Cortegen 2010

Jag mådde bättre senare på dagen och beslutade mig därför för att åka in till stan denna kväll. Mamma, L, Anders och hans son skulle in, så varför skulle inte jag och Rickard hänga på. Min älskade har ju aldrig varit på Cortegen innan, därför tyckte jag det var extra viktigt att vi åkte in. Det blev inte alls så jobbigt som jag hade trott. Jag ägnade en tanke åt förra året, men inte mer. Jag hade trevligt där jag stod, i början av paraden och med bra utsikt. Det blev förstås en hel del bilder. En lång parad med hela sextio vagnar passerade! Vissa var bättre än andra. Här kommer ett urval...


"Bajsa ska va kul utedass på hjul"


Självklart var min favorit med även i år; Västtragik (Västtrafik)!
"Västtragik makes people walk" - klockren.


"Jag borde odlat melon, jag har blivit av med min pungfunktion"
(Någonting med bananer att göra...)


Avatar. "Intresset av(a)tar aldrig!"


Succén på Facebook; FarmVille - nu i annan version...
"Barn är en börda, in på Gårdville o skörda"


Slutligen min fyndiga favorit;
"Melodifest i valen"

Som ni kanske kan lista ut är hela paraden en illustration av de händelser som förflutit under det senaste året som har gått. Jag lyckades lista ut vad de flesta vagnarna föreställde, medan andra var svårare.
Cortegen är jätterolig, det måste jag säga! Dock blir man väldigt trött. Inte blir det inte bättre, för att det regnar. Vädret var inte det allra bästa dagen till ära, men så är det ibland. Tyvärr klarade inte alla vagnarna nederbörden som föll från himlen. Några vagnar fick tas bort från paraden på grund av detta...
Jag har haft en mysig kväll med pizza hemma hos Anders. Kom hem lagom sent och ska nu sova för natten.
Hoppas att ni har en trevlig Valborg och att ni tar det försiktigt med spriten!


Ett vitt träd





På väg till Cortegen fick jag syn på ett väldigt vackert träd. De vita blommorna var så fina!


Tankar som begränsar

Valborg. Min plan är inte att supa och driva runt på stan. Inte för att det är något jag brukar göra. Inte för att jag har någon att dricka med. Istället hade jag tänk besöka Cortegen, Chalmers årliga parad. I hundraen år har de hållit på. För mig har det blivit en ny tradition. Förra året hade jag väldigt roligt. Förra året, det var då det. Mina tankar begränsar. Jag känner mig svag psykiskt efter dagar av grunnande. Jag vet inte om jag orkar åka in till stan ikväll. Om jag ser någon jag känner, är jag inte säker på att jag pallar trycket. Visst blir jag glad av att se mina vänner från högstadiet, att de har de bra och är glada. Men jag vet inte om jag kan hantera alltihop. Känslorna av att vara övergiven och ensam kommer säkerligen bubbla upp till ytan. Frågan är om jag kan stå upp och ta smällarna. Egentligen vill jag bara sitta hemma och inte veta av firande. Men jag antar att livet går vidare och därför kan jag inte vara fast i det förflutna för alltid.

Jag har i vilket fall som helst slutat nu och ska ta mig hemåt. Kanske mår jag bättre senare. Det skulle underlätta.


Snart är staden rosa

Våren är här - helt säkert. Visst regnar det en del, men varför klaga? Värmen finns i luften och träden blommar. Ja, de blommar faktiskt. Jag blir så glad, när jag ser de rosa knopparna slå ut.


I staden finns träd med rosa knoppar. Nu är det vår!


Vilande figur i två delar

Idag inledde vi det sista (och enligt mina förväntningar det roligaste) caset för den här terminen och därmed också för sista året som förstaårselev på gymnasiet. Den första uppgiften vi fick, var att studera en skulptur i Göteborg. Min grupp fick i uppgift att studera skulpturen 'Vilande figur i två delar' skapade av Henry Moore.


Skulpturen 'Vilande figur i två delar'.

Vår uppgift var att studera skulpturen, hitta känslan och på så sätt försöka komma fram till ett budskap. En ganska bra start på caset måste jag säga. På så sätt får vi en grund att stå på. Estetisk verksamhet handlar ju faktiskt om att kunna förklara hur man menar och varför. Och ska man uttrycka sig, gäller det att veta vad man vill uttrycka, varför man väljer just det och hur man ska ta sig hela vägen. Caset heter ju faktiskt Intryck, Uttryck och Avtryck. Jag tror att det kommer bli intressant.

Vad tycker du att skulpturen föreställer?


Alla är vi individer

Alla människor bär på en bakgrund, en livshistoria, en egen saga. Vi kan dela in samhället i hur många grupper, delar och sektioner vi vill, men den minst kommer ändå alltid att vara människan, individen själv. Samtidigt är människan den största delen av vårt samhälle. Varje individ har sina små delar, grupper som hon tillhör och värderingar som hon delar med andra. Tänk dig en atom; tusen olika delar som tillslut bildar den där lilla atomen - det minsta i samhället, men också den största. Alla är vi individer, det går inte att ta ifrån oss.
Vi har vår historia, vår bakgrund som vi bär med oss. Som en ryggsäck bär vi runt på det som en gång var vi, på det som är vi och på det som hela tiden formar oss till det som en gång kommer slut som vi.


Bildkälla

Jag har börjat skriva på en historia. Det är en historia om kärlek, hur jag älskade och hur jag sedan var tvungen att gå vidare. Boken skriver sig inte av sig själv, det är jag som måste skriva. Jag måste anstränga mig för att komma vidare i livet. Det är inte längre enkelt. Jag har inte kvar det jag hade då. Jag har börjat skriva, men inte på det kapitel som jag inledde för några månader sedan. Nej, jag skriver berättelse om det som var då, om den tid som aldrig kommer tillbaka. Det är en berättelse om kärlek, sorg, förvirring och en gnutta vemod. Just det ordet, vemod, det tycker jag beskiver mig bra. Jag har alltid en viss sorg över mig, kanske för att jag hela tiden inser nya saker. Och allt det nya, det skrämmer mig. Det är nytt, oväntat och spännande. Men jag vill inte uppleva sånt, när jag inte har fått avsluta det kapitlet jag en gång började på. Jag ska skriva klart min historia. Jag har börjat nu. Berättelsen finns alltid med mig. Jag har lagt in dokumentet på ett USB-minne, som mamma sa. Ja, jag har min historia i en liten ask - min ask.


Nationella provet i Engelska A - Uppsatsen

Jag förstår inte varför jag har så svårt att sova! Igår kunde jag inte somna. Satte mig vid datorn, men kände mig fortfarande inte trött när klockan började närma sig ett. Jag stängde i alla fall av då och lyckades som tur var somna. Hm... Känns inte särskilt lyckat att jag sov fem timmar i natt. Speciellt inte eftersom jag nu på morgonen har suttit och skrivit uppsatsen i Engelska A. Nationella provet kommer man inte undan, bara för att man slutar på högstadiet. Jag känner mig trots få timmars sömn ganska pigg. Jag har ju fått vila ut under de dagarna jag har varit ledig.
Uppsatsen gick nog bra. Det var ett tråkigt (men lätt) ämne att skriva om. Man kan alltid hoppas att det gick bra.

Har jag några läsare som går första året på gymnasiet? Hur gick det i så fall för er på provet? Lyckades ni klämma ur er något dugligt?


Tiden läker alla sår...

... men minnena består.
Om det ändå kunde vara så.

Tänk om alla sår läktes med tidens hjälp. Och tänk om minnena varade för alltid.
Då skulle jag vara hel. Men jag är inte helt säker på att det stämmer.
Så många sår som åren har gett. Och så många minnen som passerat vad jag har sett.



Om det fanns ett sätt att se tillbaka på den tid,
då skulle jag gör allt för att få stå där bredvid.
För det enda jag vill är att få uppleva lycka,
men det är svårt när det jag minns måste trycka.

För minnena trycker i hjärtat och jag längtar efter den tid som en gång var. Jag vill uppleva det igen, igen och igen. För aldrig har jag känt mig så hel och trasig på samma gång. Jag älskade känslan och vill uppleva den igen. Men det kan jag inte göra, för den tiden är förbi.


Inget sommarjobb 2010...

Hur skaffar man sig ett sommarjobb? Vem ska man kontakta? Handlar det om tur? Eller är det bara skicklighet och engagemang som ger resultat?
Jag har inte varit så värst aktiv i sökandet efter sommarjobb, det måste jag erkänna. Samtidigt är jag ny på arbetsmarknaden och vet inte var jag ska vända mig. Jag har kollat runt lite på nätet, men hittar inget (?).



I början februari frågade jag i affären här på ön, om de hade något ledigt jobb. De skulle tänka på saken och bad mig komma tillbaka i början av april. Då fick jag det tråkiga beskedet, att de inte har något jobb till mig.
Samma svar fick jag av kommunen. Liksom många andra förstaårselever på gymnasiet, skickade jag in en ansökan om att få jobb via kommunen. Nej, jag var inte en av de lyckligt lottade.
Bostadsbolaget har jag mailet, men inte fått svar ifrån. Skulle jag ha turen att få jobb där, innebär det trädgårdsskötsel och lokalvård. Alltid något...
Jag hoppas inte på att få något jobb. Att jobba i matbutik är inget jag får göra, eftersom jag är under arton och då inte myndig. Vad ska man då söka som omyndig student utan någon utbildning att stötta sig på? Enligt mig blir jag arbetslös i sommar, om ingen kommer med ett uppmuntrande besked. Jag får helt enkelt klara mig i tre månader - utan pengar. Hur det ska gå vet jag inte. Antar att det bara är att spara - och det med början nu.

Har ni några tips till mig om hur man får ett sommarjobb, får ni mer än gärna komma med dem. Det är väldigt uppskattat från min sida.

Uppdatering (kl.20.24):
Jag hittade äntligen sommarjobb via Arbetsförmedlingens hemsida. Jag lyckades aldrig hitta det, under de tidigare gångerna jag varit inne där. Här ska sökas jobb!


Snart maj!


Bilden tagen den 17-04-2009.

Det känns overkligt att april månad snart är slut. På lördag är det första maj! Kan ni tänka er, hela våren har snart passerat förbi. Det betyder att sommaren snart är här.
Jag har snart gått ett helt år på gymnasiet. I mitt sinne känns det inte alls speciellt rimligt. Det var ju inte länge sedan jag gick på högstadiet! Men jo, året har gått i en rasande fart. Snart har jag väl tagit studenten, gift mig, skaffat barn och dött. Livet går för snabbt kan jag ibland tycka.


Sovmorgon

Jag har haft en underbar morgon! Vaknade vid tio, efter att ha drömt helt fantastiskt. Jag drömmer om tiden som var förr - en tid jag saknar. Det får mig att må bra. Än har jag inte glömt av hur det var på högstadiet. Haha, jag beter mig som om jag håller på att bli gammal och skruplig, som om jag kommer få minnesluckor på grund av min ålder. Skäms på mig. Jag ska inte hålla på och klaga så. Men jag kan inte hjälpa att jag saknar en tid då jag var lycklig.

Att få sova hur länge jag vill och sen dessutom ha tid, lugn och ro att bearbeta det som hjärnan har sorterat under natten, det känns underbart. Mitt i detta stressade liv, då man hela tiden måste vara på sin vakt, är det skönt att få sovmorgon lite då och då. Ibland är helgerna inte tillräckliga, för att man ska hamna på banan igen. Ja, till sovmorgon!
I vanliga fall blir jag stressad av att ligga kvar i sängen för länge, just för att jag hela tiden ligger och tänker på att hela dagen försvinner snabbt som ögat. Men idag, när jag inte har något inplanerat och vet att jag har fritt fram att göra som jag vill, då spelar det ingen roll. Då kan jag ligga kvar i sängen länge, utan att få skuldkänslor.

Vad händer hos er denna tisdag?


Pappas ord

Jag har alltid varit pappas tjej - ända sedan jag var liten och inte visste mycket om livet. Vi har alltid kunnat prata. Det är han som har kunnat säga till mig, då mina uttalande går för långt. Våra diskussioner är alltid givande.
Mamma vet att jag har en stark relation till pappa och hon bad mig därför att prata med honom angående det som hände på IUP-samtalet. Det har jag nu gjort och på så sätt fått en annan syn på saken. Pappa står på min sida och säger att det inte är mitt fel. Det är inte mitt fel, det är inte jag som är problemet. Jag passar helt enkelt inte in på skolan med folket som är där. Jag har aldrig varit den där riktiga tonåringen, som tycker det är spännande att göra förbjudna saker (citerar pappa). "- I deras ögon är du den absolut tråkigaste som finns. Skittråkig!" Pappa kan säga så till mig, utan att jag blir ledsen. Jag vet att han inte menar något illa, att han älskar mig för den jag är. Så, jag mår bättre. Att jag inte har kommit in i klassen (pappa tror inte att jag kommer göra det heller), är något jag helt enkelt får acceptera. Jag kommer klara det, så länge ingen går och petar i det. Tanken på att byta klass har jag ännu inte funderat klart över. Så länge jag får läsa extra matte och att schemat fungerar, så kanske jag går kvar i klassen. Jag har inte kommit fram till något än. Pappa säger att det är mitt beslut, vilket jag kan hålla med om.

Pappas ord har jag alltid lyssnat till, så är det bara. Kanske för att vi tänker i samma banor - bara det att han har mer livserfarenhet än vad jag har...


Vad är case?



Jag fick frågan av Erica, så jag tänkte passa på att förklara det.
Min skola är en friskola med ett speciellt sätt att lära ut på. Istället för att ha vanliga lektioner, som en kommunal skola har, jobbar min skola efter något som kallas för casemetodik. Under sex veckor läser vi ett så kallat case, där vi tar oss an ett aktuellt problem. Tre (ibland två) ämnen läses i varje case. Det caset jag nyss avslutade hette Svea och handlar om Sverige. I det caset läste jag ämnena Samhällskunskap A, Historia A och Religion A. Som de flesta vet är det ibland svårt att sära på de olika ämnena, därför är det bra att läsa case. Då blandas alla ämnena och man får se samma problem från de olika ämnenas synvinklar.
Exempel: Sverige i början av nittonhundratalet och folk har utvandrat till det nya landet Amerika - Möjligheternas land. Det är fattigt och svenskarna överlever med nöd och näpe. Industrialiseringen sätter igång, vilket betyder att industrier i staden byggs upp allt eftersom. Detta leder till att jobben finns inne i städerna och svenska bönder bestämmer sig för att flytta in till stora staden. Där finns jobben och man hoppas nu på att få ett bättre liv. Detta kallas för urbanisering och är något vi studerade under casets gång.
Det jag vill komma fram med genom att ta detta exempel är att alla ämnen vi läser i caset hör ihop. Det jag nyss berättade är Sveriges historia (Historia A). För att förstå landets historia måste man också veta bakgrunden, nämligen religionen (Religion A). Och inte nog med det; för att kunna utveckla berättelsen, så att vi hamnar i den tid vi idag lever i, måste man förstå det politiska (Samhällskunskap A). Förstår ni?

Man får vanligtvis ett slutbetyg i alla A-kurser, då man har läst första året på gymnasiet. Så är det inte på min skola. Religion A är en femtiopoängskurs och den avslutas detta året. De andra kurserna Samhällskunskap A och Historia A är hundrapoängskurser och fortsätter över i tvåan, då jag läser fler case som innehåller den kursen. Man får alltså inte slutbetyg i varje kurs, efter att man läst ett case (med vissa undantag). Istället får man omdömen som berättar på vilken nivå man ligger.

Positiv med case:
- man har tid att utvecklas inom de olika ämnena.
- har man en mindre bra period i sitt liv, finns det möjlighet att ändå få ett bra betyg.
- man får en verklighetsbild.
- sex roliga veckor framför en.
- inte så mycket skriftliga prov.
- uppsatser, föreläsningar, debatter och seminarium.

Negativt med case:
- är caset inte så lockande, är det sex jobbiga veckor man har framför sig.
- lärarna måste vara bra, annars fungerar det inte.
- dålig period i ditt liv och chansen att förbättra sig i kursen är över.

Det är ganska svårt att förklara vad case är och därför blev det ett långt inlägg att läsa. Jag hoppas att ni i alla fall förstår lite bättre vad case är. Om ni undrar något är det självklart bara att fråga. Jag berättar så gärna.


IUP-dagar

Efter varje case har jag ledigt i två dagar, så kallade IUP-dagar. Detta för att lärarna ska planera nästa case. Det fjärde caset Svea avslutades i fredags. Jag är alltså ledig idag och imon. Det känns väldigt skönt. Med alla tankar som snurrar i huvudet, tror jag att två lediga dagar är precis vad jag behöver.
Det tog sin lilla tid att somna igår, men det gick tillslut. Efter att jag skrivit mitt lilla inlägg satt jag uppe en halvtimma till. Ögonen gick i kors och jag stängde av datorn. Jag var trött och det gick därför bra att somna. Och som jag har drömt! Som en blandning mellan allt som snurrar i huvudet på mig; Rickards lägenhet, mina värdefulla saker, lyxvåningar (?), sommar med sol och bad, att vara ung och naiv, sex... Allt i en salig blandning som slutade med att jag bara skrattade åt det hela. Ibland vill hjärnan inte sortera saker rätt, utan blandar istället ihop allt till en enda röra.

Vad dagen har att bjuda på vet jag inte. Antagligen är jag hemma hela dagen, i hopp om att få ordning på allt som behövs göras.



En sak är i alla fall planerad; Ghost Whisperer klockan tre på fyran. Man får ju passa på att se sina favoritprogram, när man väl är hemma.

Hoppas att ni får en fortsatt trevlig måndag!


Jag kan inte sova...

Ibland vill sömnen inte komma. Jag har legat i över en halvtimma och bara väntat på John Blund, men han har tydligen inte tid med mig i natt. Jag försöker sova, men det är svårt. Varmt med mycket tankar som snurrar. Ingen bra kombination. Efter att ha läst några sidor ur min älskade Linas Kvällsbok kom tankarna ganska snart. Det är tankar på framtiden. På att jag inte längre är en ung tonåring utan gränser. Jag blir vuxen. Snart är jag inte den där tjejen med överdrivna känslor som längtar efter Honom, han med stort H. Den tiden är över och jag sörjer det verkligen. Rickard finns här och stöttar mig så gott han kan. (Hur lätt är det egentligen att finnas till för någon, som inte ens själv vet vad hon menar?) Jag bara klagar, utan att ha en bra anledning. Jag känner mig patetisk. Varför går jag runt och gnäller? Jag är inte precis speciell. Det finns folk i världen, i Sverige, som har det mycket sämre än mig. Och så klagar jag. Fel av mig. Men jag vill sörja.

En tid som är förbi.
Jag vill greppa tag i tiden.
Stanna och spola tillbaka.
Paus and repeat.
Men det går inte.
Jag måste fortsätta vandra,
hur mycket jag än vill vända åter.
Att jag lever här och nu är något jag måste inse.
Det som var då kommer inte tillbaka.
Känslan av att vara jag tynar bort.


Jag för två år sedan (2008-04-22).

Jag vill sörja den tid som har varit.
Sömn är inte aktuellt.


Att älska




Skilsmässobarn - ett begränsat liv

Det är inte lätt att ha skilda föräldrar. Fråga någon som har haft två hem sen tre års ålder - nämligen jag. Mina föräldrar bodde båda ute på ön tills det året jag började i fyran. Då flyttade mamma in till stan och avståndet mellan mina föräldrars bostäder blev längre. Det var inte längre lika lätt att ha skilda föräldrar (om det någon gång har varit enkelt). Det var inte lika lätt att springa över till respektive och hämta den där tröjan man glömt. Det gick inte lika snabbt att åka till den andre föräldern. Att vara skilsmässobarn är ett speciellt liv.

Man växer upp och blir äldre. Personliga saker blir allt mer viktiga. Jag har alltid varit sån som vill ha mina saker med mig hela tiden. Jag har min ryggsäck och där i finns nästan allt. Förut var det värre, men i den finns fortfarande mina nödvändigheter; kamera, plånbok, anteckningsblock, kalender, bok, pennfack, tidtabeller... Det är mitt liv i miniformat. Något som dock inte är lika lätt att släpa med, det är datorn. Jag har ingen egen laptop (och vill heller inte ha en ännu). Det betyder att dokumenten hos pappa inte följer med till mamma och tvärtom. Det begränsar mig. Om jag skriver något på datorn hos pappa, kan jag inte fortsätta på arbetet hos mamma. Visst kan jag hålla på och skicka mina arbeten fram och tillbaka (vilket jag har provat), men det håller inte i längden. Jag blir bara stressad och påmind om den situation jag är i. Varför göra en besvärlig situation tydligare, när man kan hålla den på en låg nivå.
Jag vill (som tidigare nämnt idag) skriva. Men frågan är var, hur och med vem som huvudperson. Jag skriver ofta personligt, men jag vill ändra på det. Samtidigt är det livet som tonåring som lockar min skrivlust mest. En knivig situation, som inte direkt blir bättre av att jag har en begränsad åtkomlighet till dokumenten. Att ha skilda föräldrar är ibland inte så lätt...


Skrivtankar

Jag vill så gärna skriva, men jag vet inte vad. När jag skriver blir det alltid så personligt. Det vill jag ändra på, men jag vet inte hur. Min dröm är att skriva ungdomsböcker, liksom Katarina von Bredow och Emma Hamberg. Båda författarna har skrivit underbara böcker som går rakt i i hjärtat på mig. De får mig att känna, minnas och tänka tillbaka på den tiden som en gång var. Jag vill också kunna skriva så, men hur ska det gå till? Jag är snart vuxen och då försvinner all magi. Då kan jag inte längre skriva om olycklig kärlek och snygga tonårskillar - för jag vet inte hur det känns. Jag kommer glömma av alla år jag har upplevt. Nya tider kommer och minnen från förr bleknar bort. Katarina och Emma är vuxna, men skriver trots det som gudar. Kan jag också hamna där uppe i himmelriket? Det är vad jag önskar, men jag tror inte att det går. Självförtroendet sjunker, när jag sakta men säkert inser att min älskade tid är förbi.



Jag vill skriva djupa och berörande ungdomsböcker, men den tiden är förbi. Jag börjar bli vuxen. Minnen från förr tynar bort. Tyvärr. Ett hav av vemod.

(Ett annat inlägg om mina tankar som snart vuxen hittar du här.)


Alla växer vi upp

Det faktum att vi alla växer upp är något vi måste acceptera. Den tanken skrämmer mig. Jag fyller snart sjutton. Om ett år förklaras jag myndig. Då är jag vuxen, vilket betyder att jag måste ta hand om mig själv. Vuxen. Det är inte många år kvar för mig som tonåring. Vad har jag gjort under dessa fem åren? Inget festande, drickande eller annat som är typiskt för en tonåring. Jag har istället älskat. Olycklig kärlek, känslor bortom allas fantasier. Och här står jag idag, nästan vuxen. Det är snart slut på allt som snurrar i en ung tjejs hjärna. Mitt hjärta formas allt mer och jag blir mer vuxen för varje dag som går. Jag vill inte.
Vem ska man prata med. Finns det någon som förstår? Jag smsar min pojkvän...

J: Jag vill inte växa upp. Jag vill vara en söt femtonåring, inte vuxen med tråkiga känslor.
R: Va?? o.O Från boken du läser? (Min älskling känner mig väl.)
J: Mm. Den får mig att inse att jag inte längre kommer kunna vara med om allt sånt. Olycklig kärlek, hejdå. Knäppa tankar, no more.
R: Va? Va pratar du om? (Det är inte lätt att förstå sig på mig.)
J: Inget.
R: Vill du vara med om olycklig kärlek? Vill du göra knäppa saker? Ta det lugnt, det finns gott om tid.
J: Det kommer inte bli samma, för jag kommer vara vuxen.
R: Du är väl inte vuxen än?
J: Men snart.
R: Det är lång tid kvar... Mycket kan hända på ett år älskling...
J: Men jag sörjer ändå.
R: Kan jag göra något?
J: Jag vet inte. Tack ändå.
R: ...

Jag vill inte släppa taget om alla de känslor och tankar jag hade som ung. Det är ju dem som har format mig till den jag är idag. Jag vill inte bli vuxen.


Inköp från Scrap-Bookingmässan i Kungälv

Hur många av er är egentligen intresserad av att se vad jag köpte under mitt besök på den lilla mässan? Som jag sa tidigare ikväll kommer här bilder på mina inköp. Hittar du något som inspirerar dig? Vad har du för smak? Dela med dig av dina kreativa sidor!






Scrap-Bookingmässa i Kungälv

Jag har nu varit på min första Scrap-Bookingmässa. Tänk er en liten bokmässa, fast istället för böcker finns där över hundra olika papper, pennor, blommor, pärlor, glitter... Ja, där finns allt en kreativ skapare kan önska sig!
Jag hade riktigt flyt på morgonen då jag skulle åka dit. Eftersom min älskling inte har något Internet och jag var otroligt dum som inte skrev ut resan från Västtrafiks hemsida, hade jag ingen aning om när bussen gick. Det enda jag visste var att jag skulle ta en spårvagn från min älskade strax efter elva. Jag gick från Rickard vid elva, det kom en vagn och jag hade då turen att hinna med en buss tidigare. Jag var framme på mässan vid halv tolv - precis som alla andra.



Det första jag möts av, när jag har betalt tjugofem kronor i entré, är ett hav av människor som kämpar för att komma fram till alla hörn och kanter. Det var massa pyssel överallt! Jag blev passiv och stod bara och tittade. I vanliga fall skulle jag också ha blivit en höna, som yrade runt. Idag var det dock annorlunda. Jag samlade mig och jag lugnt in i lokalen. Jag kollade runt lite lätt, utan att tränga mig förbi allt för mycket. Jag hade ju tid på mig, lokalen var inte så värst stor och allt skulle förhoppningsvis inte ta slut på en gång. Efter några minuter hade jag kommit in i det höga tempot och fick då rutin på hur det hela skulle skötas.
Jag hade satt som en maxgräns att inte köpa för mer än tre hundra kronor (Det var i alla fall vad jag hade med mig i presentpengar (Ja, jag betalar min hobby med presentpengarna jag fått under åren. Något ska de ju användas till.)). Och shoppa, det gjorde jag. Min tanke var att jag bara skulle köpa papper som jag blev förälskad i. Jag höll mig nästan inom den ramen. Med mig hem fick jag 'Grisen i säcken; tio okända papper för trettiofem kronor (3,50 kronor styck). Jag har kollat på de papperna nu och är helt okej nöjd.

Vid tvåtiden kunde jag egentligen ha tagit bussen, men beslöt mig för att stanna. Dels för att det kändes fel att gå (magkänslan) och sen för att Rickard skulle hämta mig. Han skulle till IKEA och jag frågade om jag fick följa med. Vid tre skulle Rickard komma och hämta mig, men det blev inte så. Den gröna lilla bilen ville inte vara snäll idag, utan beslutade sig för att det är något fel på ena hjulet. Okej då. Jag fick ta bussen själv, något som gjorde mig orolig. Jag hade sett på hemsidan att det tydligen inte gick att åka som vanligt. Något stämde inte, men jag visste inte vad. Lyckligtvis hann jag med en tidigare tur från centrum och kom på så sätt i tid till båten. Kom hem till sex. Dusch och middag på bordet, kan man ha det bättre?

Julia skulle varit med. Det hade varit mycket roligare att gå på mässan om man var två. Om det någon gång finns tillfälle önskar jag att det blir jag och hon som shoppar pysselmaterial tillsammans (eller i alla fall får ta del av all den inspiration man får på en sådan mässa). Vi delar ju det intresset. Det var på så sätt vi fick kontakt och det är jag mycket glad för.

Nu ska jag se på Millennium. Bilder på det jag inhandlade på mässan får ni se senare ikväll.
Här kan du se vad jag köpte på mässan: klicka!


Inget Internet hos min älskling

Som rubriken lyder; min älskade Rickard har inget Internet än (eller rättare sagt inget bredband), så det blir inga fler inlägg idag. Kvällen ska nämligen tillbringas hos min pojkvän. Imon ska jag (antagligen) på Scrap-bookingmässa. Det ser jag fram emot. Hoppas att mitt psyke mår bättre imon, så att jag har orken att åka dit.
Ni får ha en trevlig fredagskväll! <3



Änglar i mörkret

Natten är aldrig helt svart - där finns alltid en nyans av rosa.


Bildkälla

Även om det känns rätt svart nu, så finns det änglar som lyser upp mörkret. Dessa änglar är mina lärare. Det första jag fick höra, när jag kom till skolan var "- Va kul det var att träffa din mamma. Hon borde vara stolt över dig.". Kommentaren gjorde mig så glad. Att min lärare uttryckte sig så, utan att jag ens bett om hans ord. Det var en spontan komplimang som gjorde att jag såg ljuset. Hade jag inte haft dessa underbara lärare som stöttar, finns och hjälper till, då hade jag aldrig orkat gå kvar här. Men jag är kvar än (och tror inte att jag kommer byta skola) och detta på grund av dem.
Mina änglar i mörkret, mina lärare - tack!


Är det jag som är problemet?

Jag hade IUP-samtal igår. Det gick inte alls speciellt bra. Visst fick jag beröm för mina insatser i skolan, men när vi kom in på ämnet trivsel och kompisar gick det bara utför. Jag fick sätta mig i försvar. Enligt min lärare anstränger jag mig tydligen inte för att försöker få vänner. Jag har mina starka åsikter och det är tydligen fel av mig att uttrycka dem. Folk blir rädda, påstår min lärare. Okej, så... Jag ska alltså inte uttrycka mina åsikter. Istället menar min lärare på att jag ska prata allmänt med folk, exempelvis om vädret. På så sätt kan jag få kontakt med folk och lära känna dem. Mina personliga tankar om detta är att man inte lär känna folk genom att prata om vädret.
Jag mådde väldigt dåligt efter det samtalet. Mamma ställde sig bakom min lärare till viss del. Kanske visste hon inte riktigt vad hon skulle tro på... Under kvällen mådde jag väldigt dåligt. Tankarna gick in och ut, som en jojo. Jag fick i alla fall ur mig allt - nästan, när jag låg och grät. Jag kände mig så patetisk och värdelös. Är det jag som är problemet? Varför vill ingen vara vän med mig? Är det verkligen som hemskt att umgås med mig? Jag känner mig som ett problembarn med psykisk störning.

Det är synd att jag inte kan få det stödet jag behöver - inte ens av min lärare. Mamma tycker att jag ska gå och prata med någon utomstående, men det vill jag inte. Då kommer det bara bli ännu mer tydligt att jag har problem och inte klarar av att hantera mitt liv på egen hand. Jag har klarat att hantera den situation jag är i, men när jag blir ställd mot väggen och någon står och skyller på mig, då kan jag inte kontrollera det längre. Jag klarar mig själv, så kan du inte hjälpa mig ska du heller inte lägga dig i.


Kedjereaktion


Bildkälla

Att det ena leder till det andra, är ett påstående som inte går att säga emot. Eller? Allting som sker, är följderna av de handlingar och situationer som man har utsatts för tidigare. Livet är en stor och enad kedja. Livet är som en kedjereaktion. Kanske låter det lustigt i någras öron. För andra är det helt naturligt.
Det som skedde igår, har lett till de som sker idag. Förra årets händelser, ger resultat idag, imon och om femtio år. Det ena leder till det andra är ett faktum som vi inte kan komma ifrån. Vi kommer ständigt få ta konsekvenserna av våra handlingar. Ibland blir resultatet drastiskt. I annat fall blir det bara en enkel och lättsam anmärkning på det förflutna.

Man kan inte lägga allt bakom sig. Då mister man en del av sig själv, vilket leder till att man blir en ofullständig individ. Och hel, det måste man vara för att överleva. Människor som är trasiga och söndriga, de har svårare för att hantera situationer och livsöden. Är man hel kan man lättare gå in i kriget mot Livet.

En kedjereaktion går inte att stoppa. Har den en gång påbörjats, kan man inte bara avsluta den utan konsekvenser.


Nyhet från Marabou; Passion

 

Marabou har kommit med en ny smak; passion. Det kan väl ingen ha missat? Reklamen kan skådas över hela stan (i alla fall i Göteborg). Mamma, L och Rickard har fått smaka. Själv ska jag ta min första bit nu... Mm, den luktar gott... och smakar... sött på ett fruktigt vis, den smakar milt och gräddigt - Passion! Såhär till vårens alla kärleksbekymmer passar väl denna nyhet perfekt?! Hittar du inte din mänskliga kärlek, har du i alla fall en trogen kärlek; choklad, nu med smak av ren passion.
Varför inte ta och smaka en bit?






Västtrafik pressat av missnöjda resenärer


Artikeln i dagens Metro.

"Svår vinter för Göteborgs resenärer", så lyder rubriken för dagens artikel om Västtrafik. Efter den kalla och mycket extrema vintern (för att vara här på Västkusten) har resegarantierna stigit Västtrafik över huvudet. Jämfört med förra året fick Västtrafik under januari månad in dubbelt så många blanketter om resegaranti. I februari var siffran tre gånger så mycket, som vid samma tid förra året. Det sista man får läsa i artikeln är ett uttalande från Västtrafiks informatör: "- Den stora kostnaden för oss handlar inte om resegarantin, utan om att kunder som inte är nöjda."

Det är väl inte så konstigt att era resenärer inte är nöjda, så som ni håller på. Ni kör ju som idioter! Egentligen borde det vara gratis att åka med er. Resorna med Västtrafik kostar en halv förmögenhet, vilket inte är ett rimligt pris för att resa med kollektivtrafiken.
I artikeln pratar det också om oron för sina resenärer. "Vi jobbar med att återfå förtroendet", meddelar Västtrafik. ”Vilket förtroende?” frågar jag mig då. Mitt förtroende för kollektivtrafik här i västa Sverige försvann så fort jag började åka ensam och dagligen med deras företag, vilket var för sju år sedan. Det har inte blivit bättre sen dess kan jag säga er. Både bra och dåliga saker har skett under de åren, men en allmän förbättring kan jag inte se. Man får ju fortfarande samma löjliga svar från Västtrafik, då man skickar in ett klagomål. Jag säger som jag alltid säger; Västtrafik borde skämmas - ordentligt!

Hur ska man som resenär få Västtrafik att förstå att deras företag är helt kasst?!


Körkort inte aktuellt

Som jag nämnde igår, fyller jag sjutton om en månad. Inget speciellt med det, bortsett från att jag då har fått ännu ett år av erfarenhet.


Bildkälla

Det här med körkort är ju tydligen något man ska ta när man är ung. Många börjar övningsköra så fort det fyller sexton, men inte jag. Att skaffa mig ett körkort känns inte aktuellt just nu. För det första har jag inget större intresse av att börja studera körkortsteori. En annan anledning till min aktuella åsikt är att jag inte har någon att köra med. Jag har skilda föräldrar, vilket betyder att jag bara kan köra med mamma på halvtid. (Pappa har ingen bil, just för att han åker kollektivt till och från jobbet.) Mamma skulle nog inte ha tid. Det är alltid en massa annat på gång. Istället tänker jag vänta några år. Har jag tur kan jag kanske övningsköra med Rickard, om vi fortfarande är ihop om tre år. Då har min älskade haft körkort i fem år, vilket jag tror är minimum, för att få övningsköra med en elev.
Alltså, jag väntar med att ta körkort. Ingen idé att stressa. Dessutom kostar det en hel del pengar. Men som Rickard säger; det är bra att ha ett. På så sätt kan man lättare få jobb. Man har ju alltid kvar sitt körkort, även om man inte kör aktivt. Jag kommer bli sån; en passiv förare. Jag föredrar att åka kollektivt (även om det alltför ofta inte fungerar som det ska). Jag värnar i alla fall lite om miljön, samtidigt som jag tar tillfällena i akt att få en stund för mig själv.

Kan jag få din åsikt angående körkort? (a)


Prioriterar tre hem

Det är inte så lätt att hålla livet i balans. Speciellt inte då jag har tre hem att ta vara på. Jag har varit skilsmässobarn i fjorton år. Under den tiden har jag haft som en liten regel, att aldrig prioritera den ena föräldern framför den andra. Nu när jag har Rickard så nära, blir även han en person att prioritera. Jag vill inte välja bort familjen, men samtidigt inte ignorera i Rickard. Det är en svår avvägning och jag funderar konstant. Det värsta skulle ju vara om någon känner sig bortvald (om de nu inte beter sig illa mot mig och jag medvetet väljer bort dem).
Min älskade fyller år idag och jag ska tillbringa kvällen, natten och morgonen hemma hos honom. Det känns självklart bra, men samtidigt har jag dåligt samvete. Jag vill inte välja bort pappa, som jag egentligen skulle ha varit hos ikväll. Han sa att det är okej att jag är hos Rickard ikväll, men ändå känns de tungt. Jag väljer inte bort, just idag är det bara det att jag prioriterar min pojkvän i första hand. Det får inte bli en vana - absolut inte. Är inte säker på om jag kan hålla det löftet. Redan på fredag gör jag det igen. Då sover jag hos Rickard, för att slippa den långa restiden dagen efter. På lördagen ska jag nämligen på Scrap-bookingmässa och det tar sin lilla tid att åka dit. Därför sover jag hos Rickard, för att i alla fall slippa en lång resa. Hemresan blir dock lång (två timmar från dörr till dörr), men jag hoppas att det är värt det.

Jag vill inte välja hem, men ibland måste jag prioritera ett av mina tre hem lite mer än dem andra.




Ta kontakt med formella

Är det något som verkligen får mig att bli nervös, osäker och liten som ett barn, så är det att ringa eller ta kontakt med formella. Med det ordet menar jag arbetsgivare, vänners föräldrar, politiker... Jag mår dåligt och känner mig illa till mods, då jag tvingas ta kontakt med dessa. Kanske är det något jag måste lära mig hantera. Vilket strålande tillfälle jag då har fått framför mig. På torsdag eftermiddag ska vi prata med politiker. Detta för att vi ska få bra information inför debatten på fredag. Jag ska representera Miljöpartiet. Det känns okej. Vad som inte känns så värst roligt, är att jag måste prata med denne okände politiker. Jag tycker inte om att bete mig formellt. Det blir så stelt och tillgjort. Hade jag kunnat, hade jag helst skolkat på torsdag. Men, nej. Jag har inget annat val, än att tackla min rädsla och försöka. Jag kan bara hoppas att det går bra. Vill inte ha mer elände och misslyckande.




En tid som är förbi

Hur mycket jag än sörjer och hoppas, kommer tiden som tonåring aldrig tillbaka. Min syster fyllde år här i dagarna. 15 år! Min lillasyster är stor nu. Jag minns så väl, när jag var femton. Den tiden kommer jag aldrig glömma.


Jag 080720.

Det finns en hel del spår från det som var jag. Om någon skulle fråga hur jag blivit den människa jag är idag, skulle jag hänvisa till den tiden som var då - för två år sedan. Då var jag lycklig. Det var då jag hade kommit in i killgänget. Den tiden gav mig mycket. Jag fick kontakt med Rickard. Samtidigt hade jag kärleksbekymmer. Vilken tid! Och nu är den över. Ja, jag ser det på det viset. Nu är jag stor, nästan vuxen. Om en månad fyller jag sjutton. Det är inte klokt. För två år sedan såg jag ut som på bilden ovan. En orörd och lycklig tonåring med kärleksbekymmer som gjorde ont. Det var innan jag förstod mig på verkligheten.
Jag vill uppleva den tiden på nytt, samtidigt vill jag gå vidare - även om jag har få händer som håller min hand.


Jag och mina kläder

Eftersom jag lovade er att visa hur jag klär mig, kommer här lite bilder. Jag hoppas att ni inte dömer mig, efter hur jag klär mig. Att lägga upp dessa bilder känns tungt och jag hade helst sluppit. Men nu har jag lovat och jag tänker inte svika ett löfte.
Bara för att jag nu lägger upp bilder på min klädstil, vill jag att ni ska vara medvetna om att min blogg aldrig (Aldrig!) kommer bli en blogg fylld av mode. Det intresserar inte mig. Så... Här kommer bilderna:


- svarta jeans
- svart linne
- grön munkjacka


- svarta leggings
- jeanskjol
- vitt linne
- ljusblå skjorta

 
- svarta leggings
- svart kjol (ny!)
- svart linne (nytt!)
- gul/svart rutig skjorta (ny!)


- svarta leggings
- svart kjol
- lila t-shirt

Som ni märker, älskar jag att gå omkring i korta kjolar. Munkjackor och linnen är också kärlek för mig.
Så, döm mig inte nu.


Alltid en massa nonchalans

Något som verkligen gör mig upprörd, det är när folk bevisar att de är fulla med nonchalans. Det kan vara enkla saker som att man kommer för sent till möten och lektioner eller att man inte visar hänsyn till andra människor. Ett av mina vanliga exempel är följande: man får kommentaren "Hej Sötnos! Allt bra? <3". Och just i det inlägget har man verkligen öppnat upp sig och skrivit något känslosamt. Då kommer denne med sin fräcka kommentar och bara nonchalerar detta. Fy, säger jag bara! När jag slår upp ordet, får jag fram förklaringen "inte bry sig om (på grund av slarv el. brist på respekt)". Hallå?!? Hur kan man vara så respektlös, så nonchalant och inte bry sig? Tyvärr är detta inte speciellt ovanligt i världen. Folk bryr sig bara om sig själva och skiter i alla andra. Är det sant?
En god vän till mig sa en gång "Alla människor är egoister.". Jag krävde en förklaring till det uttalandet. Hans svar blev inte så tydligt, men jag förstod (och hoppas att ni också gör det). Alla människor är egoistiska, just för att de gör saker för sig själv. Är du snäll mot andra, gör du det för att folk ska se dig som snäll och bra. Är du hjälpsam, gör du det för att få uppskattning tillbaka. Säger du fina saker, gör du det för att du själv vill höra fina och smickrande komplimanger. När jag först hörde detta, ville jag komma på en tanke att sätta emot... men jag lyckades inte. Gör du?

Denna nonchalans. Det gör mig så trött. Hur kan man fullständigt skita i någon? Alla har känslor, även de som inte visar sina så tydligt. Så folk, skärp er! Tänk på andra också. (Även om det enligt vissa kan ses som ren egoism.) Kommentera inte ett inlägg och fråga hur någon mår, innan du läst inlägget. Tack.
Och nonchalans, det är bara en konsekvens av bristen på respekt.


Bloggtankar

Jag måste erkänna att det ibland känns otroligt meningslöst att blogga. Det känns som att jag gör det utan mål, utan vilja och utan att tänka efter. Jag skriver mina inlägg för sakens skull. Usch, jag tycker inte om det! Tanken slår mig då och då, att man i en blogg inte kan skriva vad man vill. Men det är ju det jag vill göra. Jag vill skriva min berättelse, men frågan är om jag vill att alla ska få ta del av den.
Just nu läser jag Linas Kvällsbok 2 av Emma Hamberg (har redan läst den en gång och Linas Kvällsbok har jag läst två gånger). Den får mig att drömma om en framtid som författare. Egentligen vill jag skriva en bok nu, men det känns som att jag har lätt för att skriva personligt. Samtidigt är det ju det jag vill; skriva personligt. Jag vill skriva om alla tankar, känslor och funderingar jag har, men jag är rädd att den tiden är förbi. Snart har jag bearbetat allt jag gått och burit på. Och så bloggen. Det är kul att skriva, men ibland känns det som sagt inte bra. Det känns som att jag inte skriver så personligt som jag skulle vilja. Andra dagar känns det som att jag lämnar ut mig själv. Det är en svår avvägning. Hm.


På ön möts man av familjen

Jag har varit glad hela dagen. Min nya kjol känner jag mig väldigt fin i (ni får ser den sen) och humöret har varit glatt. Mysig resa ut till ön och dessutom ett varmt välkomnande.


Kusinens leksak.

I backen står farbror och hejar. Kusinerna är också där och leker i sandlådan och gungar på gungställningen som sattes upp denna säsong. Farfar är också ute och ger mig ett varmt bemötande. Det är sånt som gör en glad. Även om man ibland önskar att de inte hade lika mycket koll på en, är det skönt att ha dem nära. Det är kärlek, när man kommer ut hit!

Ett varmt bemötande kan göra så mycket.
Likaså kan ett avvisande bemötande leda till mycket ont.


Man ska inte döma efter rykten

Rickards lägenhet ligger i ett ofint område. Så lyder i alla fall ryktena. Det är i dessa områden som folk skjuter och beter sig illa. Jag kan ännu inte säga om det är sant eller inte, men jag vill ändå medge att jag fick ett gott första intryck. Imorse vaknade jag själv i lägenheten, eftersom min älskade åker hemifrån tidigt. Jag gick upp och njöt av en lugn morgon. Bilvägen gjorde att det inte var alldeles tyst i lägenheten. Det var så där lagom tyst. Jag var inte rädd, snarare tvärtom. Det kändes som att jag inte var ensam - vilket jag inte heller var i huset. Då och då hörde jag någon spola på toaletten och dörrar som stängdes och nyckeln som vreds om i låsen. Det var lite mysigt faktiskt. En god frukost fick jag också i mig; vaniljyoghurt med Start-flingor. Jag älskar det!
Jag låste dörren och gick sakta till spårvagnen. Måsarna sa god morgon och jag kände mig inte alls så där rädd och uttittad som jag först hade trott. När jag gick genom husen, då jag passerade den lilla lekplatsen ute på gården, då kändes det bra. Jag kände mig glad, jag kände mig som vem som helst. Kravlös vill jag beskriva det.
Jag trivs hemma hos Rickard. Och min älskling, han uppskattar att ha mig där. Det är i alla fall vad hans äger och jag litar på honom.

Det jag menar med det här inlägget är att man inte ska döma ett område, en person eller något annat efter de rykten man har hört. Man ska bilda sig en egen uppfattning. Alla uppfattar ju intryck på olika sätt, därför kan man endast få en korrekt syn på saken, om man själv upplever den. Så, döm inte. Ta reda på svaret själv.
Jag är inte perfekt, men jag försöker bli en bättre människa.


Dessa släktmiddagar

Jag vet inte om det bara är jag, som tycker att det är ansträngande att ha släkten på besök. Det blir så mycket folk, så mycket prat och bland allt detta så mycket egoism. Att lyssna på någon annan, utan att själv få lägga in en kommentar här och var, är tydligen inget man accepterar i den här släkten. Alla pratar i mun på varandra och blir då upprörda över att ingen lyssnar på en. Och det är väl inte speciellt konstigt, när alla gapar i mun på varandra!

 
Jordgubbsdrink.

När moster med familj, min morbror och mina morföräldrar kom hit vid tretiden för att fira L, bjöds det på en ljuvlig jordgubbsdrink. Den smakade sommar och fick mig verkligen att längta efter sommarkvällar ute på altanen.
Middagen var som vanligt jättegod, men det gick (självklart inte) att undvika klagomål. Tydligen var fläskfilén inte tillräckligt tillagad. Jag skämdes och tyckte synd om mamma. Hela situationen fick mig att bli obekväm i stolen, så jag gick därifrån. Alltid ska det klagas. Alla ska vara bättre än de andra.
Ett återkommande ämne är det här med jobb. Alltid ska det pratas jobb - i alla former. Denna gång hoppade de på mig. Ja, jag vill kallad de så. Förra sommaren jobbade jag som städerska med en lön på trettiosju kronor i timmen. Det vill jag inte göra om. Släkten förstår inte hur förnedrad jag kände mig, då jag gick runt och städade medan fem andra ungdomar fick leka med barnen på den förskola jag städade på. Usch, jag kände mig så underlägsen. Ingen förstår hur det kändes och kanske är inte det så konstigt. Det ligger mycket bakom de tankarna. Var jag än hamnar, råkar det vara så att jag inte passar in. Jag hittar sällan en plats som passar mig. Mer om det en annan gång.
Hur som helst så är det alltid trevligt att träffas då och då - även om det blir väldigt intensivt och mycket tjattrande. (Men det är väl något man får ta lite då och då.)

Jag ska till Rickard nu och sova där i natt. Imon är det ny vecka med nya utmaningar, ny kraft och nya känslor.
Sov gott allihopa!


Ett välkomnande hem

Igår var jag för första gången i Rickards lägenhet (efter att han flyttade in). Om ni bara visste hur välkommen jag kände mig, då jag möttes av två handdukar och en rosa tandborste. Min älskade visade mig verkligen vad kärlek är. Han hade tänkt på allt kändes det som, ändå var det bara små oväsentliga detaljer. Jag blev rörd och mitt hjärta fylldes av lycka. Min pojkvän är så fin!

 
Två handdukar och en rosa tandborste.


Den nya sängen monterades igår kväll.

Det var en underbar känsla att komma till lägenheten och verkligen känna sig saknad. Min Rickard är väldigt bra på att visa hur mycket han tycker om mig. I min värld är hans känslor för mig nästan ofattbara.


Bloggen vandrar sakta mot toppen

Väldigt va långa rubrikerna blir nu för tiden...



Lite då och då visar det sig att jag har fått en ny följare via Bloglovin'. Det behöver inte betyda att jag har fått en till läsare. Kanske är det bara en av mina gamla som har beslutat sig för att följa mig mer seriöst. I vilket fall som helst, så gör det mig glad. Bloggen tar små steg. RosaNatt vandrar sakta mot toppen. I sakta marsch går bloggen från den lilla amatörblogg (som den faktiskt är idag) upp till stjärnorna på den stora bloggplatån. En dag kanske jag också hamnar där uppe? Mitt mål är inte att skriva så många inlägg som möjligt, bara för att få fler läsare och för att bli berömd. Jag skriver för att det är kul och visst vore det då roligt om jag kunde nå ut till fler läsare. Mitt bloggrekord var häromdagen 52 unika läsare. Sakta men säkert även på den fronten. I genomsnitt har jag omkring 30 läsare per dag. Det är helt okej. Jag är så glad att bloggen ens har blivit så stor!
Tack alla läsare för att ni stöttar mig med era kommentarer. Och tack för att ni får mig att må bra på så många sätt.


He loves the box


Han älskar sin låda.

Min katt Benjamin är kär i en låda. Tydligen är den väldigt populär, för han tillbringar största delen av dygnet i den. Använd är bara förnamnet. Hela lådan håller på att rasa samman! Min katt är inte av minsta slag. Han är lite större, men ser inte direkt tjock ut. Hans vikt är dock en annan femma. Han väger ton (nästan bokstavligt)! Det spelar inte så stor roll, när vi pratar om lådor. Enligt honom är det bara att lägga sig bekvämt. Lådan håller. Eller hur...


Att sitta bredvid någon på bussen

I skolan pratar vi en hel del om vad som är svenskt och vad som är svensk kultur. Vi pratar kort och gott om svenskhet. Det ordet får mig att tänka på en sak: rädslan för att sitta bredvid någon på bussen. Finns det en ledig plats sätter man sig hellre där. Om man nu av någon anledning sätter sig vid en person på bussen, då det finns många lediga platser, då ses det som väldigt konstigt. Personen som satt där först börjar genast fundera "Är det här människan riktigt frisk? Vad vill han eller hon mig?"


Bildkälla

Det finns ännu ett klassiskt exempel: folk står på en och samma busshållplats, men ingen växlar ens ett litet ord med någon annan. Istället står de så långt ifrån varandra som det möjligast kan. Varför är det så?
Min personliga fundering går så här: Jag är en av de mest översociala varelserna på denna planet. Jag pratar med allt och alla, även om jag inte känner personen i fråga. Varför pratar jag då inte med folk på bussen? Jo, för jag vill vara själv. Jag vill sitta där på bussen i min ensamhet. Det är en frihet att kunna vara för sig själv, lyssna på musik och fundera över livet. Då vill jag inte ha någon jobbig typ bredvid mig, som försöker vara trevlig, men som bara är jobbig och irriterande. När jag åker buss, använder jag tiden till att varva ner. Jag vet att jag inte är ensam om det...

Hur går era tankar? Är det svensk kultur att inte sitta bredvid någon på bussen, om det finns lediga platser? Varför är det så? Handlar det om uppfostran? Om rädsla? Har du andra funderingar?



Vi tar det i små steg

Rickard bor i sin egen lägenhet nu. Och jag, jag vet inte riktigt var jag bor. Nu när min älskade bor så nära, ska jag bo hemma eller hos honom då? Jag har ingen aning. Allting är ju så nytt för mig. Vi har varit tillsammans i över tjugo månader, men detta är något nytt för oss. Det är inte alls som att ha ett distansförhållande.
Jag vill så gärna, men något säger emot. Rickard sa så fint igår; "Bara för att jag har flyttat hit nu, betyder inte det att du behöver flytta in hos mig pang på. Vi kan börja lite smått med att vi åker dit, men kommer tillbaka hit senare på kvällen. Vi tar det i små steg." Han är så gullig. Det känns som att han förstår mig, trots att varken han eller jag har varit i denna situation förut.
Jag tycker det han säger låter klokt. Allting behöver inte ändras på en gång. Vi kan låta det ta sin tid. Så är det egentligen med allt. Bara för att man en gång vandrat på en väg, betyder inte det att vägen tillbaka inte finns kvar. Så länge man är ärlig och spelar ett rättvist spel, finns det alltid något som heter vända åter.

Jag och min älskade tar små steg.
Tillsammans går vi hand i hand.


Krokusar i blom

Krokusarna står i blom.
Snart är deras tid över.
Sommarblommorna välkomnas.
Vår blir till sommar.
Nu står krokusarna i blom.






Nålen för varenda unge

Jag är inte en person som skänker pengar till fattiga på gatan. Jag ringer heller inte in till galor och skänker pengar i hopp om att vinna en fin bild. Melodifestivalen röstar jag inte till (hade jag dock gjort det, hade jag självklart ringt det dyrare numret och skänkt pengar).
Istället skänker jag pengar till organisationer och föreningar genom att köpa en liten sak. Rosa Bandet började jag köpa nu i år och jag vill gärna fortsätta med den goda handlingen. Inte bara Bröstcancerfonden har sina knep för att få in pengar. Unicef är organisation som kämpar för världen. När jag var inne i stan idag och köpte kläder (som ni förhoppningsvis får se nästa vecka, då jag ska visa hur jag klär mig), såg jag att i kassan inne på H&M säljer de nålen för Varenda unge. ”Åh, den vill jag ha!” utbrast jag för mig själv. Och sagt och gjort hade jag med mig en ut från affären. Nu sitter den på min ryggsäck, vad tycks? Jag tycker den är jättefin!

   

Så här står det på baksidan:
"Påverka!
Vi är ett FN-organ och har möjlighet
att påverka regeringar över hela världen.
Som när vi förmådde regeringen i
Tanzania att anta barnrättslag, som
gör livet tryggare för barn. Med den
här nålen är du också med och kämpar
för varenda unge."

Nålen kostar endast 20 kronor. Gör en god gärning du också!


Morgon vid kanalen

Jag hade gott om tid, då jag gick av bussen. Skolan började inte förrän om en halvtimma, så jag bestämde mig för att gå sista biten. Det blev en skön prommenad längst kajen. Underbart! Kanalen glittrade, när morgonsolen låg på. Vackert!



 




Unga på ön

Jag lämnade de unga från ön, då jag bytte skola i fyran. Gemenskapen försvann och jag räknades inte längre till skärgårdens ungdomar. Det har ändrats nu.
På båten in satte jag mig vid ett bord. Där satt två tjejer, som jag gick i samma klass med under lågstadiet. De verkade jätteglada att se mig. Det är sånt jag behöver. Trots att jag bytte skola, så minns de mig och uppskattar mitt sällskap. Vi satt och pratade om skolan, ett ämne som nästan alla kan delta i. Jag kände den där gemenskapen igen, tillhörigheten av att vara öbo. Att jag sen dessutom fick en kram, när vi skildes åt vid övergångsstället, är väl också ett tecken på att jag är omtyckt. Morgonens samtal fick mig att känna mig lycklig och hel. Tänk vad lite som behövs, för att få en människa tillbaka på banan.
Jag lämnade en gång, men är åter en del av gemenskapen.


Lila naglar

Jag är en av många få tjejer (nu pratar jag åldern tolv år och uppåt) som inte sminkar sig. I mitt fall har det aldrig blivit av. Jag känner inget behov av att sminka mig, jag tycker jag är fin ändå. Visst har jag tänkt tanken ett flertal gånger, men jag har aldrig riktigt fäst mig vid funderingen. Det finns mycket mer positivt med att inte sminka sig, än att kladda på massa skit i ansiktet. Så lyder i alla fall min åsikt.



Att måla naglarna är dock väldigt viktigt för mig. Jag bet på naglarna tills jag var tretton år. Helt sjukt! Anledningen till att jag slutade är enkel; jag fick tandställning. Den första veckan gjorde det ont i tänderna, då jag bet på naglarna. Med tiden vande jag mig vid att inte ha fingrarna i munnen. En vanesak blev till det bättre. Jag är väldigt glad, att jag lyckades bli av med min dåliga vana. Nu för tiden har jag väldigt fina naglar. Det är min personliga åsikt, som också har blivit bekräftad av folk i min omgivning.
Ikväll tog jag bort det slitna nagellacket och målade på ett lager av lila metall - en av mina favoritfärger. Då är man fin inför morgondagen. Nu väntar sängen. Jag hoppas att jag kan sova bättre i natt, eftersom förra natten inte gav något annat än dåliga sömn. God natt på er!


För sakens skull

Är det något jag verkligen avskyr, så är det när man gör saker "bara för sakens skull". Då blir jag förbannad. Det kan handla om enkla saker, så som att sitta på en värdelös lektion. Idag var det så. Två och en halv timma satt jag på en lektion, som inte gav speciellt mycket. Onödigt är rätta ordet. Jag blir så trött på sånt. Alltför ofta gör människor handlingar för sakens skull. Ytterligare ett exempel, som jag tror de flesta av oss kan referera till, är det är med att skriva blogginlägg. Med handen på hjärtat, hur många av er har någonsin skrivit ett inlägg bara för sakens skull? Varför har du gjort det? För att hålla bloggen uppdaterad? För att berätta något oviktigt? Helt ärligt vet jag inte om jag har gjort det. Känner jag mig själv rätt blir mitt svar nej. Självklart har även jag skrivit inlägg utan större budskap (se bara på föregående inlägg). Dock vill jag inte påstå att jag gjorde det för sakens skull.
Ett annat klassiskt drama jag kan ta upp, är det här med grupptryck. Alla har vi någon gång fallit för gruppens påtryckningar (eller?). Vi har då gjort saker för att imponera, för att vi status, för att alla andra gör så, ... för sakens skull. Det är väl typiskt, haha. Men varför gör vi allt detta? Bara för sakens skull? Genom åren som gått har jag lärt mig, och fått bekräftat för mig många gånger, att det alltid är bäst att lyssna på sig själv. Man ska inte göra som andra vill, om det inte känns bra för en själv. Sluta utföra handlingar bara för sakens skull. Vakna och lyssna på vad du själv vill. Det blir alltid bäst i slutändan.

Att göra det för sakens skull gör mig frustrerad.



Varmt som tusan, ingen sömn

Om ni visste hur dåligt jag har sovit i natt. Igår kväll gick jag och la mig vid halv elva. Somnade inte med en gång. Eftersom jag är markrädd låg jag där och försökte samla mod till mig att släcka lampan. Det blev ingenting med det. Efter en stund funderande lyckades jag somna, då med lampan tänd. Jag hann inte sova särskilt länge, utan vaknade två timmar senare. Det var varmt som tusan, vilket ledde till att sömn inte vara aktuellt. Försökte somna om och lyckades - för tio minuter, då jag vakande ännu en gång. Jag svettades, men var inte speciellt varm - bortsett från händerna. De var läskigt varma! Jag gick upp, drack lite vatten, sköljde händerna och handlederna i kallt vatten och gick och la mig igen. Det var fortfarande varmt. Pyjamasen åkte av. Jag somnade om och sov tills det blev morgon. Var jag utvilad? Nej. Jag var jättetrött. Hela kroppen kändes tung och huvudet ville inte vara med. Hela dagen har jag gått omkring med huvudvärk. Det enda mitt huvud ville var att det skulle vara tyst. Förstå då hur underbart (UNDERBART!) det var att komma ut till ön, få duscha kallt och sen byta om till mysbyxor. Allt under tystnad. Nu är det också tyst. Pappa lagar mat nere i köket och från utsidan hör jag fåglarna kvittra. Lovely! Det här älskar jag. "Ibland blir jag nästan avundsjuk på mig själv." Så säger min pappa och jag citerar honom.


Jag är fortfarande inte säker på om jag valde rätt

Oj, det blev en lång rubrik!
På väg in till skolan imorse, satt jag och pratade med Katja. Våra djupa samtal brukar få mig att fundera och dagens samtal var inget undantag. Vi satt och pratade om mig. (Va ovanligt! Ett samtal utan att gå in på mitt privatliv är ganska sällsynt...) Tankar och ord växlades mellan oss, två själar som har olika värderingar och syn på livet. Katja tycker att jag ska hälsa på en gymnasieskola (antagligen Schillerska) och se om jag trivs bättre där. Eftersom min situation på Vittra inte känns speciellt trygg, kanske det är en lämplig lösning. Jag förklarade då för Katja att jag känner mig så förvirrad. Ända sen jag började på gymnasiet har jag ältat fram och tillbaka hur vidare jag ska kunna hantera situationen jag befinner mig i. Helt ärligt har jag nog blivit blind på köpet. Jag ser inte längre klarsynt. Allt är bara suddigt och jag kan inte urskilja om det jag gör är att klaga eller om det faktiskt kommer något vettigt ur min mun. Jag behöver någon som kan klart och som kan ge mig ett ärligt perspektiv.
Katja har kanske rätt i det hon säger; jag borde kanske testa en annan skola. Samtidigt tar den tanken emot och det känns fel för mig. Jag har vant mig vid att folk kollar på mig (det är i alla fall så det känns). Om jag börjar på en annan skola, är det inte säkert att det ändras. Som ny blir man alltid granskad den första tiden (fråga någon som bytt skola fyra gånger under perioden av sex år). Frågan är om jag pallar att uppleva det igen. Min tid på Vittra har varit påfrestande. Jag har inte bara fått kämpa med situationen i sig, jag har också fått kämpa med mig själv. Jag har lärt känna delar av mig själv, som jag inte visste om. Jag har utforskat personligheter bortom min fantasi. Frågan är om jag pallar att göra samma resa igen. Det är ett stort steg, men som Katja säger; kanske nödvändigt för att lyckas.
Jag har snart gått ett år på Vittra, men har fortfarande inte hittat rätt. Ska jag byta är det dags att tänka på det nu. Min hjärna säger nej. Jag vill inte bara ge upp, lämna det jag påbörjat och försöka hitta det bättre. Det finns personer som byter jobb, bostad, partner, vänner... Ja, allt! Detta för att de hoppas på att det nya kommer vara bättre. Till dem säger jag; ge upp, finn dig i det du har. Sluta leta och njut istället av det du har lyckats åstadkomma.
Ett tänkvärt inlägg inte bara för er, utan också för mig.




Folk i stadens parker


Folk i stadens parker.

Det har varit strålande sol och riktig sommarvärme denna dag i april. Stadens invånare dras till parkerna, som snabbt fylls av lustfyllda själar. De sitter mot husväggen och solar sig. Gräsmattorna blir en allmän yta för solande, picknick och för läslustens individer.
Folk i stadens parker - det om något är väl vår!
Själv kan jag inte förstå att man drar sig till en park. Jag är inte uppvuxen i stan, så för mig är det bara konstigt. Jag åker hellre hem, sätter mig ute på altanen eller tar en mysig promenad. Jag uppskattar mer att få känna mig fri. I en park i storstaden känner jag mig bara betraktad av allmänheten, som ett djur på ett zoo.


Hur tror du att jag klär mig?

Julia gav mig inspirationen till att visa vad jag klär mig i. Jag visar så få bilder i min blogg, att de flesta av er nog inte vet hur jag klär mig. Är det egentligen så viktigt att veta, frågar jag mig då. Jag vill inte bli dömd, bara för att jag inte klär mig som alla andra. Jag är inte intresserad av mode och de senaste kläderna på marknaden. Att vara som alla andra är inte en stil jag kör på. Så, hur tror du att jag klär mig? Kom igen, ge mig lite roliga tankat och funderingar kring min klädstil. (Bilden jag har i bloggen är inget att gå efter. Det är så jag ser ut, när jag är hemma och slappar.)
Nästa vecka tänkte jag visa er lite av min stil. Ni har tills dess på er att gissa. Go!


Ibland ser jag mig själv i spegeln

Bakom en fasad finns något mer. Ibland ser jag mig själv i spegeln. Då drabbas jag av panik. Hon som står där och kollar på mig, det är hon jag egentligen är. Det är sällan jag ser henne. Hon dyker upp ibland och slår psykiskt till mig. Rakt i magen slår hon, just för att jag ska förstå. Hon som står där är tjejen jag en gång var. Det är hon som är orörd av samhället. Hon har en personlighet, ett hem och ett liv som ett barn. Det är hon som finns längst in, bakom allt annat inom mig. Hon har hamnat i göm undan av någon anledning. Jag älskar henne, för hon är jag. Det är hon som vet hur jag är, vem jag är och hur jag tänker och ser på saker och ting. Det är hon som är ärlig som ett barn. Hon ler inte bara med ögonen, hon ler också med munnen.
Det är skrämmande att se hur jag har förändrats. Det var nog någon gång på mellanstadiet som jag lämnade henne. I verkligheten var hon inte accepterad och därför stötte jag undan henne. Jag gjorde som alla andra gjorde. Jag tryckte bort det som var fel. Nu låter jag hemsk, men jag tror det var så. Skillnaden på mig och på det samhälle vi lever i, är att jag inte har glömt bort henne. Jag vet att hon finns med mig, det är hon som känner som jag.
Jag har tappat en del av mig själv och det är något jag sörjer. Jag önskar att jag kunde vara som henne. Hon är en bit av mig som jag har lagt undan under mina år som tonåring. Nu är det dags att ta fram henne igen. Det är hon som bildar den person jag vill vara. Det finns ingen tid att förlora. Jag ska kolla mig själv i spegeln tills jag hittar henne igen. Då ska jag älska och ta vara på denna flicka.



Flickan jag ser i spegeln är mig själv som liten. Jag har mist henne, men ska göra allt för att vinna hennes förtroende tillbaka. Åren som tonåring är ett krig. Det är en kamp mot sig själv. Det är då man ska finna sig själv och lära sig att acceptera vem man är. Jag är nästan klar. Den sista striden återstår; striden om att finna den djupaste delen av mig själv; den lilla flickan jag en gång var.






Bloggen är min vardag

Tanken slog mig nyss; vad hade jag gjort på dagarna, om jag inte hade haft bloggen? Hur hade jag fördrivit tiden, om det inte fanns en blogg att skriva i? Det är lite skrämmande. Tänk hur mycket tid jag hade haft till att göra annat. Ni som bloggar ofta och publicerar seriösa inlägg vet att det tar sin lilla tid att skriva de där inläggen. För mig tar det omkring trettio minuter från att jag skriver rubriken tills att jag klickar på 'Spara & publicera". Är det överdrivet lång tid? Hur lång tid tar det för er?
Bloggen har blivit en del av min vardag. Tanken på bloggen dyker ofta upp i skallen på mig. Jag skulle inte vilja påstå att jag är så kallad bloggberoende. Jag kan faktiskt klara mig utan bloggen, om jag så måste. Men jag vill inte sluta blogga. Jag tycker det är kul att driva en blogg! Det ger så mycket. Man blir inte bara bättre på att skriva. Alla vänliga kommentarer ger så mycket kärlek, så mycket omtanke. Det är något alla behöver. Jag har nog blivit lite bortskämd på den fronten. Folk är så snälla. Jag vet att det finns människor som bryr sig om mig och detta är personer som jag aldrig har träffat. De läser min blogg och jag läser dennes och sen... Sen blir vi någon form av vänner som stöttar och finns för varandra. Det är en skön känsla. En känsla av gemenskap på avstånd.

Jag är otroligt glad att jag började blogga. De senaste ett och ett halvt åren (så länge som jag hittills har bloggat) har jag utvecklats väldigt mycket som person. Självklart har inte bara bloggen lett till det, men på något sätt vill jag ändå säga tack till min blogg. Utan den hade jag inte fått skriva av mig alla tankar. Utan den hade jag inte fått all denna fina respons från er läsare. Utan bloggen hade jag inte fått ordning på mina tankar. Det är ett stort tack till bloggen som jag driver. Den har hjälpt mig mycket. Jag har hjälpt mig själv mycket genom att börja blogga.


Ny header i april

Det har blivit lite av en tradition att byta header i april.



Denna gång är det lite ändringar. En ny design på headern helt enkelt. Frågan är om jag är nöjd. Hm... Jag vet inte. Det känns som att det är något opersonligt över den, men jag kan inte sätta fingret på vad. Det känns i vilket fall som helst skönt att jag har bytt (trots att den tog två timmar att sno ihop). Började bli trött på den gamla. Sen är det alltid kul att uppdatera bilden på mig. Jag blir ju äldre och ser bara skruttigare och skruttigare ut därför förändras mitt utseende hela tiden. Bilden på mig som jag nu har i headern känns väldigt personlig. Jag har dessutom publicerat en bild på mig i glasögon. Det är inte alltid jag går runt med dem på, men när jag sitter vid datorn är de kärleksfullt använda.

Nå, vad tycker du om min nya header?


God morgon med fågelkvitter

God morgon allesammans!
Har ni sovit gott?
Själv har jag haft en natt fylld av drömmar. Dock inga mardrömmar denna gång, vilket har varit skönt. Samtidigt vill jag inte ropa hej. Mina drömmar påminner mig ständigt om det förflutna, en tid som jag saknar - mycket. Än kan jag känna känslorna jag bar inom mig då. Det är bara en tidsfråga innan jag inte minns längre. Jag som vill minnas det ni gjorde för mig.

Jag är uppe tidigt idag. Eller ja... jag befinner mig fortfarande i sängen, men har inga planer på att sova mer. Jag tycker om att vara uppe tidigt. Då hör jag hur farfar går omkring ute i trädgården. Fågelkvitter och fågelsång får stå för underhållningen. Annars är det tyst; inga flakmoppar som väsnas, inga sommargäster som fascinerat vandrar runt på ön med glada röster. Nej, nu är det bara tyst. Här ute finns tystnaden och lugnet.


Anledningen till att jag är uppe tidigt är för att jag fick sådan lust att skriva. Jag håller på med en berättelse, ett livsöde som jag har jobbat på en längre tid. Jag vet vad som ska hända och hur det ska sluta. Tyvärr har jag inte alltid motivationen till att skriva ner allt. Nu ska jag i alla fall försöka. Bättre med en kort stund än ingen stund alls.
Uppdatering 100411, kl. 08.48: Jag har ingen lust att skriva...

Trevlig söndag!


Man kan se på honom som mitt X

Det finns en person som har betytt väldigt mycket för mig. Han har alltid funnits i mitt hjärta, hur ont det än har gjort. Jag har alltid sett upp till honom, velat finnas för honom. Tyvärr blev det aldrig vi två. Jag vet inte om jag ska sörja eller bara låta det passera. Han var trots allt en stor del i mitt liv och allt det som har med honom att göra vill jag inte bara kasta bort. I don't want to throw away all the things we had. Rickard ser honom som mitt X. Jag var aldrig ihop med den här killen, men jag kan ändå förstå att Rickard känner så.
En gång älskade jag en person så mycket att jag tillslut blev besatt av honom. Jag gjorde allt för att han skulle se mig. Det enda jag önskade var att han skulle tycka om mig, just mig och ingen aning. Kanske var det nära ett par gånger, eller så är det bara önsketänkande. Jag ville så gärna, men fick inte det jag ville ha. Det jag så länge önskat och drömt om var något jag fick uppleva senare. Jag lyckades efter alla känslostormar och öppna hav få den där kärleken jag så länge strävat efter att få.
Jag vet att det jag fick inte betydde något för honom, men för mig var det värdefullt. För mig var det ett tecken på omtanke. För honom var det nog inget annat än lek. Han lovade och sa att han inte lekte med mig, men jag vet att han gjorde det ändå. Hur ont det än gjorde att inte få äkta kärlek, var jag ändå nöjd med det jag fick. I de stunderna, då det var vi två, då spelade det ingen roll vad han gav mig. Bara jag fick ge honom det jag hade av värde; mig själv.



När man älskar någon så mycket, spelar det ingen roll om man blir utnyttjad. Så länge man får älska och få en gnutta omtanke tillbaka, spelar det ingen roll vad som tas ifrån en.
Rickard ser honom som mitt X. Jag ser honom som min stora kärlek.

(Mer om detta finns att läsa om i kategorin Nära Hjärtat.)


En otroligt rörande kommentar

Denise om Vår barndom finns här ute:

Härligt att återuppleva minnen. Har läst igenom några av dina texter, och dem är otrligt välskrivna! Man kan nästan tro att du är författare. ;) Ha en fin dag!

10 April, 16:15


Kommentaren ovan fick jag alldeles nyss. Den gjorde mig så glad! Folk tror på mig, det får jag bevisat för mig. Tack snälla för det.
Jag har som dröm att en dag bli författare och kanske är jag på god väg.
Denise är inte den första som påstår att jag har talang, det verkar finnas fler (?). Era ord och uppmaningar till att jag ska fortsätta skriva, gör att jag mer än gärna skriver fler texter till er. Om just du tycker om det jag skriver, tycker jag att du ska kika in fler gånger. Min sätt att skriva kommer inte att ändras. Detta för att jag är mig själv och skriver direkt från hjärtat.

Tack alla. <3


Vår barndom finns här ute

Jag var ute och tog en promenad med Katja. Henne har jag känt i tio år. Vi gick i samma klass på lågstadiet och har därför helt naturligt lärt känna varandra. I min årskull var vi sexton stycken, vilket är väldigt många här ute på ön. Jag minns så väl alla lekar vi lekte, jag och Katja. När vi var ute och gick tidigare idag, stannade vi vid vår gamla skola. Minnen finns det gott om ska jag säga dig. Vi gick över en sunkig och vattenberikad fotbollsplan. Vi kom fram till gungorna och stannade där ett tag. Vårt samtal var som förr; vänskapligt och ärligt. Jag och Katja har alltid kunnat prata med varandra (jag har i alla fall kunnat prata med henne). Vi pratade djupa tankar, nästan så att det blev lite personligt för oss båda.
Vår barndom finns här ute. Det är här vi har växt upp, här vi har levt våra liv. Tillsammans med många andra barn har vi fått ta del av livet ute i skärgården. Det är här det finns fiskebodar, sommargäster, barn som galet sussar fram på sina cyklar och där det endast tar en kvart att ta sig ner till havet. Det är en plats man måste uppleva för att förstå.



Jag är uppvuxen på en ö, där verkligheten inte kommer i land. Min barndom finns här ute. Den finns i en skyddad värld. Ingenting kan ta min barndom i från mig. Jag kommer alltid att minnas Kullen, den plats där det fanns blålera och där jag som barn åkte pulka.


Det är inte lätt i början

Rickard har flyttat hit från en helt annan stad, femtio mil bort för att vara mer exakt. Han har bott hos min mamma i fyra månader - tills nu. Min älskade bor i sin egen lägenhet nu för tiden. I natt sov han för första gången i det som kommer bli hans hem. Hur länge han kommer bo i lägenheten har jag ingen aning om. Man kan alltid hoppas att det i alla fall blir ett år... Sen kanske han flyttar, men då tillsammans med en tjej?
Det är mycket nytt i början. Ingenting sköter sig själv. Rickard har fått ringa många samtal, framför allt till fastighetsskötaren och till den förra hyresgästen. Min älskling är så duktig som kämpar på. Än är det inte slut. Han har fortfarande inget badrumsskåp (detta skulle ha fixats i veckan) och inte heller några lampknappar... Dessutom läcker det från toaletten. Jag blir så trött. Det är beundransvärt att Rickard orkar ta tag i allting. Men svett och tårar gör han sitt bästa och jag älskar honom för det. Han försöker och det är av stort värde i mina ögon.
Som grädde på moset hade han fått hem fel grafikkkort. Det var inte hans fel, det var affärens fel. Nu har han i alla fall löst det, genom att åka dit och prata med dem i butiken. Nästa anhalt är IKEA. Här ska det tydligen handlas lite smått och gott. En säng och ett databord ska bli köpt inom kort, men inte idag.
Det är inte lätt i början, men min älskade kämpar på. Jag är stolt över min Rickard.


Allt för att inte sova

Trött, huvudvärk och en längtan efter sängen. Nej, jag ska inte sova. Så har det alltid varit, enda sedan jag var liten. Som barn höll jag alltid på med något, i hopp om att kunna vara vaken lite längre. Var det inte dags att sortera bokmärkerna för femtioelfte gången, var det banor till putterkulorna som gjordes i täcket. Att sova har aldrig varit något jag strävat efter. Tvärtom! Jag gör allt för att inte sova. Just nu är jag jättetrött. Borde gå och lägga mig och det snarast, men nej. Jag ska sitta uppe. Eller hur.
Inläggen väntar på att bli skrivna, men jag har ingen inspiration - inte förrän nu. När jag är trött, då kommer lusten att skriva. Vad jag tänker vet jag inte, men lusten att blogga finns där. Jag belslutar mig för att skriva mina inlägg imon (då det förmodligen blir något vettigt publicerat). Några åt gången får det bli. Hoppas att det är okej för er. Inspirationen kommer förhoppningsvis vara kvar imon, i alla fall kommer det finns kraft och lust att skriva någon gång innan nästa vecka sätter igång. Usch, jag vill inte tänka på nästa vecka; skola. Ah, idé till ett nytt inlägg. Haha, jag borde inte sitta här och spekulera.
Istället säger jag God Natt och Sov Gott.


R.I.P den lilla Haren

När jag var nere vid hamnen, såg jag att det låg ett djur nere i viken. Jag gick närmare och kunde då se att det var en död hare. Den låg och flöt i vattnet. Kroppen gungade i takt med vågorna, som sakta rullade mot klipporna. Det kändes så hemskt, så sorgset. Hur hade haren dött? Vad var det sista den fick uppleva, innan den var tvungen att ge upp andan? Hade den bara hoppat rakt ut i vattnet och sedan drunknat? Jag stod där stilla och tyst. Jag knäppte mina händer och höll en tyst minut för denna varelse.


Bild på den avlidna. Klicka för större bild.
(Det finns säkert någon som tycker att det är obehagligt,
så därför har jag valt att publicera bilden i miniatyr.
Då finns det valmöjlighet att göra som man själv vill.)

Rest In Peace lilla Haren.


Vårdagen

Min promenad gav mig en del fina bilder. Jag tänker för fullt på hur min eventuellt nya header ska se ut. Kanske behöver det inte vara någon bild på mig?

 

 


Jag har ingen aning om vad som har hänt med bryggorna...


Här kommer de igen

Med sina glada leenden och utforskande blickar traskar de runt små stadsbor här på ön. Liksom jag själv, var det en hel del människor på båten. Jag som egentligen inte har något direkt ärende här ute (bortsett från att vara just här och ingen annanstans och att få umgås med pappa), kände att det var lite märkligt. Varför är det så mycket folk just med denna båt? Ahh... Nu förstår jag. Det är vår i luften, väldigt varmt och solen skiner. Kan det bli bättre? Nej, inte för en lite utflykt i skärgården. I see.



Nu är det dags igen. Här kommer det åter igen. Dessa stadsbor. Det är alltid lika roligt, när de kommer ut och hälsar på.

Jag har också varit ute och njutit av det fina vädret. Liksom stadsborna, ville jag också njuta av den fina dagen. Det blev till att slänga in väskan precis innanför dörren och sen ge sig ut på promenad. Den älskade kameran fick följa med. Oj, vilka bra bilder det blev! Eller kanske kändes det bara så. Jag blev i alla fall nöjd och lyckades suga åt mig en hel del inspiration. Det kanske till och med dyker upp en ny header under helgen? Vem vet. Det svåra står jag dock fortfarande och trampar vid; en bild på mig. Jag har aldrig tyckt om att vara med på bild. Samtidigt vill jag ju ha en bild på mig här i bloggen, i alla fall en i headern. Kanske blir det en mer anonym bild på mig, än den jag har nu... Tåls att tänkas på.


Fruktig smoothie

Efter att ha läst Julias inspirerande inlägg, gick jag ner i köket och blandade till en smoothie. Mums, va god den blev! Smoothie kanske ä fel ord, eftersom den inte innehåller någon form av laktos. Har jag rätt att sno Julias fyndiga namn på drinken? I så fall får den kallas för Fruktdrink. Här har du mitt recept:



3 annansringar + saft
1 dl apelsinjuice
1 dl hallon
några blåbär
lite limesaft

Jag blandade ihop allt i matberedaren. Resultatet blev att fruktbitarna verkligen kändes, något som var mycket uppskattat av mig. På så sätt känner man verkligen hur nyttig drinken är. Det behövs inget tillsatt socker. Drinken är söt utan tillsatser.


Åtta X på fyra serier

Eftersom Rickard tyvärr fick jobba över igår, fick jag åka till bowlingen själv. Först kändes det lite jobbigt att behöva vara där själv. Jag känner ju dem i Ungdomsgruppen, men på senaste tiden har det känts som att jag inte passar in där heller. Min osäkerhet gick över ganska snabbt. Så fort jag såg ledaren och några av ungdomarna kände jag mig tryggare.

 
Visst lyckades jag få till ett fantastiskt avslut? (a)

Det blev en rolig timma med många "Strike!" - i alla fall för min del. Totalt fick jag åtta X och sju / på de fyra serierna vi hann spela. Det gick väldigt snabbt på vår bana, eftersom vi bara spelade två stycken där. Jag är i vanliga fall inte speciellt bra på bowling. Har jag i snitt hundra poäng per serie, då är jag nöjd. Mitt snitt på gårdagens spelande blev 107. Det är väl ganska hyfsat? Jag är i alla fall nöjd.


I tid och otid

Det finns många inlägg på hög, men jag har tyvärr ingen inspiration att skriva ner dem. Kanske blir det i helgen. Då är ju ute på ön. Det är där jag får min inspiration.



Jag har spelat Sims de senaste timmarna. Jag har längtat efter det, men känner mig nu färdig. Jag är klar, done, nöjd. Ibland blir det så. Det tar stopp och jag känner inte för att spela mer. Det händer lite då och då. Inte bara när det gäller spel.
Känslan av att allt är tomt kommer över mig i tid och otid. Det är då jag bara sitter, utan att göra något. Jag känner mig tom och saknar inspiration. Min matlust har inte kommit tillbaka, jag som i vanliga fall alltid är på jakt efter att stoppa något i munnen. Godispåsen som ligger här bredvid mig har jag knappt rört. Kanske är jag inte riktigt återställd efter min dag av sjukdom?
Rickard kanske måste jobba över idag. Det betyder att han kommer att missa bowlingen, vilket känns väldigt synd. Jag hade velat ha honom med. Just nu känns det som att jag behöver honom. Vi har ju varit tillsammans och så tätt inpå varandra de senaste dagarna. Att jag nu får sitta här själv känns inte bra. Min älskling är på jobbet. Jag sitter här. Usch, va jag gnyr. Förlåt. Det blir så, när jag befinner mig mellan tid och otid.


Mina dagar

Jag vill ha en dag som är min, bara min. Det första som sker när jag kommer hem är att jag blir bemött av alla måste. Allt som ska göras sköljer över mig som en flod. Egentligen borde det inte vara jobbigt, eftersom mycket av det jag tänkt göra inte är tråkiga saker. Tvärtom, ser jag fram emot det som väntar. Idag ska jag iväg och bowla med Ungdomsgruppen. Rickard ska få följa med. Det ser jag fram emot. Samtidigt känner jag en stress och en press att jag har en tid att passa. Jag vet exakt, när känsla tränger sig på. Hela mitt liv har jag levt så här. Dessa skollov har frambringat känslan. Imorgon får jag uppleva det igen. Då är jag hos mamma, men ska åka till pappa. Det är inte det att jag har något emot att åka till den andra föräldern. Det som är jobbigt är att jag har en tid att passa. Jag får ingen dag hemma. Det gör mig stressad. Jag behöver en dag utan klockslag att hålla koll på.

Jag ska försöka ta det lugnt idag. Efter att ha läst alla kommentarer som jag nu har svarat på (ni får ursäkta att det tagit tid), mår jag väldigt gott inombords. Jag märker att det faktiskt finns människor som tycker om mig, som saknar mig när jag inte finns till hands. När det skrivs få inlägg här i bloggen, finns det människor som saknar mina ord. Det är rörande. Det känns som att jag betyder något. Tack för det. Man behöver höra sådant.
Jag hoppas att jag ger det samma till er. Det värsta som finns är människor som bara tar, utan att ge någonting tillbaka. Kärlek ska alla människor få.


The Sims - min älskade värld.

Min dag, som jag ska försöka göra det bästa av utan att stressa, ska fortsätta med en god frukost. Jag har fortfarande ingen matlust, efter min korta sjukdom, men jag ska försöka få i mig lite. Sen ska jag spela Sims. Kalla mig nörd om ni vill. Jag älskar att få göra som jag själv vill!


Rickards lilla flyttlass har kommit fram

Med bilen fullastad med Rickards alla tillhörigheter blev det en fem timmar lång resa till andra sidan landet. Det var nästan så att jag fick lite klaustrofobi, där jag satt med lådor, krukväxter och flyttkartonger i nacken. Det gick lyckligtvis bra. Inget hade kommit till skada. Det skulle i så fall vara den lilla gröna bilen, som sakta men säkert fick nådde sin normala höjd över marken, allt eftersom vi packade ur bilen. Det första vi gjorde, när vi kom fram till Västkusten igen, var att åka till Rickards lägenhet. Det blev ett himla bärande och kokande, då vi ställde in alla saker i lägenheten. Hissen användes för fullt. Stackars Rickards grannar. Jag tycker det var kul att flytta in alla grejer. I hissen, i trapphuset och utanför porten mötte vi några av de andra hyresgästerna som också bor i huset - alla lika trevliga och hjälpsamma. Man ska inte döma ett område, innan man har bott in sig.

Det var otroligt skönt att få komma hem, duscha och sätta på sig myskläder. Jag är inte sjuk idag, men känner mig ändå hängig. Det tar verkligen på en att vara magsjuk. Och att dagen efter dessutom behöva sätta sig i en bil, det är inte någon höjdare. Igår låg jag ju i princip nersövd hela dagen. Usch, det vill jag inte vara med om igen (vilket jag inte slipper undan, men man kan hoppas att det dröjer några år till nästa gång).
Nu ska jag och Rickard se på vårt efterlängtade True Blood, sen väntar sängen. Imorgon ska jag bara vara hemma. Då ska det minsann skrivas inlägg, det kan jag lova (om det inte kommer något annat i vägen).
God natt på er! Hörs imon.


Magsjuk

Det händer lite då och då att jag får svårt att andas. I alla fall känns det så. Jag inbillar mig att jag inte får tillräckligt med luft. Det känns som om någon har lagt sin hand på min hals. Det trycker inte, det känns som att handen ligger där löst. Hur som helst är det obehagligt. När jag vaknade imorse, kunde jag inte somna om. Jag låg och vred och vände på mig. Tillslut gick jag och Rickard upp. Frukost? Nej, tack. Jag hade ingen matlust. Istället gick jag och la mig på sängen. Kunde min dåliga aptit bero på stress? När det känns som att jag inte kan andas, tror jag att det beror på stress. Jag försökte ta det lugnt. Det tog väl en timme, innan jag var tvungen att rusa upp. Jag har inte spytt på över fem år. Nu var det tydligen dags. Fy, det var riktigt vidrigt. Tänker jag på det nu, mår jag otroligt illa. Usch!
Jag har legat på sängen större delen av dagen. Ett block av kyla har fått svalka min varma panna. Det jag har fått i mig är inte mycket; en kopp te, en kopp kokt vatten och en ljus knäckemacka. Min middag består av vindruvor, kokt vatten och avslagen cola (som tydligen ska vara bra, när man är sjuk). Jag mår bättre för varje timma som går. Datorn har jag inte orkat sitta vid under hela dagen. Nu har ni i alla fall fått en uppdatering.

Imon bär det (förhoppningsvis) av hemåt. Bilen är fullpackad med allt som Rickard äger. Endast datorn står kvar i rummet och tur är väl det. Om jag inte känner mig så dålig imon och om Rickard slipper åka på denna hemska sjukdom, kommer vi iväg ganska tidigt imon. Det är skönare att komma fram när det är ljust.

Ha en fortsatt trevlig kväll och en skön onsdag!



Film - Alice In Wonderland

http://www.iwatchstuff.com/2009/03/13/alice-wonderland-d23.jpg

http://www.disneydreaming.com/wp-content/uploads/2010/01/Tim-Burton-Alice-In-Wonderland.jpg

Tim Burtons version av Alice i Underlandet var inte som jag hade tänkt mig. Att se den i 3D var en besvikelse. Jag vet inte om det kan vara så att just 3D inte passar mig, men jag var inte nöjd. Ibland var det jättebra att se den i 3D, men största delen av filmen var suddig. Inte alls som de andra filmerna, som jag har sett i 3D.
Historien i sig var helt okej. Spännande, men jag tycker inte att det höll hela vägen. I mitten av filmen frågade jag mig själv vad filmen egentligen går ut på.

http://magicneverends.com/blog/wp-content/uploads/2009/07/Alice-in-Wonderland-Anne-Hathaway-as-the-White-Queen.jpg
The white queen.

Härliga karaktärer som alla var speciella på sitt lilla vis. Jag måste bara säga att Anne Hathaway, som spelar den vita drottningen gör ett fantastiskt jobb (eller kanske är hon helt förfärligt dålig?). Hon spelar den vita drottningen som är väldigt fina i kanten. Anne gör det riktigt bra. Samtidigt kan man fundera över om det verkligen är bra, eller om man borde bedöma hennes skådespeleri som motsatsen.
En annan fråga man kan ställa sig är om den vita drottningen verkligen är vacker. Jag gillar personligen inte henner mörka öonbryn. Vad tycker ni om hennes utseende?

En bra film måste jag säga. Ser den gärna en gång till, men då hemma i tevesoffan. Att gå på bio är inget jag direkt uppskattar, men det kan vara trevligt.
För er som har sett de tidigare versionerna; bli inte besviken. Tim Burton har skapat sig en egen version. Nu är Alice tillbaka i Underlandet...



I början av april kommer snön igen

Så här såg det ut, när jag kollade ut genom fönstret. Yrvaken kommer man upp och får se att det snöar. Inte igen, var min första reaktion. På Östkusten snöade det, men hur är det där hemma? Jag har hört att södra Sverige har klarat sig från den sena vintern.

Lyckligtvis var det bara blötsnö som föll under morgontimmarna. Nu är det bara blött ute. Den sista snön ska falla och det hoppas jag nu att den har gjort...



Gårdagens bilder

Våren är grå och bilder har jag inte tagit på evigheter. Det känns trist. Jag som älskar att gå ut med kameran och fotografera. Jag och Rickard tog en promenad igår. Då tog jag chansen att i alla fall plåta några motiv.






Han lämnar sin trygghet för mig

Jag och Rickard tog en promenad. Vi såg på omgivningen, pratade och älskade varandra. Vi kom in på minnen. Rickard har ju alltid bott här uppe. Alla minnen han har finns här. Som han själv sa; alla minnen kommer att vara femtio mil bort. Jag förstår honom. Om jag skulle flytta (vilket vi också pratade om innan beslutet togs) skulle det jobbigaste vara att hela ens barndom kommer att finnas så långt bort. Och ens trygghet, den har man ju där man är uppvuxen. Skulle jag lämna västkusten, min ö... Det skulle jag inte klara. Människorna som betyder mycket för mig skulle också vara svåra att lämna. Man kan ju självklart komma och hälsa på, men det är inte samma sak. Min Rickard är stark. Att flytta så långt bort helt ensam, det är otroligt. Han är stark, min älskade Rickard. Jag försöker påminna honom om att han inte gör detta på egen hand. Han flyttar ju till mig. Jag stöttar honom så gott jag kan... fast ibland känns det som att jag inte gör tillräckligt. Rickard är jätteduktig på att säga hur mycket jag gör för honom, det är mig själv jag tvivlar på. Jag vill göra så mycket mer, älska så mycket mer, men det tar stopp. Jag försöker finnas för Rickard, men det är svårt.
Att han lämnar sin trygghet och flyttar. Jag kan inte förstå att han lämnar sin trygghet för mig, för min skull, för vår kärlek. Min Rickard är något av det finaste som finns. Han är mycket värdefull för mig, min Rickard.

Jag försöker trösta honom med att säga att vi kanske flyttar hit upp en dag. Jag har egentligen inget emot att bo här. Det som stoppar mig är att jag har svårt att lämna min trygghet. Det är ju det Rickard gör för mig, så jag gör gärna det samma för honom om några år. Vi är faktiskt tillsammans och då måste man ställa upp för varandra. Jag är än så länge inte myndig och då är kanske beslutet enklare? I vilket fall som helst kommer jag aldrig ta mindre ansvar (med flit) bara för att jag är yngre än Rickard.







Algott & Villgott i Talang 2010



Jag blev så förvånad, när jag fick se Algott & Villgott i gårdagens talang. Jag minns så väl att jag, mamma och min lillasyster var på Liseberg och såg dem. Detta måste ha varit för tio år sedan. Så roligt att få se dem igen, efter alla dessa år. Det väcker minnen på sin höjd.

Någon annan som har sett Algott & Villgott?






01 April

Jag kom precis ur duschen. Rickard skickar mig följande sms:

"Hej älskling...

Vi fick just en massa
att göra. Jag tror
inte att jag kan gå
tidigare. Förlåt."

Jag blev så besviken. Här hade jag försökt skynda mig och så kommer vi ändå inte iväg tidigare. Jag blev ledsen. Skickade ett sms till Rickard och bad att han skulle ringa mig. När jag fick prata med honom, lät han inte alls ledsen. Han satt i bilen... men... Skämt! Det var Rickards aprilskämt till mig. Jag gick verkligen på det! Det vara kanske elakt, men jag vet att han gjorde det av kärlek. Min älskade bad om ursäkt, när han fick höra hur jag hade reagerat. Naw, det var ett bra skämt som jag verkligen gick på. Haha.
I köket står min älskling och gör pannkakorna. Vi åker så fort vi (Jag) är klara!

Hoppas att ni också får uppleva några roliga skämt.
Men var försiktiga; idag är det första april.






Uppgiften klar!


Min uppgift.

Jag är inte i skolan idag och kommer heller inte gå dit innan det blir påsklov. Uppgiften som ska vara inlämnad senast i eftermiddag har jag nu skickat in. Efter att ha suttit i två timmar (och två timmar igår) är jag nu klar med uppgiften. Himla jobbigt att sitta och skriva två sidor om Sveriges utveckling. Men det är absolut intressant!
Jag trivs med det sättet vi jobbar på. Man får skriva en hel del, vilket (som ni förhoppningsvis vet) jag älskar! Jag lär mig på det sättet. Just det där med att man får bearbeta en text, gå djupare in på ämnet och analysera från olika vinklar. Jag lär mig mer då, för jag får en anledning till varför det är som det är. Anledningar, det är vad jag behöver för att kunna förstå, lära mig och för att jag ska kunna acceptera.

Rickard slutar snart jobbet. Innan han kommer hem ska jag ha hunnit duscha, packat klart och börjat med pannkakorna. I bästa fall ska maten stå framdukad, när min käraste kommer hem. Vi får se hur det går...
Jag är otroligt glad idag. Vi ska till Stockholm och det har jag sett fram emot hela veckan. Jag trivs så bra där uppe. Det var ett tag sedan vi var där, sju veckor närmare bestämt. Nu ska vi dit igen. Fem timmar i bil blir det även denna gång. Det är lite svårt att ta med sig ett soffbord, datorn, en back med kläder och en hel säck med köksredskap. Jag har hört rykten om att hela hallen uppe vid östkusten är full med saker, som Rickard ska få ta med sig till sin lägenhet. Det kommer bli kul.

Jag hör av mig under helgen, det lovar jag.
Ha det nu så bra, så hörs vi kanske imon...


RSS 2.0