stod dock lillprinsen för, han som nu har funnit glädjen i att dansa till musik (eller reklam). Det blev en familjär kväll, om än lite sent i säng med tanke på dagen som nu är här - julafton!

Uppesittarkväll och julfika hemma hos R's familj.

Hoppas att du och dina nära får en riktigt fin julhelg, oavsett om ni firar tillsammans eller på varsitt håll. God jul!


Förväntansfulla inför förskolestart

Efter årsskiftet börjar vår lillprins på förskola! Vi har fått plats på förskolan vi önskade i första hand och inför starten är vi förväntansfulla. Jag tror att lillen kommer att trivas bra och utvecklas enormt. Vi som har varit flitiga besökare på kommunens öppna förskola har fått en försmak på hur det kan vara inom förskolans verksamhet. Pedagogerna på öppna förskolan har dessutom sagt att vår lillprins nu är redo att börja på ordinarie förskola, vilket känns betryggande.

Lillprinsen i full färd med att bygga med klossar.

Vi har sett hur lillen har förmåga att knyta an till andra vuxna och barn samtidigt som jag och R är de som han i första hand söker sig till för tröst. Det värmer och gör att det initialt känns okej att lämna honom till andra vuxna. Hur själva inskolningen på förskola blir återstår att se. Jag har en glad och positiv inställning till denna nya vardag, vilken jag hoppas kunna förmedla till lillprinsen. Förskolestart och en ny vardag att vänta - det kommer garanterat bli ett spännande och utvecklande år för familjen!


Adventshelg med min mamma på besök

Denna sista adventshelg innan jul har vi haft min mamma, lillprinsens mormor, på besök. Det har varit två mysiga dygn då vi främst har umgåtts och myst med lillprinsen. Vi har haft familjetid, däribland med fika hos R's familj, ätit god mat, fikat både hembakat och på ett favoritcafé, bytt julklappar, dansat tillsammans med lillprinsen samt fått tid att bara vara i varandras sällskap. Med femtio mil mellan oss är det ibland svårt att kunna vara en del av varandras vardag, därav blir helgerna ofta intensiva trots att vi inte har något särskilt inbokat.

Mycket god fika på ett favoritcafé!

Familjen betyder mycket för mig, än mer nu när vi har lillprinsen hos oss. Han sprider glädje hos oss alla och det värmer att se när han med visad entusiasm visar mormor sina leksaker, dansstegen som han tar i sin mormor sällskap samt hur han sträcker upp armarna mot mormor och vill bli buren. ♥ Som sagt, en mycket fin helg med familjen.


Årets julkort

Tidigare år har jag sagt till mig själv att enbart handgjorda julkort kommer att skickas. I år tänker jag annorlunda då tanken bakom julkort känns viktigare än själva designen.

Årets (köpta) julkort.

I år köpte jag julkort där del av summan går till Cancerfonden. Det känns fint, särskilt med tanke på att en av mottagarna i år fick en cancerdiagnos. På varje julkort har en personlig hälsning skrivits då jag önskar visa dessa personer extra uppskattning.

Har du skickat julkort i år?


Vi välkomnar år 2022 i min Bullet Journal

Kalenderåret 2021 går mot sitt slut, vilket innebär att ett nytt år i min bullet journal får ta plats. Då jag bytte bok i somras och skapade sidor med plats för kommande arton månader behöver samtliga uppslag inte göras på nytt inför det nya året. Årsskiftet ska självklart uppmärksammas, om än med några få sidor denna gång.

Vi välkomnar år 2022 i min bullet journal.

År 2022 välkomnas med en framsida och efterföljs sedan av en sida för överblick av månadernas olika teman samt nyheten Vab-kalender, i och med att vi har lillprinsens föreskolstart att vänta. Det är alla tre sidor som har gjorts inför det nya året. Det bästa med bullet journaling är ju att uppslagen och innehållet kan anpassas utifrån aktuella behov och mer än så har jag inte behov av i samband med att det nya året tar sin början.

Månadsteman år 2022.

Vab-kalender.

Har du påbörjat sidorna för år 2022 i din bullet journal? Eller har du köpt den där nya kalendern som du med glädje ser fram emot att planera det nya året i? Dela gärna med dig!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-12-13.


Adventsfika med tre ettåringar

Igår var vi hemma hos en familj med ett barn i samma ålder som vår lillprins. Ytterligare en familj med en ettåring gjorde oss sällskap. Jag hade bakat juliga godsaker och värdfamiljen hade fixat mackor. Tillsammans satt vi vid deras matsalsbord, mumsade på mackor och adventsfika, drack kaffe och julmust, pratade om livet som föräldrar till varsin ettåring och delade livserfarenheter och skratt. Det var så himla trevligt!

Till adventsfikat hade jag bland annat gjort bountybollar.

De två andra ettåringarna med föräldrar har vi träffat på öppna förskolan och för det är jag så glad. Den upplevda gemenskapen är speciell och något jag inte tror mig hade kunnat få på annat sätt. Det känns fint att lillen redan i tidig ålder har fått jämnåriga att leka med samt att vi föräldrar har funnit en samvaro som kan hålla över tid, i takt med att våra barn växer upp. Dessutom är just dessa föräldrar så fina människor som är lätta att tycka om.


Dagar då jag har fått må bra

Sedan kortisoninjektionerna för en vecka sedan har jag haft dagar då jag har fått må bra. Det är jag så tacksam för! I och med min sjukskrivning på heltid har jag kunnat ägna mig åt återhämtning och sånt som gör mig glad och får mig att må bra. Framför allt har jag varit med familjen och njutit av att kunna ta hand om lillprinsen. Han gillar att vara med och jag har med glädje (och nu återvunnen förmåga) burit runt på honom här hemma. Jag och lillen har även besökt öppna förskolans inomhusverksamhet - min första gång i deras lokaler, tidigare i år besökte jag regelbundet deras utomhusverksamhet.

Tid med familjen betyder mycket. Bild från augusti 2021.

Den senaste veckan har jag känt mig tacksam för allt det som livet erbjuder och som jag har möjlighet att fylla mina dagar med. Utöver tid med familjen har jag adventsfikat med en vän, julbakat och pysslat, gått på rehabiliteringsträning, uppskattat min bullet journal, njutit av adventsbelysningen, lagat mat samt kunnat hjälpa till med hushållssysslorna här hemma.


Mina första kortisoninjektioner

3 - dec
Vid dagens läkarbesök konstaterades att min reumatiska sjukdom med pågående inflammationer i leder är aggressiv och ännu inte under kontroll. Medicinen har ändrats och känslan just nu är att jag framöver kommer att ha fullt upp med tabletter, sprutor och blodprover. Rehabilitering på gym och i bassäng kommer att fortsätta. Min läkare blev glad när jag bad om att få bli sjukskriven på heltid, vilket jag nu är kommande månad. Det känns skönt. Just nu är det aningen kämpigt att göra sig i ordning för dagen och ta mig till arbetsplatsen.

Idag fick jag även mina första ledinjektioner med kortison, något jag har dragit mig från att tacka ja till. Läkaren tömde mina knän på vätska (Blä!) samt injicerade kortison i knän och handleder. Just nu mår jag okej, men jag är aningen orolig för att må sämre... Jag har varit modig idag. Min läkare var så proffsig och fin vid injektionerna och bra på att trösta vid och bekräfta obehaget. Återigen, jag är tacksam för den hjälpen jag får.


December i min Bullet Journal

Fjolårets december i min bullet journal blev jag så nöjd med att jag i år bestämde mig för att göra ett liknande tema i en annan färg. Låt mig presentera årets decembersidor i min bullet journal!

Välkomnar december i min bullet journal.

December välkomnas med ett citat samt kulörta julgranskulor i rött och guld samt lite washitejp. På efterföljande uppslag finner vi månadsöversikten i form av en stor kalender med plats att skriva in bokade möten och göromål.

Månadsöversikt för december månad.

Då december månad har en hel del på att-göra-listan i och med den stundande högtiden har en sida ägnats åt just göromål. På sidan intill finns en lista på det julbak och julgodis jag vill göra i år, en favorit från i fjol.

Att-göra-lista samt en lista för julbak och julgodis.

Det finns så mycket fint att bevara och se tillbaka på i adventstid, därav har sidan En rad om dagen uppgraderats till att rymma Två rader om dagen.

Två rader om dagen.

Intill decemberlistan, som är inspirerad av en sida från i fjol, har jag min mood tracker i form av julgranskulor att fylla i allteftersom dagarna går. Jag vet att resultatet visuellt, oavsett hur mitt mående är, kommer att bli snyggt!

Decemberlistan samt mood tracker för december.

Som ni är bekanta med vid det här laget är den sista förgjorda sidan för månaden min habit tracker, denna månad med tillskottet julstök då det ju är så roligt att uppmuntra till i adventstid.

Habit tracker i december.

Önskar dig en fin december! Planerar du på ett annorlunda sätt när det vankas högtid och adventsmys?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2021-12-03.


En försmak på julen

I söndags firade vi första advent tillsammans med R's familj. Det blev en så mysig dag med försmak på julen och den fina tid som advent välkomnar. Vi blev bjudna på glögg och lussebullar, skinksmörgås och julmust, hemlagad risgröt, janssons frestelse, skumtomtar och pepparkakor. Ett familjärt firande då vi samlades runt köksbordet med gott att äta och dricka. Lillprinsen fick smaka sin första lussebulle - eller ja, han åt tre! - samt mumsade risgröt med god aptit. Jag kan inte annat än känna mig tacksam. ♥

Första advent gav en försmak på julen.


RSS 2.0