Parken Zoo i Eskilstuna


Entrén till Parken Zoo i Eskilstuna.

En av årets sommardagar besökte vi Parken Zoo i Eskilstuna tillsammans med lillens farfar och bonusfarmor. R hade besökt parken som barn. För mig var det första besöket i denna djur- och nöjespark.


Röd panda på Parken Zoo.

Strax innanför entrén fanns inhägnaden för röd panda - min dag var gjord! Som jag längtat efter att få se denna söta varelse i verkligheten! Under mitt och R's besök på San Diego Zoo i Kalifornien under vår bröllopsresa till USA blev jag så besviken när det visade sig att de röda pandorna som de haft i sin park hade flyttat åter till Asien... Istället fick jag glädjas denna dag, betydligt färre mil hemifrån jämfört med till andra sidan jordklotet.


Lillen kollade på aporna på Parken Zoo, Eskilstuna.

I parken fanns så klart fler djur att se. På bild ser ni lillprinsen kolla på apor. Vi såg även olika kattdjur, sköldpaddor, fåglar, djur som lever på savannen och djur som finnes på landets bondgårdar.
 

En nyfiken surikat på Parken Zoo.


Flamingos hade en plats på Parken Zoo.

Under vårt besök hade vi lunchpaus och glasspaus. Konceptet på Parken Zoo är inte lika gediget som på landets större nöjesfält där alltifrån pappmuggar och servetter har parkens logotyp på sig. Maten smakade ändå bra. Glassen var god och fick vara del av avslutet på vårt parkbesök.


Glasspausen uppskattades.

Innan vi lämnade parken tog vi några enstaka turer i åkattraktionerna. Lillen och jag åkte tillsammans en mindre berg-och-dal-bana. Tillsammans med R åkte lillen karusellen på bilden nedan, Ballongfärden.

R och lillen åkte attraktion på Parken Zoo.

Det var en lyckad dag och ett sånt där sommarminne att bära med sig framöver.


Kristallkrona i vardagsrummet

På en närliggande second hand-butik hittade jag denna tjusiga kristallkrona. Den är inte av det dyraste slag, men efter att snabbt ha googlat vill jag tro att den ny kostar några tusenlappar. Själv betalade jag två. Jag är mer än nöjd!
 
Kristallkrona i vardagsrummet.
 
Efter att vi målade och tapetserade om i vardagsrummet kändes det så roligt att få göra just detta rum extra fint!
 

Hem till vårt hus med trädgård

Efter tio dagar hos min familj i Göteborg åkte vi igår bilen hemåt till Stockholm. Lillen var världens finaste om än intensivt uppmärksamhetssökande i perioder, det är han för det mesta. Vi stannade inledningsvis för att tanka och köpa kaffe, lillen fick en pärondricka. Han lyckades somna i bilen och när han vaknade stannade vi för lunch på en bensinmack.

Vi stannade för kisspaus på pottan intill vägen i ett vackert Östergötland.

Ytterligare två stopp blev det för lillens kisspaus på pottan. Innan vi begav oss in i storstadens (eventuella) köer stannade vi för en välbehövd glasspaus. Väl hemma gjorde vi ett kortare besök i mataffären och lagade en enklare middag.

Jag gick därefter ut i trägården för att kolla växtligheten - vilka nya blommor som slagit ut och vilka grödor som är dags att skörda - samt rensa ogräs. Jag var ute i närmare en timme till dess att kvällsmörkret tillsammans med ett lätt duggregn tog vid. I vårt omtyckta vardagsrum drack jag sedan en kopp te, skrev några rader och umgicks med min R. Det blev en sen kväll efter en lång resdag, men jag fann mig själv tillfreds med att bara få vara hemma igen.


Tiden räcker inte till just nu

13 - juli
Under en längre tid har jag känt att tiden inte räcker till - varken i vardagen, på helgerna eller under lediga semesterdagar. Det finns så mycket jag vill göra! Tiden begränsas helt klart av en liten i familjen. Tröttheten och bristen på ork är också faktorer som påverkar. Jag skulle behöva semester från livet. Samtidigt älskar jag mitt liv och skulle inte vilja vara någon annanstans. Därför får flyttkartongerna stå, hemmet vara delvis omöblerat, tvätten hänga kvar och saker ligga framme. I perioder känns det som att det är det enda jag gör; lagar mat, plockar fram, dukar undan, städar, viker tvätt, torkar upp, håller efter... Livet.
 
På tal om ovan passar jag på att länka till ett tidigare inlägg: Bloggen skall överleva småbarnsåren.
 

Astrid Lindgren-mugg

Av en nära vän fick jag i present en extra fin mugg. Den har grå utsida med följande Astrid Lindgren-citat; "Ge barnen kärlek, kärlek och ännu mera kärlek, så kommer folkvettet av sig själv.". Insidan är vit med en tecknad bild av författaren i botten. Muggen är såå fin! Dessutom är den extra god att dricka den där efterlängtade koppen med kaffe ur.
 
Fikar med kaffe i min Astrid Lindgren-mugg.


Semesterdag på Skansen

Som barnfamilj i Stockholmsområdet kan ett besök på Skansen vara ett utflyktsmål under sommaren. Vid fjolårets besök köpte vi ett årskort som gäller för entré i tolv månader. Sedan dess har vi gjort en handfull besök på Skansen. Det är en mysig plats att vara på och innehållet på besöken kan varieras efter sällskap och årstid.
 
Vid vårt senaste besök på Skansen hade vi sällskap av ett jämnårigt barn och hennes mamma. Vi kollade på djuren och åkte karuseller. I vår medtagna skrinda hade vi färdigrullade pannkakor som vi åt vid ett picknickbord. Senare under besöket mumsade vi glass och kaffe intill en lekplats.
 
Skratt och bus intill Galej, området med barnkaruseller. 
 
Fina utsmyckningar på Skansen.
 
De små åkte bilbana tillsammans, vilket fick även oss föräldrar att le stort.
 
Det var en fin semesterdag på Skansen! För vår del kändes det lagom. Sommarens aktiviteter behöver enligt oss inte vara mycket större än så, inkludera övernattning på hotell eller resa till ett annat land. Jag är tacksam för de förutsättningar vi har, vi har det himla bra.


Trädgårdsglädje

I journalen för min trädgård har jag en dagbok i listform, se nedan. Under aktuell månad skriver jag några korta notiser om hur vår trädgård förändras - knoppar som brister, blir till blommor och senare frukt eller bär att skörda. Det är fantastiskt vad en trädgård kan ge, både i form av skörd och livsglädje!

En lista över årets trädgårdsglädje.

Bilden nedan är från i början av juni. Då skördade vi de första rädisorna. Rabarbern kunde vi plocka stjälkar av redan i maj. Att plocka grödor från egen trädgård är lyx! Denna trädgårdsglädje som jag upplever är lite oväntad, jag som inte har haft intresse eller förutsättningar för trädgårdsarbete tidigare. Denna semester ska jag ta tillvara på det som trädgården ger, tiden och ron som den bjuder in till.

Skörd av rädisor i juni.

Till hösten ska jag vara mer förbered på skördetid, i fjol var jag som nyinflyttad inte beredd på den mängden äpplen och plommon som kom. Denna säsong ska jag sträva efter att tillvarata allt, åtminstone hoppas på att behöva kompostera minsta möjliga frukt. Vi har ju en hel matkällare att fylla med syltburkar och marmelad!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-07-04.


Summering av juni

Juni månad passerade raskt! Här kommer en förenklad summering.

☼ Första helgen firade vi min svägerska som fyllde år.
☼ Jag träffade en mammavän och besökte hennes familj i deras nya hus.
☼ Kvällarna hemma uppskattades lite extra.
☼ Vi njöt av eftermiddagsfika på altanen.
 

En dukad bricka för eftermiddagsfika på altanen.

☼ En helg hade vi min syster med väninna på övernattande besök då de var på bröllop i Stockholm. Utöver sovplatser servade vi med helgfrukostar och lunch. Som tack fick vi choklad, karameller och blommor, lillen fick en bok.
☼ På jobbet var det intensivt och jag prioriterade hårt; för en period fick mycket läggas åt sidan.
☼ Jag köpte en vacker kristallkrona på second hand - jag blev kär och nu hänger den i vårt vardagsrum.
☼ Tillsammans med en omtyckt kollega unnade jag mig caféluncher och glassdejter.
☼ Jag kokade några brukar rabarbermarmelad, den med vanilj är snart slut.

Blommor och choklad som tack från min syster.

☼ Lillen cyklade på sin röda cykel med stödhjul - han är så duktig!
☼ Kaffe blev det ganska mycket av.
Midsommar firade vi med två andra barnfamiljer, det blev lyckat.
☼ Vi skördade vår första potatis! Se här.
☼ Solmogna smultron satte guldkant på tillvaron.
☼ Och månadens sista dag jobbade jag det sista innan fem veckor semester.

Vad tar du med dig från den gångna juni månad?


Potatisen har skördats!

Vid midsommar skördade vi potatisen i vårt trädgårdsland - vilken glädje! Sättpotatisen som sattes i jord när senvåren med frostfria nätter äntligen kom hade då växt sig till hoppfullt stora plantor. Tillsammans som en liten familj (jag, R och lillen) drog vi upp den ena plantan efter den andra. Samtliga tolv plantor gav skörd med potatisar i varierad storlek. Det var en riktigt rolig aktivitet! Sedan dess har vi ätit en middag med egenodlad färskpotatis, då serverad med lax i ugn, gräddfil och gräslök. Mums!

Potatisen har skördats!

Tidsinställt inlägg, skrivet den 2023-07-04.


Juli i min Bullet Journal

Juli månad i min bullet journal.

Ett dekorationsark washi tillsammans med en matallic vinröd penna fick bli temat för juli månad i min bullet journal. Första uppslaget blev till hälften enbart dekoration med månadstitel och minikalender på sidan intill.

Månadskalendern tog likt tidigare månader upp ett uppslag, här också med plats för att-göra-lista och notiser.

Månadsöversiktlig kalender.

Många minnen kan samlas på sidan En rad om dagen, för juli månad på ett helt uppslag med några sparsamma dekorationer i över- och underkant.

Sidan En rad om dagen i juli.

Månadens habit tracker och mood tracker fick samsas på en och samma sida. Jag gillar det kompakta utseendet snarare än de sidorna med många tomma fält.

Juli månads habit tracker och mood tracker.

För juli månad tracker jag vanorna likt de under vårens tidigare månader. Mood trackern blev i form av ett lövverk med inspiration från månadens förstasida. Ett förbestämt mönster fylls i respektive del av lövverket för att representera den dagens mood (inneboende känsla).

Mood tracker i juli.

Önskar dig en fin juli månad!


RSS 2.0