Västtrafik pressat av missnöjda resenärer


Artikeln i dagens Metro.

"Svår vinter för Göteborgs resenärer", så lyder rubriken för dagens artikel om Västtrafik. Efter den kalla och mycket extrema vintern (för att vara här på Västkusten) har resegarantierna stigit Västtrafik över huvudet. Jämfört med förra året fick Västtrafik under januari månad in dubbelt så många blanketter om resegaranti. I februari var siffran tre gånger så mycket, som vid samma tid förra året. Det sista man får läsa i artikeln är ett uttalande från Västtrafiks informatör: "- Den stora kostnaden för oss handlar inte om resegarantin, utan om att kunder som inte är nöjda."

Det är väl inte så konstigt att era resenärer inte är nöjda, så som ni håller på. Ni kör ju som idioter! Egentligen borde det vara gratis att åka med er. Resorna med Västtrafik kostar en halv förmögenhet, vilket inte är ett rimligt pris för att resa med kollektivtrafiken.
I artikeln pratar det också om oron för sina resenärer. "Vi jobbar med att återfå förtroendet", meddelar Västtrafik. ”Vilket förtroende?” frågar jag mig då. Mitt förtroende för kollektivtrafik här i västa Sverige försvann så fort jag började åka ensam och dagligen med deras företag, vilket var för sju år sedan. Det har inte blivit bättre sen dess kan jag säga er. Både bra och dåliga saker har skett under de åren, men en allmän förbättring kan jag inte se. Man får ju fortfarande samma löjliga svar från Västtrafik, då man skickar in ett klagomål. Jag säger som jag alltid säger; Västtrafik borde skämmas - ordentligt!

Hur ska man som resenär få Västtrafik att förstå att deras företag är helt kasst?!


Läsarnas Ord
Ord från: Erika

Trist att det ska vara så.

En anledning till att ta körkort ;)

2010-04-21 @ 20:32:24
URL: http://morgondimma.blogg.se/
Ord från: LORISSA

Du ÄR min favorit, du har varit det sedan du kommenterade första gången! <3



ÄNTLIGEN uppmärksammas det i tidningarna, kanske kommer det snart att tas på allvar. Jag har ju förstått genom din blogg att det har varit helt ohållbara situationer med västtrafik. Hoppas att det blir bättre <3

2010-04-21 @ 22:52:40
URL: http://lorissalovebomb.blogg.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0