April i min Bullet Journal

Ni är många som har lämnat fina ord om mitt tema för april månad som ni fick en försmak av i tidigare inlägg. Stort tack! Nedan följer resultatet av sidorna för april månad i min bullet journal. Temat är honung, bin och bikupor.


Framsidan för april i min bullet journal.

Som vanligt inleder jag månaden med en framsida. Efterföljande uppslag är ägnat åt månadsöversikten med plats för att-göra-listan intill.


Månadsöversikt i april.

Jag tror mig få en del fina minnen att bevara i april och därför har dagbokssidorna för månaden fått bli två istället för en.


Två rader om dagen i april.

Avslutningsvis har jag ett ljuvt uppslag med honungsdrypande överkant. Här har jag månadens mood tracker och habit tracker. I nedre högra hörnet har jag några tänkvärda ord, delvis inspirerade av månadens tema.

Mood tracker och habit tracker i april.

Vad tycker du om resultatet? Blev det någorlunda likt de jag skissade upp (se tidigare inlägg)?

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2022-03-29.


Vårlistan 2022 i min Bullet Journal

När vårsolen gjorde entré och de där härliga vårdagarna kändes mindre avlägsna kunde jag inte låta bli att knåpa ner en lista över sånt som för mig hör vårmånaderna till. Jag har därefter fått kryssa i några rutor och känt den där förhoppningen och tron på varmare och ljusare tider som kommer med våren. Jag har redan hunnit dricka kaffe i solen och dammat av mina converse för en dag. Semla åt jag i månadsskiftet som var. Under mars månad har jag sett flera blommande vårtecken samt njutit av lekplatshäng och fin gemenskap med andra barnfamiljer.

Vårlistan 2022 i min bullet journal.

Listan fyller jag på allteftersom. Senaste tillägget är att jag vill köpa mig ett par nya sandaletter att bära under senvår och sommar.

Vad kännetecknar vårmånaderna för dig?


De där dagarna som föräldraledig

Föräldraledigheten i samband med att lillprinsen föddes tog för min del slut i september förra året. Det var med visst vemod jag återgick till arbetet. Där och då kändes det så definitivt att lillen började bli stor och att tiden med bebis var slut. Det senaste halvåret har jag dock fått uppleva en hel del av det där gosiga och varma som jag uppskattade under året hemma med en liten. Det finns dagar då jag är planerat föräldraledig, exempelvis då vi hade ett inbokat BVC-besök, eller då jag är hemma från jobbet för att ta hand om en sjuk lillprins. Det finns stunder i vardagen på kvällar och helger då tiden finns för extra mycket gos. Jag tar de där barnvagnspromenaderna också nu som förvärvsarbetande. Vi leker och fikar i parker, precis som i fjol. Jag inser alltmer att det jag tyckte så mycket om med att vara föräldraledig inte har så mycket med just ledigheten att göra - det är livet som småbarnsföräldrar jag tycker om. Och livet med en liten tar ju inte slut bara för att en längre period av föräldraledighet gör det.

Bild från en av de där dagarna som småbarnsförälder.

De där dagarna likt då jag var föräldraledig får jag uppleva gång på gång, bara i en annan omfattning och med en liten kille som blir allt större för var dag som går. Nu väntas varmare dagar och om några månader sommarsemester. Framöver kommer jag att ges många dagar som liknar fjolårets och då får jag återigen uppleva hur det är att ha hela dagar med en liten hos oss. Vi är ju en familj, det är livet som småbarnsföräldrar jag lever nu, och det betyder mycket för mig.


Påbörjat aprilsidorna i min Bullet Journal

När halva månaden har gått tycker jag att det känns okej att påbörja nästkommande månad i min bullet journal. Det är då jag har någorlunda koll på om jag behöver extra sidor för nuvarande månad eller om det faller sig naturligt att kommande månad får ta form. Att ha ett nytt tema att skapa i min journal - oavsett om det är sparsamt dekorerat likt mina marssidor eller ambitiöst skapat likt kaffetemat i november - är något jag ser fram emot. Ibland, som nu inför april, har jag kladdat ner några idéer på ett gammalt kuvert. Nu får skissen ta verklig form i min bok med prickade sidor. Temat för april är honung, bin och bikupor. Håll utkik efter inlägg om det färdiga resultatet!

Påbörjat aprilsidorna i min bullet journal.

När börjar du planera för kommande månad i din bullet journal/kalender/personliga almanacka?


18-månaderskontroll på BVC

I veckan hade jag en dag föräldraledigt för att ta med lillprinsen på 18-månaderskontroll på barnavårdcentralen (BVC). Jag tycker att det är mysigt att gå dit, om än det var länge sedan jag var där. Vid detta besök fick lillen visa att han kan bygga med klossar samt peka på sin näsa. Jag bekräftade att han förstår mycket av det vi säger och att han har börjat utveckla sitt eget språk. Vi fick även veta vad lillen nu väger och hur lång han har blivit. Lillen fick även en spruta vaccin. Nästa planerade besök är när lillen är tre år - alltså då han är dubbelt så gammal som nu.

Lillen mumsar pastasallad i solskenet.

Efter BVC-besöket mumsade jag och lillen på medhavd pastasallad i solskenet för att därefter hänga på lekplatsen en stund. Vi hade en fin dag tillsammans. ♥


Söndagssol och lekplatshäng

Den härliga vårsolen lockade ut oss tidigt denna söndag. Redan klockan nio anlände vi till en närliggande lekplats. På lekplatsen fick vi sällskap av mammakompisar med barn i samma ålder som vår lillprins, vilket resulterade i en förmiddag med värmande samtal, lek och gemenskap samt visst gnäll och några tårar. Jag och lillprinsen hade sällskap av en mamma med barn då vi tog fikapaus från leken. Lillen var en utslagen hjälte då vi rullade hemåt vid lunchtid. Att vara småbarnsförälder är något särskilt och jag försöker göra det bästa av tiden som är nu, däribland njuta av att vara en av många föräldrar som tar med sina barn till lekplatsen.

Lillen tar fikapaus från leken.

Hoppas att du har haft en fin helg och att solen har värmt även hos dig.


Med en kopp kaffe i vårsolen

Jag är deltidssjukskriven några veckor till och passar därför på att njuta lite extra av de där soliga dagarna utan måsten. Det har hänt mer än en gång att jag har tagit med kaffe i en termosmugg, snörat på mig skorna och gått ut på en timmes promenad i vårsolen. Vissa gånger har jag pratat i telefon med en familjemedlem eller lyssnat på ett poddavsnitt, andra tillfällen har jag helt enkelt njutit av fågelkvitter och avsaknad av brus. De senaste två veckorna har verkligen bjudit på fantastiskt vårväder i Stockholms-området!

Naturnära promenad med en kopp kaffe i vårsolen.


Bebiskort i rosa

Handgjort bebiskort i rosa.

I veckan fann jag ro att sitta med mitt kortmakeri. Resultatet blev ett sparsamt dekorerat bebiskort i rosa. Det känns fint att kunna ge bort detta till ett par nyblivna föräldrar. Just nu finns kortet till försäljning i mitt kortmakeri - välkommen in! Fler bilder samt information och pris hittar du här.


Mot minskad medicinering

Sedan kortisoninjektionerna i början på december i kombination med förändrad medicinering sedan tre månader tillbaka har jag fått må bra i min reumatiska sjukdom. Symptomen som stelhet, ömhet och svullna leder har varit milda eller knappa. De besvär jag upplevde i höstas har inte återkommit. Det gör mig glad att det går åt rätt håll, jag har ju fått erfara hur dåligt min kropp faktiskt kan må.

Även min läkare uttryckte glädje vid gårdagens läkarbesök. Jag har viss inflammation kvar i en armbåge och i en handled, men det är betydligt bättre jämfört med när vi senast sågs i december. Läkaren föreslog att jag ska börja trappa ur mina kortisontabletter, en medicinering som skulle vara initial under tiden som mina andra läkemedel gav effekt. Kortisontabletterna har jag dock varit ordinerad i fem månader, så det är verkligen dags att trappa ur dessa. Själv är jag glad att bli av med dessa då jag har fått biverkningar så som oro, inre stress och vissa sömnsvårigheter samt en kropp som tar längre tid på sig att läka blåmärken och sår. Framöver kan jag komma att återfå vissa symptom som en effekt av minska dos kortison, men det känns ändå hoppfullt att jag nu går mot minskad medicinering.

Fler inlägg om min reumatiska sjukdom: Jag har fått en diagnos, En första injektionspenna Hyrimoz, Dagar som sjukskriven.


Tulpanglädje

Första mars - vårens första dag! I vårt hem njuter jag av tulpanbuketten som tronar på vårt köksbord. Den gör mig lite extra glad de dagar då jag sitter hemma och arbetar. För mig är det vardagslyx att ha en bukett blommor stående på bordet - håller du med?

Tulpanglädje i vårt hem.


RSS 2.0