Firat morfar

Hela dagen har vi varit hos Mormor och Morfar, eftersom morfar fyllde 75 år. Vi var där och firade och hjälpte till på hans 'Drop-In', som de kallade det. Som öppet hus, men med inbjudna gäster. Mysigt som vanligt.
Mycket god mat:

 

 

 

Efter all mat var det förstås tårta:





Det var väldigt trevligt. MEN - Jag har blivit väldigt tjock. Måste gå ner några kilon. Snarast!

Såg Melodifestivalen.
Citat från L: "Åh, Sveriges befolkning har fått ett IQ mer!"
Haha, det är nog första gången jag och L är nöjda med resultatet. :D

NattiNatti! <3
Kram
(Ja, jag vet att detta inlägg inte innehåller mycket text, utan mer bilder, men så får det bli. Vad mer finns det att berätta?)

Tankar

Jag önskar att vi kunde lösa detta tillsammans.

Att det skulle bli såhär var ju inte tanken.

Precis som alla andra har vi delade åsikter.

Knivar i ryggen det är vad jag får av alla just nu.

Hur ska vi då kunna lösa problemet,

när alla har riktat sina vapen mot mig?

Hur ska jag göra,

för att du ska förstå mig?

Prata försöker vi göra,

men lösningen finns inte nära oss...


Jag ber om hjälp,

men finns det någon hjälp att få?


Vad är allt detta?

Varför får jag veta allt nu?

Kan jag stoppa detta,

eller är det försent?


Finns det någon som kan ge mig ett svar?

Som finns där och besvarar mina frågor?


Vems sida står jag på?

Vems sida står du på?

Finns det någon sida att välja?


Egentligen vill jag bara säga förlåt till dig,

men jag vet att jag inte får. Förlåt.

Hur ska jag göra, så att du förstår?

Finns det något jag kan göra?

Nej, tydligen inte.

Förlåt.


Varför blev det såhär?

Hur kommer det sig att världen vänds upp-och-ner?


Är detta något bra helt plötsligt?



Kvällen har varit väldigt konstig och förvirrande. Det känns som att jag har hela min klass emot mig. Inte bra. Jag tror att allt handlar om missförstånd, olika uppfattningar och för mycket falskt skvaller. Jag säger inget till 100 %, det är bara tankar. Tycker det är så typiskt att det ska bli såhär. Frågan är varför?

Som sagt: En rörig kväll med människor som har svårt att kommunicera med varandra. Jobbigt, men det måste lösas så snart som möjligast kan.

Fredags-Wraps

Fredagens middag: Kyckling-Wraps. Det kommer säker bli jättemumsigt - det är jag säker på. >.<

Halv åtta började Postkodmiljonären. Jag ska inte kolla på det. 1. Orkar inte. 2. Gör hellre annat. 3. Ikväll syns jag inte i tv (men det gör jag imon).

Imorse kände jag mig förvånansvärt pigg. Det var längesen jag kände så. Var så himla glad också. Igår kväll kollade jag igenom bilderna innan jag gick och la mig. De blev underbart fina. Kvaliten är toppen! :D <333 Fingrarna vill börja jobba nu, nu, nu! >.< <3
Tyvärr var jag inte lika pigg resten av dagen. Redan när jag gick av bussen på morgonen, började jag känna en svag huvudvärk. Den gick - precis som allt annat - över med tiden.
Efter skolan åkte jag, Alle, Oscar och Joseph in till stan. Backi skulle ha kommit senare, men dök inte upp... (Jag och Backi diskuterar detta nu.)
Jag fick i alla fall hämtat mina stövlar, som jag lämnade in för omklackning igår. Kollade på en present till L, men hittade inget. Köpte en bok på rean till mig. Alla var på Gôttepôjkarna - väldigt härligt! Jag blir alltid så lycklig av att gå in i affärer som har det jag tycker om. <3

Mina axlar värkte, mina ben var trött och jag hatar allmänt att gå i stan. Det är varm, folk är respektlösa och går bara rakt in i en... och sen blir jag alltid deprimerad, när jag är på stan och saker och ting inte blir som jag tänkt mig (Det kan handla om småsaker så som att varan jag vill ha, inte finns inne.) Så efter en trött och ansträngande dag i stan åkte jag hem, ringde Alle (hon ville prata med mig <3), ringde mormor och sen la jag mig i badet. Det händer väldigt sällan att jag badar. Egentligen hatar jag det, men just ikväll kände jag för det. Låg där... Vet inte hur länge - runt en halvtimma kanske.
Nu har jag kommit upp, väntar på mat och på att sätta mig nere i soffan och kolla Let's Dance med mami och L. I pauserna tänkte jag att de skulle få se bilderna, som jag fick framkallat. :)

Hoppas alla får en trevlig kväll! <3
Kramkram


Samtal från Scan

Efter att jag fick blodådror i min mat förra terminen, fick jag nu ett samtal från Scan. Hon jag pratade var väldigt trevlig. Hon berättade att de ska föra ärendet vidare till produktionen, om att de måste vara mer uppmärksamma. Hon var lugn, vilket smittade av sig på mig.
Hon bad att få skicka några matcheckar till mig. Hihi, väldigt snällt av henne. Så, inom en period, kommer jag att få mina checkar och bege mig till affären för att köpa korv, bacon och annat gott.

Tack Scan.


Hämtat fotona!

Äntligen har jag hämtat mina foton! :D <33


Här hämtade jag mina foton.

Det enormt tjocka paketet med foton ligger på min säng. Jag har inte kollat på fotorna än. Känner inte för det just nu...

Jag känner mig bättre och bättre. Just nu känner jag mig lite snuvig, men det är nog ingen fara. Var i skolan på förmiddagen. Gick innan lunch. Det var ändå bara matte på 40 min, sen gympan, som jag ändå inte bör vara med på. Spanskan är inställd idag. Så, ja... Ja, tycker det var bättre att åka hem och vila istället. Är efter i matten (som vanligt - oväntat?) Måste ändå jobba hemma...

Tortellii och Sims. Kan det bli mycket bättre? Ja, klart det kan, men just nu är jag nöjd med det. :)
Kramis


Blandad kompott

En onsdag av blandad kompott är precis vad det har varit.
När jag vaknade imorse var jag väldigt trött. Jag är vanligtvis väldigt pigg på morgonen, men tydligen inte idag.
Att dagen inte skulle börja så bra, det hade jag redan förstått. På Saltholmen står vi och väntar på busen. När den svängt runt kör chauffören upp på trottoaren. I ren panik backar jag och har olyckligtvis en kon, som jag faller över. Ingen större skada skedd, men det var lite pinsamt. Samtidigt skyller jag på Västtrafik för det här (Kanske också Vägverket, för att de ställer ut koner på olämpliga ställen. (Självklart ska jag se mig för.)) På trottoaren går man, där kör man inte buss. Det tror jag till och med att Västtrafik förstår.
Första lektionen var seg - spanska. Vi gjorde inte så mycket. Ett läxförhör.
Gick till skolsyster, för att få reda på om jag hade feber eller inte, men hon hade tydligen semester idag. Okej.
Jag hoppade över gympan. Vill inte riskera att bli sjuk, måste ju vara i skolan så mycket jag kan.
Efter det hade vi en svensk/engelsk-lektion. Inte någon kommentar angående den.
Bamba serverade underbart god mat idag! <3 Bullgur med färsbiffar och tzatsiki. Nakdelen med det är att jag gått och luktat vitlök i munnen hela dagen. xD Mums.
På musiken såg vi lite av Disney's 'Fantasia'. Väldigt häftig måste jag säga. Jag skulle gärna vilja se hela den filmen. Älska Disney-filmer! <3

©Disney
Bernard och Bianca letar efter de försvunna barnhemsbarnet Penny.

Lektionen efter det var väldigt speciell. Några engelsk-talande elever är och hälsar på vår skola. De är här och hälsar på musikklasserna, som var och hälsade på dem för ett tag sen. Vi fick tillfälle att prata med dem. Först stod de framme vid tavlan och klassen fick ställa frågor. När klassen inte hade några fler frågor att ställa, blev vi indelade i olika grupper med en elev från England i varje grupp. Jag var faktiskt en av dem i vår grupp, som höll samtalet uppe. Jag måste säga att jag skötte mig riktigt bra! :D (Och nej, ska ni vara elaka här (vilket ni inte borde vara), så håll tyst om det. Låt mig vara glad, när jag lyckats med något jag tycker är svårt.) Jag tror att resan till Hastings, England, som jag gjorde i somras, verkligen har förbättrat min engelska. Kanske är det så att jag hela tiden - egentligen - har kunnat prata engelska, men inte vågat - vilket jag gör nu. :D >.<
Sista lektionen för dagen var samhällskunskap och handlade om Rysslands politik. Jag tycker faktsikt att samhällskunskap är riktigt intressant. Skulle vara riktigt glad om jag fick MVG i det ämnet, när jag går ur nian. Tror inte jag kommer få det, eftersom det är väldigt svårt att få MVG. Men det skulle som sagt vara kul och jag kanske lyckas. Eftersom jag tycker ämnet är roligt, är det lättare att engagera sig och vara med på lektionerna.
När skolan var slut, skulle Joseph se om han glömt en bok hos Oscar. Jag, Alle och Backi följde med. Haha, jag, Alle och Oscar låg och "gosade" på Oscars säng. Haha. Det måste ha sett kul ut. Filmade Backi det???
Ja, Västrafik verkar ha svåra tider i dessa dagar. Vi kommer till ett rödljus och bussen måste stanna. Ljuset blir gult, grönt och bussen... kan inte köra. Den bara står där. Chauffören försöker öppna och stänga framdörren, men bussen vill inte köra. Det rycker till och bussen är en meter längre fram. Bra. Haha, vi kommer tillslut iväg och jag hör chauffören prata i telefon: "- Bara jag inte behöver stanna, så går det." Så var det med det. Bussen måste självklart stanna vid nästa trafikljus. Med ansträngning lyckas chauffören få in bussen på hållplatsen, som ligger precis efter trafikljuset. Chauffören beklagar att bussens bromsar inte fungerar som de ska. Han var nog lika irriterad som jag. Åh, jag tycker så synd om honom. Det är ju inte hans fel att Västtrafik inte kollar sina fordon, innan de sätts i beredskap. Japp, självklart skriver jag detta till Västtrafik vid veckans slut. Tur hade jag och efter någon minut kom en annan buss, som jag hoppade på.
Jag vill tacka Rickard, för sällskapet hem. Ja, han brukar faktiskt hålla mig sällskap, om han kan. <33 >.<

Under dagen har jag mått bättre och bättre. Jag är inte alls lika trött, som jag varit både måndag och tisdag. Efter gympan (som jag inte var med på), mådde jag mycket bättre. Man kan alltid hoppas på att jag slipper bli sjuk... (a)

Jag ska sluta...

Vid matbordet frågar pappa hur dagen har varit. "-  Sådär." "- Vadå då?"  "- Jag förstår inget av det vi gör på No:n. Sen på slöjden så fungerade inte symaskinen, som den skulle. Jag blev arg och kastade lite av arbetet i papperskorgen..." Längre hann jag inte, förrän pappa avbröt mig. En väldigt trevlig middag måste jag säga. Av det pappa sa, ska jag nu försöka att...

  • Inte bli arg för småsaker. 
  • Sluta engagera mig.
  • Lugna mitt temperament. (Enligt pappa kan vänner och bekanta tycka det är jobbigt. Samtidigt är det ju en del av mig, så det pappa säger är att...)
  • Jag ska sluta vara mig själv.


Tack så mycket. Och nej.


Sms... sen ett till

Gick och la mig kl 22.00 - ganska exakt. Satt uppe och läste en stund, samtidigt som jag messade med Rickard. Vid kvart i elva skickades det sista smset. Både jag och Rickard var väldigt trötta. Jag satt uppe en stund till, men släckta lampan strax innan elva. Hade precis somnat, då jag får ett sms av William. Minns knappt vad han skrev, men han frågade, när vi börjar idag... Jag var för trött för att uppfatta allt. Förlåt.

Jag tänker väldigt mycket på att jag ska upp till Rickard på lovet. Det gör att jag inte alls känner för att gå till skolan. Känner ingen inspiration alls. Sen är det ju alla tvister med folks. Ganska jobbigt, men de måste lösas. Jag vill ju behålla relationerna. Jaja, antar att det bara är att sätta sig på cykeln och ta sig ner till båten. *Suck*
Slutar skolan vid 15 idag, vilket betyder att jag antagligen missar bussen. Hm... Egentligen borde jag inte tycka det är så jobbigt, eftersom jag ofta hunnit med bussen. Men samtidigt är det väldig skillnad att komma hem 16.00 och 17.00.

På tal om att sluta skolan: Tydligen är det ett tryckfel i vårt schema och vi slutar inte alls 14.00 på fredagar. Jag står i alla fall för att jag gick tidigare i fredags. Inte mitt fel att de är tryckfel. Inte mitt fel att jag planerar mitt liv. Och nej, jag missade inget genom att stanna 5 minuter till... Sen... Om det nu hade blivit så att jag stannat kvar... Då hade jag (tillsammans med resten av klassen) fått gå kvart över - 5 minuter för sent. Så är det väldigt ofta efter denna lärares lektioner. Hon ber oss alltid lägga ihop, då lektionen tar slut, men det tar ju att tag att plocka ihop allt. Eftersom vi måste vänta på alla - främst idioterna - tar det väldigt lång tid.

Jaja, jag är trött, skoltrött och omotiverad... Längtar gör jag också. <3

Bokade biljetter!

Under kvällen har jag bokat biljetterna till Stockholm. Åker mycket väldigt obeskrivligt tidigt på lördagens morgon den 4 april. Kommer hem på eftermiddagen måndagen den 13 april. Tack mamma. :)
Har pratat med Rickard också. Vi pratar inte om så mycket speciellt, men det är underbart att bara höra hans röst. <3 Tackar så hemskt mycket för det - för att jag får tillhöra dig. <33

Jag är inte så trött nu. Efter att ha tagit ett glas apelsinsaft kände jag att huvudet började hänga med lite bättre. Måste stänga av datorn nu, men jag tänker sitta och läsa en stund. Jag gillar min bok, den är avslappnande.

På torsdag ska jag hämta mina bilder! <3 Jag längtar! :D >.<
Nattis-Kramar
/Jasmine

Somnade i soffan

Mitt huvud känner av en lång dag. Stängde av datorn vid halv fyra, för att se sista halvan av House. Efter det kom That's 70's Show. Det är faktiskt lite mysigt att se, så där på eftermiddagen. Jag somnade ganska snabbt. Lite jobbigt, men jag kunde inte hålla mig vaken. Sov till strax innan fem, då jag gick in och la mig på sängen... och somnade även där. Pappa kom in och väckte mig, när det var mat. Jag förstår inte varför jag är så trött. Jag har ju sovit ordentligt och... Ja, varför är jag så trött? Kan det vara för att det varit en annorlunda dag? Håller jag på att bli sjuk? Eller vad är det som händer?

Har inte ont i huvudet, men vill egentligen bara stänga av....

Postkodmiljonären

Klassen möttes på hållplatsen Gamlestadstorget, där jag hade suttit och fryst om händerna i en kvart (!). Vi var inne i värmen runt nio, men då var inte alla där. Lyckligtvis kom de flesta efter en kort stund. Vi hängde av oss ytterkläderna och satt och väntade en stund. Vi fick efter ett tag komma in i studion Vi blev placerade på läktarna  (jag tillsammans med Alle och Joseph, på en plats där vi inte sågs i sändning) och sändningen började. Det var faktiskt väldigt kul - roligare än jag förväntat mig det. Studiemannen var underbart skön! xD Han skämtade verkligen. Avbrotten, som gjordes av olika anledningar, gjorde han till en rolig grej genom att till exempel skylla på att någon klappade händerna i otakt (vilket han sa till Julia). Det var förstås bara på skoj, vilket gjorde det hela väldigt roligt. Efter rasten spelade vi in ännu ett program. Då fick jag, Alle och Joseph sitta på en annan läktare (som verkligen syns i bild).


Postkodmiljonären

Alle hade en viss uppfattning av Rickard Sjöberg, men den ändrades helt. Jag måste nog hålla med. När man ser honom på tv verkar han ganska stel, men i verkligheten är han riktigt skön, väldigt avslappning och har humor - precis som alla andra människor. "Rickards rumpa är som en gelé-päron-stjärt, som man bara vill klämma på!" Haha, ett litet citat från Alle. xD
För att vi var med som publik, får klassen 1000 kr till klasskassan. Man kan, som vilken klass som helst (med minst 25 elever) vara med och få pengar. :)
Dagen bjöd på många skratt och ny erfarenhet. Sändningen vi spelade in sänds i TV4 på fredag och lördag kväll kl. 19.30.

Körigt att komma hem med Västtrafik idag. det blev stressigt - jobbigt. Tackar Rickard, för stödet jag fick. <3
Underbart skönt att vara hemma en och en halv timma tidigare idag, eftersom vi slapp åka tillbaka till skolan efteråt.

Kram

Ingen Cookie!

Jag fick inte så mycket av kakan. När jag kom ner i köket, efter att ha smält middagen och kände för att mumsa på något gott... då fanns det inte mycket kvar. När jag kom hem i eftermiddags, fanns halva kakan kvar. Nu låg där endast en liten bit kvar. Lite ledsen blev jag faktiskt. Den var ju så himla god och jag såg verkligen fram emot att få frossa. Nåväl, vad kunde jag göra? Mamma sa att det fanns bullar i frysen, så jag värme två (än så länge).

Jag och mamma ska nu kolla tågbiljetter till Stockholm och inför påsklovet v.15.
Vad är okej att betala för tur och retur mellan Stockholm och Göteborg? 1000 kr, som Rickard betalade, för att komma ner en helg, eller finns det ett maxbelopp?

10 kommentarer!

Vilken chock jag fick, när jag loggade in på kontot och fick se att jag fått 10 nya kommentarer under helgen som gått. Det har tydligen gått vilda diskussioner, när det handlar om mig och Backi. Jag och han kommer att prata om det och jag hoppas att det löser sig.

Har som sagt varit med som medhjälpare på ett läger nu i helgen. Det var roligt. Väldigt intensivt måste jag säga, så nu är jag väldigt trötter. Var hemma runt tre. Mamma är sjuk och bad därför mig dammsuga. Efter det hoppade jag in i duschen. Underbart skönt att få slappna av. Har lagt in lite bilder från lägret på Min Bilddagbok. Nu tänkte jag spela Sims (Ja, jag är en nörd och låt mig vara det. ;P) Om någon timma blir det middag skulle jag tro. Mamma har bakat en underbart god björnbärskaka, som hon sa att jag får ta hur mycket jag vill av (!!!!) >.<  - så det är precis vad jag ska göra hela kvällen. Klockan 18.25 sänds Melodifestivalen - Deltävling 3 i repris på SVT24 och det tänker jag se, eftersom jag missade det igår.

Trevlig kväll på er!
KramKram
/Jasmine


Svar till Backi

Jag anser att det inte är vårt fel att våra lärare inte har koll på förändringar i schemat. Jag var tvungen att gå, för att hinna hem i tid. Det är inte fel att planera sitt liv efter de tider, som schemat anger - eller hur? Allting anpassas inte efter mig, det vet du lika väl som jag. Bara för att jag står upp för mina åsikter, så betyder inte det att alla ska lyssna på mig, men jag tycker att andra människor bör respektera andras åsikter (självklart inte bara mina). Att jag bor långt från skolan, är inte så enkelt som det låter. Att jag planerar minsta lilla steg i mitt liv, när det gäller kollektivtrafik och aktiviteter, det vet du ingenting om, så jag tycker du har fel som kritiserar mig. Självklart får du ha åsikter, men i detta fallet tycker inte jag att du ska uttrycka dig, eftersom du inte har erfarenheten om att bo långt från skolan. Tack.

Medhjälpare

... det är vad jag ska vara denna helgen. Jag följer med som ledare på ett konfirmationsläger, som äger rum under helgen. Det ser jag fram emot. Förra året, då jag var konfirmand, var vi på Helsjön - samma ställe som vi ska till i dag. Mitt läger var toppen! Jag fotade massa fina bilder där:

     

  

Efter att ha ätit en skål med tortellini är jag nu mätt och belåten och redo att åka på läger. Bussen går om en timma, så jag ska gå runt kvart över - halv, tänkte jag. Får sällskap av Rickard via telefon. Verkligen tacksam för att han håller mig sällskap så mycket. <3 Jag uppskattar det otroligt mycket. *Puss*

Hörs på söndag! :)
Ha en trevlig helg! :D
Kramis <3 >.<

Bussar

Det är konstigt. Dagen har varit rätt bra. Lite sämre här och var, men inget märkbart. Det som är konstigt är att dagen kan ändras så snabbt. Efter det att jag och Alle skiljdes åt på Drottningtorget, efter att ha köpt godis och lämnat in mina bilder, är det som att jag levde i en dimma av förvirring och allt...
Springer till Terminalen, för att hinna med bussen. Kollar tavlan, som visar varifrån bussen avgår och ser att Västtrafiks klocka visar 15.42.13. Jag springer. Ser min hållplats. Lampan är släckt, men det står personer vid ingången. Är lampan trasig? Jag kommer fram, dörrarna går igen, men jag hinner glida igenom. Bussens dörr är stängd och bussen backar ut. Jag vinkar, men jag är ganska säker på att chauffören ignorerar mig. Brevid mig står en man (som antagligen också hann igenom dörren?). Han var lite speciell. Frågade en del, var allmänt social. Han hette tydligen Leif Johansson och hade gått i pension. Vi stod där ute en stund. Dörren var ju stängd, så det fanns inte så mycket annat att göra. Tillslut gick vi in genom en annan dörr, vid en annan hållplats. Vi satte oss på bänkarna. Leif började prata med en mörkhyad ung man. Den unge mannen svarade inte, när Leif pratade med honom. "-Do you speak English? - Yes" Haha, det var riktigt kul. Leif försökte kommunicera på engelska och mannen såg bara frågande ut, men hade ändå ett leende på läpparna. Tillslut förstod Leif att mannen kunde svenska. Haha, Leif försökte kommunicera, mannen log och jag satt och försökte hålla inne ett skratt. Det var lite körigt. Tydligen var en annan buss, åt samma håll, försenad, så jag tog den istället. Där blev det inte bättre. Först stod Leif upp och jag bad honom sätt sig ner. En kvinnas telefon ringde och han svarade. Ringsignalen var någon känd låt och Leif kommenterade att hon borde ha någon annan. Jag tror Leif uppfattade det som att kvinnan pratade med honom, för han svarade på frågorna som kvinnan ställde till personen i andra änden av luren. Tillslut var kvinnan tvungen att be honom vara tyst.
Konstig bussresa, ja.

När jag kommer av bussen, står några killar vid hållplatsen. De var väl i min ålder, kanske några år äldre. "- Ja, det där ser ju varmt ut." De kommenterade min klädsel: kjol (kort?), hudfärgade strumpbyxor, benvärmare och gymnastikskor. Sådana kommentarer har jag hört några gånger idag. Inte bara de i klassen har frågat om jag fryser. När jag gick från gympan, var det några som tjejer som pekade och utbrast med förvåning i rösten: "- Titta, hon har inga tights på sig!"
Ja, vad vet folk egentligen? Inte mycket...

Syrentankar

Mitt i alla tekniska termer så som 'termistor' och 'kondensator' börjar jag tänka på syrener. De doftar så underbart gott. Jag blev nästan tårögd, när jag satt där på lektionen. Blomman är vackert lila, rosa eller vit. Doften är underbar. Att tänka på syrener är underbart! Jag och många med mig förknippar syrener med sommar, avslutningar i korta, vita, nyinköpta klänningar. Sommarlov! Syrener väcker minnena till liv.

Jag har tänkt en del idag. Efter gårdagens... lilla förvirring mår jag idag bättre. Har funderat och jag... Jag tror, eller jag kom på en liten tanke: Varför vara ledsen och deprimerad? Självklart får man vara ledsen ibland, det är ju mänskligt. Men jag menar... Det finns många människor som går runt och är ledsna väldigt ofta. De går runt och klagar på sitt liv, de lever i en mörk värld och deras hopp om att deras liv kommer att bli bättre, det döljer de långt inne. Alla hoppas på något, eller hur? Om man inte gör det - varför fortsätter man leva då?

Jag vet att det finns människor som säkert kommer ta illa upp av det här inlägget. Förlåt. Det är en tankeställare jag fick idag. Lite läskigt. Jag är inte alltid glad, men inte heller alltid ledsen... Jag kan säga att jag trivs bättre med att vara glad. Jag har tänkt och kommit fram till att jag ska försöka njuta av allt jag gör - även om det bara är små saker, som att borta tänderna. Jag är konstig jag... men jag tycker om att vara konstig ibland.

Kommentera gärna vad ni tycker och snälla, om ni tar illa upp, skriv det och ange ditt namn, så vet jag. Jättesnällt!
KramisKramis

Äpplebitar, Tomrum och Förvirring

Äpplebitar på ett fat. Väldigt gott och dessutom nyttigt.
Känner för att äta något eller dricka te... då passar det bra att äta lite äpple.
Det känns tomt. Ett tomrum långt inne, som jag inte kommer åt. Samtidigt är jag på väg att svämma över. Vad är allt detta? En total förvirring eller bara lite tankar? Jag vill gråta, skratta och bara skrika högt. Jag önskar att det fanns en famn. Jag vill stå på egna ben, utan någons hjälp. Jag är tacksam för stöd. Jag... Jag och min förvirring vet inte hur det ska vara...


Måndagskonflikter

Skolan är inte ett ställe jag känner för att gå till. Jag vill stanna hemma... Jag vill vara uppe i Stockholm.
Morgonen var bra. Ställde klockan en halvtimma tidigare än vad jag behövde. Ringde Rickard. Mycket mysigt. Vi planerade det igår kväll - en kväll med mycket tårar, papper och rinnande näsa. Behövde inte stressa någonting. Var i tid till bussen. Västtrafik kommer få ett mejl den här veckan.
Vi gör ingenting på spanskalektionerna. Det är väldigt irriterande. Varför kommer vi ens dit? Vi missar ingenting om vi är borta en hel vecka (tre lektioner). Väldigt onödigt känns det att gå dit.
Jag är riktigt dålig på musiklektionerna. Jag hänger inte med. Jag tycker det är svårt och när läraren visar har jag svårt att förstå - det går för snabbt. Inte bra. Jobbigt. Men det löser sig.
Jag har tvister med killarna. Det går inte så bra. Idag i bamba satte sig Backi och William vid ett bord med fyra platser. I vår lilla "grupp" är vi sex personer. Det betyder alltså att vi inte får plats alla vid det bordet. Detta har hänt innan. Jag är trött på det. Sa till dem. Jag tycker att om de inte vill umgås med oss, så kan det väl säga det, istället för att bete sig illa? Visst kommer det såra att höra att man inte är omtyckt, men jag vill veta, istället för att gå runt och undra...
Några i klassen fick chans att öva inför det muntliga nationella provet i engelska. Det vore kanske bra, men jag orkar inte må dåligt mer än nödvändigt. Må dåligt? Ja, det är precis vad jag kommer göra under de nationella proven i engelska. Jag tror (är ganska säker på) att jag kommer bli underkänd. Inte bra. Vet inte vad jag ska göra. Vill ju lyckas, men... Det är svårt. Sen är mitt självförtroende rätt sänkt. Bättre blev det inte, när min lärare sa att vi snart ska ha läst ut boken. Innan lovet frågade jag henne, när vi skulle vara klara och hon svarade att det inte var någon brådska alls. Nu är det tydligen dags att bli klar. Vad är det med henne?
Sen... är det en till jobbig sak: Klassen ska vara med som publik i Postkodlotteriet. Det är väl okej så, i alla fall första gången. Andra gången ska vi vara där på eftermiddagen. Vi slutar klockan fem den dagen. Jag tycker det är orimligt. Eftersom det tar ett tag för mig att åka hem, kommer jag vara hemma vid sju. Jag tycker inte det är okej, eftersom jag ska till skolan dagen efter. När ska jag få andas? När ska jag få leva? Får jag någon fritid? Nej. Min lärare anser att man får ställa upp, men hallå? Till vilket pris? Det ska väl vara roligt, inte jobbigt? Hm... Ska prata med pappa om det. Han kommer säkert säga att jag ska följa med, men jag... Jag vill vara hemma senast fem... kanske sex i värsta fall.
Vi hade vikarie på no- och mattelektionen. Vi gjorde inte mycket. Vikarien hade inte koll på tiderna, så vi slutade tidigare. Skönt att slippa stressa skynda till bussen. Tog spårvagnen, åt bullar och läste 'Linas Kvällsbok' för andra gången. Jag läste den för två år sen ganska exakt, så jag tyckte det kunde vara kul att läsa den igen och se vilken uppfattning jag får av den nu.

Jag älskar min Rickard!
Joseph,
tack för att du stöttat, pratat och tagit hand om mig idag.
Det var verkligen underbart snällt.

Många Kramar
/Jasmine

Komma tillbaka

Att komma tillbaka känns lite konstigt. Helt ärligt talat... Vad lever jag för? Jo, det ska jag säga er; Jag lever för kärleken. (Nej, detta har jag inte tänkt på hela dagen, den meningen kom jag och tänka på nu.) Att komma tillbaka - tillbaka till Göteborg - komma hem - det känns... Jag vet inte. Det känns inte som att jag lever. Luften jag andas... Den är tyngre än vanligt. Jag vill leva hos dem jag älskar... och just nu finns den personen i Stockholm. Visst har jag familj och vänner här i Göteborg, men... min älskling finns i 50 mil bort. Jag saknar honom.
Jag pratade med en ung kvinna på tåget. Hon berättade att hon har vänner lite varstans i landet. Hon åker och hälsar på dem då och då. Så vill jag också leva. Jag vill vara fri. Jag vill inte vara instängd i en stad, jag vill resa dit vinden för mig.
Nej, man ska inte ta förhastade beslut, samtidigt får man inte tveka för att utforska och åka på äventyr. Jag skulle väldigt gärna vilja bo... Ja. Förlåt. När jag tänker dessa tankar blir jag väldigt... kluven. Jag älskar mina kompisar jag har här i min stad, men... Hur många av dem kommer jag fortsätta hålla kontakten med? Vissa har redan sagt till mig, att de inte vill hålla kontakten. Andra kompisar står jag inte så nära, så de relationerna kommer nog tyvärr rinna ut i sanden. Förlåt. Sen har vi de underbara... Jag vill inte lämna er! Vi kan väl ses efter att vi slutat grundskolan?

Ja.... Jag vet inte vad jag vill... Jo, jag vet: Jag vill vara fri! Frihet, tack!

One Week

Då är man då hemma igen. Efter att ha tillbringat lovet hos Rickard, är jag nu hemma igen. Blandade känslor måste jag säga:
- Jag saknar dig.
- Det är skönt att vara hemma igen. (Inte för att jag inte trivs hos Rickard, men det är alltid skönt att kunna... vara hemma.)
- Vill träffa dig snart igen.
- Skolan känns långt borta.
- Kompisarna... Det känns som att jag förändrats lite...
- ... eller så är jag bara lite mer förälskad i Rickard.

Vår vecka:


Lördag:
Tog tåget från Göteborgs station vid två-tiden. Kom fram fem timmar senare, då det var mörkt ute. Att få krama om Rickard kändes fantastiskt. Tack. <3 Mysigt att få träffa alla igen. Jag tycker om er. Satt och kollade Melodifestivalen. Enligt mig var det få bidrag, som var bra.

Söndag:
Upp tidigt var det som gällde. Jag, Rickard, Sebbe (Rickard's bror) och Linus (kompis till Rickard, som jag lärt känna) åkte upp till Rimbo och hälsade på mamma Marie. Mycket trevligt att träffa henne. Hon är underbar! Det var en bit att åka, så när vi kom hem igen, var klockan mycket. Det föll sig så att Sebbe sov över. Mycket mysigt. (Nej, vi sov inte alla tre i Rickards säng - Sebbe sov utanför.)

Måndag:
Mysigt att få ha två snyggingar i samma hus. ;P Besök hos Linus. Mycket mysigt. Anledningen var för att kolla efter filmer till filmkvällen, som skulle äga rum dagen efter. Vi dansade på dansmatta. Jag var lite duktig. :$

Tisdag:
Filmkväll! Mycket mysigt. Filmen vi såg var lite underlig, men helt okej. Den är dock inte en film jag gärna ser igen. Både Linus och Sebbe sov över. De delade på en stor säng ute i vardagsrummet.

Onsdag:
Både Sebbe och Linus sov länge. Jag och Rickard hann spela Sims, innan de vaknade. Väldigt mysigt min älskling. Speciellt att få sitta i ditt knä. >.< <33 Vi - Sebbe, Jag, Rickard och Linus - spelade nog rätt mycket Sims under veckan som gått. Det blev också en hel del tv-spel. Super Mario Kart blev mitt favoritspel. Jag blev bättre och bättre och i slutet av veckan var jag ett motstånd. *Stolt*

Torsdag:
Jag och Rickard åkte iväg och besiktade bilen. Allt gick bra.

Fredag:
Bowling! Jag, Sebbe, Linus och Rickard åkte iväg till bowlinghallen. Det var väldigt jämt måste jag säga. Efter två serier stod resultatet klart att Linus vann med 253 poäng. Jag var inte ångt efter med mina 237 poäng. Rickard förlorade med sina 169 poäng över Sebbe, som slutade på 173 poäng. Det var väldigt jämt och mycket roligt. Tack till er alla för en underbart trevlig kväll! <3

Lördag:
Alla Hjärtans Dag! <3
Riktigt mysigt att vakna brevid min älskade Rickard. Vi är inte bara ett par, vi är också bästa vänner. Han är en underbar människa och får verkligen mig att känna mig älskad. Han är en av de personer, som fått mig att ändra synen på mig själv. Tack. <3 Vi hade det mysigt. Åt geléhjärtan och tyckte om varandra. Linus kom på eftermiddagen. Melodifestivalen för andra gången. Denna lördag var bidragen bättre. Jag tycker även att finalplatserna delades ut bra - väldigt bra. :)

Söndag:
Det blev en morgon av tårar, snörvel, kramar och salta pussar. Både jag och Rickard grät. Det är konstigt... När jag gråter, då är det Rickard som är stark och kommer med tröstande ord. När Rickard gråter, då är det jag som står brevid och tröstar. Hur kommer det sig? Vi tar liksom över varandras roller... Konstigt, men underbart. <3

Ska man då snabbt sammanfatta veckan som gått: Super Mario Kart, theSims2, kärlek, tårar, lycka, äventyr, godis, tjockis, mysiga mornar, mysbyxor, kalla hallgolv och underbar mat.
Ett varmt tack till Alla underbara människor, som tagit så väl hand om mig.
Ett extra tack till Carina, för underbara middagar. <3

Tack.
  

  
Lite bilder tagna hemma hos Rickard


Packa

- Dags att packa? Ja, det är det verkligen.
Klockan börjar bli mycket. Inte mycket jag har fått gjort. Musiken är klar och ett brev till Västtrafik är nu levererat. Naglarna ser fortfarande hemska ut. Måste fixas innan jag somnar! Packa som sagt. Det kommer ta sin lilla tid - det vet jag säkert. Kommer säkert glömma något... :(

Nu tror jag inte att det blir något mer inlägg, innan jag åker upp till Rickard i Stockholm. Förlåt.
Kram
Nattinatti! <3

Inget inlägg

Ne, igår blev det inget inlägg. L hade fullt upp med att bli klar med ett So-arbete, så datorn var upptagen hela kvällen. Måste erkänna att det var rätt skönt att inte sitta här för en gångs skull. Saknade förstås det, men det är sånt man får ta.
Nationella provet i svenska gick bra. Vi hade två timmar och furtio minuter på oss att skriva en uppsats, om ett visst ämne. Provtiden startade klockan halv nio. En halvtimma senare hade jag skrivit en novell. Den var dålig enligt mig (det fanns inget budskap i den), så jag skrev en ny. Även den tog en halvtimma att skriva.Tog min rast och efter det kom jag tillbaka, läste igenom kladden, ändrade lite och började sen skriva rent min novell. Vid halv elva var jag klar. =)



Kom hem tidigare. Filmen vi ser på spanskan är för läskig enligt mig (lättskrämd), så jag slapp gå till lektionen. Kom hem och kollade på teve i nästan tre timmar. xD Haha, rätt sjukt, men underbart skönt. Efter det satte jag mig vid vår gamla dator och spelade lite dataspel. Tröttnade ganska snabbt och beslutade mig för att göra något annat istället Pratade lite med Rickard (oväntat?). Vid halv nio ringde mamma och sa att föräldrarmötet var färdigt. Vi åkte och köpte Thai-mat och tårta. Ett litet, men mysigt firande, fick mamma. Jag var riktigt trött. Gick och la mig, när vi hade ätit tårtan. Klockan var då halv tolv. Vid ett kom mamma in till mig. Minns knappt något av vad hon sa, så imorse var jag tvungen att fråga vad det handlade om. xD

Snö som töar blandat med regn = underbart väder att klacka runt med stövlar i.
Haha, min morgon blev som vanligt lite stressig, men jag hann med bussen.
Skolan var seg. Gillar inte bildlektionerna. De tar kol på mig. Jag misslyckas.


Bilden jag försöker att måla i skolan.

Sjuk? Nej, jag är inte sjuk - bara lite trött och med en hals som inte riktigt vill känna sig bra. Men det är inget att klaga på. Det får jag göra, om jag blir sämre eller smittar ner Rickard.
Jag åker till min älskling imon! >.< Jag längtar så klart! <33 Det var längesen känns det som. Är hos honom hela vecka 7. Det kommer vara underbart! <3 Vi har planerat lite - massa skoj. (a) Vi ska tydligen laga mat på onsdagen... Hm... Älskling, du vet väl om att jag inte har talang för matlagning? *Gömma mig*

Nu har jag en del (mycket - väldigt mycket) att göra; mp3n måste laddas med ny musik, packa, vara social med mamma, skriva brev till Västtrafik, naglarna ska målas... Ja, en del. Sen vill jag ha nåt gott att äta. (a)

Ha en trevlig kväll! :D
Kram <3

Lökringar, Snö & Kladdkaka

Rubriken beskriver min dag med några få ord, men jag tänkte förstås utveckla det lite med följande;
Imorse ställde jag klockan så sent jag bara kunde, för att slippa vara uppe och ensam i lägenheten. Precis i rätt tid. Jag hann till bussen. Lite stress - men det får man ta.
Kom till skolan. Filmen vi ser på spanskan klarar jag inte av att se, så jag gick därifrån. Hemskt att tänka på. *Bli rädd* Jasmine, det finns inget att vara rädd för. Rickard var så underbart snäll igår kväll. Vi pratade i telefon i 45 minuter. Större delen av samtalet gick ut på att han försökte lugna mig, jag som var helt till mig. Jätterädd var jag! *Pinsamt - alla får skratta.*
Vi gick igenom inför nationella provet, som vi ska ha imon. Det kommer säkert gå... sådär - det återstår att se.
Somnade nästan på So-lektionen. Minns inte vad läraren sa. Förlåt.
Efter skolan åkte jag till stan med Backi, Joseph och Alle. Joseph och Alle köpte lökringar på McDonalds. Mysigt var det. Det började snöa! >.< Hihi, det gjorde det hela ännu mysigare. Stora flingor. O.O Haha, jag blir som ett litet barn, när det snöar ute. (a)


Utanför tunneln, som leder in till Nordstan.

L satt vid datorn och gjorde ett skolarbete, så jag fick hitta på något annat. Skalade potatisen till middagen. Vi åt gott - väldigt gott. Kollade på TopModel med mamma och L. Åt glass. Jag bakade kladdkaka också. Blev så himla sugen! >.< Kanske kan jag ta med mig några bitar till provet imon. Vi får ju ha med oss matsäck. o.O

Rickard ska sova nu, så detta får bli det lilla slutet på mitt inlägg...
Nattinatti, Pusselipuss, Sov gott
/Jasmine

Glömmer

Det är nog lite för mycket att tänka på. Jag hade helt glömt bort att vi har några sidor i historia att läsa på till imon. Ingen som helst tanke på det. Bra att jag hamnar efter i alla ämnen. Toppen. Great. Orkar inte tänka på det. Hemuppgiften vi fick har jag inte heller gjort. Jag har ingen ork. Jag vill bara... att någon ska krama om mig. Förlåt.

Mötet var riktigt mysigt. Gick därifrån vid åtta. Det blev lite längre ön jag trodde, men jag hann se nästan hela TopModel. Gjorde mannagrynsgröt till middag. Det är gott. Jasmine tycker om att mumsa i sig gröt. <3

Vet inte när jag tänkte gå och lägga mig ikväll. Är ju ensam hemma, så man borde kanske passa på att sitta uppe? Eller ska man vara en duktig flicka och gå och lägga sig i tid? Somnar jag fortare, då kommer morgongdagen, veckoslutet, lördagen, v. 7 mycket snabbare. Jag vill... samtidigt vill jag stanna tiden.
Vet inte om jag kan sova. Jag är rädd. Tänker på läskiga saker. Jag är som ett barn. Kan jag få min fnuttefilt? *Gråten i halsen* Jag vill sova. Samtidigt vill jag se morgondagens ljus sakta bre ut sig över landet vi lever i.

Jag fryser, men vill inte ha någon filt.


Frusen

Min fingrar är kalla. Jag sitter inlindad i en filt. Jag saknar en varm famn. :(
Ensam hemma i natt. Mamma sover borta och L är ju hos pappa (som jag också skulle varit). Ska iväg sen, men när jag kommer hem... då kommer det bli ensamt. Samtidigt kanske jag behöver lite tid för mig själv. Och nej Jasmine, det finns inga monster. Vet inte vad jag ska göra. Måste göra mina uppgifter, ta hand om katterna och sen är det kanske bra om man får i sig någon form av middag. Förutom det vet jag inte. Spela Sims? Se film kanske? Vara uppe länge eller gå och lägga sig i tid? Just nu vill jag ingenting. Jag längtar efter någon. Jag vill gråta i någons trygga famn. Och ja, jag klarar mig. :)
Jag fryser...


Tortellini

En skål med tortellini framför mig. Älska! <33
Halv studiedag
denna tisdag. Har fått hemuppgift, som jag gör senare. Måste få spela Sims. *Bestämd* Vore nog bra om jag gjorde lite andra uppgifter vi fått.



Vi hade nationella provet idag. Det gick... inte bäst, men jag är nöjd. När jag skrivit på alla frågor och började läsa igenom det jag skrivit, märkte jag att jag svarat helt fel på en fråga. Haha, så jag var tvungen att sudda ut en halv novell. xD Menmen, sånt händer.

Jag är halvtrött. Lite nere. Får se vad som händer idag. Klockan sex ska jag vara borta i församlingshemmet. Ska på möte, som jag skrivit tidigare. Ska egentligen vara hos pappa idag, men så blir det inte. Kanske åker ut till honom imon - får se...

Mysig morgon

Jag vill tacka Rickard, för en mysig morgon. <3
Vaknade och kunde inte somna om. Kanska lika bra det. Då har jag varit uppe några timmar, innan det är dags att göra provet. Slutar halv elva idag, vilket gör mig gladgladglad. >.<
Hade svårt att somna igår. Tänkte lite på filmen, vå såg igår på spanskan *blir rädd, när jag tänker på den*. Herregud, varför blir jag rädd? Jasmine, det är en film! xD Haha, jaja, nu ska jag inte tänka mer på det här.

Jag drömde konstigt inatt. William, Backi, Oscar och lite annat folk från klassen var med. Det var väldigt verkligt alltihop. Folk var som de är i verkligheten... När jag vaknade började jag gråta. Hemsk dröm. Hemsk upplevelse.

Nu fryser jag... Hm... Kanske ska klä på mig nu? Sitter på sängen i pyjamas med datorn framför mig och lyssnar på Bandit Rock. >.< Ska gå om en timma, så det är ingen brådska - inte alls.

God-Morgon-Pussar

Att hjälpa andra - Inte självklart?

Jag blev ledsen vi matbordet. Jag pratade med pappa om engelskan, som jag tycker är svår just nu. Grät. Men jag är okej nu. Jag kan bara inte förstå att det finns så själviska människor! För mig är det självklart att man hjälper andra människor, speciellt de som behöver hjälp.... Tydligen är det inte lika självklart för alla människor. Pappa tycker att jag är för naiv - att jag tror gott om alla människor. Men det är klart; alla människor är snälla innerst inne, eller hur? Han säger att livet inte är så enkelt. Jag har hört av en väldigt klok person, att livet blir vad man gör det till. Hm... Jag anser att man ska ta hand om varandra. Man ska hjälpa varandra. Personer som ligger ner, ska man hjälpa att resa sig upp. Man ska plåstra om de som är skadade och man ska stötta dem, som har svårt att gå. För mig är detta självklarheter. Ursäkta, men till er idioter, som inte anser att man hjälper varandra, som inte försöker göra det lättare för andra personer... Ni borde sitta inlåsta. Jag tycker inte om personer som er, men samtidigt är det bra att ni finns. Då är det lättare att upptäcka änglarna som finns på denna jord. Tack och ge er av.


Ansträngande

Kan väl ta dagen från början:
Jag var i tid till bussen - slapp stressa. Mycket skönt. Det var riktigt kallt ute. Egentligen bara några minus, men här nere i Göteborg är några grader under noll-strecket tillräckligt för att jag (och kanske några till) tycker att det är väldigt kallt.
På spanskan har vi börjat se 'Barnhemmet'. Det är väl en skräckfilm? Än så länge har den inte varit så läskig. Några småäckliga scener så som avbrutna fingrar och stora hack i benen. Jag hoppade till riktigt ordentligt en gång. Höll för ögonen en annan. Den är faktiskt riktigt bra. Den är läskig, men inte på grund av blod - inget sånt. Får se vad jag tycker om den, när vi sett klart den.
På musiken spelade jag och halva klassen in rock-klassikern 'I Wanna Rock'. Riktigt kul! Och jag kan den nu. >.<
Vi gick igenom lite inför nationella provet i svenska, som vi ska ha imon. Vi har också halv studiedag imon, fick jag reda på idag. Jippi! Då ska jag hem till mamma, spela Sims, kanske försöka få igång mitt arbete om min konstnär (bilduppgift). Sen på kvällen ska jag på möte inför ett konfirmationsläger, som äger rum helgen vecka 8. Jag ska följa med som medhjälpare. Det kommer säkert bli kul. Det är foto/bild-gruppen, som ska på läger. Jag kanske kan passa på att ta lite fina bilder. (a)
Gjorde matteprovet idag. Det gick toppenbra! :D
Var med Mirre en stund efter skolan. Mycket mysigt. Vi drack te! <33 Vår speciella sysselsättning. Hon åker till Indien imon. Jag kommer sakna henne. <3

Nu ska jag prata med Rickard - en person jag verkligen längtar efter! <3
Kram


Firandet av mamma



Idag var släkten här och firade mamma. Trevligt, men intensivt - som alltid. Eller hur Rickard? (a) Jag är trött. Kan bero på att jag känner mig seg - kanske lite sjuk? Hm... Får inte vara hemma, så det är bara att bita ihop och pallra sig iväg till skolan.

Jag har något emot att ta bilder på folk, speciellt på folk i min närhet, som släkt och nära vänner (med undantag för klassresor). Tog lite andra bilder istället;

       
Dukningen


God middag (nyttig också (a))


Efterrätten <3

Det var som sagt trevligt och jag blev väldigt mätt. Kanske för mätt? Hm...


Veckan som kommer är vecka 6. Och om mindre än en vecka, närmare bestämt om sex dagar... då är jag uppe i Sveriges huvudstad Stockholm, hos Rickard. Jag längtar faktiskt lite. (a) <3

Nu är jag trött. Bör gå och lägga mig, men jag vill inte. Ända sen jag var liten, har jag aldrig velat sova. Haha, det är först när jag inte kan hålla huvudet upprätt, som jag börjar inse att sova kanske är den bra ide. x) Fick nyss frågan av en kompis: "Varför vill du vara uppe då?" Mitt svar till honom blev att jag egentligen inte vet säkert, varför jag vill vara uppe. Jag tycker det är onödigt att sova. Det finns ju så mycket man vill göra. Men jag antar att om jag inte går och lägger mig snart, så kommer mamma och säger till mig att jag måste sova. Det är väl det föräldrar är till för?

Nu ska jag fixa mig, sen ska jag ringa Rickard. Efter det... Kanske lite pyssel. (a)
Natt-Puss! <3

Städa måste man

Vaknade klockan nio idag. Vad är det med mig? Igår blir jag väckt och idag, när jag får sova, då vaknar jag väldigt tidigt. Märkligt. Men det var nog bra att jag vaknade så pass tidigt. Jag har nämligen plockat i ordning och städat mitt rum. Jag har i vanliga fall ganska städat i mitt rum, men ibland ser det ut som tredje världskriget. Haha, och då måste man städa. Är riktigt trött nu. Jag tror jag håller på att bli sjuk. Ont i huvudet och känner mig ibland lite yr. Näsan var lite känslig imorse, men den är bättre nu mitt på dagen.
Släkten kommer vid två och då ska jag ha...
- fixat bilderna
- fixat i ordning mig
- ... Mamma, behöver du någon hjälp?

Men jag kommer säkert hinna med allt...
Pussar och Kramar

RSS 2.0