Parken Zoo i Eskilstuna


Entrén till Parken Zoo i Eskilstuna.

En av årets sommardagar besökte vi Parken Zoo i Eskilstuna tillsammans med lillens farfar och bonusfarmor. R hade besökt parken som barn. För mig var det första besöket i denna djur- och nöjespark.


Röd panda på Parken Zoo.

Strax innanför entrén fanns inhägnaden för röd panda - min dag var gjord! Som jag längtat efter att få se denna söta varelse i verkligheten! Under mitt och R's besök på San Diego Zoo i Kalifornien under vår bröllopsresa till USA blev jag så besviken när det visade sig att de röda pandorna som de haft i sin park hade flyttat åter till Asien... Istället fick jag glädjas denna dag, betydligt färre mil hemifrån jämfört med till andra sidan jordklotet.


Lillen kollade på aporna på Parken Zoo, Eskilstuna.

I parken fanns så klart fler djur att se. På bild ser ni lillprinsen kolla på apor. Vi såg även olika kattdjur, sköldpaddor, fåglar, djur som lever på savannen och djur som finnes på landets bondgårdar.
 

En nyfiken surikat på Parken Zoo.


Flamingos hade en plats på Parken Zoo.

Under vårt besök hade vi lunchpaus och glasspaus. Konceptet på Parken Zoo är inte lika gediget som på landets större nöjesfält där alltifrån pappmuggar och servetter har parkens logotyp på sig. Maten smakade ändå bra. Glassen var god och fick vara del av avslutet på vårt parkbesök.


Glasspausen uppskattades.

Innan vi lämnade parken tog vi några enstaka turer i åkattraktionerna. Lillen och jag åkte tillsammans en mindre berg-och-dal-bana. Tillsammans med R åkte lillen karusellen på bilden nedan, Ballongfärden.

R och lillen åkte attraktion på Parken Zoo.

Det var en lyckad dag och ett sånt där sommarminne att bära med sig framöver.


Läsarnas Ord
Ord från: Heléna

Visst är det fint i Parken Zoo. Jag var där många gånger när jag var yngre och när jag själv fick barn så åkte vi dit med dem. Förr var Parken Zoo främst känt för sina vita tigrar, men jag vet inte om de har några kvar längre. Det låter som att ni hade en riktigt bra dag där! Kramar

2023-07-31 @ 11:37:20
URL: http://haldhagen.blogg.se
Ord från: Carolina

Vad mysigt! Det var länge sedan vi besökte parkens Zoo, nog inte ens besökt parken med maken som har släktingar där. Får det bli ändring på! 🙂

2023-07-31 @ 20:41:57
URL: http://knaset.com

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0