Drömresan Dag 5: USS Midway Museum och San Diego Zoo

Vår femte dag på Drömresan och vår tredje dag på husbilssemestern tillbringade vi i San Diego i södra Kalifornien. Efter att under gårdagskvällen ha checkat in på en campingplats för två nätter kunde vi med ro ta vara på dagen utan att behöva åka vidare innan kvällen. Det var väldigt skönt!


San Diego, Kalifornien.

Denna dag hade vi förhoppning om att hinna med både ett museum och besök på zoo. Efter att i närmare en timme ha letat parkering anpassad för husbil i centrala San Diego hittade vi tillslut en lämplig plats intill kajen i närheten av dagens första stopp. Det var en lycklig R med fru (jag) som steg ombord på hangarfartyget USS Midway Museum i San Diego där vi förundrades över arbetet på denna speciella landningsbana.


USS Midway Museum i San Diego.

Efter att ha gått omkring på fartyget med svalnande intresse insåg vi att vi faktiskt skulle kunna hinna med även besök på zoo denna dag. Vi promenerade tillbaka till husbilen längs kajen med ett kortare stopp för inköp av hatt. Det var ett av våra bättre beslut under resan och hattarna användes flitigt därefter. Framöver finns det i princip bara bilder på oss i hatt, haha.


R och jag i hattar köpta i San Diego.

Efter en kortare biltur från centrala San Diego parkerade vi husbilen vid entrén till San Diego Zoo. Denna djurpark är en av världens största och speciell då den värnar om att bevara utsatta djurarter. Djuren som bor här har det lite extra bra och samtliga intäkter från parkens besökare går tillbaka till djurvård och djurparkens bevarande arbete.

Några av djuren på San Diego Zoo.

Det blev lite väl intensivt under våra timmar på zoot och vi stannade till stängning. Besöket var dock lyckat och vi hann med sen lunch, busstur genom parken, promenad i de mer intressanta delarna av parken, djurnära upplevelser, fascinationer och skratt samt många fotografier och spontana filmsnuttar.

Vi utanför San Diego Zoo.

När kvällen kom åkte vi åter till campingplatsen vi bott på även föregående natt. Imorgon väntade en längre resa inåt landets ökenlandskap!


Läsarnas Ord
Ord från: Carolina

Vad roligt att besöka ett Zoo där man vet till 100% att de bryr sig om djuren som är instängda. Det måste ha varit roligt att se lite djur som är mer ovanliga att se i t.ex. Sverige :)

2019-11-25 @ 20:36:35
URL: http://knaset.com
Ord från: mammatillmirakel.blogg.se

Jag är vanligtvis en motståndare till djurparker och zoo men blir glad att det finns dom som värnar om djurens välbefinnande. ❤ kram och ha en fin dag

2019-11-26 @ 06:08:42
URL: http://mammatillmirakel.blogg.se/
Ord från: Beatrice Jakobsson Fotograf

Det ser verkligen sjukt mysigt ut! Och kul att besöka ett zoo!

2019-11-26 @ 16:18:16
URL: http://beattriicee.se
Ord från: enna

Vad kul!

2019-11-27 @ 20:20:44
URL: http://sayyeastofashion.blogg.se
Ord från: Carro

så kul!

2019-12-01 @ 11:01:30
URL: http://carro93.se/

Lämna ett avtryck...

Ditt Namn, tack:
På återseende?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Dina Ord:

Trackback
RSS 2.0